Dodaj do ulubionych

Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 20:43
Te domy w Portugalii i apartamenty w najlepszych dzielnicach Londynu, miesiące
zamieszkiwania w Hiltonie w Londynie...... Czy na prawdę będąc tak przeciętną
gwiazdką można sobie na to pozwolić?
Obserwuj wątek
    • Gość: jorgus Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.acn.waw.pl 04.07.02, 22:12
      A sponsorzy?
      • Gość: wasyl Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 22:19
        no tak, i jacy sponsorzy
    • Gość: Pablo Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 23:40
      Wasylu!!!
      1. Edyta jest jedna z niewielu polskich piosenkarek, ktore "istnieja" poza
      granicami naszego kraju - czy mozesz to powiedziec o sobie?
      2. Edyta jest uosobieniem kobiecosci dla sporego procentu mezczyzn w Polsce -
      czy mozesz to powiedziec o sobie?
      3. Edyta doszla swoja bardzo ciezka praca do "szmalu" - czy mozesz to
      powiedziec o sobie?
      4. Edyta ma wielki talent i klase - czy mozesz to powiedziec o sobie?
      5. Poza tym czy wypowiadalbys sie o Niej na tym forum, gdyby byla "przecietna"?

Mysle, ze jestes malym, zakompleksionym i przez to agresywnym na anonimowym
      forum czlowieczkiem... Znajdz sobie inne miejsce dla swoich wulgarnych i
      bezsensownych atakow.
      • Gość: wasyl Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 12:16
        tak, mój drogi mogę wiele z wymienionych przez ciebie punktów odnieść do
        siebie, i..... nie mam kompleksu wobec edyty. jest kobieca i piękna ale to
        trochę mało, a poza tym za granicą mało o niej słyszało, nie mieszajmy urody z
        osobowością i stylem. wstrzymaj sie z tak ostrymi uwagami na przyszłość o
        ludziach, których nie znasz. a edyta reprezentuje sobą bardzo rzeciętny poziom
        na światowym rynku muzycznym, stąd pytanie o jej kasę, dziękuję. twoj wasyl
      • Gość: Arti A co to ma do rzeczy? IP: *.teleaudio.com.pl 09.07.02, 16:07
        Gość portalu: Pablo napisał(a):

> Wasylu!!!
        > 1. Edyta jest jedna z niewielu polskich piosenkarek, ktore "istnieja" poza
        > granicami naszego kraju - czy mozesz to powiedziec o sobie?
        > 2. Edyta jest uosobieniem kobiecosci dla sporego procentu mezczyzn w Polsce -
        > czy mozesz to powiedziec o sobie?
        > 3. Edyta doszla swoja bardzo ciezka praca do "szmalu" - czy mozesz to
        > powiedziec o sobie?
        > 4. Edyta ma wielki talent i klase - czy mozesz to powiedziec o sobie?

A dlaczego on ma to mówić o sobie? A jakby powiedział, że Hitler to zbrodniarz,
        to napisałbyś, że w końcu to przywódca, który za sobą pociągnął tłumy i "czy
        możesz to powiedzieć o sobie?" (wyjaśniam, że nie porównuję Górniakowej do
        Hitlera, o co zapewne posądzą mnie ci słabsi z logiki, tylko wyśmiewam taki tok
        rozumowania posługując się drastycznym przykładem). Po prostu zapytał, ma prawo
        dziwić się, że mała lokalna gwiazda ma tyle pieniedzy. Co w tym dziwnego, że pyta?

> 5. Poza tym czy wypowiadalbys sie o Niej na tym forum, gdyby byla "przecietna"?
        >
        > Mysle, ze jestes malym, zakompleksionym i przez to agresywnym na anonimowym
        > forum czlowieczkiem... Znajdz sobie inne miejsce dla swoich wulgarnych i
        > bezsensownych atakow.

Tak, tak i napisz jeszcze, że na pewno ma małego ptaszka, panie domorosły
        psychologu.
    • silver_ Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? 05.07.02, 00:12
      Panie Wasylu.
      Pablo ma całkowitą rację - kim Pan jest, ze nazywa Pan Edytę
      Górniak "przeciętną"? Myślę, że to miała być z Pana strony prowokacja - ale po
      co? Pan Jej musi czegoś bardzo zazdrościć. Proszę - niech Pan zmieni portal na
      inny - tutaj jest miejsce dla ludzi z klasą i kulturą... W takich przypadkach
      nie umiem być tolerancyjna.
      • Gość: jamul Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.lex.pl / *.lex.pl 05.07.02, 09:10
        Jestem fanem Edyty od kiedy przypadkiem poszedłem na jej koncert. Edyta jest
        genialna na scenie! Jej wielka energia i autentycznie doskonały głos dają dużo
        radości...

Ja sam nie przepadam za popem i strasznie mnie nudzą artyści śpiewający o tym
        że nie mają o czym śpiewać i że w ogóle to świat jest taki zły! Wolę Bacha, ale
        Edyta, ma w sobie pazur: jest ostra i kanciasta - nie jest obła i bezbarwna.

Wasyl! Idź na koncert Edzi - nie dasz wiary, jak Ona dobrze śpiewa...

Pozdrawiam wielbicieli talentu Edyty Górniak

Jamul
        • eela Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? 05.07.02, 09:50
          Ja też bardzo lubię Edytę Górniak. Lubię i jej głos, i interpretację. Jest
          chyba jedyną polską piosenkarką znaną na Zachodzie. Ze tez ludzie zawsze musza
          innym zaglądac do kieszeni...
        • Gość: wasyl Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 12:18
          pojdę, tu mnie przekonałeś, styl ma fatalny, ale koncert może być rewelacyjny,
          pozdrawiam , wasyl
        • Gość: Nieznajoma Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.148.186.195.dial.bluewin.ch 19.07.02, 21:47
          Zgadzam sie z Pablem i uwazam ze to ze jest przecietna to tylko twoje
          widzimisie. Popatrz na inne piosenkarki, w Polsce i zagranica i ocen czy Edyta
          jest przecietna. Kazdy sadzi innych po sobie.
      • Gość: wasyl Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 17:37
        rozumiem, że ta kultura i klasa odnosi się do pana. gratuluję!
    • Gość: kubu Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.dwi.uw.edu.pl 05.07.02, 16:24
      w Hiszpanii zostala uhonorowana tytulem wokalistki roku
      jak bylem w Grecji to znudzenia radio zarzynalo I WOULD DO
      jej plyty w Azji rozhchodza sie w ogromnych nakladach

nie zaistniala moze na rynku anglojezycznym (Anglis, Stany), ale wydala dopiero
      drugi album na Zachodzie
      to malo?
      • Gość: Pablo Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 16:52
        Na dodatek nagrywa w tym samym studio co Cooker i Madonna - a tam nie wchodzi
        byle kto... Kto według Ciebie Wasylu ma w Polsce taki głos jak Ona? Kto tak
        kopany przez wszystkich ciągle powstaje i kocha wszystkich funów? Kto potrafi w
        Polsce na koncertach wytworzyć taki klimat? Kto w Polsce tak świadomie wie co
        śpiewa...? Kto!? Można Edytę lubić lub nie - ale nie można powiedzieć o Niej,
        że jest "przeciętna"... Kto w takim razie nie jest przeciętny w Polsce? Może
        TY? A jeżeli chodzi o "szmal", to każdy wokalista ma go dzięki nam, ludziom
        którzy kupują płyty (w sklepach nie na bazarze).
        • Gość: wasyl Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 17:45
          drogi pablo, oczywiście, że jestem nieprzeciętny tak jak i ty i każdy inny,
          jerdnak płyty edyty nie wziąłbym nawet za darmo. a tak w ogóle to zastanawiam
          się skąd w tobie tyle obcesowości, i już nie tylko jestem wulgarnym chamem, ale
          także kupuję płyty na bazarze, czekam na dalsze wieści dotyczące mojej osoby,
          może się w końcu poznamy. życzę edycie więcej fanów jak ty. a i tak jest
          przeciętna bo taki ma styl, a nie głos, czy urodę, czy wdzięk. pozdrawiam wasyl
          • Gość: Pablo Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 19:56
            W muzyce zawsze istniały dwa główne nurty: kreatywny i wykonawczy. Do
            kreatywnego należą tacy artyści, którzy proponują coś nowego, własnego (może to
            być styl, własna filozofia, teksty, muzyka itp.) a do wykonawczego należą
            wybitni odtwórcy. W Pierwszym nie trzeba nawet dobrze śpiewać (jak to doskonale
            widać na polskim rynku muzycznym)żeby istnieć i mieć swoich fanów, w drugim
            wszystko na wykonawstwie jest oparte. Dla wielkich nazwisk muzyki klasycznej
            nie przychodzi sie po to, żeby posłuchać CO śpiewają - tylko JAK śpiewają. Do
            pierwszych należy w Polsce np. Bartosiewicz, Młynarski, Adamiak (specjalnie
            podaję różne gatunki muzyki) do drugiej Górniak, Rynkowski, Kozidrak... Można
            popełnić niewybaczalne błędy nie zdając sobie sprawy z "różnic" tych dwóch
            nurtów. Oczywiście są tacy, którzy potrafią być tu i tu (Rynkowski), ale jest
            to rzadkością... I nie chodzi mi o to, żeby Cię Wasylu w jakikolwiek sposób
            obrażać, tylko sam wiesz jak mocno można się zdenerwować, gdy ktoś
            autorytatywnie wygłasza tak krzywdzące sądy... Nikt Cię nie zmusza, żebyś
            kupował płyty Edyty (znam mnóstwo muzyków, którzy też jej nie lubią) tylko nie
            musisz zaraz wypisywać na ogólnym forum takich obrażliwych rzeczy. Mogłeś to
            ująć w sposób bardziej... subtelny. Przyglądam się Twoim wypowiedziom w
            temacie "idola" i tam to dopiero obrażasz wszystkich... Po co? Nie przenośmy
            dyskusji na tak prymitywne tory - to do niczego nie doprowadzi, a może urazić
            uczucia innych - no chyba że Tobie o to właśnie chodzi. Pozdrawiam
        • bukowski27 pablo odpowiadam: 16.09.02, 12:30
          Kto według Ciebie Wasylu ma w Polsce taki głos jak Ona?
          viletta villas?

Kto tak
          > kopany przez wszystkich ciągle powstaje i kocha wszystkich funów?
          ich troje?

Kto potrafi w
          > Polsce na koncertach wytworzyć taki klimat?
          ich troje?

Kto w Polsce tak świadomie wie co
          > śpiewa...?
          ich troje???? budka suflera???

Kto!?
          az sie boje odpowiedziec... ale... ich troje???

Można Edytę lubić lub nie - ale nie można powiedzieć o Niej,
          > że jest "przeciętna"
          w skali swiatowej jest zupelnie przecietna... takich wokalistek penwie na
          swiecie setki sa...

... Kto w takim razie nie jest przeciętny w Polsce?
          vilotetta villas?

• Gość: primo Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.pl 05.07.02, 22:52
    • Gość: primo Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.pl 05.07.02, 22:52
      A co to cię obchodzi? Pilnuj swego nosa.
      • Gość: wasyl Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 11:30
        nic
        • ___aniutka-terminator___ Pablo skad ty sie urwales???????? 06.07.02, 13:18
          jestes jednym wielkim zartem!
          zycze troche wyjsc do swiata i pozyc rzeczywistoscia
    • Gość: loko Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 07.07.02, 21:49
      Muszę wziąć w obronę tak atakowanego ty wasyla. Ja zrozumiałem tak jego pytanie
      (a nie atak), że skąd tak "gwiazdorski" poziom życia przy chyba nie do końca
      gwiazdorstwie. Poziom na który pozwolić sobie mogą wykonawcy sprzedający dużo,
      dużo więcej płyt niż E.G. No chyba, że jest to tak bardzo dochodowe zajęcie,
      które zapewnia wysoką stopę życia przy niewielkiej sprzedaży płyt. Ile płyt
      sprzedaje p. Edyta? Ile płyt sprzedaje p. Celine Dion? I dlaczego nie może
      zdobyć najbardziej wymagających rynków brytyjskiego i amerykańskiego? Uważam,
      że ma bardzo dobry głos. Wg mnie cała rzecz w repertuarze. Jest kiepski. Proszę
      zauważyć, że najlepsze jej produkcje to utwory innych wykonawców tzw. covery.
      Może gdyby p. Edyta wzięła na warsztat np szlagiery musicalowe potrafiłaby
      zdecydowanie powiększyć grono wielbicieli, których i tak serdecznie pozdrawiam.

loko
      • Gość: wasyl Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: 217.98.241.* 07.07.02, 22:32
        dzięki loco właśnie o to mi chodziło!
        • Gość: JANUSZEK MICHAL BAJOR IP: *.skane.se 08.07.02, 03:16
          Co w takim razie sadzicie o michale bajorze i ile pieniedzy
          on zarabia...............
      • Gość: Pablo Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 08:32
        Czy ja wiem, czy Edyta Gorniak zyje gwiazdorsko? Wedlug mnie Jej zycia nie
        mozna porownac z zyciem gwiazd na zachodzie... A co do piosenek musicalowych -
        to one tez mialy juz tyle wykonan... Edyta sama nie pisze ani tekstow ani
        muzyki - to jest Jej problem, ale tego nie przeskoczy, gdyz jest jedynie
        znakomita wykonawczynia muzyki - nie jej tworca...
        • Gość: Kicior Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.07.02, 10:09
          Mysle ze ta agresywna riposta na ciebie,Wasyl, ze strony Pabla wynika z tego,
          ze ow Pablo, to nie kto inny jak sam "big menago" Edzi -pan Marcin P. Kazdy
          bronic musi swego gniazda to zrozumiale...ale jesli mialbym sie mylic, to
          dolacze sie do polemiki. Edzi talentu i urody w zeczy samej nie brakuje ale
          zastanawiam sie skad taka antypatia wobec niej, ze strony rodakow ,patrz
          ostatnie wykonanie na mundialu? Biedaczke musialo to zestresowac , ze rozpetala
          sie taka nagonka. Wlasnie Pablo napisz skad ta antypatia do Gorniak bo jestem
          ciekawy? To mnie bardziej interesuje niz zrodlo forsy na hotele itp. Dla mnie
          moze sprzedawac na straganie to jej sprawa.
          • Gość: wasyl Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 10:45
            ja to tak sobie myślę, że at antypatia do panienki wywodzi się z niej samej,
            jej wypowiedzi, wcześniejszych szczególnie i obecnych . oczywiście, że jest
            piękna i ma talent do śpiewania, ale z drugiej strony jest zakompleksiona i po
            prostu do bólu prostacka (nie mylić z inteligencją!). Ja do niej też nic nie
            mam ani do jej pieniędzy, życzę jej jak najwięcej pieniędzy i fanów jak Pablo,
            ale i tak zostanie prostacka i zakompleksina. A z drugiej strony jest to teą
            odpowiedź na pytanie dlaczego sama nie tworzy, a co miałaby stworzyć?
            • Gość: jamul Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.lex.pl / *.lex.pl 08.07.02, 11:21
              Biedna Edyta...

Wśród moich znajomych jestem odmieńcem, bo słucham Edyty Górniak. Znajomi nie
              potrafią zrozumieć, że mogę jej w ogóle słuchać, tymczasem nikt z nich nigdy
              nie poświęcił pół godziny, żeby naprawdę jej posłuchać. Ble, ble, ble...
              Staram się być uczciwy w swoich sądach i gdy twierdzę, że coś mi się nie
              podoba, to wiem o czym mówię - zapoznałem, się z tym, co krytykuję...
              Ostatcznie Wasyl obiecał, że pójdzie na koncert Edzi - więc może warto
              poczekać, aż Wasyl napisze coś o swoich wrażeniach (jestem tak pewien SIŁY
              Edyty na koncertach, że jestem spokojny o tę relację Wasyla: będzie
              pozytywna...).

Edyta zbiera ujemne punkty za swoje wypowiedzi w mediach, które rzeczywiście
              trudno uznać za szczególnie błyskotliwe. Ostatecznie jednak Ona ma śpiewać, a
              nie gadać... Zarzut, że Edyta jest prostacka jest zupełnie nie trafiony.
              Używajmy adekwatnych określeń: Lepper jest prostacki - Edyta może być co
              najwyżej niezręczna, choć i z takim stwierdzeniem bym polemizował...

Pozdrawiam Pabla i Wasyla - mam nadzieję, że Panowie spotkają się na koncercie
              Edyty...
      • misiamisia Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? 14.09.02, 14:53
        Gość portalu: loko napisał(a):

> Proszę zauważyć, że najlepsze jej produkcje to utwory innych wykonawców tzw.
        covery.

Taaak??? A mozesz podac przyklady?

Pzdr
        Misia

• Gość: ja Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 21:38
      rozumiem że twoje wywody miały inspiracje po przeczytaniu jednej z kolorowych
      gazet. Zamiast się zastanawiać nad rzeczami które ciebie nie dotyczą (bo zapewne
      tak jest) pomyśl co by tu zrobić aby samemu mieć nie tylko chatę w Londynie i
      mieć za sąsiada Ronana Kitinga(nazwisko na pewno źle napisałem) ale i budować się
      w najlepszej dzielnicy Los Angeles. Zyczę powodzenia.
      • Gość: wasyl Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 12:09
        Drogi JA moje teoretyczne wywody dotyczyły jedynie samej sytuacji. Panny nie
        lubię, ale ona jest tu tylko przykładem. Nie mam ambicji mieszkania w
        najlepszej, najnowocześnioejszej, czytaj DOCKLANDS części Londynu z gwiazdami
        IRLANDII i innymi podobnymi, nowymi wanabes. Sprawa nie jest aż tak prosta jak
        ci się wydaje, to ty ją sprowadzasz do podłogi. To sprawa 'mieć to być, być to
        to mieć', za wszelką cenę. Nie bagatelizujmy tego problemu globalnego.
        (Właściwie powinienem sie wypowiedzieć na forum 'gospodarka'). To wszystko co
        mam do powiedzenia na ten temat, pozdrawiam wszystkich i proszę każdego, kto ma
        ochotę na k0mentarz z zapoznaniem się z poprzednimi fragmentami dyskusji i o nie
        sprowadezanie tematu jedynie do zazdrości, bo tej tu NIE MA!
    • Gość: z Re: Czy tak przeciętna Górniak ma aż tyle szmalu? IP: *.marketscore.com, / 10.100.3.* 11.07.02, 06:37
      ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka