Dodaj do ulubionych

Sukces Jarocin PRL Festiwal

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.06.05, 23:35
Było całkiem fajnie, a jeśli organizatorzy wyciągną wnioski z tegorocznych
niedociągnięć, to za rok może być jeszcze lepiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maruch Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.06.05, 06:45
      Coś mi się wydaje, że już wiem, gdzie w przyszłym roku będzie PRZYSTANEK JEZUS
      • ela234 Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal 06.06.05, 10:00
        Jurek Owsiak odpocznie. Choć może rzucą w odwód, do pomocy, mocherowe berety i
        wtedy obie imprezy obstawią.

Nigdy nie byłam na festiwalu w Jarocinie, ale cieszę się, że coś się udało
        przywrócić, obok plastików i komercji.
        Bo widać, że było to potrzebne.
    • Gość: baca Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal IP: 150.254.6.* 06.06.05, 14:57
      fajna impreza!
      tylko szkoda, że miałem wrażenie, że słucham jej ze starego grundig'a.
      zawsze można powiedzieć, że dźwiękowcy też byli z PRL'u.
      ale i tak czekam na następny rock!!!
      i jak to dobrze, że już nie ma prohibicji:)
    • Gość: zuza sieradz Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:58
      bylo swietnie!miejmy nadzieje ze ta reaktywacja zaowocuje kolejnymi
      imprezami.pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy to przezyli.
    • Gość: ventyl Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal IP: *.vdr.de / 194.25.103.* 06.06.05, 17:03
      nie dostrrzgalem zadnych niedociagniec, bo najwazniejsza byla muza i to naprawde
      w swietnym wykonaniu. TSA, Kobranocka, Armia, Dezerter, Dzem wsztyskie kapele
      daly z siebie to czego oczekiwalem. Dziekuje Jarocin
    • daysleeper Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal 06.06.05, 17:13
      "W Jarocinie stawiła się armia ortodoksyjnych punkowców, w glanach, z fryzurami
      na irokeza, w skórzanych kurtkach i wyćwiekowanych pasach. (...) Pili piwo,
      wykrzykiwali "oj, oj, oj" pod sceną (...)"

Panie kolego, nie wydaje mnie sie zeby pancury krzyczały "Oi!" pod sceną... no
      chyba ze byli mocno pijani, bo wtedy to juz mozna stracić poczucie tozsamości... ;-)
      • Gość: muka! Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal IP: 212.76.39.* 06.06.05, 20:19
        A niby kto twoim zdaniem krzyczy "oi"?
        • daysleeper Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal 06.06.05, 22:25
          Moim zdaniem "Oi!" krzyczą Oi-owcy. A to troche inna historia jest. Pozdrawiam.
          • Gość: muka! Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal IP: 212.76.39.* 07.06.05, 08:54
            No to nie wiedziałem że The Clash to "oiowcy" (posłuchaj sobie "Career
            Opportunities"). Albo Rancid (na płycie "... And Out Come The Wolves").

Zresztą wszystkie te podziały to bzdura. Pozdrawiam.
            • daysleeper Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal 07.06.05, 16:37
              Wiesz... to troche skomplikowana sprawa... bo mówisz ze te podziały to bzdura...
              właśnie sęk w tym, że wtedy, w drugiej poł. lat '70 to może rzeczywiście nie
              miało takiego znaczenia (a przynajmniej miało inny wymiar), bo tak skinheadzi,
              punkowcy jak i oiowcy mieli ten sam robotniczy rodowód. Różnili się tylko nieco
              światopoglądem.... już wtedy punkowcy trzymali zawsze bardziej sztame z oiami
              (co właściwie zostało do dzisiaj), zreszta pierwszymi oiami w Wielkiej Brytanii
              byli Murzyni, imigranci z Karaibów. Punkowcom to nie przeszkadzało (w
              przeciwienstwie do skinheadow ktorzy uwazali ze czarni imigranci zabieraja im
              miejsca pracy -> rasizm blablabla) i sie z nimi kolegowali, podrygując od czasu
              do czasu, w zadymionych klubach londynskich robotniczych przedmieść, w rytmie
              Ska, które jest niczym innym jak połączeniem punka i klimatów karaibskich (roots
              reggae?). To pewnie dlatego nieodżałowany Joe Strummer pokrzykuje w "career
              opportunities" Oi! Tylko ze zawsze oi to oi a punk to punk, wiec uwazam ze nie
              powinno sie utożsamiać tych pojęć. To była druga poł. lat '70 i od tego czasu
              wiele sie zmieniło (a moze nawet poumierało...), a jezeli punkowcy w Jarocinie
              krzyczeli oi z powodów które napisałem wyżej, chcąc przywrócić klimat sprzed 30
              lat to rzeczywiście byli żywym muzeum bo to już odległa przeszłość... można sie
              ze mną nie zgadzać ale uważam ze punk umarł smiercią naturalną już ładnych pare
              lat temui choćbyśmy robili niewiadomo co to dzisiejszy Jarocin i tak bedzie
              tylko groteskowym reanimowaniem trupa, czy żywym muzeum. Smutna to prawda, ale
              tak to jest w przyrodzie ze wszystko ma swój kres.. trzeba patrzeć w przyszłość
              i robić nowe rzeczy w muzyce, choć uważam, że na fundamentach punk-rocka czy
              rocka nowofalowego, jak kto woli, bo to w końcu kawał histroii muzyki i to
              jakiej ! ;-)
    • Gość: jupek Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal IP: *.telepsa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:38
      a moze bys tak napisał o beznadziejnej organizacji, złodziejach i braku
      zainteresowania ze strony tzw. ochrony
      • Gość: noivet Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal IP: *.pool.mediaWays.net 07.06.05, 16:39
        jezeli chodzi o pseudo-ochrone,to zeczywiscie byli zblazowani i nadymani,bo
        mieli nadzieje,ze bedzie jakas zadyma i beda mogli sie wykazac,jak na
        malolomiasteczkowej dyskotece/dziesieciu na jednego/,chociaz w oczach
        niektorych widzialem czesciej przerazenie i nadzieje,ze nie dojdzie do zadnych
        incydentow.nad ranem podczas wystepow siekiery skrecilem noge w stawie skokowym
        i zwrocilem sie o pomoc do ochroniarzy, zeby przynajmniej pomogli mi sie dostac
        na pole namiotowe pod szkole-gowno!ZADNEJ REAKCJI!w szpitalu gips i mam trzy
        tygodnie z glowy,ale to sie zdaza na takich imprach.OBYWATELU CHRON SIE SAM!
        • Gość: jarociniak Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal IP: *.kaskada.info.pl 12.06.05, 22:48
          no tak ochrona była do dupy kilku dzieciaków i to wszystko ale ogólnie imprezka
          chyba sie udała chcociaz to nie to samo co stary jarocin jesli ktos chce
          pogadac zapraszam gg 6264216 lub marcin_010@op.pl do zobaczenia za rok
        • Gość: Juras Re: Ochrona była SUPER!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 17:57
          Ochrona była SUPER!!!
          Co chcecie? Jeden matołek mięśniaczek se stał przy bramce pod sceną i ja z
          kumplem do niego:
          ej zawołaj Waldasa.
          mięśniak: zdziwiona mina...
          my: ej no nie znasz Waldasa Tej?
          mięśniak: nie i znowu zdziwiona mina...
          my: no to my do Waldasa i weszliśmy, a on se tak został z tą krzywą miną.

Heh i w ten sposób byliśmy pod sceną jako prasa :-D

Mamy super foty Dezertera, Dżemu, Kobranocki... (jak co to mail:
          sintesi22@o2.pl - podeślę ;-) )

Przynajmniej miałem wspaniałą okazję pogadania sobie z muzykami Dżemu i
          poczucia klimatu kulisowego życia.
    • Gość: fiu fiu Dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:34
      Wróciła do domu o szóstej. Moja mama, u której się zatrzymałam (mam już swój
      dom i rodzinę) właśnie robiła sobie poranną kawę i otworzyła mi drzwi. Chciała
      coś powiedzieć, ale tylko zaczęła się śmiać na mój widok... Poczułam się jakbym
      miała 14 lat.
      Wszystkim, którzy stoją za zoorganizowaniem festiwalu - stokrotne dzięki. Było
      świetnie. Będzie lepiej...
    • Gość: Siostra Sida Re: Sukces Jarocin PRL Festiwal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:17
      Byłam w Jarocinie... było bardzo fajnie, jednak oczekiwałam czegoś innego...
      Nasłuchałam się wielu rzeczy na temat festiwali z lat 80 i miała zbyt wielkie
      oczekiwania związane z tegorocznym Jarocinem niestety zawiodłam się :( Myślałam
      ze ebdzie jakaś eksplozja, tego wszystkiego ... ze poczuje klimat.. a moze tego
      klimatu po prostu nie było ... Powiem ze mimo wielkiego zawodu w przyszłym roku
      również odwiedzę JArocin i mam nadzieje ze bedę bawić sie lepiej... w końcu
      moje oczekiwania bedą mniejsze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka