Dodaj do ulubionych

Paweł Kostrzewa odszedł z trojki

IP: *.netten.pl 22.06.05, 08:21
Ekspresowo przechodzi do Jedynki
Paweł Kostrzewa
Dziennikarz radiowej Trójki, Paweł Kostrzewa (38 l.), 1 lipca przejdzie do PR
I Polskiego Radia.

Prowadzący program "Trójkowy ekspres" po 9 latach zrezygnował z pracy w
Trójce. - Nie miałem pola do manewru - tłumaczy. - Moja wiedza i fachowość
nie były wykorzystywane. Przechodzę do PR I, który ma trzy razy większą
słuchalność.

SE www.se.pl/se/index.jsp?
place=subSpecial&news_cat_id=1587&news_id=61372&scroll_article_id=61372&layout
=1&page=text&list_position=1
Czy to dobrze?
Obserwuj wątek
    • roooot Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 08:48
      > Moja wiedza i fachowość nie były wykorzystywane. Przechodzę do PR I, który ma trzy razy większą słuchalność.

Jak zwykle skromny... SŁUCHALNOŚĆ!!! Tylko to się dla niego liczy. Jeśli w Jedynce będzie robił sbotę wsdydu pop to trzeba współczuć słuchaczom Jedynki.
      • un1 Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 09:23
        Jego wiedza i fachowość dorównują skromności.
    • un1 [...] 22.06.05, 09:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • un1 [...] 30.06.05, 13:28
        ???
    • Gość: Bluesmanniak Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 22.06.05, 09:51
      nareszcie!!!
    • bragiel Wspaniała wiadomość 22.06.05, 10:03
      Gość portalu: Kapral napisał(a):

> Ekspresowo przechodzi do Jedynki
      > Paweł Kostrzewa
      > Dziennikarz radiowej Trójki, Paweł Kostrzewa (38 l.), 1 lipca przejdzie do PR
      > I Polskiego Radia.
      >
      > Prowadzący program "Trójkowy ekspres" po 9 latach zrezygnował z pracy w
      > Trójce. - Nie miałem pola do manewru - tłumaczy. - Moja wiedza i fachowość
      > nie były wykorzystywane. Przechodzę do PR I, który ma trzy razy większą
      > słuchalność.
      >
      > SE www.se.pl/se/index.jsp?
      > place=subSpecial&news_cat_id=1587&news_id=61372&scroll_article_id=61372&layout
      > =1&page=text&list_position=1
      > Czy to dobrze?

Jeżeli to prawda-to wiadomośc jest wspaniała.
      Kostzrewy nie trawiłem.Pamiętam jego poczatki w Trójce-koszmarne anglojęzyczne
      (głownie brytyjskie)zespoliki,o którcy dziś nikt już nie pamięta.
      Ogólnie muzuka którą prezentował ,wywyoływała we mnie odruch wymiotny.
      NAtomaist mam nadzieję,że nie odejscie Kostzrewy,nie spowoduje podwojenie czasu
      antenowego dla Szydłowskiej.
      • Gość: myk Re: Wspaniała wiadomość IP: *.crowley.pl 22.06.05, 10:17
        odwalcie sie od Szydlowskiej, trujkowicze
        brak argumentow Was nie tlumaczy

najlepiej, wywalic wszystko/wszystkich, co nowe
        jak sie dorobicie na tych pozal sie boze koszulkach, to moze sie w koncu
        zamkniecie i tego wam zycze
        zyskow i swietego spokoju dla pozostalych sluchaczy
        • bragiel Re: Wspaniała wiadomość 22.06.05, 10:20
          Gość portalu: myk napisał(a):

> odwalcie sie od Szydlowskiej, trujkowicze
          > brak argumentow Was nie tlumaczy
          >
          > najlepiej, wywalic wszystko/wszystkich, co nowe
          > jak sie dorobicie na tych pozal sie boze koszulkach, to moze sie w koncu
          > zamkniecie i tego wam zycze
          > zyskow i swietego spokoju dla pozostalych sluchaczy
          Hm,ale niby czemu mam sie ,,odwalić od Szydłowskiej"?
          Kobieta nie ma ani głosu,ani nie mói ciekawie,ani nie ma żadnej cechy,która
          predystynowałaby ją do bycia radiowcem.
          Słucha się ją z wielką nieprzyjemnością( o ile nie zdażae na czas zgasic
          radia,na jej audycje).
          Generalnie moje odczucie jest takie,iż kobiety nie pasują do radia-do radia sie
          po prostu nie nadają.
          Oczywiscie,ktoś może Szydłowską lubić-to jego sprawa i ja nikomu tego nie
          zabronie,tak więc żądam by i mi nikt nie odbierał prawa do nazywania pani
          Szydłowskiej jednym z najgorszych punktów Trójki.
          • Gość: myk Re: Wspaniała wiadomość IP: *.crowley.pl 22.06.05, 10:39
            wiesz, to bardzo lekkomysle i naiwne co piszesz (wybacz)
            pomine moze fakt dyskryminacji kobiet na antenie - juz jakis czas temu rmf sie
            wymadrzal i wywall kobiety z serwisow informacyjnych - by po jakims czasie
            odejsc od tego naiwnego pomyslu

jestem facetem i kobiety na antenie mi nie przeszkadzaja; wprost przeciwnie;
            smiesza mnie argumenty z cyklu Szydlo musi odejsc, bo to kobieta z wdziekiem,
            ktora nie gada trzy po trzy; tworzy dobre klimaty w chillout cafe - m.in.

analizujac lamenty trujkowiczow mam czasem wrazenie, ze chyba sami nie wiecie
            czego chcecie; to tak jak z lepperem - balcerowicz musi odejsc
    • greg_f Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 10:05
      Gdyby powiedział, że odchodzi, bo w Jedynce ma możliwość prowadzenia Ekspresu
      przez dwie godziny, jak to drzewiej bywało, to trochę zatarłby niesmak, jaki
      pozostawił zwłaszcza po ostatnim wywiadzie dla RadioNewsLetter, nie mówiąc o
      wpływie na playlistę. A tak, mimo w sumie dużych zasług dla Trójki przez te 9
      lat (Ekspres + składanki + koncerty), pożegnam go bez większego żalu, bo
      Jedynkę włączam rzadko.
      BTW, słuchalność Jedynki w ostatnich miesiącach jakoś drastycznie spadła
      (ostatnio już tylko 14%).
      • Gość: Uninvited Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.cust.tele2.pl 22.06.05, 18:12
        Skąd to zdziwienie....
        Swoje zrobił, więc go przenoszą na nowe 'pole'.
        Od pewnego czasu było dostrzegalne, że PR1 zmienia się.
        Na gorsze. Po PR3 teraz czas na PR1.
        Ciekawe ile im to zajmie.

To chyba u Mleczki było - Towarzysze! wszystko, co można była spieprzyć i
        ukraść zostało spieprzone i ukradzione.
        Możemy oddać władzę.

Niedźwiedzia do kuśnierza!!!
    • Gość: Robercik Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.chello.pl 22.06.05, 10:15
      Jednego buca mniej!!! Drugiego proponuję Rokosa. Też do Jedynki :-)))
    • neandertalski Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 10:17
      ja go kiedyś nawet lubiłem... ale pobłądził.
      wygląda na to, ze w trUjce niedługo ktoś będzie musiał zgasić swiatło, nie
      żebym żałował ale...
      • bragiel Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 10:23
        neandertalski napisał:

> ja go kiedyś nawet lubiłem... ale pobłądził.
        > wygląda na to, ze w trUjce niedługo ktoś będzie musiał zgasić swiatło, nie
        > żebym żałował ale...
        Odnoszę dokłądnie odwrotne wrażenie.
        Jezeli wiadomośc jest prawdziwa to nic tylko sie cieszyć.
        Już sam sposób argumentowania swojego odejscia z Trójki,jest żenujący i
        dyskretdytuje go jako przyzwoitego człowieka.
        W Trójce idzie ku lepszemu.
        • neandertalski Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 10:33
          plujlista bez Kostrzewy może być tylko lepsza, mimo wszystko jednak mam
          wrażenie, że w takim układzie przyjdą nowi. A nowi w wypadku tUjki to rzadko
          oznacza coś lepszego niż było do tej pory, stąd moje obawy. Inna rzecz, że
          faktycznie smucić się z powodu odejścia Kostrzewy nie umiem. Po prostu robi się
          pusto jakoś... Na gruzach dawnej stacji jakby sie dopalało, może rację mają Ci
          którzy kiedyś twierdzili, ze to celowe niszczenie mające na celu w finale
          opylić to co zostanie prywatnym. Kostrzewa był jednym z głównych architektów
          tego upadku, jeżeli odchodzi niszczyć co innego nie wróży to nic dobrego ani
          dla 1 ani dla 3.
          • un1 Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 10:35
            Zgadzam się i wyciągam gałązkę oliwną:-).
            • neandertalski Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 10:43
              chłopie powariowałeś? toż ja Ci w innym wątku łeb do zalewy wsadzam a Ty mi tu
              gałązki oliwne???? :-)))
              to bez sensu, przepraszam za slowa moje poprzednie, kiedy tu mi gałązką oliwną
              serce przebijasz. Skończmy te swary głupie.
              • un1 Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 10:44
                Ci pax.
              • Gość: bluesmanniak Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 22.06.05, 11:08
                no wlasnie o tym pisalem - jakas niespojna dusza z tego un1 :)
                a jeszcze dualizm zarzuca innym... moze un1 jest kobieta?!
                ale ciii... pax.
                • un1 Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 11:11
                  Gałązkę do Pana Neandertalskiego wyciągłem:-) zanim jeszcze zakisił mi łeb w
                  marynacie ale wytrwam.
                  A to grzech być kobietą?
                  • Gość: Bluesmanniak Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 22.06.05, 11:34
                    Nie, no skad, wrecz przeciwnie, ale moze to tlumaczyloby pewna niespojnosc
                    twoich wypowiedzi?
                    A kobieta, jak powiedzial pewien zwiazany bardzo z pr3 redaktor:
                    'to jest nieprzewidywalne stworzenie' :)
              • tanczacy.z.myslami Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 12:00
                neandertalski napisał:

> toż ja Ci w innym wątku łeb do zalewy wsadzam a Ty mi tu
                > gałązki oliwne???? :-)))

Do tego ser żółty, trochę ziół, oddzielnie makaron al dente... :))
          • Gość: pz Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: 81.210.17.* 22.06.05, 10:42
            Płakał nue bede,ale w pierwszej kolejnosci w/g mojej listy - przed ''łysym''
            jest co najmniej 10 osób tz. liste otwiera ROKOS,LASKOWSKI,KAMEL ta trUjca
            zajmuje pierwsze miejsce w kolejce do drzwi, to faworyci wiec teraz tylko o
            nich.
            • Gość: MArCello Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: 80.51.167.* 22.06.05, 12:22
              > Płakał nue bede,ale w pierwszej kolejnosci w/g mojej listy - przed ''łysym''
              > jest co najmniej 10 osób tz. liste otwiera ROKOS,LASKOWSKI,KAMEL ta trUjca
              > zajmuje pierwsze miejsce w kolejce do drzwi, to faworyci wiec teraz tylko o
              > nich.

A ja czuję w kościach, że następny będzie Kaczkowski.
              ... a swoją drogą to coś musi się dziać w "głębokim" czubie firmy zwanej
              trUjką, że jednocześnie odchodzą lub udają że odchodzą jej dwa filary ...
          • basseta Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 12:27
            neandertalski napisał:

> plujlista bez Kostrzewy może być tylko lepsza,

"Ooooj, naiwny, naiwny, naiwny...
            jak dziecko we mgle,
            jak Goliat na pchle...
            Choć w intencjach, to w zasadzie pozytywny".

Gratuluję optymizmu, ale go nie podzielam. Po odejściu Olszańskiego mówiono:
            "teraz to już tylko lepiej", po objęciu redakcji muzycznej przez Niedźwieckiego
            (no offence - tylko fakty) mówiono to samo. I tak dalej. Od pięciu lat słuchacze
            się tak pocieszają. A jest... jak jest.
    • greg_f Do un1 i Neandertalskiego 22.06.05, 10:20
      Mniejsza z tym, kto zaczął - lepiej załóżcie sobie osobny wątek na takie
      przepychanki.
    • Gość: Bluesmanniak Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 22.06.05, 10:23
      panie un1, ty przeciez czasami calkiem patriotycznie o pr3 sie wyrazasz, i
      niektore audycje akceptujesz, wydaje sie ze jestes 'swoj', ale...
      moze czegos nie doczytalem bo nie bywam tu systematycznie, ale czemu jestes taki
      upierdliwy do neandertalskiego i astas, osob zakochanych w pr3? zazdroscisz im
      tej milosci?
      • un1 Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 10:31
        Gość portalu: Bluesmanniak napisał(a):
        >zazdroscisz im tej milosci?

Miłość moja do 3 tym różni się od miłości astat do Misia że nie jest, hm,
        ociemniała. Co do Pana Neandertalskiego to ów wyrafinowany intelektualista i
        subtelny pisarz wydaje się być zdolny jedynie do miłości własnej.

W książkach Ursuli Le Guin Argaven występuje raz jako królowa, raz jako król.
        Jest to prawdopodobne źródło zjawiska astat-Neandertalski. Doppelganger, jeśli
        Pan/i Literat wie o czym ja mówię.

Caeterum censeo Greg_f słusznie przywołał nas do porządku, zatem: Kostrzewa
        musiał odejśc i dobrze że to zrobił. Zostają po nim pasma, będzie o czym pisać.

• neandertalski Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 10:40
          możesz się popisywać tu nawet tym, że czytałeś trylogię w całości, nie robi to
          na mnie wrażenia. Ktoś kiedyś powiedział że odsetek iditów wśród profesorów
          jest dokładnie taki sam jak wśród ludzi z wyksztalceniem podstawowym.
          Dla mnie jesteś jak drink o nazwie "Andrzej Lepper": spirytus i sok z buraków,
          nic więcej. Mozesz jeszcze zakisić swój pusty łeb w jadzie własnym na zakąskę
          aby być oryginalny ale to i tak nie zrobi na mnie wrażenia.
          Nie rozmawiaj do mnie więcej, proszę...
    • Gość: Endengo Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.edu.pl 22.06.05, 12:31
      Panowie, posłuchajcie nawołania do rozejmu!
      Wrogów Trójki, zapyziałych zwolenników "złotych i łagodnych przebojów jak
      zawsze-dzień-po-dniu i do usr... śmierci" nic tak nie ucieszy, jak zwalczanie
      się inteligentów we własnym kręgu i sosie.
      Contra principia negantem disputari non potest.
      A kobietą, faktycznie, nie grzech być. Pozdrawia zwolennik...
    • zbyszu Info w Super Expresie 22.06.05, 13:09
      Pomijam fakt o tym, że również w "SE" red. Kostrzewa popisał się skromnością.
      Przekonał mnie o swoim zadufaniu i bufonowości w wywiadzie udzielonym Alinie
      Dragan: www.trojka.net/protest/inc/index2.php?art=0351.
      Znamiennie jest także to, że informację o odejściu Kostrzewy podały nie np.
      portal o mediach 'Wirtualne media" czy np. "Press" - tylko tabloid Super
      Express. Hmm, jeśli chodzi mu o słuchalnośc i poczytnosc to dobrze trafił...
      • zbyszu Re: Info w Super Expresie 22.06.05, 13:11
        www.trojka.net/protest/inc/index2.php?art=0351
        Może teraz będzie lepiej
    • Gość: Endengo Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.edu.pl 22.06.05, 14:21
      Nikt jakoś nie wspomniał, że P.Kostrzewa nadawał naprawdę interesującą, rzadko
      spotykaną w innych eterach muzykę alternatywną i promował nieznane polskie
      zespoły. Ale, jak rozumiem, grzech zarozumialstwa jest nie do zniesienia przez
      tych, którzy sami mają problem z pewnością siebie i to przeważa szalę po stronie
      argumentów "przeciw".
      Osobiście trochę mi szkoda po tym odejściu.
      Ps. Czy któraś rozgłośnia puściła najnowsze, rewelacyjne nagrania Billy'ego
      Corgana? Jeśli ktoś coś słyszał, proszę o dane teleadresowe
      • viking73 Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 14:23
        Gość portalu: Endengo napisał(a):

- Ps. Czy któraś rozgłośnia puściła najnowsze, rewelacyjne nagrania Billy'ego
        Corgana? Jeśli ktoś coś słyszał, proszę o dane teleadresowe

Bardzo proszę:

www.sr.se/srx
      • zbyszu Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 14:29
        Owwszem, prawdą jest, ze Kostrzewa promował altennatywną muzyke. Sam z wielką
        chęcią słuchałem Jego "Trójkowy Express" (szczeg. ten z godzin 14.00-16.00).
        Sam z wielką ochotą biegłem do dobrego sklepu kupić jego składankę (mam je
        chyba wszystkie)...ale...
        ...ale ten sam człowiek robi(-ł) audycję "Sobota w stylku pop). Przepraszam,
        ale trudno mi uwierzyć w taki rozrzut gustów muzycznych. Niech wasza mowa
        będzie tak, tak, nie, nie
        • Gość: mondokane Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:02
          Mi w sumie chlopa zal, chociaz dal poznac po sobie, ze bufon. Trojkowy Ekspress
          to byla naprawde dobra audycja i gust mial swietny - wkladal w to serce. Zal
          bylo sluchac, jak mu ja pozniej przerabiali na mydlo i powidlo, a on probowal
          sie dostosowac (soboty wstydu ..., playlista). Widac stad wyraznie, ze Derekcja
          to zakute lby i predzej czy pozniej odwala kazdego, kto mniej lub bardziej nie
          przypomina slodkopierdzacego Mariusza Rokosa.
        • Gość: Endengo Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.edu.pl 23.06.05, 11:48
          Właściwie wiedziałem, że P.Kostrzewa jest głównym "mąciwodą" w muzyce dziennej.
          Jednak ja jestem w tej szczęśliwej syt., że radia słucham głównie wieczorem - w
          pracy ciężko o radio, a nawet jak uruchomimy, to Trójkę trudno znaleźć.
          Z konieczności więc słucham głównie wieczorami i nocami (oczywiście, gdy mam
          siłę)...
      • neandertalski Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 14:35
        właśnie dlatego napisałem, ze pobłądził...
        ja też miło wspominam te jego ekspresy w środku dnia, to chyba w nich
        wypromował tą ruską wersję "Friday i'm in love" czy Britney Spears w wykonaniu
        wielkiej nadziei brytyjskich indies. Nie przepadam za kowerami ale te były
        przednie. No i audycja była ciekawa, wydaje mi się że jeszcze wtedy nie
        puszczał tak wszystkiego w kołko jak ostatnio. Bo to jest to co mnie
        najbardziej zniechęciło do jego ekspresów, że zamęcza w nich swoją plejlistą
        alternatywną, która też przy entej powtórce powoduje wymioty.
    • Gość: irek Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: 195.245.217.* 22.06.05, 16:09
      Rozumiem, że czytacie codziennie Superaka (i Fakt też) i wierzycie w każde
      słowo napisane przez tabloidy! Cytujecie te dzienniki, bo są wzroem cnót i
      prwady. Smutne to, dzisiejsza inteligencjo.
      Inteligencja nam rośnie, że hej.
      Brawo. Polecam Radio Zet i RMF.Tam wam dostarczają wyższych doznań i ciekawszej
      muzyki. Nawet nie wierzycie, w to co piszecie.
      • Gość: Kapral Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.netten.pl 23.06.05, 08:19
        Irek hahahaah - kojarzysz taki tutuł jak Press ??? Zapewne nie więc nie będe z
        tobą dyskutował boś głupi jak but. Jak umiesz czytać to poczytaj.
        www.press.pl/ A jak nie, to też dobrze.

www.press.pl/news/pokaz_site.php?id=2249
        • Gość: ;) Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 09:50
          co się dziwisz, irek tam tylko sprząta i nie dla niego wyższe sfery;-)
    • Gość: zakonspirowana Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: 195.245.217.* 22.06.05, 16:12
      Kostrzewa nie układa playlisty od marca.
      Niedźwiecki też odejdzie.
      A wy będziecie tu dalej filozofować, biedaczki.
      • Gość: ;) Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:26
        IP: 195.245.217.*
        zakonspirowani jak diabli!
      • Gość: _!_ Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.06.05, 16:37
        inetnum: 195.245.217.0 - 195.245.217.255
        netname: PR-NET
        descr: Polskie Radio S.A.
        descr: Al. Niepodleglosci 77/85
        descr: 00-977 Warszawa

Tak, Polskie Radio to brzmi dumnie. Czerwone, komunistyczne radio towarzysza
        Siezieniewskiego. Tu jedynka, słuchacie jedynki.
    • Gość: pz Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: 81.210.17.* 22.06.05, 16:46
      Dla takich typow nie ma miejsca w prawdziwym radiu. Plakał nie będe M.N też nie
      zachował sie do końca ok'.Jesli oni mają słuchaczy w d.. to szerokiej
      drogi.Niedzwiedż w porownaniu z ''łysym'' jest fachowcem ale jesli zaczyna
      uprawiać dziwną politykę to też niech idzie do diabła los kolegów /prawdziwych
      radiowców/ miało go obchodził ,gra tylko dla siebie,wygadywał różne bzdury na
      temat odnowy trójki itp. więc trudno takie życie.Jesli chodzi o nasze jęki to
      powiem tak,jeżeli ma to wyglądać tak jak teraz to niech zamkną to radio i
      tyle ,bo i tak nie będzie można go słuchać.
    • Gość: pinio Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: 158.75.34.* 22.06.05, 17:02
      rewolucja pożarła kolejne swoje dziecko, hę?
      • mh2 Czas na terminatora? 22.06.05, 18:28
        Gość portalu: pinio napisał(a):

> rewolucja pożarła kolejne swoje dziecko, hę?

Obawiam sie, że przyszedł czas na rozprawę z Jedynką. Kostrzewa poszedł tam za
        terminatora.
        • basseta Re: Czas na terminatora? 22.06.05, 19:15
          mh2 napisał:

> Obawiam sie, że przyszedł czas na rozprawę z Jedynką.
          > Kostrzewa poszedł tam za terminatora.

Jsem radioelektricky murdulec. Mam flintu i bude hasal :-))
    • Gość: koliber Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.chello.pl 22.06.05, 21:25
      Bardzo
      Uczciwy
      Człowiek

Krzyż na drogę.
      Ciekawe o ile spadnie słuchalnośc PRI
      • greg_f Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 22.06.05, 21:33
        Gość portalu: koliber napisał(a):
        > Ciekawe o ile spadnie słuchalnośc PRI

Już zdążyła spaść do 14,0% (o 1,4% mniej w porównaniu z poprzednim miesiącem).
        • Gość: pressman Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 08:49
          A Press na pisał dziś tak:

Pracował w Trójce dla Jedynki

Paweł Kostrzewa, dziennikarz muzyczny radiowej Programu Trzeciego Polskiego
          Radia, który prowadził w tej stacji ”Trójkowy Ekspres”, przechodzi 1 lipca do
          Programu Pierwszego Polskiego Radia.
          Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że szefowie Trójki rozstali się z
          Kostrzewą, kiedy okazało się, że przygotowuje on bazę muzyczną dla Jedynki.
          Redakcja Trójki nie chce jednak ustosunkować się do tych informacji. Anna
          Perek, odpowiedzialna za PR tej anteny, stwierdziła jedynie, że dziennikarz
          zmienił stację na mocy porozumienia między dyrektorami obu programów. - Ma to
          związek z wprowadzeniem w styczniu tego roku w Polskim Radiu systemu
          producenckiego, który nie przypisuje dziennikarzy do poszczególnych anten, ale
          do redakcji wspólnych dla całej rozgłośni. Od tego czasu Kostrzewa pozostaje
          więc pracownikiem redakcji muzyki popularnej Polskiego Radia – twierdzi Anna
          Perek.
          (MMW)

...i to są jaja.
          • piotr7777 Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 23.06.05, 10:02
            > ...i to są jaja.
            A czy symbol Trójki, Piotr Kaczkowski, nie prowadził przed rokiem w Jedynce
            programu pt. "Muzyka na molo" czy coś takiego?
          • neandertalski Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 23.06.05, 12:01
            krótko mówiąc finał będzie taki, że to odejście będzie kopem w górę. Pewnie
            szykuje sie zjednoczenie sił centralnego programowania muzyki popularnej w PR a
            ponieważ Kostrzewa programował 1 i 3 i był w tym taki dobry to po prostu
            zostanie kierownikiem tego pegeeru.
          • zbyszu Paweł Kostrzewa komentuje 23.06.05, 15:05
            Oto odpowiedz samego (chyba) Pawła Kostrzewy na notkę portalu Press.pl

"Po co pisać coś nieoficjalnie, jak można zapytac oficjalnie. Zamiast
            publikować brednie (w wydawałoby się poważnym medium). Chętnie odpowiem.

Paweł Kostrzewa "
            • un1 Re: Paweł Kostrzewa komentuje 23.06.05, 15:09
              Oficjalne pytanie: czy Paweł Kostrzewa odchodzi z Trójki?
              • trollllll Re: Paweł Kostrzewa komentuje 23.06.05, 15:13
                un1 napisał:

> Oficjalne pytanie: czy Paweł Kostrzewa odchodzi z Trójki?

A jeśli tak, to dlaczego tak późno???

Czekamy z utęsknieniem na OFICJALNĄ odpowiedź, hehehehe.
                • kurnafelek Re: Paweł Kostrzewa komentuje 26.06.05, 20:42
                  Płakać nie będę:) być może wtedy będę TRÓJKI w sobotę po 10:00 słuchał:)
                  • cortinka Re: Paweł Kostrzewa komentuje 26.06.05, 23:09
                    kurnafelek napisał:

> Płakać nie będę:) być może wtedy będę TRÓJKI w sobotę po 10:00 słuchał:)
                    Chyba, że o tej porze będziemy słuchać aksamitnego głosu Pana R. ;-)
            • Gość: Robercik Re: Paweł Kostrzewa komentuje IP: *.chello.pl 27.06.05, 09:23
              Ciekawe co ten buc ma jeszcze do powiedzenia! A raczej nieciekawe!
              • preslaw Re: Paweł Kostrzewa komentuje 27.06.05, 12:30
                To już nie wiem, czy Kostrzewa odchodzi z Trójki czy nie odchodzi. Niech nie
                robi łaski i normalnie powie, poinformuje. Nie było chyba tej informacji na
                poratlu Wirtualne media. Że Kostrzewa odchodzi to się cieszę, bo już nic
                ciekawego nie puszczał, a w sobotę nie dało się go słuchać, ale wątpię by to
                oznaczało pozytywne zmiany w Trójce. Raczej przeciwnie.
                • Gość: jester10 Re: Paweł Kostrzewa komentuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:21
                  miał odejść 1 07.ale już dziś Stelmi prowadzi audycje,nawet z ramówki poleciał
                  trójkowy expres./w expresowym tępie/
    • greg_f Ekspres już chyba na bocznicy 27.06.05, 20:18
      Zamiast Kostrzewy po 20:00 słychać dziś Stelmacha :-) - czas pokaże, czy to
      tylko tymczasowe zastępstwo, oby nie.
      • Gość: kuba Re: Ekspres już chyba na bocznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:19
        nie ma juz podstrony ekspresu, wiec chyba po wszystkim.
        • Gość: ;) Re: Ekspres już chyba na bocznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:43
          amen
        • Gość: anielica Re: Ekspres już chyba na bocznicy IP: *.kochanowice.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 18:32
          Nazwisko Kostrzewy jest już nieaktywne wśród innych "Ludzi Trójki"
          • greg_f Re: Ekspres już chyba na bocznicy 28.06.05, 20:49
            Gość portalu: anielica napisał(a):

> Nazwisko Kostrzewy jest już nieaktywne wśród innych "Ludzi Trójki"

Na dobrą sprawę to nigdy nie było aktywne - Maszynista był jednym z tych,
            którzy nie zamieścili informacji o sobie na stronie TrUjki.
            • mirwit Re: Ekspres już chyba na bocznicy 29.06.05, 09:35
              Z tego co czytam przeważają głosy na nie.
              ja nie jestem przekonany czy jednak warto się cieszyć.Bo sami napisaliście, że
              niewiadomo co będzie dalej, a już napewno ilość nowych i nie tylko brytyjskich
              kapel w radiu będzie o wiele niższa.
              chyba, że faktycznie Stelmi obejmie w pełni schedę po Kostrzewie.
    • Gość: Słuchacz Kostrzewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:20
      Z ramówki nie poeciał wcale-niestety www.radio.com.pl/trojka/ramowka/.
      MAm nadzieję ze wkrótce poleci.
      Przyjscie i praca Kostzrewy w Trójce to najczraniejszy okres w historii Trójki.
      Gdy odejdzie Kostrzewa i odejdą te anglojęzyczne,alternatywne dla poczucia
      estetyki,rzepolenia brytyjskich grajków,to moze być tylko lepiej.
      • Gość: kuba Re: Kostrzewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:16
        czy ja napisalem ze 'polecial z ramowki'? nie. napisalem, ze nie ma juz
        podstrony trojkowego ekspresu. prosze czytac uwaznie, a nie sie pozniej
        przypieprzac.
      • Gość: Anty_Słuchacz Re: Kostrzewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:02
        Trzeba mieć ogromne problemy ze sluchem i spaczone poczucie estetyki, żeby
        wypisywać takie bzdury. Anglojęzyczna muzyka zajmuje większość czasu autorskich
        audycji w trUjce i zajmowala dużo czasu w Pr. 3.
        Nie lubię Kostrzewy za sobotę w stylu ale czepianie się go za "alternatywę"
        jest takie jakby Manna krytykować za bluesrock, Kydryńskiego za jazz,
        Kaczkowskiego za klasykę rocka itp.
      • campari.wawa Re: Kostrzewa 28.06.05, 00:17
        Gość portalu: Słuchacz napisał(a):
        > Gdy odejdzie Kostrzewa i odejdą te anglojęzyczne,alternatywne dla poczucia
        > estetyki,rzepolenia brytyjskich grajków,to moze być tylko lepiej.

trzeba by się jeszcze pozbyc Stelmacha, no i kontrolować co gra Kaczkowski ;-(
        dla ciebie brytyjska muzyka jest problemem, a popowa papka w ciągu dnia juz ci
        nie przeszkadza??? ja na przykład jestem fanem takiego grania i nie wyobrażam
        sobie radia bez takiej muzyki, a jeżeli godzi ona w twoje poczucie estetyki to
        poprostu przerzucasz na inną rozgłośnie radio bzdet albo cuś innego...nie
        fascynuje mnie blues, ale nie wypisuje, że to chłam i powinno się zdjąć audycje
        Manniak po ciemku,tylko dlatego, że mnie to nie kręci, bo wiem, że wśród
        słuchaczy jest wielu bluesmanniaków...
      • Gość: Endengo Re: Kostrzewa IP: *.edu.pl 28.06.05, 12:47
        Co jest rzępoleniem?
        The Killers, Beck czy Gorillaz?
        A może najnowsze utwory Billy'ego Corgana?
    • Gość: JAA Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 00:30
      Stelmi od 20 (a może od 19???)A w sobotę M.Owczarek i "Sobota w (Ow)czarującym stylu". Przy okazji może ktoś wie co się dzieje z P:anem Mariuszem, niestety dawno Go nie słyszałem...
      • glebogryzarka1 Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki 28.06.05, 17:24
        > Przy okazji może ktoś wie co się dzieje z P:anem Mariuszem, niestety da
        > wno Go nie słyszałem...

Pracuje nadal w redakcji muzycznej. I, jak sądzę, czeka na kolejne zastępstwo.
      • Gość: anielica Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.kochanowice.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 20:13
        no tak a dziś w zastępstwie Szczudło..... bleeeeeee
        • Gość: Y. Eti Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.idea.pl 28.06.05, 21:59
          > no tak a dziś w zastępstwie Szczudło..... bleeeeeee
          wszyscy jezdza po redaktorce ile wlezie, wiec ja dla rownowagi wypowiem sie w obronie, uwazam ze -zwlaszcza noca- mozna u Szydla uslyszec calkiem intrygujace a nawet eksperymentalne muzycznie kawalki. gdyby byla jedna taka audycja na tydz. prawdpodobnie starabym sie nie opuscic. caly problem bierze sie z idiotycznej imho ramowki, wedle ktorej od poniedzialku po weekend eksploatuje sie paru redaktorow na krzyz. to juz jest jednak -jak mi sie wydaje- bardziej wina wladz niz takiego czy innego redaktora.
          kiedys bylo inaczej... czwartek - minimax, wtorek - alternatyna i punk, sobota - radioman, sroda - elektronika... ech... po prostu kazdy dzien mial inny klimat i tego sie sluchalo niemal jak w transie. znikniecie ekspressu to swietna okazja by powrocic do tego typu "rozkladu jazdy" czego bym sobie (poboznie) zyczyl.
          ps mam lepsza xywke dla Szydla: Katarzynka
          • Gość: xy Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.aster.pl 28.06.05, 22:44
            Tak sobie siedzę i czytam...

Czyli co ? Trwa batalia o schedę po Kostrzewie?
          • Gość: tik Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.crowley.pl 29.06.05, 09:56
            nie rozumiem pretensji odnosnie Szydla, niewielu jest takich redaktorow, gra
            dobra muzyke, nie gada od rzeczy, no i ma fantastyczny glos

szydlowska! i tyle
            • Gość: ;) Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:38
              Gość portalu: tik napisał(a):

> nie gada od rzeczy, no i ma fantastyczny glos

z tym głosem to żart??
              • Gość: tik Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.crowley.pl 29.06.05, 11:04
                sprobuj sobie wyobrazic, ze to prawda
                chyba, ze jestes z rmfu, tam swojego czasu kobietry byly traktowane gorzej, bo
                target mial cos przeciwko...

biedaku
                • Gość: ;) Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:32
                  biedaku

;-)
              • Gość: astat głosy słyszę;) IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 11:15
                A ja też lubię bardzo jej głos. Znaczy zaraz, grzeczniej aniu, głos pani
                Szydłowskiej. Rzadko słucham, fakt, ale jeśli już - to mnie się podoba. No ale
                rozumiem, niektórzy wolą głos pani Paradowskiej...
                • Gość: tik Re: głosy słyszę;) IP: *.crowley.pl 29.06.05, 11:38
                  a ja mam wrazenie, ze im nie chodzi o glosy i radio, byleby pileczka byla na
                  ich stronie - znaczy, ze trojka jest ble, wszedzie syf, generalnie radio
                  podziemne
                  • Gość: bluesmanniak Re: głosy słyszę;) IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 29.06.05, 11:51
                    ajajajaj, teraz ty przesadzasz, im/nam glownie chodzi o to ze cos sie podoba a
                    cos nie, przeciez oni/my nie psiocza na wszystkich, taki Kaczor jest dla
                    wiekszosci super, Stelka pewnie tez i jeszcze pare osob, a ze na omawiana pania
                    glosow negatywnych wiecej? bywa... i tyle

a te 'radio podziemne' to nie zalapalem o co ci chodzi :(
                    • Gość: tik Re: głosy słyszę;) IP: *.crowley.pl 29.06.05, 13:27
                      no wlasnie, bo kaczor stary, stelmach stary (w sensie z dawnej ekipy, obu panow
                      przepraszam i pozdrawiam), a wszyscy nowi to takie byle co - to niestety mozna
                      wyczytac z oglnego tonu wypowiedzi trujkowiczow i to jest smutne, bo szlak mnie
                      bierze, ze nie podchodzicie do zmian konstruktywnie; odnosze wrazenie, ze nowe
                      to be, wracamy do 1880 roku ;)
                      • Gość: bluesmanniak Re: głosy słyszę;) IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 29.06.05, 14:27
                        cos w tym jest...
                        bo nowe zeby sie przebic musi byc dobre, nawet bardzo dobre i w zwiazku z tym
                        nowe nie ma letko :)
                        a jeszcze nowe ma zawsze duze szanse zeby zejsc na psy, w czym mu chetnie pomoga...
                        ps. ja tez jestem z ichnimi, tzn. z nami(?), no w kazdym razie jestem
                      • Gość: astat Re: głosy słyszę;) IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 14:34

> no wlasnie, bo kaczor stary, stelmach stary (w sensie z dawnej ekipy, obu panow
                        >
                        > przepraszam i pozdrawiam), a wszyscy nowi to takie byle co - to niestety mozna
                        > wyczytac z oglnego tonu wypowiedzi trujkowiczow i to jest smutne, bo szlak mnie
                        >
                        > bierze, ze nie podchodzicie do zmian konstruktywnie; odnosze wrazenie, ze nowe
                        > to be, wracamy do 1880 roku ;)

Nie. Do jakości. Wyłącznie. Wrócę do swojej mantry:)
                        • Gość: astat ps IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 14:55
                          Nie tylko głosy słyszę, ale i zaczynam odpowiadać sama sobie:))

Ale jeszcze jedno - 3 miała coś takiego, jak londyńskie taksówki czy autobusy,
                          styl, klimat, atmosferę. Dla wszystkich wiekowo. Mogło się to jednym podobać,
                          innym nie. Ale zwyczajnie to 'coś' straciła czy raczej zatraciła i teraz nawet,
                          jeśli będzie próbować odzyskać klasę, to prawie automatycznie będzie albo
                          odrzucane z powodu wewnętrznego protestu słuchacza albo z powodu niesłuchania.
                        • Gość: tik Re: głosy słyszę;) IP: *.crowley.pl 30.06.05, 13:15
                          jasne, powtarzanie, ze wszystko co teraz w 3. jest chlamem rzeczywiscie brzmi
                          jak mantra
                          • greg_f Re: głosy słyszę;) 30.06.05, 14:01
                            To uproszczenie - są przecież ludzie tacy jak Sosnowski (w Trójce dopiero od
                            kilku lat), którzy zostali zaakceptowani i jeśli już się ich krytykuje, to nie
                            za to, że są nowi.
                          • Gość: astat Re: głosy słyszę;) IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 14:44

> jasne, powtarzanie, ze wszystko co teraz w 3. jest chlamem rzeczywiscie brzmi
                            > jak mantra

Nie wszystko. Chłam jednak jest chłamem a niechłam niechłamem. I różnicę widać.
                            Znaczy słychać.
                  • Gość: astat Re: głosy słyszę;) IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 12:04
                    Ja tam wrażeń staram się nie mieć, nadinterpretacje były mi zarzucane
                    wystarczająco często. Natomiast pamiętaj, że ja jestem po 'ich' stronie, o ile
                    mnie tam chcą:)
                    podpisano: czarna owca ichnich

PS. A głos pani Agnieszki naprawdę lubię bardzo.
          • Gość: anielica Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.kochanowice.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 16:46
            muzyka, którą grają w Chillout cafe jest całkiem niezła, mam natomiast zarzuty
            do "paplaniny" pani redaktor :)
    • Gość: pz Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: 81.210.17.* 29.06.05, 10:25
      Pretesje to mam do dyrekcji,że zatrudna takie mało wyraziste osoby,a daje kopa
      innym ,umieszczając ich programy w nocy,albo dziekujac za wspólprace. SZydło to
      niestety druga liga nie powinna prowadzić niczego chyba ,że w nocy
      • Gość: tik Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.crowley.pl 29.06.05, 11:05
        druga liga bo? argumenty? jak sie trujkowicze doczepia, to ja dziekuje, nic im
        sie nie podoba
        wspolczuje
        • Gość: pz Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: 81.210.17.* 29.06.05, 12:09
          Jest napewno lepsza od Złotoustego,przynajmniej mniej głupio gaga,muzycznie
          plylista i tyle to glówne argumenty.W sobotnej audycji robi za spikera,wiec
          gdzie ten profesjonalizm? ROKOS ma głos nie najgorszy a pieprzy trzy po trzy i
          wzwiazku z tym nie da sie jego sluchac
          • Gość: Endengo Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.edu.pl 29.06.05, 12:44
            Widzę, że dysputa zeszła na temat P.Szydłowskiej
            No, cóż, jestem zdziwiony tak wieloma niechętnymi jej postami. Osobiście,
            podobnie jak tik i astat, bardzo lubię ten głos.
            Jak go nazwać? Głęboki, kobiecy, uwodzicielski...
            Bardzo też lubię proponowaną przez nią muzykę, zdarzają się prawdziwe perełki.
            W sumie, osobowość przyjemna i magnetyczna, przynajmniej dla mnie,
            zdeklarowanego zwolennika płci odmiennej
            • Gość: tik Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.crowley.pl 29.06.05, 13:23
              muzyka z playlisty u Szydlo? moze w radiowym domu kultury, do 21. owszem, ale
              nie w chill out cafe; mysle, ze niewielu jest redaktorow, ktorzy potrafia
              muzyke tak dobierac, poszukiwac...
              • Gość: pz Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: 81.210.17.* 29.06.05, 13:58
                POTRAFIA tak dobierac za pomaca kompa..????zanam takich co potrafia troche
                lepiej z łapki
                • Gość: tik Re: Paweł Kostrzewa odszedł z trojki IP: *.crowley.pl 29.06.05, 14:09
                  przeciez ci tlumacze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka