Dodaj do ulubionych

Polcon zakończony

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 01:05
Ani słowa o podobno skandalicznych wypowiedziach Sapkowskiego?

"Biały człowiek powinien pracować trzy godziny dziennie. Przecież Bóg po to stworzył inne rasy - Żydów, Cyganów, aby pracowały za niego..."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2890487.html
Obserwuj wątek
    • Gość: goldie Re: Polcon zakończony IP: *.netx.waw.pl / *.waw.pl 29.08.05, 01:14
      Cóż, na Polconie trudno było być wszędzie. Ja na przykład nie byłem na żadnym
      spotkaniu z Sapkowskim, choć imprez konwentowych nie unikałem. To i Orliński
      mógł nie być akurat na tym. O zachowaniu Sapka piszą gdzie indziej.
      • Gość: miks Re: Polcon zakończony IP: *.acn.waw.pl 29.08.05, 09:45
        dajcie linki!
    • Gość: abc No ale czy to na pewno on mówił tak na poważnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:07
      Bo może jakiś dziennikarz trafił akurat w połowie wypowiedzi na jakiś absurdalny temat. Np. konkurs na prowokacyjną i skandaliczną odezwę. Albo Sapkowski przy piwku nabijał się z Giertycha?

GW podaje tego news'a z PAP za "Głosem Wielkopolski". A taki Głos to może i szuka sensacji i cytuje wyrwane z kontekstu zdania a GW mu dorównuje. Może Sapkowski kogoś cytował? Może czytał dialogi ze swojej książki?

Takie info jak te w Głosie to dla mnie żaden dowód.
    • ciemnogrodzianka Re: Polcon zakończony 29.08.05, 17:44
      Moze by tak zacytować przynajmniej dokladnie słowa Sapkowskiego
      • Gość: Sytry Re: Polcon zakończony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 19:32
        ciemnogrodzianka napisała:
        > Moze by tak zacytować przynajmniej dokladnie słowa Sapkowskiego
        Wraz z kontekstem. Wyjdzie zdrowiej. Wszystkim.
    • Gość: DanaB Re: Polcon zakończony IP: 195.117.201.* 30.08.05, 12:06
      Na panelach dyskusyjnych z Sapkowskim trudno było wysiedzieć. Przerywał innym, mówiącym o wiele
      sensowniej i ciekawiej od niego, roznosił dyskusje na inne tory, absolutnie nie interesujące słuchaczy. Tak
      było podczas dyskusji na temat "Co dalej z polską fantasy". Dopóki Sapkowskiego nie było toczyła się
      ciekawa dyskusja. Jak tylko wpadł i rozsiadł się za stołem od razu wszyscy przestali się liczyć. Na próby
      zwrócenia uwagi, żeby trzymał się tematu reagował uwagami typu "Jak nie znasz to masz problem ze
      sobą". "Ale chcemy mówić o fantasy" "To co z tego?" Po kilku minutach wyszłam, choć miałam ochotę
      posłuchać i Szostaka i innych, ale Sapkowski nie dopuszczał ich do głosu. Orlińskiego na tym spotkaniu
      nie było.
    • Gość: DanaB Re: Polcon zakończony IP: 195.117.201.* 30.08.05, 12:06
      Na panelach dyskusyjnych z Sapkowskim trudno było wysiedzieć. Przerywał innym, mówiącym o wiele
      sensowniej i ciekawiej od niego, roznosił dyskusje na inne tory, absolutnie nie interesujące słuchaczy. Tak
      było podczas dyskusji na temat "Co dalej z polską fantasy". Dopóki Sapkowskiego nie było toczyła się
      ciekawa dyskusja. Jak tylko wpadł i rozsiadł się za stołem od razu wszyscy przestali się liczyć. Na próby
      zwrócenia uwagi, żeby trzymał się tematu reagował uwagami typu "Jak nie znasz to masz problem ze
      sobą". "Ale chcemy mówić o fantasy" "To co z tego?" Po kilku minutach wyszłam, choć miałam ochotę
      posłuchać i Szostaka i innych, ale Sapkowski nie dopuszczał ich do głosu. Orlińskiego na tym spotkaniu
      nie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka