Gość: lolovaxman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 21:08 HAŃBA! ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flufferka O BOŻE! POZIOM MANDARYNY :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 21:15 został osiągnięty... religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Na drugim miejscu uplasowała się Mandaryna 04.09.05, 22:54 "Na drugim miejscu uplasowała się Mandaryna" Poziom widzów tvn sięgnął dna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mti Re: Na drugim miejscu uplasowała się Mandaryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:19 > "Na drugim miejscu uplasowała się Mandaryna" > > Poziom widzów tvn sięgnął dna Podejrzewam, że wiele osób (w szczególności fanów M.) głosowało z chęci wsparcia itp., bo faktycznie był to wyjątkowo nieudany pokaz, coś bliżej Idola, niż festiwalu. Natomiast Doda mnie zaskoczyła - ta piosenka, jak wcześniej ją słyszałem z teledyskiem, jakoś w ogóle mi się nie podobała, ale w wykonaniu na żywo zyskała bardzo. I choć bardziej trafiała do mnie Flinta, to wygraną Virgin też zaakceptować jako zasłużoną. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Doda ok 05.09.05, 00:14 chociaż piosenka "O mnie się nie martw" należała do łatwych. Ale ta Mandaryna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Doda ok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 00:29 a czy doda nie grała z play-backu???? chyba jednak tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWERTY Re: Doda ok IP: 82.177.111.* 05.09.05, 08:44 nie grala z plejbeku na 99%, ten jeden procent zostawiam na wszelki wypadek - może, poza tym że świetnie śpiewa, jest też dobrą aktorką...nie, moim zdaniem było LIVE. ale ten Majdan musi być teraz dumny,hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanów Piasek do doopy. Doda doopa z fajnym głosem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 12:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuppa na festiwalach-konkursach nie spiewa sie z playbac IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 01:54 ku:) Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Pie-prze-nie Orange'a !!! 05.09.05, 08:10 Przeczytajcie teks poniżej - najlepsze jest hasło, że Warszawa to kulturalna stolica Polski - he, he - co za bałwan to pisał??? I to na oficjalnej stronie idea. Notabene - jak się chcecie dostać na koncert Stinga z www.orange.pl to nie liczcie na sms'a z potwierdzeniem upoważniającym do odebrania bezplatnych biletów - to nie działa! a forsa za sms'a skasowana... No comments. Orange zaprasza na koncert Stinga Orange zaprasza na bezpłatny koncert Stinga dla Klientów Idei i ich przyjaciół 24 września, Tor Służewiec “I am pleased to be back in Poland. I was last in Warsaw in 2001 on the Brand New Day tour and look to forward to performing to an enthusiastic audience in the country’s cultural capital again” - Sting (“Bardzo się cieszę mogąc znów być w Polsce. Ostatni raz byłem w Warszawie w 2001 podczas trasy koncertowej albumu Brand New Day i nie mogę się już doczekać zagrania jeszcze raz dla tak entuzjastycznej widowni w kulturalnej stolicy kraju”) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglista Re: Pie-prze-nie Orange'a !!! IP: *.icpnet.pl 05.09.05, 09:03 country to także oznacza wieś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrin Re: Na drugim miejscu uplasowała się Mandaryna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 08:30 Gość portalu: Mti napisał(a): > Podejrzewam, że wiele osób (w szczególności fanów M.) głosowało z chęci > wsparcia itp., bo faktycznie był to wyjątkowo nieudany pokaz, coś bliżej Idola, > niż festiwalu. Ze glosowali nie na piosenke i wykonanie to zgoda. Ale poziom Idola?!? Przeciez z Idola wlasnie jest najlepsza Twoim zdaniem Flinta, z pozostalych uczestnikow do finalu Idola zakwalifikowaliby sie pewnie Kijanski i ewentualnie Doda. Mandaryna nie przeszlaby wstepnych castingow. Wokalnie (a inaczej nie sposob porownywac) to Idol stal ze dwie klasy wyzej niz ten festiwalowy konkurs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elvira Re: Na drugim miejscu uplasowała się Mandaryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 13:44 A mnie się wydaje, że ten wynik nie był do końca uczciwy i nie zdziwiłabym się, gdyby wyszło na jaw, że maczał w tym paluchy pan Wiśniewski wzruszony błazenadą żony. Zresztą przy odczytywaniu wyników, Mandaryna została zwyczajnie wygwizdana przez sopocką publiczność, więc nie sądzę, by miała aż tylu fanów nieobecnych na koncercie, którzy chcieli wesprzeć swoją pozbawioną najmniejszej krztyny talentu idolkę. Ja nie oczekiwałam, że Mandaryna zaprezentuje poziom wokalny porównywalny np. do Eweliny Flinty, ale myślałam, że zaśpiewa przynajmniej znośnie. Niestety, okazuje się, że mp3 krążące w sieci nie było żadną próbą zdeprymowania osiągającej zawrotny sukces wokalistki, tylko zwyczajnym pokazaniem prawdy. Myślę, że ten kto te nagrania udostępnił, oddał nam wszystkim wielką przysługę, ponieważ pokazał jak Mandaryna nabijając ludzi w butelkę robiła ogromne pieniądze. Płyty sprzedawały się w porażającym wręcz nakładzie, a prawda jest taka, że śpiew który można było tam usłyszeć nie był tak naprawdę śpiewem Mandaryny. W Sopocie pokazała, że nie ma absolutnie żadnych umiejętności wokalnych, a wręcz jest wokalnym antytalentem. To doprawdy poruszający paradoks, że Złote i Platynowe płyty otrzumują w Polsce "artyści", którzy dochodzą do sukcesu nie dzięki talentowi albo chociaż jakimś nawet niewielkim umiejętnościom muzycznym, a dzięki pieniądzom i rzeszy speców od marketingu i kreacji gwiazd. Morał z tego taki, że mając odpowiednie środki finansowe i poparcie ze strony popularnego męża, można stać się aktorką/piosenkarką/tancerkę. Nawet jeśli faktycznie jest się żałosnym beztalenciem, można w tym kraju zrobić karierę i wyprzedzać w sprzedaży płyt z komputerowo zmienionym wokalem Artystów przez duże "A". Jedyne co w występie Mandaryny mi się podobało, to łzy na koniec występu świadczące o tym, że sama "wokalistka" widzi swój brak umiejętności i niezależnie od tego jak bardzo by się starała, talentu nauczyć się po prostu nie można. Skoro sama Mandaryna przyznała przed milionową publicznością, że to co zaprezentowała było zwykłą żenadą, to ja się naprawdę dziwię, że są ludzie, którzy potrafią jeszcze bić jej brawo i wzruszać się tą parodią śpiewania pokazaną w Sopocie. Nikt Mandarynie nie kazał nagrywać płyt ani ubiegać się o nagrodę w jednym z bardziej prestiżowych polskich festiwali muzycznych. Sama podjęła taką decyzję, a jako że jest osobą dorosłą i w pełni władz umysłowych, musiała się liczyć z faktem, że prędzej czy później jej brak talentu wyjdzie na jaw. Nie można robić kariery na okłamywaniu ludzi. Widocznie Mandaryna wierzyła, że jakoś uda jej się dalej brnąć w tym bezczelnym udawaniu, a gdy już zdecyduje się zaśpiewać na żywo, to ludzie wzruszą się jej wielką odwagą i docenią ten jakże dzielny krok. Tylko jaka to odwaga oczekiwać od wokalistki, żeby zaśpiewała na żywo? Czyż właśnie nie tym zajmuje się piosenkarz? Czy mamy teraz bić brawa aktorom za to, że "odważą" się wyjść na scenę w teatrze albo kierowcom, że "odważą" się pojechać w trasę? Nie popadajmy w jakąś paranoję, bo wkrótce doprowadzimy do sytuacji, kiedy więcej wzruszenia zaczną nam dostarczać beztalencia żenująco kiereszujący jakąkolwiek formę sztuki, niż prawdziwe talenty, które powinny naturalną koleją rzeczy wzbudzać najwięcej emocji swoimi umiejętnościami. Bijmy brawo tym, którzy mają odwagę śpiewać dobrze, a nie hochsztaplerom wzbudzającym jedynie litość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiechu warte Re: Na drugim miejscu uplasowała się Mandaryna IP: *.echostar.pl 05.09.05, 09:42 Taaaaa A ile sms na to totalne zero i beztalencie wysłał jej pozal się Boże mąż?? jestem pewien że przynajmniej 80 %. W polsce nie może być aż tylu debili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukkas Re: Na drugim miejscu uplasowała się Mandaryna IP: 194.146.120.* 05.09.05, 09:55 Zdziwiłbyś się, ze moży ich tylu być. Chociaż, wiesz 90% z tych 80% głosów na nia to dziewczynki w ieku 5-15 lat, bo dla nich to taka księżniczka. laka Barbie. One jeszcze nie potrafią oceniać niczego poza wyglądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kira Re: Na drugim miejscu uplasowała się Mandaryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 18:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kira Re: Na drugim miejscu uplasowała się Mandaryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 18:14 doda super mandaryna super i tvn sopot bardzo udany dziekuje za mila rozrywke . o to chodzi. wszyscy sie bawimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EL Re: O BOŻE! POZIOM MANDARYNY :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 01:15 Witam. Wszystkim fanom dna artystycznego, jakim jest Marta Wiśniewska, znana również jako Mandaryna, polecam adres: media.putfile.com/mandaryna2 Nie ma to jak wykonanie "na żywca"! Nagranie jest sprzed dwóch miesięcy i jest w 100% prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tester Re: O BOŻE! POZIOM MANDARYNY :) IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 05.09.05, 10:15 flufferka to inaczej obciągaczka hahaha dobre~! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Czy Doda i Mandaryna to ta sama osoba? IP: *.bcc.com.pl 05.09.05, 15:37 Dezinformacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ] doda do dupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 08:15 doda nie umie spiewac nie ma to jak mandaryna najlepsza w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.T. Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 21:15 Bezgłosie śpiewa najpiękniej! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" 05.09.05, 08:11 Ciekawe jak on przekonał Ewkę Bemkę? Prapradziadek mówił "na starej piczy się ćwiczy"... Gość portalu: T.T. napisał(a): > Bezgłosie śpiewa najpiękniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.09.05, 21:24 piasek ma glos.talent.sluch.i od ponad 10 lat jest na scenie.gdyby nie mial glosu.talentu.sluchu.nie zaszedlby tak daleko. ja go podziwiam. i ciesze sie z jego sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
teaa Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" 04.09.05, 21:37 Mandaryna to nie tylko brak mozliwosci wokalnych i brak sluchu to rowniez brak poszanowania dla sluchaczy. Skoro ona chce zarobic na swoim pseudotalencie to po co jej to ulatwiac. A zapraszanie jej na jakiekolwiek imprezy to kolejny krok do reklamowania beztalencia w Polsce. Wystarczy nam chyba sejm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mało inteligientny Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.05, 21:49 Mandaryna - kocham ją !!!! Pozatym czytam Bravo Girl, Tine i Naj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.neta-si.pl 04.09.05, 21:56 Straciłem wiarę w demokrację.Jeżeli Doda jest pierwsza a Mandaryna druga to większość może sie mylić.Aż strach pomysleć o wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
kolczyk23 Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" 04.09.05, 22:04 na szczęście jeszcze prezydenta nie wybiera się za pomocą sms-ów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.05, 22:53 To tak, jakby prezydentem zostal Lepper a premierem Giertych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.chello.pl 04.09.05, 23:04 Mysle ze odwrotnie Giertych prezydentem a Lepper premietem. Jak by festiwal w sopocie byl robiony przez TVP to nie bylo by tam takich wykonawcow jak Mardaryna i Doda. Przynajmniej w slowikowym konkursie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrin Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 08:33 Niesmialo przypomne, ze to TVP wyslala Ich Troje na Eurowizje, wiec czemu nie Mandaryne po Slowika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butters77 Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.graf.torun.pl 05.09.05, 09:20 Haha, zgadzam sie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wik Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.bg.pw.edu.pl 05.09.05, 09:25 taaak, tylko, ze "Ich Troje" mialo 7 miejsce na Eurowizji, do ktorego za diabla nie moga sie nasi kolejni, ani tez poprzedni wykonawcy, uznani przez krytykow, zblizyc (z wyjatkiem oczywiscie Gorniak). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 00:30 jest wolny rynek - wolność słowa i wolność słuchu - mandaryna w normalnym kraju niezaistniałaby, ale my mamy demokrację:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubu www.ja-pyrdole.da.ru - Zemsta na nauczycielu IP: *.tkdami.pl 04.09.05, 21:52 Co naprawdę dzieje się w polskich szkołach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bΞLLiCoﻜΞ Re: www.ja-pyrdole.da.ru - Zemsta na nauczycielu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:18 omg, zastanawiam się czy ta klasa rzeczywiscie taka potłuczona czy Ty jesteś jakąś wyalienowaną jednostką - to odnośnie strony w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Lecz się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 01:47 Nie szkoda czasu, żeby robić tak rozbudowaną stronę o kolegach z klasy ? Taka strona dla jakiejś firmy to parę tysięcy PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DziałaczSamoobrony Mandaryna je de bhest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:01 ..ja bym jom bryknoł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi_ja Re: Mandaryna je de bhest IP: 83.238.59.* 04.09.05, 22:55 ...ale wczesnie sie pomodl zeby nie przyszlo jej do glowy spiewac w trakcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oloo11 Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 04.09.05, 22:02 Mandaryna i Doda to po prostu totalne beztalencia. Ale maja koneksje niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Bezgłosie wygrało - Piasek jestes dno IP: *.bredband.comhem.se 04.09.05, 22:03 To żaden cud .Facet jest wyraznie "lansowany" przez kogoś.Najlepszy był tzw. głos widowni, jak za dobrych komunistycznych czasów "głos ludu." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oloo11 Re: Dode kompletna kretynka. IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 04.09.05, 22:06 Szkoda gadac jaki poziom tego festiwalu. A tvn dal totalna plame Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: Bezgłosie wygrało - Piasek jestes dno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.05, 22:12 eeeetam, on sie fajnie rusza! Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Piesek, Margaryna, Dupa 04.09.05, 22:17 Takie pseudonimy powinni sobie nadac, ale jest to raczej vulgus. Zgodne z prawda bo wciskaja kit, ale nie zgodne z PC. -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re:Oj geju geju IP: *.bredband.comhem.se 04.09.05, 22:20 Przecież Piasek to facet bez jaj nie słychać to w jego głosie? Głuchy jesteś? Albo bierzerz wszystko co się rusza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re:Oj geju geju IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.05, 22:36 zazdrośc przez Ciebie przemawia wielkimi literami. głupotą jest twierdzić, iż ktoś jest beztalenciem i bezgłosem skoro kapituła najznamienitszych polskich osobowości twierdzi, że Piaskowi należy się nagroda.Piasek był najlepszy bez dwóch zdań! Śpiewa 'z głębi duszy'i nie fałszuje jak większość innych uczestników festiwalu. Chciałbym Ciebie posłuchać na żywca. Założę się, że zabrzmiałabyś co najmniej takźle jak Mandaryna z wozu transmisyjnego. Poza tym poziom festiwalu był prima, wykluczyłbym tylko Magdę Mołek - choć piękna - głupiutka. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re:Oj geju geju 05.09.05, 08:16 Piasek BYŁ dobry, ale w mafii, a na Eurowizji dał ciała jak mandarynka mała, i wtedy zrozumiał, że nie można chyba wszystkiego robić dla kasy. A teraz znowu go kuchennymi drzwiami wprowadzają do "elit"... I tak publiczność zadecydowała kto był najlepszy! Brawo Doda Elektroda ! Brawo Vergin ! Gość portalu: obiektywny napisał(a): > zazdrośc przez Ciebie przemawia wielkimi literami. głupotą jest twierdzić, iż > ktoś jest beztalenciem i bezgłosem skoro kapituła najznamienitszych polskich > osobowości twierdzi, że Piaskowi należy się nagroda.Piasek był najlepszy bez > dwóch zdań! Śpiewa 'z głębi duszy'i nie fałszuje jak większość innych > uczestników festiwalu. Chciałbym Ciebie posłuchać na żywca. Założę się, że > zabrzmiałabyś co najmniej takźle jak Mandaryna z wozu transmisyjnego. Poza tym > poziom festiwalu był prima, wykluczyłbym tylko Magdę Mołek - choć piękna - > głupiutka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie gej Re:Oj geju geju IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.05, 22:37 Kasiu, nie bierz wszystkiego na poważnie, proszę. Nie trzeba być megainteligentem, żeby się zorientować, że poprzedni post był ironiczny. Bez pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re:Oj geju geju IP: *.bredband.comhem.se 04.09.05, 23:15 Nie jestem megainteligentem jak DoDa i tak ten post z przymrużeniem oka odebrałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 Re: Bezgłosie wygrało - Piasek jestes dno 04.09.05, 22:34 Facet robi wrażenie miłego ale to to rzeczywiście beznadziejne bezgłosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Bezgłosie wygrało - Piasek jestes dno IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.05, 22:38 pokaż lepszego w tym kraju,łowco talentów. Mietek Szcześniak jako jedyny? A może Michałek W. ze swoją eskadrą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bezgłosie wygrało - Piasek jestes dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 00:34 towarzysz balcerowicz ma najlepszy wokal. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinag2 Re: Bezgłosie wygrało - Piasek jestes dno 05.09.05, 10:40 Ciekawe co by bylo gdyby wygrala Mandaryna he he jeszcze do tego obie nagrody. Placki by byly nieprzeciętne:) Oto czego słucha Polska Mandaryny która nawet wypowiedziec sie nie umie!!!!!Suuuper! Za to burza oklasków dla Simply Red koncert bardzo mi się podobał!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frausen Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.crowley.pl 04.09.05, 22:16 Ehhh... Szkoda słów... Totalna żenada... Kolejna legenda obalona... Sopot Festiwal zszedł na psy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.05, 22:42 Psy? A kogo chciałbyś tu oglądać Snoop Dogga? Był już w Trójmieście i tak sie najarał blantów, że ledwo po scenie śmigał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandman Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:21 Szanowni Państwo z TVN! To, co Państwo zaprezentowali w Sopocie nie zasługuje na miano "festiwalu". Reklamy nonstop i sms możemy sobie wysyłać na kanałach z telesprzedażą. Jak to dobrze (dla miasta przynajmniej), że festiwal TVP się ostał. Mamy nadzieję, że najbliższe 5 lat w Państwa towarzystwie szybko upłynie. Sopocianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mister X Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:22 No tacy laureaci, jaki festiwal... dla mnie najlepsza była Flinta, ale biedna dziewczyna ma pecha, bo ktoś piszej jej beznadziejne piosenki, w których nie jest w stanie pokazać nawet ćwierci swoich mozliwości, które doksonale widac w coverach, które robi... no ale widać komuś zalezy, żeby sie nie wybiła. Dziwne, że Kaska Nosowska pisze dla Maryli... Sopot jest organizowany chyba tylko po to, że pani Santor miała sie jeszcze gdzie pokazywać do spółki z grubą Bem:) Scorpionsi dali fajny koncert, ale z Wałęsą to jakieś nieporozumienie... czy on musi być wszędzie?...? Simply Red tez musieli wziąć niezłą kasę, żeby chcieli się tam pokazać. A Piasek? No był najlepszy... trudno... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehehe Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:51 Wszyscy byli lepsi niż Mandaryna..Jak wczoraj ją słyszałem to doszedłem do wniosku że lepsze odgłosy są w miejscu gdzie skrzypce się stroi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna jaka? A kto to jest Skrzynecka? IP: *.inetia.pl 04.09.05, 22:49 Co to za kobieta, jakie ma sukcesy, jakie dokonania? Bo na przykład pani Paschalska pokazuje się w tv a pan Tik-Tak miał kiedyś swój program - dlaczego ich nie było w jury? Sopocki kicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BasiuniaZet Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:50 <killer>Doda<killer> Ludzie gdzie wy macie gust?? To tyle chcial napisac:), może i wiecej, ale szkoda cookolwiec pisac na temat tej "giazdy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolki24 ahc ten festiwal:/ IP: *.chello.pl 04.09.05, 22:55 festiwal taki jak gfusty społeczeństwa.....dno i żenada, mam nazieje że Piaska i Mandaryny więcej w tv nie zobacze,;Doda to jest coś .:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <killer>Doda<kille Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:53 <killer>Doda<killer> Ludzie gdzie wy macie gust?? To tyle chcial napisac:), może i wiecej, ale szkoda cookolwiec pisac na temat tej "gwiazdy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.toya.net.pl 04.09.05, 22:56 MARGARYNA-To jest to Odpowiedz Link Zgłoś
agastepniak After-Sopot-Party 04.09.05, 23:10 Kilka dni przed sobotnim Sopotem słuchałam w necie Mandaryny (tak tak, to słynne "live") i jeszcze się łudziłam, że może ktoś jej zrobił kawał. Po prostu nie docierało do mnie, że ktoś tak pozbawiony słuchu i głosu może w ogóle cokolwiek nagrywać albo występować. Wczoraj skutecznie pozbawiła mnie złudzeń sama pani M... Co do samego konkursu, stawiałam na E. Flintę (wg mnie najlepszy wokal), ewentualnie na K. Kiljańskiego. Nie jestem fanką Dody, ale uważam, że całkiem przyzwoicie dała sobie radę (chociaż za przeponę musiała się jednak trzymać). Całe szczęście, że dziś śpiewa Mick Hucknall - jakiś smaczny muzyczny kąsek po tym dziwnym festiwalu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagoo Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:02 Hańba może nie bo gość przynajmniej śpiewac potrafi i jakis tam słuch posiada... Dla mnie najlepsza była Ewelina (zwłaszcza w coverze...) i szkoda że nie ona... Ale oczywiście lepiej że Andrzej a nie te dwie "podrasowane" panienki czyli Doda i Mandaryna... zwłaszcza ta ostatnia nie bardzo się popisała... Toż to jakaś tragedia była jej sluchac... paranoja - kto ją dopuścił do tego gremium???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Do gagoo IP: *.in.lublin.pl / 217.153.209.* 05.09.05, 07:02 Jak to kto a moze co -kasaaaaaaaa :-)).Zapomnieliscie ,ze słynny mąż wystepował w tvn "jestem jaki jestem",a ona tez maiała w tym udział.Boze widzisz i nie grzmisz!!!!!!! hahah A tak swoja droga panienka w niedziele nie była jakos radosna hmmmmm czyzby sie wstydziła ciekawe? Ale fajnie ja wygwizdali dzieki wszystkim za to ahhah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:07 Ciesze sie ze Piasek wygral te statuetke :) i w koncu Piaska docenili :) Ja osobiscie nie jestem Jego fanka:) ale ciesze sie ze wygral :). i wiem tez ze jego fani bardzo sie cieszyli ze Ich Idol zostal doceniony. a co do dody to tez dobrze choc rowniez nie jestem jej fanka ale ciesze sie:) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:29 Brawo!!! Andrzej Piaseczny byl najlepszy, zreszta udowadnial to od lat swoja tworczoscia GRATULACJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinag2 ewentualnie Piasek 05.09.05, 10:48 No już nie kłóccie sie o to czy piasek dostal zasluzenie czy nie. Lepiej to niż Mandaryna:)Jest długo na scenie więc coś tam musi umiec a pani Mandaryna nagra dwie płytki ludzie sie znudzą panowie z niemieckiej wytwórni zabiorą manele bo nie bedzie już opłacalna i tak sie skończy kariera Mandaryny generalnie bez echa tak jak jej kariera aktorska. Simlpy Red byl the best. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Polska piosenka nie istnieje w świecie.... IP: *.chello.pl 04.09.05, 23:32 Nic dziwnego.Lansowane są beztalencia nieumiejące śpiewać.Bez głosu,słuchu,nie umiejące sie na scenie poruszać(niekiedy toto ,,tańczy''jak niejaka Mandaryna)wyglądające jak ,,marzenie geja''lub ,,lalka barbie''. A potem płacz ,ze naszego utworu i wykonawcy nie cenia np na konkursie Eurowizji.I ,że Eurowizja to dno i sitowie.A Sopot Festival dwojga imion TVP i TVN ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Chicago Re: Polska piosenka nie istnieje w świecie.... IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.09.05, 23:42 Zenada Mandaryna i Doda pomyslcie przynajmniej o wczesniejszych emeryturach gdyz jeszcze dobrze nie wystartowalisie a juz trzeba zwijac zagle a Tobie Mandaryno Nieboskie beztalencie zajmij sie czyms innym gdyz zwiazek z muzyka to ty masz poprzez swojego pedalowatego meza ktory nie dosc ze rabniety to i klamczuch,pam,ietam jego slowa na programie u Szoltysika ze Lepper to to i owo same inwektywy a teraz spiewa dla tych kryminogennych drani smiec jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
andre7 Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" 04.09.05, 23:38 I był sobie festival, Czas umierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" IP: *.chello.pl 04.09.05, 23:41 jakas tragedia. piasek? nic specjalnego stawialam na kilianskiego ktory chociaz rozumie to, co spiewa w obcym jezyku, a nie tak, jak pani mandaryna. Doda? nie przepadam, aczkolwiek zaspiewala niezle. Caly festwial niezle mnie denerwowal. Cale szanowne jury Magda Molek prowadzaca festiwal. eh.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukowiec 70 procent ludzkosci to glupole IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:57 Mam kolejny dowod mojej teorii -ludzie glosowali najbardziej za mandaryna i doda heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: 70 procent ludzkosci to glupole IP: *.chello.pl 05.09.05, 00:11 powiem tyle: ewa bem odwdzieczyla sie piaskowi za duet na poprzedniej płycie i zatkała uszy i przymknęła oczy na jego słabiutki wokal, mandaryna wystepem na żywo miała udowodnić, że mp3 w necie to fałszywka, ale zrobiła sobie większą krzywdę, doda natomiast pokazała, że potrafi śpiewać i ma mocniejszy głos od piaska i w skutek tej terapii szokowej na widzach wygrała. nie jest może zbyt sympatyczna i wyrafinowana, ale każdy, kto zarzuca jej fałsz musi kompletnie nie mieć słuchu. trzeba jej mimo wszystko pogratulować i przestać porównywać do mandaryny, którą czym prędzej na wahadłowiec i w kosmos na jakąś odległą planetę. je łe evrynajt aj łonczju, łe je bejbe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: 70 procent ludzkosci to glupole IP: *.chello.pl 05.09.05, 00:15 a jeszcze, żeby bronić dody po sopocie przypomnę, jak piasek śpiewał kiedyś "mocniej mocniej" i "didżej w rękach trzyma twoje sny", a teraz słowik z bursztynem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: 70 procent ludzkosci to glupole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 00:32 doda z play backu jechała, z tego co słyszałem, skończ już konika walić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 70 procent ludzkosci to glupole IP: *.chello.pl 05.09.05, 00:46 chyba nie wiesz, co to playback albo na ucho najechał ci traktor, wszystko było na żywo - inaczej mandaryna zaśpiewałaby z playbacku. doda na żywo potrafi śpiewać i to jest największe odkrycie sopotu w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 70 procent ludzkosci to glupole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 08:42 większość to był playback - było to słychać Odpowiedz Link Zgłoś
karolinag2 Re: Magda Mołek hmm co znią nie tak? 05.09.05, 10:58 Kurcze od pewnego czasu jak Mołek przeszła do TVN i zaczela prowadzic jakies tam tok szoły zastanawiam sie co z nia nie tak? Ladna zawsze usmiechnieta ale ma cos w sobie sztucznego co nie pozwala skupic sie na innych jej walorach. Niby prowadzi program żartuje ale nie ma tej iskry co inni prowadzący. oże sie myle ale takie są moje odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Cicho sza bo wojciech K czycha na słowiki!!!!!!!!! 05.09.05, 00:06 Jak się dorwie to i sesje wyjazdowe zaliczy razem z retemptorystami i Paulinami. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Bursztynowy Słowik dla "Piaska" 05.09.05, 00:08 Jurek Owsiak mial racje, że cale to zakichane polskie show-business to towarzystwo wzajemnej adoracji, lipa i dno absolutne - ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś