Gość: kant IP: 153.19.102.* 13.11.02, 13:46 Takiej kłótliwej bandy,niewiedzących o czym mówią ,nietolerancyjnych mądrali dawno nie widziałem. Wyobrażam sobie ,że w podstawówce Ci najgorliwsi z Was byli uperdliwymi skarżypytami.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greenblack Re: hej! obrońcy starej trójki! 13.11.02, 13:59 "Zaraz se włancze trUjke i dorUfnam to tfojego poziomó" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: hej! obrońcy starej trójki! IP: 149.156.12.* 13.11.02, 14:05 Gość portalu: kant napisał(a): > Takiej kłótliwej bandy,niewiedzących o czym mówią ,nietolerancyjnych mądrali > dawno nie widziałem. > Wyobrażam sobie ,że w podstawówce Ci najgorliwsi z Was byli uperdliwymi > skarżypytami.... Nie ma tolerancji dla chamstwa, bezmyslnosci, głupoty.... A ja i moi znakomici koledzy (Szaman, Tuhanka, Gert, Roar, Jarek, MK, Chemik, Kubas, Jurek, Pradera, Greenblack, Sito, Lesiek, As, AJK, MArCello, Gosia, XZ, OBi, Lotek, Raszefka...) na ogół wiedzą o czym mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
greenblack Do Kolibra 13.11.02, 16:23 Gość portalu: koliber napisał(a): >> Nie ma tolerancji dla chamstwa, bezmyslnosci, głupoty.... > A ja i moi znakomici koledzy (Szaman, Tuhanka, Gert, Roar, Jarek, MK, Chemik, K > ubas, Jurek, Pradera, > Greenblack, Sito, Lesiek, As, AJK, MArCello, Gosia, XZ, OBi, Lotek, Raszefka... > ) > na ogół wiedzą o czym mówią. Bardzo Mi miło, że zaliczasz Mnie do grona Swoich znakomitych kolegów, tym bardziej, że nie jestem bardzo aktywny na tym forum. Zniechęca Mnie brak jakichkolwiek skutków Naszych apeli o przywrócenie dawnego chrakteru "Trójki". Los tej rozgłośni podzieliły też pewne pisma i programy, które dla Mnie były bardzo ważne. Widać taki trend. Odzywam się tylko w wyjątkowo drastycznych i bulwersujących przypadkach "skundlenia" "Trójki". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Do Kolibra IP: 149.156.12.* 13.11.02, 16:58 Pominąłem jeszcze wiele osób: Ergil.... Pominiętych przepraszam. Koliber Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Do Kolibra IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 23:43 greenblack napisał: > Zniechęca Mnie brak > jakichkolwiek skutków Naszych apeli o przywrócenie dawnego chrakteru "Trójki". To, że forum jest czytane przez aktualnych władców trUjki jest dowiedzione, a więc kto wie czy nie byłoby jeszcze gorzej, gdyby nie protesty??? Pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: hej! obrońcy starej trójki! IP: 212.244.197.* 13.11.02, 14:13 Coś w tych Twoich słowach musi być. Przychylam się do tej opinii, co nie znaczy iż wszyscy z tego "ugrupowania" takimi są. Kant - brawo !!! Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: hej! obrońcy starej trójki! 13.11.02, 14:23 I Ty, Lumbulaku-Brutusie, przeciwko mnie? ;) A poważnie mówiąc, żyjemy w wolnym kraju, jako odbiorcy mamy prawo oceniać oferowany nam produkt i to robimy. Dodatkowo ocena dotyczy radia publicznego, finansowanego w większej części z naszego podatku abonamentowego (skoro istnieje przymusowy obowiązek płacenia, to płyną z tego pewne konsekwencje; jeżeli to radio jest przez nas utrzymywane, to ma psi obowiązek liczyć się z naszymi opiniami). A poza tym, czy Szanowni Koledzy wielbiciele TrUjki znają takie pojęcie jak SPOŁECZEńStWO OBYWATELSKIE (po angielsku civil society)? Jeśli nie, to bardzo mi przykro. W każdym bądź razie nasza krytyka tego, co czynią z publicznym dobrem funkcjonariusze publiczni mieści się w granicach tego pojęcia. A na radiu, niestety, odrobinę się znam. Co prawda jestem teoretykiem, nie praktykiem, dlatego na pewno nie odważyłabym się pchać do zarządzania taką instytucją (nawet gdyby mi proponowano), ale mojej wiedzy wystarczy do tego, by ocenić z punktu widzenia obserwatora zewnętrznego sytuację w tymże radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Do Tuhanki IP: 212.244.197.* 13.11.02, 14:31 Droga Tuhanko Ja nie jestem przeciwko Tobie. Zaznaczyłem, iż nie wszyscy z WAS zasługują na opinie Kanta Natomiast ocena i krytyka powinna być rzeczowa i przemyślana. Nie może być w niej demagogii, zemsty i chęci dołożenia komuś. A tak często robią Twoi znajomi i prezentujący ten sam "obóz" Popatrz choćby, co zrobiono z człowiekiem w wątku Michał Banach... Pozdrawiam Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Do Tuhanki 13.11.02, 15:21 Dziękuję za wyrazy uznania. Zgadzam się, że czasem nas wszystkich ponoszą emocje, że czasem komentarze bywają bardzo ostre. Ja staram się być merytoryczna, ale mnie też czasem ponoszą nerwy. Jeśli chodzi o złośliwości pod adresem Michała Banacha, niektóre też uważałam za lekko przesadzone, jednak w momencie, kiedy pan wicedyrektor pojawił się na forum z pogróżkami, to i ja sobie odpuściłam skrupuły. Nikt mnie straszyć nie będzie, a skoro to robi, to nie zasługuje na mój elementarny szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Do Tuhanki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 16:37 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > Popatrz choćby, co zrobiono z człowiekiem w wątku Michał Banach... Chyba się rozpłaczę:-))) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Sprostowanie IP: 149.156.12.* 13.11.02, 17:13 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > Natomiast ocena i krytyka powinna być rzeczowa i przemyślana. Zwykle taka jest. > Nie może być w niej demagogii, zemsty i chęci dołożenia komuś. Zemsta jakaś musi być w końcu zamordowano PR3. > A tak często robią Twoi znajomi i prezentujący ten sam "obóz" > Popatrz choćby, co zrobiono z człowiekiem w wątku Michał Banach... Co zrobiono?, zareklamowano Go jako aktora, zaprezentowano Jego dorobek artystyczny (z Jego stron internetowych). Jest w końcu osoba publiczną. Nikt mu nie każe nieudolnie kierować Trójką, niszczyć ludzi, wyrzucać ludzi, podważac zaufanie słuchaczy do stacji, obniżać loty i słuchalność. W Trójce nie ma już tej niepowtarzalnej atmosfery, co potwierdzają w nieoficjalnych rozmowach dziennikarze Programu Trzeciego. Płakać się chce. Zaś Pan Michał Banach nie podjął merytorycznej rozmowy tylko zaczął straszyć sądami. Widać takie metody promocji i zarządzania stosuje w Programie Trzecim > Pozdrawiam > Lumbulak z poważaniem Koliber Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: hej! obrońco nowej trUjki! IP: 62.8.156.* 13.11.02, 18:52 Hej Lumbulak! Jak tam manifest? Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: hej! obrońco nowej trUjki! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 23:36 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Hej Lumbulak! > Jak tam manifest? > Jurek Długopis się wypisał:-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: hej! obrońcy starej trójki! IP: 195.205.139.* 13.11.02, 14:19 Gość portalu: kant napisał(a): > Takiej kłótliwej bandy,niewiedzących o czym mówią ,nietolerancyjnych mądrali > dawno nie widziałem. > Wyobrażam sobie ,że w podstawówce Ci najgorliwsi z Was byli uperdliwymi > skarżypytami.... O, nowy dyskutant na forum. Miło mi Pana poznać. Mam pytanie - w którym fragmencie której mojej wypowiedzi uważa Pan, że nie wiem, o czym mówię? Ukłony Lesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JPZ EOT? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 15:15 Gość portalu: kant napisał(a): > Takiej kłótliwej bandy,niewiedzących o czym > mówią ,nietolerancyjnych mądrali > dawno nie widziałem. > Wyobrażam sobie ,że w podstawówce > Ci najgorliwsi z Was byli uperdliwymi > skarżypytami.... Po pierwsze - jest to post bardzo tolerancyjny, wiedzacy, o czym mowi... itd Po drugie - powtarzamy do upadlego: A KTO CI KAZE TO WSZYSTKO CZYTAC? przymusu nie ma. Po trzecie - login "KANT", zastowany przez autora postu wydaje mi sie bardzo na miejscu. Ciekawe, czy to tylko przejezyczenie, czy cos bardziej niz aluzja? :-) Po czwarte - proponuje EOT, bo przeciez gosciowi chodzi tylko o wpuszczenie nas w maliny. Zebysmy zaczeli sie klocic o to jacy my jestesmy i nie jestesmy, a nie pisali o meritum czyli trUjce. Jak w przypadku innych, ktorych palcem nie pokaze, bo to nieladnie, a poza tym i my, i oni wiedza, o kogo chodzi. JPZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacky Re: EOT? IP: *.waw.cdp.pl / 193.91.27.* 13.11.02, 17:03 Gość portalu: JPZ napisał(a): > Po czwarte - proponuje EOT, bo przeciez gosciowi chodzi > tylko o wpuszczenie nas w maliny. Zebysmy zaczeli sie > klocic o to jacy my jestesmy i nie jestesmy, a nie pisali > o meritum czyli trUjce. Jak w przypadku innych, ktorych > palcem nie pokaze, bo to nieladnie, a poza tym i my, i > oni wiedza, o kogo chodzi. Życzę Ci, żeby kiedyś na Ciebie wylano publiczne pomyje. Może wtedy zmienisz zdanie? Chociaż czytając Twoje posty nie sądzę, żebyś był godzien publicznego zainteresowania. Jedyne co Ci się udaje to figury retoryczne, takie jak powyższa. Fakt, mało sprawne oko mogłoby mrugnąć pod Twą presją. Gratulacje. "Jedynie słuszni słuchacze" zabiliby gdyby mogli. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: EOT? 13.11.02, 17:55 Gość portalu: Jacky napisał(a): > Gość portalu: JPZ napisał(a): > > Po czwarte - proponuje EOT, (...) > > Życzę Ci, żeby kiedyś na Ciebie wylano publiczne pomyje. Może wtedy zmienisz > zdanie? Chociaż czytając Twoje posty nie sądzę, żebyś był godzien publicznego > zainteresowania. Jedyne co Ci się udaje to figury retoryczne, takie jak > powyższa. Fakt, mało sprawne oko mogłoby mrugnąć pod Twą presją. Gratulacje. > > "Jedynie słuszni słuchacze" zabiliby gdyby mogli. > Po pierwsze, nie ma "jedynie słusznych słuchaczy", jest natomiast bardzo liczna grupa słuchaczy, płatników abonamentu, z którego także TrUjka, publiczna tylko w nazwie (bo przecież odpuściła sobie realizowanie misji radia publicznego), utrzymuje się. I tym ludziom odebrano ich radio, nie dając żadnej alternatywy. Ja w tej chwili naprawdę nie mam czego słuchać. Czasem z rozpędu przerzucę tuner na Dwójkę, jeszcze rzadziej na Biskę, ale tylko na pojedyncze audycje. Na częstotliwości dawnego Programu 3 dobre audycje są wyłącznie późnym wieczorem, a właściwie już w nocy. Zwykle nie starcza mi siły, żeby ich słuchać. Albo czasem słucham (jak ostatniej nocy Manniaka po ciemku) i odchorowuje to (jak dziś) sennością i bólem głowy w pracy. To może łaskawie wytłumaczysz, dlaczego z jednej strony zabiera nam się nasze radio (tak zwanej komerchy, do której upodobniła się TrUjka, jest pełno na całej skali UKF), kiedy nie ma dla niego alternatywy? I jeszcze na dodatek każe nam się powstałe ze zgliszczy badziewie utrzymywać z naszych ciężko zarobionych pieniędzy - wszak abonament jest obowiązkowy? A słuchacze Programu Trzeciego (bo nie TrUjki przecież; radia TrUjka nie słuchamy) to nie mordercy, nie przestępcy. Nie zabiliby. Chcieli rozmawiać, tylko nikt nie raczy odpowiedzieć na tę ofertę. Zacytuję tutaj tylko pewien tekst, już nie pomnę czyj, ale kogoś z wysoko postawionych urzędasów radiowych. "Co się przejmować słuchaczami, słuchaczy trzeba tak mniej więcej co siedem lat wymieniać". Milutkie, prawda? Oczywiście, nikt w oczy do tych słów się nie przyzna, mam nadzieję, że ich autor choć trochę przemyślał sprawę i zmienił choć trochę podejście (lub je niedługo zmieni), ale kiedyś, w pewnej rozmowie (mnie przy niej nie było, zastrzegam, ale dokładnie mi tę rozmowę zrelacjonowano) takie właśnie słowa padły. Ale ani ja, ani inni miłośnicy dawnej Trójki, nie jesteśmy zużytymi szczoteczkami do zębów, które po jakimś czasie się wyrzuca. Jesteśmy wrażliwymi odbiorcami, klientami, a poprzez fakt płacenia abonamentu także współwłaścicielami radia publicznego i żądamy elementarnego dla nas szacunku i liczenia się z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
lwz Re: EOT? 13.11.02, 17:57 Gość portalu: Jacky napisał(a): > > Życzę Ci, żeby kiedyś na Ciebie wylano publiczne pomyje. Może wtedy zmienisz > zdanie? Chociaż czytając Twoje posty nie sądzę, żebyś był godzien publicznego > zainteresowania. Jedyne co Ci się udaje to figury retoryczne, takie jak > powyższa. Fakt, mało sprawne oko mogłoby mrugnąć pod Twą presją. Gratulacje. > > "Jedynie słuszni słuchacze" zabiliby gdyby mogli. > Mam pytanie o jakie pomyje chodzi? Nie zauważyłem żeby krytyka przekraczała granice. To postępowanie Dyrektorów powoduje, że są tak „godni” publicznego zainteresowania „Jedynie słuszni zwolennicy” Nowej TrUjki ośmieszają się bardziej niż mogą. PS Pojawiają się coraz bardziej radykalni zwolennicy Nowej TrUjki. Ciekawe kto pojawi się za tydzień? Husajn, Kadafi a może Ben Laden. Odpowiedz Link Zgłoś
greenblack Re: EOT? 13.11.02, 18:04 lwz napisał: > PS > Pojawiają się coraz bardziej radykalni zwolennicy Nowej TrUjki. Ciekawe kto > pojawi się za tydzień? Husajn, Kadafi a może Ben Laden. Podobno Lepper znalazł Swoje Pierwsze Radio;) P.S. A o co chodziło z tym wątkiem o Banachu, że go tak pokiereszowała cenzura? Kilka dni Mnie tu nie było i przeoczyłem. Prześlijcie Mi lepiej na skrzynkę, bo tu też działa cenzura. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
octave Re: EOT? 13.11.02, 18:33 Małe pytanie. "jedynie słuszni słuchacze" to tacy którzy piszą: "zeszmaciliście oblicze Polskiego Radia", "domagadzie się podniesienia poziomu merytorycznego! Szczyt chamstwa !"? Czy może tacy: "Pierdol.....enie o tym, że teraz to trójka kiepska to blef, tych co mają małe fiuty tak jak ty"? Stary, poczytaj najpierw, co wypisują zwolennicy trUjki, porównaj z tym, co my piszemy (choćby o Banachu) i zastanów się trochę. Ciekawe, czy doczekamy się od Ciebie "świętego oburzenia" na autorów powyższych zwrotów? Z równie "świętym" uogólnieniem na temat "jedynie słusznych zwolenników nowej trUjki"? Taki teścik na obiektywizm :-) Octave PS Ze strony Lumbulaka oczekiwać by chyba należało odrobiny pokory w wytykaniu innym agresji, obrzucania błotem itd. Choćby ze względu na cytaty przytoczone wyżej. Trochę głupio wygląda, kiedy autor tak kwiecistych słów oskarża innych o brak kultury, agresji i inne podobne "grzechy". Odpowiedz Link Zgłoś
octave Re: EOT? 13.11.02, 18:39 Na wypadek, gdyby zwolennicy trUjki nie zrozumieli, co było do kogo i zaczęli skupiać sie na adresatach, a nie na meritum. Jak to mają w zwyczaju. Poprzedni post był do "Jacky'ego", a PS do Lumbulaka, który i tu, niestety, się pojawił, kreując się po raz kolejny na "sprawiedliwego" obrońcę kultury osobistej. Do czego takie ma podstawy, jak Banach do grania Ofelii. Octave Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacky Re: EOT? IP: *.waw.cdp.pl / 193.91.27.* 13.11.02, 21:13 octave napisał: > Małe pytanie. > "jedynie słuszni słuchacze" to tacy którzy piszą: {ciach} stary, nie mam ochoty przekrzykiwać się z Tobą na cytaty. I tak byś przegrał. Chodzi mi jedynie o to, żebyście Wy, obrzucający błotem Laskowskiego, Banacha, Niedźwieckiego, Bugalskiego, Rokosa, Łodeja, Dragan i kogo tam jeszcze, postawili się czasem w sytuacji tych osób. Wyobraź sobie jeden z drugim jak to "miło", gdy wpisujesz w GOOGLE swoje nazwisko i znajdujesz je na stronie gdzie jakaś banda skupia się na szkalowaniu i obrażaniu. I nie mów "sami sobie winni". Bo będzie to, mówiąc delikatnie, dziecinne i niedojrzałe. Odpowiedz Link Zgłoś
greenblack Re: EOT? 13.11.02, 21:31 Gość portalu: Jacky napisał(a): > stary, nie mam ochoty przekrzykiwać się z Tobą na cytaty. I tak byś przegrał. Jaka pewność Siebie, wręcz pycha. > Chodzi mi jedynie o to, żebyście Wy, obrzucający błotem Laskowskiego, Banacha, > Niedźwieckiego, Bugalskiego, Rokosa, Łodeja, Dragan i kogo tam jeszcze, > postawili się czasem w sytuacji tych osób. Ja nawet, jakbym się bardzo starał, nie zniszczyłbym TAKIEGO radia w tak krótkim czasie. A osoby, które wymieniłeś jednym tchem, przyczyniły się w różnej mierze do "skundlenia" tej stacji, biorąc za to jeszcze spore pieniądze. Wyobraź sobie jeden z drugim jak > to "miło", gdy wpisujesz w GOOGLE swoje nazwisko i znajdujesz je na stronie > gdzie jakaś banda skupia się na szkalowaniu i obrażaniu. Czy "banda" to takie nowoczesne, "targetowe" i przyjacielskie określenie na Naszą kompanię? > I nie mów "sami sobie winni". Bo będzie to, mówiąc delikatnie, dziecinne i > niedojrzałe. SAMI SOBIE WINNI! ;P Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacky Re: EOT? IP: *.waw.cdp.pl / 193.91.27.* 13.11.02, 21:34 greenblack napisał: > > I nie mów "sami sobie winni". Bo będzie to, mówiąc delikatnie, dziecinne i > > > niedojrzałe. > SAMI SOBIE WINNI! ;P i wszystko jasne ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: EOT? IP: 149.156.12.* 13.11.02, 21:41 Gość portalu: Jacky napisał(a): > stary, nie mam ochoty przekrzykiwać się z Tobą na cytaty. I tak byś przegrał. > Chodzi mi jedynie o to, żebyście Wy, obrzucający błotem Laskowskiego, >Banacha, Mieszasz pewne rzeczy: Banach, Laskowski i Fijałkowski to banda nieudaczników niszczących program Trzeci, to profesjonaliści od 7-mu boleści. >Niedźwieckiego, Niedźwieckiemun współczuję, to doskonały prezenter, ale człowiek bez jaj, twarzy i własnego zdania, taki ma charakter. >Bugalskiego, Do przyjęcia ale jest go za dużo. >Rokosa, Przeciętniak, albo nawet gorzej >Łodeja, Dno, gada przez radio jak debil > Dragan Krytykowaliśmy za RNL. i kogo tam jeszcze, Wymienię: Stelmiego za okresowe szmacenie się, Kostrzewę za bucowstwo, Żądę, że jest szmatą bez gustu i charakteru. Te pojedyncze osoby byłyby do przyjęcia i można by im wybaczyć potknięcia gdyby nie charakter zmian i klimat narzucany przez Dyrekcję. > postawili się czasem w sytuacji tych osób. Wyobraź sobie jeden z drugim jak > to "miło", gdy wpisujesz w GOOGLE swoje nazwisko i znajdujesz je na stronie > gdzie jakaś banda skupia się na szkalowaniu i obrażaniu. > > I nie mów "sami sobie winni". Bo będzie to, mówiąc delikatnie, dziecinne i > niedojrzałe. Niektórzy sami sobie winni, więc powinni być przygotowani na krytykę i podejmować merytoryczną dyskusję, bo dzięki Dyrekcji i poziom, i słuchalność spadają, a słuchaczy zniechęcono do marki, reklamuje się za ciężkie pieniądze nie wiadomo co i byle jak. To Dyrekcja jest dziecinna obrażając się na krytykę, nie tylko naszą, ale ludzi znanych w branży. Nikt tu nie szkaluje: przedstawiamy fakty, czasem komentarze, czasem krytykę. Myśl czasem Jacky. Koliber Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacku Re: EOT? IP: *.waw.cdp.pl / 193.91.27.* 13.11.02, 21:48 Gość portalu: koliber napisał(a): {ciach} jak można być przygotowanym na krytykę typu: "banda nieudaczników" "człowiek bez jaj, twarzy i własnego zdania", "bucowstwo, szmatą bez gustu i charakteru". i czy toto można w ogóle krytyką nazwać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: EOT? IP: 149.156.12.* 13.11.02, 21:53 Gość portalu: Jacku napisał(a): > Gość portalu: koliber napisał(a): > > {ciach} > > jak można być przygotowanym na krytykę typu: "banda nieudaczników" > "człowiek bez jaj, twarzy i własnego zdania", "bucowstwo, szmatą bez gustu i > charakteru". > > i czy toto można w ogóle krytyką nazwać? To ocena subiektywna, to prawda, ale wyrazista, specjalnie dla Ciebie by Ci otworzyć oczy. Krytyka rzeczowa też była,ale bez efektu. Poza tym ja jestem przeciwnikiemm politycznej poprawności. Trzeba oceniać ludzi szczerze i dobitnie, szczególnie osoby publiczne. TO TAKŻE SZCZEGÓLNIE W ODNIESIENIU DO DYREKCJI FAKTY. Tylko banda nieudaczników robi zmiany by stracić słuchaczy i zmniejszyć słuchalność (z 5.3% na 4.26%). W każdej normalnej firmie takich fachowców wypieprzono by na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
greenblack Jacku czy Jacky? Oto jest pytanie! 13.11.02, 21:55 Masz rozdwojenie jaźni, czy ręce Ci się trzęsą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: EOT? IP: *.zab.cdp.pl / *.kat.cdp.pl 13.11.02, 22:13 Gość portalu: Jacky napisał(a): > stary, nie mam ochoty przekrzykiwać się z Tobą na cytaty. I tak byś przegrał. > Chodzi mi jedynie o to, żebyście Wy, obrzucający błotem Laskowskiego, Banacha, > Niedźwieckiego, Bugalskiego, Rokosa, Łodeja, Dragan i kogo tam jeszcze, > postawili się czasem w sytuacji tych osób. Wyobraź sobie jeden z drugim jak > to "miło", gdy wpisujesz w GOOGLE swoje nazwisko i znajdujesz je na stronie > gdzie jakaś banda skupia się na szkalowaniu i obrażaniu. Po pierwsze - wypraszam sobie określenia w takim stylu ("jakaś banda"). Teraz to Ty obrażasz między innymi mnie. Po drugie - czy jeżeli twierdzę, że: Laskowski i Banach nie mają pojęcia o zarządzaniu radiem publicznym i ich działalność prowadzi do jego zniszczenia (na razie doprowadziła do daleko posuniętego spadku słuchalności), że Niedźwiecki pomaga im tę działalność firmować, że Łodej, Rokos i Dragan do pracy w radiu publicznym się nie nadają, to jest to _opinia_, czy obrażanie i szkalowanie? Oczekuję odpowiedzi. Ukłony Lesiek PS. Nie twierdzę, że nasze opinie są pozbawione złośliwości, a czasami jest ich zdecydowanie za dużo. Ale... takie listy jak powyższy świadczą, że w Trujce nie potrafią przyjmować krytyki. Dlaczego jeden dziennikarz umiał stawić czoła krytyce i w Usenecie, i na tym forum, a inni potrafią tylko się wypłakiwać, jak to oni się starają, a wstrętni słuchacze wbijają im szpilki (to nie słuchacze - to wilki)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacky Re: EOT? IP: *.waw.cdp.pl / 193.91.27.* 13.11.02, 22:27 Gość portalu: Lesiek napisał(a): > Po pierwsze - wypraszam sobie określenia w takim stylu ("jakaś banda"). Teraz > to Ty obrażasz między innymi mnie. nie wiem kim jesteś - podobnie jak ja podpisujesz się nic nie mówiącym pseudonimem. jesteśmy wszyscy członkami jakiejś niezidentyfikowanej bandy. Gdybyśmy byli członkami zarządu korporacji, to mówiłbym o nas "Zarząd", a gdybyśmy byli sportowcami, to mówiłbym "Widzew", "Legia" czy "Szczakowianka". > Po drugie - czy jeżeli twierdzę, że: Laskowski i Banach nie mają pojęcia o > zarządzaniu radiem publicznym i ich działalność prowadzi do jego zniszczenia > (na razie doprowadziła do daleko posuniętego spadku słuchalności), że > Niedźwiecki pomaga im tę działalność firmować, że Łodej, Rokos i Dragan do > pracy w radiu publicznym się nie nadają, to jest to _opinia_, czy obrażanie i > szkalowanie? > Oczekuję odpowiedzi. powtarzam raz jeszcze: oprócz argumentów są również oszczercze i obraźliwe epitety. zapędzacie się zbyt daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: EOT? IP: 195.205.139.* 14.11.02, 08:19 Gość portalu: Jacky napisał(a): > Gość portalu: Lesiek napisał(a): > > > Po pierwsze - wypraszam sobie określenia w takim stylu ("jakaś banda"). Te > raz > > to Ty obrażasz między innymi mnie. > > nie wiem kim jesteś - podobnie jak ja podpisujesz się nic nie mówiącym > pseudonimem. Jakby Ci się chciało sprawdzić, to moje dane osobowe są publicznie dostępne. Nie ukrywałem swoich danych prowadząc dyskusję na pl.rec.radio i na forum Tajniaka. Swoim imieniem i nazwiskiem podpisałem Raport w sprawie Trójki. I podpiszę się teraz, żebyś nie miał żadnych wątpliwości. Leszek Kraszyna, Katowice lesiek1@kki.net.pl PS. Zapewne zdarza nam się posunąć zbyt daleko, ale czemu sprowadzasz dyskusję do tego? Jeżeli napisałem o ekipie zarządzającej obecnie PR3 "bandą nieudaczników", to użyłem sformułowania niewątpliwie ostrego. Mogę ich nazwać inaczej - "grupą menedżerów bez sukcesów". Niezależnie jednak od tego, jak ich nazwiemy, fakty pozostaną takie same. W 1999 roku słuchalność Trójki, prezentującej wówczas bardzo wysoki poziom, wyniosiła 5,5%. Dzisiaj, po dwóch i pół roku zmian mających podobno na celu poprawę słuchalności, a prowadzących do drastycznego obniżenia poziomu, słuchalność wynosi 4,2%, czyli o prawie jedną czwartą mniej. Może doczekamy się jakiejś dyskusji, dlaczego tak się dzieje i czy tak ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: EOT? IP: 149.156.12.* 13.11.02, 21:47 Gość portalu: Jacky napisał(a): > Gość portalu: JPZ napisał(a): > > Po czwarte - proponuje EOT, bo przeciez gosciowi chodzi > > tylko o wpuszczenie nas w maliny. Zebysmy zaczeli sie > > klocic o to jacy my jestesmy i nie jestesmy, a nie pisali > > o meritum czyli trUjce. Jak w przypadku innych, ktorych > > palcem nie pokaze, bo to nieladnie, a poza tym i my, i > > oni wiedza, o kogo chodzi. > > Życzę Ci, żeby kiedyś na Ciebie wylano publiczne pomyje. Może wtedy zmienisz > zdanie? Chociaż czytając Twoje posty nie sądzę, żebyś był godzien publicznego > zainteresowania. Jedyne co Ci się udaje to figury retoryczne, takie jak > powyższa. Fakt, mało sprawne oko mogłoby mrugnąć pod Twą presją. Gratulacje. > > "Jedynie słuszni słuchacze" zabiliby gdyby mogli. Jak ktoś jets osoba publiczną to musi się liczyć z krytyką. A Pan Laskowski nie jest godzien Dyrektorowania Trójce, dorobek aktorski Pana Banacha mówi sam za siebie, Pan Fijakowski nawet studiów nie ukończył. A jak ktoś sobie na pomyje zasłużył, to trzeba wylać. Tylko, że Dyrekcja oblała pomyjami ramówki, nowych prezenterów, jingli, zajawek wiernych słuchaczy. To błąd marketingowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacky Re: EOT? IP: *.waw.cdp.pl / 193.91.27.* 13.11.02, 22:02 Gość portalu: koliber napisał(a): > jest godzien Dyrektorowania Trójce, dorobek aktorski Pana Banacha mówi sam za > siebie, Pan Fijakowski nawet studiów nie ukończył. jeszcze raz powtarzam: życzę Ci, by kiedyś ktoś zaczął Ci publicznie grzebać w życiorysie, oceniając Twoje dokonania najgorszymi słowy. A na razie gadaj zdrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: EOT? IP: 149.156.12.* 13.11.02, 22:07 Gość portalu: Jacky napisał(a): > Gość portalu: koliber napisał(a): > > jest godzien Dyrektorowania Trójce, dorobek aktorski Pana Banacha mówi sam > za > > siebie, Pan Fijakowski nawet studiów nie ukończył. > > jeszcze raz powtarzam: życzę Ci, by kiedyś ktoś zaczął Ci publicznie grzebać w > życiorysie, oceniając Twoje dokonania najgorszymi słowy. A na razie gadaj zdrów > . Krytyka i prawda w oczy kole. Tylko dlaczego nie tylko Dyrekcję ale i Ciebie. Ja nie jestem osobą publiczną, więc nikt nie powinien mi grzebać w życiorysie. I tyle. Mimo wszystko pozdrawiam koliber Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacky Re: EOT? IP: *.waw.cdp.pl / 193.91.27.* 13.11.02, 22:17 Gość portalu: koliber napisał(a): > Ja nie jestem osobą publiczną, więc nikt nie powinien mi grzebać w życiorysie. nie trzeba być osobą publiczną. a skoro tak bardzo się upierasz, to można z Ciebie zrobić osobę publiczną - zna Cię kilka osób - stałych bywalców tego Forum. Nie istotne. Istotny jest fakt, że zbyt często "siła argumentów" przeradza się u Was w "argument siły". Oczywiście, jak na razie nikt nikogo nie pobił i nie poprzekłuwał opon, ale psychiczne znęcanie się nad człowiekiem tylko dlatego, że nie obronił pracy mgr albo zagrał drugoplanową rolę w sitcomie, jest poniżej pasa. Skoro chcecie reprezentować radio, które wg Was było symbolem wszelkich cnót, to róbcie to z godnością. No chyba, że chcecie się, ja to nazwaliście, "skundlić". Innymi słowy niech kierownictwo Trójki zacznie żałować kogo straciło. Bo jak na razie mogą się tylko cieszyć. A może postawiliście już krzyżyk? Jeśli tak to spożytkujcie inaczej swą energię. Jest tyle możliwości... po co tak kłapać bez sensu? pozdrawiam Jacky. Odpowiedz Link Zgłoś
greenblack Nieistotne-piszemy łącznie TrUjkowiczu! 13.11.02, 22:30 Gość portalu: Jacky napisał(a): > nie trzeba być osobą publiczną. a skoro tak bardzo się upierasz, to można z > Ciebie zrobić osobę publiczną - zna Cię kilka osób - stałych bywalców tego > Forum. Ja Kolibrowi nie płacę za pisanie na Forum i nie mogę wymagać od Niego szczegółów życia zawodowego i kariery naukowej. ------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: EOT? IP: 149.156.12.* 13.11.02, 22:44 Gość portalu: Jacky napisał(a): > Gość portalu: koliber napisał(a): > > Ja nie jestem osobą publiczną, więc nikt nie powinien mi grzebać w życiory > sie. > > nie trzeba być osobą publiczną. a skoro tak bardzo się upierasz, to można z > Ciebie zrobić osobę publiczną - zna Cię kilka osób - stałych bywalców tego > Forum. Nie istotne. NIEISTOTNE, bo nie jestem osobą publiczną >Istotny jest fakt, że zbyt często "siła argumentów" > przeradza się u Was w "argument siły". BO JESTEŚMY IGNOROWANI. >Oczywiście, jak na razie nikt nikogo nie > pobił i nie poprzekłuwał opon, ale psychiczne znęcanie się nad człowiekiem > tylko dlatego, NAD NAMI ZNĘCA SIĘ DYREKCJA: JINGLE, ZAJAWKI, REKLAMY, NACIEKAWSZE AUDYCJE NOCĄ, NOWE GWIAZDKI ZA MIKROFONEM. > że nie obronił pracy mgr albo zagrał drugoplanową rolę w > sitcomie, jest poniżej pasa. Skoro chcecie reprezentować radio, które wg Was > było symbolem wszelkich cnót, to róbcie to z godnością. No chyba, że chcecie > się, ja to nazwaliście, "skundlić". Radio miało wiele wad, ale nawet red. Olszański liczył się jeszcze ze zdaniem słuchaczy. Teraz zaś ignoruje się ich, zabrania wstępu, formatuje ramówkę, niszczy osobowości radiowe. Ważne jest by słuchacze wiedzieli kto ich tak traktuje. > Innymi słowy niech kierownictwo Trójki zacznie żałować kogo straciło. Bo jak >na razie mogą się tylko cieszyć. A pies im mordę lizał. Dostali pół roku czasu do kwietnia i co i nic spieprzyli ramówkę. >A może postawiliście już krzyżyk? Jeśli tak to > spożytkujcie inaczej swą energię. Jest tyle możliwości... po co tak kłapać >bez sensu? Bez sensu, bo Dyrekcja jest głucha. Pozdrawiam adokata diabłów Jackiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: EOT? IP: 149.156.12.* 13.11.02, 22:08 A jak ktoś za publiczne pieniądze rozwala radio publiczne, to co mam klaskać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: EOT? IP: 62.233.167.* 14.11.02, 15:36 Gość portalu: Jacky napisał(a): > > "Jedynie słuszni słuchacze" zabiliby gdyby mogli. > Chodzi Ci o tych dresow zracych popkorn??? Boje sie, ze dyrektorzy trUjki nasla na Ciebie prokurature... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: hej! obrońcy starej trójki! IP: *.gl-jp.digi.pl 13.11.02, 15:30 Gość portalu: kant napisał(a): > Takiej kłótliwej bandy,niewiedzących o czym mówią ,nietolerancyjnych mądrali > dawno nie widziałem. > Wyobrażam sobie ,że w podstawówce Ci najgorliwsi z Was byli uperdliwymi > skarżypytami.... Taaaa... Obywatelu! Sami wystawiliscie sobie swiadectwo swoja wypowiedzia... Ja sie tu nie odzywam, bo nie mam po co, w koncu nic sie ciekawego nie dzieje, a tu jakis koles mnie obraza!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: hej! obrońcy starej trójki! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 16:21 Gość portalu: kant napisał(a): > Takiej kłótliwej bandy,niewiedzących o czym mówią ,nietolerancyjnych mądrali > dawno nie widziałem. > Wyobrażam sobie ,że w podstawówce Ci najgorliwsi z Was byli uperdliwymi > skarżypytami.... kolega psychoanalityk -amator?:-)) podobnie do Twojej pseudologiki ja mogę sobie wyobrazić, że np. moczyłeś się w prześcieradło a rodzice kazali Ci nosić spódniczkę zamiast spodni:-)) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato Re: hej! obron´cy starej trójki! IP: *.chello.pl 13.11.02, 20:36 Takiej k?ótliwej bandy,niewiedza˛cych o czym mówia˛ ,nietolerancyjnych ma˛drali dawno nie widzia?em. Wyobraz˙am sobie ,z˙e w podstawówce Ci najgorliwsi z Was byli uperdliwymi skarz˙ypytami.... niewiedzacych o czym mowia...madrali? albo-albo skarzypytami? skarzyly lizusy; widzisz tu jakies lizusostwo? nietolerancyjnych - bo nie toleruja czegos czego nie akceptuja? Jak nazywamy postawe tolerowania czegos co budzi sprzeciw? oj, kancik, kancik... Odpowiedz Link Zgłoś
octave EOT - długie, ale definitywne 14.11.02, 02:55 Z niektórymi naprawdę ciężko się dyskutuje. Więc może nie warto? Prosiłem "Jacky'ego" o ustosunkowanie się do tekstów zwolenników nowej trUjki: ) "zeszmaciliście oblicze Polskiego Radia", ) "domagadzie siępodniesienia poziomu merytorycznego! ) Szczyt chamstwa !"? ) "Pierdol.....enie o tym, że teraz to trójka ) kiepska to blef, tych co mają małe fiuty tak jak ty"? - zbył to hasłem: "stary, nie mam ochoty przekrzykiwać się z Tobą na cytaty. I tak byś przegrał." Wygodne to, ale... jakby mi czegoś brakowało :-)) Ma pretensję o "obrażanie i obrzucanie błotem", ale sam leci o nas tekstem "banda" plus jakieś aluzje do "skundlenia". Wpisy na forum (którego można przecież nie czytać) określasz, "Jacky" jako "znęcanie się psychiczne". Ładne. Nawet chwytliwe. Tyle, że bez sensu. I Banach, i Fijałkowski mają możliwość reakcji (i korzystali z niej - żądając od adminów kasowania postów). Nie bądź, "Jacky", bardziej "boczkowski" od Banacha i bardziej "magistralny" od Fijałkowskiego. Oni naprawdę potrafią się bronić sami. A mogą też nie czytać. A poza tym... "stary" (że użyję zwrotu "Jakcy'ego"): "znęcanie"? Czyżbyś sugerował, że "dyrekcja" przejmuje się naszymi wpisami? Nie śpi po nocach? Szlocha w poduszkę? Bez jaj! Nawet jeśli - jest prosty sposób, żebyśmy wszyscy, cała - jak to kulturalnie nazwałeś - "banda", nosili Banacha i Fijałkowskiego na rękach i różami wyścielali ich drogę życiową. Niech zrobią radio na poziomie. Albo niech odejdą. Za jedno i za drugie ludzie ich pokochają. I nikt się wtedy nad nimi "znęcać" nie będzie. Osoba publiczna (tak polityk, jak dziennikarz) jest narażona na krytykę. Każdą. Jeśli nie jest odporna i nie może jej znieść - nikt jej nie zmusza do bycia osoba publiczną. Może odejść. Jeśli zostaje - to z "dobrodziejstwem inwentarza". W tym z krytyką. Każdą. Takie czasy. Takie warunki. Kwestia wykształcenia Fijałkowskiego jest żałosna i chyba nie powinieneś jej poruszać. Fakt, że dyrektorem programu radia publicznego jest człowiek bez wyższego wykształcenia jest po prostu kompromitujący. Zaś fakt, że to podkreślamy nie jest szkalowaniem (bo on nie ma wyższego wykształcenia), ani obrażaniem (bo on nie ma wyższego wykształcenia). Jest wyrazem zdziwienia i oburzenia na politykę Zarządu. I może jakąś motywacją dla Fijałkowskiego, żeby usiadł, napisał, obronił i przestał siebie i radio kompromitować. Wtedy będzie mógł tu zajrzeć ogłosić ten fakt i odebrać zasłużone gratulacje. Sam mu je szczerze złożę. Naprawdę. ) Istotny jest fakt, że zbyt często "siła argumentów" ) przeradza się u Was w "argument siły". Jacky, powtórzę się: jak odnieść to do postów zwolenników trUjki: )) "zeszmaciliście oblicze Polskiego Radia", )) "domagadzie siępodniesienia poziomu merytorycznego! )) Szczyt chamstwa !"? )) "Pierdol.....enie o tym, że teraz to trójka )) kiepska to blef, tych co mają małe fiuty tak jak ty"? Żeby już nie cytować innych. A cytować można by także pracowników trUjki. Oni też nie byli tacy "cacy" i potrafili nabluzgać, aż niemiło. Nie ci atakowani, bo to bym potrafił zrozumieć, ale ci "wynajęci", ci, których nawet nie zahaczyliśmy. Wielu (i wiele :-))z nas "było w sytuacji". Przeczytaj sobie "duży wątek". Było i ujawnianie korespondencji prywatnej (tu oni byli pierwsi), było zaglądanie pracownikom do skrzynek mailowych, były ordynarne szantaże ze strony "ciemnych sił" usadowionych przy Myśliwieckiej, była i cała masa wyzwisk pod naszym adresem. A wciąż są kłamstwa (np. na temat "rosnącej słuchalności", zakazy wstępu dla niewygodnych... Myśmy zaczęli od protestów i drobnych złośliwości. Brudne metody przyszły do nas "stamtąd". Dostosowaliśmy się po prostu. Wszyscy domagają się od nas "konstruktywnej krytyki", "argumentów". Kiedy padają - a padają OD DWÓCH LAT!!! - starannie to olewają, wyszukując w naszych postach coś do czego można się przyczepić. Znajdą, bo w takiej masie ludzi zawsze znajdzie się paru takich, którzy mają niewyparzony język, a mózgowie na zbyt luźnych śrubkach. To łatwe, proste i bardzo wygodne. Pozwala żyć w przeświadczenieniu, że robią świetne radio, tylko "chamski i obrażający naród się nie sprawdził". Tymczasem, nie sprawdzają się oni (w ciągu roku stracili 1/5 słuchaczy i spadli do poziomu, jakiego Trójka nigdy nie miała - 4,26%). A "narodu" słuchać nie chcą. Choć to on im płaci. Bo to radio PUBLICZNE. Gdyby było prywatne, to by się "naród" nie rzucał. ) oprócz argumentów są również oszczercze i obraźliwe ) epitety. zapędzacie się zbyt daleko. Szczerze mówiąc, mam dośc tłumaczenia tego samego po raz dziesiąty. To forum przeszło już swoje z radiowcami na Dużym Wątku, na Małym, z "arbitrem elegantiarum" Lumbulakiem, z Atomowym, któremu nawet po wytłumaczeniu dowcipy nie trafiały pod fryzurę. Jeżeli po tylu tłumaczeniach, o co chodzi, jeszcze ktoś ma problem ze zrozumieniem - to niech to będzie jego problem. Jeżeli ktoś chce się czepiać chamskich tekstów i wyzwisk - niech to robi. Ale - na Boga! - konsekwentnie i wobec wszystkich "podpadających pod paragraf". I KONKRETNIE - DO KONKRETNYCH OSÓB. Bo ja sobie nie życzę, żeby zarzucać mi rzeczy, których nie napisałem, żeby obarczać mnie winą za to, że ktoś poleciał wulgaryzmem personalnym. Ja tego nie robię, więc mam prawo wymagać, żeby do mnie się owo "Wy" czy "przeciwnicy trUjki" nie odnosiło w kontekście obrażania i szkalowania. Pretensje proszę zgłaszać do X-a, Y-ka, czy innego nicka, który bluzga, kłamie itd. Nie "wy kłamiecie, obrażacie itd" (bo zdecydowana wiekszość tego nie robi), tylko "ty Iksie, ty Igreku obrażasz, kłamiesz itd". A wtedy mogę dołaczyć do krucjaty "antywulgarnej". Przeciw WSZYSTKIM tym którzy używają bluzgów. Jasne? Zrozumiałe? Długo było, ale z mojej strony to EOT, więc nie chciałem żeby zostały jakies wątpliwości. Zgadzam się z Jarkiem - EOT, bo ktoś tu próbuje zwekslować dyskusję o trUjce na tory dyskusji o nas. A nie o tym mówiliśmy, nie o tym powinniśmy mówić. Słuchacze są jacy są. I ci, którzy słuchali Trójki, i ci, którzy słuchają trUjki. I mają do tego prawo, bo sa osobami prywatnymi, którym nikt nie płaci za to, co tu wypisują. A "dyrekcji" programu radia publicznego płacą słuchacze. I mają prawo rozliczać z osiągnięć. Tych - nie ma. Jest ekspresowy zjazd z 5,3% do 4,26%. Jest spadek poziomu programu. Jest wywalanie znakomitych pracowników i przyjmowanie komercyjego badziewka - które zresztą też zostaje po 3 miesiącach zwolnione (jak to AJK pisał? "Demony konsekwencji"??). Jest stosowanie metod, od których robi się niesmacznie. Jest masa kłamstw o słuchalności (Laskowski "Trójka ma ok.6"). Jest zakaz wstępu dla TVN, który powiedział, ile trUjka ma naprawdę. Jest "kampania", która została zrobiona bez przetargu (dwukrotnie unieważnianego). Jest ramówka, która nie zna dnia, godziny (bo zmieniana jest co chwilę), poziomu, klasy itd. Czy w porównaniu z tym nasze obśmiewanie Janusza... przepraszam... Witolda Laskowskiego, "dyplomowanego dyrektora" Fijałkowskiego, czy "dyrektora-brata Boczka" Banacha jest warte jakiegokolwiek zachodu? Gdzie jest problem? U nas? czy w trUjce? Tylko szczerze! ) I nie mów "sami sobie winni". Nie powiedziałem. Hasła o tym, że "jak na razie nikt nikogo nie pobił", "jedynie słuszni słuchacze zabiliby, gdyby mogli" ocierają się o zwykłą podłość. Nie tylko dlatego, że są sugestią obrzydliwą, ale także dlatego, że bezpodstawną. Protest trwa dwa lata. I przez te dwa lata nie zdarzyło sie nic, co dawałoby powody do takich tekstów. Coś mi się zdaje, że już wiem, co będzie leitmotivem "derekcji" na najbliższe półrocze - "no przecież oni są agresywni, mogą poprzebijać opony, już nam nawet grozili". Dyrekcja łyknie to jak świnia trufle. Im w to graj. A że nieprawda? A bo to pierwszy raz? EOT Octave PS Jeśli ktoś ma zamiar skupiać się na pierdołach i martwić się o to, że ktoś-komuś-coś, a unikać d Odpowiedz Link Zgłoś
octave Re: EOT - długie, ale definitywne PS 14.11.02, 02:58 ... O! To juz tak krótko można? Tak szybko obcina? A więc cd: PS Jeśli ktoś ma zamiar skupiać się na pierdołach i martwić się o to, że ktoś-komuś-coś, a unikać dyskusji o trUjce - to niech się łaskawie pofatyguje na priva. Po to jest. Po to go widać. Napisałem tego PS-a, choć doskonale wiem, że pewien typ ludzi nie zrezygnuje i nadal będzie się produkował na forum pod hasłem, "ach wy bzidcy, nedobzi wy!". Ale niech się sam produkuje. Niech się cieszy, że nam "przyłożył", że "ale im powiedziałem"... Tyle jego, ile się pocieszy. Niech ma tę radochę. A my skupmy się na konkretach. Np. na Red 8 i "bezprzetargowej kampanii" za nasze w końcu pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjastrza Re: EOT - długie, ale definitywne PS IP: *.p.lodz.pl 14.11.02, 09:55 octave napisał: > ... O! To juz tak krótko można? Tak szybko obcina? > A więc cd: > > PS > Jeśli ktoś ma zamiar skupiać się na pierdołach i martwić > się o to, że ktoś-komuś-coś, a unikać dyskusji o trUjce - > to niech się łaskawie pofatyguje na priva. Po to jest. Po > to go widać. > Napisałem tego PS-a, choć doskonale wiem, że pewien typ > ludzi nie zrezygnuje i nadal będzie się produkował na > forum pod hasłem, "ach wy bzidcy, nedobzi wy!". Ale niech > się sam produkuje. Niech się cieszy, że nam "przyłożył", > że "ale im powiedziałem"... Tyle jego, ile się pocieszy. > Niech ma tę radochę. A my skupmy się na konkretach. Np. > na Red 8 i "bezprzetargowej kampanii" za nasze w końcu > pieniądze. I oczywiście masz rację P. S. A ja cieszę się ze jestem w tej „bandzie” co krytykuje tych co ponoć wiedzą lepiej i „znęca się psychicznie” nad „biednymi publicznymi osobami które tak naprawdę robią cos wspaniałego”. A jak odejdą z radia to napiszę że postąpili rozsądnie z rozwagą i potrafili przyznać się do swej porażki za co należy się im uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: EOT - długie, ale definitywne IP: proxy / 217.153.35.* 14.11.02, 14:08 octave napisał: > ) "zeszmaciliście oblicze Polskiego Radia", > ) "domagadzie siępodniesienia poziomu merytorycznego! > ) Szczyt chamstwa !"? > ) "Pierdol.....enie o tym, że teraz to trójka > ) kiepska to blef, tych co mają małe fiuty tak jak ty"? > - zbył to hasłem: "stary, nie mam ochoty przekrzykiwać > się z Tobą na cytaty. I tak byś przegrał." Wygodne to, > ale... jakby mi czegoś brakowało :-)) Takie slowa to tez chamstwo. To ze je wypominacie przypomina argument typu : A w Ameryce to murzynow bija! W porownaniu do ciagle wytwarzanego przez mocno zaangazowanych a moze nawet nawiedzonych zwolennikow starej trujki te kilka cytatow to i tak jest nic. Moim zdaniem. > > Ma pretensję o "obrażanie i obrzucanie błotem", ale sam > leci o nas tekstem "banda" plus jakieś aluzje do > "skundlenia". Bande kol. J juz tlumaczyl sam. Ja dodam ze jesli chodzi o skundlenie to po kilku posatch kol. Kolibra ciezko sie do tej opinii nie przychylic. > > Wpisy na forum (którego można przecież nie czytać) > określasz, "Jacky" jako "znęcanie się psychiczne". Ładne. > Nawet chwytliwe. Tyle, że bez sensu. Z sensem > I Banach, i Fijałkowski mają możliwość reakcji (i > korzystali z niej - żądając od adminów kasowania postów). reakcja? ktos nieznzny publicznie obrzuca Cie blotem i epitetami, uzywa chamskich slow i porownan i Ty oczekujesz ze on rozpocznie jakas rzeczowa dyskusje? Pewnego typu ludzi nalezy po prostu unikac bo jakikolwiek z nimi kontakt moze zakonczyc sie tylko pobrudzeniem... > Nie bądź, "Jacky", bardziej "boczkowski" od Banacha i > bardziej "magistralny" od Fijałkowskiego. Oni naprawdę > potrafią się bronić sami. A mogą też nie czytać. napisze Ci sprajem na murze np. ze Twoja mama to...,zreszta niewazne. Mozesz tego nie czytac ;-)) , mozesz tez podjac rzeczowa dyskusje ;-))) > A poza tym... "stary" (że użyję zwrotu "Jakcy'ego"): > "znęcanie"? Czyżbyś sugerował, że "dyrekcja" przejmuje > się naszymi wpisami? Nie śpi po nocach? Szlocha w > poduszkę? Bez jaj! jaki jest tego efekt to jedno, jaki cel to jednak wazniejsze. a zamiar byl zeby szlochali Niech zrobią radio na poziomie. Albo niech > odejdą. Za jedno i za drugie ludzie ich pokochają. I nikt > się wtedy nad nimi "znęcać" nie będzie. Bo co? Ty tak chcesz i oni tak maja zrobic? I jeszcze paru gosci stad? Idz na wybory, zmien koalicje rzadzaca, ona zmieni prezesow radia itd. O ile zdobedziesz rzeczywiste a nie wirtualne poparcie > Osoba publiczna (tak polityk, jak dziennikarz) jest > narażona na krytykę. Każdą. tak, lacznie np z wybijaniem okien jesli ktos nagle wpadnie tu na pomysl ze to najskuteczniejsza forma krytyki... > Takie czasy. Takie warunki. No. Ale absolutnie nie ma sie czym chwalic... > > Żeby już nie cytować innych. A cytować można by także > pracowników trUjki. Oni też nie byli tacy "cacy" i > potrafili nabluzgać, aż niemiło. Nie ci atakowani, bo to > bym potrafił zrozumieć, ale ci "wynajęci", ci, których > nawet nie zahaczyliśmy. kto i za ile ich wynajal? moze wreszcie jakies fakty a nie pomowienia i ploty? > Było i ujawnianie korespondencji > prywatnej (tu oni byli pierwsi), było zaglądanie > pracownikom do skrzynek mailowych, były ordynarne > szantaże ze strony "ciemnych sił" usadowionych przy > Myśliwieckiej, była i cała masa wyzwisk pod naszym > adresem. Aha! i uwazacie ze odplacani dokladnie takim samym chamstwem jest usprawiedliwone? Po co cywilizacja , wracamy do samosadow, do zasady oko za oko! A co ! Jestesmy elita! Sluchalismy ambitnego radia! Nie ma go? To juz wszytsko nam wolno!!! > Dostosowaliśmy się po > prostu. slicznie Wam to wyszlo! Mozecie byc dumni! > Tymczasem, nie sprawdzają się oni (w ciągu roku stracili > 1/5 słuchaczy i spadli do poziomu, jakiego Trójka nigdy > nie miała - 4,26%). A "narodu" słuchać nie chcą. Choć to > on im płaci. Bo to radio PUBLICZNE. Gdyby było prywatne, > to by się "naród" nie rzucał. ja place i Ty placisz. Twoje pieniadze sa wazniejsze? Ty jestes narodem a ja? Nieprawdziwym polakiem? Niewaznym? Prosze nie wycierac sobie buzi wola publiczna, argumentem liczbowym, jesli sie jest moze i dwutysieczna grupa ale w porownaniu do nadal sluchajacymi raczej mniejszoscia. > Jeżeli ktoś chce się czepiać chamskich tekstów i wyzwisk > - niech to robi. Ale - na Boga! - konsekwentnie i wobec > wszystkich "podpadających pod paragraf". I KONKRETNIE - > DO KONKRETNYCH OSÓB. Bo ja sobie nie życzę, żeby zarzucać > mi rzeczy, których nie napisałem, żeby obarczać mnie winą > za to, że ktoś poleciał wulgaryzmem personalnym. Ja tego > nie robię, więc mam prawo wymagać, żeby do mnie się owo > "Wy" czy "przeciwnicy trUjki" nie odnosiło w kontekście > obrażania i szkalowania. Jesli wystepujecie raz jako sila grupy, bo wtedy to wygodne, jakis argument to daje a za chwile piszesz: nie laczcie mnie z innymi bo oni to jedno a ja drugie to jest to lekka niekonsekwencja. Wy oglosiliscie sie grupa. Po drugiej stronie nie ma grupy zwolennikow nowej trojki. raczej rozne osoby zazenowane poziomem takich dyskusji. czasem ktos nie wytrzyma i sie w nia wlaczy. ale tu pisze sam za siebie dosc swobodnie i bez nerw patrze na to troche jak na filmy w Discovery. Podobnie sie czuje, naprawde, jak z nudow dla funu slucham rozmow niedokonczonych z udzielm ojca dyrektora i jego czcigodnych ekspertow > Jasne? Zrozumiałe? Vice versa? > Jest ekspresowy zjazd z 5,3% do 4,26%. jest > Jest spadek poziomu programu. nie > Jest wywalanie znakomitych pracowników nie i przyjmowanie > komercyjego badziewka nie, chyba ze wytlumaczysz epitet badziewko - które zresztą też zostaje po 3 > miesiącach zwolnione (jak to AJK pisał? "Demony > konsekwencji"??). w przeciwienstwie do Ciebie demonie : patrz wyzej > Jest stosowanie metod, od których robi się niesmacznie. > Jest masa kłamstw o słuchalności (Laskowski "Trójka ma > ok.6"). nie wiem > Jest zakaz wstępu dla TVN, który powiedział, ile trUjka > ma naprawdę. jest, i to wstyd > Jest "kampania", która została zrobiona bez przetargu > (dwukrotnie unieważnianego). nie wiem, moze i tak i co z tego > Jest ramówka, która nie zna dnia, godziny (bo zmieniana > jest co chwilę), poziomu, klasy itd. i co w tym zlego, wreszcie zywe radio ;-))) > Czy w porównaniu z tym nasze obśmiewanie Janusza... > przepraszam... Witolda Laskowskiego, "dyplomowanego > dyrektora" Fijałkowskiego, czy "dyrektora-brata Boczka" > Banacha jest warte jakiegokolwiek zachodu? > Gdzie jest problem? U nas? czy w trUjce? > Tylko szczerze! Chyba po obu stronach. Ale to Wy stawaliscie do boju w bialych strojach. I jak sam wyzej przyznales dostosowaliscie sie do przeciwnika. I Wy i oni jestescie szarzy... Coś mi się > zdaje, że już wiem, co będzie leitmotivem "derekcji" na > najbliższe półrocze - "no przecież oni są agresywni, mogą > poprzebijać opony, już nam nawet grozili". Dyrekcja > łyknie to jak świnia trufle. Im w to graj. No to nie ulatwiajcie im sprawy... Pozdrawiam cieplo qbat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: EOT - długie, ale definitywne IP: 195.205.139.* 14.11.02, 14:55 Gość portalu: t.kubat napisał(a): > > Tymczasem, nie sprawdzają się oni (w ciągu roku stracili > > 1/5 słuchaczy i spadli do poziomu, jakiego Trójka nigdy > > nie miała - 4,26%). A "narodu" słuchać nie chcą. Choć to > > on im płaci. Bo to radio PUBLICZNE. Gdyby było prywatne, > > to by się "naród" nie rzucał. > > ja place i Ty placisz. Twoje pieniadze sa wazniejsze? Ty jestes narodem a ja? > Nieprawdziwym polakiem? Niewaznym? Prosze nie wycierac sobie buzi wola > publiczna, argumentem liczbowym, jesli sie jest moze i dwutysieczna grupa ale porownaniu do nadal sluchajacymi raczej mniejszoscia. Rozumiem, że PR3 musiałby stracić nie jedną czwartą, ale ponad połowę słuchaczy, żeby nasz dyskutant uznał, że coś w tych zmianach nie gra. Cóż, przy takim tempie spadku słupków mamy jeszcze trochę ponad rok czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: EOT - długie, ale definitywne IP: proxy / 10.40.1.* 14.11.02, 15:25 Gość portalu: Lesiek napisał(a): > Gość portalu: t.kubat napisał(a): > > > > Tymczasem, nie sprawdzają się oni (w ciągu roku stracili > > > 1/5 słuchaczy i spadli do poziomu, jakiego Trójka nigdy > > > nie miała - 4,26%). A "narodu" słuchać nie chcą. Choć to > > > on im płaci. Bo to radio PUBLICZNE. Gdyby było prywatne, > > > to by się "naród" nie rzucał. > > > > ja place i Ty placisz. Twoje pieniadze sa wazniejsze? Ty jestes narodem a > ja? > > Nieprawdziwym polakiem? Niewaznym? Prosze nie wycierac sobie buzi wola > > publiczna, argumentem liczbowym, jesli sie jest moze i dwutysieczna grupa > ale porownaniu do nadal sluchajacymi raczej mniejszoscia. > > Rozumiem, że PR3 musiałby stracić nie jedną czwartą, ale ponad połowę > słuchaczy, żeby nasz dyskutant uznał, że coś w tych zmianach nie gra. Cóż, przy > > takim tempie spadku słupków mamy jeszcze trochę ponad rok czasu. Ja słyszałem taką teorię że nowy brand(co by to nie znaczyło) i lajer (to jest to co śpewają że twoje pierwsze radio choć pewnie źle napisałem) muszą funkcjonować przynajmniej rok i być poparte promocją to wtedy słupki zaczną rosnąć. Ale lajer już jest nowy. Stary nie wytrzymał roku. Czy znaczy że od nowa odliczamy rok w nadzieji na wzrost słupków ? A jak znów zmienią lajer ? A promocja jest tak czytelna że obawiam się że do końca roku słupeczki spadną poniżej 4%. Ale co tam, najważniejsze żeby robić nowoczesne radio. I jeszcze taka uwaga do Qubataż: nie tylko Ty płacisz abonament słuchacze dosco polo również. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: EOT - długie, ale definitywne IP: *.chello.pl 14.11.02, 16:58 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Ja słyszałem taką teorię że nowy brand(co by to nie znaczyło) i lajer (to jest > to co śpewają że twoje pierwsze radio choć pewnie źle napisałem) muszą > funkcjonować przynajmniej rok i być poparte promocją to wtedy słupki zaczną > rosnąć. fakt, generalnie Ale lajer już jest nowy. Stary nie wytrzymał roku. Czy znaczy że od > nowa odliczamy rok w nadzieji na wzrost słupków ? A jak znów zmienią lajer ? ta zmiana to moim zdaniem blad. a nowe haslo: "i uslyszysz wiecej" godne jest supermarketu a nie radia, nawet komercyjnego. brzmi mniej wiecej jak: dzis dwa razy tyle w cenie jednego. bleeee > promocja jest tak czytelna że obawiam się że do końca roku słupeczki spadną > poniżej 4%. obawiam sie ze z tak fatalna kampania moga spasc ponizej 3% moim zdaniem juz mozecie sie cieszyc ;-))) Ale co tam, najważniejsze żeby robić nowoczesne radio. niestety na tym sie trzeba znac. a coraz czesciej wydaje mi sie ze nowym zarzadacom trojki wystarczylo odwagi by zaczac niezbedne zmiany i pojsc w dobrym kierunku, ale teraz chyba gubi ich brak doswiadczenia i niekonsekwencja. szkoda. ja tam lamanetowac nie bede. moze uda sie innym , lepszym. a jak nie zawsze moge zmienic radio. i tyle I jeszcze > taka uwaga do Qubataż: nie tylko Ty płacisz abonament słuchacze dosco polo > również. i tak na serio to blad ze nie maja swojego publicznego radia - powinni miec. na szczescie wiele z oczekiwan tego typu sluchaczy zaspokaja jedynka ( w jezioranach,,,,) pozdrawiam qbat > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: EOT - długie, ale definitywne IP: *.ltk.com.pl 14.11.02, 18:00 Gość portalu: t.kubat napisał(a): > ta zmiana to moim zdaniem blad. a nowe haslo: "i > uslyszysz wiecej" godne jest supermarketu a nie radia, > nawet komercyjnego. brzmi mniej wiecej jak: dzis dwa razy > tyle w cenie jednego. bleeee Niewiarygodne, ze takie slowa wlasnie od Ciebie slysze. Czytajac Twoje uwagi o Trojce i radiu w ogole nabieralem przekonania, ze bezkrytycznie przyjmujesz wszelkie zmiany dokonywane przez trójcę z Mysliwieckiej. A tu, prosze prosze... Moim zdaniem cala nowa oprawa dzwiekowa jest straszna i odstraszajaca. Te dzingle, zajawki, te podklady muzyczne pod wiadomosciami. Zgroza. Koszmar. No, ale ja kompletnie sie nie znam na radiu. Ja tylko(?) slucham. Duzo i dlugo. I przeroznych stacji > obawiam sie ze z tak fatalna kampania moga spasc ponizej > 3% moim zdaniem juz mozecie sie cieszyc ;-))) Mnie to i tak obojetne. Mysle, ze w jakims momencie slupek im skoczy o jakis ulamek. Wysokosc slupka mnie akurat najmniej interesuje. > Ale co tam, najważniejsze żeby robić nowoczesne radio. > niestety na tym sie trzeba znac. Hej, tam na Mysliwieckiej! To nie ja powiedzialem, byly sluchacz Programu III, lecz qbat, czlowiek z firmy, ktora tak nieudacznie probujecie nasladowac, liczac, zalosni, ze czyms wtornym zgarniecie cos z ich slupkow. Program III od zawsze wyroznial sie oryginalnoscia. Byl jedyny w swoim rodzaju. Niepowtarzalny. Teraz malpuje stacje komercyjnie z politowania godnym efektem. > a coraz czesciej wydaje > mi sie ze nowym zarzadacom trojki wystarczylo odwagi by > zaczac niezbedne zmiany i pojsc w dobrym kierunku, Oj, nie wiem, co masz na mysli z tym dobrym kierunkiem. Dla mnie Trojka byla dobrze ukierunkowana i jesli jakies zmiana byla potrzebna to kompletnie nie taka. Nie trzeba bylo robic z Programu III trUjki. > ale teraz chyba gubi ich brak doswiadczenia i > niekonsekwencja. szkoda. NIEKOMPETENCJA!!! > ja tam lamanetowac nie bede. Mnie ciagle serce boli. > moze uda sie innym , lepszym. Najwyzszy czas na innych i lepszych. > a jak nie zawsze moge > zmienic radio. i tyle I tyle wlasnie zrobilem. Zmienilem Trojke na inne stacje. pozdrawiam mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: EOT - długie, ale definitywne IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 14.11.02, 16:02 Gość portalu: t.kubat napisał(a): Wy oglosiliscie sie grupa. Po drugiej stronie nie ma grupy zwolennikow nowej trojki. raczej rozne osoby zazenowane poziomem takich dyskusji. A jak myślisz, dlaczego po drugiej stronie nie ma dużej grupy zwolenników nowej trójkim, którzy broniliby wprowadzanych zmian? Przecież w innym miejscu piszesz że jest ich jednak większość. Pewnie napiszesz, że dzieje się tak dlatego, że jak się coś akceptuje to się nie chce o tym pisać a jak się nie akceptuje to się chce swój sprzeciw jakoś wyrazić. Ja jednak myślę, że przyczyna tego jest inna, i Ty jako człowiek mediów doskonale zdajesz sobie z tego sprawę. Mam na myśli to, że dyrekcja nowej trójki chce zdobyć nowych słuchaczy, ale takich, którzy nie identyfikowaliby się ze stacją tak mocno, jak ci starzy i wierni słuchacze których całkiem sporo na tym forum pisuje. Mam rację czy nie ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joe-doe Z PS do kubata, ale ja też EOT 15.11.02, 03:04 O, kubat się objawił! Demon finezji powrócił!! Jakiej finezji? Ano bo to kubat napisał: =) Teraz tylko trzeba zlapac kolege Atomowego =) i fizycznie zgniesc jak gnide, ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ) Chcialem zakpic (...) niestety bylem ) zbyt finezyjny ^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Co, finezja, nie? Ale ad rem: =) Takie slowa to tez chamstwo. To było o postach Lumbulaka. Fajnie, że gdzieś się zgadzamy =) To ze je wypominacie przypomina argument =) typu : A w Ameryce to murzynow bija! =) W porownaniu do ciagle wytwarzanego przez mocno =) zaangazowanych a moze nawet nawiedzonych =) zwolennikow starej trujki te kilka =) cytatow to i tak jest nic. Moim zdaniem. Chłopie, jak czytasz, to kojarz, co czytasz!! Przychodzi na forum paru faciów i walą nam po oczach: Wy XXXX i XXXXX (odsysłam do postów lumbulaka), a zaraz potem mówią "bo to wy jesteście chamy, wy wyzywacie, wy obrażacie". My nie wypominamy. My tylko mówimy, że ktoś, kto sam zaczął wizyty na forum od wyzwisk, nie powinien innym tego zarzucać. Argument o Murzynach można równie dobrze zastosowac do nich. Nawet chyba bardziej. =)) I Banach, i Fijałkowski mają możliwość reakcji (i =)) korzystali z niej - żądając od adminów =)) kasowania postów). ) reakcja? ktos nieznzny publicznie obrzuca Cie blotem ) i epitetami, uzywa chamskich slow i porownan ) i Ty oczekujesz ze on rozpocznie jakas rzeczowa ) dyskusje? Pewnego typu ludzi nalezy po prostu ) unikac bo jakikolwiek z nimi kontakt moze ) zakonczyc sie tylko pobrudzeniem... No to po kiego grzyba się tu ciągle pchacie, jak tu jest tak beee??? A co do twojego komentarza: widziałeś może pierwszy wpis w tym wątku? O tym piszesz? Tyle złośliwostek Tak to jest, jak się zjawi jakiś "szczypiorek". Wszystko trzeba tłumaczyć od początku Człowieku, protest trwa od dwóch lat. Obecna dyrekcja jest od roku. Na tym forum bluzga parę osób (mniej więcej po równo po obu stronach - z obu stron parę osób). Ale dyrekcja nie rozmawiała i nie rozmawia z nikim!!! Oficjalne listy olewa, telefony olewa, maile olewa, krytyke w prasie olewa (nie naszą - dziennikarską). Sondaże olewa. TVN - zakaz wstępu, Miecugow - zakaz wstepu. I alibi dla takiego zachowania ma stanowić dwóch-trzech anonimowych bluzgaczy? Przecież to żałosne. Jakiś czas temu dwóch dziennikarzy (nie z PR 3, z pewnej gazety) aresztowano za paserkę. Gdybym chciał się zachowywać jak dyrekcja trUjki, to co, mam powiedziec, że wszyscy dziennikarze to złodzieje? Bez jaj. Bądźmy poważni. =)) Nie bądź, "Jacky", bardziej "boczkowski" od Banacha i =)) bardziej "magistralny" od Fijałkowskiego. Oni naprawdę =)) potrafią się bronić sami. A mogą też nie czytać. ) napisze Ci sprajem na murze np. ze Twoja mama to..., ) zreszta niewazne. Mozesz tego nie czytac ;-)) , ) mozesz tez podjac rzeczowa dyskusje ;-))) Argument rzeczywiście powalający. Wiele mówiący o autorze. Tyle, że niezgodny z rzeczywistością. I z postem Octave'a. Nie piszemy sprayem na murze, tylko na forum, które cieszy taką popularnością, jaką się cieszy (patrz - badania odwiedzin. Niewielką). Muru skasować nie można, a posta owszem. Co zresztą się stało (dziwnym trafem w przypadku postów dotyczących spraw zawodowch, nie prywatnych. Na to Banach jakoś nie zareagował). I wreszcie - gdyby ktoś tutaj napisał to, co... sugerujesz... kwalifikowałoby się to do dania w mordę. Ale czegoś takiego nie było. Czepialiśmy się Banacha. I nie w takiej formie. ) jaki jest tego efekt to jedno, jaki cel to jednak ) wazniejsze. a zamiar byl zeby szlochali Nie rozśmieszaj mnie, człowieku. Taką megalomanię możesz znaleźć na Myśliwieckiej, ale nie tutaj. Gdyby to forum miało rzeczywiście takie moce sprawcze... to już nie byłoby potrzebne. Banacha, Fijałkowskiego i Laskowskiego już dawno by nie było, a Trójka byłaby przywoitym radiem z przyzwoitą słuchalnością =) Niech zrobią radio na poziomie. Albo niech =) odejdą. Za jedno i za drugie ludzie ich pokochają. =) I nikt się wtedy nad nimi "znęcać" nie będzie. ) Bo co? Ty tak chcesz i oni tak maja zrobic? ) I jeszcze paru gosci stad? Nie. Bo za to im płacą. Ja płacę, ty płacisz, wszyscy im płacą. O obowiązkach nakładanych na program radia publicznego przez ustawy już nie wspomnę. Przez litość. Obiecali, że będą mieli 10% słuchalności. Potem zeszli w obietnicach do 6%. Mają 4,26% z tendencją spadkową. Nie wywiązali się z kontraktu i własnych obietnic. Przez ponad rok. Co robi człowiek honoru wtakiej sytuacji? A co robi dyrekcja trUjki? Zakazuje wstępu niewygodnymm. =) Osoba publiczna (tak polityk, jak dziennikarz) jest =) narażona na krytykę. Każdą. ) tak, lacznie np z wybijaniem okien jesli ktos nagle ) wpadnie tu na pomysl ze to ) najskuteczniejsza forma krytyki... Octave już to napisał, a ja powtórzę: takie insynuacje są po prostu podłe. Zwłaszcza w świetle protestu, który trwa dwa lata i w czasie którego nie zdarzyło się NIC, co dawałoby powód do takich insynuacji. Co, cholera, jakaś mania? Nagle wszyscy będą oskarżać nas o rękoczyny? Już tak wam odpala? Już tak brakuje argumentów? Gotuje się pod stołkiem, czy jak? ) Jesli wystepujecie raz jako sila grupy, bo wtedy ) to wygodne, jakis argument to daje a za chwile piszesz: ) nie laczcie mnie z innymi bo oni to jedno a ja drugie ) to jest to lekka niekonsekwencja. I tu tez zgodzę się z Octavem. Łaczy nas to, że nie lubimy obecnej trUjki. Dzieli - posługiwanie się wyzwiskami. Jeżeli ty lub ktokolwiek inny ochrzania wszystkich za wyzwiska - mamy sie prawo poczuć urażeni. I domagać się tego, by nie pisać "wyzywacie". Bo ja nie wyzywam. Octave nie wyzywa, Tuhanka, Ergil, Astat, AJK, Jarek i wielu innych nie wyzywa. Robi to mały procent. Więc może "obrońcy dobrych obyczajów" zachowacie się przyzwoicie i zaczniecie używac konkretów? Bo jeśli piszesz "wy wyzywacie", to w moim i wielu innych osób przypadku - kłamiecie. To brzydko jest, wiesz? Zajmij się Kolibrem, skoro Ci przeszkadza. A chyba przeszkadza, skoro go wyróżniłeś. To pisz z łaski swojej, "Ty, Kolibrze, wyzywasz", a od tych, którzy tego nie robią się odczep. Jeśli dalej nie łapiesz, to odsyłam do analogii o dziennikarzach-paserach, która przytoczyłem wyżej. I co? Zajarzył? =) jest ekspresowy zjazd z 5,3% do 4,26%. ) jest Dowód dla podejrzliwych: t.kubat nie jest pracownikiem trUjki!! Nie walczy z faktami! =) Jest spadek poziomu programu. ) nie O, kurczę! Zaczął walczyć z faktami! =) Jest wywalanie znakomitych pracowników ) nie hmmm.... I co wy, ludzie na to? Giza, Semkowicz, Makowska, Dziewoński, Borkowski, Steinhagen, Browdoski. Oraz Ossowski i Kordowicz, których najpierw wywalono, a potem zaczęto ściągać z powrotem i upychać w nocy. Żeby na tym skończyć, bo lista jest dłuższa. =) i przyjmowanie =) komercyjego badziewka ) nie, chyba ze wytlumaczysz epitet badziewko A co, "komercyjnego" nie muszę tłumaczyć? :-))) "Badziewko" to coś, co jest bardzo słabe warsztatowo, coś, co nie trzyma żadnego poziomu, co jest żałosne, infantylne, wtórne. To coś, co nie wie, że o czwartej w nocy jest ciemno!. To coś, co nie nadaje się NAWET do obecnej trUjki. Czyli np. Aneta Wrona, przyjęta z fanfarami, a zwolniona po 3 miesiacach, jako "zbyt komercyjna" (nikt z dyrektorów jej wcześniej nie słuchał, czy jak?). Albo Piotr "trUjka nudzi ludzi" Łodej. =) Jest masa kłamstw o słuchalności =) (Laskowski "Trójka ma ok.6"). ) nie wiem To o czym my rozmawiamy? Chłopie, masz braki w wiedzy na temat, ale głos zabierasz. Odsyłam na stronę www.tajniak.nsbi.pl/protest do działu artykuły. Nie bój się, tam nie ma naszych komentarzy. Czysty tekst wywiadów udzielonych przez Janusza... przepraszam... Witolda Laskowskiego. Także ten, w którym bredzi: "jesteśmy moralnie gotowi na osiągnięcie 30% słuchalności". Spis wszystkich niezrealizowanych obietnic. =) Jest "kampania", która została zrobiona bez = Odpowiedz Link Zgłoś
joe-doe Re: Z PS do kubata, ale ja też EOT 15.11.02, 03:08 Och, żesz....!! Nie dość, że posty się zrobiły wąziutkie, o wiele węższe niż przedtem, to jeszcze się trzeba skracać? Admin! A nie można było uprzedzić??? Ale dobra - dokończę poprzedni post. (...) => Jest "kampania", która została zrobiona bez => przetargu )dwukrotnie unieważnianego). > nie wiem, moze i tak i co z tego Moje najszczersze gratulacje. Jestem pełen niekłamanego podziwu. Ale na tłumaczenie oczywistości to ja zdrowia nie mam. > No to nie ulatwiajcie im sprawy... Ponieważ dochodze do tych samych wniosków, co Jarek i Octave (End Of Topic), to powiem na do widzenia: zadziwia mnie troska ludzi, którzy insynują nam rzeczy obrzydliwe, o powodzenie naszych działań. A coż, cię, facet, obchodzi, czy my im sprawę ułatwimy?? To chyba nasz problem, nie? Słuchaj trUjki, ciesz się, że to "żywe radio" (wg badań słuchalności - ledwie żywe), i zacieraj łapki, że przeciwnicy trUjki się kompromitują. Nie popadaj w rozdwojenie jaźni, bo to ciężko wyleczyć. Daj nam spokojnie popełniać nasze błędy. Zwłaszcza, że takie porady od ludzi, którzy sugerują nam, że będziemy wybijać okna i przebijac opony... Dajcie spokój... I na tym koniec dyskusji z ludźmi, którzy mają problemy z wiedzą. Octave ma rację. Niech się produkują - ich broszka. Wyjaśnia im się od dwóch lat, na tym forum OD ROKU. A oni wciąż to samo. Trudno - odporni są. Bo nie podejrzewam, że chcą po prostu klepać w klawiaturę dla samego klepania. Nie są w stanie pojąć najprostszych rzeczy (vide: przetarg), nie mają podstawowej wiedzy (ludzie, audycje i wypowiedzi "dyrektora"), posługują się podłymi aluzjami (szyby i opony), pod hasłem "Precz z blugami" bluzgają.... trudno. Kto chce - niech z nimi gada. Ja szanuję swoje zdrowie. Będę ich omijał dużym łukiem, jak "kapusty radiowe" na "dużym wątku". EOT - na wypadek, gdyby tego też nie zrozumieli: EOT oznacza "End of Topic", czyli stanowi deklarację z mojej strony, że w tym wątku już się nie wpiszę, bo szkoda mi na to czasu. Ale nie oznacza zniknięcia z forum. Tyle, że "odpornych na wiedzę i argumenty" będę omijał, bo mi szkoda zdrowia na tłumaczenie setny raz tego samego. Kurczę, zasady netykiety podobno obowiązują, niby powinno się zapoznać z tym, co było pisane wcześniej, a tu zawsze się musi trafić jakaś nowalijka, co to za bardzo nawet nie kojarzy o jakim programie mówimy, ale sie wcina "między wódkę a zakąskę". A jak się wytłumaczy - ani dudu, nawet nie drgnie, tylko dalej swoje. Zdecydowanie EOT JoeD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Do Kubata! i innych IP: 149.156.12.* 15.11.02, 09:44 Szanowny Panie! Niniejszy post odnosi się także do tych którzy zarzucają mi wyzywanie itp. W punktach. 1. zacytowanie dorobku Pana Banacha z jego własnych stron internetowych nie uważam za nic nagannego 2. za aluzje do Pana Banacha jako aktora charakterystycznego przeprosiłem 3. cytaty z Laskowskiego to chyba nic złego 4. cytat z Fijałkowskiego-czy ja odpowiadam za to co on powiedział 5. podchodzę ze zrozumieniem do niektórych zmian, polecam moje posty o ZD3, pozytywy i negatywy itp. 6. czasem przeklinam, ale to jest niestety konieczne 7. oceny są ostre, czasem niesprawiedliwe, ale jestem przeciwnikiem politycznej poprawnosci. I są to tylko oceny pewnych zachowań, porównajcie sobie to co ja pisałem o Niedźwieckim i Kostrzewie (np.) w porównaniu do innych (ale proszę przeanalizujcie moje wszystkie posty) Stałem się chłopcem do bicia dla obu stron, ale niech tam. 8. Lumbulakopodobnych inni wymyslali dużo bardziej. 9. są to oceny nie ludzi, ale ich konkrentych postaw i zachowań. Jesli ktos poczuł się dotknięty, przepraszam. Uważam, że poglądy mam umiarkowane, cechuje mnie jedynie impulsuwnosc i ostrosć, i wyrazistosć wypowiedzi. Lepsze to niż cenzura, fałszywosć i lizodupstwo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Do Kubata! i innych IP: *.chello.pl 15.11.02, 17:43 Witam! tez nie jestem politycznie poprawny a bywam wybitnie chamski. niestety. Bo nie jestem swiety. ale z moich slabosci nie jestem dumny i staram sie je jakos trzymac pod kontrola, czego i Tobie zycze. Nie musisz mi udowadniac ze to co zrobiles nie jest niezgodne z prawem. Na moj, i zdaje sie nie tylko moj gust, taka forma wakki z ludzmi jest obrzydliwa i tyle. jesli tego nie rozumiesz i przepraszasz dla swietego spokoju to mi Ciebie szkoda. jesli skrucha byla prawdziwa - doceniam to i zycze dlaszych postepow qbat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Do Kubata! i innych IP: 149.156.12.* 15.11.02, 18:03 Gość portalu: t.kubat napisał(a): > Witam! > > tez nie jestem politycznie poprawny a bywam wybitnie > chamski. niestety. Bo nie jestem swiety. ale z moich > slabosci nie jestem dumny i staram sie je jakos trzymac > pod kontrola, czego i Tobie zycze. Też się staram, ale czasem nerwy puszczają. > Nie musisz mi > udowadniac ze to co zrobiles nie jest niezgodne z prawem. Więc jest zgodne. > Na moj, i zdaje sie nie tylko moj gust, taka forma wakki > z ludzmi jest obrzydliwa i tyle. jesli tego nie rozumiesz > i przepraszasz dla swietego spokoju to mi Ciebie szkoda. > jesli skrucha byla prawdziwa - doceniam to i zycze > dlaszych postepow > qbat Za żal dziekuję, nie potrzeba. A mówiąc poważnie: zacytowania osiagnięć Dyrekcji i wywiadów z nimi nie żałuję. Trzeba lepiej poznać aktualnych włodarzy Trójki. A niektórych komentarzy żałuję, szczególnie tych niemerytorycznych i to szczerze. pozdrawiam Koliber P.S. To nie jest walka z ludźmi, tylko z Dyrekcją Trójki i jej niszczeniem przez w/w. A, że mimo zmian Trójka w niektórych porach ma ciągle jeszcze najlepszą ofertę, nic to. Nie odpowiada mi bowiem styl, forma cel i sposób przeprowadzenia zmian oraz traktowanie i lekceważenie pracowników i słuchaczy. z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Z PS do kubata, ale ja też EOT IP: *.chello.pl 15.11.02, 18:13 joe-doe napisał: > => Jest "kampania", która została zrobiona bez > => przetargu )dwukrotnie unieważnianego). > > nie wiem, moze i tak i co z tego > Moje najszczersze gratulacje. Jestem pełen niekłamanego > podziwu. Ale na tłumaczenie oczywistości to ja zdrowia > nie mam. masz podejrzenia, nie masz dowodow. bedziesz je mial pogadamy. jesli bedziesz chcial > > A coż, cię, facet, obchodzi, czy my im sprawę ułatwimy?? > To chyba nasz problem, nie? Słuchaj trUjki, ciesz się, że > to "żywe radio" (wg badań słuchalności - ledwie żywe), i > zacieraj łapki, że przeciwnicy trUjki się kompromitują. ale ja nie jestem nawiedzony. nie zauwazyles? > Nie popadaj w rozdwojenie jaźni, bo to ciężko wyleczyć. > Daj nam spokojnie popełniać nasze błędy. Zwłaszcza, że > takie porady od ludzi, którzy sugerują nam, że będziemy > wybijać okna i przebijac opony... Dajcie spokój... nie popadam w rozdwojenie. mam otwarty umysl i trzezwo analizuje rzeczywitosc zamiast sie zaperzac. widze plusy tam gdziem wedlug mnie sa i minusy podobnie. tylko to > Kto chce - niech z nimi > gada. Ja szanuję swoje zdrowie. > Będę ich omijał dużym łukiem, jak "kapusty radiowe" na > "dużym wątku". Teraz bezkarnie robisz to co podobno u mnie widziales: generalizowanie. I jeszcze ci zli ONI! Oj nawet nie wiesz jak Tobie blisko to naprawde groxnej choroby bezinteresowanej nienawisci i manii przesladowczej a tu zawsze > się musi trafić jakaś nowalijka, co to za bardzo nawet > nie kojarzy o jakim programie mówimy, ale sie wcina > "między wódkę a zakąskę". A jak się wytłumaczy - ani > dudu, nawet nie drgnie, tylko dalej swoje. A ile Ty masz lat stary wiarusie? Ile lat sluchasz radia? A co Ty wiesz o Trojce i radiu w ogole? ;-) Ej zycze wiecej rozsadku mniej nerw. pa pa qbat Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Z PS do kubata, ale ja też EOT 15.11.02, 13:01 joe-doe napisał: > Dowód dla podejrzliwych: t.kubat nie jest pracownikiem > trUjki!! > Nie walczy z faktami! > Joe, chyba przeoczyles jedna rzecz, ktora w ktorejs z dyskusji wyplynela :) Tomek Kubat pracowal przez pare lat w Zetce, a obecnie, jesli dobrze kojarze fakty :), jest pracownikiem TVN (Tomku, sprostuj, jesli sie myle - ale cos ostatni PRESS pisal o przejsciu do "Faktow" Rafala Rudnickiego, w tym kontekscie pojawila sie notka, ze wczesniej wlasnie Ty zasililes ekipe TVN). Poza tym z argumentacja Joe w 100% sie zgadzam :) Pozdrawiam Maria Tuhan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Z PS do kubata, ale ja też EOT IP: *.chello.pl 15.11.02, 17:38 Pracuje w TVNie, wczesniej pracowalem w Radio Zet a jeszcze wczesniej pare tygodni terminowalem bez sukcesow ( na szczescie ;-)) ) w trojce. dziekuje za uwage. qbat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Z PS do kubata, ale ja też EOT IP: proxy / 10.40.1.* 15.11.02, 17:57 Gość portalu: t.kubat napisał(a): > Pracuje w TVNie, wczesniej pracowalem w Radio Zet a > jeszcze wczesniej pare tygodni terminowalem bez sukcesow > ( na szczescie ;-)) ) w trojce. dziekuje za uwage. > qbat To na Myśliwiecką też Cię nie wpuszczą :))) Pozdrowienia dla Tomasza Sianeckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Z PS do kubata, ale ja też EOT IP: 149.156.12.* 15.11.02, 18:09 Gość portalu: t.kubat napisał(a): > Pracuje w TVNie, wczesniej pracowalem w Radio Zet a > jeszcze wczesniej pare tygodni terminowalem bez sukcesow > ( na szczescie ;-)) ) w trojce. dziekuje za uwage. > qbat Nie przepadam za chęcią gonienia za wszelka cenę za sensacją w TVN oraz wiekszoscią ich teleturniejów i reality shows, ale nie można na tej podstawie oceniać ludzi tam pracujących. Idea programu UWAGA! mi nie odpowiada, co nie zmienia faktu, że niektóre reportaże mogą być ciekawe- ALE TO NIE TO FORUM. Jest to telewizja komercyjna, gdyby była publiczna, należałoby pewnych programów w niej zakazać. A TVN za obiektywny materiał o Trójce ma zakaz wstepu na Mysliwiecką, smieszne to i źle swiadczy o Dyrekcji Trójki. To może Bugalski całkiem przjedzie do TVN-u i nie bedzie w 3 nudził. A Sianeckiego szkoda. Pozdrawiam Koliber Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Z PS do kubata, ale ja też EOT IP: *.ltk.com.pl 15.11.02, 18:55 Gość portalu: t.kubat napisał(a): > Pracuje w TVNie, wczesniej pracowalem w Radio Zet a > jeszcze wczesniej pare tygodni terminowalem bez sukcesow > ( na szczescie ;-)) ) w trojce. Jasne, ze na szczescie! Gdybys odniosl sukces moglbys wyleciec na zbity pysk albo dostac zakatek miedzy druga a czwarta rano ;-)) mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Z PS do kubata, ale ja też EOT IP: *.chello.pl 15.11.02, 18:06 joe-doe napisał: > O, kubat się objawił! > Demon finezji powrócił!! dziekuje za docenienie i pamiec ;-))) > to kubat napisał: > =) Teraz tylko trzeba zlapac kolege Atomowego > =) i fizycznie zgniesc jak gnide, ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Tak. To byla moja kpina z jezyka przemocy i zacietrzewienia wielu ludzi na tym forum. Wysmianie go. Taki zart. Ironia. mam nadzieje ze juz zlapales. Ku moejmu przerazeniu wiele osob ten post potraktowalo wprost. tego nie skomentuje > Argument o Murzynach można równie dobrze > zastosowac do nich. mozna > No to po kiego grzyba się tu ciągle pchacie, jak tu jest > tak beee??? A co? To forum jest tylko Wasze? Takie kolko wzajemnej adoracji? Skoro tak to je zamknijcie dla intruzow z zewnatrz i po klopocie > Tak to jest, jak się zjawi jakiś "szczypiorek". Wszystko > trzeba tłumaczyć od początku > Człowieku, protest trwa od dwóch lat. > Obecna dyrekcja jest od roku. dziekuje ci synu za te pare nauk dla ojca jak ... wiesz co > Na tym forum bluzga parę osób (mniej więcej po równo po > obu stronach - z obu stron parę osób). mnie sie wydaje, ze moze nienawisci kipi tylko po jednej stronie. obroncow dawnej trojki. czasami ktos sie na glos zdziwi po drugiej stronie i zostaje mentalnie skopany. wtedy sie broni, niestety uzywajac broni drugiej strony. > Ale dyrekcja nie rozmawiała i nie rozmawia z nikim!!! > Oficjalne listy olewa, telefony olewa, maile olewa, > krytyke w prasie olewa (nie naszą - dziennikarską). > Sondaże olewa. TVN - zakaz wstępu, Miecugow - zakaz wstepu. swiadczy to o jej poziomie, niskim ale ma do tego prawo > Nie piszemy sprayem na murze, tylko na forum, które > cieszy taką popularnością, jaką się cieszy (patrz - > badania odwiedzin. Niewielką). Muru skasować nie można, a > posta owszem. Mur tez mozna skasowac. czemu nie. i jest mniej wiecej tak samo publiczny jak to forum jesli stoi tuz przed drzwiami do domu opluwanego. Zreszta odbior jak to jest dotkliwe zostaw moze atakowanym a nie sobie. jestes nieobiektywny, chyba sie zgodzisz. czepiliscie sie nie tylko banacha i bardzo czesto w zgnilej , smierdzacej formie. moim niezaangazowanym zdaniem > Bo za to im płacą. Ja płacę, ty płacisz, wszyscy im > płacą. O obowiązkach nakładanych na program radia > publicznego przez ustawy już nie wspomnę. Przez litość. > Obiecali, że będą mieli 10% słuchalności. Potem zeszli w > obietnicach do 6%. Mają 4,26% z tendencją spadkową. Nie > wywiązali się z kontraktu i własnych obietnic. Przez > ponad rok. Co robi człowiek honoru wtakiej sytuacji? > A co robi dyrekcja trUjki? Zakazuje wstępu niewygodnymm. moim zdaniem amja jeszcze czas na proby. jesli im sie nie uda , uwierz mi polegna. a nowe radio PRIII bedzie Ci sie jeszcze bardziej niepodobalo > Co, cholera, jakaś mania? Nagle wszyscy będą oskarżać nas > o rękoczyny? Już tak wam odpala? Już tak brakuje > argumentów? To Ty uzyles sformulowania "kazda krytyka". A ze nie tylko ja podejrzewam tak sfanatyzowane osoby o "kazda forme krytyki" to naprawde nie moja winy i moje fobie. Widzieles film Fan? Taki z de Niro. Polecam a co do uogolniania, owszem zajarzyl, jak milo do mnie napisales. ale jesli dwoch dziennikarzy skazali za paserke a reszta dziennikarzy mowilaby publicznie ze to w sumie nic az tak zlego, ze mieli prawo, bo sie zdenerwowali, ze to nie do konca w porzadku ale z drugiej strony to kto wie itp zamiast odciac sie wyraznie od takiej poruty to wtedy cale srodowisko dziennikarzy, wszyscy ktorzy glosno tego pytani nie potepili musieliby przyjac odium hanby jakie za ta sprawa by na nich tez splynelo. Takie sa prawa wspoldzialania w jakiejs grupie, partii, zrzeszeniu. Koliber zreszta sam sie potepil co swiadczy o tym ze faktycznie wielu z Was nie jest az tak nierozsadna i zaslepiona jak myslalem > > =) Jest spadek poziomu programu. > ) nie > O, kurczę! Zaczął walczyć z faktami! Poziom jest rzecza subiektywna. wszystko > > =) Jest wywalanie znakomitych pracowników > ) nie > hmmm.... dla mnie znkomici sa Ci, co zostali. to tez subiektywna ocena. A nikt nie jest na zawsze przyspawany do swojego stolka i to dobrze > =) Jest masa kłamstw o słuchalności > =) (Laskowski "Trójka ma ok.6"). > ) nie wiem > To o czym my rozmawiamy? Chłopie, masz braki w wiedzy na > temat, ale głos zabierasz. Ty masz braki w obiektywizmie. ja nie wiem czy on tak mowil. nie slyszalem. zadne wiarygodne zrodlo mi o tym nie donioslo. moze i klamal , ja na to nie mam dowodow wiec temu nie przytakuje zycze wiecej luzu qbat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Z PS do kubata, ale ja też EOT IP: 149.156.12.* 15.11.02, 18:21 Drogi Qbacie! Nie potępiłem siebie, tylko przeprosiłem za kilka zbyt ostrych i chociaż celnych to jednak nienajgrzeczniejszych sformułowań. Nie potepiam siebie, bez przesady. Potrafię przyznać się do błędu, a obecna Dyrekcja nie. A Laskowski mówił w wywiadach o 6% słuchalnosci-polecam artykuły prasowe, podczas gdy wg. Medialinku słuchalnosć jest 4.26% Pozdrawiam Koliber P.S. Nie lituj się tak nad Panem Michałem Banachem. Ja za komentarze na temat jego działalnosci poza Trójka przeprosiłem, były one niepotrzebne. A opis jego dokonań aktorsko-menadżersko-marketingowych jest sprawą publiczną. I został zacytowany z własnych stron tego Pana i Jego Radia MTMFM. A o faktach się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Z PS do kubata, ale ja też EOT IP: proxy / 10.40.1.* 15.11.02, 18:21 > swiadczy to o jej poziomie, niskim ale ma do tego prawo > Ma prawo mieć niski poziom ?????? . > > Ty masz braki w obiektywizmie. ja nie wiem czy on tak > mowil. nie slyszalem. zadne wiarygodne zrodlo mi o tym > nie donioslo. moze i klamal , ja na to nie mam dowodow > wiec temu nie przytakuje Wypowiedział sie w publicznej TV że Pieńkowskiej słucha 50% więcej niż Skowrońskiego. Cała Polska słyszała. Spytaj kolegów z Faktów. Gdyby były jakieś badania które to potwierdzają to z całą pewnością byśmy je znali. Takie drobne kłamstewko. Przystoi to ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broda po co te nerwy? IP: *.chello.pl 15.11.02, 21:00 Obywatele. Jakis "kant", autor watku , tylez prowokacyjnie co belkotliwie cos tam chlapnal o bandzie itd. No i znowu ruszylo. Po co? Zeby sie nawzajem przekonac? Zeby przekonac autora watku ze "nie banda"? Potem, jak zwykle, zwekslowalo na TrUjke, ze kiszka oraz dlaczego kiszka. Rzutem na tasme t.kubat tez cos chcial "bandzie" dolozyc. To jest atak infantylny. (murzyni, czyje to forum, zabiliby, przeciete opony, napisy o mamusi, ble ble) Komentowac to? Po co? Trzeba sie troche szanowac. Podziwiam joe-doe, kolibra, mk, Szamana i innych, ze Wam sie chce, ze nie stygniecie. Jest jeszcze nadzieja ze ktos madrzejszy z obozu "reformatorow" tu zajrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Z PS do kubata, ale ja też EOT IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 15.11.02, 23:07 Gość portalu: t.kubat napisał(a): > > Ale dyrekcja nie rozmawiała i nie rozmawia z nikim!!! > > Oficjalne listy olewa, telefony olewa, maile olewa, > > krytyke w prasie olewa (nie naszą - dziennikarską). > > Sondaże olewa. TVN - zakaz wstępu, Miecugow - zakaz wstepu. > > swiadczy to o jej poziomie, niskim ale ma do tego prawo Wyżej wymienione przykłady zabarykadowania się trUjki na krytykę - to są fakty i rzeczywiście świadczą o niskim poziomie ludzi rządzących tą stacją. Przypominam jednak, że dawny Program III to nie jest ich prywatny folwark, gdzie moga sobie robić, co chcą, wpuszczać/nie wpuszczać kogo im się podoba, być głuchym na krytykę. Póki co, jest to stacja publiczna, na którą społeczeństwo "pod groźbą wyłączenia" płaci abonament - a w skali ogólnopolskiej nie są to małe pieniądze. Z tego tytułu ja, jak i wszyscy inni członkowie tegoż społeczeństwa płacącego ten abonament mam prawo domagać się kompetentnego zarządzania rozgłośnią publiczną i nie robienia z niej szopki. Domagam się, aby nie tylko stacja jako taka trzymała odpowiedni poziom (kulturalny, intelektualny, czy jaki tam inny), ale i ludzie, którzy tą stacją rządzą i kierują - także. Mam prawo oczekiwać, aby publiczną rozgłośnią kierowali ludzie doświadczeni, wykształceni i potrafiący się zachować. Nie wystarczy ukończyć parotygodniowy kurs menedżerski, nauczyć się kilku mądrych słówek: brand, target, słupki, powtarzać je w kółko jak mantrę i na końcu stwierdzić, że teraz mogę robić radio. Rozgłośnią, czy telewizją prywatną może kierować byle kto - w tym wypadku mnie to nie interesuje. Ani kto nią kieruje, ani jaki trzyma poziom (i osoba, i stacja). Ostatecznie bezpośrednio na tę czy inną stację komercyjną nie płacę i w efekcie to ja, jako jeden z potencjalnych odbiorców programu weryfikuję jej ofertę - włączam lub wyłączam radio/telewizor. A to z kolei przekłada się na zyski i końcową przyszłość nadawcy. W przypadku mediów publicznych, tu konkretnie trUjki - rzecz wygląda w tej chwili tak, że niezależnie od ich oferty programowej i społecznej weryfikacji tejże oferty dostają pieniądze z abonamentu, więc de facto jest im wsioryba, co jest nadawane, a nadają byle co, bo nie opłaca się im wysilać na lepszy i ambitniejszy program. Ten układ uważam za chory. "Skoro dostajecie kasę z abonamentu - to róbcie porządny program i nie odstawiajcie szopek." Jeśli zlikwidowane zostaną opłaty abonamentowe (cha cha, marzenie), to i ja odczepię się i nie wygłoszę już nigdy żadnej krytyki. > moim zdaniem amja jeszcze czas na proby. jesli im sie nie > uda , uwierz mi polegna. a nowe radio PRIII bedzie Ci sie > jeszcze bardziej niepodobalo Ile można czekać? Majstrowanie przy ofercie programowej dawnego Programu III trwa od roku 2000. Coś długo? I co chwila ogłaszają nam - teraz mamy nową ofertę, słuchajcie nas! Fakt, kolejny "nowy PRIII" coraz bardziej mi się nie podoba. > Poziom jest rzecza subiektywna. wszystko ??? To dlaczego "Akademia policyjna" nie dostała Oscara? A jakiś tam "Piękny umysł" tak? Są pewne normy wychowania, zasady savoir-vivre, itp., według których można obiektywnie ocenić ludzi (vide Sejm). Są też pewne kryteria wartości, wg których obiektywnie można ocenić, czy dane dzieło (książka, film, muzyka, program radiowy czy telewizyjny) jest dobre, wartościowe, czy też jest chałowate. Proszę mi nie wmawiać, że takiego czegoś nie ma. > ...ja nie wiem czy on tak > mowil. nie slyszalem. zadne wiarygodne zrodlo mi o tym > nie donioslo. moze i klamal , ja na to nie mam dowodow > wiec temu nie przytakuje Na stronach TVP można było sobie ściągnąć archiwalne nagrania "Wiadomości" - takie coś dla spóźnialskich. Może teraz już tego nie ma na serwerze, ale myślę, że archiwiści z chęcią ci udostępnią zapisy tych "Wiadomości", gdzie dyr. Laskowski przekonywał nas o 6% słuchalności radia i 50% wzrostu słuchalności audycji "śniadanie w trUjce". Jak TVP ci nie zechce przysłać tych nagrań, to mogę to zrobić ja - tyle,że każdy plik ma kilkanaście megabajtów (ale to nie szkodzi, poradzimy sobie). I jeszcze takie moje małe "subiektywne" odczucie na koniec: fakt, że ktoś pracował w mediach kilka lat, nie daje mu monopolu na wiedzę i nie czyni z niego wyroczni w sprawach tychże mediów. Takie odczucie odnoszę ja, prosty odbiorczyna radia i telewizji, mający z mediami tyle wspólnego, co posiadane w domu radio, telewizor i książeczkę opłat abonamentowych w szufladzie - kiedy czytam niektóre Twoje odpowiedzi Szanowny (bez ironii) Qbacie. Pozdrawiam, obi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Z PS do kubata, ale ja też EOT IP: *.chello.pl 16.11.02, 09:19 Gość portalu: obi napisał(a): Witam! najpierw raz jeszcze o poziomie. Sprawa jego wyboru nalezy od dyrekcji stacji, takze publicznej. Obieraja jakas strategie i sie nia kieruja bo od tego sa. nie mozna im narzucac innych roziwazan powolujac sie na spoleczenstwo i ze wszyscy placa abonament, bo faktycznie wszyscy placa nawet Ci, dla ktorych obecnie trojka i tak szybyje za wysoko a ich , jak przypuszczam jest wiekszosc. Jedyna szanasa na zmiany to demokratyczne wybory, usuniecie obecnej opcji z zarzadu radia i wstawienie takiej, jaka wyzszy poziom zagwaratuje. Wyzszy subiektywnie poziom, bo dla mnie np aktualny nie jest niski, co nie oznacza ze zarzad nie dopuszcza sie kilku wpadek o ktorych juz tu pisalem. Coz, wszyscy sa tylko ludzmi > > Poziom jest rzecza subiektywna. wszystko > Są też pewne kryteria wartości, wg których obiektywnie można ocenić, czy dane > dzieło (książka, film, muzyka, program radiowy czy telewizyjny) jest dobre, > wartościowe, czy też jest chałowate. > Proszę mi nie wmawiać, że takiego czegoś nie ma. sa, ale sa bardzo ulotne. wiele doskonalych filmow oscara nie dostalo, a wiele chalowatych tak A jesli chodzi o klamstwa p. Laskowskiego chcialbym jeszcze jego o to zapytac, co on odpowie na ewentualne zarzuty poparte dowodami. jesli z szansy na odpowiedz drugiej strony by nie skorzystal, wtedu uznalbym ze sklamal. tylko ze ja nie jestem w nim zakochany wiec serce mi nie peknie. niewiele sie mieni moj stosunek do niego > fakt, że ktoś > pracował w mediach kilka lat, nie daje mu monopolu na wiedzę i nie czyni z > niego wyroczni w sprawach tychże mediów. i wcale sie wyrocznia nie czuje. pisze tu tak samo jak kazdy z Was, to co czuje. Mysle ze mam tylko ciutke glebsza perspektywe. I pisze pod moim nazwiskiem dzieki ktoremu latwo mnie np namierzyc i srawdzic kim jestem, co robilem, jakie mam poglady. A z drugiej strony argumenty G. Miecugowa czy P. Sity sa dla mnie duzo wazniejsze i bardziej przekonujace z powodu rowniez takiego ze dluzej ode mnie pracuja w mediach, maja doswiadczenie i autorytet. Ja sie nie stawiam obok nich, ale podaje przyklad zachowujac oczywiscie wszelkie proporcje. pozdrawiam qbat Odpowiedz Link Zgłoś
quont Oj, Kubat, Kubat... 16.11.02, 02:17 A ja się, naiwny dziwiłem. Że nie rozumie, co się do niego pisze, że to, że owo A to po prostu dusza radiowa rwie się na salony. Już tu "Wypych" bywał, teraz Kubat zaczął. Solidarność zawodowo-koleżeńska po prostu. I chęci na zmianę pracy? W końcu miejsce po Wronie wolne. Skoro dla Kubata Łodej jest znakomity, to czemu nie? Praktykował bez sukcesów (sam napisał) w Trójce, a teraz, biedaczyna, kompleksy odreagowuje, bo go ktoś kiedyś nie chciał. Ale obecna trUjka mu się podoba, to może Laskowski doceni gorącą, "bezinteresowną" obronę i jakąś audycje da... Dyrektorze!!! A dajże mu pan jakąś audycję, niech siebie i nas chłopak na forum nie męczy, bo i z rozumieniem pisanego ma problemy , i (sorki Gert, bo to Twoja działka) z ortografią także. A do "trUjki" pasuje jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Oj, Kubat, Kubat... IP: *.chello.pl 16.11.02, 09:26 quont napisał: > A to po prostu dusza radiowa rwie się na salony. Już tu > "Wypych" bywał, teraz Kubat zaczął. Solidarność > zawodowo-koleżeńska po prostu. tak, ona jest wstretna, przepraszam ale ona mi sie naprawde rzadko zdarza ;-) > I chęci na zmianę pracy? W końcu miejsce po Wronie wolne. > Skoro dla Kubata Łodej jest znakomity, to czemu nie? ja nie pamietam, zebym napisal ze on jest dobry. w godzinach jego nadawania spie. nie mam pojecia kto to i jaki jest. ale moze faktycznie dobry jest. nie wiem > > Praktykował bez sukcesów (sam napisał) w Trójce, a teraz, > biedaczyna, kompleksy odreagowuje, bo go ktoś kiedyś nie > chciał. he, he! Wiedzilem ze taki bedzie komentarz, wiedzialem! Tylko po to to napisalem. dziekuje jestem wzruszony i zakopleksiony jeszcze bardziej > Dyrektorze!!! A dajże mu pan jakąś audycję, niech siebie > i nas chłopak na forum nie męczy, alez ze mnie brutal! ale Was mecze, zwlaszcza ortografia. juz mi zaczyna byc Was szkoda. Czy oprocz kompleksow i fatalnej ortografii oraz nieslusznych pogladow mam wiecej wad podobnego kalibru? Prosze, nie krepuj sie... > A do "trUjki" pasuje jak ulał. niestety pracy mam za duzo a nie za malo. Moje tezy sa bezinteresowane, nie zamierzam pracowac w trojce, nie widze sie tam nigdzie, nie prosze nikogo o nic. pozdrawiam cieplo. qbat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kato t.kubat - coz, jest tylko czlowiekiem. IP: *.chello.pl 16.11.02, 14:53 Kubat napisal: "Jedyna szanasa na zmiany to demokratyczne wybory, usuniecie obecnej opcji z zarzadu radia i wstawienie takiej, jaka wyzszy poziom zagwaratuje. Wyzszy subiektywnie poziom, bo dla mnie np aktualny nie jest niski, co nie oznacza ze zarzad nie dopuszcza sie kilku wpadek o ktorych juz tu pisalem. Coz, wszyscy sa tylko ludzmi." Poza belkotliwym stylem godna uwagi jest tu sugestia ze Laskowski z konkursu, perla, diament wybrany jest jednak wylacznie wypryskiem politycznego ukladu. I zeby subiektywnie "jeszcze wyzszy" poziom zapewnic TrUjce to polityczne trzesienie ziemi jest konieczne. "sa,(kryteria poziomu-przyp. K) ale sa bardzo ulotne. wiele doskonalych filmow oscara nie dostalo, a wiele chalowatych tak" (to jest wywod t.kubata n.t. tego, ze "poziom" to rzecz nie do obiektywnego okreslenia.) Przekonales mnie kubat: obiektywnie wyzszy poziom od nizszego odroznic sie nie da, a subiektywnie to kazdy moze sobie p... do woli. Obiektywnie jestes madry. "A jesli chodzi o klamstwa p. Laskowskiego chcialbym jeszcze jego o to zapytac, co on odpowie na ewentualne zarzuty poparte dowodami. jesli z szansy na odpowiedz drugiej strony by nie skorzystal, wtedu uznalbym ze sklamal. " To jest dziwna procedura -spytac czy sklamal a jesli nie odpowie to uznac ze sklamal. A jak odpowie na "zarzuty poparte dowodami", ze nie sklamal - to znaczy co? Nie sklamal? Z taka smykalka do dialektyki Kubat powinien urodzic sie w epoce Feliksa Dzierzynskiego. Kubat- jestes zmyslny! Obiektywnie przydasz sie w kazdym ukladzie politycznym. Kubat ma nareszcie miejsce, gdzie jest w centrum uwagi. Wczoraj kot nabrudzil na srodku dywanu , na naszych oczach. Pewno czul sie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: t.kubat - coz, jest tylko czlowiekiem. IP: proxy / *.tvn.pl 17.11.02, 14:59 Gość portalu: Kato poza masa epitetow pod moim adresem napisał mi.n.: > To jest dziwna procedura -spytac czy sklamal a jesli nie odpowie to uznac > ze sklamal. A jak odpowie na "zarzuty poparte dowodami", ze nie sklamal - > to znaczy co? Nie sklamal? > Z taka smykalka do dialektyki Kubat powinien urodzic sie w epoce Feliksa > Dzierzynskiego. Kubat- jestes zmyslny! Obiektywnie przydasz sie w > kazdym ukladzie politycznym. danie drugiej stronie szansy na odparcie zarzutow, na komentarz to elelmentarna zasada dziennikarskiego obiektywizmu i stosuje ja zawsze kiedy sie da. Tu tez bym ja zastosowal. Nie wiem dlaczego to powod do kpin? Jesli p. Laskowski przyznalby sie ze klamal albo milczeniem to niejako potwierdzil moglbym uznac ze macie racje, sklamal. jesli odparlby zarzuty racja bylaby po jego stronie. wszystko. > Kubat ma nareszcie miejsce, gdzie jest w centrum uwagi. > Wczoraj kot nabrudzil na srodku dywanu , na naszych oczach. Pewno czul > sie podobnie. Tez mam kota. Szanuje to ze lubi chodzic wlasnymi drogami i czasami drapie. Nie staram sie go przerabiac na sile w jakis inny wyimaginowany byt. pozdrawiam qbat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: t.kubat - coz, jest tylko czlowiekiem. IP: 149.156.12.* 17.11.02, 15:15 Gość portalu: t.kubat napisał(a): > Gość portalu: Kato poza masa epitetow pod moim adresem napisał mi.n.: > > > > To jest dziwna procedura -spytac czy sklamal a jesli nie odpowie to uznac > > > ze sklamal. A jak odpowie na "zarzuty poparte dowodami", ze nie sklamal - > > to znaczy co? Nie sklamal? > > Z taka smykalka do dialektyki Kubat powinien urodzic sie w epoce Feliksa > > Dzierzynskiego. Kubat- jestes zmyslny! Obiektywnie przydasz sie w > > kazdym ukladzie politycznym. > > danie drugiej stronie szansy na odparcie zarzutow, na komentarz to > elelmentarna zasada dziennikarskiego obiektywizmu i stosuje ja zawsze kiedy > sie da. Tu tez bym ja zastosowal. Nie wiem dlaczego to powod do kpin? Jesli > p. Laskowski przyznalby sie ze klamal albo milczeniem to niejako potwierdzil > moglbym uznac ze macie racje, sklamal. jesli odparlby zarzuty racja bylaby po > jego stronie. wszystko. Pan Laskowski nie przyzna się, ten typ tak ma. Jak można mówić o słuchalności około 6%, jeśli po objęciu Dyrektorowania wynosiła ona 5.3% a teraz 4.26%. Przecież to fakty. A Laskowski stosuje dialektykę i cenzurę. Odpowiedz Link Zgłoś
quont Ja też odpadam od dysksuji z Kubatem, bo..... 16.11.02, 19:24 Demon finezji Kubat napisał: > mam otwarty umysl i trzezwo > analizuje rzeczywitosc I chyba się pomylił. Bo zobaczmy: raz sugeruje nam, że będziemy wybijać szyby. Octave pisze, ze to podły zarzut pozbawiony jakichkolwiek podstaw. Ale Kubat wraca do tematu i sugeruje nam przebijanie opon. Joe pisze to, co Octave - że takie sugestie są podłe, że w ciągu dwóch lat nie zdarzyło się nic, co uprawniałoby do takich sugestii. A Kubat na to: > To Ty uzyles sformulowania > "kazda krytyka". A ze nie > tylko ja podejrzewam tak > sfanatyzowane osoby o "kazda > forme krytyki" to naprawde nie moja > winy i moje fobie. Kubat, napisz, proszę, że się przejęzyczyłeś. Bo z tego twojego fragmentu można zrozumieć, że uznajesz przebijanie opon i wybijanie szyb za "formę krytyki". Jeżeli to ma być "trzeźwa analiza"... Człowieku, czytaj nie tylko to, co inni piszą do ciebie. Czytaj także własne posty! Może dlatego mamy problemy z porozumieniem. Bo dla słuchaczy dawnej Trójki krytyka ogranicza się do słowa. DWA LATA TO UDOWADNIAJĄ. I nie można im zarzucić niczego poza słowami - OK. czasem ostrymi, czasem złośliwymi, czasem - tu nikt nie przeczy - chamskimi (Koliber! przeklinanie nie "jest konieczne"). Ale od dwóch lat zostajemy tylko w dziedzinie słowa. Bo krytyka do słów się ogranicza. Mówionych lub pisanych. Przynajmniej dla nas. Zesztą nie tylko dla nas. Dla wszystkich rozsądnych ludzi. Tylko do słów. Jeśli zaś wychodzimy poza słowa, to - zauważ to CZŁOWIEKU Z OTWARTYM UMYSŁEM I TRZEŹWĄ ANALIZĄ RZECZYWISTOŚCI - odbywa się w ciszy, spokoju, z pełną kulturą. Tak, jak w czasie pikiet na Myśliwieckiej, jak w czasie "Pogrzebu Trójki", jak w czasie Drzwi otwartych. Byłeś? Widziałeś? Jeśli nie - zapytaj tych, co byli. Jesteś dziennikarzem - powinieneś sprawdzać zanim coś powiesz. Że juz nie wspomnę o tym, że powinieneś RZETELNIE informować, a nie ssać kometarze z palca. A na razie robisz to drugie. A pierwszego - nie (bo NAWET nie sprawdziłeś wypowiedzi Laskowskiego). A potem puknij się mocno w swój "otwarty umysł" i zastanów się kogo, o co i dlaczego oskarżasz. I czy masz do tego jakiekolwiek podstawy, człowieku, który krytykę utożsamia z wybijaniem szyb!!! To jest jednak paradne! Ci, którzy nam zarzucają fanatyzm, chamstwo itd.... - okazuje się, że dla nich wybijanie szyb i przebijanie opon to "forma krytyki". Moje uszanowanie. Strach się bać. I to pisze dziennikarz! A fakt, że "podejrzewasz" nas o "każdą formę" - niestety, przykro to stwierdzić, to albo twoja zła wola, albo jakieś fobie. W ciągu dwóch lat protestu - powtórzę to jeszcze raz za innymi - nie zdarzyło się NIC, absolutnie nic, co mogłoby dać choć cień powodu do takich podejrzeń. Już choćby dlatego, że w czasie pikiet, manifestacji pogrzebowej, Dni Otwartych było wiele okazji do agresji - dyrekcja była na wyciągnięcie ręki. I owej agresji nie było. Nawet słownej. Nikt ich nawet nie nazwał... jakkolwiek. Była spokój, cisza, pełna kultura i porządek. A ty z uporem maniaka wmawiasz nam, że przebijanie opon to "forma krytyki" i sugerujesz, że robimy to, lub robić będziemy. Chcesz deklaracji? Nie będziemy. Czy to wystarczy, żebyś przestał nas o to oskarżać? Już nie proszę, żebyś zaczął rozumieć różnicę między wybijaniem szyb a krytyką, bo skoro dwa razy ci tłumaczono i nadal nie złapałeś, to chyba bezcelowe. Ale chociaż tyle zrób - przestań nam to wmawiać. Bo to nieprawda. Chcesz się "zasłużyć" - twoja sprawa. Ale nie naszym kosztem. Też mam dość dyskusji z Kubatem. Nie potrafię dyskutować z człowiekiem, dla którego wybijanie szyb to "forma krytyki". Takich ludzi się boję :-) Jeśli takie są poglądy dziennikarza TVN na "formy krytyki", to chyba zaczynam rozumieć Laskowskiego, że zakazał TVN wstępu do trUjki. Może boi się o własne szyby i opony??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Do quonta IP: 149.156.12.* 16.11.02, 20:06 I nie można im > zarzucić niczego poza słowami - OK. czasem ostrymi, czasem złośliwymi, >czasem - > tu nikt nie przeczy - chamskimi (Koliber! przeklinanie nie "jest konieczne"). COŚ TU ROBIĘ za specjalistę od chamskich postów. Oj bez przesady, to że w poście są przekleństwa czy ostre i kontrowersyjne opinie to nie znaczy, że są one chamskie. A przeklinają także i inni. > Ale od dwóch lat zostajemy tylko w dziedzinie słowa. Bo krytyka do słów się > ogranicza. Mówionych lub pisanych. Przynajmniej dla nas. Zesztą nie tylko dla > nas. Dla wszystkich rozsądnych ludzi. Tylko do słów. TU ZGODA. Ale co do ataków na Qubata ot troszkę przesadziłeś i przejaskrawiłeś. Pozdrawiam Koliber Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Ja też odpadam od dysksuji z Kubatem, bo..... IP: proxy / *.tvn.pl 17.11.02, 15:19 quont napisał: > > Kubat, napisz, proszę, że się przejęzyczyłeś. Bo z tego twojego fragmentu można > > zrozumieć, że uznajesz przebijanie opon i wybijanie szyb za "formę krytyki". > Jeżeli to ma być "trzeźwa analiza"... Dla mnie krytyka to przedstawianie w cywilizowany sposob swoich odmiennych racji. proba przekonania do nich. Obrazajanie z zasady przeciwnika w tej definicji sie juz nie miesci. Juz nie jest to krytyka. np wypisy z zyciorysu jednego czy drugiego pana to wlasnie dlatego chamstwo a nie krytyka. Ale wielu z Was uznalo to za krytyke znakomita. Wiec nie wiem ilu z Was za krytyke uznaloby wybijanie szyb czy przebijanie opon. Mam nadzieje ze nikt, ale to naprawde nie ja forumuluje tezyo slusznosci KAZDEJ krytki, nie przypisuje sobie do niej samowolnie prawa przy kompletnym pominieciu tego gdzie koncza sie jej granice a zaczyna cos gorszego. Wytknalem tu konsekwentnie i logicznie to co wyplywalo z kilku postow i dziwie sie ze tak ciezko to zauwazyc. I niczego nie sugerowalem... > A potem puknij się mocno w swój "otwarty umysł" i zastanów się kogo, o co i > dlaczego oskarżasz. I czy masz do tego jakiekolwiek podstawy, człowieku, który > krytykę utożsamia z wybijaniem szyb!!! To jest ta pelna kultura? spokoj? rzeczowosc argumentow? Fakt, az gesto tu od nich na tym forum a ja jestem jedynym niechlubnym wyjatkiem. I prosze dokladniej czytaj to co pisza inni zamiast mi imputowac grzechy jakich nie popelnilem. pozdrawiam qbat > > To jest jednak paradne! Ci, którzy nam zarzucają fanatyzm, chamstwo itd.... - > okazuje się, że dla nich wybijanie szyb i przebijanie opon to "forma krytyki". > Moje uszanowanie. Strach się bać. I to pisze dziennikarz! > > A fakt, że "podejrzewasz" nas o "każdą formę" - niestety, przykro to > stwierdzić, to albo twoja zła wola, albo jakieś fobie. W ciągu dwóch lat > protestu - powtórzę to jeszcze raz za innymi - nie zdarzyło się NIC, absolutnie > > nic, co mogłoby dać choć cień powodu do takich podejrzeń. > Już choćby dlatego, że w czasie pikiet, manifestacji pogrzebowej, Dni Otwartych > > było wiele okazji do agresji - dyrekcja była na wyciągnięcie ręki. I owej > agresji nie było. Nawet słownej. Nikt ich nawet nie nazwał... jakkolwiek. Była > spokój, cisza, pełna kultura i porządek. > > A ty z uporem maniaka wmawiasz nam, że przebijanie opon to "forma krytyki" i > sugerujesz, że robimy to, lub robić będziemy. Chcesz deklaracji? Nie będziemy. > Czy to wystarczy, żebyś przestał nas o to oskarżać? Już nie proszę, żebyś > zaczął rozumieć różnicę między wybijaniem szyb a krytyką, bo skoro dwa razy ci > tłumaczono i nadal nie złapałeś, to chyba bezcelowe. Ale chociaż tyle zrób - > przestań nam to wmawiać. Bo to nieprawda. Chcesz się "zasłużyć" - twoja sprawa. > > Ale nie naszym kosztem. > > Też mam dość dyskusji z Kubatem. Nie potrafię dyskutować z człowiekiem, dla > którego wybijanie szyb to "forma krytyki". Takich ludzi się boję :- ) > > Jeśli takie są poglądy dziennikarza TVN na "formy krytyki", to chyba zaczynam > rozumieć Laskowskiego, że zakazał TVN wstępu do trUjki. Może boi się o własne > szyby i opony??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Ja też odpadam od dysksuji z Kubatem, bo..... IP: 149.156.12.* 17.11.02, 15:26 Gość portalu: t.kubat napisał(a): > > Dla mnie krytyka to przedstawianie w cywilizowany sposob swoich odmiennych > racji. proba przekonania do nich. Obrazajanie z zasady przeciwnika w tej > definicji sie juz nie miesci. Juz nie jest to krytyka. np wypisy z zyciorysu > jednego czy drugiego pana to wlasnie dlatego chamstwo a nie krytyka. Ale > wielu z Was uznalo to za krytyke znakomita. BO TO JEST ZNAKOMITE. Te osoby są osobami publicznymi i ich życiorys zawodowy, fachowy i publiczny powinien być dostępny szerokiej publiczności. TO PRZECIEŻ POWINNO BYĆ DLA CIEBIE OCZYWISTE. Jakie to chamstwo. PRAWDA I FAKTY TO PRAWDA I FAKTY. A, że informacje czerpano od nich samych, były one przez nich w jakiś spoSób autoryzowane. Nie powinni się też wstydziĆ swoich wypowiedzi w wywiadach. NIESTETY NIEKTÓRE FAKTY PROWOKUJĄ DO KOMENTARZY, A ZAINTERESOWANI SIĘ ICH WSTYDZĄ. Np. Pan Michał Banach wykasował swoją strone internetową. TO O CZYMŚ ŚWIADCZY. Ale komentarz pozostawię uczestnikom forum. Pozdrawiam Koliber Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotek Hey, Mr. Postman.... IP: *.bci.net.pl / *.tera.com.pl 17.11.02, 13:06 Sobie podśpiewuję, bo doszedłem do wniosku, że takie bicie piany na forum nie ucywilizuje Kubata. Właśnie sobie ściągam tę stronę, zaraz ją ładne spakuję i poślę do TVN. Dlaczego tylko my mamy się bawić?? Niech koledzy Kubata wiedzą, że "krytyka by Kubat" może zagrozić ich szybom, oponom itd. "Donos" powie zapewne Kubat. Ale on mówił już różne rzeczy. Że niezaangażowany, że otwarty umysł,że rzetelna analiza... że finezja... A niech mówi. Tyle jego, co się nagada. Faktów nie zmieni. Najnowsze Press potwierdza - trUjka ma 4,265. Czyli w ciągu roku rządów Tercetu Egzotycznego straciła 1/5 słuchaczy. Lotek PS A widzieliście prasową reklamę Samsunga? Tę z gościem w fotelu, z kubłem popcornu... Jakbym skądś znał ten pomysł... Tyle, ze Samsung był wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Hey, Mr. Postman.... IP: 149.156.12.* 17.11.02, 14:32 Gość portalu: Lotek napisał(a): > Sobie podśpiewuję, bo doszedłem do wniosku, że takie bicie piany na forum nie > ucywilizuje Kubata. Właśnie sobie ściągam tę stronę, zaraz ją ładne spakuję i > poślę do TVN. Dlaczego tylko my mamy się bawić?? Niech koledzy Kubata wiedzą, > że "krytyka by Kubat" może zagrozić ich szybom, oponom itd. > "Donos" powie zapewne Kubat. > > Ale on mówił już różne rzeczy. Że niezaangażowany, że otwarty umysł,że rzetelna > > analiza... że finezja... A niech mówi. Tyle jego, co się nagada. Faktów nie > zmieni. > Najnowsze Press potwierdza - trUjka ma 4,265. Czyli w ciągu roku rządów Tercetu > > Egzotycznego straciła 1/5 słuchaczy. > > Lotek > PS > A widzieliście prasową reklamę Samsunga? Tę z gościem w fotelu, z kubłem > popcornu... Jakbym skądś znał ten pomysł... Tyle, ze Samsung był wcześniej. ZE WSZYsTKIM ZGODA, POZA JEDNYM. NIE POWINIENEŚ WYSYŁAĆ WYPOWIEDZI QBATA DO TVN. TO JEST FORUM RADIO, GDZIE ON PISZE PRAWIE POD SWOIM NAZWISKIEM I MA DO TEGO PRAWO. A TO GDZIE I JAK PRACUJE (A NIE PRACUJE W 3) NIE MA NIC DO TEGO. TO JEST NIESTETY CHAMSTWO (NIEZALEŻNIE OD NIEKTÓRYCH POGLĄDÓW I LOGIKI QBATA). Pozdrawiam Koliber Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Hey, Mr. Postman.... IP: proxy / *.tvn.pl 17.11.02, 14:45 Gość portalu: Lotek napisał(a): > Sobie podśpiewuję, bo doszedłem do wniosku, że takie bicie piany na forum nie > ucywilizuje Kubata. Właśnie sobie ściągam tę stronę, zaraz ją ładne spakuję i > poślę do TVN. Dlaczego tylko my mamy się bawić?? Niech koledzy Kubata wiedzą, > że "krytyka by Kubat" może zagrozić ich szybom, oponom itd. > "Donos" powie zapewne Kubat. ??????????????? No czegos takiego sie nie spodziewalem... I to ma być grozba? Mam juz sie bac? To wiekszosc z Was pisuje tu anonimowo bo pewnie wstydzi sie swoich slow. Ja nie. Zawsze pisalem pod swoim nazwiskiem albo z firmowego konta i dalej tak bede robil! A w kwestii donos czy nie sam sobie odpowiedziales. Tak, anoninowe skargi zza wegla w takiej formie to donosy. Ja sie ich nie boje. A nucic powinienes raczej: "wyklety powstan ludu ziemi..." Byloby Ci z tym bardziej do twarzy. Pozdrawiam mimo wszystko PS zaczynam rozumiec ,choc powoli startegie p. Laskowskiego wyeliminowania takich sluchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Hey, Mr. Postman.... IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 17.11.02, 15:10 Gość portalu: t.kubat napisał(a): > > PS zaczynam rozumiec ,choc powoli startegie p. Laskowskiego wyeliminowania > takich sluchaczy. Niestety, mimo że jesteś dziennikarzem, popadasz w pułapkę generalizacji ... mam nadzieję że to z nerwów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Hey, Mr. Postman.... IP: 149.156.12.* 17.11.02, 15:18 Gość portalu: As napisał(a): > Gość portalu: t.kubat napisał(a): > > > > > PS zaczynam rozumiec ,choc powoli startegie p. Laskowskiego wyeliminowania > > > takich sluchaczy. > > Niestety, mimo że jesteś dziennikarzem, popadasz w pułapkę generalizacji ... > mam nadzieję że to z nerwów. > > Pozdrawiam NIESTETY TAK, te uogólnienia sa bezpodstawne, I chyba qbat przecenia Laskowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Hey, Mr. Postman.... IP: proxy / *.tvn.pl 17.11.02, 15:21 Gość portalu: koliber napisał(a): > > Niestety, mimo że jesteś dziennikarzem, popadasz w pułapkę generalizacji . > .. > > mam nadzieję że to z nerwów. > > > > Pozdrawiam > NIESTETY TAK, te uogólnienia sa bezpodstawne, I chyba qbat przecenia > Laskowskiego. fakt. przeceniem. ale tu byla ironia. moglem ja zaznaczyc tak ;-) ale zapomnialem... qbat Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Re: Hey, Mr. Postman.... 17.11.02, 20:58 Mój szanowny przedmówca Lotek był napisał: > A widzieliście prasową reklamę Samsunga? Tę z gościem w fotelu, z kubłem > popcornu... Jakbym skądś znał ten pomysł... Tyle, ze Samsung był wcześniej. Jak to wcześniej???!!! Co za bzdury? ;-( Jak patrzę na tego trzydziestoletniego targeta w fotelu, to wyraźnie widzę, że Samsung był później. Na reklamie trUjki kubełek jest jeszcze pełen POPkornu. I target jakiś taki świeższy. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Hey, Mr. Postman.... 18.11.02, 11:30 Gość portalu: Lotek napisał(a): > Sobie podśpiewuję, bo doszedłem do wniosku, że takie bicie piany na forum nie > ucywilizuje Kubata. Właśnie sobie ściągam tę stronę, zaraz ją ładne spakuję i > poślę do TVN. Dlaczego tylko my mamy się bawić?? Niech koledzy Kubata wiedzą, > że "krytyka by Kubat" może zagrozić ich szybom, oponom itd. > "Donos" powie zapewne Kubat. > LOTEK, CZYś TY OSZALAŁ. CZY POSTRADAŁEś ROZUM? Chcesz upodobnić się do Laskowskiego? Zapomniałeś już, jak tutaj na forum dyskutowała pewna młoda dziennikarka, która nieopatrznie zdradziła się, gdzie pracuje? Zapomniałeś jak Laskowski-skarżypyta poleciał z wywieszonym jęzorem do jej szefów, żeby jej zamknęli gębę? Chcesz tak samo potraktować Tomka Kubata? Po moim trupie. Możemy się nawet bardzo różnić, ale jeśli ktokolwiek zrobi takie świństwo, będzie miał ze mną do czynienia. Stanę wtedy za Kubatem murem. Takie metody nie przystoją miłośnikom Programu Trzeciego. Odpowiedz Link Zgłoś