Gość: bubot IP: *.mnc.pl 12.02.06, 20:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: /// ci ktorych to kreci i tak sie beda bawic po swojem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:19 u a ten kto nie chcial na koncert nie musial isc. nie rozumiem tego.. ja bym nie poszedl bo nie lubie tego gowna ale po co zakazywac??? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: ci ktorych to kreci i tak sie beda bawic po s 12.02.06, 21:58 Czy nadszedł juz czas palenia cd, i kaset z muzyką która nie znajdzie uznania w oczach rządzących? A może patrole sprawdzające czy u kogoś na półce Harry nie stoi? No i jeszcze cała rzesza graczy RPG będzie musiała do podziemia zejść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_rydzyk Re: ci ktorych to kreci i tak sie beda bawic po s IP: *.ericsson.net 13.02.06, 13:29 BO TO WOLNY KRAJ... ALE INACZEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.escore / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 22:08 ja walcze z katolikami jedyną nielegalną sektą na świecie!! Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt [...] 12.02.06, 22:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Ten artykul jest w stylu "Naszego Dziennika" 12.02.06, 22:17 chodzi mi glownie o ostatni akapit. Wstydz sie Gazeto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raskolnikov DZIĘKUJĘ CI GAZETO!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 00:16 DZIĘKUJĘ CI GAZETO!! Dzięki Tobie 23 marca nie zabiję nikogo, nie zgwałcę dziewicy, nie uśmiercę rytualnie czarnego kota i nie wypiję jego krwi, nie spalę kościoła i nie zniszczę kilku nagrobków. A może po prostu nie pójdę ze znajomymi na koncert, nie posłucham lubianego zespołu, nie napiję sie piwa i nie pomacham głową pod sceną. Ty pewnie wiesz najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archanioł Gabryel Co KONKRETNIE jest złego w satanizmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 00:36 Czy oni - prócz niewiary w Pana Boga i wiary w Szatana - głoszą (inne) rzeczy niemoralne? To nie jest pytanie retoryczne ani prowokacja, ja po prostu nie wiem. Albo nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jypli Sataniści wierzą w Boga...[nt] IP: *.widzew.net / *.widzew.net 13.02.06, 00:49 . Odpowiedz Link Zgłoś
kid.79 Re: Co KONKRETNIE jest złego w satanizmie? 13.02.06, 05:13 nie wiadomo ... - poza tym całym bezczeszczeniem uczuć, hostii, dziewic (to taki erzac - z braku mozliwosci odbycia stosunku z aniołem ... - choć niekiedy oni chcą je gwałcić - czy wzywanie do gwałtu na aniele jest już przestepstwem .. - oto dylemat dla najteższych głów karnistow - nie tylko w naszym kraju), zarzynaniem niemowlat (i wytapianiem z ich tluszczu swiec o rytuanym zastosowaniu; jest tu coś z "mordu rytualnego" nie? - oni zawsze chcą coś od naszych kobiet i dzieci ... - czy to coś więcej niż tylko l i t e r a c k i trop? ... zastanów sie proszę ...) sodomii itp .. ... he, he ... ach! dali spokój sobie z poruszaniem sie czarna wołgą ( a szkoda ... - robiło wrazenie ...) tyle w tym zła co w "synagodze ..." - szatana - oczywiście ... ;) taki zespół figur litrackich i około ... - nie zawsze - głownie ... - i dotyczy to też wzmiankowanego szwedzkiego zespołu ... - byly rózne afery, którymi ta "scena" (nie było takiej nigdy - jako jednolitego srodowiska - ale to bez znaczenia - o czym dalej) sobie zaszkodziła ... (adwersarze i tak są szczerzy ... albo i nie - wykozytują wtedy naiwność gminu) ... ale - szkodzi dzieciom ... - rodzice je wypuszcza na koncert, bo nie wiedzą, co zacz - a tam emituje się złe nateżenia fal dźwiekowych, które psują sluch dziatek, a pokątnie odsłuchiwane płyty zmuszają je do popełniania czynów, które swiadczą o obłędzie ... wystarczy poczytac w poradniku ... problem także w tym, iż jest jeszcze większy (niz z winylami) problem z odsłuchiwaniem płyt (cd) od tyłu (to sublimacja jakaś ...?) - który z rodziców to potrafi? co jeszcze ? ho, ho! satanizm to istna otchłań ... problemy mnożą się w niej - choć często przywodzą na myśl dysfunkcjonalność wspólczesnej rodziny i absurdalną represję jako podstawę patriarchalnego porządku tradycyjnego ... nieuctwo kwitnace w środowisku lokalnym, ... nie mogę już - proszę wybaczyć ... pozdrawiam satanistów, chrześcijan, i innych smutasów (resztę też ...) -to do was: :) Odpowiedz Link Zgłoś
bcsejtan Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty 13.02.06, 00:40 Panie Kowalewicz. Nie ukrywam ze zawsze mialem Pana za dziennikarza z klasą, paiętam walke o parade techno (abstrachując że nielubie tego typu muzyki ale nie znosze z drugiej strony ograniczania wolności mysli i przekazu) , rzeczowe artykuły na temat muzyki i wydarzen muzycznych w Gazecie. Ale teraz Pan przesadził, jakim prawem uniemozlił mi Pan swoim bezczelnym artykułem zobaczenie na zywo jednego z moich ulubionych zespołów. Rozpentał Pan wojne swoimi słowami, pokazał mi Pan,że szary obywatel nie ma nic do powiedzenia, że tak jak za komuny wszystkim rządzi dyrektor, dziennikarz i klecha. Dzieki Panskiemu artykułowi udowodnił Pan że Gazeta, która zawsze miałem za dziennik z klasa, walczący o wolność słowa, mysli p wypowiedzi jest zwykłym brukowym szmatławcem pokriju fakt itp. Najgorsze jest jednak to że jest Pan schowany obecnie za ekran monitora i nie ma pan jaj i odwagi cywilnej aby powiedziec pare sensownych słów i pokazac się tym wszystkim których Pan skrzywdził swoim bezprawnym i obrazobórczym artykułem. To Pan mnie obraża pisząc że black metal jest dla młodocianych smarkaczy, że jest to muzyka zła i niesie złe tresci. Dla mnie złe jest fanatyczne chrzescijaństwo ze swoimi religijnymi morderstwami, płonącymi stosami (pamięta Pan jak kończyli wielcy mysliciele średniowiecza i renesansu?) i nazucaniem jedynej słusznej wizji. Nie jestem satanista, nie wierze w diabła i piekło, diabeł jest wytworem chrześcijan, to oni go wymyslili z takich czy innych pobudek, ale nienawidze kiedy jakis redaktorzyna nazyca swoja wole i zdanie innym uniemozliwiając wolność słowa i wypowiedzi. Powiem Panu na koniec jeszcze jedno, gdybyśmy żyli w normalnym państwie podał bym pana do sądu za ten artykuł, bo nie tylko postąpił Pan niegodnie jako dziennikarz (a dziennikarz powinien byc obiektywny i bezstronny) ale także jako człowiek , któremu brak jest elementarnego poczucia tolerancji dla poglądów innych. Radzę Panu nie spotykac mnie gdzies na miescie jak i wielu innych poruszonych Pańskim artykułem osób, nalezy sie Panu porządny łomot, No i daję głowę że oczywiście nie zdobędzie sie Pan na jakakolwiek replikę, nawet mailową, nie mówiąc już o szerszym forum. Tchórz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubis Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.toya.net.pl 13.02.06, 02:48 Moj pierwszy post tutaj. Po prostu musze powiedziec to ze slowo w slowo chcialem cos identycznego napisac jak Ty bcsejtan. Podpisuje sie pod tym obiema rekami... Byloby super gdyby autor tamtego artykulu zechcial odpowiedziec na Twojego posta tutaj w publicznym miejscu. Pozdrawiam Tubis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mornmeril Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.rainbownet.pl 24.02.06, 23:02 Takoż i ja się pod ową wypowiedzią podpisuję. Albowiem nie godne to, i nie honorowe, ażeby człekowi zwykłemy przyjemności odbierać, gdy ta krzywdy innym ludziom nie czyni. Bo szczeże śmiem wątpić, by ktokolwiek wbrew swej woli na koncert ów się wybierał. Ludzie... Proszę... Odrobinę szacunku, tolerancji i honoru. Nie każdy w Polsce jest ortodoksyjnym katolikiem i należy do MW. Niektórzy chca się zabawić. A WWO wieszało plakat z rozebrnymi panienkami nawet na przedszkolach w Łodzi i było ok... Pozdrawiam normlnych i otwartych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kid.79 Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty 13.02.06, 04:45 "rozpentał" jest od pentactwa, "abstrachując" od ...? ale "nażucanie"? drogi crowleyowcze ... :) ...- ja rozumiem, iż jetseś "gwiazdą" itd. ... - to ładne wszystko ... - skąd te roszcenia wyrozumiałosci i poszanowania .. a może zmienisz po prostu miejsce zamieszkania - np. na californię - tam (całkiem legalny) church of satan da ci szeanse uczestnictwa w efektowniejszych szopkach (dla znudzonych psedo rebeliantów z klasy średniej) - nie wspominając, że dark funeral napewno grywa tam od czasu do czasu ... cóż ci "nażucił" autor tekstu (pomijając, że brzydko napisany ten tekst...), naucz się ortografii - bo dostarczasz tylko argumentów swym adwersarzom - i całe te stosy i neo-gnostycka martyrologia brzmią smiesznie ... pretensje lepiej skieruj do p. kmiołka i massive, a co do sądów ... hmm ... oczywiście rozumiem wzburzenie - moze ja kiedys (niezależnie od względnej iecheci odwiedzania zabaw w rodzaju koncertów, itp) też nie zobaczę czegoś, do zobaczenia czego powinienem mie prawo ... cóż - dyskusja o tzw. satanizmie jest smieszna - nie tylko w polsce - i temat i argumenty zatroskanych pedagogów ... a co do występu szwedów - sprawy nie znam. z tekstu wniałoby, że ... - j.w. .. a - tak a propos - czy ten cały futerał to gra te swoje kawałki na koncertach ... wychodzi im? może jednak to nie taka wielka strata ..? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty 13.02.06, 09:49 naucz się używać wielokropka i potrenuj czytelność budowanych zdań, bo to co zrobiłeś może ewentualnie zasługiwać na miano bełkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
kid.79 Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty 13.02.06, 10:02 jeśli to do mnie - czytelność ...? masz problemy ze wzrokiem ... ? czy może chodzi o r o z u m i e n i e zdań? cóż ... krzyk i wierzganie jest wyuczoną odpowiedzią? - z czasem przechodzi ... naprawdę ... - a co do wielokropków ... - he, he ... moze serią od razu ...? (choć chuck billy upiera się, że first strike is deadly) uczę się - uwierz - całe swoje życie - choć akurat tego można w szkole ... przykro mi, jednakoż ja swoje skończyłem :) polecam jabłczan+odrobinkę waleriany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mornmeril Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.rainbownet.pl 24.02.06, 23:08 Chciałabym, w obronie przedmówcy, zaznaczyć, iż: 1) błędy prawdopodobnie wynikły ze zbytniej frustracji, całkiem zresztą uzasadnionej, 2) tej muzyki słuchają nie tylko zataniści ale równiesz Wiccanie, neopoganie i normalni ludzie, którzy i tak tekstu nie zrozumieją, więc nijak on do niech nie przemówi. 3) Kanada to ciekawy pomysł. Ładne krajobrazy, czysto i mili ludzie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
bcsejtan BOJKOT gazety!!! 13.02.06, 01:10 Panowie. Z kim my wogóle gadamy, i tak nic juz nie zrobimy, Polska nie jest krajem demokratycznym, własnie nam to udowodniono. Nie mamy nic do powiedzenia. dwóch patałachów zadecydowało, jeden obsmarował a drugi przybil pieczątkę, i niestety tak przez najblizszy czas będzie. A Polska zawsze była krajem wielowyznaniowym , szczycilismu sie za czasów Jana Kazimierza wielokulturowością i tolerancją na poglady i przekonaniia religijne innych. Niestety złote czasy mineły. I cała ta banda której nie wybieralismy smieje sie nam teraz w twarz, i niestety to oni trzymaja nas wszystkich za pyski, nie my ich. Rozpoczynam bijkot gazety i wszystkiego co wydaje agora, zapraszam wszystkich do tego samego, tylko to możemy teraz zrobić. Może jak dostana finansowo w pysk to może zrozumieja ze nie sa bezkarni w narzucaniu swoich opinii. BOJKOT!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Dewocja i wsteczniactwo górą IP: *.toya.net.pl 13.02.06, 01:51 Wyborcza się dewotom i moherom przypodobała i pies ją.. .A organizatorzy to banda tchórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
oregano cokolwiek jest dla mnie kulturą.... 13.02.06, 06:56 ...takie działania będą coraz powszechniejsze i częstrze, przyzwyczajajmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty 13.02.06, 08:26 To kk i wszelkie religie wywodzace sie z tego samego kregu wymyslily szatana - jak ktos nie chce szatana to trzeba zakazac dzialalnosci religijnej i zlikwidowac kk i temu podobne sekty. A nie czepiac sie zespolu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goove Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.02.06, 08:39 Gazeto, i czym się k**** chwalicie? Wstyd mi za was... Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty 13.02.06, 09:23 I bardzo dobrze. Demokracja i wolność też mają swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mornmeril Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.rainbownet.pl 24.02.06, 23:18 Granice wolności bliźniego mam rozumieć? Cóż, na szczęście nie cała Łódź jest zmoherowana. Odpowiedz Link Zgłoś
kid.79 Re: no widzę 13.02.06, 10:41 jeszcze piszesz? no jest to jakiś sposób (wobec abdykacji z mówienia) na obecność w świecie i walkę z potężnym spiskiem ... "wy" znaczy kto? drogi dorianie ... nie należy stosować ironii, jeśli sytuacja nie jest śmieszna .. - a knowania ciemnogrodu, wyciskające łzy z oczu mrocznym rycerzom wcale nie są śmieszne ...- ale taka jest logika swiata ...-dlaczego chcesz odebrać im (wspomnianym wojownikom) możliwość prowadzenia swojej małej wojny..? czy nie wiesz, że bezdenny smutek jest jedyną namiastką piekła, jaką zafundować sobie może fan black metal? i że ethos ten to sprawa ś m i e r t e l n i e poważna ...? a moze przyłączysz się do kolegi i rozpoczniesz bojkot gazety? mozna to robić w milczeniu i pełną zawziętością ... to zawsze był sposób przeciw "takim jak oni" ... - jak "oni" się uwzięli ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moskit Re: no widzę IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:05 Mistrzu, elokwencja twa godna jest najszczerszego podziwu...:)) Jak cudownie możesz się poczuć kpiąc sobie z tych śmiesznych do granic fanów black metalu...:) Dziękuję ci z serca całego za naukę, wszak nic tak nie pociesza człowieka, jak udowodnienie mu, że nie znał dotąd prawdy...:) Powiedz mi zatem, o proroku, jakiej to muzy mam teraz słuchać, albowiem wcześniej błądziłem i radośnie słuchałem wszetecznego black metalu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kid.79 Re: no widzę 13.02.06, 17:31 nie mam pojęcia ani ochoty ... - wiesz ... bawią mnie, po prostu, niektóre z przywar, licznie wystepujacych w pewnych kregach ... - sam słucham najróżniejszej muzyki - to nie są kwestie do zadekretowania ... ... ale po co ja o tym ... a co do samopoczucia .. - owszem, czuję się dziś całkiem dobrze ... - życzę i innym - ... szkoda, że nie jestem w stanie pomóc ... no ale przecież 'do as thou wilt', itd. co - mam napisać, że nowy darkthrone jest dobry? jest... i co z tego?:) Odpowiedz Link Zgłoś
kid.79 Re: no widzę 13.02.06, 19:33 proszę wybaczyć drobniutki (choć śmieszny) błąd w "angielskiej" pisowni ... coś nudno tu ... - wszyscy przekonani są, że to wina atmosfery w kraju (jakby przez całe 16 lat nie było takich drak ... - widać linia organizatora jest skuteczna, przynajmniej wśród zainteresowanych ...), nagonka i wogóle ... nie jest porywająco, nawet nie jest zabawnie ... - tak! świat jest do dupy ... ale nie ma co się obrażać ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
bcsejtan Re: no widzę 13.02.06, 20:58 No proszę, zafsze znajdzie sie jakiś wymuskany erudyta, dla kturego od treści warzniejsze są dwókropki, pszecinki, ą i ęęę. Ale rozumiem tfom ironie, pabawimy sie f kotka i myszke, nie ma sprawy. Tylko nie doczytujesz pomiendzy wierszami skupiajonc sie na stylu i ortografiji. RZartowniś s ciebie, ale wyczuwam zarazem duzo ironii i inteligencyji f tobie, wienc powiedz no mi prosze muj suodziutki, po co to robisz, chcesz cos powiedziec z sensem to powiedz a wiem rze potrafisz. Nie sondze ze lubis nalerzysz do tej grupy bezwolnych humanuf kturzy lubia byc manipulowani a jużeli jusz muszom to w jak najmniejszym stopniu. Ja muj suodziutki nie pisauem o satanizmie, o black metalu, pisauem o karygodnym uamaniu praw obywatelskich takich jak wolnośc pszekonan itp. I kfestja jest uniwersalna: niewarzne czy chodzi o plastikowego djaboua czy lukrowanego jezuska. Kfestja jest taka rze nastempnym razem ktoś, kogo imiona nawet nie zna zabroni ci chodzis w ulubionej czapce i jeść ulubione potrawy. Bo akurat taka bendzie obecnie moda i panujonce poprawności polityczne. Pozdrawiam kolege po pjurze. Odpowiedz Link Zgłoś
kid.79 Re: no widzę 13.02.06, 22:39 nie tyle kuszony pochlebstwami ... ... i nie jest tak, że oczekuję od kogoś ortodoksji w działaniu ... iii (to zamist "serii" z kropek ... he, he .. a jednak ...) nie o takim czy innym metalu, jazzie czy innym folklorze być miało ... ludzie różnią się poglądami na świat i warunkami, które sprzyjajom wyznawanym pogladom .. -truim ... ... ale to tu jest przejście do meritum ... - poskie prawo przewiduje karanie osób obrażających uczucia religijne innych ... (tak - wiem, że bilet, ograniczony dostęp - trudno doszukiwać się ostentacji - czegoś, co świadczyć mogło by o możliwości zaistnienia 'malicious intent' u podstaw dzialania obrażającego ... - choć liczy sie i tak fakt urazenia ...) ... i, aby "śmieszniej" było, karanie za obraze uczuć religijnych czy "publicznej moralnosci", przez organy sądownicze państw, dopuszcza także orzecznictwo strasburskie ... (aczkolwiek trybunał ten bywa w ferowanych przez się wyrokach niekonsekwentny, od czasu do czasu ...). rzeczowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Disco_destroyer Re: no widzę IP: *.toya.net.pl 13.02.06, 22:44 ok, w takim razie ja pozwę cały pis, bo ja wierzę we Wszechmocnego Wroga Kaczuchów. Dajcie spokój, paranoja i syf, to jest tłumienie wolności i nikt mi nie wmówi, że nie... jak dochodziły do władzy systemy totalitarne? poczytajcie podręczniki. Przesadzam? możliwe, o tych którzy wtedy byli przeciw, też mówiono, że przesadzają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mornmeril Re: no widzę IP: *.rainbownet.pl 24.02.06, 23:22 Czytałam podręczniki... czytałam. Podpisuję się pod powyższym. Odpowiedz Link Zgłoś
kid.79 Re: no widzę 13.02.06, 22:47 ja nie wiem jak to się stało ... jak w "ludowej mądrości" - to "...om" - święta anielko! mea culpa - toż to pewno kusy sprawił ... taka skucha! nie ma co - to bardzo niebezpieczne rejony, ludziom wyrastają zrogowacenia i ogony ... Odpowiedz Link Zgłoś
bcsejtan Re: no widzę 13.02.06, 23:18 Może przestał byś juz bić pianę tylko skierował ostrze swojej ironii w osoby odpowiedzialne tego wszystkiego i odpowiedzialne za taki stan rzeczy? Bo nigdy nic nie wiadomo czy twoje wolno myślicielstwio skądinąd interesujące a zarazem odbiegające od nadchodzacych wielkimi krokami jedynych słusznych standardów następnym razem nie wyląduje na cenzurowanym. Pomysl tez o sobie Panie darkthrone. Szkoda by było wyrzucac na śmieci wszystkie płyty Bathorego, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disco_destroyer Re: no widzę IP: *.toya.net.pl 13.02.06, 23:26 wyrzucanie cdków murowane...już widzę te naloty. Kiedyś tropiono niepoprawne książki, teraz jeszcze to. heh. właściwie to mnie nie śmieszy. o tempora, o mores. Odpowiedz Link Zgłoś
kid.79 Re: no widzę 16.02.06, 04:48 widzisz ... lubie darkthrone ... - na przemiennie, np. z neurosis i j. coltranem ... ten "dark throne" to tylko żart - co mozesz napisać istocie, która nie dość, że krytykę uznaje za formę narzucania "słusznych" poglądów i jeszcze zadaje głupie pytania, a rodzaju "to czego mam teraz słuchać ...?" - a co mnie do tego .. naprawdę gdzieś mam bycie "panem darkthrone" - ani to merytoryczne ani śmieszne ... dlaczego tylko mam kierować "ostrze swojej krytyki" (przecież tępy jestem i bełkoczę ... - wiem, że to nie ty napisałeś ... ale takie są reakcje obronne niektórych ... co nie świadczy o nich dobrze) na forum gazety wyborczej ...? myślę, że jest jeszcze wiele innnych sposobów ... chciałem - dwa posy wstecz - zwrócić uwagę na smutną praktykę jurydyczną ... - dopóki istnieć bedą takie furtki dla interwencji urzedasów - czy w obronie "publicznej moralności", czy "racji stanu", albo i "uczuć religijych" pojmowanych w niestetyniewiadomojakisposób (a raczej wiedomo - łaskawie przyjmowanych, jako, dowolnej - najwyraźniej - treści, solipsystyczne rojenia ...) - dopóty bedzie dochodzić do takich sytuacji ... a - obawiam sie - z "furtek" państwo nie zrezygnuje (gdyż czasami isnieją, naprawdę nieprzewidziane, "nadzwyczajne okoliczności") ... a na tego rodzaju draki zawsze załapywać się będą domorośli męczennicy - bo oni, niejednokrotnie, c h c ą być męczennikami (sic!)... i nie ma tu juz nawet wagi argument, że dostęp był ograniczony ... - i tak przyjdą ... a problem z (właśnie z - bo tu zazwyczaj pojawiją się orędzia"ku wojnie" itp. ... - nie wiadomo, co lepsze - czy to, czy mroczne poezje w rodzaju arkony - chociaż te, na swój sposób, są "urzekające", i wnoszą d o b r ą zabawę, czy durne popłuczyny i zrzynki z necronomiconu - i niech nikt nie mysli, że ja komuś bronię, mnie to bawi, czasem irytuje ... - albo te wezwania do duchowego kształcenia -żywcem z poradnika zza oceanu - to jest właśnie skutek wyradzania się tendencji romantycznych - a że romantyzm jesy nieodrodnym kulturowym bagażem polaków - no to zgroza ... ) black metalem jest taki nieco jak z zamieszaniem wokół dunskich karykatur ... - tzn, jedziemy rowno ... jak sie do... to nas krzywdzą .. - no dramat! ... wiem, że to niefajne, że godzenie się na takie draki tylko rozzuchwala pewne kręgi pedagogów-amatorów ... a ile razy sie juz godzono? hmmm? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kid.79 Re: no widzę 16.02.06, 04:55 a "naprzemiennie" ... - no właśnie tak się pisze ... :) :) :) :) :) :) + :) + ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Walczy z chrześcijaństwem, a to katolicki kraj... IP: *.orange.pl 13.02.06, 09:54 A szkoda, bo przydałby się w Łodzi jakiś koncercik jako przeciwwaga dla tzw. dobrej muzy. To, że zespół ma antychrześcijańskie teksty to jeszcze nie powód aby mu zabraniać grać. Wiele utworów muzycznych, filmów itp jest przesyconych przemocą i jakoś ich nie zabraniają puszczać, a tu, że ktoś nie jest obłudny i wprost określa swoją filozofię to się go nie wpuszcza do miasta. K...wa, to nie te czasy, zgadzam się, że to skandal. W XXI w ciągle żyjemy w ciemnogrodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ianek70 A co ma katolicyzm wspólnego z chrześcijaństwem??? 13.02.06, 21:53 Chrześcijaństwo = droga człowieka do boga bezpośrednio poprzez wiarę i Jezusa. Katolicyzm = droga człowieka do boga za pośrednictwem księży, magicznych obrazów, biurokracji rzymskiej, bałwochwalczych rytuałów... www.ianpaisley.org/tiara.asp Precz z sektami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.toya.net.pl 13.02.06, 10:25 brawo Gazeta! to juz nie pierwszy raz kiedy wasza "społeczna" interwencja przeradza się w głupotę roku. Występ tego zespołu z pewnością sprowadziłby na uczestników koncertu klątwę szatana...wielu ludzi poszłoby tam tylko dla muzyki okraszonej efektowną otoczką. A tak po prostu straciliśmy trochę pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodaczka z kurdupl Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.4web.pl 13.02.06, 10:40 Dadza nam za nich Krawczyka.Juz jest obok artykulu.On moze spiewac,bo podoba sie PiSowi i naszym prezydentom{wliczam naszego nieudanego łódzkiego,który pretendował do tronu w swieto Trzech Króli} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty !! IP: 82.177.97.* 13.02.06, 11:59 PiSowi dziekulemy ze wprowadza 3rp! Napewno demokracja bedzie mogla czerpac wzorce z plemion koczowniczych z poczatku twozenia sie wyprostowanej pozycji ciala u homo sapiens! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betrezel Dark Funeral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:56 Cale zycie slucham metalu, a mimo to nie jestem satanista. W tym pieprzonym miescie niedlugo nie bedzie mozna oddychac. Jak sie komus nie podobaja teksty zespolu, to niech po prostu nie idzie na koncert! Satanizm jest dla zagubionych 15 i 16 latkow, wiekszosc chce posluchac muzyki. Moze PIS zrobi kontrole w moim domu i zarekwiruje mi plyty? To ma byc demokracja?! Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej kolejny sukces katotalibów znad Wisły z Torunia 13.02.06, 14:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeZUS darkFuneral IP: *.toya.net.pl 13.02.06, 15:40 Od dzis w Dekompresji bedziemy mieli koncerty muzyki organowej i katometal.Zapraszamy na koncerty torunskiej formacji Son's of Rydzyk, grajacej gotycki katometal.Szkoda mi tych ludzi, ktorzy odwolali ten koncert.Mam nadzieje ze ktos kiedys odwola im kondert mandaryny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.icpnet.pl 13.02.06, 19:41 Nie wierzę,że przez moją ulubioną gazetę nie pójdę na koncert dobrej szwedzkiej kapeli!!Nie sądziłam,że będziecie stali na drodze wolności słowa i wiary! Niestety zgadzam się,że Polska jest zadupiem cywilzacji,a Wy również się do tego przyczyniacie!! Odpowiedz Link Zgłoś