wysoka9 05.03.06, 18:04 dlaczego tak często przebywacie na tym forum? dlaczego radio jest dla was jedna z najwżniejszych rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abcxyz Re: Dlaczego " tu"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:54 Pewnie nie mają nic innego do roboty :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: Dlaczego " tu"? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 05.03.06, 21:56 To strasznie trudne pytanie, sama się nad nim zastanawiam od dawna. Trzeba to rozdzielić chyba jakoś. Bo z jednej strony pytanie dlaczego ludzie włażą na fora, z drugiej dlaczego słuchają radia i dlaczego dla nich takie ważne. No i tak z marszu to wychodzi niby własnie to, nuda, samotność, takie bzdety. Ale jednak nie. _Chyba nie_, nie mam recepty. W przypadku radia jednak nie. Wydaje mi się, że kontakt z radiem jest czymś takim pośrednim - wynika z naszego słuchaczowego wyboru i dobieramy sobie takich 'znajomych', jak nam pasuje a z drugiej strony nie jest to nadal martwe jak płyty, filmy czy coś a z trzeciej ten odwrotny kontakt też się czuje i to ważne. Bardzo. Dlaczego "tu" się wchodzi? Uff, nagadałam się już tyle na ten temat (oczywiście oceniana jednoznacznie przez moich 'wyrazistych przyjaciół'), że brak mi już argumentów. Najprościej chyba. Radio dla nas ważne. Dla każdego inaczej i z innych powodów. Ale tych frytek to naprawdę nikt nie chce łykać. A poza tym, skoro słuchamy, to szanujemy jakoś tych z drugiej strony i chyba wspólnie nam zależy i chcemy coś im też powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat ps IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 05.03.06, 22:01 Albo i siebie wesprzeć, że nie jesteśmy odmieńcami i komuś jeszcze zależy na radiu. Może coś w tym jest, w tej potrzebie wsparcia? Nawet, jak się kłócimy, topory różne latają oraz inne takie, to przecież widać, że zaglądają tu tylko tacy sami wariaci radiowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluesmanniak Re: ps IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 06.03.06, 11:05 dzien dobry, w poniedzielek z rana wita jeden z radiowych wariatow potrzebuje wsparcia, zrozumienia i moze... odrobiny adrenaliny? zeby nowy tydzien przyzwoicie rozpoczac i dotrwac chociaz do wtorku do 22-giej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: prywata IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 06.03.06, 12:02 No coś Ci się należy za moją śliczną gwiazdkową bajkę i nie tylko. Powiedziałabym co prawda, że to ja bardziej potrzebuję wsparcia, ale niech tam:) No więc dziś Janczarski w Harendzie i trzeba było przyjechać. No. Ale opowiem jak było. To Ty słuchaj za to PzR, bo ja pewnie nie zdążę. I Klubu. Ponadto... znasz historię poczatków radiowych, no tego radia od 22:00? To znaczy wtedy jeszcze nie tego, że tak powiem chodzi mi o to z czasów nastoletnich na placu:) Co sobie przypomnę, to się uśmiecham zawsze. Nie, znasz na pewno, to jest na stronie A. Chyba. Ale ja znam szczegóły:) Wariatów radiowych na pęczki wszędzie:) Hm, co więcej... Słońce świeci. Chris Rea też optymistycznie wczoraj u pana Kaczkowskiego choć powodów do radości on akurat nie ma. Tym bardziej to zachęca do walki z własnymi potworami. A jeszcze się zastanawiałam po audycji, bo nad Watersem pracowała pilnie nasza częstochowsko-wrocławska manniaczka artystka. I szkoda, żeby się zmarnowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat ps IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 06.03.06, 12:12 Rysunek! Portret Watersa. Ja się już nigdy nie nauczę pisać logicznie, trudno. Ale pracuję nad sobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: prywata IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 07.03.06, 11:12 Gość portalu: astat napisał(a): > No więc dziś Janczarski w Harendzie i trzeba było przyjechać. No. Ale opowiem > jak było. To Ty słuchaj za to PzR, bo ja pewnie nie zdążę. I Klubu. Obiecałam. Było no wiadomo jak. Super. Jak mogło być inaczej z Janczarskim? Ale i tak mnie rozbawiło najbardziej, jak w kolejce do szatni wszyscy się tłoczyli (kto nie zna Harendy to dla wyjaśnienia, że tak powiem, wąskie gardło:)) a tłum był dziki wczoraj, no więc co chwila ktoś nerwowo spoglądał na zegarek i mówił 'jak nic, nie zdążymy na Powtórkę'. Coś nagrywało profesjonalnie, nie śmiałam zapytać kto i co, radio czy telewizja, trzy bardzo sympatyczne osoby, ale na pewno zostało utrwalone, więc może inni też będą mieli szansę zobaczyć i posłuchać. A dziś rocznica śmierci Osieckiej. To tak tylko chciałam wszystkim przypomnieć, jak już rocznicowo się porobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolish Re: prywata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 00:04 ja znam początki tego placowego radiu kochana Astat. Ale Ci to już chyba opowiadałem:). Pozdrawiam i Bluesmanniaka przy okzaji co akurat skończył słuchać :)na placu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: prywata IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 08.03.06, 13:39 Żadne mi tu takie 'kochana'. Nie ze mną te numery:) Tylko ja cały czas nie wiem, czy tu można pewne radio z siódmą na placu rozreklamować, czy raczej nie za bardzo uchodzi, kryptoreklama zaraz się zrobi, może jakieś przepisy są poza tym albo co. Jak zwykle mam problem:) No w kazdym razie wierna ze mnie słuchaczka. Nie tylko radia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: prywaty ps IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 08.03.06, 13:48 Wolę dziołszka, zdecydowanie. Zamiast kochanej. Tylko nie wiem, jak to się pisze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolish Re: prywaty ps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 18:54 no dziołszka napisałaś idealnie kochanie:P. A radio niech lepiej zostanie w głębokim unergrundzie:) a nawet undergrundigu.Skoro to "prywaty" to pozwolę sobie pozdrowić całom rodzine hehehe. Adamek co miyszko w pokoju bez klamek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: prywaty ps IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 08.03.06, 20:49 Tak jest szefie, ktoś tu musi być artystą, gwiazdą, tym no, radiowcem, rządzić i decydować. Underground, zrozumałam, idę się zakopać w ogródku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat cytaty Tacyta IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 09.03.06, 17:41 "Kazdy ma swojego bluesa. Mój blues, to kolysanie. Kolysanie, które pobudzi i ukoi, skloni do refleksji i rozbawi, zblizy do prawdy o zyciu i pozwoli na odlot. Im wiecej tych pozornych przeciwienstw w muzyce, tym wydaje mi sie prawdziwsza i blizsza mojemu duchowi. To blues mój: sluchacza, fana, odbiorcy. Jestem przekonany, ze Adam Kulisz czuje podobnie. Ma jednak te nieslychana przewage, ze wszystko to potrafi wyrazic gitara i meskim glosem. Jego muzyka jest kwintesencja bluesowej prawdy: chropawe teksty o zyciu, archaicznie stylowa powtarzalnosc frazy i kolysanie na luzie. Bez fajerwerków i udawania. Za to z zarem i przekonaniem. Sie kulo! Kolyszcie sie z Coolishem dziewczeta i chlopcy!" To pan Chojnacki napisał, nie ja. Niestety, nie umiałabym tak ładnie napisać, ale podpisuję się pod każdym słowem. Ja właśnie postanowiłam zostać impresariem niejakiego Adamka:) Choć rozumiem, ze zostanę rozszarpana na strtzępy przez tłumy jego wielbicielek. No cóż, początki początkującego są trudne:) PS. Ale tak serio, to po prostu, żeby tu wszyscy wiedzieli, kto do nas zawitał na chwilę. Bo warto wiedzieć. A jeszcze bardziej warto posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat co dalej? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 14.03.06, 18:56 No dobra, zaniedbałam się, bo jednak nie powiem, opluwanie na forum też co nieco mi dokucza, ale jako nowonarodzony impresario biorę się w garść i mam pytanie do radiowców, bo chyba też tu zaglądają, co się robi z płytą, kiedy człowieka nie stać na jej wydanie a jest świetna? No dobra, rozumiem, sponsorzy, ale to dość skomplikowane, ja jestem początkujący impresario:) i sponsorów nie znam żadnych, więc uprzejmie poproszę o wskazówki. Za to blues będzie... no... ładny. Adasiowy. I nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: co dalej? ps do manniaków ciemniaków IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 14.03.06, 19:14 A może byśmy się zrzucili? No? Bluesmaniak, mógłbyś coś na stronce zadziałać, jakieś konto albo co. Dziś wtorek, ja podziałam, no bo tak przecież nie może być... dziołszka Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu "Tu" 06.03.06, 22:59 Najpierw "Frida", zaraz "Ziemia niczyja". I jak tutaj słuchać radia. A jeszcze ciągnie, aby zajrzeć "tu"."Tu" - bo ciągle wierzę w życie pozaradiowe. Udało sie w przerwie podsłuchać pana "Andruta". Jutro ostatni raz przed miesięczną przerwą na żywo przemówi Pan Miś. Odpocznie sobie przed tą "korytarzową bieganiną". Choć Stelka napisał, ze jak Pan Miś wyjeżdza, to w Trojce jest jakoś dziwnie. "Wierzę w życie pozaradiowe", choć teraz słyszę "Ballade o smutnej szmacie" Do nasłuchania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unimil Re: "Tu" IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.06, 19:15 > tą "korytarzową bieganiną". Choć Stelka napisał, ze jak Pan Miś wyjeżdza, to w > Trojce jest jakoś dziwnie. Bo na codzień jest tam jak najbardziej normalnie... Prawda? Śmiać się, czy płakać... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Tu 08.03.06, 02:41 Bo tu o ku... tzn. O Kutno wybrzmi parę jeszcze innych Grzegorzów T. "Tu" tez dlatego o Ku...tno, ze słyszę to o tak nieludzkiej porze. Mam jeszcze zwolnienie, ale jak długo...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODI Re: Dlaczego " tu"? IP: *.c242.petrotel.pl 08.03.06, 08:57 CZYTANIE NA FORUM , TO KOJARZY MI SIE Z PROGRAMEM , KTORY BYŁ W TVN ( PODGLADANIE ROZMOWY I POSTACI ) BRAK CZASU , PRZECIERZ W TYM CZASIE MOZNA POCZYTAĆ SOBIE WIELE INNYCH CIEKAWYCH RZECZY I MADRYCH. DLA MNIE TO ROZMOWY NA FORUM MOGE POROWNAĆ DO SPOTKANIA 2 OSOB I PLOTKOWANIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Dlaczego " tu"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:52 Odpowiadasz na : Gość portalu: DODI napisał(a): PRZECIERZ W TYM CZASIE MOZNA > POCZYTAĆ SOBIE WIELE INNYCH CIEKAWYCH RZECZY I MADRYCH. Takich jak np. słownik ortograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unimil Re: Dlaczego " tu"? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.06, 18:57 Jak również poczytać o netykiecie i używaniu dużych liter... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Śpiewaj "Yidl mitn fidl" 09.03.06, 00:57 "Tu", bo gdzie napisać, że redaktor mający coś do powiedzenia i do zagrania potrafi sprawić nawet o 1.00 w nocy, ze chce się pląsać. Wiem, wiem - Wielki Post - ale jak tu usiedzieć jak słyszy się muzykę Icka i spółki? Red. Kydryński czaruje, a ja jutro skoro świt - czyli ok. 11.30 ;-) - urachamiam w odtwarzaczu "Alkimję" pani Justyny S. z teatru Do nasluchania Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Re: Dlaczego " tu"? 10.03.06, 02:13 "Stelka" zaczął od "Sleep". No to sleep z Anją G. Jad, jad, jad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcdef Re: Dlaczego " tu"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 13:26 bo ... dobrze wiedzieć , kto jeszcze oprócz nas ,lubi RADIO . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iha Re: Dlaczego " tu"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 00:13 lubi????????????? zdecydowanie KOCHA KOCHA KOCHA RADIO SIĘ KOCHA I DLATEGO TAK SIĘ PRZEJMUJEMY ŻE Z NIM TERAZ NIE NAJLEPIEJ W POLSCE Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Jest 01.05 - nie wiem dokładnie gdzie jestem... 17.03.06, 01:10 I jak TU nie kochać Tori. Piękne "Sweet The Sting - ye ye ye ye ye" gdzieś, kiedyś był taki koncert Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu "PzR", godz.22.30 20.03.06, 22:53 "Oj lili oj lili, kukułeczka pieknie kwili..." :-))))))) Odkrywam własnie trwajace pól godziny na nowo! Odpowiedz Link Zgłoś