Dodaj do ulubionych

Bromergon a ciąża

02.09.05, 16:51
Mam prolaktynę 92ng przy normie do 24. Mam brac bromergon 2x2,5 mg w sposób
ciągły. lekarz stwierdził,że nawet gdy dojdzie do poczęcia, to przy takim
wyniku muśze brac nawet przez I trymestr.A wszędzie mówicie i w ulotce też
tak - brac do momentu poczęcia. Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • aga_g25 Re: Bromergon a ciąża 02.09.05, 17:04
      Hej ja też mam podwyższony poziom prolaktyny i mój lekarz kazał mi brać
      bromergon cały czas i nawet jak już będę w ciąży również pomimo iż na ulotce
      jest napisane żeby zaprzestać z chwilą zajścia w ciążę.
      Nie przejmuj się napewno bromergon Ci nie zaszkodzi.
    • monikajacka Re: Bromergon a ciąża 02.09.05, 17:06
      ja mam prl 40 i od dzis znów biorę bromek(0statnio 7lat temu).W info o bromku
      jest napisane:nie wykazano szkodliwego wpływu na rozwój dziecka nie stosować w
      okresie karmienia piersią nie stosować z antykoncepcyjnymi hormonalnymi.Jab ja
      nie przerywam starań dziś mój 19dc i kiedyśmi się uda choć znowu jestem
      prolaktynką .Razem łatwiej wink
      • jab5 Re: Bromergon a ciąża 02.09.05, 17:46
        Szczerz mówiąc wczoraj wzięłam pierwszą tebletkę. POczułam się bardzo sennie i
        nie mogłam oddychac(zapchany nos!)
        • kate05 Re: Bromergon a ciąża 02.09.05, 17:51
          Hej! Bromergon mial na początku okropny wpływ na mnie - czułam sie jak po kilku
          drinkach, do tego mdłości. Ale to przechodzi jak organizm się przyzwyczai -
          bierz stopniowo od 1/4 - 1/2 po całą tabletkę - będzie Ci lżej.

K.
          • monikajacka Re: Bromergon a ciąża 02.09.05, 18:18
            ja też brałam w zwiększającej dawce wtedy i teraz, ale nie mam żadnych efektów
            specjalnych.Dział.niepoż:to zawroty głowy,zasłabnięcia,sennosć,obrzęk śluzówki
            nosa,ból głowy,nudności i wymioty .Twój gin Cię na to nie przygotował?Bądż
            dodrej myśli on naprawdę szybko zadziała u mnie już po 1mc było ok i wierzę ,ze
            teraz tak będzie ;poki co lece poprawić sobie humorek zakupami POzdr
            • jab5 Re: Bromergon a ciąża 02.09.05, 20:51
              MAm brac dwa razy dziennie.Na razie biorę jedną tylko wieczorem.Mam nadzieję,że
              po jakimś czasie te dolegliwości miną, a poziom prolaktyny obnizy się. Przeraż
              a mnie tylko wizja długotrwałej kuracji.
              • jab5 Re: Bromergon a ciąża 02.09.05, 21:12
                Lekarz mi powiedził,zze ten bromek to juz na długo, bo prl znowu wróci. Nawwet
                jeszcze w ciąży musiałabym go brac dla podtrzymania.Czy to tak jest?
                • monikajacka Re: Bromergon a ciąża 02.09.05, 22:25
                  mam te same info co Ty ,pierwszy raz brałam ok 2lat ale myślę,że szybko spadnie
                  bo moja wiara też czyni cuda smile
    • ginger_77 Re: Bromergon a ciąża 02.09.05, 23:05
      Ja brałam kiedyś bromergon i jak zaszłam w ciążę to zarówno moja gin jak i
      endokrynolog kazały od razu odstawić. Odstawiłam i dostałam troszkę plamień - w
      sumie nie stwierdzono od czego, po niedlugim czasie ustaly. To bylo 4 lata
      temu, później wyczytałam gdzieś, że takie gwałtowne odstawienie bromergonu w
      ciąży może powodować plamienia. Zapytałam ostatnio o to mojej ginki i
      powiedziała, że właśnie niedawno dowiedziała się, że faktycznie i teraz raczej
      zaleca się, żeby na początku tak nie odstawiać nagle tylko stopniowo. Więc
      raczej nie może dzidzi szkodzić.
      Pozdrowionkasmile
      • maja744 Re: Bromergon a ciąża 03.09.05, 09:34
        Jab, po 3 tyg brania powtorz badanie, poczujesz ulge, bo prl po bromku bardzo szybko leci w
        dol smile)
        Moj gin mowi, ze na bromku kobitki "ladnie" zachodza i mam sie nie bac... bo ja tez cykor
        jestem, ze leki i starania...
    • bluebebe Re: Bromergon a ciąża 03.09.05, 13:27
      ja już standardowo dopisuję się do wątków o bromku. Miałam prolaktynę 43,
      dostałam 1/4 tabletki na noc. I widocznie szybko bromek podziałał, bo nie
      zdążyłam już sprawdzić, czy spadłasmile) jak dla mnie rekordowo szybko, bo
      zaciążyłam w I cyklu. Na efekt czekam lada dzień... pozdrawiam
      p.s. nie odstawiłam od razu, tylko po pozytywnym teście wzięłam jeszcze 2 razy
      i potem dwa razy co drugi dzień.
      • monikajacka Re: Bromergon a ciąża 03.09.05, 13:42
        bluebebe dla mnie super wiadomosc. moja prl taka jak Twoja, od wczoraj biorę
        bromek.Prosze napisz czy brałas od poczatku cyklu czy inaczej(ja zaczełam
        wczoraj 1/2 na noc)Ciesze sie ogromnie twoją wypowiedzią od razu czuje sie
        silniejsz chyba tego było mi trzeba.Pozdrawiam
        • bluebebe Re: Bromergon a ciąża 03.09.05, 19:35
          moniko, zaczęłam od 8 dnia cyklu. I owu przypadła nie jak wcześniej około 33
          dnia cyklu, tylko 19, więc to już było znakiem, że bromek działa. Trzymam
          kciuki za Ciebie!
          • jab5 Re: Bromergon a ciąża 05.09.05, 15:48
            bluebebe!Dzieki! Twoja informacja jest bardzo optymistyczna. Ja też mam
            nadzieję,że mi prl szybko spadnie i się uda. Boje sie tylko tego brania w
            czasie ciąży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka