Dodaj do ulubionych

Karp słuchaczy gotowy

19.12.02, 12:33
Dostałam dzisiaj w końcu nagranie NASZEGO karpia. Niestety, mam kłopoty (mam
nadzieję, że przejściowe) z umieszczeniem go na serwerze, ale każdemu
chętnemu mogę go podesłać. Gdyby ktoś miał możliwość umieszczenia tego gdzieś
u siebie, to byłoby fajnie. Ja na razie poszukuję zastępczego serwera.
Pozdrawiam
Maria Tuhan
tuhanka@buntownik.pl
Obserwuj wątek
    • tuhanka Re: Karp słuchaczy gotowy 19.12.02, 12:57
      Karp wkrótce będzie dostępny w Tajniaku, sprawa serwera nieaktualna.
    • Gość: Szaman Re: Karp słuchaczy gotowy IP: 62.233.167.* 19.12.02, 13:05
      Prosze bardzo. Karpia mozna sluchac sciagajac go z
      protestowego tajniaka: www.tajniak.nsbi.pl/protest
      • Gość: obi SUPER!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 19.12.02, 13:17
        Świetne, świetne !!! Naprawdę!
        REWELACJA!!!
        Podeślijcie to na osobiste maile do derekcji i do Niedźwieckiego.
        Może trafi na listę???
        • tuhanka Re: SUPER!!! 19.12.02, 13:46
          Piosenka do odsłuchania jest tu:
          www.tajniak.nsbi.pl/protest/karp_alternative.mp3
          a jej tekst tu:
          www.geocities.com/tuhanka/karptxt.html
          • Gość: obi Re: SUPER!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 19.12.02, 14:12
            To była JUŻ moja reakcja na alternatywnego Karpia :-))
            Być może byłem jednym z pierwszych userów, który to sobie ściągnął i
            odsłuchał...

A podesłać do włodarzy trUjki koniecznie trzeba, bo, choć nie wątpię, że
            internetem się posługują i na to forum zaglądają i kliknąć na linka też mogą,
            to chyba raczej nie zechcą...
            A i Niedźwiecki powinien to dostać - "do rączki" (czyli na własnego maila) z
            powodów j.w.
            • Gość: Janusz Re: SUPER!!! IP: proxy / 10.40.1.* 19.12.02, 14:34
              Jakby tak jakiś sympatyczny chochlik w redakcji podmienił wersje w plejliście
              byłoby całkiem śmiesznie. Potrzebny dywersant, może Laskowski po czymś takim do
              jakiegoś Ciechocinka się wybrał nerwy podleczyć ?
          • neandertalski Re: SUPER!!! 19.12.02, 14:56
            przyłączam się w gratulacjach!
            • tuhanka Dziękuję 19.12.02, 15:09
              W imieniu organizatorów nagrania i wykonawców piosenki bardzo dziękuję za te
              wszystkie ciepłe słowa :) Również dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do
              powstania tego nagrania, a zwłaszcza Michałowi_z_Krakowa i jego bratu, którzy
              załatwili studio nagraniowe. Uśmiechy również dla Szamana za umieszczenie
              Karpia na Tajniaku, podczas gdy mój serwer odmówił współpracy.
    • Gość: obi a na stronach trUjki IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 19.12.02, 19:01
      link do "oficjalnego - reżimowego" Karpia 3.
      Można ściągnąć.

Czyżby przestraszyli się?
      • Gość: Tuhanka Jest stronka karpia alternatywnego IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.12.02, 22:24
        Pewnie się przestraszyli, zresztą jak zwykle :)) A ja mam dla was coś zupełnie
        innego. Dzięki Szamanowi nagranie jest już powszechnie dostępne, a ja
        postanowiłam uruchomić specjalną stronkę poświęconą tej naszej protestowej
        wersji piosenki Gorąco polecam!
        www.geocities.com/tuhanka/karp3.html
        • Gość: obi Re: Jest stronka karpia alternatywnego IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 19.12.02, 22:35
          A dałoby się tę "okładkę" w większym formacie umieścić?
          Bardziej czytelne może by to było...

A poza tym wydrukowałbym sobie i potem straszył rybki w akwarium :-)

Pozdrowionka - karp jest świetny.
          • Gość: Tuhanka Re: Jest stronka karpia alternatywnego IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.12.02, 22:48
            Akurat aktualizuje stronke, moze cos da sie zrobic :))
    • Gość: Lumbulak Re: Karp słuchaczy gotowy IP: 212.244.197.* 20.12.02, 13:23
      Droga Tuhanko
      Na początek gorąco pozdrawiam.
      Posłuchałem sobie alternatywnego karpia.
      Bardzo się rozczarowałem. Przede wszystkim od strony wykonania, aranżacji
      i realizacji dźwięku. Przykro mi ale fatalnie...
      Natomiast strona tekstowa ciekawa - dla WAS oczywiście, jednak nie wnosząca nic
      nowego.
      Ten chłopak co to pierwszy zaczyna śpiewać - to porażka, naprawdę.
      Dalej, dziewczyn głos już dużo lepszy jednak bardzo piskliwy.
      Przepraszam.
      Chociaż Trójkowe nagranie karpia też nie jest pozbawione kruczków.
      Również i tam są ludzie nie umiejący śpiewać.
      Ale może właśnie o to chodziło. Może było to zamierzone.
      I WY również w odpowiedzi (choć nie wiem kto nagrał pierwszy) postanowiliście
      tak kiepsko śpiewać.
      Jeszcze spytam, jeśli można:
      - kto jest autorem muzyki i tekstu ?
      - kto śpiewa ?
      - kto jest realizatorem i głównym sprawcą przedsięwzięcia (z imienia i nazwiska)
      jeśli wolno oczywiście te dane podać publicznie.
      Jeśli nie, to nie ma sprawy.

Pozdrawiam serdecznie

Lumbulak
      • tuhanka Re: Karp słuchaczy gotowy 20.12.02, 13:33
        Drogi Lumbulaku,
        spodziewałam się, że dla odmiany Tobie nie będzie się podobać. Cóż, nie
        chodziło o to, żeby to było superprofesjonalne. Mieliśmy ograniczone możliwości
        techniczne i kadrowe, zwłaszcza, że odbywało się to w dzień roboczy w pewnym
        mieście z dala od najważniejszych szlaków komunikacyjnych (jeśli nie liczyć
        linii kolejowej Katowice-Kraków). Nie podam nazwisk realizatorów, bo znam ich
        tylko z imienia, nie są związani z protestem. Muzyka zapożyczona z Karpia 2 (a
        więc skomponowana przez Wojciecha Kaletę), autorką słów jestem ja, zresztą
        solówka sopranowa w trzeciej zwrotce jest w moim wykonaniu.
        Pozdrawiam
        Tuhanka
      • tuhanka Re: Karp słuchaczy gotowy 20.12.02, 13:35
        Dodam jeszcze, że u nas nie było tłumu ludzi do wyboru i koloru, tylko 9 osób,
        a nasz karp został nagrany 2 grudnia, czyli na 4 dni przed nagraniem wersji
        trUjkowej.
        • Gość: Szaman Re: Karp słuchaczy gotowy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 19:58
          tuhanka napisała:

> Dodam jeszcze, że u nas nie było tłumu ludzi do wyboru i koloru, tylko 9
          osób,
          > a nasz karp został nagrany 2 grudnia, czyli na 4 dni przed nagraniem wersji
          > trUjkowej.

I wszystko trwalo trzy godziny, jesli dobrze obilo mi sie o uszy.
      • Gość: Szaman Re: Karp słuchaczy gotowy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 20:00
        Gość portalu: Lumbulak napisał(a):

> Droga Tuhanko
        > Na początek gorąco pozdrawiam.
        > Posłuchałem sobie alternatywnego karpia.
        > Bardzo się rozczarowałem. Przede wszystkim od strony wykonania, aranżacji
        > i realizacji dźwięku. Przykro mi ale fatalnie...
        > Natomiast strona tekstowa ciekawa - dla WAS oczywiście, jednak nie wnosząca
        nic
        >
        > nowego.
        > Ten chłopak co to pierwszy zaczyna śpiewać - to porażka, naprawdę.
        > Dalej, dziewczyn głos już dużo lepszy jednak bardzo piskliwy.
        > Przepraszam.
        > Chociaż Trójkowe nagranie karpia też nie jest pozbawione kruczków.
        > Również i tam są ludzie nie umiejący śpiewać.
        > Ale może właśnie o to chodziło. Może było to zamierzone.
        > I WY również w odpowiedzi (choć nie wiem kto nagrał pierwszy) postanowiliście
        > tak kiepsko śpiewać.
        > Jeszcze spytam, jeśli można:
        > - kto jest autorem muzyki i tekstu ?
        > - kto śpiewa ?
        > - kto jest realizatorem i głównym sprawcą przedsięwzięcia (z imienia i
        nazwiska
        > )
        > jeśli wolno oczywiście te dane podać publicznie.
        > Jeśli nie, to nie ma sprawy.
        >
        > Pozdrawiam serdecznie
        >
        > Lumbulak

Jesli kiedykolwiek Lumbulak bedzie mi klaskal, obiecuje, ze powaznie zastanowie
        sie nad swoim postepowaniem. I postaram sie jakos poprawic.
    • Gość: gosc Super? cienko... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 19:59
      ...niestety.
      Jako zwolennik starej 3, acz niezwiazany towarzysko
      z "protestantami", jestem rozczarowany.

Wesolych, i lepszej 3.
      • neandertalski ee tam cienko.... 23.12.02, 09:55
        fakt, że karp trochę partyzancki ale przez to w jego partyzanckości cała uroda.
        Bo najważniejsze jest to że powstał po prostu i nic więcej, to jakiś taki mały
        dowód na to, że są ludzie którym się chce i coś mogą wygenerować z czegoś tak
        niematerialnego jak forum internetowe. Ja tam podziwiam Tuhankę i wszystkich z
        którymi to zmajstrowała. Głębokie ukłony, choć sam też nie jestem związany
        towarzysko i nie mam powodów nie mówić tego co myślę. Tak jak na bliskim
        wschodzie jedni mają czołgi i wojsko a drudzy muszą stosować ataki
        niekonwencjonalne. Wg mnie karp jest bez wątpienia niekonwencjonalny.
        Pozdrawiam
        • Gość: eliz Gratuluję IP: 80.48.230.* 24.12.02, 03:01
          Serdecznie gratuluję wytrwałości w proteście i inicjatywy. Z tym, ze jeszcze
          niektórzy z WAs słuchają Trujki a ja już NIE!!.
          Jedyny kontakt to czytanie w internecie o protestach.
          • neandertalski Re: Gratuluję 24.12.02, 07:33
            ale to chyba nie mi gratulować, ja też tylko bywam tu na tym forum? Czy to jest
            forma protestu? A trujki podsłuchuję, nie ukrywam, ot po prostu chcę wiedzieć
            co krytykuję
      • Gość: steph Re: Super? cienko... IP: *.acn.pl / 10.69.3.* 27.12.02, 09:33
        super cienko? to malo powiedziane! tego sie sluchac nie da! te wycia gorsze od
        tych pozal sie boze zenujacych linerow! widac ze latwo krytykowac wszystkich,
        ale samemu nie laska zrobic cos dobrze, zenada, zenada, a te panie z chorku to
        do kosciola, gorzej niz w radiu maryja... az strach pomyslec, co tez jeszcze
        sie objawi od protestantow.
        niech zyje program trzeci z dawnych lat!!! (bez tych pozal sie boze
        alternatywno-karpiowych zawyjow, fe!)
        • Gość: Szaman Re: Super? cienko... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 19:59
          Gość portalu: steph napisał(a):

> super cienko? to malo powiedziane! tego sie sluchac nie da! te wycia gorsze
          od
          > tych pozal sie boze zenujacych linerow! widac ze latwo krytykowac wszystkich,
          > ale samemu nie laska zrobic cos dobrze, zenada, zenada, a te panie z chorku
          to
          > do kosciola, gorzej niz w radiu maryja... az strach pomyslec, co tez jeszcze
          > sie objawi od protestantow.
          > niech zyje program trzeci z dawnych lat!!! (bez tych pozal sie boze
          > alternatywno-karpiowych zawyjow, fe!)

He he, owszem, prawda. Problem tylko i roznica leza w tym, ze ci panstwo,
          ktorzy nagrali swoja wersje karpia, mieli na to tylko 3 godziny. A do tego nie
          puszczaja tej piosenki w radiu publicznym za nasze abonamentowe pieniadze. Wiec
          o co chodzi??? Jak ktos falszyje spiewajac przy goleniu, to z nim tez precz???
          • Gość: steph Re: Super? cienko... IP: *.acn.pl / 10.69.3.* 27.12.02, 23:26
            Oj, Szamanie? CO maja trzy godziny do porywania się z motyką na Słońce? Nie
            umieją śpiewać - to wara i nie kalać muzyki.
            • Gość: Lesiek Re: Super? cienko... IP: *.tdmedia.pl / 10.10.19.* 28.12.02, 07:53
              Hmm... z twierdzeniem, że wykonujący alternatywną wersję Przyjaciół Karpia nie
              potrafią śpiewać, nie można się nie zgodzić, ale to chyba o to chodzi w takich
              happeningach, że każdy śpiewa jak czuje.
              Nota bene - nie jestem w stanie zrozumieć, jak można umieścić Przyjaciół Karpia
              wśród propozycji do głosowania na Listę Przebojów. Jest to dla mnie
              przekroczenie granicy żartu. (W tym roku to nie pierwszy raz się zdarzyło
              skądinąd...)
    • Gość: michal do Autorow i nie tylko IP: *.pik / *.albatros.gliwice.pl 28.12.02, 10:34
      witam wszystkich. chcialem podzielic sie z Wami moimi odczuciami na temat
      alternatywnego karpia oraz ogolnie czym zalewaja to forum tzw obroncy sterej
      trojki. mozecie powiedziec ze nic mi do tego, jak mi sie nie podoba to nie
      musze czytac itd. tylko ze ja zycze Wam jak najlepiej, tez wolalbym zeby w
      trojce bylo czego sluchac, ale czemu Wy ciagle tak marudzicie, narzekacie?
      kiedy setny raz slysze jak to zli Oni zabrali wasze kochane dobre radio, madre
      programy, robia teraz jakies glupie konkursy, nadaja glupia muzyke itd itd to
      po prostu robi mi sie slabo. przeciez wszyscy widza jak jest. ile mozna o tym
      gadac?! a "karp alternatywny"? fajnie ze zrobiliscie cos takiego, tylko czemu w
      taki sposob? wiem ze nielatwo wymyslic bobry, dowcipny tekst, ale to wyszlo jak
      zawodzenie jakichs smutnych, sfrustrowanych ludzi, tyle. tak to odbieram, mysle
      ze nie tylko ja. watpie, by przyspoporzylo Wam to jakichs zwolennikow.

pozdrawiam serdecznie i zycze spokoju przede wszystkim...
      • Gość: mk Re: do Autorow i nie tylko IP: *.ltk.com.pl 28.12.02, 17:55
        Gość portalu: michal napisał(a):

> ale czemu Wy ciagle tak marudzicie, narzekacie?
        > kiedy setny raz slysze jak to zli Oni zabrali wasze kochane dobre radio,
        madre
        > programy, robia teraz jakies glupie konkursy, nadaja glupia muzyke itd itd to
        > po prostu robi mi sie slabo. przeciez wszyscy widza jak jest. ile mozna o tym
        > gadac?!

Widocznie sa tacy, ktorzy ciagle nie moga sie z tym pogodzic.
        Ja odzywam sie tu od czasu do czasu ale marudze
        coraz mniej. Bo od kilku miesiecy po porostu nie wlaczam
        radia na trUjke (o, zamarudzilem - z premedytacja
        napisalem "trUjka"!) wiec coraz trudniej mi komentowac.
        Chyba, ze wspominki. Bo Programu III sluchalem _regularnie_
        od lat sześćdziesiątych, dokladnie od 1 maja 1963 r.
        Po 39 latach sluchania zrobili z Pr. III niestrawna
        dla mnie papke. Powiedzialem dosc.
        Czy mam prawo do marudzenia z rzadka?

mk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka