Dodaj do ulubionych

Najgorsza audycja roku w radiu publicznym

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.03, 13:43
W tej kategorii zdecydowanie wygrywa u mnie niesławne Klubowe Granie Bogdana
Fabianskiego z 17 marca 2002 r. (w TrUjce, of course) - pamiętam, że już po
minucie słuchania zebrało mi się na wymioty.
Jakieś inne kandydatury??
Obserwuj wątek
    • tuhanka Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym 14.01.03, 13:48
      Popieram. Ale mogą być też inne kandydatury. Mogę zrobić kolejną sondę :))
      • viking73 Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym 14.01.03, 14:20
        Ja dorzucam Muzyczną Pocztę UKF, zwłaszcza z T. Żądą.
        Po co w ogóle ogłaszać jakiś konkurs. PO prostu nagrodę "Bubel Roku" przyznać
        Laskowskiemu za całokształt.
    • greenblack Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym 14.01.03, 20:33
      Szamanka Dobroń w niedzielę w nocy. Myślałem, że zemdleję...
      • Gość: obi Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.01.03, 20:53
        Kandydaci podstawowi to:
        - trUjka nudzi ludzi - codziennie w dni powszednie między 4-6 rano (radio
        trUjka)
        - trzecie śniadanie - j.w. 9-12 przed południem (też radio trUjka)

W/w audycje prześcigają się w poziomie osiąganej głupoty i infantylizmu. Nie
        przekazują nic wartościowego i interesującego. Jedynego, czego potencjalny
        słuchacz może się po tych audycjach spodziewać to: przebojowej, popowej
        muzyki, w przerwach między piosenkami: aktualnego czasu, prognozy pogody,
        dżingla, pustej gadki-szmatki prowadzącego i ewentualnie budzika. Zaś od
        słuchacza oczekuje się, że wyśle dużo esemesów za 3 złote plus VAT pod podany
        przez prowadzącego numer. Ostatecznie może też wykręcić audiotele za 2 złote
        plus Vat za minutę (ile trwa połączenie - nie sprawdzałem).

Specjalne wyróżnienie dla:
        - Sobota w stylu Pop (też w trUjce) i jej prowadzącego - za służalczość i
        schlebianie tanim gustom. Po prostu - pewnych rzeczy robić nie wypada.
        • Gość: Jureek Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym IP: 212.20.131.* 15.01.03, 09:33
          Gość portalu: obi napisał(a):

> Kandydaci podstawowi to:
          > - trUjka nudzi ludzi - codziennie w dni powszednie między 4-6 rano (radio
          > trUjka)
          > - trzecie śniadanie - j.w. 9-12 przed południem (też radio trUjka)
          >
          > W/w audycje prześcigają się w poziomie osiąganej głupoty i infantylizmu.

Jak dla mnie to infantylizmem przebija je niedzielna audycja Bugalskiego "Wszystko co najważniejsze". "Trujka budzi ludzi" oraz "Trzecie śniadanie" nie mają też pretensji do intelektualnej głębi, a Bugalski owszem. Tak więc nie tylko infantylizm, ale i pretensjonalność.
          Jurek
    • Gość: astat Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 21:00
      Dla mnie Trzecie sniadanie + konkursy. I ostatnio play lista. I jeszcze paru
      moich ulubiencow erudytow. Takie cos w niedziele i w sobote przed poludniem.
      W kolejnosci zas 'Za i przeciw', wszystko wysmienite co prawda dla kucharek.
      (Przepraszam kucharki, bo zdaje sie, ze juz kolejny raz sie tu odwołuje a sama
      lubie bardzo eksperymentowac w kuchni).
      • Gość: gared7 Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 21:48
        Gość portalu: astat napisał(a):

> W kolejnosci zas 'Za i przeciw', wszystko wysmienite co prawda dla kucharek.
        > (Przepraszam kucharki, bo zdaje sie, ze juz kolejny raz sie tu odwołuje a
        sama

Oj, bo niebezpiecznie zblizamy sie do kojarzenia profesji i wykształcenia ze
        smakiem i gustami, przeprosiny wnoszą oczywiście akcent że nie o to chodzi -
        ale?.
        Wracając do tematu, to rzeczywiście Kuba Rzyszkowski witając jakiś czas temu
        nowego dyrektora wysłuchał komplementów i dzisiaj została mu jedna godzina od
        poniedziałku do piątku (telefony się nie urywają). Ja też nominuję ten cykl.
        Motywacja? Jeśli słuchalność programu jest około 4% to sonda w całości jest w
        granicach błędu statystycznego.

> lubie bardzo eksperymentowac w kuchni).

Może coś bliżej?
        G
        • Gość: astat Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 23:16
          Gość portalu: gared7 napisał(a):

>
          > Oj, bo niebezpiecznie zblizamy sie do kojarzenia profesji i wykształcenia ze
          > smakiem i gustami, przeprosiny wnoszą oczywiście akcent że nie o to chodzi -
          > ale?.

Masz racje, glupio mi z tymi kucharkami wyszlo, przepraszam, ale tak jakos mi
          sie skojarzylo z Mniszkowna i w ogole. Nie ma chyba lepszego
          okreslenia/skojarzenia w skrocie. Albo ja nie znam. A ze symboliczne to chyba
          wiadomo?

> > lubie bardzo eksperymentowac w kuchni).
          >
          > Może coś bliżej?
          > G
          Wpadnij po prostu. Moze przezyjesz :) A.
    • Gość: astat Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 21:29
      A w ogóle to swietny pomysl oceny audycji. Roznimy sie bowiem gustami, ale
      poziom ocenic potrafimy i wyjątkowo jesteśmy zgodni.

Tuhanko kochana, a moze by tak i na najlepsza i na najgorsza audycje zrobic
      glosowanie? Ty cos na pewno wymyslisz.
      A jesli ktokolwiek to czyta, to moze przebijajac sie przez nasze narzekactwo,
      wyciagnie wnioski?

Ja wiem... jak dziecko we mgle...
      • Gość: Tuhanka Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 14.01.03, 21:45
        Gdybym miala liste audycji, to moglabym pomyslec nad odpowiednimi sondami, ale
        to juz nie dzis, najwczesniej jutro wieczorem...a moze nawet dopiero w weekend.
        Nie wiem jak sie z czasem wyrobie.
        • Gość: peresada Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym IP: *.mst.gov.pl 15.01.03, 09:52
          Ja i jeszcze kilka osób chętnie oddamy głos na najgorszą oraz najlepszą audycję.
          Jak już tego dokonamy,proponuję wysłać to do Tomasza Sianeckiego,pewnie go
          pamietacie z Zapraszamy do Trójki .On robi reportaże dla Faktów,może kiedyś
          obwiesi to narodowi,że część społoczeństwa ma odmienne zdanie od reszty i
          wyraża go na tym forum.
          P.S.
          Kiedyś,po serii arykułów w Polityce napisałem do Miecugowa.Odpisał mi,że zdaje
          sobie sprawę,że jest wielu słuchaczy którym nie podobaja się zmiany w Trójce,
          ale na razie (to było latem) Laskowski ma zbyt mocną pozycję,żeby sie
          ugiął,przed opinią słuchaczy (co zademonstrował krytykując protest w Warszawie).
          Ale teraz,gdy słuchalność spada,może jest szansa,żeby go zdjąć.Tylko tym razem
          należy sie lepiej zorganizować.
          Co Wy na to?
          • tuhanka Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym 15.01.03, 10:33
            Gość portalu: peresada napisał(a):

> Ja i jeszcze kilka osób chętnie oddamy głos na najgorszą oraz najlepszą
            audycję
            > .
            > Jak już tego dokonamy,proponuję wysłać to do Tomasza Sianeckiego,pewnie go
            > pamietacie z Zapraszamy do Trójki .On robi reportaże dla Faktów,może kiedyś
            > obwiesi to narodowi,że część społoczeństwa ma odmienne zdanie od reszty i
            > wyraża go na tym forum.
            > P.S.
            > Kiedyś,po serii arykułów w Polityce napisałem do Miecugowa.Odpisał mi,że
            zdaje
            > sobie sprawę,że jest wielu słuchaczy którym nie podobaja się zmiany w Trójce,
            > ale na razie (to było latem) Laskowski ma zbyt mocną pozycję,żeby sie
            > ugiął,przed opinią słuchaczy (co zademonstrował krytykując protest w
            Warszawie)
            > .
            > Ale teraz,gdy słuchalność spada,może jest szansa,żeby go zdjąć.Tylko tym
            razem
            > należy sie lepiej zorganizować.
            > Co Wy na to?

Nie sądzę, żeby akurat Sianecki mógł się tym zająć (jak by to zostało
            odebrane?), ale faktycznie Fakty mają z Laskowskim na pieńku za dawny reportaż
            Anny Jędrzejowskiej, więc może warto spróbować. W każdym bądź razie w ciągu
            paru najbliższych dni postaram się takie dwie sondy przygotować.
    • Gość: Greg F. Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.03, 09:51
      Klubowe Granie Fabiańskiego było na szczęście przypadkiem jednorazowym - z
      regularnych audycji wyróżniam Muzyczną Papkę UKF i Trzecie Śniadanie (z
      pominięciem większości stałych kącików, jak Informator Ekonomiczny).
    • Gość: Janusz Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym IP: proxy / 10.40.1.* 15.01.03, 15:13
      Muzyczna poczta, nadawanie muzycznej papki przy tej klasycznej nazwie jest po
      prostu obrzydliwe.
      Wszystkie audycje stwarzające pozory jakiej treści a w rzeczywistości służące
      jedynie prezentacji plejlisty
      Lista Przebojów Rokosa ( ale to chyba kandydat na przyszłoroczny plebiscyt)
      Oby jednak za rok nikt takch wątków nie musiał zakładać

• kicior99 Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym 17.01.03, 13:36
      Bogdan Fabienski w Trojce???? Swiat sie konczy...
      • kicior99 Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym 17.01.03, 13:38
        "Muzyka i Aktualnosci " pelna emerytow w kolko przypominajacych o swoich
        zaslugach dla radia... to juz sie robi drazniace.
      • Gość: Greg F. Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.03, 13:48
        kicior99 napisał:

> Bogdan Fabienski w Trojce???? Swiat sie konczy...

Bogdan "BE FREE" Fabiański, z tego co wiem, pracuje na stałe w Radiu dla Ciebie
        (BTW, mają tam audycje także Drożdżówka i Orzech), a pierwsze wydanie Klubowego
        G(S)rania dla TrUjki przygotował gościnnie (od następnego tygodnia gospodarzem
        programu był już Sebastian Korsak). I całe szczęście, bo zaserwowany przezeń
        repertuar był godny co najwyżej dyskoteki w wiejskiej remizie.
        • kicior99 Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym 17.01.03, 18:00
          Ja pamietam Fabianskiego z lat 80. w PR2 i to bylo Radio Rzenada =) Od niego
          byla gorsza tylko red. Magda Konopka...
          • Gość: Greg F. Re: Najgorsza audycja roku w radiu publicznym IP: *.nowyport.pl / 192.168.1.* 17.01.03, 19:34
            kicior99 napisał:

> Ja pamietam Fabianskiego z lat 80. w PR2 i to bylo Radio Rzenada =) Od niego
            > byla gorsza tylko red. Magda Konopka...

Konopki nie pamiętam, co już samo w sobie może być wymowne ;). Fabiańskiego
            owszem – prowadził wtedy m.in. Europejską Listę Przebojów. Ale z tamtej Dwójki
            pozostaną mi w pamięci przede wszystkim audycje Tomka Beksińskiego. Łza się w
            oku kręci.
    • Gość: koliber Kilka uwag IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 23:06
      Tak Fabiański w 3 to była prowokacja/
      Potem audycję prowadził Stelmi. A teraz Korsak. O 4.00 mogłoby to brzęczeć.
      O 23.00 zmieniam stację.
      Play-lista coraz gorsza.
      Bardzo pięknie (ewentualnie) gorąco dziękuję to jedyne co potrafi powiedzieć
      debil Rokos (sorry, ale ostatnio kilka razy słuchałem 3 śniadania-bbbrr- Pan
      Rokos i muzyka oraz przychodzi Sławoń; IE, Dzieci, Co by było, Sytner O.K., ale
      to tylko kilkanaście minut)).
      Bardzo szybko, bardzo pieknie i gorąco Panie Rokos w..., szczególnie po tym co
      Pan zrobił w LP3).
      P.S.
      Dziękuję za przypomnienie Konopki, jak tacy dziennikarze mogą pracowac w radio.
      toż nawet Łodej i Rokos są od niej lepsi (a to sztuka). Ta Pani nie dość, że
      nie znała się na muzyce, to jeszcze mówiła po angielsku gorzej od Rokosa (czy
      ktoś pamięta zapowiedź płyty Oldfielda- "ożę").
      A z określenie Rokosa się nie wycofam, choćby mnie obrońcy moralności
      zbesztali, bo zabił LP3 prowadząc ją.
      • Gość: Lesiek Re: Kilka uwag IP: 195.205.139.* 20.01.03, 08:02
        Gość portalu: koliber napisał(a):

> Dziękuję za przypomnienie Konopki, jak tacy dziennikarze mogą pracowac w
        radio.
        toż nawet Łodej i Rokos są od niej lepsi (a to sztuka). Ta Pani nie dość, że
        > nie znała się na muzyce, to jeszcze mówiła po angielsku gorzej od Rokosa (czy
        > ktoś pamięta zapowiedź płyty Oldfielda- "ożę").

Hmm... o jaką płytę Oldfielda chodzi?
        Magda Konopka była sama w sobie zjawiskiem, ale kasetę z prezentowanym przez
        nią składanką Jona i Vangelisa mam do dzisiaj - była to chyba pierwsza płyta,
        którą nagrałem w całości.
        A Fabiański prowadził swego czasu (1982-85) listę przebojów w programie
        pierwszym PR - pamięta ktoś?
        • kicior99 Re: Kilka uwag 20.01.03, 14:55
          Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> > A Fabiański prowadził swego czasu (1982-85) listę przebojów w programie
          > pierwszym PR - pamięta ktoś?
          Pewnie... i nie tylko te liste. Prowadzil tez cos takiego jak "dyskoteka przed
          sobota" - o ile mam dobra pamiec.
        • Gość: koliber Re: Kilka uwag IP: 149.156.12.* 21.01.03, 09:31
          Oxygene
          • Gość: Lesiek Re: Kilka uwag IP: 195.205.139.* 21.01.03, 11:29
            Też mi się ten tytuł skojarzył, ale to przecież nie Oldfield :).
      • kicior99 Re: Kilka uwag 20.01.03, 17:00
        Gość portalu: koliber napisał(a):

> Dziękuję za przypomnienie Konopki, jak tacy dziennikarze mogą pracowac w
        radio. /.../
        Ta Pani nie dość, że
        > nie znała się na muzyce, to jeszcze mówiła po angielsku gorzej od Rokosa (czy
        > ktoś pamięta zapowiedź płyty Oldfielda- "ożę").

Mnie urzekla jej wymowa tytulu "Little lies". W jej ustach byly to "male wszy".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka