Dodaj do ulubionych

Google okiem antropologa

03.11.06, 18:47
Mam pomysł na biznes, moge wyłożyć troszke kasy nawet.
Zamierzam produkowac prezerwatywy o długości 15 cm :)))))

bo teraz maja one 18 cm, a wszelkie badania pokazują, że długość penisa to
średnio 14,5 cm.
Po co wiec wprzdzac biednych facetów i dawać im jako normę 18 cm, jak można
dawać 15 cm, i nawet dla wiekszych penisków będa ok :)) wszak nawet te 15 cm
na 20 cm nie spadnie, nie ma szans :)

:D

pzdr
zobacz.glt.pl
Obserwuj wątek
    • ozyrys4 A ja z kolei o długości 26 cm.... 04.11.06, 10:18
      Wchodzę w ten interes.
    • Gość: zet Google okiem antropologa IP: *.autocom.pl 04.11.06, 10:50
      jeśli już Iznogud
    • Gość: anko Google okiem antropologa IP: *.cg.shawcable.net 04.11.06, 14:48
      Po wpisaniu hasla "kretyn" pierwszym odnosnikiem jest "Posel: Zbigniew Ziobro".
    • patman Kto wie wszystko? Gógiel ;) 04.11.06, 16:21
      Wynalazki Microsoftu typu search.msn to kompletna porażka. Próbowałem tego używać, ale to była strata czasu. Jeszcze trzeba przetestować www.accoona.eu, może wniesie coś ciekawego.
    • Gość: graf Google okiem antropologa IP: *.chello.pl 04.11.06, 16:21
      Potrzeba nam - użytkownikom sieci - wyszukiwarki konkurencyjnej dla Google - z
      wolnym(free) silnikiem wyszukiwania, powszechnie znanymi algorytmami. Bez
      cookiesów i innych metod zbierania informacji o użytkownikach.
      Wyszukiwarki bezpiecznej, bez ryzyka że dane wypłyną do czyjegoś wywiadu czy też
      firmy reklamowej etc.
      Wyszukiwarka internetu jest usługą podstawową, szkieletową, równie niezbędną co
      sam dostęp do internetu. Nie można pozwolić aby naszym "wejściem" w internet
      rządziła jedna firma o dość "elastycznych" zasadach moralnych. "Don't be evil"
      już dawno zastąpili "Be rich, buy all"
    • Gość: Taa Google okiem antropologa IP: *.nycmny.east.verizon.net 04.11.06, 16:53
      A ja nie Googluje w ogole i mam sie dobrze :-)
    • Gość: gosc i po co ta kryptoreklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:14
      proponowalbym wstrzymac sie z tym zachwytem nad googlem, bo kroi nam sie jeszcze
      gorszy monopolista niz microsoft.
    • plaszcz Ja widze że i portal gazeta.pl zarabia na adsense 04.11.06, 17:14
      czyli na reklamach googla :)
      ciekawe jaki osiągają CTR i eCPM na gazeta.pl :)
    • Gość: ja Altavista.com jest duuuzo lepsza od gugli. IP: 87.192.237.* 04.11.06, 17:17
      wyprobojcie, a sami zobaczycie. jak szukalem schmatow i ksiazek o mojej Astrze
      w google same strony z komisami, pie..mi. to tylko przyklad, jeden z wielu..
    • franzmaurer Kuku na muniu... 04.11.06, 17:48
      Można dostać <a href="www.google.pl/search?hl=pl&q=kuku+na+muniu"
      target="blank">kuku na muniu</a> z tym googlem ;)))))

naprawdę nie wiem jak to się stało :)))
    • brunoski Google okiem antropologa 04.11.06, 19:16
      Pan Orlinski nie do konca zrozumial: Page Rank to nie jest algorytm, ale
      miara "powagi" linkow skierowanych na dana strone. Nie ma on nic wspolnego z
      prywatna historia wyszukiwania itp. Co wiecej, nie ma tez wiele wspolnego ze
      slowami wpisywanymi w wyszukiwarke.
    • Gość: kookie Google okiem antropologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:41
      większość osób używa G. z klapkami na oczach.
      nie obchodzi ich polityka firmy, która m.in. swoimi kolejnymi przesięwzięciami
      ogranicza prawa chłowieka
      dziwi mnie bezrefleksyjny stosunek ludzi
      najważniejszy jest zysk, reszta może poczekać
      nie stosuję Google od jakiegoś czasu i dobrze mi z tym:))
    • Gość: msnbetterthan Google okiem antropologa IP: *.chello.pl 04.11.06, 22:12
      algorytm page rank......
    • Gość: dobko Google okiem antropologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 22:21
      wpisując wyrazy: kretyn, dupek, idiota, tuman za każdym razem w pierwszej 5
      wyników znajdujemy coś o naszym ministrze Giertychu. Skłoniło mnie to do
      refleksji, że może jednak jest coś na rzeczy, ale to chyba niemożliwe... Sam
      nie wiem jak mogłem popełnić takie faux-pa
    • hexabc Google okiem antropologa 05.11.06, 00:56
      Tu dziala odmiana zasady nieoznaczonosci Heisenberga: nie da sie dyskutowac na
      Internecie na zaden temat bez wplywu na wyniki zwracane na ten temat przez Googla.

Roboty indeksujace Googla bezustannie skanuja World Wide Web. Im wiecej jest
      tekstow gdzie wystepuja jednoczesnie slowa "kretyn" i "Lepper", tym wyzszy
      ranking beda mialy strony na temat p. Leppera zwracane w wyniku wpisania slowa
      kretyn.
    • asmok6 I znów głupi dziennikarz 05.11.06, 01:01
      Pisanie do gazety polega chyba na tym:
      Naczelny robi test wiedzy na dany temat i osoba która powie największą bzdurę
      dostaje zlecenie napisania arytkułu.
      Znów się jakiś pacan nie dokształcił w temacie na który zabiera głos.
      Konkretnie chodzi mi o:

"Algorytm PageRank odgaduje nasze intencje na podstawie naszej historii
      wyszukiwań - w zależności od tego, czego dotąd wyszukiwaliśmy, domyśla się, czy
      wpisując do okienka "Paris Hilton", szukaliśmy hotelu, czy kontrowersyjnej
      modelki. Tym samym Google zna nasze najskrytsze tajemnice, nawet te, do których
      nie chcemy się przyznać sami przed sobą. Znajomym możemy mówić, że nasza
      ulubiona muzyka to tylko Penderecki z Lutosławskim, ale Google dobrze wie, ile
      razy wpisywaliśmy w okienko słowa kluczowe "Ich Troje mp3"."

Dla wyjaśnienia. Algorytm PageRank wpływa na pozycję strony na liście wyników w
      zależności od paru czynników. Przede wszystkim od liczby linków prowadzących do
      danej strony, liczby i rodzaju linków umieszczonych na stronie, a także
      oczywiście liczby "trafień" w stronę. Ale nie trafień jednego użytkownika, jak
      sugeruje autor artykułu, ale sumy trafień wszystkich przeglądających.
    • Gość: pe66 Google okiem antropologa IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 05.11.06, 01:50
      ... no właśnie My to znanaczy wszyscy użytkownicy google, tak rozumiem treść
      arytkułu i o ot pewno chodziło ... poprostu przeczytaj to jeszcze raz spokojenie ;)
    • brunoski asmok6 wyjasnia 05.11.06, 04:55
      "Dla wyjaśnienia. Algorytm PageRank wpływa na pozycję strony na liście wyników w
      zależności od paru czynników. Przede wszystkim od liczby linków prowadzących do
      danej strony, liczby i rodzaju linków umieszczonych na stronie, a także
      oczywiście liczby "trafień" w stronę. Ale nie trafień jednego użytkownika, jak
      sugeruje autor artykułu, ale sumy trafień wszystkich przeglądających."
      Wyajasniajac asmoka6: PageRank to nie jest algorytm. Jezeli PageRank wplywa, to
      jest jednym z czynnikow, obok przez Ciebie wymienionych. Czy moze chciales
      powiedziec, ze na wartosc PageRank maja wplyw wymienione przez Ciebie czynniki
      (z tym bym sie zgodzil, choc nie upieralbym, sie ze liczba linkow na stronie ma
      wplyw na jej PageRank, rowniez, nie sama ilosc klikniec w strone ma znaczenie,
      rowniez ich mniej lub bardziej dajaca sie okreslic jakosc)? Warto pamietac, ze
      mowimy o stronie w sensie page, a nie site.
    • Gość: Ekspert Jak Google zmienił nasze życie? Wasze w GW-nianej? IP: *.client.stsn.net 05.11.06, 05:07
      Slyszeliscie o accoona czy copernicus. Entnicznie niepoprawne, ale lepsze
    • Gość: ciekawy Google okiem antropologa,bzdury IP: *.ventca.adelphia.net 05.11.06, 05:39
      generalnie to stek bzdur , nie umiescza sie danych o karach dysciplinarnych,
      lub swiadectw uczniow, co wiecej rodzice nie maja prawa widziec ocen z koledzu
      swojego syna czy corki, pewne informacje oczywiscie sa nieprewdziwe lub
      falszowane prze innych ludzie ktorzy zakladaja strone internetowa, ale
      instytucje nie maja prawa rozpowszechniac danych innych
    • Gość: pio Google ma krew na rękach IP: *.naskarpie.futuro.pl 05.11.06, 10:07
      google wspolpracuje z rzadem chinskim, dostarczając mu informacji na temat
      opozycjionistow, dzieki firmie google wiele ludzi jest w chinskich obozach
      koncentarcyjnych
    • Gość: amraam kto to pisal??? zenada!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 10:54
      Artykul pod wzgledem merytorycznym lezy i kwiczy. PageRank to nie algorytm
      sortowania, malo tego, w sortowaniu wynikow wlasciwie nie bierze udzialu. Autor
      moglby przed pisaniem tekstow zdobyc choc podstawowa wiedze na temat, ktory
      porusza bo wychodza mu takie bzdety na poziomie nauczania poczatkowego w szkole
      podstawowej.
    • Gość: thelima To pisał WO... IP: *.aster.pl 05.11.06, 10:59
      więc czego się spodziewałeś po gościu tak nieskażonym wiedzą techniczną jak on?
      Pogooglaj trochę na groups.google.com.

thelima
    • ebiniecki Google okiem antropologa 05.11.06, 11:51
      Gdzie można kupić ta książkę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka