Dodaj do ulubionych

Czyżby wrócił Program III?

04.01.07, 08:41
Co prawda nie jest idealnie, np. Szydłowska, która skutecznie odstrasza mnie
od radia i pewnie jeszcze sporo innych rzeczy, ale myślę, że trzeba docenić to
co się dzieje w pr. III. (pomijam politykę).
Jak sądzicie, czy utrzyma się ten trend w Trójce (w końcu już- nie w TrUjce)?
Obawiam się, że "słupki" znowu wezmą górę.

Obserwuj wątek
    • muka77 Re: Czyżby wrócił Program III? 04.01.07, 09:37
      Co wy z tymi slupkami? ;) Mi sie wydaje, ze wlasnie powrot do starej formuly
      wplynie na wzrost sluchalnosci (haha a juz na pewno na zadowolenie sluchajacych
      ). Szkoda tylko, ze lata 70. byly tylko jeden dzien, moznaby zrobic 1 tydzien :D
      (conajmniej;)).
      Boje sie jakos lat 90. w radiu, bo jesli to Szydlowska ukladac bedzie zrobi sie
      pewnie przeglad przebojow mtv z tamtych lat :P.
      • qqiz Re: Czyżby wrócił Program III? 04.01.07, 10:54
        no szydlowska jest najwiekszym balastem stacji. A Żąda, stelmach mogliby ja
        spokojnie zastapic. Glos tej kobiety i jej muzyka od poczatku dzialaja mi na
        nerwy.
        A moze by tak owczarkowi dac troche jej pasma?
        • jureek Re: Czyżby wrócił Program III? 04.01.07, 11:11
          qqiz napisał:

> no szydlowska jest najwiekszym balastem stacji.

Nie zgadzam się. Dużą zasługą Szydłowskiej jest to, że muzyka w Trójce jest
          bardziej urozmaicona. Fakt, że mogłoby jej być trochę mniej, ale moim zdaniem
          powinna w Trójce pozostać.
          Jura
          • nierozpoznawalny Re: Czyżby wrócił Program III? 04.01.07, 13:57
            Tak jest, brawa za rozsadek Jura. P.Szydlowska prezentuje muzyke inna niz
            pozostali redaktorzy i to jest bardzo OK.
            Ale ze jest jej za duzo to jednak wychodzi ze... balast?
            Ostatnio jechalem sobie wieczorkiem autem, w radiu slysze Canned Heat "On the
            road again", no ,no, mysle, taki hicior bluesrockowy, kto to puszcza o tej
            porze? A tu slysze p.Szydlowska jak mowi ze od lat marzyla zeby to zagrac! I ze
            utwor ten mial wielki wplyw na wspolczesna muzyke alternatywna!!!
            Coz sie dziwic, calkiem niedawno gazety pisaly, ze James Brown to ojciec muzyki
            dance i hip-hop...
            • astat5577 Re: Czyżby wrócił Program III? 04.01.07, 14:46
              Jurek zazwyczaj ma rację, o ile nie zawsze.

Nie poddam Ci się, chyba, że pastę do zębów oddacie:)

Żaden balast.

A ja Ci powiem, nierozpoznawalny, że oczywiście w ciemno kupiłam płyty pana
              Chojnackiego i jak zobaczyłam, że tam Piasek dominuje, to nawet nie chce mi się
              odsłuchać... No ale jak każesz.
              • jureek Re: Czyżby wrócił Program III? 04.01.07, 16:50
                astat5577 napisała:

> A ja Ci powiem, nierozpoznawalny, że oczywiście w ciemno kupiłam płyty pana
                > Chojnackiego i jak zobaczyłam, że tam Piasek dominuje, to nawet nie chce mi się
                >
                > odsłuchać... No ale jak każesz.

Ale numer :) Dopiero po drugim czytaniu zorientowałem się, którego Ty
                Chojnackiego kupiłaś. Tego od seksu, prawda?
                Pozdrawiam
                Jura
              • nierozpoznawalny Re: Czyżby wrócił Program III? 05.01.07, 09:18
                No i to byl blad - kto teraz w ciemno kupuje?! I od czego masz znajomych? A
                potem Piasek w oczach...

ps. a paste oddalismy, model nocny oczywiscie, wiec my juz bez balastu :)
            • ronron Re: Czyżby wrócił Program III? 04.01.07, 15:06
              ciekawe od kogo to uslyszala albo gdzie przeczytala?! smiechu warte.
              • astat5577 śmiechu warte człowieki 04.01.07, 15:22
                No dobra a ja pomyliłam Chojnackich, pan Rokos arcziwe z z arkajwem i jak kto
                się nie myli, to dla mnie nie jest człowiekiem. Warto jednak się przyznać do
                błędów, bo to miłe, od razu lepiej się czujemy, że nie tylko my omylni:)
        • greg_f Re: Czyżby wrócił Program III? 04.01.07, 13:17
          qqiz napisał:

> A moze by tak owczarkowi dac troche jej pasma?

Któremu? Bo od lutego będzie w Trójce dwóch Owczarków ;-).
        • airborell Re: Czyżby wrócił Program III? 04.01.07, 17:02
          Ręce precz od Szydłowskiej. Idealna to ona nie jest, ale jest _jedyną_ osobą,
          dzięki której Trójka jest na bieżąco z tym, czym żyje muzyczny świat (mam na
          myśli mainstream w miarę ambitnej muzyki, a nie jakieś nisze). Ok, ktoś może - i
          powinien - ją uzupełnić w tej roli. A przede wszystkim grana przez nią muzyka
          powinna odważniej trafić na playlisty - i w szczególności do zestawu do
          głosowania na Listę.
          • imagistyk Marzy mi się 04.01.07, 18:29
            jedno-lub dwugodzinna audycja z obsadą:Mann,Wasowski,Kaczkowski,Piekut,Chojnacki i Kordowicz.Nie musieliby występować wszyscy razem,gdyż życie ma swoje prawa.Ale przynajmniej we trójkę na raz komentowaliby wydarzenia muzyczne nie unikając dyskusji i prezentowania przeciwstawnych opinii.
            • airborell Re: Marzy mi się 04.01.07, 21:21
              imagistyk napisał:

> jedno-lub dwugodzinna audycja z obsadą:Mann,Wasowski,Kaczkowski,Piekut,Chojnack
              > i i Kordowicz.Nie musieliby występować wszyscy razem,gdyż życie ma swoje prawa.
              > Ale przynajmniej we trójkę na raz komentowaliby wydarzenia muzyczne nie unikają
              > c dyskusji i prezentowania przeciwstawnych opinii.

Hmm, z całym szacunkiem dla tych Panów, to jest znowu patrzenie w przeszłość.
              • nierozpoznawalny Re: Marzy mi się 05.01.07, 09:24
                airborell napisał:
                > imagistyk napisał:
                > > jedno-lub dwugodzinna audycja z obsadą:Mann,Wasowski,Kaczkowski,Piekut,Ch
                > ojnack
                > > i i Kordowicz.Nie musieliby występować wszyscy razem,gdyż życie ma swoje
                > prawa.
                > > Ale przynajmniej we trójkę na raz komentowaliby wydarzenia muzyczne nie u
                > nikają
                > > c dyskusji i prezentowania przeciwstawnych opinii.
                >
                > Hmm, z całym szacunkiem dla tych Panów, to jest znowu patrzenie w przeszłość.

Po primo to przeciez juz jest taka audycja, "Tanie granie" sie nazywa, w
                niedziele o 10tej.
                A po drugie to ma byc jeszcze 'ciekawiej' czyli "Mocna trojka" zamiast
                "Taniego..." ale z Niedzwiedziem na dokladke.
                Po trzecie to racje ma airborell. Zeby to mial sens to w tym towarzystwie
                musialyby znalezc sie takze osoby innej, mlodszej generacji, czyli np. jeszcze
                Szydlo, Stelka, Owczarek, Metz itd... Ja jednak nie wyobrazam ich sobie przy
                jednym mikrofonie z Kaczkowskim i Mannem :)
                • imagistyk Re: Marzy mi się 05.01.07, 15:45
                  "Tanie granie" mi nie wystarcza ze względu na brak Kaczkowskiego i Kordowicza."Mocna trójka" z Niedżwiedzkim jest nie dla mnie.W latach 80-tych Mann z Metzem prowadził w piątkowym ZD3 półgodzinną audycję i to było coś wspaniałego.Oczywiście można do proponowanego składu dokooptować młodszych.Właśnie taka międzypokoleniowa dyskusja o muzyce byłaby jeszcze ciekawsza.Ale proszę nie zapominać,że wielu wykonawców zrzyna z dinozaurów rocka,a młodzieży wydaje się ,że ktoś coś odkrył.Dlatego taki międzypokoleniowy skład miałby rację bytu.Audycja nie mogłaby być jednak dłuższa niż dwie godziny.
        • relortt Re: Czyżby wrócił Program III? 04.01.07, 22:57
          Myślę,ze dla Szydłowskiej jest tez miejsce w Trójce (może nie w takim wymiarze).
          Jeśli Szydłowską miałby zastąpić Żąda, to ja bardzo dziękuje.
          A co do zmian w Trójce to wydaje mi się, że nareszcie idzie to we właściwym
          kierunku.
    • dziedzicznacytadelafinansjery Trójka wróciła! 04.01.07, 21:49
      Można to już powiedzieć chyba otwartym tekstem. Oczywiście nigdy nie będzie
      idealnie, bo idealnie to nie na tym świecie, ale to już nie jest durnowata szafa
      grająca - to już jest radio! Tak trzymac. Inawet jakby miała sie Ojczyzna
      zawalić, jak to co drugi dzień wieszczy Tusk z Komorowskim, to już z tego
      jednego, jedynego powodu, wywalenia Smolara i Laskowskiego mozna powiedzieć, że
      głosowanie na PiS nie poszło zupełnie na marne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka