Dodaj do ulubionych

"gazeciarze"---coś banalnego o wyszukiwarce

IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 24.02.01, 00:53
może jednak warto wejść w deal z google--każdy w zasadzie już wie,że silnik+indeksacja google jest najlepsza.BTW: ostatnio wygrzebala mi księgi hipoteczne w Luzern/szwajcaria i w zasadzie wszystko znajduje.To jest bardzo naturalna decyzja.A altavista zawsze moze być na deserek.Dlaczego niby nie google.W koncu za cos mają Award netowy.
kes nahon@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek Re: o google IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.01, 10:33
      Moze i google dobre jako wyszukiwarka, ale ja ich nie lubie za to, ze bez uprzedzenia przejeli deja.com.
      Archiwum grup niusowych deja bylo swietne, a po przejeciu przez google zrobilo sie badziewie.
      Jurek
      • Gość: kes do jurka IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 24.02.01, 12:36
        nie moze,ale google jest po prostu b.dobra,może nie rewelacyjna,ale dobra--------deja.com: a co ?
        prawa rynku moj drogi,google ich ukradla???????????
        • Gość: Jurek Re: do kesa IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.01, 13:10
          Nie, google nie ukradlo deja, tylko wykupilo. Nie podoba mi sie jednak lekcewazenie przez google zwyklych uzytkownikow archiwum. Deja miala zarchiwizowane wszystkie artykuly z usenetu od 1995 roku, tymczasem google przejelo do archiwum na razie tylko najnowsze artykuly od sierpnia 2000. Obiecuja wprawdzie, ze kiedys w przyszlosci udostepnia wszystkie, ale w takim razie mogli chociaz do tego czasu zostawic stare archiwum deja. Deja duzo szybciej aktualizowalo swoje archiwum, google robi to co dwa, trzy dni. Watki dyskusji prezentowane sa w sposob duzo gorszy niz w deja. W sumie jest to z punktu widzenia uzytkownika archiwum zmiana na gorsze, dlatego zrezygnowalem z ich uslug oraz mam nadzieje, ze takie lekcewazenie uzytkownika odbije im sie czkawka. Takie sa prawa rynku.
          Jurek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka