Dodaj do ulubionych

Siedmiu ospałych

• anna.figas Siedmiu ospałych 02.03.07, 22:49
      Jestem feministką, przyznaję się, bez bicia ;) nie oburzył mnie film a rzeczone
      włosy wolę posiadać na głowie niż je rwać :) Zabawny, wątki,a właściwie teksty,
      które się feministkom nie spodobają są ale ...
    • Gość: TC Siedmiu ospałych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:54
      Aniu!! A znasz hasło: dziabnij z centrali?
    • maupa87 Siedmiu ospałych 02.03.07, 23:00
      a ja za nic nie zgadzam się z autorem artykułu! Byłam wczoraj na pokazie
      przedpremierowym i wyszłam z kina dogłębnie poruszona. Nie jest to bowiem
      komedia polska z cyklu "ja strzelam ty padasz". O co to to nie! Jest zabawna,
      pełna żartu sytuacyjnego, świetnych dialogów a role są stworzone wręcz dla
      grajacych w filmie aktorów. Każdy w tym filmie odnajdzie coś ze swojego życia,
      wspomni, wzruszy, zauważy może swój błąd. Testosteron nie jest komedią dla
      "idiotów", choć jak da się to zauważyć zaspokaja potrzeby równiez tych mniej
      wymagających widzów. Humor inteligentny, film rewelacyjnie zrobiony, z lekkością
      i polotem. O tym, że film nie jest dla "idiotów" świadczy fakt, że po wyjściu z
      kina nie zapomina się o nim szybko; nie jest smaczną, lekkostrawną przekąską.
      Daje do myślenia, ukazuje pewne problemy, z którymi prawie każdy cżłowiek styka
      się w swoim zyciu, powoduje, że zaczyna się zastanawiać nad soba i nad tym ile
      warte jest życie. Genialna ekranizacja. Daje smaczek. Pozostawia niedosyt.
    • Gość: olofaray Siedmiu ospałych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 23:11
      ogladalem sztuke jakies 2lata temu. Jest to naprawde ciekawa opowiesc o nas ...
      pozytywne i humorystyczne
    • badjuk młody... 02.03.07, 23:53
      Młody Stuhr ta mgra.... to musi byc dobry film...
    • Gość: iras Siedmiu ospałych IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.07, 00:17
      duperele chłopie piszesz, bo chyba też boisz się swojego babsztyla; śmiałem się
      do rozpuku (choć żart chwilami niewybredny) a i mózg kilka razy uruchomił swoje
      zwoje bo było nad czym pomysleć; pierwsza od dawna śmieszna komedia, super!
    • Gość: iras Siedmiu ospałych IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.07, 00:20
      yes yes yes
    • mariuszszcz Do Owala 03.03.07, 01:07
      A ja Drogi Owal, też jestem redaktorem Gazety i mnie się film podobał.
      Dla mnie jest on śmieszny, pomysłowy, rozluźniający, inteligentne ma pomysły
      formalne, nawet bym powiedział, że genialny...gdyby usunąć 1/3 materiału i
      najprymitywniejszych dowcipów. Na ****** daję ****.
      Najbardziej śmiałem się na tym zestawieniu Sokratesa z wielkością jaj (dialog na
      łódce).
    • Gość: p. Siedmiu ospałych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 01:18
      Tragedia przez duze T! Najgoreszy z najgorszych!! Zenada
    • szito A ja kupuje ten film!!!! 03.03.07, 01:20
      W pelni swiadoma odpowiedzialnosci za podejmowane decyzje i opinie, stwierdzam
      co nastepuje: kupuje ten film.
      Zgadzam się , że owa sympatia jest swiadectwem mego upadku i upodlenia i upadku.
      I mam to w nosie.
      Od sosu oczekuje, zeby byl sosem. Od mleka - zeby mlekiem bylo. Jak mam ochote
      na wiwisekcje - siegam po Kieslowskiego albo Kosinskiego (akurat mnie Oni
      pasują) a jak mam ochotę się posmiac - ide na komedię.
      I mam w nosie co artysta mial na mysli - smialam sie - i bylo ok. Tego bylo mi
      trzeba.
      Amen
    • Gość: glacier Siedmiu ospałych IP: *.nsm.pl 03.03.07, 11:13
      dawno nie bylem na filmie na kt widownia bila brawo....
    • Gość: MichalM Sprawdzona teoria nigdy sie nie zawiodlem IP: *.idc.net.pl 03.03.07, 11:26
      Im wiecej gwiazdek w Co Jest Grane tym wieksza szansa na przysniecie w kinie im
      wieksza liczba siekierek tym wieksza szansa na dobra zabawe. Stosujac ta teorie
      nigdy sie nie zawiodlem.

Pozdrawiam

MichalM
    • Gość: marcy @ novaczek IP: 193.192.62.* 03.03.07, 12:45
      Teksty KMN i AMM to niebo a ziemia, proszę nie porównywać tych formacji.
      Równie dobrze możnaby porównac Johnna Cleese'a i Jasia Fasole.
    • Gość: kobieta21 Siedmiu ospałych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 14:17
      nie zgadzam sie z ostateczna opinia autora! uwazam, ze film jest rewelacyjny-
      zabawny i bardzo realistyczny- wiernie oddaje poglady mezczyzn (czasem
      chcialoby sie rzec- niestety...;) ). co prawda sporo w nim szowinizmu, jednak w
      bardzo zabawnym wykonaniu ;) szczerze polecam, bo warto! (wg mnie film na
      miare 'chlopaki nie placza').
    • Gość: Octopus Siedmiu ospałych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 14:19
      Nie zgadzam się całkowicie z tą recenzją. Film jest rewelacyjny, świetna
      komedia. Wartka akcja (może poza jednym momentem, gdy Stavos udaje żonę Janisa),
      genialna gra wszystkich siedmiu Panów. Mimo wszystko uważam jednak, że brakuje
      jednego silnego akcentu na koniec, takiego głosu kobiety, drugiej strony sporu.
      Świetna rola p.Adamczyka, inteligentny humor, cięty język. Polecam!
    • bystrzej NIezla sztuka 03.03.07, 18:10
      a mi sie podobalo. Oczywiscie ze to nie to co w teatrze (tak bylem 4 lata temu)
      ale bawilem sie swietnie. Oczywiscie ze nie wszystko dalo sie przeniesc na
      ekran, ale tak jest z wiekszoscia sztuk.
      To jest film dla mezczyzn ktorzy cos juz w zyciu przeszli i cos o nim wiedza
      Kobiety na filmie smialy sie jeszcze glosniej niz mezczyzni (pelna sala).
      Autor artykulu powinien zas, wziasc na wstrzymanie i chwile pomyslec nad tym co
      rezyser chcial przekazac. (a jak jest kobieta to poprostu nie komentowac
      jakosci,tak jak mezczyzna nie powinien komentowac jakosci komedi romantycznych)
    • Gość: Nikodem123 Siedmiu ospałych IP: *.centertel.pl 04.03.07, 18:28
      Coś takiego zdarzyło mi się po raz pierwszy: chciałem wyjść z kina w trakcie
      seansu; myślałem, że nie doczekam końca tego filmu. Głupia nuda przez pierwsze
      5/6 tego seansu - tak ten film opiszę.

Owszem końcówka jest niezła, więc polecam: z treścią filmu zapoznać się
      gdziekolwiek, a do kina wpaść na ostatnie 20 minut filmu. Wtedy nie straci się
      dialogu o Sokratesie i wielkości jąder, jak i widoku facetów porównujących
      wielkość swoich jajeczek. To było na prawdę zabawne. Nie ominie się też
      rockmana w roli gitarzysty oazowego - też palce lizać. Na resztę szkoda oczu.
      Uszu zresztą też.

Dywagacje biologiczno - filozoficzne, że babeczki lecą na facetów z atrybutami
      świadczącymi o "zaradności życiowej" ("fura, skóra i komóra") i takie tam inne
      można sobie darować bez straty. Kanały popularnonaukowe, typu Discovery,
      rozwałkowały ten temat już dawno w o wiele ciekawszy sposób.

Film ten przypomina mi "Biegnij, Lola, biegnij". I tu i tu są wstawki
      animowane. To pewna ożywcza nowość w polskim filmie i trzeba to autorom zapisać
      na plus. Istnieje jednak pewna różnica: w "Loli" rysunkowe animacje stanowiły
      tylko komentarz, skrót fabuły, wstawkę, przerywnik, a w "Testo..." są
      najciekawszymi fragmentami tego filmu.

Biorąc wszystko powyższe pod uwagę: "jestem na nie".
      Dwie gwiazdki w "W co jest grane" - to wszystko co ja byłbym dał.
    • mietowe_loczki Szanowni Państwo 05.03.07, 08:14
      Oczywiście, że recenzja, którą komentujemy, jest doskonała ;-), ale nic nie
      może dorównać tej:
      serwisy.gazeta.pl/film/1,22535,3953922.html
      Niestety, nie można pod nią umieszczać komentarzy. Chyba wiem, dlaczego.

• Gość: 77 Siedmiu ospałych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 10:02
      pOWIEDZIAŁAcoWIEDZIAŁAiCZYMprędziejODLECIAŁA
    • Gość: aa Jak to sie dzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 11:15
      Jak to się dzieje, że recenzję z TAKIEGO filmu, bądź co bądź kontrowersyjnego,
      pisze jakaś 20-letnia panieneczka która chodzi za raczkę z jakimś wyrośniętym
      chłopcem i jeszcze nie skończyła studiów? Inni się boją?
    • Gość: Artek Siedmiu ospałych IP: *.elka.pw.edu.pl 28.03.07, 14:00
      lol. ja tez myslalem ze to "no woman, no cry"
      , a to "no, woman, no cry".
      Ala jajca, czego to sie czlowiek nie dowie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka