kornaccy 21.05.07, 22:16 Całe wieki Ruscy kopali Polskę po dupie. Czas aby Polska ich kopnęła i to porządnie!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slowianska_dusza Rosja nam zazdrości 21.05.07, 23:09 Autor: kornaccy > Całe wieki Ruscy kopali Polskę po dupie. Czas aby Polska ich kopnęła i to > porządnie!!!!!!!!!!!!!!!! To nie takie proste, mimo że Putin zrobił wiele żeby Rosji Polacy nie lubili i vice-versa. Ale jeśliby Polska miała się zachowywać uczciwie, to powinna na zmianę kopać i dziękować za ocalenie. Więc może lepiej się zachowuje w sposób bardziej zrównoważony. Ale to jest nie na temat... Szkoda, że Państwo nie przeczytali artykułu, który dotyczy, wbrew temu co sugeruje tytuł, literatury ukraińskiej i stosunków ukraińsko-rosyjskich. Mnie najbardziej ucieszył fragment: "ludzie żyją już według europejskiego rytmu, mają europejskie pragnienia. Chcą żyć komfortowo, chcą spokojnie zarabiać pieniądze. Politycy udowodnili, że do osiągnięcia tego celu wcale nie są ludziom potrzebni. Wystarczy, że nie będą przeszkadzać. Zeszłego lata, gdy przez trzy miesiące nie mieliśmy rządu, bo toczyły się rozmowy koalicyjne po wyborach parlamentarnych, gospodarka osiągnęła najlepsze wyniki ze wszystkich lat niepodległości. To znaczy, że im mniej polityki, tym lepiej żyje się ludziom. " Oznacza on że Ukraina już nie jest krajem sowieckim i zmierza ku normalności. A fragment który mnie najbardziej zmartwił: "Podczas tej podróży ostatecznie uświadomiłem sobie, że w Rosji jestem za granicą. Mówię w tym samym języku, ale to tyle. A na czym polega różnica? - Na poczuciu wolności. To zadziwiające, ale nawet dziennikarze rosyjscy niechętnie rozmawiali ze mną ostatnio o polityce. Mówili, że ten temat ich nudzi. Kreml tworzy dziś nową ideologię patriotyczną, a do tego zawsze potrzebni są wrogowie. Jeden znany, starszy już literat powiedział mi nawet niedawno, że trzeba lubić Federalną Służbę Bezpieczeństwa [spadkobierczyni KGB]. Mam wrażenie, jakby Rosjanie ponownie przeszli ostatnio pranie mózgów. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glemt Rosja nam zazdrości IP: *.wrzesnia.info.pl 22.05.07, 14:21 "To zadziwiające, ale nawet dziennikarze rosyjscy niechętnie rozmawiali ze mną ostatnio o polityce. Mówili, że ten temat ich nudzi. Kreml tworzy dziś nową ideologię patriotyczną, a do tego zawsze potrzebni są wrogowie" Dziwne, że ktokolwiek łudzi się, iż u nas jest inaczej - naczelni nawet lokalnych gazetek dokopują i niszczą swoich "wrogów", od wójta do starosty, od radnego do dyraktora szkoły podstawowej, załatwiając swoje interesy. Kto nie z nami, ten przeciw nam. I vice versa. Halo Ziemia! Odpowiedz Link Zgłoś
europejczyk6 HEJ Ty Slowianska Duszo!!!! 22.05.07, 15:52 Dziekuj Ty sobie tym skur..... we wlasnym imieniu. Ja nie mam im nic do zawdzieczania. A za te 44 letnia okupacje kopal bym im przez nastepne 44 lata nie tylko po dupie ale tez po ich kacapskich ryjach !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 ja też uważam że to sqrwysyńskie biedamocarstwo 22.05.07, 20:16 trzeba osmieszać przy każdej okazji aż zrzoumieją że z nami nie wygrają- wtedy zaczną z nami rozmawiać normalnie. kacap tak juz ma- jak nie dostanie pałą po mordzie to nie poczuje że żyje! Odpowiedz Link Zgłoś