Dodaj do ulubionych

Łapiński na pal!!!

04.06.03, 14:37
Właśnie słyszałem zapowiedź dzisiejszego popołudniowego ZD3. Pan Kowalewski
jak sądzę po tonie głosu, szykuje sie do ostatecznej rozprawy z czarnym
ludem, czyli Panem Łapińskim. Oj posypią ex-ministrowi kredki z tornistra...
Tak tak wiem wiem, to bandyta straszliwy winny całemu nieszczęściu tego
świata i w dodatku odważył się zadrzeć z mediami.
Wg mnie zaś Łapinski jest dziś nic nie znaczącą postacią na której media po
prostu postanowiły pokazać co czeka innych jeżeli odważą się z nimi zadrzeć.
Mnie to osobiście zniesmacza tym bardziej bo dziennikarze wyczuli, że
zwierzyna krwawi, czyli SLD postanowiła tym razem kogoś ze swojaków wywalić
za burtę na pożarcie i dziennikarze "już moczą majtki z radości" i nie mogą
się doczekać kiedy tą padlinę w końcu rozwleką. Tak, aż drżę na myśl o tych
obiektywnych komentarzach które dzis zapełnią ZD3. Więc niech krew płynie...
Obserwuj wątek
    • Gość: m.kowalewski Re: Łapiński na pal!!! IP: *.radio.com.pl 04.06.03, 14:58
      Na zdenerwowanie polecam lekarstwo.
      Najlepiej za zlotowke.
      MK
      • tuhanka Re: Łapiński na pal!!! 04.06.03, 15:41
        Tak, koniecznie nic nie warty przestarzały generyk za złotówkę, który przed
        akcją "lek za złotówkę" kosztował około 2 zł... Na pewno pomoże :) Ale to by
        wyjaśniało podenerwowanie Naumana z Łapińskim - nafaszerowali się tanimi,
        nieskutecznymi lekami za złotówkę, no i byli agresywni, bo działanie było
        odwrotne ;)
      • Gość: Janusz Re: Łapiński na pal!!! IP: 217.153.90.* 04.06.03, 15:51
        Gość portalu: m.kowalewski napisał(a):

> Na zdenerwowanie polecam lekarstwo.
        > Najlepiej za zlotowke.
        > MK

A będzie o blyskotliwych "popisach" Anity WC Błochowiak i Bogdana jestem
        dociekliwy jak Rokita Lewandowskiego ? Może warto byłoby przeanalizować IQ Pani
        Reprezentantki Narodu ?
        • tuhanka Re: Łapiński na pal!!! 04.06.03, 16:20
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Gość portalu: m.kowalewski napisał(a):
          >
          > > Na zdenerwowanie polecam lekarstwo.
          > > Najlepiej za zlotowke.
          > > MK
          >
          > A będzie o blyskotliwych "popisach" Anity WC Błochowiak i Bogdana jestem
          > dociekliwy jak Rokita Lewandowskiego ? Może warto byłoby przeanalizować IQ
          Pani
          >
          > Reprezentantki Narodu ?

Akurat jeżeli chodzi o Księżnę Wielką Pabianicką Błochowiak, to pani Anita też
          zadarła z dziennikarzami, prześladując niezależną lokalną gazetę w Pabianicach,
          o czym był chyba z rok temu reportaż w GW. Pismo pisało artykuły nie po jej
          myśli, więc wykorzystała swoje wpływy, żeby tej redakcji dokopać... Może warto
          do tego kiedyś nawiązać?
          • tuhanka Błochowiak 04.06.03, 16:25
            A oto wspomniany reportaż o tym, jak pani posłanka walczyła z czwartą władzą:
            www2.gazeta.pl/obcasy/1,25369,881733.html

• tuhanka Błochowiak - sprostowanie 04.06.03, 16:32
              Mea maxima culpa, nieuważnie doczytałam (na szybko), bo coś mi się pokojarzyło.
              Nazwisko Błochowiak oczywiście pada w tym reportażu, ale to nie ona gra tu
              pierwsze skrzypce. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że gdzieś słyszałam, iż
              jednak Błochowiak maczała w tym palce.
              • Gość: lulek Re: Błochowiak - sprostowanie IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 16:26
                Nie jestem zwolennikiem pani Anity ani SLD ale znam dobrze to miasto i wiem, ze
                prawda lezy po srodku a gazeta Nowe Zycie Pabianic tez swoje za uszami ma...
                (zwlaszcza jej naczelna). Ta sprawa nie jest czarno-biala. A pani Anita to byla
                tu pionkiem, ktoremu zalatwiono polityczna kariere wyzej. To miasto trzymal w
                garsci Leszek Malinski byly szef rady nadzorczej WFOS w Lodzi, ktorym rzadzil
                posel baron Peczak itp (slynna sprawa do dzis nie wyjasniona). Tak na
                marginesie pani Anita byla szefowa jdnej z wielu spolek corek WFOS. O tym mozna
                bez konca...
    • Gość: mk Re: Łapiński na pal!!! IP: *.pkp.com.pl 04.06.03, 15:12
      neandertalski napisał:

> Właśnie słyszałem zapowiedź dzisiejszego popołudniowego ZD3. Pan Kowalewski
      > jak sądzę po tonie głosu, szykuje sie do ostatecznej rozprawy z czarnym
      > ludem, czyli Panem Łapińskim.

Pan Łapiński usilnie pracował, by media
      mogły się z nim rozprawić. Panie Michale,
      mam nadzieję, ze nie będzie pan głaskał po główeńce
      tego "biedaka"

> ...i nie mogą
      > się doczekać kiedy tą padlinę w końcu rozwleką. Tak, aż drżę na myśl o tych
      > obiektywnych komentarzach które dzis zapełnią ZD3. Więc niech krew płynie...

Do pożarcia jest jeszcze spora grupa. Czekam
      z niecierpliwościa na odstrzał następnych
      "niezatapialnych"

mk
      • Gość: Teresa Re: Łapiński na pal!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.03, 20:07
        Gość portalu: mk napisał(a):

> ..
        >
        > Do pożarcia jest jeszcze spora grupa. Czekam
        > z niecierpliwościa na odstrzał następnych
        > "niezatapialnych"
        >
        > mk

Ja także , chociaż to nie po chrześcijańsku.
    • Gość: Filip Re: Łapiński na pal!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.03, 15:27
      A mi się zapowiedź bardzo podobała.
      Tak, jest.
      Należy w końcu przestać się cackać z tą hordą bawiącą się w politykę i robiącą
      na tym prywatne interesy.
      Panie Neandertalski, niech się Pan tak bardzo nie przejmuje - Pan Łapiński (jak
      i pewnie wielu innych) nie miałby w takiej (lub podobnej) sytuacji żadnych
      skrupułów (już to pokazał). Nie mam nic przeciwko temu, aby nawet trochę
      stronniczo się z nim Pan Michał obszedł. W końcu też człowiek i ma prawo mieć
      własne zdanie.
      A Panu Łapińskiemu nic się nie stanie, nawet jak trochę na niego "POPlują" w
      radiu o 5 % słuchalności. On już się prowdopodobnie tak "nachapał", że ma za co
      rozkręcać dalsze interesy, a i na emeryturze pewnie nie bedzie głodował.

Za miesiąc nikt nie będzie o niczym pamiętał. A kasa zostanie :-)))
      • tuhanka Re: Łapiński na pal!!! 04.06.03, 15:39
        Zapowiedzi nie słyszałam (ostatnio wyłączam radio o 4 rano i włączam o
        najwcześniej o 16 - jeśli mam czas), ale mój kolega dziennikarz skomentował
        żartobliwie wylanie z SLD Łapińskiego i spółki w taki sposób, że tak naprawdę
        to dziennikarze stanowią "grupę trzymającą władzę", skoro "niezatapialnych"
        pogrążyło starcie z mediami, a wcześniej gorsze zarzuty nie mogły ich pogrążyć.
        Swoją drogą, sama bym Łapińskiemu i Naumanowi nieźle dołożyła za perypetie,
        które przechodziłam, gdy kilka tygodni temu znalazłam się (na szczęście tylko
        na kilka dni w szpitalu). Przecież taki bałagan, jaki wprowadzili z tym NFZ to
        o pomstę do nieba woła!
        • Gość: Lesiek Re: Łapiński na pal!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.03, 18:06
          tuhanka napisała:

> Zapowiedzi nie słyszałam (ostatnio wyłączam radio o 4 rano i włączam o
          > najwcześniej o 16 - jeśli mam czas), ale mój kolega dziennikarz skomentował
          > żartobliwie wylanie z SLD Łapińskiego i spółki w taki sposób, że tak naprawdę
          > to dziennikarze stanowią "grupę trzymającą władzę", skoro "niezatapialnych"
          > pogrążyło starcie z mediami, a wcześniej gorsze zarzuty nie mogły ich
          pogrążyć.

Co jest kolejnym przykładem megalomanii dziennikarzy. Nie przypisuj zdarzeniu w
          kawiarni większego zdarzenia, niż ma ono istotnie - obaj byli już, w wyniku
          afery lekowej, na politycznym aucie.

> Swoją drogą, sama bym Łapińskiemu i Naumanowi nieźle dołożyła za perypetie,
          > które przechodziłam, gdy kilka tygodni temu znalazłam się (na szczęście tylko
          > na kilka dni w szpitalu). Przecież taki bałagan, jaki wprowadzili z tym NFZ >
          to o pomstę do nieba woła!

Rozumiem, że wcześniej w służbie zdrowia był fantastyczny porządek.
          Nie chcę bronić Łapińskiego i Naumanna, są to postaci budzące mój wstręt - ale
          co do zasady, zgadzam się z Neandertalskim. Uważam, że dziennikarze usiłują w
          łatwy sposób nabijać sobie popularność.
          • Gość: sqwer Re: Łapiński na pal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.03, 20:20
            Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Uważam, że dziennikarze usiłują w
            > łatwy sposób nabijać sobie popularność.

Taaa, a ja myślę, że np. walczą z aferami ...
            Ale pewnie głupi jestem, bo lepiej we wszystkim doszukiwać się drugiego dna
            (nawet tam, gdzie go nie ma).
            Gratuluję agentom, że to wytropili.
            A fe dziennikarze - wy paskudy. A fe.
            Wstrętne, niedobre dziennikarze używają sobie na biednym małym Łapiduchu ... o
            przepraszam, Łapińskim ...
            A on Bogu ducha winien biedaczyna - mały, biedny, zaszczuty. Może się zrzucimy
            dla niego na jakieś wczasy w sanatorium - powiedzmy w Honolulu.
            • Gość: Lesiek Re: Łapiński na pal!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.03, 20:56
              Gość portalu: sqwer napisał(a):

> Gość portalu: Lesiek napisał(a):
              >
              > > Uważam, że dziennikarze usiłują w
              > > łatwy sposób nabijać sobie popularność.
              >
              > Taaa, a ja myślę, że np. walczą z aferami ...

Aferę wykryli dziennikarze Rzeczpospolitej i im należą się słowa wielkiego
              uznania. Ale ja mówię o czymś innym przecież. Bardzo mi się nie podoba, że
              przedstawiciele mediów - zwłaszcza prywatnych - kreują się na władnych
              osądzania kryzysu życia publicznego w Polsce, bez cienia refleksji o swoim
              udziale w tym psuciu. Jakby sami nie byli tego życia częścią.

• Gość: Teresa Re: Łapiński na pal!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.03, 21:06

>> Aferę wykryli dziennikarze Rzeczpospolitej i im należą się słowa wielkiego
                > uznania. Ale ja mówię o czymś innym przecież. Bardzo mi się nie podoba, że
                > przedstawiciele mediów - zwłaszcza prywatnych - kreują się na władnych
                > osądzania kryzysu życia publicznego w Polsce, bez cienia refleksji o swoim
                > udziale w tym psuciu. Jakby sami nie byli tego życia częścią.
                >
                Masz rację a ponadto wyżywanie się teraz właśnie na Łapińskim, jest kreowaniem
                się na jedynych sprawiedliwych a dla mnie jest to swego rodzaju "kopaniem
                leżącego" a tematów jest przecież o wiele więcej. Łapiński jest już dla mnie
                tylko odgrzewaniem starego posiłku.
              • Gość: Filip Re: Łapiński na pal!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 09:20

> Bardzo mi się nie podoba, że
                > przedstawiciele mediów - zwłaszcza prywatnych - kreują się na władnych

My tu chyba pisaliśmy o publicznej Trójce, a nie o mediach prywatnych ...

> osądzania kryzysu życia publicznego w Polsce, bez cienia refleksji o swoim
                > udziale w tym psuciu. Jakby sami nie byli tego życia częścią.

Tak, oczywiście. Przecież od dawna wiadomo, że wszystkiemu są winni
                dziennikarze i cykliści.
          • tuhanka Re: Łapiński na pal!!! 04.06.03, 22:12

> tuhanka napisała:
            >
            > > Zapowiedzi nie słyszałam (ostatnio wyłączam radio o 4 rano i włączam o
            > > najwcześniej o 16 - jeśli mam czas), ale mój kolega dziennikarz skomentowa
            > ł
            > > żartobliwie wylanie z SLD Łapińskiego i spółki w taki sposób, że tak napra
            > wdę
            > > to dziennikarze stanowią "grupę trzymającą władzę", skoro "niezatapialnych
            > "
            > > pogrążyło starcie z mediami, a wcześniej gorsze zarzuty nie mogły ich
            > pogrążyć.
            >
            > Co jest kolejnym przykładem megalomanii dziennikarzy. Nie przypisuj zdarzeniu
            w
            >
            > kawiarni większego zdarzenia, niż ma ono istotnie - obaj byli już, w wyniku
            > afery lekowej, na politycznym aucie.

Leśku, ja nie przypisuję znaczenia zdarzeniu w knajpie na Rozbrat szczególnej
            wagi, ja tylko zacytowałam znajomego redaktora-kpiarza. Nie oznacza to, że
            utożsamiam się z tą opinią. Tylko to była ta ostatnia kropla, która przelała
            czarę. Powodów było wiele, ten dodany do poprzednich doprowadził do
            przesilenia.

>
            > > Swoją drogą, sama bym Łapińskiemu i Naumanowi nieźle dołożyła za perypetie
            > ,
            > > które przechodziłam, gdy kilka tygodni temu znalazłam się (na szczęście ty
            > lko
            > > na kilka dni w szpitalu). Przecież taki bałagan, jaki wprowadzili z tym NF
            > Z >
            > to o pomstę do nieba woła!
            >
            > Rozumiem, że wcześniej w służbie zdrowia był fantastyczny porządek.
            > Nie chcę bronić Łapińskiego i Naumanna, są to postaci budzące mój wstręt -
            ale
            > co do zasady, zgadzam się z Neandertalskim. Uważam, że dziennikarze usiłują w
            > łatwy sposób nabijać sobie popularność.

Tego, że był fantastyczny porządek, nie powiedziałam. Natomiast był mniejszy
            bajzel, bo ci zadufani w sobie panowie zamiast poprawiać tam, gdzie były
            niedociągnięcia, to jeszcze bardziej pogorszyli sprawę a co gorsza,
            skonfliktowali ze sobą środowisko medyczne. Zresztą z mojego prywatnego
            doświadczenia powiem tak - po reformie kas chorych w 1999 roku dla mnie
            sytuacja się poprawiła, choć mam świadomość, że wiele osób inaczej to
            odbierało. Natomiast kiedy Łapiński i Nauman zaczęli mieszać, to z mojego
            punktu widzenia znów się pogorszyło. Oczywiście każdy ma ze służbą zdrowia inne
            doświadczenia...
    • Gość: koliber Re: Łapiński na pal!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.03, 21:41
      Dobrze mu tak. Chociaż jednego gnoja mniej. (a nawet dwóch mniej).
      FOZZ, przekręty w ministerstwie, arogancja wobec pacjentów, lekarzy,
      pielęgniarek, dziennikarzy, hipokryzja, chamstwo....
      Sam sobie zgotował ten los. Niech tonie.
      Ale chyba zdążyli się urządzić.
      • tuhanka Re: Łapiński na pal!!! 04.06.03, 22:15
        Łapiński na pewno jest nieźle urządzony, bo - bez względu na to czy ma jakąś
        tekę, czy nie, czy jest w SLD czy nie - to i tak ma mandat poselski, którego
        odebrać mu nie można, więc miesiąc w miesiąc dostaje niezłą kasę jako
        "przedstawiciel narodu".
    • neandertalski cel pal ognia 05.06.03, 08:02
      No mam nadzieję, że sie wczoraj wszyscy głodni ochłapow ze stołu posilili.
      Nie jestem sympatykiem Łapińskiego i w sumie chyba tylko Lesiek zrozumiał o co
      mi chodziło. Chodziło mi jedynie o to, że media są władzą, mają w tym kraju
      ogromną władzę, w dodatku na okrągło wszystkimi swoimi trąbami medialnymi
      przekonują wszystkich o tym jacy to sa obiektywni i niezależni i sprawiedliwi,
      jeżeli ktoś waży się z tą opinia polemizować kończy jak Łapiński. A jak jest z
      tą niezależnością i wolnościa to dowiódł przykład Iraku, najpierw wszyscy
      reporteży trąbili jak to oś zła, broń masowego rażenia i w ogóle koniec świata,
      jeżeli nie będzie wojny, teraz dokladnie ci sami reporteży mówią, że żadnej
      broni nie ma, że amerykanie tylko chcieli przegrupować swoje wojska z Arabii do
      Iraku. I wszystko jest git, nikomu się nie wydaje, że to wszystko trochę dziwne.
      Nie rozśmieszajcie mnie z tym obrazem mediów jako sprawiedliwych pośród
      szubrawców. Jeżeli są oni władzą a są to są tacy sami jak inni przedstawiciele
      władzy w naszym i nie tylko naszym kraju.
      W dodatku śmiać mi sie chce bo Pan Kowalewski zapowiadając swoją audycję i
      wyliczając grzechy Łapińskiego wspomniał jedynie o samochodach, o zamachu na
      wolną prasę i na deser o wiadomym obiedzie. Faktycznie to były najważniejsze
      jego grzechy. Ja też zgadzam się, ze ma większe rzeczy na sumieniu ale kogo
      obchodzą szczegóły rozkładu służby zdrowia, tłumowi sprzedaje się nośne kąski
      właśnie jak te samochody, cenzurę i pobicie dziennikarza. Pan Kowalewski więc
      sie specjalnie nie wysilił jedynie grzebiąc się w brudach z magla. A swoją
      drogą uważam, że ta sprawa z paparazzi też zrobiła pozytywnego bohatera z kogoś
      kogo bohaterstwo jest co najmniej wątpliwe.
      I tak się jeszcze tylko zastanawiam czemu niezależne i wolne media nie mogą
      pogrążyć jakiejś prawdziwej świni, tylko jedynie tych których ich koledzy
      właśnie do tego odstrzału wystawiły?
      • Gość: mk Re: cel pal ognia IP: *.pkp.com.pl 05.06.03, 08:20
        neandertalski napisał:

> Chodziło mi jedynie o to, że media są władzą, mają w tym kraju
        > ogromną władzę,

Otóż problem w tym, że W TYM kraju media nie mają
        ogromnej władzy i próby walki mediow z rzeczywistą
        władzą z reguły spełzają na niczym.
        Łapińskiego potraktowały dokładnie tak, jak trzeba
        i jak sam sobie na to zapracował.
        Jeśli chciałeś zwrócic uwagę na nadużycia ich (mediów)
        rzekomej nadmiernej władzy, to przykład wybrałeś
        wyjątkowo nietrafiony

> w dodatku na okrągło wszystkimi swoimi trąbami medialnymi
        > przekonują wszystkich o tym jacy to sa obiektywni i niezależni i sprawiedliwi

Media to nie jest jakis jednolity twór. One się
        nawzajem kontrolują i patrzą sobie ręce.

I tyle, bo zaczynam szastać oczywistościami

mk
        • Gość: maro Re: cel pal ognia IP: *.bogucicka7.com.pl 05.06.03, 09:12
          Gość portalu: mk napisał(a):

> ...media nie mają
          > ogromnej władzy i próby walki mediow z rzeczywistą
          > władzą z reguły spełzają na niczym.
          Kreując wizerunek rzeczywistości, przemilczając jedne
          prawdy, inne nadmiernie eksponując, mają ogromną władzę.
          Trudno sobie wyobrazić większą, przy praktycznym braku
          odpowiedzialności za czyny. Chyba, że media powołałyby
          własną władzę wykonawczą (policję, sądy)

> Media to nie jest jakis jednolity twór. One się
          > nawzajem kontrolują i patrzą sobie ręce.
          Jak psy gończe na polowaniu, rywalizując ze sobą,
          podążają w jednym kierunku, ścigając często broczącą już
          krwią zwierzynę.
          • Gość: mk Re: cel pal ognia IP: *.pkp.com.pl 05.06.03, 09:35
            Gość portalu: maro napisał(a):

> Jak psy gończe na polowaniu, rywalizując ze sobą,
            > podążają w jednym kierunku, ścigając często broczącą już
            > krwią zwierzynę.

Wzruszająca poetyka. Jednak taka jest m. in.
            rola mediow. Zwierzyna powinna być świadoma
            nagonki i odstrzału i liczyć sie z tym, że będzie trafiona.

Pozostający w tym lirycznym nastroju

mk
            • neandertalski Re: cel pal ognia 05.06.03, 09:47
              no oczywiście i chamstwo mediów nigdy nie będzie nie na miejscu, natomiast
              chamstwa Łapińskiego wszyscy będą się zawsze czepiać. I nawet jakiegoś
              palantarazzi wszyscy będą bronić. Ot romantyzm.
      • Gość: koliber Re: cel pal ognia IP: 149.156.12.* 05.06.03, 08:38
        neandertalski napisał:

> I tak się jeszcze tylko zastanawiam czemu niezależne i wolne media nie mogą
        > pogrążyć jakiejś prawdziwej świni, tylko jedynie tych których ich koledzy
        > właśnie do tego odstrzału wystawiły?
        Trochę racji masz. Ale przecież pogrążono dwie prawdziwe superświnie (opisując
        aferę w Ministerstwie Zdrowia i sieć powiązań). SLD nie było to na rekę, więc
        sprowokowano (przez SLD) awanturę na Rozbrat, w którą to pułapkę zadufane buce
        złapały się jak dzieci. I za tą awanturę ich wyrzucono. Wyrzucanie za aferę w
        MZ i NFOZ było niewygodne dla "lewicy".
        • Gość: Lesiek Re: cel pal ognia IP: 195.205.139.* 05.06.03, 09:08
          Gość portalu: koliber napisał(a):

> I za tą awanturę ich wyrzucono. Wyrzucanie za aferę w
          > MZ i NFOZ było niewygodne dla "lewicy".

Ej, ej. Ta afera zadecydowała o wyrzuceniu ich _z partii_. Prawdopodobnie w
          świetle afery lekowej kariera polityczna obu panów i tak była skończona (obaj
          już stracili stanowiska rządowe). Natomiast to, że tak wielki nacisk kładzie
          się na sprawę konfliktu pana Ł. z dziennikarzami (a ja naprawdę nie jestem
          pewien, czy istotnie paparazzi powinni robić zdjęcia politykom wszędzie i w
          każdej sytuacji), sprawę mimo wszystko drugorzędną, skutkuje tym, że w cieniu
          chowa się sprawa naprawdę istotna - czyli gigantyczne przekręty w NFOZ mające
          prowadzić do wyprowadzenia wielkich publicznych pieniędzy nie wiadomo w czyje
          ręce. Ja rozumiem, że łatwiej dziennikarzowi nagłośnić sprawę pobicia w
          kawiarni, niż zrozumieć i wyjaśnić słuchaczom aferę lekową. Ale jest to jednak
          tworzenie wirtualnej rzeczywistości. I jest to zjawisko bardzo niebezpieczne.
          Ł. i N. robili przekręty, a jednocześnie wojowali z dziennikarzami. Byli już
          politycy, którzy robili przekręty, ale bardzo skutecznie o swój wizerunek
          medialny dbali. Z Jacka Dębskiego, gangstera na stanowisku ministra sportu,
          który w interesie drugiego gangstera (niejakiego Bolesława K.) dokonał zamachu
          na wolność stowarzyszeń, zrobiono niemal bohatera i człowieka, który sam walczy
          z całym złem i korupcją w polskiej piłce. Akurat Polski Związek Piłki Nożnej
          miał zły wizerunek w prasie, a pan Dębski bezbłędnie to wykorzystał. A
          dziennikarze (z chwalebnym wyjątkiem "Rzeczpospolitej") przez ponad rok dawali
          się rozgrywać w jego interesie.

• Gość: koliber Re: cel pal ognia IP: 149.156.12.* 05.06.03, 09:31
            Przecież Leśku ja o tym pisałem. celowo zaleziono pretekst by wyrzucić i
            odwrócić uwagę od rzeczy istotniejszych.
            • Gość: Lesiek Re: cel pal ognia IP: 195.205.139.* 05.06.03, 09:47
              Nie do końca, bo Naumann i Łapiński już wcześniej zostali wyrzuceni _z rządu_.
              • Gość: koliber Re: cel pal ognia IP: 149.156.12.* 05.06.03, 10:40

> Nie do końca, bo Naumann i Łapiński już wcześniej zostali wyrzuceni _z
                rządu_.
                Łapiński za co innego, a Naumann sam zrezygnował po artykułach prasowych; więc
                gdyby nie one nadal kierowałby NFOZ.
                A przez Naumana zrezygnowął porządny i uczciwy Balicki, który ostrzegał Millera
                przed Naumanem.
                • Gość: Lesiek Re: cel pal ognia IP: 195.205.139.* 05.06.03, 11:49
                  Gość portalu: koliber napisał(a):

> Gość portalu: Lesiek napisał(a):
                  >

> Łapiński za co innego, a Naumann sam zrezygnował po artykułach prasowych;
                  więc gdyby nie one nadal kierowałby NFOZ.

Tak, ale artykuły dotyczyły afery lekowej, a nie szamotaniny w Rozbracie.

> A przez Naumana zrezygnowął porządny i uczciwy Balicki, który ostrzegał
                  >Millera przed Naumanem.

I właśnie. Czy premier wiedział, co się dzieje w MZ i - jeśli tak - dlaczego
                  był skłonny to firmować? Kto korzystał z układu Łapiński-Naumann? Oto są
                  pytania naprawdę istotne - bo myślę, że chodzi o jedną z najpoważniejszych afer
                  III RP. Ale zamiast tego media koncentrują się na drugorzędnym incydencie.
      • Gość: m.kowalewski Re: cel pal ognia IP: *.radio.com.pl 05.06.03, 09:16
        neandertalski napisał:

> W dodatku śmiać mi sie chce bo Pan Kowalewski zapowiadając swoją audycję i
        > wyliczając grzechy Łapińskiego wspomniał jedynie o samochodach, o zamachu na
        > wolną prasę i na deser o wiadomym obiedzie.

I o aferze lekowej.
        W zwiazku z utraceniem kardiologa polecam Panu laryngologa.

Prosze zwrocic uwage, ze Lapinski byl bardzo dlugo broniony.
        Zainteresowanie mediow jego osoba zaczelo sie duzo wczesniej.
        MK
        • neandertalski Re: cel pal ognia 05.06.03, 09:31
          afera lekowa, OK, tylko konia z rzędem temu komu coś po takiej informacji to
          mówi ale jak się powie, ze samochody kupował, cenzurę chciał odgrzebać,
          dziennikarzy bił to wszyscy wiedzą o co chodzi i do głośnika się zlecą.
          Łapiński był broniony, oczywiście ale teraz kiedy i tak poszedł na odstrzał
          jako najsłabszy w grupie jest cały ten tryumf co najmniej żałosny. Dziennikarze
          w sumie dobrali sie do niego dopiero wtedy gdy nikt go już nie bronił, gdy nie
          był już nikim ważnym. Faktycznie popis medialnej odwagi. Dla mnie byłoby się
          czym chwalić gdyby dziennikarze powaliły na ziemię kogoś kto właśnie jest
          broniony. Bardzo prosze afera Rywina np i co? I nico, nikt nieczego nie
          wykryje, nikt nikogo nie sypnie, jeżeli władza nie zdecyduje, ze kogoś rzucą na
          pożarcie na odczepnego to nikt niczego nie udowodni.

• Gość: koliber Re: cel pal ognia IP: 149.156.12.* 05.06.03, 09:34
            Neewsweek opisał Naumana gdy ten jeszcze pełnił funkcję prezesa NFOZ.
            A Łapiński pierwszy zaatakował z wrodzonym sobie wdziękiem Rzeczpospolitą i
            Newsweeka.
            • neandertalski Re: cel pal ognia 05.06.03, 09:45
              OK, z tym że Naumann już był trafiony i krwawił gdy z jego powodu nowy minister
              zdrowia abdykował. Jeżeli SLD miałoby kogoś rzucić na pożarcie pasował
              idealnie. Zaś co do ataku Łapińskiego, zgadza sie on sam zaatakował głupio ale
              nie będąc już nikim waznym, był już w odstawce w tym czasie. W związku z tym to
              zakrzyknięcie sie mediami jak to Łapiński wprowadza cenzurę było po prostu
              śmieszne, Łapiński w tym czasie to mogł sobie co najwyżej wprowadzić samochód
              do garażu. To już były psy w odstawce jakby to powiedział Tarantino.
              • Gość: koliber Re: cel pal ognia IP: 149.156.12.* 05.06.03, 10:43
                neandertalski napisał:

> OK, z tym że Naumann już był trafiony i krwawił gdy z jego powodu nowy
                > minister zdrowia abdykował.
                Nie zgadzam się. Wtedy nie powinien być powoływany na stanowisko prezesa NFOZ.
                A wówczas Miller wybrał go na prezesa NFOZ mimo ostrzeżeń Balickiego (który na
                znak protestu zrezygnował) licząc, że wszystko się ułoży.
                Dopiero artykuły prasowe zmusiły Naumana do rezygnacji, gdyby nie one nadal by
                on kierował NFOZ.
                • neandertalski Re: cel pal ognia 05.06.03, 10:48
                  a nie sądzisz że po prostu dla uciechy gawiedzi SLD musialo kogoś rzucić aby
                  pokazać jacy to są prawi i sprawiedliwi, zwłaszcza przed nadchodzącym
                  referendum, nie dziwi Cię taka szybkość decyzji z wywaleniem ich? Po prostu
                  wyszli na sprawiedliwych bo temat nośny bo na służbę zdrowia w całej Polsce
                  wszycy klną, była świetna okazja na pokazanie się sprawiedliwym. W dodatku
                  jeszcze szczęśliwym zbiegiem okoliczności Łapiński w tym samym czasie zadarł z
                  mediami. No to i media szczęśliwe bo pokonały dwugłowego smoka. Wszyscy
                  zadowoleni.
                  • Gość: koliber Re: cel pal ognia IP: 149.156.12.* 05.06.03, 10:54
                    Na początku myślano, że się ułoży, mianowano Naumana na szefa NFOZ, a
                    Łapińskiego na barona SLD (mazowieckiego).
                    Teraz zas gdy za dużo wyszło na jaw, ktoś zadzwnił do reportera informując go
                    gdzie "4 sieci" siedzi (swoją drogą jacy oni są głupi i bezczelni, że się tak
                    oficjalnie spotykają) a panowie dali sie złapać jak dzieci. Młodzieżowcy też
                    byli ustawieni.
                    Napisałem o tym powyżej. Czytaj proszę dokładnie.
                    Miller za to też odpowiada: za mianowanie, tolerowanie i zniszczenie.
                    • neandertalski Re: cel pal ognia 05.06.03, 11:19
                      skoro tak to nie sądzisz, że tym bardziej nie ma się czym jarać i dziennikarze
                      w sumie wychodzą tylko na idiotów teraz tymi wszystkimi opowieściami jak to
                      pokonali czarnego luda, tańczą jedynie tak jak im SLD zagrało. Tak czy owak. I
                      to nie jest sukces mediów, tylko kolejny sukces ekipy Millera.
                      • Gość: koliber Re: cel pal ognia IP: 149.156.12.* 05.06.03, 11:44
                        Teraz Miller to przedstawia jako swój sukces.
                        Ale powtarzam GDYBY NIE RZEPA I NEWSWEEK WSZYSTKO BYŁOBY PO STAREMU: Naumann
                        kierowałby NFOZ a Łapiński mazowieckim SLD.
                        Teraz inni żywią się padliną, ale trudno się dziwić.
                        • Gość: Lesiek Re: cel pal ognia IP: 195.205.139.* 05.06.03, 12:49
                          Gdyby nie Rzepa.
                          Nie stawiaj na jednej płaszczyźnie ujawnienia afery lekowej przez "Rz" i
                          przepychanki na Rozbracie. To są sprawy _zupełnie różnego kalibru_. To, że
                          nasze media robią wrażenie, że jest inaczej, to bardzo źle o nich świadczy.

• Gość: koliber Re: cel pal ognia IP: 149.156.12.* 05.06.03, 12:55

> Gdyby nie Rzepa.
                            > Nie stawiaj na jednej płaszczyźnie ujawnienia afery lekowej przez "Rz" i
                            > przepychanki na Rozbracie. To są sprawy _zupełnie różnego kalibru_. To, że
                            > nasze media robią wrażenie, że jest inaczej, to bardzo źle o nich świadczy.
                            >
                            Przecież to napisałem.
      • Gość: Filip Cel pal ognia ... z zapalniczki ... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 09:56
        neandertalski napisał:

> No mam nadzieję, że sie wczoraj wszyscy głodni ochłapow ze stołu posilili.

Szczerze, to nie było czym. Wzbudził Pan niezdrową sensację, a tymczasem
        program przebiegał miło i spokojnie. Bez nagonki, ot po prostu informacja. Za
        bardzo się Pan przejął zapowiedzią Pana Kowalewskiego, która była tylko
        odpowiedzią na pytanie Pana Łapińskiego skierowane do dziennikarzy :"dlaczego i
        za co się tak nim interesują".

> Nie jestem sympatykiem Łapińskiego i w sumie chyba tylko Lesiek zrozumiał o
        > co mi chodziło.

Co nie zmienia faktu, że można się z Wami nie zgadzać i że nie mieliście racji.

> Chodziło mi jedynie o to, że media są władzą, mają w tym kraju
        > ogromną władzę, w dodatku na okrągło wszystkimi swoimi trąbami medialnymi
        > przekonują wszystkich o tym jacy to sa obiektywni i niezależni i
        > sprawiedliwi,
        > jeżeli ktoś waży się z tą opinia polemizować kończy jak Łapiński.

Polemizować?? POLEMIZOWAĆ ?!?! Sorka, ghdzie była u Pana Łapińskiego
        ta "polemika"??? Bo ja słyszałem tylko o próbie (pomyśle) założenia mediom
        kagańca na pysk. Polemiki w tym nie było za grosz.

> Nie rozśmieszajcie mnie z tym obrazem mediów jako sprawiedliwych pośród
        > szubrawców. Jeżeli są oni władzą a są to są tacy sami jak inni
        > przedstawiciele władzy w naszym i nie tylko naszym kraju.

Taaa, a ja dalej myślę, że gdyby nie "Rzepa", to o "sprawie
        Łapińskiego/Naumana/D....... to byśmy nie usłyszeli, a Panowie nadal by kręcili
        lody i mieli świetny humor za naszą kasę.
        Ale pewnie się mylę, bo to skruszeni Panowie z MZ sami wyjawili
        nieprawidłowości bo liczyli na rozgrzeszenie.

A jeśli chodzi o media, to nikt nie mówi, że WSZYSCY TAM są święci. Co nie
        znaczy, że nie wolno im pisać o aferach.

> W dodatku śmiać mi sie chce bo Pan Kowalewski zapowiadając swoją audycję i
        > wyliczając grzechy Łapińskiego wspomniał jedynie o samochodach, o zamachu na
        > wolną prasę i na deser o wiadomym obiedzie.

Szkoda, że Pan pomija kontekst, o którym pisałem powyżej, tzn. skąd wzięła się
        ta wypowiedź Pana MK; na co była odpowiedzią. Wtedy to zupełnie inaczej brzmi.

> Faktycznie to były najważniejsze jego grzechy. Ja też zgadzam się, ze ma
        > większe rzeczy na sumieniu ale kogo
        > obchodzą szczegóły rozkładu służby zdrowia, tłumowi sprzedaje się nośne kąski
        > właśnie jak te samochody, cenzurę i pobicie dziennikarza. Pan Kowalewski więc
        > sie specjalnie nie wysilił jedynie grzebiąc się w brudach z magla.

Bo o sytuacji w służbie zdrowia jest powszechnie wiadomo, a poza tym, trudno za
        nią kogoś rozliczyć - to są rzeczy praktycznie nie do udowodnienia i nie do
        pociągnięcia kogoś do odpowiedzialności. Tymczasem takie rzeczy, jak autka,
        zamach na media czy "współudział" w pobiciu fotoreportera (oraz korupcja w
        szeregach), to już są rzeczy dużo konkretniejsze i łatwiejsze do "ścigania".
        Czasami trzeba i tak, wiedząc, że za "przestępstwa główne" nie da się kogoś
        zweryfikować, bo są nie do udowodnienia, chociaż każdy wie, że coś jest na
        rzeczy.
        Przypominam, że Ala Capone wsadzono za niepłacenie podatków, a nie za
        kierowanie mafią i morderstwa. Nie potrafili mu udowodnić, chociaż wszyscy
        wiedzieli, że tak było, no to skasowali gościa od innej strony, a siedzieć i
        tak poszedł. A o to chodziło.

> A swoją drogą uważam, że ta sprawa z paparazzi też zrobiła pozytywnego
        > bohatera z kogoś kogo bohaterstwo jest co najmniej wątpliwe.

Jakiego bohatera??? Gość został pobity i o tym opowiedział, to wszystko. Za
        tydzień mało kto będzie pamietał, jak się nazywa. A on wokól siebie też nie
        robił szumu. Więc te oskarżenia o "bohaterstwo" są śmieszne.

A ja myślę, że właśnie pogrążyli prawdziwą świnię, której koledzy już dłużej
        nie potrafili chronić.
        Jak Pan MŁ był jeszcze MZ, to wiele z jego bezczelnych wypowiedzi uchodziło mu
        płazem, a te dwa autka do dziś stoją niesprzedne, pomimo dwóch ogłoszeń o
        przetargu (a kasa poszłaaaaaaaa - niegospodarność ??).
        Zaraz po tym, jak Pan Łapiński przestał być MZ, dostał od chroniących go
        kolegów posadkę "barona" mazowieckiej SLD.
        Potem, jak się zaczeło pisanie o "lekach za łapówkę" i Pan MŁ gadał o nałożeniu
        mediom kagańca, to duża część "twardego" SLD oraz "Trybuna" popierały jego
        wypowiedzi i tylko kilku prominentów zdecydowanie się od tego odcięło. Ale
        słychać było, że to co on mówi znajduje poklask w tzw. "dołach partyjnych".
        Wykończyła go dopiero sprawa z pobiciem fotoreportera, bo tu już koledzy nie
        byłi w stanie dłużej uznawać, że nic się nie dzieje.

I wczoraj wywalono go z SLD. A Pan by chciał, aby media już o tym nie
        poinformowały??? To tak, jakby zacząć relację z tego, że złapano gang
        pruszkowski i rozpoczął się ich proces, a potem nie informować o jego
        zakończeniu i wyrokach - bo po co? Nie kopać biednych leżących przestępców, to
        są na pewno płotki, których koledzy rzucili na pożarcie ...
        Ale bzdura ...
        • Gość: Lesiek Re: Cel pal ognia ... z zapalniczki ... IP: 195.205.139.* 05.06.03, 10:35
          Neandertalski być może nie ma racji w konkretnej kwestii ministra Łapińskiego.
          I ma _bardzo dużo_ racji w kwestii ogólnej.
          Mam pytanie: co się stało z tymi dziennikarzami, którzy ogłosili np. premiera
          Oleksego zdrajcą? Czy któryś z nich chociaż publicznie przeprosił za osądzenie
          człowieka bez cienia dowodów?
        • neandertalski Re: Cel pal ognia ... z zapalniczki ... 05.06.03, 10:43
          mi chodzi tylko o to, ze trochę mnie dziwi jak zgodnym i jednym głosem
          wszystkie media napadły na Łapińskiego, tym bardziej, że wypowiedzi na tym
          forum typu dobrze mu tak i jeszcze więcej powinni mu dokopać mnie nie napawają
          podobnym uniesieniem. Nie bronię Łapińskiego, przecież tłumaczę, ze nie o to mi
          chodziło, piszę jedynie o stylu w jakim się odbywa to wszystko. Mnie sie ten
          styl nie podoba, nawet jeżeli nie mam w sobie sympatii dla byłego MZ. Piszę o
          swoich odczuciach, nikt się nie musi z nimi zgadzać, mogę się nawet mylić ale
          tak po prostu tą sprawę odbieram.

• Gość: koliber Re: Cel pal ognia ... z zapalniczki ... IP: 149.156.12.* 05.06.03, 10:46
            Jak człowiek, jak jego styl działania i urzędowania, w takim stylu ginie.
    • kicior99 Re: Łapiński na pal!!! 05.06.03, 12:36
      ie moje malpy, nie moj cyrk. Aferzysci wyrzucaja aferzyste ze swego grona...
      Nie interesuje mnie to. Dla mnie wazny jest wyrok sadu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka