tetlian 20.06.07, 06:08 Przecież to totalny kicz. -- => Jak Edgar nakrzyczał na rękę dziennikarza <= Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulaszek Harlequiny dla uszu 20.06.07, 07:49 Kicz, ale dużo ludzi niestety preferuje tego typu rozrywkę. Odpowiedz Link Zgłoś
klubowicz234 Harlequiny dla uszu 20.06.07, 08:36 szkoda, że nie napisano o imprezach organizowanych przez różnego rodzaju firmy. można zaprosić praktycznie każdego od Boys-ów do Shakiry. to wszystko zależy na co jest zapotrzebowanie i kto jakim dysponuje budżetem. czasami to lepiej próbować upić się rozcieńczonym piwem wzmacniamy domowym sposobem niż słuchać n- ty raz podstarzałej gwiazdy trzęsącej się niczym chory na parkinsona i ruszającej ustami w rytm nagrania sprzed lat lecącego z płyty. pamiętam, że jako dzieciak bardzo chciałem zobaczyć zespół "pod budą". jak ich pół przytomny usłyszałem ich dźwięki pobiegłem wręcz pod scenę. było tam, poza mną 3 osoby. reszta zajmowała się ogałacaniem stołów i opróżnianiem plastikowych kubków. radość mieszała się ze smutkiem. ciężkie jest życie Artysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyśko Harlequiny dla uszu IP: *.agito.pl 20.06.07, 10:01 Niestety jakie społeczeństwo taka i muzyka. A o naszych "gwiazdkach" lepiej już nie wspominać zamiast sumiennie zabrać się do pracy, cynicznie odcinają kupony od swej dawnej renomy. Takie zespoły jak De Mono czy Lombard napawają mnie obrzydzeniem. Cyniczni, zachłanni na kasę lenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Harlequiny dla uszu IP: 83.238.95.* 20.06.07, 10:15 To co prezentują te grupy to tyfus plamisty połaczony z cholerą. Odtrutką na to powinny być audycje radiowe prowadzone przez redaktórów - patrz osoby które reprezentują pewien poziom muzyczny. I tu jest kłopot bo większość stacji nadaje dokładnie to samo czyli chłam. Nie miejmy zatem pretensji że rokrocznie wypadamy z konkursu Eurowizji. Nie płaczmy że największymi gwiazdami są zera w postaci Wiśniewskiego i Ich 3, Rubika czy ostatnio pani Andrzejewicz. Ich też ktoś lansuje - zapewne któreś wcielenie Sierockiego. I to jest problem a nie Lombard czy Trubadurzy. Gdyby redaktorzy trzymali poziom te kapele musiały by się nauczyć grać albo zająć się dekarstwem czy ogrodnictwem z pozytkiem dla naszych uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavia Harlequiny dla uszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 10:25 Tak.tyle,że takie gwiazdy jak rolling stones nie wystepuja w Polsce co tydzień czy co miesiąc i wolę wybrac sie na rolling stones.. ale wole i tak inne imprezy,a takich ludzi ja ja jest całe mnóstwo... Zapraszam na FESTIWAL WIKINGÓW I SŁOWIAN w Wolinie. Odbędzie się w dniach 20- 22 lipca 2007 r. ZNACZNIE CIEKAWSZA IMPREZA. naprawdę wszystkim polecam!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umysł ścisły Harlequiny dla uszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 11:53 A dla mnie najsmaczniejszym daniem, ponad wszystkie jest dobrze zrobiona jajecznica z cebulą. Wolę ją od ostryg i kawioru ! I co z tego ? To rzecz gustu !!! Podobnie jak to, czy lepszą muzykę gra Metallica czy Universe ! To też rzecz gustu ! Rozumiem znawców, ekspertów, krytyków, Panów redaktorów od muzyki, którzy żyją muzyką i żyją Z muzyki. Zrobili z tego cała naukę (dziś nie z takich rzeczy ludzie potrafią naukę uczynić!) Ale my, zwykli słuchacze NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ ! Zgoda, można porównywać muzyków pod względem warsztatu, ale tu też nie dajmy się zwariować. Wszyscy ci piosenkarze, muzycy, tancerze, aktorzy są tylko i wyłącznie dla uciechy gawiedzi, dla naszej uciechy. I tyle ! I tyle ! Oczywiście dziś świat jest tak opanowany przez media, że w/w stają się autorytetami w życiu publicznym. Ale to temat na inną, długą dyskusję ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekzSiedlec Harlequiny dla uszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 12:03 Chciałbym ni w pięć, ni w dziewięć wtrącić swoje trzy grosze, a mianowicie autor chyba naśladuje Faulkner'a i w swoim tekście burzy chronologię zdarzeń, bo o Boney M w Siedlcach pisze w czasie przyszłym, kiedy występowali oni już dziesięć dni temu... Dni Siedlec miały miejsce od 6 do 10 czerwca, a dziś jest 20... Odpowiedz Link Zgłoś
pyzaptys Kilka slow krytyki 20.06.07, 14:45 A ja mam kilka słów do autora artykułu, może nawet do większości dziennikarzy muzycznych. Co wam przeszkadzają artyści, których dni największej popularności dawno minęły? W czym są oni gorsi od obecnych tzw. gwiazd o których za rok, dwa nikt nawet nie będzie pamiętał? Ja śmiem twierdzić, że jeżeli są chętni żeby przyjść na taki koncert gwiazdy sprzed 10 lat i się dobrze bawią to znaczy że jednak coś jest w tej muzyce. Niezależnie czy to disco czy rock czy coś innego. Zdecydowanie wolę iść na taki zespół niż na plastikową "gwiazdę" wylansowaną przez znudzonych dziennikarzy! Właśnie czas pokaże jak długo będzie świecić i czy za 10 lat ktoś będzie chciał ją oglądać! Co do Rolling Stones i im podobnych to można powiedzieć że są klasą sami dla siebie i zawsze warto iść na ich koncerty. Ale świat muzyczny nie kończy się na kilku największych kapelach! To tak jak z puszczaniem w rozgłośniach radiowych tylko największych hitów najpopularniejszych wykonawców. Po jakimś czasie chce się rzygać. I człowiek tęskni do jakiejś odmiany. I dlatego mają rację bytu i niezależne wytwórnie/producenci/wykonawcy jak i stare "zapomniane" zespoły. Ale COŚ w nich musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halik W Tworogu, a nie w Tworógu!! IP: 88.147.17.* 20.06.07, 16:20 Mówi się w Tworogu, a nie w Tworógu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Harlequiny dla uszu IP: *.pai.net.pl 23.06.07, 17:27 1. Radia i tv lansują kicz, ludzie idą na to, co lansowane. Gazeta też ma w tym udział. Mało jest sensownych tekstów o kulturze, zwłaszcza niszowej. Jesli juz, to mozna na nie trafić mając newsletter "kultura", nie trafiaja na pierwszą stronę. Na pierwszej stronie portalu od jakiegoś czasu w dziale "rozrywka" dominuje żenujący "Plotek": źle pisany, z błędami ortograficznymi i gramatycznymi, pozornie dowcipny. Duże rozczarowanie - mozna było z takiego serwisu zrobić niezły pastisz, a także przemycać w nim treści popularyzujące kulturę. 2. Kolejny tekst, w którym autor odkrył Amerykę. Przy tym zero zastanowienia skąd to, dlaczego, co z tym zrobic. 3. I znów w tekscie Doda wśród artystów z górnej półki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: germanio Harlequiny dla uszu IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.07, 18:07 Dobry tekst... serdecznie sie usmialam;)))) --- Graj Romanie graj, wszystko z siebie daj! (M.Piwowski "Uprowadzenie Agaty") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyton Harlequiny dla uszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 04:09 A ja przyznaję się bez wstydu, ze zdecydowanie wolę dynamiczny i stylowy Lombard (przynajmniej ten sprzed 20 lat, bo obecnego składu nie słyszałem) od np. "wysoce artystycznego", pseudopoetyckiego, smęcącego Turnaua ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gliwiczanka Harlequiny dla uszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 08:09 Czyżby ten materiał pisał jakiś świeżo upieczony "warszawiak"? Kompleksy widać gołym okiem, po lekceważącym stosunku do tzw. prowincji. Jezeli według Ciebie Doda i Komarenko sa lepsi od Gangu Olsena, to prawdoodobnie dawno nie byłeś na ich koncercie. Gang zagrał ostatnio super koncert w obśmianej przez Ciebie Rudzie Ślaskiej, przy kilkutysięcznej publice. Nowe przeboje, ciekawe brzmienie, z towarzyszeniem Rudzkiej Orkiestry Kameralnej. I chociaż nie przyjechał Stachursky (miał wystapić po Gangu, ale jego ekipie technicznej podobno nie spodobało sie nagłosnienie, a nieoficjalnie mówiło się za kulisami, ze zapił poprzedniego dnia na Wybrzezu) prawie nikt sie tym nie przejął. A świętujaca tego wieczoru dwudziestkę rhytm and bluesowa kapela zagrała tez porcję solidnego rocka i naprawdę dała czadu! A co do darmowych występów, to łatwo krytykować publikę, jak się ma darmowe akredytacje. Ja, choć mam, rozumiem tych, którzy nie chcą, albo nie moga płacić gigantycznych cen za bilety i płyty. Po prostu nie sa adekwatne do polskich zarobków. Niech zyje piractwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rapacki Harlequiny dla uszu, IP: *.eranet.pl 19.07.08, 01:28 Sankowski a tyś jest zwyczajny leń, piszesz o Universe a jedyną ich piosenką jaka jestes w stanie wymienić, jest "Mr Lennon" jeden z pierwszych utworów Breguły, młodzieńczy, naiwny, zaangażowany. A to że grupa wydała jeszcze 12 płyt, a Mirek również płytę solową "Kto Ci jeszcze wierzy" to jakimś dziwnym trafem uszło twojej uwadze. Jak tego wszystkiego posłuchasz to może wtedy zrozumiesz dlaczego ludzie chcą przychodzić na ich koncerty. Może twoja wrażliwość muzyczna też się przy okazji wzbogaci. Zobaczymy kto będzie pamietał o Dodzie czy Feel za lat pięć. Pozdrowienia z Bolonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Harlequiny dla uszu IP: 82.177.35.* 19.07.08, 05:31 Oj, panie Robercie... artykuł beznadziejny, bo nieprawdziwy. Totalny kicz - może lepiej niech pan zejdzie z "medialnej sceny", póki pana nie wygwizdają... Kto odsłonił własnie 13-tą gwiazdę w opolskiej "Alei Gwiazd"? Kto wydał parę miesięcy temu trzynastą płytę? Tak, tak - to właśnie ten straszący "Universe". Ale nie trudno panu nie przyznać po części racji - między Dodą a "Universe" jest przepaść... I to nie tylko dlatego, że w "szołbiznesie" wszystko śmierdzi łajnem komerchy... Na szczęście prawdziwi Artyści, mimo iż nie wszyscy już obecni wśród nas są wiecznie żywi i na listach przebojów naszych serc mają swoje zaszczytne miejsce. Pozdrawiam i ... może czasem warto jednak najpierw umyć dokładnie uszy zamiast tak od razu przeliczać wartość artystyczną utworów muzycznych na kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izi Harlequiny dla uszu IP: *.promax.media.pl 19.07.08, 11:51 Panie Sankowski!! Kiczowaty to jest niestety pana artykuł,który trąci totalną ignorancją muzyczną. Universe bohaterem jednego przeboju?! I pewnie dlatego grają już ponad 25 lat! Zły stan polskiego rynku (jak pan napisał) jest pogłębiany poprzez takie właśnie artykuły, w których umacniane są pozycje pseudo-gwiazd, które w artykule tym nazwane są "gwiazdami z najwyższej półki". Po treści artykułu wnioskuję, że jest Pan początkującym dziennikarzem (przynajmniej w sferze muzycznej) skoro wyznacznikiem sukcesu i gwiazdorstwa jest dla Pana częstotliwość pojawiania się w mediach i gaża koncertowa. Optymistyczne jest to, że bywa Pan gościem forum www.universe.pl. zapraszam jak najczęściej!! Panu pomoże to w rozwijaniu wrażliwości i dojrzałości muzycznej i "ogólnożyciowej", a nam zminimalizuje ryzyko czytania równie tendencyjnych artykułów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka-fanka Harlequiny dla uszu IP: *.chello.pl 19.07.08, 14:44 ciekawe ile lat ma autor tego tekstu ?! 20-25 ?! Uważam że takie teksty nie przystoją do dobrego dziennikarza, którym najwyraźniej nie jest.... Uważam że każdy ma swój gust i lubi to co lubi. Naśmiewanie się z imprez typu Dni .... nie jest na miejscu, bo to dla tych ludzi b.duże wydarzenie i taki zespół jak Universe czy Papa D. czy Lombard to super zespoły, ale niestety już zapomniane przez naszych RODAKÓW. Wolą wsłuchiwać się w angielskie teksty, niejednokrotnie głupich tekstów, nie zwierających w sobie żadnego przesłania. Ani Universe, ani żadnego z wymienionych w artykule zespołów nie miała "zaledwie" jednego przeboju, bo jest ich mnóstwo... A autor tekstu jest jak najbardziej nieuświadomiony ! Resztę pozostawiam bez komentarza... Fanka zespołów lat 80-90... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vendy Harlequiny dla uszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 11:09 Najwyraźniej moją gminę stać na "gwiazdy". Rok temu grał u nas Paweł Kukiz z zespołem Piersi - koncert świetny, oczywiście byłam. W tym roku była grupa Kombi - padało, nie poszłam. Mam nadzieję, że za rok właśnie Universe zagrają - może lać, grzmieć - pójdę jeśli tylko przyjadą. I będę się dobrze bawić. Pozdrawiam Pana Sankowskiego. Żeby o czymś pisać, powinno się to poznać. Odpowiedz Link Zgłoś