Dodaj do ulubionych

Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę?

• Gość: Igi A gdzie jest Pan Kuba??? IP: *.waw.cdp.pl 30.01.02, 09:50
      Czy ktoś wie, co się z nim dzieje? Pojechał na urlop, czy rzucił pracę? Boże,
      jeżeli on odejdzie, to czego ja będę słuchać??? Przecież nie Zetki lub Rmfki...
      A co do słuchalności - pewnie, że jest ważna, ale myślę, że dużo ważniejsza
      jest lojalność słuchacza. Czy stacje komercyjne mogą liczyć na to, że codzień,
      co tydzień o tej samej porze jakaś grupa ludzi włączy właśnie ich, by posłuchac
      swojej ulubionej audycji? Wątpię. Nie chcę nikogo urazić, ale dla mnie te radia
      są tak bezpłciowe, że w ogóle ich nie rozróżniam...
      • Gość: MArCello Re: A gdzie jest Pan Kuba??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.02, 11:16
        Ktoś chyba wspominał, że p.Kuba będzie prowadził "za
        karę" jakąś wieczorną audycję. Prawda li to ?
        MArCello
      • Gość: Mirek Re: A gdzie jest Pan Kuba??? IP: 192.168.0.* 30.01.02, 14:19
        Pan Kuba, jak wieść niesie, jest na nartach najprawdopodobniej w Dolomitach.
        Ma wrócić w lutym. Każdemu się urlop należy.

W ostatnim czacie Wirtualnej Polsce wspominał, rzeczywiście, coś, że miałby
        mieć autorską audycję, pewnie, w godzinach nietoperzy.

• alicjab Re: A gdzie jest Pan Kuba??? 30.01.02, 15:00
          Chcę was pocieszyć, że Kuba Strzyczkowski poprowadzi audycję popołudniową w
          piątek, 1 lutego. Wraca z urlopu.
          • Gość: Igi No to kamień z serca! IP: *.waw.cdp.pl 30.01.02, 15:30
            alicjab napisał(a):

> Chcę was pocieszyć, że Kuba Strzyczkowski poprowadzi audycję popołudniową w
            > piątek, 1 lutego. Wraca z urlopu.

Dzięki wielkie za info :)
        • Gość: M@rcin Re: A gdzie jest Pan Kuba??? IP: *.waw.cdp.pl 30.01.02, 15:03
          Na tym samym czacie wspominał, że jeśli Trójka bęzie się nadal
          komercjalizowała - adios. On odejdzie.
          M@
    • Gość: MArCello Przełączyłem na inną stację... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.02, 11:48
      Właśnie przełączyłem na inną stację (losowo). Nie
      zdzierżyłem Tanga Budki Suflera. Zdaję sobie sprawę że
      na nowej stacji zaraz usłyszę to Tango jeszcze nie raz,
      ale na Trójce nie mogę tego słuchać. Degrengolada. Co
      szkodził o tej porze Trójkowy Express, co choćby
      Muzyczna Poczta UKF (słuchacze mają lepszy gust od
      obecnie królujących redaktorów muzycznych??). Ciśną mi
      się najgorsze przekleństwa... To nie ja zdadziłem
      Trójkę ... Już wiem, przełączyłem na RMF - muszę
      odreagować.
      Pozdrawiam cierpliwych (czyt. naiwnych)
      MArCello
      • ergil Re: Przełączyłem na inną stację... 30.01.02, 12:57
        Ja chce kolejny odcinek serialu o Wiceprezesie!!
        :-((

Przelaczac na inna stacje? Sama to robie. Nie wymagam godziny muzyki powanej
        dziennej. Ale godzina w tygodniu nie zaszkodzilaby w programie dla ludzi
        inteligentnych. Polgodzinny "Puls" uzupelniam wywiadami na Zetce lub programami
        na Jedynce. A kiedys na propozycje innych stacji reagowalam smiechem.

Prezes!! Po diabla grac to samo, co gdzie indziej?? I sciagac takich samych
        prezenterow? Po co robic kolejna kalke stacji komercyjnych?
        Prezes!! Puknij ty sie!

Ja chce kolejny odcinek serialu!
        :-(
        E.
        • myciek Wiceprezes... 30.01.02, 14:07
          A może on wcale nie jest taki zły... Może tylko nie wie, co czyni... Może pamięć mu szwankuje... I co z
          takim? Ginkofar, czy inną nalewkę? Po co. Wystarczy przy każdej okazji powtarzać: Prezesie -
          Inforadio!!! INFORADIO!!! Pseudo mu dodać - euGeniusz INFORADIO Smolar. Nie dajmy mu
          zapomnieć o tym wielkim sukcesie medialnym, o stacji, której słuchają miliony Polaków, a swietna
          jest, jak samo BBC, co się w nim pracowało...
          BTW - to była Sekcja Polska, a nie "prawdziwe" BBC. Więc może stąd ta rozbieżnosć między
          znakomitym skądinąd wzorcem a pomysłami euGeniusza INFORADIO Smolara?
          Wracając do tematu: przywiążmy mu do alfy puszki z napisem INFORADIO (sam to zrobię, podajcie
          tylko numery ;-)) Może przejrzy na oczy i opamięta się... W każdym razie przypomni sobie, że istniejemy
          ;-)
          • Gość: Kryt Re: Inforadio - Zombie eteru IP: 62.233.163.* 30.01.02, 14:12
            Skleroza nie boli. Tylko czasem, po nocach śni się ponure widmo, z zębami do
            pasa, ociekające krwią...
            To duch Inforadia, zawodzący żałośnie: "Smolarze! Cóżeś mi uczynił?"
            Jak to co? Zapowiedział sukces!
            Nie wystarczy zapowiedzieć?
            Naprawdę nie?
            Trzeba jeszcze coś umieć?
            No, no, kto by pomyślał.

• Gość: M@rcin Re: Inforadio - Zombie eteru IP: *.waw.cdp.pl 30.01.02, 15:07
              Według "mediafm"
              Inforadio - największa klapa medialna w historii wolnej radiofonii.
              Żeby być uczciwym - Inforadio przerodziło się w TOK FM. 0,3% udziału w rynku
              obecnie.
              Zaprawdę powiadam wam - Wiceprezes Smolar umie dać czadu.
              "Wiadomo, fachura" - że zacytuję pewien niecenzuralny dowcip. Kto zna, ten wie,
              o co chodzi.
              M@
        • mikolaj7 Re: Przełączyłem na inną stację... 30.01.02, 15:56
          ergil napisał(a):

>
          > Przelaczac na inna stacje? Sama to robie.

ja dalej na nic innego nie przelaczam. nie ma alterntywy,
          zdazylem sie juz przyzwyczaic i nie mam zamiaru teraz
          szukc nowego radia.
          • Gość: szaman No to Smolar IP: 62.233.167.* 30.01.02, 17:18
            No to cokolwiek by nie mowic i nie robic, Smolar bedzie Ci zapodawal swoja
            radosna destrukcje, skoro nie zamierzasz wylaczyc radia.
            • mikolaj7 Re: No to Smolar 01.02.02, 20:08
              Gość portalu: szaman napisał(a):

> No to cokolwiek by nie mowic i nie robic, Smolar bedzie Ci zapodawal swoja
              > radosna destrukcje, skoro nie zamierzasz wylaczyc radia.

nie zamierzam. czego innego mam sluchac? podaj mi pare
              propozycji to potestuje.
      • mikolaj7 trojka - muzyka 30.01.02, 15:58
        Gość portalu: MArCello napisał(a):

> Właśnie przełączyłem na inną stację (losowo). Nie
        > zdzierżyłem Tanga Budki Suflera. Zdaję sobie sprawę że
        > na nowej stacji zaraz usłyszę to Tango jeszcze nie raz,
        > ale na Trójce nie mogę tego słuchać. Degrengolada. Co
        > szkodził o tej porze Trójkowy Express, co choćby
        > Muzyczna Poczta UKF (słuchacze mają lepszy gust od
        > obecnie królujących redaktorów muzycznych??). Ciśną mi
        > się najgorsze przekleństwa... To nie ja zdadziłem
        > Trójkę ... Już wiem, przełączyłem na RMF - muszę
        > odreagować.
        > Pozdrawiam cierpliwych (czyt. naiwnych)
        > MArCello

to poczta ukf tez zeszla?! tylko wtedy moglem posluchac
        np. jakiegos zapomnianego straego rocka, na ktory bym w
        zyciu nie trafil... do kitu z tym radiem, ale sluchm dalej. nie
        wiem na co sie przerzucic. wszystko dalej wydaje si gorsze.
    • Gość: Jarek Pomnik Smolara w Krakowie IP: *.krakow.eco.pl 30.01.02, 16:04
      Jeśli ktoś widział pomnik Skargi, to będzie wiedział, o co chodzi.
      Pomnik jest brzydki jak noc. Facet - między nami - nawet dość podobny do
      Wiceprezesa. W ręku trzyma jakieś pudełko i wyraźnie chce nim rzucić. Stoi na
      słupie i w dodatku zwisa mu coś, długie takie.
      Otóż rozszyfrowaliśmy to z Andrzejem:
      - Pomnik jest rzeczywiście pomnikiem skargi. Skargi słuchacza na poziom PR III.
      - Wiceprezes rzuca radiem oczywiście (Oby!!! Oby je wreszcie rzucił. Tyle jest
      pieknych zawodów).
      - stoi nie na słupie, tylko na "słupku (rzeczywiście, wysokie toto nie jest)
      słuchalności". (wysokość słupka? ok 5%)
      - A co mu zwisa? Poziom Trójki mu zwisa!

Jarek
      PS
      jasne, że mam adres: j.p.zajaczkowski@interia.pl
      (sorry, "Gazeto", ale biznes is biznes)
      • quont Re: Pomnik Smolara w Krakowie 31.01.02, 14:01
        Widzialem. Hyhyhyhy. Rzeczywiscie
        :))))))
      • Gość: Mund Re: Pomnik Smolara w Krakowie IP: *.futuro.pl 01.02.02, 11:12
        Hehe! Krakow rulez!
        A pomnik podobny. Interpretacja - :))))))))
        Mund(i)
        • ergil Re: Pomnik Smolara w Krakowie 07.02.02, 13:44
          Mundeczku - buzi. Lubie Cie "na niewidzianego". Pommnik jest obrzydliwy.
          ohydny, okropny, kompletne bezguscie i jak twierdza znawcy na bakier z
          przepisami. Wypisz, wymaluj Pan Wiceprezes Smolar.
          A w dodatku stoi na placu Marii Magdaleny, ktora jawnogrzeszyla, z etgo, co
          mnie pamiec nie myli? Wypisz, wymaluj Pan Wiceprezes Smolar. Tez jawnogrzeszy.
          Tylko jedna roznica. W rzeczywistosc Pan Wiceprezes Smolar nie stoi - on lezy,
          jeszcze nizej niz obecny poziom Trojki.
          Dla calego Krakowa pozdrowienia i wspolczucie z powodu takiego pomnika
          E.
    • Gość: Nu! Tok Fm ! IP: *.bmj.net.pl 31.01.02, 08:59
      Jeżeli swoje powstanie Tok Fm zawdzęcza Smolarowi, to może ten Smolar nie taki
      głupi?
      Nie wiem jak teraz, ale jakis czas temu, uciekając od "muzycznego radia" Pr.3,
      trzymaj z nami trzymaj z nami trzymaj z nami trzymaj,kubulków, progresywnego
      roka, jestem jarosławem andrusem, trupa powtórki, DROGI PANIE...!, przyjaciół
      karpia, ciotek kulturalnych, czy mogę pozdrowić?, naprawdę sie dodzwoniłem?,
      trzymam kciuki, kubków trójki, i całego tego codziennego kieratu złapałem Tok
      Fm.
      No nie. Szok !: Ludzie normalni dzwonią, czasami fachowcy, co sie znają na tym,
      o czym mówią, dziennikarze też jakby inteligentni, chca rozmawiać ze
      słuchaczami, nie mówią: no dziekujemy, ale zostało nam jeszcze 30 s., Był nawet
      facet co sie podawał za murzyna i był dowcipny, a inny strasznie "morde darł"
      do mikrofonu i do słuchaczy.
      Szok. Jakby się tam nie podlizywano słuchaczom, bo chodziło o żywą dyskusję,
      rozmowę, wymianę zdań. Żadnego włazenia sobie do tyłków! I zero męczenia muzyką
      rozrywkową; wesołych skocznych przerywników dla rozluźnienia się. To była
      naprawdę duża, chociaz perwersyjna nieco przyjemność słuchać, jak kolejny
      nabuzowany facet dodzwaniał do Maruszeczko, myśląc, ze spuści jej intelektualne
      bencki, a Maruszeczko, poparskując rozbrajajaco ze smiechu odprowadzała gościa
      do przedszkola. No klasa. Na miarę Olejnik, chociaż z innej półki. Inni też
      byli nieźli. I to bolesne uswiadomienie (przez kontrast), że w Trójce to ze
      słuchacza robi się stale "przysłowiowego tata wariata" i że nie ma tam
      prawdziwych dyskusji...... słuchacz na linii w Trójce to stan wyższego
      zagrożenia i trójkowcy chyba sie po prostu boją konfrontacji z żywymi ludźmi,
      nie potrafią z nimi rozmawiać. No, może ja jestem przewrażliwiony, albo
      znieczulony, ale to mizdrzenie sie w Trójce wszystkich do wszystkich jest
      okropne! Sami fajni ludzie, i słuchacze jeszcze fajniejsi! Tacy fajni? Pamietam
      kilka audycji o polityce, w których poruszano tzw. gorace tematy, zdaje sie
      sprawe Kosowa, a tu dzwoni jeden słuchacz i nawija, że to panie wszystko
      Niemcy, za tym stoją, bo broń chca sprzedać, strefy wpływów, itd. dzwoni
      następny i to samo, żeby uchodźców nie przyjmowac bo mamy własną biedę, itd.
      Stosunek głosów poprawnych do psycholskich był jak 2/3. i w kolejnych audycjach
      sie to powtarzało. Żenada. Gdzie te miliony kulturalnych progresywnych
      słuchaczy? Pytałem znajomych czy też ich to uderzyło, czy to tylko moje
      wrażenie, ale potwierdzili moje odczucia.
      Do czego zmierzam. Słuchacze 3 są raczej biernymi apolitycznymi,
      niezaangażowanymi odbiorcami, którzy potrzebują radia jako muzyki tła ich
      codziennych czynności. Czy to takie fajne? Hm. Cool?
      Nie wiem, co sie dzieje z Tok Fm, czy jeszcze istnieje, bo nadawali w takim
      miejscu na skali, że mi się skończyła. Ale to był/jest bardzo ciekawy
      eksperyment radiowy i społeczny.
      A odnoście narzekań, że trójka się kończy, to śmiem przypomnieć, że kończyła
      sie już wielokrotnie. Np wraz ze stanem wojennym: Odeszli "zbuntowani i
      niezależni" a zostali "reżimowi" czyż nie ? Pamiętam taką audycję kilka(?)lat
      temu, na cześć X-lecia trójki, gdy zaproszono do wspomnień radiowców, którzy
      tworzyli to radio przed 1981. Grobowo to brzmiało, gdy na końcowe pytanie, czy
      jeszcze słuchaja Trójki i czy czują sie z nim związani, odpowiadali, (jak
      pamiętam), że nie, że to nie jest to radio, które tworzyli, bo to jest juz
      tylko radio rozrywkowe a oni robili literackie i na serio.
      A może skończyła się, gdy Kaczor "stracił" charyzmę i już nie objawiał jako
      pierwszy w Polsce tego co wylegało sie świecie muzyki i było najważniejsze.

A może wtedy, gdy Trójka straciła zainteresowanie treścią emitowanych piosenek
      (teksty) a przecież istotą rocka jest jednak to, o czym się spiewa...

A może wtedy, gdy zniknęłą muzyka poważna z anteny, albo gdy przestali
      czytać "codzienną powieść w wydaniu radiowym".

A może, gdy pozbyto się Jurka Owsiaka (Towarzystwo Przyjaźni Chińskich
      Ręczników)[jak kilka (?)lat temu zapytano Owsiaka, tuż po ukończeniu Orkiestry,
      czego najbardziej w życiu żałuje, powiedział: że wyrzucenia go z trójki].

Kończąc te impresje, które są tylko impresjami powtałymi na kanwie lektury
      topiku, apeluję do +/- 20 latków, żeby nie przejmowali się tak bardzo upadkiem
      3, gdyż nie jest to młoda panna, co to zeszła na złą drogę, ale spruchniały
      stary dziad. Nikt dobrze nie pamieta jej lat najlepszych. Nie wiadomo, czy w
      ogóle były takie, czy to tylko mit jakiś, albo legenda sprzedana młodzieży
      przez "starych". Zamiast walczyć z prezesami, przewekslowując energię na
      użeranie się, nich poszukają swojego medium gdzie indziej: przecież underground
      podobno kwitnie

Mam nadzieję.
      Dozgonny trójkowicz

• alicjab Re: Tok Fm ! 31.01.02, 10:49
        Są jeszcze tacy, co pamiętają dawną Trójkę i to co z niej najlepsze. Trójka
        przez lata zmieniała się, ale zawsze była radiem ambitnym, na wysokim poziomie.
        To, że teraz - być może - trochę jest obawy przed tym, co powiedzą słuchacze,
        być może wynika z tego, że ludzie naprawdę są w trudnej sytuacji, bo jak coś
        "nieprawomyślnie" skomentują, to mogą mieć kłopoty.
        Smolar nie stworzył TOK FM, Smolar stworzył Inforadio, którego nie dało się w
        ogóle słuchać - były tam nudne, przegadane audycje, które prowadziły zadufane w
        sobie "gwiazdy", a słuchacze niewiele mogli powiedzieć. Inforadio zostało
        przekształcone w TOK FM dopiero po odejściu stamtąd Smolara, a jego reformy
        dokonał, o ile mnie pamięć nie myli, Paweł Zegarłowicz, jeden z dawnych
        dyrektorów Trójki, który przez jakiś czas był dyrektorem programowym TOK FM.
        Gdyby pozostał tam Smolar, idę o zakład, że stacja by padła już dawno temu (a w
        chwili przekształcenia się była bliska bankructwa). Teraz też ma kłopoty, ale
        sądzę, że nie na taką skalę i wynikające z ogólnie trudnej sytuacji na rynku
        medialnym i reklamowym.
        • Gość: Nu! Re: Tok Fm ! IP: *.bmj.net.pl 31.01.02, 23:55
          alicjab napisał(a):

> Są jeszcze tacy, co pamiętają dawną Trójkę i to co z niej najlepsze. Trójka
          > przez lata zmieniała się, ale zawsze była radiem ambitnym, na wysokim poziomie.
          >
          > To, że teraz - być może - trochę jest obawy przed tym, co powiedzą słuchacze,
          > być może wynika z tego, że ludzie naprawdę są w trudnej sytuacji, bo jak coś
          > "nieprawomyślnie" skomentują, to mogą mieć kłopoty.

Całkiem możliwe, ale to naprawdę nieznośne. W trójce trudno sie wypowiedziec do
          końca. Jak ktoś coś bredzi albo mówi "za długo", to zdejmuje sie go z linii.

> Smolar nie stworzył TOK FM, Smolar stworzył Inforadio, którego nie dało się w
          > ogóle słuchać - Inforadio zostało
          > przekształcone w TOK FM dopiero po odejściu stamtąd Smolara, a jego reformy
          > dokonał, o ile mnie pamięć nie myli, Paweł Zegarłowicz, jeden z dawnych
          > dyrektorów Trójki, który przez jakiś czas był dyrektorem programowym TOK FM.

No. To rozumiem. A tak przy okazji to czytałem gdzieś w GW, ze pomysł utworzenia
          radia gadanego w Europie był z góry skazany na niepowodzenie, i (podobno) to
          specjalność amerykańska.

Nawiasem mówiąc ciekawy jestem, czy ktoś na forum wie, jak przedstawia się
          kwestia archiwum Trójki? czy to nieprzemierzona kopalnia nagrań i dokumentów, czy
          moze nie istnieje takowe coś. Pamiętam ze szkoły, że kiedyś pojawił sie problem
          nieistnienia archiwum 60min/h. Bo, jak tłumaczył Guru Kaczmarek, nie było
          pieniedzy na nowe, czyste kasety i nagrywali nowe audycje na starych. jak sie
          słuchacze opbuszyli! Jak tam była wymiana nagraniami kolekcjonerów 60min/h. Wuj
          mój miał całe szuflady tych nagrań, ale ktoś je ukradł. A inne rzeczy? czy
          istnieja jeszcze nagrania powieści "Macunaime" Bardiniego - dzieło sztuki. A
          pierwsze wersje hitów Kaczmarka i spółki, kiedy jeszce jako młodzianki
          śpiewali "Polskie strzechy". A monologi Kaczmarka? A ta masa autorakich audycji,
          które często wystarczyłoby wyemitowac po raz drugi, a okazałoby się, że jak wino
          i filmy Barei jeszcze z czasem zyskały. Być może to własnie jest nakwiększy
          dorobek Trójki, który spokojnie wytarczy aby podnieść to radio z kolan. Nie tak
          znowu dawno Andrut zdaje sie puścił, przepraszajac za naiwność dziciecą autorów,
          dialog Kałużynskiego z jakąś panią, nie pamietam jaką, o filmie "Gorączka
          sobotniej nocy", świerz(ż)o po premierze.... Kapitalne. A przecież to była stała
          audycja w trójce, która trwała nie wiem ile lat.... A rozmowy z pisarzami???? Z
          Białoszewskim kiedy wygłosił fenomenalny monolog o ciężarówkach odjeżdźających ze
          wysypiska śmieci, ze papierki do nich poprzyczepiane powiewały, jakby machając do
          niego setkami husteczek.... Eh
          Tyla
      • Gość: Jarek Re: Tok Fm ! IP: *.enetwork.pl 03.02.02, 20:32
        > "moze ten Smolar nie jest taki glupi?
        Kochany
        1. Smolar "stworzyl" Inforadio - klapa-gigant
        2. InfoRadio przeszlo w TOK-FM - druga klapa (0,3%)
        3. wyrzucil Kaczkowskiego z dyrektorstwa
        4. mianowal Olszanskiego, ktorego z kolei wywalil zespol
        5. Mianowal kolejne "gwiazdy" i nadal zamienia Trojke w badziewie
        Nie jest? To ile jeszcze trzeba spieprzyć, zeby zostac uznanym za "radiowego
        niedojde"?
        W dodatku, kiedy PAN Wiceprezes Smolar (w roznych mutacjach) odwiedza rozne
        fora - wpisuje te same rzeczy, ktore wyglasza na radiowych korytarzach
        i "rautach" w Sopocie.
        I w dodatku zyje w przeswiadczeniu, ze jest sprytny i fachowy.
        Jak na razie, "moze nie jest taki glupi" - TAKI, na pewno nie. Reszta - do
        dyskusji
        Jarek Zajaczkowski
        j.p.zajaczkowski@interia.pl
    • ajk (5) Wiceprezes Smolar powiedział: 31.01.02, 12:58
      Wiceprezes Smolar powiedział:
      "Ustawa o radiofonii i telewizji nakłada na nas obowiązek realizowania misji
      radia publicznego. Traktujemy to śmiertelnie poważnie."
      ("Więź", maj 2000)

Bardzo "śmiertelnie", dosłownie i do zwycięskiego końca.
      W Programie Trzecim "śmiertelnie potraktowano": audycje z muzyką poważną i
      filmową, Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego, "Tylko bez polityki, proszę", "New
      Age, muzyka dla zmęczonych", "Muzykobranie", "Wszystkie drogi prowadzą do
      Nashville", "W tonacji Trójki", "Trzecia fala", "Pół Perfekcyjnej
      Płyty", "Parnas Trójki", etc.
      Poległy na polu CHAŁY!
      "Powtórka z Rozrywki", "Radio Retro", "Zabawy Literackie", "Kwadranse jazzu"-
      jeszcze są (?). Ale to już tylko pocięte na połowki i ćwiartki "zombie".
      Nie ujdą one jednak "śmiertelnie poważnemu potraktowaniu". Nie z Panem
      Wiceprezesem Smolarem takie numery!
      Pogrobowców audycji inteligentnych Pan Wiceprezes "potraktuje śmiertelnie
      poważnie"!

Albowiem, jak powiedział Terminator: "I'll be back".
      Obawiamy się, że Wiceprezes Terminator Polskiego Radia też.

CDN.
      • ergil Re: (5) Wiceprezes Smolar powiedział: 31.01.02, 13:34
        Yeah! maaaaan!
        A my panu Wiceprezesowi: "HASTA LA VISTA, BABY!"
        Więcej odcinków! Częściej!! Czy przewidywane są powtórki??
        Proszęęę
        E.
        • quont Re: (5) Wiceprezes Smolar powiedział: 31.01.02, 14:03
          Ergil, jak zwykle z celnym komentarzem. Ja tez chce wiecej. I tez nie chce
          Smolara w radio. Tzn. w radio niech sobie bedzie, ale dlaczego w panstwowym?
          Co? Jak panstwowe, to juz do niczego sie nie nadaje? I trzeba grabarzy tam
          zatrudniac?
          Won z PSUJEM!!!
          autorowi przybijam piateczke. Dobra robota.
          • Gość: M@rcin Re: (5) Wiceprezes Smolar powiedział: IP: *.waw.cdp.pl 31.01.02, 14:42
            Wiedzilem! Widzialem, ze sie nie zawiode. Super.
            Nie chcialbym nikogo obrazic, ale obawiam sie, ze Wiceprezes Smolar pobije
            Dyrektora Buraka z watku na "Dilbertozie" nie tylko dlugoscia opowiesci, ale
            takze poziomem podejmowanych decyzji.
            Ja takze chce powrotu Klubu Ludzi Ciekawych wszystkiego i "Ksiazki tygodnia". I
            pani Gosi Pecinskiej.
            Panie Wiceprezesie! Nie wszyscy mlodzi to dresiarze! Nie wszyscy chca kaszany i
            piwa. Niektorym potrzebna jest tez kultura.
            M@
            • Gość: jojo Smutny wniosek: pogrzeb Trojki? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.01.02, 14:56
              A co sadzicie o koncepcji, ze to konkurencyjne stacje przyczynily sie do osadzenia pana prezesa S. na
              stolku i utrzymuje jego istnienie? Dla zwiekszenia wlasnej sluchalnosci? Jesli tak jest, to wszelkie
              walki o powrot starego, dobrego radia w zyciu nie odniosa skutku: wyrok smierci zostal wydany. A
              nawet jesli tak nie jest, to smiem podejrzewac, ze chora, meska pseudoambicja nie pozwoli takiemu
              partaczowi przyznac sie do bledow i przywrocic stare oblicze stacji. Bedzie walczyl o swoje bzdurne
              racje do konca. rece opadaja.
              • gert Re: Smutny wniosek: pogrzeb Trojki? 31.01.02, 15:46
                Obawiam sie, ze cos w tym jest. No bo jesli Smolar to taki geniusz eteru, to
                czemu zadna komercyjna go nie chce? Tyle stacji, tyle rozglosni, a on sie musi
                platac o Polskim Radio. I dopiero niedawno zalatwil sobie Alfe Romeo, podczas
                gdy w komercji wozilby sie najnowszym merolem.
                Problem jest prosty: Smolar na radiu sie zna, jak ja cerowaniu. Ja wiem tylko
                tyle, ze robi sie dziury. I jak sie robi. Tyle samo wie o radiu Smolar. Jak cos
                spieprzyc. NO bo trzeba byc ostatnim mulem,zeby wywalac takie audycje, jakie za
                jego kadencji polecialy, zeby zwlaniac Kaczkowskiego i mianowac na jego miejsce
                takiego beznadziejnego dyrektora jak Olszanski.
                Sluchajcie! Moze sprzedamy Smolara Osamie?? Problem terroryzmu zniknie po roku -
                wszyscy sami sie powysadzaja, a Smolar oglosi wtedy, ze swiatowy terroryzm
                odniosl sukces.
                PS
                A moze Osama juz sie o tym pomysle dowiedzial i dlatego sie ukrywa?
              • Gość: MArCello Nie jest łatwo naprawić! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.02.02, 11:09
                > takiemu partaczowi przyznac sie do bledow i przywrocic
                stare oblicze stacji.

Niestety mleko zostało wylane razem z odejściem
                wartościowych ludzi z Trójki. Nie ma się co łudzić, że
                oni teraz rzucą wszystko i wrócą na trójkowe łono. Może
                kilku, ale i tak nie da się odtworzyć starej formy. Jest
                jednak szansa, że uda się wypracować nowe radio na
                starych dobrych fundamentach.

A co do przysparzania konkurencji słuchalności to chyba
                nie do końca tak. Trójka w obecnej formie jest do innych
                bardzo podobna. Słuchacz takich stacji nie jest stały.
                Dziś słucha tego, jutro innego. Bez znaczenia, czy jest
                to Zetka czy Eska. Raczej Trójka zabiera słuchaczy tych
                bardziej "chwiejnych". Jednak gra powinna się toczyć o
                słuchaczy fanatycznych i wiernych. Trójka tu jednak olewa
                ich środkowym strumieniem (może brzydkie określenie, ale
                ja właśnie tak się czuję). Ja teraz też skaczę ze stacji
                do stacji. Jak długo jeszcze?

• Gość: Magda Re: Smutny wniosek: pogrzeb Trojki? IP: *.unitech.wroclaw.top.pl 01.02.02, 11:16
                Przestańcie pisać nekrologii!!! Prezes jest tylko jeden, a nas, tj. wielbicieli
                Trójki, którzy pamiętają jej dobre czasy, jeszcze całkiem sporo. Skoro on
                walczy, to my też nie możemy się poddawać i oddawać NASZEJ Trójki bez walki.
                Przede wszystkim nie zapominajmy o tych starych, wspaniałych audycjach. Niech
                chociaż żyją w naszej pamięci, bo tam żaden prezes nie ma wstępu.
                Poza tym zapraszam wszystkich do podpisania protestu na stronie:
                www.tajniak.nsbi.pl/protest
                Chociaż tyle możecie zrobić. A poza tym piszcie, piszcie, piszcie... do kogo
                się da, gdzie się da. Jak nas wywalą drzwiami, to wejdziemy oknem. Mnie też
                czasem ogarnia poczucie beznadziejności, bezradności i zwątpienia. Ale nie
                pozwolę sobie wmówić, że protesty nie mają sensu. Lepiej przecież zrobić coś
                niż nie robić nic, albo przygotowywać stypę.
                • Gość: jojo Re: Smutny wniosek: pogrzeb Trojki? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.02.02, 11:43
                  a jak sie podpisac pod protestem? Bo ja probuje od tygodnia, na rozne sposoby i jakos Tajniak nie
                  przyjmuje mojego podpisu do wiadomosci! Krecia robota prezesa S.? A poza tym, z tego co wiesc
                  gminna niesie i zycie pokazuje, prezes S. jest odporny na wszelkie formy nacisku i protestu: nawet
                  milion podpisow i marsz na Belweder (czy siedzibe pana S.) nie przywroca starej Powtorki z Rozrywki
                  • Gość: Magda Re: Smutny wniosek: pogrzeb Trojki? IP: *.unitech.wroclaw.top.pl 01.02.02, 12:08
                    Gość portalu: jojo napisał(a):

> a jak sie podpisac pod protestem?
                    Spróbuj zapytać Tajniaka - tajniak@tajniak.nsbi.pl
                    >A poza tym, z
                    > tego co wiesc
                    > gminna niesie i zycie pokazuje, prezes S. jest odporny na wszelkie formy nacisk
                    > u i protestu: nawet
                    > milion podpisow i marsz na Belweder (czy siedzibe pana S.) nie przywroca stare
                    > j Powtorki z Rozrywki
                    A ja jestem odporna na marudzenie. Wolę napisać kolejny list. Prezes na szczęście
                    nie jest wieczny, a jego stanowisko nie jest chyba dożywotnie. Dlatego
                    cierpliwości. Mnie martwią tylko ludzie, którzy odchodzą z Trójki, albo mają
                    takie plany (patrz: Niedźwiedź albo Pan Kuba na czacie Wirtualnej Polski). Nie
                    wiem, czy będą chcieli za jakiś czas zaczynać w Trójce wszystko od początku. Bo
                    jak Prezes przestanie być w końcu prezesem, to może znjajdzie się ktoś mądry, kto
                    pozwoli zrobić porządki po swoim "wielkim" poprzedniku. Cierpliwości i
                    wytrwałości życzę i proszę. Woda drąży skałę nie siłą, ale ciągłym, niezmiennym,
                    powolnym uderzaniem w to samo miejsce...albo jakoś tak podobnie.
                  • Gość: MArCello Re: Smutny wniosek: pogrzeb Trojki? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.02.02, 12:08
                    > Bo ja probuje od tygodnia, na rozne sposoby i
                    > jakos Tajniak nie
                    > przyjmuje mojego podpisu do wiadomosci!

Ja też przed chwilą próbowałem się dopisać do protestu i
                    nici z tego. Jakieś pomysły?
                    MArCello
                    • Gość: jojo Re: Smutny wniosek: pogrzeb Trojki? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.02.02, 12:12
                      zrobic szum medialny na pierwszej stronie Gazety? Bo w przypadku pogotowia w Lodzi to podzialalo
                      i glowy polecialy... Coz, czwarta wladza ale zawsze wladza!
                      • Gość: Magda Szum medialny to jest to! IP: *.unitech.wroclaw.top.pl 01.02.02, 12:21
                        Gość portalu: jojo napisał(a):

> zrobic szum medialny na pierwszej stronie Gazety? Bo w przypadku pogotowia w Lo
                        > dzi to podzialalo
                        > i glowy polecialy... Coz, czwarta wladza ale zawsze wladza!
                        To jest rewelacyjny pomysł, bo szum medialny to jedyny sposób zainteresowania
                        szerszej publiczności naszą sprawą. Tylko jak przekonać Naczelnego Wyborczej,
                        żeby zgodził się przedrukować fragmenty naszego Forum albo dał duży artykuł na
                        pierwszą stronę. Macie jakiś pomysł? Może zaczniemy wysyłać do Niego maile z
                        prośbą o zainteresowanie się tym, o czym mówimy tutaj?
                        • Gość: Tomek Re: Szum medialny to jest to! IP: 213.76.149.* 01.02.02, 13:14
                          > > zrobic szum medialny na pierwszej stronie Gazety? Bo w przypadku pogotowia
                          > > w Lodzi to podzialalo i glowy polecialy... Coz, czwarta wladza ale zawsze
                          wladza!
                          > To jest rewelacyjny pomysł, bo szum medialny to jedyny sposób zainteresowania
                          > szerszej publiczności naszą sprawą. Tylko jak przekonać Naczelnego Wyborczej,
                          > żeby zgodził się przedrukować fragmenty naszego Forum albo dał duży artykuł na
                          > pierwszą stronę. Macie jakiś pomysł? Może zaczniemy wysyłać do Niego maile z
                          > prośbą o zainteresowanie się tym, o czym mówimy tutaj?

Szum medialny tak, ale nie przy pomocy "Wyborowej". Dlaczego - zainteresowanych
                          odsyłam kilka pięter wyżej, do miniwątku "Wyborcza a Trójka". Super, że jesteśmy
                          na forum, ale tematem mogłyby się raczej zainteresować "Rzeczpospolita" czy
                          tygodniki w rodzaju "Wprost" czy "Polityka" (we wszystkich tych gazetach
                          pojawiały się już takie czy inne publikacje na temat toczącej Trójkę choroby - w
                          Wyborczej nie).
                          Ale oczywiście wszysycy będziemy mile zaskoczeni, jeśli Wyb. coś na ten temat
                          napisze - ale ja raczej na nią bym nie liczył.
                          Na koniec ciekawostka - w czerwcu ub. r. byłem w pewnej sprawie w Trójce u
                          Kaczkowskiego. Już nie był dyrektorem, ale portierzy cały czas mówią o
                          nim "dyrektor Kaczkowski". Przyzwyczajenie czy może coś więcej?
                          Pozdr. - rośniemy w siłę!!!

• alicjab Re: Szum medialny to jest to! 01.02.02, 15:22
                            Na Wprost nie liczcie. A jeśli chcecie coś konkretnego zrobić, włączyć się w
                            jakieś działania, proszę o kontakt ze mną.
                        • mzawka1 Re: Szum medialny to jest to! 26.02.02, 18:22
                          Teraz zamiast szefostwo trojki zameilujemy naczelnych wyborczej??? Heh zabawne
                          Ale powaznie mysle, ze to super pomysl i sie chetnie dolacze
                    • Gość: Magda podpisy pod protestem IP: *.unitech.wroclaw.top.pl 01.02.02, 12:18
                      Dostałam e-maila od Tajniaka, w którym obiecuje, że za parę dni będzie
                      uzupełniał listę z podpisami. Poprosił o cierpliwość. Ale jeżeli masz problem z
                      serwerem na Hotmailu,przez który wysyłane są te protesty, to spróbuj jeszcze
                      raz. Mój protest wszedł na serwer dopiero za trzecim razem, a na wpis na listę
                      ciągle czekam. Dzięki za próby!
            • Gość: Lotek Re: (5) Wiceprezes Smolar powiedział: IP: 62.233.163.* 31.01.02, 14:56
              Dzwoni Ergil i płacze mi ze śmiechu w słuchawkę. Zaglądam i też płaczę.
              Jezus Maria, co za.... może lepiej nie powiem? Jeszcze mnie kto wybanuje.
              No, ale przecież to są jaja z pogrzebu, co ten Smolar wyprawia.
              Ciekawe, czy to czyta?
              AJK-owi życzę zdrowia i pracowitości.
              Lotek
              • hannibal009 Równia pochyła poziomu Trójki 31.01.02, 23:40
                Zgadzam się z Wami całym sercem. Kiedyś Trójka była moim ukochanym radiem.
                Teraz jest to tylko moje ulubione radio. Jak długo jeszcze nim będzie? Nie
                wiem. Kiedyś wyłączałem radio na kilkadziesiąt minut w ciągu dnia, a teraz są
                dni, że nie chce mi się słuchać Trójki, bo znowu usłyszę "Ichnią Trójkę", albo
                jeszcze co gorszego. Kto wie co znowu wymyśli red. Olszański?
                Trzymajcie się.
                Pan_Tylda
      • Gość: Martka Re: (5) Jeeeeeszcze!!!!!!!! IP: 192.168.0.* 31.01.02, 18:26
        Kiedy nastepne odcinki??
        Rany! Smolar musi mieć sporą czkawkę. I dobrze mu tak.
        Oddawać "Klub LCW"! i "Tonację". Ja nie chcę formatu muzycznego! Ja chcę
        audycji autorskich robionych przez ludzi, którzy się znają na radiu!
        Martka (lat 20)
        • Gość: MArCello Re: (5) Jeeeeeszcze!!!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.02.02, 11:17
          No więc jak nie lubisz tego, czy innego to polubisz!!!
          Takie są założenia. Posłuchasz jednego kawałka z 10 razy
          na dzień to i polubisz. Tak wygląda nowoczesne,
          komercyjne radio. A jak jeszcze nie lubisz to puścimy
          jeszcze raz.Cieszysz się. Bo ja nie.
          MArCello

Nawet treść zgrała się z Twoim tytułem!!
          • mikolaj7 Re: (5) Jeeeeeszcze!!!!!!!! 01.02.02, 20:07
            Gość portalu: MArCello napisał(a):

> No więc jak nie lubisz tego, czy innego to polubisz!!!
            > Takie są założenia. Posłuchasz jednego kawałka z 10 razy
            > na dzień to i polubisz.

tak slucham kazdej piosenki tygodnia. taki np. 'amsterdam'
            - dawno sie tak nie cieszylem, ze jakas piosenka schodzi.
            przeciez puszczaja taka piosenke non stop i mozna oszalec.
        • mikolaj7 KLCW 01.02.02, 20:15
          Gość portalu: Martka napisał(a):

> Kiedy nastepne odcinki??
          > Rany! Smolar musi mieć sporą czkawkę. I dobrze mu tak.
          > Oddawać "Klub LCW"! i "Tonację".

ale sie ucieszylem wczoraj jak uslyszalem Hanne Marie Gize
          i KLCW - tylko, ze to bylo o 23. jakas glupota. ludzie sie
          rozdzwonili jak rzadko, temat tez w miare ciekawy - o
          depresji - dobre do sluchania. i co? godzine to trwalo i dla
          mnie to byl zaledwie poczatek dyskusji. jak juz wciskaja
          KLCW w nocy to niech trwa te 2 godziny nawet. albo niech
          bedzie KLCW zamiast 'Trzymaj z nami' jednego, bo
          codziennie po polnocy slysze ta audycje. jak mozna taka
          muzyke puszczac w nocy???

aha i czy to, ze wczoraj byl KLCW to jakis zbieg
          okolicznosci, czy to bedzie juz regularnie? bo jak dotad o
          tej porze nie slyszalem tego w ogole.
          • Gość: Tomq Re: KLCW IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.02.02, 16:05
            To niestety nie był KLCW To była 'Trójka pod księżycem' prowadzona przez Hannę
            Marię Gizę. A jej adres e-mailowy to klcw@radio.com.pl jako taka pozostalosc po
            tamtej audycji :(

A co do 3maj z nami...hmm... to niech lepiej zostanie.... mnie osobiscie sie
            taka muzyka podoba
          • mzawka1 Re: KLCW 26.02.02, 18:31

> ale sie ucieszylem wczoraj jak uslyszalem Hanne Marie Gize
            > i KLCW - tylko, ze to bylo o 23. jakas glupota.

Tez to znam. Kiedys sobie program sprawdzalam na stronie Trojki i byly bledy. W
            efekcie od Hanny Marii Gizy dowiedzialam sie, ze jednak jest audycja, i nie
            pomylily mi sie czwartki to zwatpilam. A ta audycja ktorej sluchales to pewnie
            bylo cos w rodzaju "Masz problem zadzwon".
            Ale najbardziej mi zal, ze koncza sie "Zabawy literackie"
            Czlonek KLCW i fanka Hanny Marii Gizy
    • Gość: ragana Smolar na Teneryfę!!!! IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 23:53
      Niech sobie jedzie na wczasy. Na zawsze. Na pewno znajdzie się tam miłe,
      teneryfiańskie radyjko, które potrzebuje fachowca do rozkręcenia interesu.W
      Polsce jest zimno, wiatr wieje i kobiety opalone tylko przez cztery miesiące w
      roku...a tam - czysta bajka!
      A poza tym, mnie się marzy trochę muzyki klasycznej w porze popołudniowej.
      Kiedyś była (dziecięciem byłam prawie, ale kasety z nagraniami np. muzyki
      dworskiej renesansowej puszczanej bodaj o 14.30). W ogóle Trójka ma problem z
      godzinami między Powtórką a ZdT. Najpierw wsadzili tam Kostrzewę, a teraz
      pojawił się potworek w postaci Słonecznej Trójki. Proponowałabym wyszczególnić
      w akcji protestacyjnej postulat całkowitej likwidacji tego badziewia, a jeżeli
      nie mają juz pomysłu, to w archiwach na pewno coś się wygrzebie wartosciowszego.
      Chociażby słuchowiska (kiedyś były chyba po 19.00 - kto to pamięta?).

A w sprawie Drogiego Naszym Sercom Wiceprezesa - błagam o jeszcze!!!

Pozdrowienia,
      R.
      • joe-doe Re: Smolar na Teneryfę!!!! 01.02.02, 11:22
        Szkoda Teneryfy
        Skoro facet jest jaki jest, to może GRenlandoia? Pusto, jak u
        radiowych "fachowców" w głowach, zimno jak u "radiowych "fachowców" w sercach",
        kultury żadnej, konkurencja niewielka.
        "Radio Smolar" - mrozi i nudzi.
    • januszjola Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 01.02.02, 19:53
      upodobniając się do stacji komercyjnych na pewno nie zdobędzie TRÓJKA większego
      poparcia wśród słuchaczy, zginie poprostu wśród innych stacji które mają
      ugruntowaną pozycję i wiernych słuchaczy, KIEDYS MIAŁA TRÓJKA ŚWIETNE POMYSŁY I
      DOBRĄ RAMÓWKĘ I SŁUCHACZY KTÓRZY WIEDZIELI ZA CO TRÓJKĘ LUBIĄ A DZIŚ MÓWIĘ ŻE
      LUBIĘ BO CHCĘ BYĆ WIERNA A TAK NAPRAWDĘ CORAZ WIĘCEJ RZECZY MNIE DENERWUJE

P.S. Czy was też denerwuje dziewczynka która prowadzi audycję gdzieś koło 14.00
      (o ile dobrze pamiętam)
      • januszjola Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 01.02.02, 20:01
        sory chodziło mi o wronę o 10,00
        • mikolaj7 Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 01.02.02, 20:19
          januszjola napisał(a):

> sory chodziło mi o wronę o 10,00

jest nieciekawa. nie mowie, ze tragiczna, ale sadze, ze
          mozna tam wsadzic cos lepszego.
        • Gość: Johnny_L Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: *.matrix.pl 07.02.02, 14:15
          delikatnie to brzmi: "denerwuje" ...
          ja się nie będę wypowiadał na jej temat ...
      • Gość: Tygrysek Eliminuje sie kulture ale bedzie hip-hop :) IP: *.impakt.pl 01.02.02, 23:40
        Znalazlem w necie: mp3.dlakazdego.pl/news.php

"Co irytuje dyrektora Laskowskiego i jak zamierza zmieszać Baszkę Marcinik i
        Janusza Deblesema z hip-hop'em... tego nie wiemy...
        Jeśli chodzi o "skoki słuchalności o 100%" to Adam Małysz przygotowywuje się do
        Olimpiady i w okolicach Myśliwieckiej raczej nie należy się go spodziewać.
        Możemy mieć tylko nadzieję że dyrektorowi Laskowskiemu zamiast owego skoku nie
        wyjdzie "Salto Mortale a la Trójka"... "

Dobre... dobre... ktoś już obiecywał rózne zmiany o "100% procent" :))
      • mzawka1 Re: ramowka po 14 26.02.02, 18:39

> P.S. Czy was też denerwuje dziewczynka która prowadzi audycję gdzieś koło 14.00
        >
        > (o ile dobrze pamiętam)

Chwala, ze jestem wtedy w szkole i nie slysze. Oj naprawde chwala. Omija mnie
        Sloneczna Trojka i inne badziwia z powtorka z rozrywki przeplatana jakas dziwna
        muzyka. Oj jak ja lubie szkole - jakies sa plusy
    • hannibal009 Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 02.02.02, 14:53
      Cholera. Jakbym słuchał zetki. Nie sposób tego wytrzymać. Dość tej Wrony, ja
      chcę Kaczora!
      Pan_Tylda
    • ergil Przypominam! 02.02.02, 15:45
      Autorzy wątku już o to prosili, więc teraz ja przypomnę:
      - nie zamieniajmy tego miejsca w konkurs piękności prezenterów!!
      Jeden lubi tego, inny tamtego, ktos nie lubi pani A., a ktoś - pana B.
      I co to zmienia?
      Nie chodzi o listę przebojów (lub antyprzebojów) personalnych.
      Tylko o Trójkę
      i jednego nieudacznika, który ją niszczy.
      Jak Trójka będzie w porządku - to denni "dziennikarze" nie będą w niej pracować.
      Bo będą za słabi.
      O!
      Pozdrawiam
      Ergil
      PS
      Kiedy następny odcinek? Kiedy następny odcinek? Kiedy następny odcinek?
    • Gość: szaman LIKWIDACJA Manniaka i sobotniego ZD3 IP: 192.168.2.* 03.02.02, 12:22
      Nowe wiesci sa takie, ze zlikwidowano Manniaka Niedzielnego (gdy pisze te slowa
      trwa wlasnie pozegnalne wydanie tej audycji). Oprocz tego popoludniowe sobotnie
      Zapraszamy Do Trojki zostanie usuniete z ramowki. Nie wiadomo co bedzie teraz w
      soboty w godzinach 16-18 w sobote ale wiadomo, ze Kaczkowski bedzie prowadzil
      audycje w nocy.

Kolejne wiesci wkrotce, bo jest ich jeszcze troche niestety.
      • Gość: w Re: LIKWIDACJA Manniaka i sobotniego ZD3 IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 19:23
        To mi już ręce opadły. Ludzie wymyślcie coś, co z tym zrobić.
        Płakać się chce i tyle.
        w
      • Gość: Johnny_L Re: LIKWIDACJA Manniaka i sobotniego ZD3 IP: *.matrix.pl 04.02.02, 12:11
        Ludzie !!!!
        Jak uslyszalem o tym wczoraj to do dzisiaj tak mnie nosi, ze az dziw, ze
        jeszcze niczego(ani nikogo) nie rozwalilem ...
        Zrobmy cos - proponuje zaczac od demonstracji pod siedziba Zarzadu Polskiego
        Radia - mowie calkiem powaznie ...
        Panie $molar - do jasnej cholery - panu juz dziekujemy !!!

I jeszcze jedno - ktos w tej dyskusji przepraszal Eugeniusza $molara, ze ktos
        nazwal go "psychola od rodowodów" ..
        Otoz moim zdaniem (po wczorajszych informacjach) - cokolwiek powiedzialo by sie
        na temat tego czlowieka nie mozna go obrazic - po tym jak on w ciagu dwoch lat
        obrazil tylu dziennikarzy Trojki i tysiecy sluchaczy - dla mnie on po prostu
        jest nikim ...

• Gość: komo Re: LIKWIDACJA Manniaka i sobotniego ZD3 IP: 212.160.123.* 04.02.02, 15:12
        rrrrrany... a ja akurat nie moglem wczoraj sluchac.....

jak mozna sie pozbyc z radia takiej magii...? przeciez to byly magiczne audycje
        magicznych osobowosci....

toz to normalnie jakis obled jest... i wstyd chyba na caly swiat...:((((((
    • Gość: szaman LIKWIDACJA Manniaka i sobotniego ZD3 IP: 192.168.2.* 03.02.02, 15:19
      Nowe wiesci sa takie, ze zlikwidowano Manniaka Niedzielnego (gdy pisze te slowa
      trwa wlasnie pozegnalne wydanie tej audycji). Oprocz tego popoludniowe sobotnie
      Zapraszamy Do Trojki zostanie usuniete z ramowki. Nie wiadomo co bedzie teraz w
      soboty w godzinach 16-18 w sobote ale wiadomo, ze Kaczkowski bedzie prowadzil
      audycje w nocy.

Kolejne wiesci wkrotce, bo jest ich jeszcze troche niestety.
      • Gość: jol Re: LIKWIDACJA Manniaka i sobotniego ZD3 IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 15:45
        normalnie przegięcie, dzisiaj własnei włączam radio, a tu pożegnanie...w tu
        jeszcze dowiaduję się, że Kaczkowskiego w sobotę mi zabiorą...bedzie w zamian
        Britney czy wywiad z Iglesiasem, p. Laskowski do Moskwy!!!!
        • Gość: jacek Re: LIKWIDACJA Manniaka i sobotniego ZD3 IP: 10.131.130.* 03.02.02, 18:02
          TO JUŻ CHYBA KONIEC NASZEJ TROJKI!!! SMOLAR I LASKOWSKI DO AFGANISTANU!!!
      • mikolaj7 Re: LIKWIDACJA Manniaka i sobotniego ZD3 03.02.02, 19:00
        Gość portalu: szaman napisał(a):

> Nowe wiesci sa takie, ze zlikwidowano Manniaka Niedzielnego (gdy pisze te slowa
        >
        > trwa wlasnie pozegnalne wydanie tej audycji). Oprocz tego popoludniowe sobotnie
        >
        > Zapraszamy Do Trojki zostanie usuniete z ramowki. Nie wiadomo co bedzie teraz w
        >
        > soboty w godzinach 16-18 w sobote ale wiadomo, ze Kaczkowski bedzie prowadzil
        > audycje w nocy.
        >
        > Kolejne wiesci wkrotce, bo jest ich jeszcze troche niestety.

nieee... przeciez ta audycja to byla legenda... nawet w
        mojej klasie tego sluchalo pelno ludu... jakas tragedia.
        bedziemy mieli caly weekend ta 'droge na ostroleke' - albo
        pania wrone. szkoda. i tyle.
    • kwieto Pomysl prosty a skuteczny? 03.02.02, 18:35
      Jakies pol roku temu (w okresie zmian w stylu 3-ci do pary, a nastepnie
      sloneczna trojka) wraz ze swoja znajoma wpadlismy na pomysl, aby zrobic
      internetowa ankiete na temat Trojki - tak, zeby sluchacze mogli sami okreslic
      jakie wg nich powinno byc to radio. Zaczelismy nawet taka ankiete konstruowac,
      zarzucilismy projekt gdy zmiany w Trojce sie troche uspokoily. A teraz nowa
      fala ciec. Moze warto cos takiego zrobic? I wyniki na bierzaco obrabiac i
      podsylac dyrekcji?

Czy cos takiego funkcjonuje, czy trzeba to dopiero stworzyc?
      • Gość: Yenndza Re: Pomysl prosty a skuteczny? IP: 192.168.2.* 04.02.02, 12:34
        Pomysl dobry..ale P $molar i tak jest zdania, ze
        wypowiedzi krytyczne to margines a tak naprawde caly
        narod pieje z zachwytu sluchajac "nowej Trojki".
        Poza tym...uswiadamiano nam to juz pare razy... ze
        glosy sluchaczy sie nei licza bo ramowka radiowa nie
        powstaje na drodze glosowania sluchaczy.
        Poza tym... ta ankieta musi byc obiektywna, nie moze
        byc przeprowadzona tylko wsrod nas - malkontentow ani
        tylko wsrod ludzi posiadajacych dostep do internetu...
        zycze powodzenia.. na pewno przydalaby sie taka ankieta
        tym, ktorzy jeszcze walcza na zewnatrz jak i wewnatrz
        Trojki
    • Gość: Krzywak Trójka tonie !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 19:29
      Ostatni Manniak to definitywny znak ,że Trójka tonie. Nie mogę się z tym
      pogodzić, bo słuchałam tego i tylko tego programu przez 20 lat. Czy to
      prawda,że są też zakusy na sobotniego Kaczora ?
      Myślę że należy naciskać, by problem zmian w Trójce szerzej wypłynął. Gdyby do
      głosów słuchaczy i sympatyków przyłączyły się głosy znanych osób...Tyle ludzi
      deklarowało swoje przywiązanie do Trójki.
      • Gość: jacek Re: Trójka tonie !!! IP: 10.131.130.* 03.02.02, 20:07
        RĘCE OPADAJĄ RAZEM Z MAJTKAMI!!!
    • kwieto Reportaze Trojki 03.02.02, 20:08
      No wiec nie bedzie juz wyborow reportazu roku, a i same reportaze (ktore
      jeszcze poki co zostaja - ciekawe na ile?) zmienia godzine nadwania. Pewnie na
      5rano... :((
      • Gość: jacek Re: Reportaze Trojki IP: 10.131.130.* 03.02.02, 20:37
        AŻ STRACH WŁĄCZYĆ RADIO BO CO CHWILĘ DOWIADUJĘ SIĘ CZŁOWIEK O KOLEJNYM
        KATAKLIŹMIE / PRZEPRASZAM O NOWYM POMYŚLE SMOLARA I SPÓŁKI/!!
      • myciek Re: Reportaze Trojki 04.02.02, 13:42
        kwieto napisał(a):

> No wiec nie bedzie juz wyborow reportazu roku, a i same reportaze (...) zmienia godzine nadwania.
        JEZU, CZY TO PRAWDA?? Jesli to mial byc dowcip, to kiepski. Jesli to prawda... Kiedy idziemy "na
        Smolara"?
    • ajk Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 03.02.02, 20:41
      Pan Wiceprezes Smolar - Michał jest dobrym dziennikarzem i dojrzałym mężczyzną,
      mającym za sobą zarządzanie bardzo trudnym zespołem ludzi (był dyrektorem
      szkoły dla dzieci specjalnych). Ważne było też, że był to ktoś z Trójki, kto
      bardzo emocjonalnie i pozytywnie mówił o przyszłości tego programu.
      Alina Dragan - I tym przekonałeś cały Zarząd?
      Pan Wiceprezes Smolar - Tak.
      (RadioNewsLetter, jesień 2001, po dymisji dyr.Olszańskiego)

Następnie Wiceprezes Smolar odrzucił kandydatów zespołu Trójki: Grzegorza
      Miecugowa i Marcina Zimocha (obaj dojrzali, mają przeszłośc "trójkową" i
      zarządzanie trudnym zespołem, i pomysły).
      Mianowano:
      Witolda Laskowskiego - brak rzetelnego zwiazku z polskim rynkiem medialnym
      (całe lata poza krajem), brak zarzadzania trudnym zespołem, związki z Trójką
      raczej pozamerytoryczne :-) No i to obecne oczekiwanie na zupełnie inną
      posadę....
      Dyrektorem finansowym Trojki został pan Banach. Ten to ma osiągnięcia!!
      Przedtem pracował w Radio MTM FM w Starachowicach. Według "Press" radio MTM FM
      ma........ 0,1-0,4% udziału w rynku WOJEWÓDZTWA ŚWIĘTOKRZYSKIEGO. Zajmuje tam
      18 miejsce.
      O panu Fijakłkowskim -nie napiszę. Odsyłam zainteresowanych do jego byłych
      kolegów z Radia Gdańsk, którzy nader chętnie dzielą się wspomnieniami.
      Bynajmniej nie o dokonaniach radiowych tego obywatela. Jedyny ślad jego
      działaności w Trójce, to uwagi do prowadzących Zd3, że "za dużo gadają". to

Kandydaci Pana Wiceprezesa zawsze są debeściaki. Geniusz! Po prostu Parowóz
      Nadań Dyrektorskich i Słoneczko Nominacji! Aż strach pomyśleć, kogo mianuje
      następnym razem...
      A słuchacze Trójki też potrafią "mówić emocjonalnie o przyszłości tego
      programu". Chociaż może lepiej, że Wiceprezes Smolar nie słyszy, CO mówią.
      Bo "pozytywnie" nie mówią. W każdym razie - nie o Nim.

CDN.
    • ajk (6) Wiceprezes Smolar powiedział 03.02.02, 20:42
      Pan Wiceprezes Smolar - Michał jest dobrym dziennikarzem i dojrzałym mężczyzną,
      mającym za sobą zarządzanie bardzo trudnym zespołem ludzi (był dyrektorem
      szkoły dla dzieci specjalnych). Ważne było też, że był to ktoś z Trójki, kto
      bardzo emocjonalnie i pozytywnie mówił o przyszłości tego programu.
      Alina Dragan - I tym przekonałeś cały Zarząd?
      Pan Wiceprezes Smolar - Tak.
      (RadioNewsLetter, jesień 2001, po dymisji dyr.Olszańskiego)

Następnie Wiceprezes Smolar odrzucił kandydatów zespołu Trójki: Grzegorza
      Miecugowa i Marcina Zimocha (obaj dojrzali, mają przeszłośc "trójkową" i
      zarządzanie trudnym zespołem, i pomysły).
      Mianowano:
      Witolda Laskowskiego - brak rzetelnego zwiazku z polskim rynkiem medialnym
      (całe lata poza krajem), brak zarzadzania trudnym zespołem, związki z Trójką
      raczej pozamerytoryczne :-) No i to obecne oczekiwanie na zupełnie inną
      posadę....
      Dyrektorem finansowym Trojki został pan Banach. Ten to ma osiągnięcia!!
      Przedtem pracował w Radio MTM FM w Starachowicach. Według "Press" radio MTM FM
      ma........ 0,1-0,4% udziału w rynku WOJEWÓDZTWA ŚWIĘTOKRZYSKIEGO. Zajmuje tam
      18 miejsce.
      O panu Fijakłkowskim -nie napiszę. Odsyłam zainteresowanych do jego byłych
      kolegów z Radia Gdańsk, którzy nader chętnie dzielą się wspomnieniami.
      Bynajmniej nie o dokonaniach radiowych tego obywatela. Jedyny ślad jego
      działaności w Trójce, to uwagi do prowadzących Zd3, że "za dużo gadają". to

Kandydaci Pana Wiceprezesa zawsze są debeściaki. Geniusz! Po prostu Parowóz
      Nadań Dyrektorskich i Słoneczko Nominacji! Aż strach pomyśleć, kogo mianuje
      następnym razem...
      A słuchacze Trójki też potrafią "mówić emocjonalnie o przyszłości tego
      programu". Chociaż może lepiej, że Wiceprezes Smolar nie słyszy, CO mówią.
      Bo "pozytywnie" nie mówią. W każdym razie - nie o Nim.

CDN.
      • ergil Re: (6) Wiceprezes Smolar powiedział 04.02.02, 13:24
        Mnie wypada. Moze jestem kobieta niekulturalna, ale jednak kobieta: "Uch! Co za
        patafian!!". I tyle. Wiecej obelg, wyzwisk itd nie bedzie (tzn. wulgarnych, bo
        na zlosliwe bede sobie pozwlala). Sprobuje napisac do tego Radia Gdansk i
        dowiedziec sie o pana F. Co tam takiego bylo, ze AJK nie napisal?
        Pzdr.
        E.
        • gert [...] 04.02.02, 14:49
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Lotek Re: (6) Wiceprezes Smolar powiedział IP: *.louis.krakow.pl 04.02.02, 15:42
            No to już wiem po co był ten bal w Sopocie bodajze w Hotelu Chińskim. Przy
            okazji widać też na co idą pieniądze z abonemtnu. Na bale, wyżerkę, bąbelki
            (uderzające do... przeperaszam - przecież niektórym nie mają do czego uderzać),
            nowe wózki.
            Serialu część dalsza poproszę. Niech sie cała POlska dowie, kto dowodzi Polskim
            Radiem publicznym i dlaczego abonement jest obowiązkowy.
    • mh2 AMOK 03.02.02, 21:08
      Czy nikt jeszcze nie zrozumiał, jaki mechanizm działa obecnie w Trójce i wokół
      Trójki? Proponuję dokonać próby. Zacznijmy pisać, jak bardzo byłoby nam brak
      codziennego przedpołudniowego bloku bez tytułu prowadzonego przez pana Kruka,
      lub niedzielnopopołudniowej "Zakopianki", lub też cowieczornej "Kolejki
      Wąskotorowej" prowadzonje przez panią Komosę. Zobaczymy, która z tych pozycji
      zniknie z anteny jako pierwsza? Działanie Smolara, to nie są "ostrożne zmiany"
      lecz konsekwentnie wdrożony tryb zemsty, tak, jak u zranionej w serce kobiety.
      Nie liczy się nic - dom, dzieci, finanse - ważne, by tego jednego niegodziwca
      pogrążyć.

Nie chcę spekulować, kto tak mocno zalazł Gienkowi za skórę? Może cały program,
      bo za mądry? Może słuchacze - malkontenci, którzy nie rozumieją genialności
      pomysłu mistrza? Jego obecne wyczyny świadczą o tym, że nie liczą się straty,
      liczy się zemsta. Ambicja, niestety, przesłoniła Wiceprezesowi możliwość
      trzeźwej oceny sytuacji a każdy krok wstecz byłby porażką (w jego mniemaniu).
      Ten człowiek, po prostu, oszalał.

Moim zdaniem, wszelkie nasze apele, prośby i ubolewania kierowane do władz
      Radia są głosem wołającym na puszczy. Na Myśliwieckiej nikt, nic nie ma do
      powiedzenia (chyba, że chce od ręki stracić robotę - nie ma świętych krów i
      zasłużonych trójkowych redaktorów) a w Zarządzie Smolar jest jedynym, który
      cokolwiek zna się na radiu, czyli co powie, to się stanie. I koło się zamyka.

Trzeba więc poruszyć wszystkich, Rząd, Posłów, środowiska twórcze i
      dziennikarskie. Smolar MUSI odejść. A póki jest - "ty który wchodzisz żegnaj
      się z nadzieją".

I na koniec kontynuacja wątku, który zaczął tego posta - każdy pochwalony
      zostanie zdołowany. A godziny nietoperzy są pojemne. Uważajmy, co piszemy.
      Tutaj oraz do redaktorów Trójki na adresy radiowe. Wszak udowodniono nam, że w
      Radiu maile (nawet te bardzo osobiste) są czytane nie tylko przez adresatów.

Mirek.
      • Gość: Magda Głos wołajacego na puszczy IP: *.unitech.wroclaw.top.pl 04.02.02, 12:16
        Mam propozycję: moglibyśmy wystosować list otwarty do Naczelnego Wyborczej z
        prośbą o przedrukowanie fragmentów naszego Forum bądź opublikowanie artykułu na
        temat obecnej sytuacji w Trójce. Może w ten sposób uda nam się wyrazić głośno
        nasz sprzeciw i zainteresować szerszą publiczność problemem. Musimy najpierw
        rozważyć, jakie będą konsekwencje takiej próby. Z jednej strony możemy
        nagłośnić sprawę (patrz wątek: Szum medialny to jest to), ale grozi to też tym,
        że zostaną wybrane wątki dotyczące narodowości (a to byłby wstyd na całą
        Polskę). Dlatego proszę o wyważone wypowiedzi. Napiszcie, co sądzicie o takiej
        próbie. Napiszcie, co chcielibyście zawrzeć w takim liście. Podejmuję się
        zredagować całość i przedstawić tutaj. Jeżeli wyrazicie na to zgodę, to
        moglibyśmy wysłać taki list w naszym wspólnym imieniu.
        Pytanie do ajk: czy podpiszesz taki list jako osoba, która rozpoczęła dyskusję
        i jest jej moderatorem?
        Pytanie do wszystkich: czy podpiszecie się, podając swoje adresy internetowe?
        Poniżej przedstawiam swoją propozycję listu. Zastrzegam, że jest to tylko
        projekt i że bez Waszej zgody niczego nie wyślę.
        Do Redaktora Naczelnego Gazety Wyborczej
        Adama Michnika
        Szanowny Panie Redaktorze,
        Zwracamy się z gorącą prośbą o zapoznanie się z dyskusją prowadzoną przez nas
        na Forum portalu Gazety Wyborczej: "Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się
        kulturę?".
        Jesteśmy słuchaczami Programu III Polskiego Radia, głęboko zaniepokojonymi
        systematycznym niszczeniem tej stacji. Trójka to dla nas program, na którym się
        wychowaliśmy, który przez wiele lat kształtował nasze gusty muzyczne i
        wprowadzał w świat szeroko rozumianej Kultury. Dziennikarze, którzy go przez
        lata tworzyli to dla nas wielkie, wspaniałe osobowości i jednocześnie ludzie
        nam bliscy, których darzymy zaufaniem. Mają coś do powiedzenia,potrafią wyrażać
        Swoje myśli, nie naśladują innych i biorą odpowiedzialność za to, co robią. To
        wyróżnia Ich z całej grupy przeciętnych "zapowiadaczy" i "didżejów".
        Od czerwca 2000 roku zaczęto jednak przekształcać Trójkę w tzw.
        radio "przyjazne" słuchaczowi. Od tego czasu Trójka straciła już wiele:
        wartościowe programy, wspaniałych pracowników, poziom oraz słuchaczy, którzy
        zaczęli szukać stacji "mniej przyjaznych". Nie można już chyba nie zauważać, że
        wraz z rezygnacją ze swojej dotychczasowej misji kulturotwórczej, Trójka traci
        audytorium i staje się radiem dla nikogo. Zapowiadane przez nową dyrekcję
        kolejne zmiany będą prawdopodobnie szły w kierunku dalszego wyzbywania się
        dobrych, sprawdzonych audycji i ich Prezenterów, o czym może świadczyć
        wyrzucenie autorskiej audycji Wojciecha Manna i rankingu reporaży.
        Dyrekcja Programu III blokuje krytyczne opinie słuchaczy, ignoruje nasze głosy,
        jednym słowem: nie liczy się z naszym zdaniem (można zatem zapytać, dla kogo
        jest teraz prowadzony ten program). Piotr Kaczkowski w książce "Przy
        mikrofonie..." przypomniał, jak kiedyś próbowano już odebrać Mu radio: "[...]
        gdy nowy Pierwszy Sekretarz po czterech tygodniach urzędowania postanowił
        wyeliminować wrogą muzykę z postępowych umysłów klasy robotniczej. Po sześciu
        tygodniach nadchodzenia listów do Programu III [...] kierownik zaniósł je do
        dyrektora, ten do prezesa, a ten na posiedzenie KC. Minimax wrócił pod własnym
        tytułem [...]". Ironia naszej historii: łatwiej było kiedyś przekonać
        partyjnych działaczy o potrzebie istnienia ważnych, choć być może trudnych
        audycji, niż dzisiaj rozmawiać z ludźmi, którzy kierują się jedynie wymogami
        reklamodawców, komercją i wydają się nie słyszeć głosów protestu.
        Upominamy się więc o prawo do publicznego wygłoszenia naszego sprzeciwu wobec
        niszczenia ukochanego przez nas Radia. Zwracamy się do Pana z prośbą o
        umożliwienie nam przedstawienia szerokiej publiczności problemu eliminacji
        kultury z Polskiego (czyli publicznego) Radia. Prosimy o rozważenie możliwości
        opublikowania fragmentów dyskusji toczonej na Forum bądź rzetelnego i
        bezstronnego opisania sytuacji, w jakiej znajduje się obecnie Program III.
        Chcielibyśmy poznać Pana oipnię. Dla nas będzie to opinia osoby, która sama
        niegdyś protestowała w ważnej sprawie. Chcemy wierzyć, że protesty mają jeszcze
        jakiś sens. O sile oddziaływania Gazety Wyborczej mogliśmy przekonać się już
        wielokrotnie.
        Mimo różniących nas osobistych sympatii do poszczególnych prezenterów
        wywodzących się z dawnej Trójki, zapewniamy o naszym głębokim szacunku dla Ich
        pracy i szczerze dziękujemy za heroiczne próby zachowania osobowości i
        indywidualności w obecnym zamęcie. Mamy nadzieję, że nadejdzie jeszcze czas, w
        którym będą Oni mogli prowadzić Swoje autorskie audycje. Prosimy Ich, aby
        dotrwali wraz z nami do chwili, kiedy Trójka znów będzie Trójką.
        • Gość: Johnny_L Re: Głos wołajacego na puszczy IP: *.matrix.pl 04.02.02, 13:08
          Jestem za!

Mysle, ze to dobry pomysl - zgadzam sie na wszystko - moge podac swoj e-mail,
          imie, nazwisko, adres - cokolwiek ...
          • Gość: Tomek LIST - BBB PILNE!!! IP: 213.76.149.* 05.02.02, 11:19
            Słuchajcie - nie ma co czekać! List Magdy jest napisany bardzo dobrze, w
            wyważony sposób, bez niepotrzebnych w tym momencie emocji. Należy jak
            najszybciej go podpisać i wysłać. Zróbmy to jak najszybciej. Ale myślę, że
            należy go wystosować do wszystkich liczących się gazet - tak jak pisałem
            wcześniej: Wyborcza (choć b. wątpię w jej zainteresowanie tematem - patrz
            wyżej) Rzeczpospolita, Wprost, Polityka.
            Alicjob!!! Deklarowałaś swoją pomoc i mówiłaś, że na Wprost nie ma co liczyć
            (dlaczego?)- może dyskusję na temat listu przeniesiemy na priva i załatwimy to
            w miarę sprawnie? Ja ze swej strony postaram się też, by na o naszej sprawie
            zaczęło być coś słychać również w Poznaniu (skąd pochodzę i gdzie mieszkam).
            Myślę, że sytuacja osiągnęła dno absolutne i albo zacznie się coś dziać teraz,
            albo nigdy. Pytanie drugie do wszytskich - czy znacie jakieś "autorytety",
            które mogłyby się pod naszym listem podpisać?
            Mój priv: tomekdp@icpnet.pl
        • Gość: Yenndza Re: Głos wołajacego na puszczy IP: 192.168.2.* 04.02.02, 13:36
          Magda!
          Podpisze sie pod Twoim listem.
          Szkoda, ze nie
          podalas swojego adresu mailowego, bo teraz kazdy, kto
          bedzie sie z Toba zgadzal.. bedzie zasmiecal forum...
          no ale nic to.Inicjatywa jest ze wszech stron sluszna,
          jak kazda inicjatywa, ktora ma zwrocic uwage na ten
          problem.
          Najwazniejesze, zeby nie dac sie sprowokowac wrogom...
          trzeba dzialac kulturalnie ( bo tego nas nauczyli
          ludzie tworzacy to Radio - jeszcze z wielkiej litery) i
          skutecznie bo taki jest wymog chwili.
          Napisz , moze, na forum jak wyobrazasz sobie metode
          podpisywania sie pod zredagowanym przez Ciebie listem.

Nie czytalam calego Forum..ale uwazam, ze zachowania
          rodem z piaskownicy("nie lubie tego i tego bo jest
          glupi i jest cyklista") sa nie na miejscu w obecnej
          sytuacji i nie licuja z postawa prawdziwego milosnika
          Trojki
          dziekuje za uwage!
          • myciek Re: Głos wołajacego na puszczy 04.02.02, 13:55
            > trzeba dzialac kulturalnie (...)
            >..ale uwazam, ze zachowania
            > rodem z piaskownicy("nie lubie tego i tego bo jest
            > glupi i jest cyklista") sa nie na miejscu w obecnej
            > sytuacji i nie licuja z postawa prawdziwego milosnika
            > Trojki

Słusznie! Nie czepiajcie się ekspresów czy Wrony (kto zacz, jeszcze nigdy jej nie słyszałem) - oni wszyscy
            są z Trójki, trzeba dac im szansę. PRAWDZIWY TRÓJKOWICZ NIECIERPI TYLKO SMOLARA. Tego
            naprawde jest za co!
            Howgh! ;)

• myciek Re: Głos wołajacego na puszczy 04.02.02, 13:49
          JESTEM ZA!!! Email, adres do korespondencji, pesel, grupę krwi - wszystko podam, byle cos z tego
          wyszło.
        • Gość: gepe Re: Głos wołajacego na puszczy IP: 195.216.121.* 04.02.02, 14:53
          Publikuj, ja się podpisuję i podaje co tylko trzeba.
          Byle szybko i skutecznie!!

Pozdrawiam - gepe
        • mzawka1 Re: Głos wołajacego na puszczy 26.02.02, 19:03
          Ja chetnie sie podpisze. Uwazam, ze jest calkiem skladnie i madrze napisane
    • Gość: ragana Wściekłość i wstyd IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 01:50
      Jjjupppiii!!!! I jednocześnie blurp! (jak mruczał smok Miluś). Dzieki,Ajk, za
      porcję kolejnych wspaniałych informacji o Naszym Ukochanym Wiceprezesie.
      Ponawiam swoją propozycję wysłania go na Teneryfę. Więcej komentować nie będę,
      bo mi się komputer od inwektyw zawiesi i będę miała kłopot, po co sobie
      marnować klawiaturę na barwne opisy takiego osobnika...

A co do Manniaka Niedzielnego i sobotniej ZD3 – jest mi naprawde wstyd za
      dyrekcję Trójki, że musiało do tego dojść. Wstyd przed p. Wojciechem Mannem i
      p. Piotrem Kaczkowskim. Wstyd, że Trójka upada już tak nisko. Wstyd, wstyd ,
      wstyd.

Kto następny na odstrzał, NUW Smolar, kto następny?

Może pan ?

R.

• kwieto Re: Wściekłość i wstyd 04.02.02, 11:09
        Logiczne:

Top Tlen
        Trojkowy Express
        Reportaze (i na to sie zanosi)
        Trojki pod ksiezycem

Wtedy zostanie juz tylko belkot...

A Strzyczkowski na rozdaniu nagrod reportazu roku powiedzial bardzo celny
        wierszyk, jakos tak:

"W powodzi kiepskich programow i szarych dni
        jeden reportaz jak perla lsni"
        • Gość: Yenndza Re: Wściekłość i wstyd IP: 192.168.2.* 04.02.02, 14:01
          Watpie czy "rusza" Expres..ale kto wie...NOWA RAMOWKA
          niedlugo pokaze swoj ochydny leb...
          strach sie bac....
          na pewno nalezy pozegnacsie z wszelkimi "klubami"
          ....
    • doolittle Niedźwiecki 04.02.02, 15:25
      Niedźwiedzki na stanowisku szefa muzycznego to dość nieszczęśliwy pomysł. Pan
      Mirek jest wybitną osobowością antenową. I powinien nią pozostać. A zestaw gust-
      muzyczny-pana-marka + komputer-do-układania-playlisty może być kolejnym
      przyczynkiem do upadku trójki.
      Smolar fajnie to rozegrał - wybrał człowieka z dużym nazwiskiem, kojarzonego ze
      starą trójką, a jednocześnie gwarantującego swoim gustem odpowiedni poziom
      papkowatości.
      • Gość: szaman + Kostrzewa IP: 62.233.167.* 04.02.02, 15:32
        Niedzwiecki jest kierownikiem, bo nie chciano Kostrzewy, ktorego juz raz (rok
        temu) zwalono z tego stolka. Problem w tym, ze Smolar sie uparl i Kostrzewe
        podpial na zastepce kierownika muzycznego. To nie jest tak, ze tylko Marek
        Niedzwiecki uklada playliste - robi to tez Kostrzewa, czego przykladem grany 10
        razy dziennie zespol Negatyw (ostra pokrecona muzyka z tekstem o niczym - gust
        Kostrzewy), ktory mimo tej promozji jest na 25 miejscu listy przebojow.
        • doolittle A może inny dyrektor muzyczny? 04.02.02, 15:45
          Żeby nie dyskutować o wyższości grupy Negatyw nad Edytą Górniak zapytam tylko,
          czy nie stać Polskiego Radia na kogoś kto ma pojęcie o muzyce? Niekoniecznie z
          wybitną przeszłością antenową. Przecież król strzelców mundialu niekoniecznie
          zostaje najlepszym trenerem - patrz Grzegorz Lato. A piosenek z programów Marka
          N. bez oprawy w postaci jego zapowiedzi po prostu się boję. Jego ulubieńcy tacy
          jak Whitney Houston, Madonna, Phil Collins czy Lionel Richie to przecież
          podstawowi wykonawcy stacji komercyjnych.
          • Gość: Jarek Re: A może inny dyrektor muzyczny? IP: *.krakow.eco.pl 04.02.02, 16:16
            Stary, nie chcesz dyskutować "o wyższości", ale właśnie to robisz.
            To tak na marginesie. Problemem nie jest Niedźwiedź. Czy jakiś inny kierownik.
            Problem leży wyżej. Będzie lepiej wyżej - na dole też będzie w porządku.
            Więc proponuję zakończyć te rozważania.
            Zwłaszcza, że Trójka, to nie tylko muzyka. Parę innych rzeczy też. gdyby to
            była sprawa muzyki - wystarczyłby magnetofon i compact.
            Jarek
            --------
            • doolittle Nie tylko muzyka, ale 04.02.02, 16:29
              oczywiście muzyka jest jednym z istotnych elementów stacji. Bo inaczej dyrektor
              muzyczny byłby zbędny. A Marek N, nie jest chyba najlepszym kandydatem na to
              stanowisko. Dużo lepszy byłby choćby Piotr Metz, który równie swobodnie
              potrafił przygotować playlistę RMFu jak Radiostacji.
              W sytuacji, kiedy z anteny spadają kolejne programy muzyka z playlisty będzie
              wkrótce stanowić najistotniejszy element decydujący o tym, czy ktoś wybierze
              trójkę czy inną stację. A może po prostu włączy magnetofon czy kompakt.
              Jarku, napisałeś "Będzie lepiej wyżej - na dole też będzie w porządku." Jeśli
              sstacja gra uzyke z playlisty to dyrektor muzyczny to jest właśnie to WYŻEJ. I
              boję sie, że wcale nie jest dobrze.
    • Gość: Jarek Uwagi i wiadomości IP: *.krakow.eco.pl 04.02.02, 16:11
      Gratulacje z okazji przejścia "ćwiartki".

Pytanko do m.in. admina: czy tylko ja widzę dziwnie ten wątek? (bez wcięć itd)

prośba do wszystkich - a zwlaszcza do kobiet z niewyparzoną buzią :-) - bez
      inwektyw, dobrze? To co o niektórych myślimy nie zawsze nadaje się do
      publicznego prezentowania (mimo ze to szczera prawda).

prośba do wszystkich 2: - Jeżeli chcecie robić w tej sprawie coś konkretnego,
      to piszczie do 3-protest@yahoogroups.com
      Lista jest ostro moderowana, nic z niej nie wycieka. Tam dowiecie sie
      szczegółów. Tutaj średnio można ustalać konkrety, bo Koledzy Kierownicy
      czuwają. Po co uprzedzać ich zawczasu?

wiadomości (straight from Myśliwiecka):
      > dla naszych "wladcow" za inteligentne okazaly sie nie tylko KLCW, ale
      > tez Radio Retro i Zagadki Literackie. Magazyn Bardzo Kulturalny
      > tez ucierpi na nowej ramowce. Zostana tylko kawalki. A jak sie Panu
      > podoba zapowiedz hiphopu? Upominacie sie o kulture wysoka, o muzyke
      > powazna, o literature, nauke, a dostajecie hiphop. Czy to jeszcze
      > para-doks, czy juz para-noja?
      (..)
      > jest na urlopie. Namieszal, nakrecil i uciekl. Typowe. Oficjalnie za
      > nic nie bierze odpowiedzialnosci, choc przeciez "Zarzad bierze calkowita
      > odpowiedzialnosc", jak Pan pamieta.
      (...)
      > dziekuje, nie tylko ja, ale i inni, za Wasze forum. Kiedy nic sie
      > nie da zrobic - przynajmniej usmiech nam pozostaje. Smutny, ale zawsze
      > usmiech. Szkoda tylko, ze w wolnym kraju komentarze na ten temat
      > wyglaszamy dopiero na parkingu albo sciszonym glosem. Jak kiedyś?
      > Ustroje sie zmieniaja - decydenci nigdy? Moze.

Przypominam:
      3-protest@yahoogroups.com
      www.tajniak.nsbi.pl/protest/index.htm

Trzymajcie się ciepło i nie dajmy się
      Jarek
      ---------
      • alicjab Re: Uwagi i wiadomości 04.02.02, 17:11
        Co do listy 3-protest@yahoogroups.com - jestem jej moderatorem i ręczę za jej
        szczelność. Zaznaczam tylko, że absolutnie nie przyjmuję anonimów. Wybaczcie,
        ale z oczywistych względów muszę pilnować, kto się tam znajdzie. Muszę coś
        wiedzieć o człowieku, którego do niej dopuszczam. Dlatego proszę najlepiej
        najpierw o kontakt ze mną - najczęściej używam maila alicja.baranowska@wp.pl.
        Wiem, że ludzie prezesa mogą próbować prowokacji. Dzisiaj chociażby zgłosiły
        się na listę osoby, które nie podały nic poza mailami, które też nic nie
        mówiły. Były jakieś dziwne. Nie dopisałam tych osób, muszę dokładnie wyjaśnić,
        kto to jest, żeby nie znalazł się tam ktoś niepowołany. Zapraszam natomiast
        wszystkich, którzy chcą coś zrobić dla Trójki i może mają też jakieś konkretne
        pomysły. Im więcej pomysłów tym lepiej!
    • ragana W sprawie Admina i w sprawie listu 04.02.02, 18:50
      Albo mi sprzęt siada, albo Adminek nabałaganił – u mnie część świeżych postów
      znalazło się w środku listy! Proszę uprzejmie o potwierdzenie zjawiska. Nie
      jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów, ale przez moment myślałam...

Co do pomysłu Magdy (listu do Michnika) – nie wiem, czy to coś da, a raczej
      watpię, zważywszy na fakt, że dotychczasowe doniesienia o złej sytuacji w
      Trójce (np. artykuł w „Polityce”) powodowały burzę w szklance wody ( no, może
      jakiś mały piorunik na horyzoncie...). Pomijam już hermetyczność środowiska
      dziennikarskiego (jak każdej grupy zawodowej), ale naprawdę obawiam się ,że
      znowu wszystko rozejdzie się po kościach, bo my walczymy przecie w obronie
      wartości kulturotwórczych, a tego w świecie walki o reklamodawcę nikt nie
      potraktuje zbyt poważnie (ale głupi ten świat, nie?). Ale trzeba spróbować.
      Więc jestem chętna.

Pozdrowienia dla wszystkich Trójkowiczów,
      R.
    • ragana W sprawie Admina i w sprawie listu 04.02.02, 18:54
      Albo mi sprzęt siada, albo Adminek nabałaganił – u mnie część świeżych postów
      znalazło się w środku listy! Proszę uprzejmie o potwierdzenie zjawiska. Nie
      jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów, ale przez moment myślałam...

Co do pomysłu Magdy (listu do Michnika) – nie wiem, czy to coś da, a raczej
      watpię, zważywszy na fakt, że dotychczasowe doniesienia o złej sytuacji w
      Trójce (np. artykuł w „Polityce”) powodowały burzę w szklance wody ( no, może
      jakiś mały piorunik na horyzoncie...). Pomijam już hermetyczność środowiska
      dziennikarskiego (jak każdej grupy zawodowej), ale naprawdę obawiam się ,że
      znowu wszystko rozejdzie się po kościach, bo my walczymy przecie w obronie
      wartości kulturotwórczych, a tego w świecie walki o reklamodawcę nikt nie
      potraktuje zbyt poważnie (ale głupi ten świat, nie?). Ale trzeba spróbować.
      Więc jestem chętna.

Pozdrowienia dla wszystkich Trójkowiczów,
      R.
    • ajk Do Admina!!!!!!!!!!!! 04.02.02, 20:01
      Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ładu!! Porządku!!!! Postów po kolei!!!!
    • ajk Do Magdy i pozostałych 04.02.02, 20:09
      Prosiłem i proszę - bez dyskusji o "ulubionych" i "znielubionych". Niektóre
      posty "śmierdzą" troche dywersją. Stylistyka, sformułowania, nawet całe zdania
      sa żywcem wzięte z wypowiedzi pewnego pana, któremu poświęcona jest spora część
      tego wątku. To nie tylko moje wrażenie, ale także wrażenie ludzi, którzy z TYM
      panem pracują na codzień. Adresy, spod których wysłano te posty też jakby
      znajome... W razie czego zaczniemy umieszczać tutaj szczegóły, ale na razie -
      nie dajmy wpuścić się w maliny.
      Magdo - nie jestem moderatorem. Moderator ma możliwość selekcji, wywalania
      idiotycznych postów (a trafił nam się przynajmniej jeden idiota na tym wątku.
      Ma także możliwośc pilnowania porządku - a jak widać było dzisiaj, z tym
      gorzej: bałagan nie z tej ziemi. Ja tylko zacząłem ten wątek, a on sie sam
      sobie rozwinął.
      Po to w nagłówku jest mój adres mailowy na "gazecie", żeby każdy mógł, jeśli
      chce, skorzystać z niego. W taki też sposób odpowiem na Twoje i każde inne
      pytanie.
      Podrowienia dla wszystkich.
      AJK

PS
      Nowy odcinek "serialu" wkrótce. Moze nawet jutro. Znajdziecie łatwo - nawet w
      tym bałaganie - na początku będzie miał (7).
    • Gość: Misiek Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: *.magic-net.pl 04.02.02, 20:49
      Nic dodać, nic ująć. To zgroza. Gotuje się we mnie.
      LUDZIE!!! PROSZĘ!!! NIE NISZCZCIE PROGRAMU TRZECIEGO!!!
      Władze programowe Trójki! Dlaczego niszczycie to, co przez tyle lat było
      tworzone! Czego będziemy słuchać, gdy Trójka upadnie niżej niż RMF (tfu!)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka