mh2 Do ajk - może by tak nowy wątek. 12.03.02, 08:43 Nie mnie o tym decydować, bo nie ja ten wątek zaczynałem, ale może (ze względów czysto technicznych - długo się otwiera) należy go zamknąć i otworzyć nowy np. pod tytułem "Trójka - krajobraz po potopie"? Tutaj zaś umieścić posta zamykającego z linkiem do nowego wątku. Mirek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: Do ajk - może by tak nowy wątek. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.03.02, 08:48 > Nie mnie o tym decydować, bo nie ja ten wątek zaczynałem, ale może (ze względów > > czysto technicznych - długo się otwiera) należy go zamknąć i otworzyć nowy np. Kapustom też się długo otwiera - może to ich zniechęci do pisania bzdur na wątku. Może to nie wada, a zaleta? pozdr, MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mh2 Do ajk - może by tak nowy wątek. IP: 192.168.0.* 12.03.02, 09:52 Nie mnie o tym decydować, bo nie ja ten wątek zaczynałem, ale może (ze względów czysto technicznych - długo się otwiera) należy go zamknąć i otworzyć nowy np. pod tytułem "Trójka - krajobraz po potopie"? Tutaj zaś umieścić posta zamykającego z linkiem do nowego wątku. Mirek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: Do ajk - może by tak nowy wątek. IP: *.AlfaOmega.pl 12.03.02, 13:29 Ja bym zostawił. Ilość postów jest imponująca. O czymś świadczy. O kimś - także. O nas, o ludziach z Trójki, o kapustach, które tu mieszały. I jest jakims tam argumentem. Choć tylko dla nas, bo przeciez na nas (tych stąd, tych ze strony Tajniaka) nikt nie zwraca uwagi. Fantastyczna lekcja. Od mediów, od wszystkich. Aktywnośc obywatelska. Bierzcie sprawy w swoje ręce... Klasówka z demokracji? Kto zdał? kto oblał? (Attention!! to było pytanie retoryczne!) Ale to moje zdanie. Może rzeczywiście nowy wątek? Mały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maharaja Re: Do ajk - moz˙e by tak nowy wa˛tek. IP: *.chello.pl 12.03.02, 15:47 Ja nie o technicznie lecz o ideowo nowym watku. Byly tu glosy najpierw niedowierzania, potem oburzenia, bezradnosci, a na koncu zlosci, ze sami radiowcy sa bierni a Niedzwiecki w pewnym sensie to firmuje. 1. Ad.Odezwa do radiowcow - wedlug mnie emocjonalnie moze zrozumiala ale zyciowo nie fair. Oni tam pracuja, to jest panstwowa firma w trakcie odgornie wprowadzanych zmian - a nie referendum. Chcialbym widziec rodakow w roznych firmach, jak to meznie, indywidualnie staja w obronie pracownikow. Od tego sa zwiazki. Ale zwiazki nie sa od ukladania programu w radiu, moga najwyzej bronic skrzywdzonego pracownika. Wiec nie ten adres. 2. Ad.Niedzwiecki - jemu samemu sie czkawka odbija, ze zostal w to wmanewrowany. Smolar postanowil wewnetrznymi silami Trojki przewrocic ten program do gory nogami, a sprawy muzyczne powierzyl komus, do kogo sluchacze maja zaufanie. Zarzucanie Niedzwieckiemu, ze jest wspolodpowiedzialny za ramowke (czyli skreslenia, przesuniecia itd) jest raczej bezpodstawne. On uklada muzyke w okreslonych ramach. Za czlowieka od bardziej wspolczesnych watkow dobral sobie Kostrzewe- a Kostrzewie nie mozna odmowic wlasnego, niezlego gustu. A ze nie pokrywa to w 100% tego co slychac na swiecie to skutek po pierwsze tego, ze jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil a po drugie - to skutek wlasnie ramowki z ktorej ruguje sie albo przenosi na margines wszelkie nie-mainstreamowe watki. Oczywiscie moglby Niedzwiedz podac sie do dymisji, odejsc z Trojki (dokad?) itp ale jak sie tyle lat zyje tym radiem, to nie jest takie proste - moze pomogloby to naglosnic sprawe trojki ale wcale nie musialoby jej pozytywnie rozstrzygnac, za cene dla Niedzwiedzia trudna do przewidzenia. co powiedziawszy przechodze do rzeczy: Za cala afera stoi Smolar. Wszyscy to potwierdzaja. Ta dyskusja nie zmieni polityki Smolara. Trzeba zmienic Smolara. W ramach demokratycznych mechanizmow ten facet sie stara aby go poparly konkretne sily polityczne na nastepna kadencje. A konkretnie - jak ptaszki spiewaja - Platforma przy milczacej przychylnosci SLD. Gdyby mial poparcie Platformy, stajac sie "ich" czlowiekiem Platforma moglaby dogadac sie w pewnych istotnych sprawach z SLD wzamian za to, ze SLD nie ruszy Smolara. No i teraz, obywatele, wyborcy - wiecie co macie robic. Trzeba to skutecznie naglasniac, atakujac swoich poslow i wszystkich, ktorych sie da, powtarzajac spokojnie argumenty o niebezpiecznym braku kompetencji i szkodliwosci tego faceta. To sie wcale nie musi udac, ale byloby proba zrobienia czegos konkretnego w ramach tej "lekcji demokracji" o ktorej ktos pare postow wczesniej napisal. Pozdrawiam wytrwalych idealistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotek do maharajy - mowmy poważnie IP: *.tera.com.pl 12.03.02, 16:51 1. Oni tam pracują - a inni już nie. Bo dostali kopa. A "oni" siedzą cicho, tak samo, jak siedzieli cicho, kiedy pozbywano się Pęcinskiej, Sztompkego itd itp. I myślą, że jak będą siedzieć cicho - to ich nikt nie ruszy. Zgadzam się z przedmówcami - ruszy. I własnie dlatego, że i przedtem, i teraz są cicho. BO potulnych nikt nie szanuje. A kto tworzy związki? Ludzie z zewnątrz? Ci sami przecież, do których piszemy. 2. Niedźwiecki nie jest odpowiedzialny za ramówkę? Mhm. A lekarz wcale nie jest odpowiedzialny za stan zdrowia pacjenta. PO PIERWSZE - od kiedy w radio ramówkę układa się bez kierownika redakcji muzycznej (skoro muzyka to ponad połowa czasu antenowego)? Od kiedy bez jego zgody wyurzuca mu się ludzi z redakcji? PO DRUGIE - skoro zgodził się być kierownikiem, skoro wywalono mu z redakcji parę osób i jeszcze więcej programów, skoro wreszcie czkawką mu się odbija - może zrezygnować. Demonstracyjnie. Z kierownictwa, nie z Trójki. Żeby pokazać, że się nie zgadza z takim postępowaniem. Nie zrobił tego. Zamiast - starannie pomijał niewygodne dla siebie pytania na czacie gazety. Chce być dziewicą i miec przyjemność. Tak się nie da. Chce Niedźwiedź czy nie firmuje swoją twarzą i nazwiskiem ostatnie wyczyny ramówkowe. Jeżeli nie chce firmować - patrz dwa zdania wyżej PO TRZECIE - Kostrzewa ze swoją muzyką mi nie przeszkadza. Większości nie przeszkadza Kostrzewa, tylko fakt, że jest 10 godzin tygoniowo. A na wiele gatunków muzycznych miejsca nie ma. O tym już było, więc nie zaczynajmy znowu. PO CZWARTE - powtórzę tezę o lojalności wobec kolegów Kolegi Kierownika. PO PIĄTE - "mógłby odejść z Trójki (...)to nie jest takie proste" - Jasne! O wiele łatwiej powiedzieć - lepiej, żeby odeszli inni. Pozbycie się Klatta, Makowskiej, Dziewońskiego było dla Kolegi Kierownika prościutkie jak drut. Różnica polegana tym, że Niedźwiecki znajdzie pracę w każdj stacji, w każdej gazecie - bo słuchacze zrobili go gwiazdą. A pani Makowska? Nie zdążyła nią zostać na taką skalę jak Kolega Kierownik Niedźwiecki, bo Kolega Kierownik zgodził się na jej wyrzucenie. "wcale nie musialoby jej pozytywnie rozstrzygnac, za cene dla Niedzwiedzia trudna do przewidzenia" - patrz wyżej. Niedźwiecki to gigant. Nie przesadzajmy z tą ceną. Patrzmy na to, co on zaakceptował - a zakceptował fakt, że za jego "czyste" sumienie i spsienie programu płaci wyrzuceniem z radia ktoś inny. On nawet sie o sprawie nie zająknie. A inni? Równie śliczni: "Szkoda". Tyle. "Za cala afera stoi Smolar" - zgadzam sie. Tylko na razie mówią to wyłacznie słuchacze. A pan $molar mówi, że słuchacze to frustraci, którzy nie powinni się wtrącać do radia. Gdyby to radiowcy (tacy jak Niedźwiecki) mówili "Za cala afera stoi Smolar" - sprawa byłaby już dawno nagłośniona i być może ktoś coś z tym... Wiceprezesem by zrobił. A tak?? My drzemy twarze. Prezes nas olewa. Radiowcy siedzą cicho - co pomyśli postronny obserwator? Że są zadowoleni, bo gdyby nie byli - protestowaliby jakoś. Ta dyskusja nie ma zmienić polityki $molara. Nikt z nas nie jest tak naiwny. Ma być dyskusją. Tu się tylko pisze. Robi się gdzie indzie. "Trzeba to skutecznie naglasniac" - a jak już dorwiemy posłów, senatorów itp, to usłyszymy - "przecież, gdyby było źle, to radiowcy by coś zrobili. A patrzcie, siedzą cicho, a nawet chwalą. No to, drodzy słuchacze, idźcie się.... ostudzić, bo się nie znacie". Bez ludzi z radia wiceprezesa Smolara wykopać się nie da. Podsumowując; Mamy prawo wyrażać nasze opinie. Robimy to. Także o ludziach, których nasze godziny, spędzone przy głośnikach wywindowały na fotel gwiazd. Skoro oni chcieli kiedyś obrony (a chcieli, chcieli, ładna korespondencja się zebrała) skoro chcieli lojalności ze strony słuchaczy - to niech teraz odpłaca nam tym samym. A nie pomijaniem trudnych pytań, wymyślaniem głupich odpowiedzi typu "Ja wiedziałem, ze tak będzie". My byliśmy lojalni wobec tradycji Trójki, wobec ludzi tam pracujących. A ci, do których to teraz piszę? Wobec kogo? "Firmy" wyłacznie? Jeśli nie potrafią odpłacić lojalnościa nam, słuchaczom - niech zrobią to wobec swoich własnych kolegów, uczniów czasem. Jeśli zaś nie stać ich ani na lojalność wobec tradycji i poziomu Trójki, ani na lojalność wobec własnych kolegów, przyjaciół, uczniów, ani na lojalność wobec słuchaczy.... Darujcie ludzie, ale trudno żywić szacunek do kogoś takiego. Trudno kogos takiego bronić. Jak o mnie chodzi - takich ludzi niech Wice wywala. Bo co mi w radiu po takim człowieku, który pójdzie na największy kompromis... cudzym kosztem, a nie zaryzykuje własnym? Taki ktoś jutro, jeśli mu każą i zapłacą - zagra disco polo, albo zareklamuje agencje towarzyską. Jeżeli radiowcom podoba się to, co się dzieje - niech powiedzą to wyraźnie. Pytamy o to wciaż w mailach. Bez skutku. Jeżeli im się nie podoba - niech coś zrobią, a nie tylko jojczą, że "ojejku, taką fajną audycję miałem i zabrali... ojejku, no ale trudno, mam jeszcze drugą..." Albo jedno (deklaracja: "Słuchacze, dajcie sobie spokój), albo drugie (działanie!). Trzeciego (choć to Trójka) wyjścia nie ma. Lotek PS A jak ktoś chce założyć nowy wątek, to niech go zakłada, a nie smęci tutaj. Bo się bałagan robi. Forum jest publiczne. Nie podoba się - można założyć własny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
octave Re: do maharajy - mowmy poważnie 12.03.02, 17:29 Zgadzam się z Lotkiem. w całej tak zwnaje rozciągłości (choć może w odniesieniu do pracowników Trójki, którzy zostali w gruzach i zgliszczach należałoby raczej powiedzieć "rozlazłości") A wątku szkoda. Mnie się otwiera bez problemu. A szkoda byłoby i tych 800 kilkunastu postów i wczorajszych wpisów. Tych wpisów z podziekowaniami. Należą się tym, których wyrzucono. Bo nie wiem czy od kolegów usłyszeli. Może jestem przewrażliwiony, ale wątpię. Przecież lepiej kolegom i koleżankom wyrzucanym z pracy nie dziękować, nie żegnać... Jeszcze się prezes dowie... Lepiej ich posłuchac przez radio i płakac, że "my też cierpimy!! Strasznie!!! Obcięli nam cały kwadrans!! O Boże!! Cały kwadrans!! A mnie dali własną audycję, to straszne, jak ja cierpię!!! Jak oni mogli mi to zrobć???" Więc jeśli ktoś ma problemy z wątkiem, albo z piszącycmi tutaj, niech zakłada własny. Demokracja jest, nie? Zwłaszcza, że okazja nadchodzi. Niedługo nowa ramówka. Kto wyleci następny?? Nie pytam, kto się za "wyleconymi" ujmie - wiem, że nikt. Poza słuchaczami. Bo jeszcze by sie prezes dowiedział.... "strach w domu - strach w biurze..." Octave Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maharaja mowmy powaz˙nie IP: *.chello.pl 12.03.02, 20:04 Jednak jeszcze "posmedze":-). Ten watek powinien zostac - ja mowilem o tematycznej zmianie a nie o technicznej. To dla porzadku. Bo jedna zmiana tematyczna juz de facto nastapila - przez zwrocenie sie przeciwko biernym radiowcom jako ze "¸aska panska na pstrym koniu jezdzi". Trzeba zachowac proporcje - nie wolno zestawiac "winy" tych radiowcow bo nie zastrajkowali z oblednym dzialaniem bardzo mocno ukladowo ustawionego pseudo-fachowca. Czat Niedzwieckiego tez mi sie nie podobal, on chyba sam czuje, ze sie do tego nie nadaje, ale ja sie do nagonki na niego jako do czlonka dyrekcji nie przylacze, widze go raczej, jak juz mowilem, jako ofiare "wmanewrowania"; czy ktos ma czy nie ma predyspozycji do bycia wmanewrowanym - to juz jest zupelnie inna bajka i w przypadku Niedzwiedzia "nie za eto jewo uwazajem"; owszem powinien sie zdystansowac ale jesli na tym forum na tym sie skoncentrujemy, to rzeczywiscie przestane "smedzic" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: mowmy powaz˙nie IP: *.icpnet.pl 12.03.02, 22:39 > to rzeczywiscie > przestane "smedzic" Panie Antku, Tak jest - niech Pan przestanie "smędzić" ;-)))(oczywiście kidding - Pana wypowiedzi są na wagę złota!), i przyjeżdża 6-go kwietnia do Warszawy. Koniecznie z Tymem... Pozdr. Tomek Szmajter Odpowiedz Link Zgłoś
ergil I może pozostaniemy przy swoich poglądach 13.03.02, 16:28 Jasna sprawa - biedni, ucisnieni pracownicy Trójki, którzy nie mogą zupełnie nic. Jak im sie nie podobal Olszański - potrafili. A teraz Wicepreze$ stoi nad nimi z toporem i zmusza do dawania... ciała. Za każdym radiowcem - lysy ochroniarz z bejsbolem. Biedni, wmanewrowani i bezsilni. Nie moga nawet odejsc, bo przeciez Wicepreze$ gonilby ich po ulicach i dzwonil po nocach do domu szepcac: "Zgiiiiniesz". Niedzwieckiego po prostu przywiazano do fotela Kierownika Muzycznego i pod grozba rewolweru zmuszono do milczenia w sprawie wyrzucania ludzi. I na czacie byl nie Niedzwiecki tylko Wicepreze$ w masce. Mozemy robic sobie jaja, ale nie przesadzajmy. Jakies granice sa. Gdzies trzeba przestac robic w portki i walnac piescia w stol. Zwlaszcza, jesli 1) - zarabia sie nasze pienadze z abonamentu; 2) chce sie robic za gwiazde; 3) - sprawa dotyczy kolegow, przyjaciol itd. "Wmanewrowani..." hihihi... dobre... i nie moga sie wymanewrowac? Czy nie chca? A pomysl z politykami, to stara spiewka. "Obrabialismy" politykow i mailowo, i listownie, i osobiscie nawet. Raz sie zdarzylo, ze Rokita powiedzial na antenie Trojki to co owiedzial - chwala mu za to. Krakow rulez. Reszta albo nie widziala problemu, albo mowila: "No przeciez gdyby bylo tak zle, jak pani mowi, to oni [radiowcy] cos by zrobili, powiedzieli, albo co...". A jak przychodzilo co do czego - to sie jeden z drugi polityk wypinal. Normalka. Albo jakis interes mial do zalatwienia, albo chcial czesciej wystepowac w radio (i jak tu podpasc Wicepreze$owi? Sam przeciez z politycznego nadania, to wie co w trawie piszczy i gdzie poslac mikrofony). Jak to polityk. To tez "nie zawod ale charakter", jak w przypadku... tych takich... Tak wiec ten pomysl juz byl. Byl "realizowany na styku kontaktow osobowych". I g... z niego wyszlo. Co nie znaczy, ze ludzie przestali to robic. Z tego co wiem - mecza politykow dalej. A o radiowcach zdania nie zmienie. Galareta z nozek! O! No, chyba, ze rusza rozdygotane cialka i przestana sie ogladac tylko na sluchaczy. Wtedy odszczekam. (dyg) dla Maharajy (bez dygu) dla radiowcow Ergil a Wice - na ulice!! Odpowiedz Link Zgłoś
ajk Spokojnie i kulturalnie 13.03.02, 17:53 Jedni myślą swoje, inni swoje. Połaczyła Was sprawa Trójki? No to niech nie nie dzieli. Jak pięknie można sie spierać na privach!! Naprawdę! Podziało się ostatnio. Parę rzeczy trzeba przemyśleć. M.in. to, czy warto dalej... No to pomyślimy. I poczekamy, bo przecież wiele osób napisało do dziennikarzy z Myśliwieckiej z pytaniami, prośbami itd. Poczekamy, co odpowiedzą. Jeśli odpowiedzą. Bo moze rzeczywiście im się to wszystko, co zaszło ostatnio, podoba? Newsy, informacje i komunikaty "oficjalne" :-) będą później. Może w przyszłym tygodniu. A na razie... "w oczekiwaniu na połączenie ze studiem, posłuchajmy muzyki"... i zapłaczmy jeszcze raz nad Ciałami Kierowniczymi Polskiego Radia - zapraszam do następnego postu. AJK Odpowiedz Link Zgłoś
ajk (2-005) Przypadki Wiceprezesa Smolara 13.03.02, 17:56 Pan Wiceprezes Smolar mianował w TRójce dyrektora. Pana Banacha. Z MTM FM. A na temat tego radia w sieci:.... (za www.tai.com.pl/media/rmtm.htm) MTM FM jest KOMERCYJNĄ rozgłośnią radiową z siedzibą w Starachowicach (...) Właścicielem stacji jest MTM FM s.c., tj. MICHAŁ BANACH, Tomasz Kordeusz, Marek Tokarski. Program ma charakter wybitnie lokalno-regionalny. Z tego właśnie wynika ogromna popularność MTM FM na terenie nadawania. (...) To ok.40 km od Starachowic (Skarżysko-Kamienna, Bodzentyn, Iłża, Ostrowiec Św.) Na w/w obszarze mieszka ok.150 tys. ludzi z czego ok. 80% to słuchacze MTM FM. PRIMO: 100% to 150 000 a więc - 10% to 15 000 80% = 15 000 x 8 = 120 000 Chyba mi się coś matematycznie nie zgadza. Bo gdyby tak policzyć, to w województwie świętokrzyskim powinno mieszkać lekko licząc 120 000 000 ludzi Dlaczego sto dwadzieścia milionów? W województwie świętokrzyskim MTM FM ma 0,1% (dane za "Press") Z wyliczeń wynika, ze MTM FM ma 120 000 słuchaczy 0,1% = 120 000 100% = 1000 x 0,1 czyli 1000 x 120 000 a to - jak w pysk dał - wynosi 120 000 000 Po lasach się chowają, czy jak? Nic to, może Spis Powszechny ich wykryje! SECUNDO: Czy Pan Michał Banach, zatrudniony obecnie w Polskim Radio SA, jest w dalszym ciągu współwłaścicielem MTM FM? Jeśli tak - jak się to ma do konfliktu interesów (radio prywatne -radio państwowe)? Jeśli nie - co zrobił ze swoimi udzialami? Sprzedał, zamroził, schował pod dywan, podarował cioci? Właściwie powinienem pytać oficjalnie, na piśmie, korrzystając z tego, że Pan Dyrektor Banach jest na państwowej posadzie, a ustawa o dostępie do informacji daje już takie prawa... ale jakoś mi się nie chce. Szkoda mi forsy na znaczek. I tak nie odpowie. Jak to członek Kierownictwa Polskiego Radia (czy jednego z programów). Rok protestu tego jednego mnie nauczył. TERTIO: Prywatnie pozwolę sobie wyrazić zdziwienie, że na dyrektorskie stanowisko w OGÓLNOPOLSKIM radio publicznym mianuje się człowieka, którego stacja ma 0,1% zasięgu rynku ("ogromna popularność MTM FM na terenie nadawania" -ha!), a program stacji "ma charakter wybitnie LOKALNO-REGIONALNY". No, chyba, że takie są, wicie, nowe "tryndy" dla Programu III CD-być może-N Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzywak Trójka , Wiceprezes i my IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 18:29 Maharaja ma jednak rację ( patrz parę postów wyżej ). Z jednej strony , to co sie dzieje w Trójce może wzbudzać kompletne zwątpienie, zwłaszcza po czacie z grzecznym Niedźwieckim. Więc zrozumiała jest nasza gorycz ,że świetni ludzie odchodzą, innym świetnym odbiera sie programy , skraca bądź przesuwa na porę dla sów, a jakoś cicho o protestach w samej Trójce.To wszystko może wściec, ale... Ale może nie byłoby dobrze, gdyby ludzie, którzy przez tyle lat tworzyli Trójkę rzucili to wszystko, te lata pracy w proteście, bo przecież tylko na to Smolar czeka. Czeka , by powtykac swoich, posłusznych. Czy naprawdę chcemy mu dać tę satysfakcję? Przecież tak naprawdę nie wiemy ,co dzieje sie w Trójce,co mówią ludzie i szepczą sobie do ucha( !) W tym momencie ważne jest,żeby Trójka przetrwała. Może po prostu Smolara należy przeżyc ,jak przechodzi się w dzieciństwie świnkę (parotitis epidemica ,a w tym wypadku smolaris epidemica).Ten facet kiedys odejdzie i teraz na tym musimy sie skupić ,żeby stało się to jak najszybciej. Mnie też dopada niekiedy zniechęcenie,ale coś w głębi tłumaczy mi cierpliwie,że tyle złego wydarzyło się w Trójce,że się to musi wreszcie skończyć. Jestem pewna,że któregoś pięknego dnia ,po półgodzinnym otwieraniu naszego wątku wyświetli się wreszcie post np.3456 i ktoś z Was, kto ma wiadomości z pierwszej ręki poinformuje nas " Smolar odchodzi!!!" i będzie pięknie. A my zostaniemy !!! Zostaniemy , panie Smolar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Trójka , Wiceprezes i my IP: *.astercity.net / 10.131.130.* 13.03.02, 20:17 ale może trójka powinna jak najszybciej upaść ! A ci którzy ją tworzyli niech zorganizują np. trójkę bis! taką o jakiej nam się marzy! A smolar niech sprowadza sobie dyrektorów z wiodących rozgłośni komercyjnych. patzr kilka postów wyżej, a przy okazji rozgłośnia mojej żony ma 100% słuchalności/3 osoby/ nadaje z kuchni! Może też by się na dyrektora nadawała? Ma doktorat z pedagogiki to chyba jednak nie! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiowiec Re: Trójka , Wiceprezes i my IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 09:36 Trudno będzie Państwa przekonać, że Trojka musi się zmienić. Dla was cały problem sprowadza się do audycji muzycznych ( i to tych najbardziej niszowych, które nota bene nie znikaja przecież z anteny, a w większości przypadków zmieniaja tylko czas nadawania-W Trójce chodzą już reklamowki nowego muzycznego weekendu).Trójka swoją dobrą markę zawdzięcza rownież wyjątkowemu słowu - informacji, reportazom, publicystyce. Ale takich dobrych audycji juz dawno brakuje. Mlode pokolenie popełnia kardynalne, nieprofesjonalne błędy, wielu odeszło - "za chlebem", bo inne, komercyjne stacje płacą im duuużo więcej ( a wtedy sentymenty się dla wielu kończą), starzy , niestety, często się zawodowo zestarzeli, bo stać w miejscu to znaczy się cofać. Trojka potrzebuje swieżosci, nowoczesnie robionych Pulsów, Klubów, programów filmowych, kulturalnych. O sporcie też można mówić pięknym językiem i interesująco nawet dla nie-kibica (vide Bohdan Tomaszewski, którego przed igrzyskami słychać było w Trójce - trudno tego Pana posądzić o "komercję"). Proponuję wziąć to wszystko pod rozwagę, wyciszyć emocje. A w ciszy lepiej slucha się radia, które już lada dzień ma ZACZĄĆ się zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: Trójka , Wiceprezes i my IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.03.02, 10:43 > Trójka swojš dobrš markę zawdzięcza rownież wyjštkowemu słowu - > informacji, reportazom, publicystyce. Ale takich dobrych audycji juz dawno > brakuje. Mlode pokolenie popełnia kardynalne, nieprofesjonalne błędy... ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ > Trojka potrzebuje swieżosci, nowoczesnie robionych Pulsów, Klubów, ^^^^^^^^^ > programów filmowych, kulturalnych. O sporcie też można mówić pięknym > językiem ... Je�li więc młode pokolenie jest j.w., to kto zrobi teraz programy j.w.? pozdr, MArCello BTW: obecni, nowi, młodzi "prezenterzy" potrafiš przeczytać listę solenizantów i pogodę na jutro oraz z okładki płyty podać, kto �piewał. Chyba nie o takie nowoczesne audycje Koledze Radiowcowi chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Trójka , Wiceprezes i my IP: 62.233.167.* 14.03.02, 16:20 Wlasnie. Kolega radiowiec demagogie probuje uprawiac i wmawiac spoleczenstwu nasze wstecznictwo. A my jestesmy jak najbardziej za zmianami. W maire uplywu czasu i coraz to glupszych pomyslow wiceprezesa i jego ludzi, tych zmian potrzeba coraz wiecej. Ale najwazniejsza zmiana, ktorej Trojce potrzeba, jest wymiana wiceprezesa zarzadu Polskiego Radia, jako ze pod jego rzadami Trojkowa sluchalnosc spada a i poziom merytoryczny audycji sie obniza. Chlopina nawet nie potrafi wybrac dobrego dyrektora, ktory te sytuacje by zmienil. Dobrego dyrektora chlopina usunal. Kazdy normalny odpowiedzialny czlowiek juz dawno w takiej sytuacji podalby sie do dymisji. Kolejny przejaw polskiej rzeczywistosci, w ktorej rzad mniejszosciowy moze rozwalic w kilka miesiecy caly kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Trójka , Wiceprezes i my IP: 62.233.167.* 14.03.02, 13:18 Jest tez inna calkiem mozliwa ewentualnosc. Po polgodzinnym otwieraniu sie watka przeczytamy: EUGENIUSZ SMOLAR ZOSTAL DYREKTOREM PROGRAMU TRZECIEGO. Taka ewentualnosc jest naprawde bardzo prawdopodobna. Prosze zwroci uwage, ze wiceprezes wymienia kadre. Przyjmna go niedlugo z otwartymi ramionami wdzieczni mu i kochajacy go nowi pracownicy Trojki. I zrobia sobie niezle radyjko. To nie sa zarty, ani czarnowidzenie. To jest jedna z mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Trójka , Wiceprezes i my IP: *.astercity.net / 10.131.130.* 14.03.02, 14:39 Gość portalu: szaman napisał(a): > Jest tez inna calkiem mozliwa ewentualnosc. Po polgodzinnym otwieraniu sie > watka przeczytamy: EUGENIUSZ SMOLAR ZOSTAL DYREKTOREM PROGRAMU TRZECIEGO. > Taka ewentualnosc jest naprawde bardzo prawdopodobna. Prosze zwroci uwage, ze > wiceprezes wymienia kadre. Przyjmna go niedlugo z otwartymi ramionami wdzieczni > > mu i kochajacy go nowi pracownicy Trojki. > I zrobia sobie niezle radyjko. > > To nie sa zarty, ani czarnowidzenie. To jest jedna z mozliwosci. Jeśli to się sprawdzi to niech Ci język uschnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Trójka , Wiceprezes i my IP: 62.233.167.* 14.03.02, 16:25 Ale to nie proroctwo sprawcze, tylko matematyczne. Znaczy sie mowie co wychodzi samo i sam chcialbym sie mylic w obliczeniach... Powtarzam: to nie sa krakania. Fakty same wskazuja na taki obrot sprawy. No chyba ze stanie sie cud i pan wiceprezes zdola przedluzyc swe rzady o kolejna kadencje. Ale juz raczej TO byloby bezpodstawnym krakaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga wywiad z W.Laskowskim IP: *.devs.futuro.pl 14.03.02, 09:42 ciagle ta sama gadka,mimo wszystko zachecam do przeczytania: www.wirtualnemedia.pl/wl.htm moze maly cytat: "Ale jesteśmy programowo i moralnie gotowi na przekroczenie progu 30% słuchalności." moralnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: wywiad z W.Laskowskim IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.03.02, 10:34 > "Ale jesteśmy programowo i moralnie gotowi na przekroczenie progu 30% > słuchalności." > > moralnie?? Skšd te 30%, słyszałem o bodajże 5,1% obecnie, więc daleka droga. Ciekawe, czy mnie też zaliczył do tej grupy? Bo jako� skłaniam się do rezygnacji ze słuchania Trójki (coraz mniej mnie tam interesuje) niż do podnoszenia %u słuchalno�ci. pozdr, MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: wywiad z W.Laskowskim IP: 213.76.149.* 14.03.02, 12:18 Czyli jednym słowem, $molar, ustami swych "siepaczy" mówi nam "Porzućcie wszelką nadzieję, którzy Trójkę włączacie". Doszedłem też do wniosku, że Smolar i jego ludzie są spokojni, bo doskonale wiedzą, że następna kadencja Zarządu PR też jest ich. Odpowiedz Link Zgłoś
radiowiec Re: wywiad z W.Laskowskim 14.03.02, 13:37 Szkoda, a miałem nadzieję, że z Państwem tutaj mozna rzeczowo polemizować. No cóż, chyba pozostaje mi życzyć miłego protestowania. Skoro nawet rozsądny wywiad z szefem Trójki nie trafia Państwu do przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: wywiad z W.Laskowskim IP: 213.76.149.* 14.03.02, 15:39 > Szkoda, a miałem nadzieję, że z Państwem tutaj mozna rzeczowo polemizować. Ależ drogi Radiowcu - przecież nam właśnie o to chodzi! Czy naprawdę masz ochotę na rzeczową polemikę? Jeszcze raz zatem serdecznie zapraszam. Nie zależy mi na niczym innym jak na szczegółowej, spokojnej wymianie poglądów opartych na faktach. Proponuję więc, niech Pan zajrzy "kilka" postów wyżej, do mojej wypowiedzi pt. "Zaproszenie do dyskusji". I naprawdę może z tego wyniknąć niezła dyskusja, która nam wszystkim (a najbardziej Trójce) wyjdzie na dobre. Tylko widzisz, drogi R. - na razie to żaden z Was nie podejmował takich starań. Z reguły były to złośliwe komentarze, docinki itp. Również wyswiechtane argumenty o odmładzaniu radia i czynieniu go przyjaznym. Ale to wszystko to nie są FAKTY. A my chcemy dyskutować o FAKTACH. Rozsądny wywiad? Hmmm - rozsądny czyli taki, w którym zabrakło miejsca na pytania niewygodne, tak? My mamy strasznie dużo niewygodnych a co gorsza rzeczowych pytań. Może więc od Ciebie otrzymamy na nie odpowiedź? Pozdrowienia Tomek Szmajter (ja się swojego nazwiska nie wstydzę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: wywiad z W.Laskowskim IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.03.02, 15:45 > Szkoda, a miałem nadzieję, że z Państwem tutaj mozna rzeczowo polemizować. Proszę się nie poddawać. Je�li o mnie chodzi, a pewnie większo�ci zabierajšcych na wštku głos, polemika nie szkodzi. Proszę tylko zauważyć, że taka polemika raczej szkodzi włodarzom trójkowym i pragnš jej unikać jak ognia (np. czat z Niedzwiedziem). Jak można zauważyć większo�ć postów jest podbarwiona emocjami, i trudno się temu dziwić. Wiele osób tutaj traktuje 3-kę jako czšstkę i przedłużenie własnego ego. Trzeba zrozumieć wręcz intymne zwišzki słuchacza z ukochanš stacjš. Czy inne, komercyjne radiostacje mogš się czym� podobnym pochwalić? Proszę się więc nie poddawać i polemizować - przecież nie we wszystkim musimy się zgadzć. Ważne, że łšczy nas żarliwe uczucie do tego radia. pozdr, MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: wywiad z W.Laskowskim IP: 195.205.139.* 14.03.02, 15:49 Z chęcią przyjmuję więc zaproszenie do dyskusji, chociaż wydaje mi się, że czas na dyskusję był wtedy, kiedy o zmianach decydowano - wtedy jednak słuchaczy do dyskusji nie proszono. (Czy Trójka prowadzi chociaż jakieś badania marketingowe sprawdzające, jak oceniany jest program, zmiany w nim i poszczególne pasma?). Wywiad był rozsądny (chociaż co to niby znaczy "jesteśmy moralnie przygotowani na słuchalność 30%), natomiast problem polega na tym, że moje zaufanie do władz Trójki i radia jest w tej chwili bardzo niskie - zbyt często mówiono jedno, a robiono drugie. Pisze Pan o radiu, które ma ZACZĄĆ się zmieniać. Co więc robiono przez ostatnie półtora roku? Ma Pan oczywiście rację, że pod wieloma względami Trójka potrzebowała zmian. Nie mam nic przeciwko "nowocześnie robionym Pulsom, Klubom, programom filmowym, kulturalnym", przeciwko rzetelnym i ciekawym serwisom sportowym (poziom sportu w Trójce jest tragiczny i tu chętnie widziałbym zmiany na lepsze). Dlaczego więc w ciągu ostatniego półtora roku zmiany w Trójce polegały głównie na wprowadzaniu kolejnych pasm z muzyką z playlisty i niezbyt interesującym słowem (Studio, DNO, teraz Trójka budzi ludzi)? Dlaczego ograniczono sztandarowe wręcz Trójkowe pasmo słowne - Powtórkę z rozrywki (która, gdy prowadzili ją Teresa Drozda i Artur Andrus, nie tylko przypominała stare skecze i piosenki, ale była najważniejszym w całych polskich mediach miejscem, gdzie promowano młode, dopiero wchodzące na rynek kabarety). Takich pytań może być więcej. Co do muzyki: nie patrzę przez pryzmat poszczególnych audycji, natomiast widzę, że Trójka przestaje być różnorodna muzycznie. Wiem, że dla prezesa Smolara to jest zaleta, dla mnie to utrata jednego z największych atutów tego radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuhanka Re: wywiad z W.Laskowskim IP: 192.168.0.* 14.03.02, 15:55 Rozsądny wywiad? Może pozornie rozsądny, ale mijający się z prawdą. Z wrodzoną sobie złośliwością pozwolę sobie na kilka komentarzy. ADVERTISEMENT http://www.wirtualnemedia.pl/wl.htm Gość tygodnia - WITOLD LASKOWSKI z szefem Programu III Polskiego Radia rozmawia Marcin Szumichora Marcin Szumichora: Jak został Pan szefem PR 3 ? Witold Laskowski: W wyniku konkursu zorganizowanego przez Zarząd Polskiego Radia. W praktyce oznaczało to długie rozmowy z Zarządem i testy managerskie prowadzone przez wyspecjalizowaną firmę, a przede wszystkim prezentację mojego wyobrażenia nowego wizerunku stacji. No, a dla mnie osobiście praca w Trójce jest naturalną konsekwencją drogi zawodowej, chęcią wykorzystania zdobytych wcześniej doświadczeń i umiejętności, co przełożyło się na wolę zmierzenia się z ogromnym wyzwaniem, jakim niewątpliwie jest próba przeformatowania tej stacji. Praca w Trójce jest naturalną konsekwencją drogi zawodowej...A jakaż to była droga zawodowa? Korespondent TVP w Moskwie, później średnio udany prezenter Panoramy, nie mający z radiem praktycznie nic wspólnego. Dziwna to konsekwencja...A jakie doświadczenia dyrektor Laskowski może wykorzystać? Do tej pory te doświadczenia były całkiem inaczej ukierunkowane. Jakie zostały postawione przed Panem zadania do wykonania? Odświeżenie brandu, dostosowanie oferty programowej Trójki do zmieniającego się rynku, przy jednoczesnym wykorzystaniu tego co jest najlepsze w tradycji tej stacji. Krotko: stworzenie radia opartego na dobrej muzyce, rozrywce w najlepszym stylu, realizującego misję, ale w formie dostosowanej do sposobu słuchania radia przez współczesnego odbiorcę. Trójka ma być nowoczesnym radiem, komunikującym się ze słuchaczem, podającym rzetelną i szybką informację i przy tym radiem nieprzegadanym. Na razie mam wrażenie, że zaczyna być "niedogadane". Ja osobiście lubię, jak coś ciekawego można w radiu usłyszeć, a nadmiaru muzyki - zwłaszcza tego rodzaju, jaka trafia na listy przebojów rozgłośni komercyjnych - najzwyczajniej w świecie nie lubię. A tego jest ostatnio za dużo. W PR 3 kończą się prace nad nową ramówką. Czy szykują się spore zmiany ? Trudno mi ująć to w ten sposób. Nawet, jeśli niektóre programy znikną z anteny to zostaną zastąpione propozycjami z tego samego kręgu tematycznego. Być może zmieni się formuła, ale nie chodzi nam o zubożenie anteny. Zmiany w wielu przypadkach będą dotyczyły godzin emisji, czasami zmienią się prowadzący. Dążymy jednak raczej do rozszerzania, a nie zawężenia oferty. Chcemy prezentować naszym słuchaczom m.in. muzyczne gatunki, których nie znajdą w stacjach komercyjnych. Ale chcemy zaprezentować to w sposób zbieżny z najnowszymi trendami. Jakie są najnowsze trendy według dyrektora. Hip hop i inne takie tam "umpa- umpa"? Proszę jaśniej... Jakie będą nowości programowe? Oczywiście pojawią się nowe propozycje. Na początek na pewno audycja autorska Kuby Strzyczkowskiego. Będzie nadawana przez pięć dni w tygodniu, na żywo, w samo południe. Audycja poruszająca często drażliwe tematy, z bezpośrednim udziałem słuchaczy. Mam nadzieję, iż spotka się z dużym zainteresowaniem. Ponadto w soboty powitamy na antenie program "Grakuchnia" duetu autorskiego Wasowski-Chojnacki. Szykujemy także trochę innych niespodzianek, ale pozwoli Pan, by przez chwile zostały jeszcze niespodziankami. Aż strach pomyśleć co jeszcze szykują... Kto pomaga Panu w pracy nad nową ramówką ? Nowa ramówka jest wynikiem pracy zespołowej. Wspólnie z Adamem Fijałkowskim i Michałem Banachem, od kilku miesięcy pracujemy nad nowym wizerunkiem rozgłośni. Adam Fijałkowski zajmuje się przede wszystkim bezpośrednim programowaniem stacji, Michał Banach odpowiada za finanse i promocję. Nie znaliśmy się przed podjęciem pracy w "Trójce", ale wybór był wyjątkowo trafny - tworzymy zgraną ekipę świetnie rozumiejących się profesjonalistów, lojalnych i zgodnych, co do kierunku, w którym powinna podążać "Trójka". "Tworzymy ekipę profesjonalistów". Oj, skromnością Pan Dyrektor nie grzeszy...A co to za profesjonaliści? Były korespondent telewizyjny nie pracujący wcześniej w radiu, były szef programowy Radia Gdańsk, podobno nieszczególnie tam kochany i twórca jakiegoś lokalnego radyjka, mającego zasięg rzęędu 0.1% w województwie świętokrzyskim. Rzeczywiście - wielcy profesjonaliści od siedmiu boleści (chyba). A oczywiście nad nowym programem pracuje również cały zespół Programu III. Rzecz jasna nie na każdym etapie. Jeśli jednak chodzi np. o generowanie nowych pomysłów jesteśmy otwarci na wszystkie propozycje zgłaszane przez pracowników i współpracowników "Trójki". Ciekawe, że pracownicy często dowiadują się o ramówce ostatni. Są stawiani przed faktem dokonanym, przynajmniej takie słuchy mnie doszły - i to z kilku źródeł. A kiedy ostatecznie zostanie wprowadzona nowa ramówka ? Będziemy ją wprowadzali stopniowo w marcu ( pierwsze zmiany od 16 marca) i kwietniu. Ostateczny kształt nowej ramówki nasi słuchacze poznają na pewno do końca kwietnia br. Czy pojawi się więcej muzyki pop np. Britney Spears, boys-bandy? Stanowczo nie! Dopuszczam tylko jedno odstępstwo od tej reguły. W naszej nowej ramówce, w piątki pojawi się pozycja pod tytułem "Świat na topie", prezentująca najpopularniejsze utwory muzyczne z czołowych zagranicznych list przebojów. Gdyby nagle świat zwariował i na wszystkich tych listach wiodącą pozycje zajmował np. jakiś boys-band oczywiście poinformujemy o tym naszych słuchaczy, nawet jeśli programowo odrzucamy taką muzykę. Ale będzie to przekaz typowo informacyjny. Jaki ma mieć charakter "nowa" Trójka ? Będzie to nowoczesne radio, zawierające najlepsze elementy z "trójkowej" tradycji. Na pewno będzie więcej muzyki. Pojawi się wiele audycji autorskich. W paśmie "Muzyka o północy" audycje Wojciecha Manna i Piotra Kaczkowskiego. Oczywiście "Markomania", w sobotę wieczorem wraca na antenę "Muzyczna poczta UKF", a tuż przed północą pojawi się audycja skierowana do młodego słuchacza - "Klubowe granie". Marek Niedźwiecki w ciągu tygodnia będzie prezentował propozycje do "Listy przebojów". W niedzielne wieczory o godzinie 20 na żywo "Koncert w Trójce", a od 21 do północy MINIMAX. Ponadto Mann i Niedźwiecki będą codziennie prezentowali swoje ulubione płyty. Jednak Trójka to nie tylko muzyka. Na antenę powrócą programy, które zniknęły kilka lat temu, na przykład Teatrzyk Zielono Oko. Pozostaną uporządkowane i zdynamizowane audycje informacyjne i społeczno - kulturalne - "Zapraszamy do Trójki" oraz "Klub Trójki". W "Pulsie Trójki" który zostanie przeniesiony na późne popołudnie poruszane będą najważniejsze wydarzenia mijającego dnia. Jaki poziom słuchalności satysfakcjonowałby Pana a jaki kierownictwo PR? Słuchalność Trójki oscyluje obecnie wokół 6%. Zakładając, że do grona naszych obecnych odbiorców dołączyłaby grupa najbardziej aktywnych i wykształconych słuchaczy radiowych myślę, że satysfakcjonujący byłby dla nas już poziom 10%. Ale jesteśmy programowo i moralnie gotowi na przekroczenie progu 30% słuchalności. Skąd Witold Laskowski wytrzasnął te 6%? O ile pamiętam, ostatni Press podawał dane rzędu 5.1%. A 30% - pobożne życzenia. Nowych słuchaczy się nie przyciągnie, bo już dawno odpłynęli do stacji komercyjnych i raczej nie widzę szans na to, żeby wrócili. A starzy słuchacze - tych coraz bardziej się zraża, niestety. Skoro nie mamy czego słuchać, słuchamy coraz mniej - a i to głównie z sentymentu. Czy pojawią się nowi dziennikarze? Wiadomo, że radio będzie się rozwijać i normalne, że takiemu rozwojowi towarzyszą także pewne ruchy osobowe. Na antenie już pojawiła się Aneta Wrona, która prowadzi pasmo przedpołudniowe, po wyjeździe Marka Wałkuskiego prowadzenie porannego "Zapraszamy do Trójki" przejął Piotr Baron. W najbliższym czasie w popołudniowym "Zap Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Komentarz do wywiadu c.d. 14.03.02, 20:27 Czy pojawią się nowi dziennikarze? Wiadomo, że radio będzie się rozwijać i normalne, że takiemu rozwojowi towarzyszą także pewne ruchy osobowe. Na antenie już pojawiła się Aneta Wrona, która prowadzi pasmo przedpołudniowe, Najbardziej krytykowana przez słuchaczy, więc ją promujemy, czy tak? po wyjeździe Marka Wałkuskiego prowadzenie porannego "Zapraszamy do Trójki" przejął Piotr Baron. Baron jest w porządku, lubię go, bo pamiętam go z dawnej Trójki, ale grozi nam przesyt - pięć poranków w tygodniu i jeszcze audycja w niedzielę rano. Co za dużo to niezdrowo... W najbliższym czasie w popołudniowym "Zapraszamy do Trójki" usłyszymy "nowy" głos - Michała Kowalewskiego znanego wcześniej z Radia ZET. Tak, ściągajcie więcej ludzi ze stacji komercyjnych. W Trójce są lepsi, ale po co mamy promować dobrych? Kowalewski w Zetce nie był zły, myślę, że to zdolny młody człowiek, ale - moim zdaniem - do Trójki nie pasuje, niestety... Podkreślam, że są to jedynie naturalne zmiany związane z realizacją nowych zadań i nie będzie w "Trójce" żadnej kadrowej rewolucji, a już na pewno nie zamierzamy rozstawać się z trójkowymi gwiazdami, co niektórzy starają się nam zarzucać. A co robicie? To gdzie jest Tomasz Sianecki, błyskotliwy prezenter "Zapraszamy do Trójki"? Dlaczego pozbyliście się świetnej Moniki Makowskiej, prezentującej taką piękną muzykę i przygotowującą doskonałą oprawę słowną do swoich audycji? Dlaczego od kilku miesięcy nie słyszę na antenie zdolnego reportera Igora Błachuta. Pan dyrektor raczy kłamać, albo ja czegoś nie rozumiem. Czy mówimy różnymi językami? Jak będą Państwo chcieli przyciągnąć młodego słuchacza ? Przede wszystkim muzyką i ciekawym, dynamicznym słowem. Nie chcemy jednak formatować naszego radia tak jak robią to stacje komercyjne. Tylko że w radioodbiorniku słychać coraz więcej komercji - i to niestety w złym guście. Zaznaczam, że słychać ją na częstotliwości przyznajej Programowi Trzeciemu. Chcemy unowocześnić stację, dostosowując ją do potrzeb dzisiejszego słuchacza. Dobrze, a jakie to potrzeby. Robiliście jakieś badania? Jakie, w jakiej grupie, na jakiej liczbie osób? Jaka była metodologia? Proszę o konkrety. Bo inaczej powiem, że nie macie pojęcia o potrzebach słuchaczy Trójki. W Trójce będzie dużo dobrej muzyki, włączając w to elementy muzyki alternatywnej a także utwory, które nigdy nie były wydawane na singlach. Jak wspomniałem w sobotnie wieczory pojawi się także "Klubowe granie", skierowane zdecydowanie do młodego słuchacza. A co to za twór, ta muzyka klubowa? Poproszę o definicję. Żyję już ponad 20 lat i nie zetknęłam się z takim określeniem. Co rozumiecie przez muzykę klubową, czym szafujecie na prawo i lewo jak magicznym zaklęciem? Czy szykują Państwo jakąś dużą kampanię reklamową promującą PR 3? Szykujemy. Jednak o szczegółach poinformujemy dopiero wtedy, kiedy będziemy mieli w pełni gotowy produkt. Pożyjemy, zobaczymy, ocenimy...Ale najlepsza kampania na dłuższą metę nie pomoże, jeżeli produkt okaże się kiepski, do czego konsekwentnie dążycie. Jakie są Pana plany a jakie marzenia na przyszłość ? Plany są proste - stworzenie radia, które będzie prezentowało ciekawa ofertę programową, utrzyma dotychczasowych słuchaczy i pozyska nowych, czyli zwiększyć słuchalność. Ale mam wrażenie, że mówiłem o tym podczas całej naszej rozmowy. Te plany zamierzam konsekwentnie realizować. A co do marzeń... to wie Pan... najszybciej spełniają się te, o których najmniej się mówi. Wielu spośród nas słuchaczy, jeśli nie wszyscy, też pragnie takiego radia, tylko chyba mamy różne pomysły na wizję takiego radia. A może by Szanowna Dyrekcja posłuchała postulatów słuchaczy, co by było z korzyścią dla wszystkich? Ale ja w taką możliwość nie wierzę... Rozgoryczona i zniesmaczona słuchaczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: wywiad z W.Laskowskim IP: 62.233.167.* 14.03.02, 16:52 Takich wywiadow jest na peczki od wielu miesiecy i co z tego, skoro slowa mijaja sie z czynami tych panow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: wywiad z W.Laskowskim IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.03.02, 19:31 Przeczytalam, przy okazji natknelam sie na sonde pt. ktora stacja radiowa jest najlepsza. I co odpowiedziec? Bo jesli zaznacze Trojke, to jej szefostwo wpadnie w jeszcze wieksze samouwielbienie. Chyba pozostaje milczenie. Zwlaszcza po radosnych wypowiedziach Artura Orzecha w bodajze poniedzialek czy wtorek, sugerujacych, ze kobieta moze byc albo ladna, albo inteligentna. Kiedys Trojka laczyla obie te cechy - obecnie nie jest juz ani ladna, ani inteligentna. Nie wiem, jak dlugo jeszcze przy niej wytrwam, bo od wypowiedzi wyzej wspomnianych robi mi sie niedobrze. Kiedy 10 lat temu moj kolega zaczynal prace w jednej z komercyjnych stacji radiowych, sporo czasu zajelo, zanim zostal dopuszczony do mikrofonu i to w nocnych serwisach informacyjnych. Trojka, promujac mlodych, wrzuca od razu rozne Wrony na godziny najlepszej sluchalnosci. Zlosliwe i okrutne natomiast jest rzekome wydluzenie czasu audycji pani Podmiotko czy "Gitara i Piorem. O tej prze?!!A moze pan Kostrzewa przeniesie sie z Ekspresem na pore 2-4 w nocy? Nie mam nic przeciwko. Ciesze sie, ze przynajmniej pani Hanna Maria Giza broni niepodleglosci swojego adresu klcw@.. Brawo! Mala rzecz, a cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
ergil Była sobie wolnośc słowa... 14.03.02, 15:22 ... a zostały znajmości. Było sobie pisemko "RadioNewsLetter". Na tym wątku cytowane bez opamiętania, bo też i ludzie, którzy udzielali tam wywiadów, pletli bez opamiętania. I Wice $molar tam bywał, i Dyr. Fijałkowski, i były Dyr. Olszański i obecny Kolega Kierownik Niedźwiecki. Pisemko było otwarte. Kto chciał - mógł czytać. Ale zjawił sie potwór forumowy imieniem AJK. Cytował, powoływał się na RadioNewsLetter, korzystał i hołd sprawności redaktora naczelnego oddawał. I co? I wiadro! Pisemko RadioNewsLetter nie jest juz pismem otwartym. Żeby je czytać - trzeba grzecznie poprosić, przedstawić się, zostać sprawdzonym przez redakcje i otrzymać specjalny kod dostępu. No i trzeba być "z branży". Zwykłym słuchaczon - VERBOTEN!! Oczywiście fakt, że redaktorem tego pisma jest Alina Dragan - nie ma tu żadnego znaczenia. Ani związku. Nie ma także z utajnieniem RNL żadnego związku fakt, że że pani Dragan jest bliską znajomą Kolegi Kierownika Niedźwieckiego, który to Kolega Kierownik nie dość, że kieruje, że układa "pluj-listę", to jeszcze wypieprza najlepsze programy, ludzi i udaje, że to nie on, bo przecież on "żadnego wpływu na ramówkę nie ma". bez związku jest także fakt, że jak plotka niesie pani Dragan wykonała jakąś ekspertyzę dla PR 3. Nie ma także z utajnieniem RNL żadnego związku fakt, że ostatnio na forum Koledze Kierownikowi Niedźwieckiemu dostało się od słuchaczy. Skądże... Czysty przypadek. No, może nie taki "czysty". I może nie "przypadek". Ale gdzież mnie, małej dziewczynce, do rozważania dlaczego pani Dragan utajniła pismo? Tak się tylko zastanawiałam.... (dyg Ergil Odpowiedz Link Zgłoś
ergil I do "radiowca" 14.03.02, 15:48 To nieładnie. Bardzo nieładnie. Pani Ewo - wiadomo o co chodzi. Bardzo nieładnie. Tak się nie robi. Wykorzystywać czyjeś dane... A skoro tak - mała kara. Chyba już "radiowca" nie przeczytamy na forum. Ergil która nie lubi, gdy ktoś się pod nia podszywa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzywak Re: Jeszcze raz do Radiowca IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 19:45 Mam wrażenie,że Radiowiec włączył się do naszej dyskusji niedawno i nie przeczytał wczesniejszych postów.Dlatego zarzuca nam ,że sie ograniczamy do audycji muzycznych. A wczesniej, było, drogi Radiowcu, i o KLCW i o Pulsie i o Radio Retro i o Powtórce i innych programach słownych. Wiem,że przeczytanie 830 postów wymaga wysiłku, ale tylko wówczas można mieć pojęcie o tym czego chcą słuchać słuchacze ( Było też o p. Sytnerze i wspaniałych pogadankach p.Tomaszewskiego, jeżeli mówimy juz o sporcie).Radiowcu, nie kto inny ,jak dyr. Laskowski twierdzi,żę "Trójka ma byc radiem nieprzegadanym", proszę sprawdzić ( wywiad).Trójka musi się wreszcie zmienić ,ale inaczej, bo jak dotąd to zmienia się na gorsze. Czy to ,co dzieje się w południe w Trójce (po 10) zasługuje według Radiowca na słuchanie? Bo według mnie to strata czasu, podobnie jak DNO czy jeszcze parę innych przejawów radosnej twórczości.Czy ambicją dyrekcji jest to by Trójka była tylko takim sobie brzęczącym radyjkiem ? Bo na razie tak to wygląda. Mam wrażenie,że goniąc komercję zarząd chce doprowadzić do tego,by w sklepach , supermarketach , bazarach brzęczała Trójka jak teraz brzęczy RMF ( jak najwięcej playlisty, jak najmniej gadania).Tylko,że ci ludzie tam pracujący czy kupujący , tak na prawdę nie słuchają radia, ale rzeczywiście, muszę przyznać, wpływają na wysokość słupków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jeszcze raz do Radiowca IP: *.icpnet.pl 14.03.02, 23:20 > tak na prawdę nie słuchają radia, ale rzeczywiście, muszę > przyznać, wpływają na wysokość słupków. No właśnie nie - i tu tkwi podstawowy błąd ekipy "Smolarowców". Chciałbym, żeby ten błąd im sie kiedys odbił potężną czkawką i żeby ktos ich (a zwłaszcza Wielkiego i Nieomylnego Eu-Geniusza) za ten błąd rozliczył. Chodzi o to, że w im mniej świadomy spsoób słucha się radia (tzn. że gdy nie interesuje nas to co radio gra, a w ogólle gra) tym mniej jest to radio rozpoznawalne. Na czym polega bowiem dziś masowe słuchanie radia? Na tym, że przeciętny szaraczek wstaje, idzie umyć ząbki, potem maszeruje ospałym krokiem do kuchni i włącza radio. Jeżeli w tym momencie radio gra jakąś piosenkę, którą nasz szaraczek zna, to szaraczek już nie szuka tylko przystępuje do dalszych elementów porannego rytuału. Ostatnią rzeczą, jaka zaprząta mu myśli jest to JAKIEGO radia aktualnie słucha albo inaczej - nie słucha, a jakie radio mu gra (albo używając terminologii p. Beaty - jakie radio mu "towarzyszy"). To go w ogóle nie interesuje - nasz szaraczek musi sobie po prostu czymś zapaćkać swój móżdżek i zacząć funkcjonować. Potem szaraczek wsiada do samochodu. Włącza tam swoje radyjko i procedura się powtarza. No chyba, że ma już to radyjko ustawione na jakąś stację. Jaką? A taką, o której wie, że za chwilę zagra mu jego ulubone przeboje. W pracy - to samo... I teraz pytanie - kto robi te słupki? No właśnie. Skoro radia słucha się tak nieświadomie, a 95% rozgłośni gra TO SAMO... I tu dochodzimy do podstawowej kwestii. Znajomośc marki. Ponieważ nasz szaraczek wie, że najpopularniejsze i najmodniejsze rozgłośnie to Zetka i RMF, zapytany przez ankietera najpewniej i dla świętego spokoju rzuci jedną z tych nazw. A czy jej naprawdę słucha, to już zupełnie inna sprawa, bo on sam tego nie wie. Stąd rozkład słupków przy tych dwóch rozgłosniach mniej więcej jednakowy (raz jedni raz drudzy). Trochę im udziały rozwadniają lokalne kataryny typu "Pogoda", "88,4" itp. "złote naboje", ale w tym przypadku te rozgłośnie nie mają nawet (cały czas) marki równie silnej co ww. Więc nigdy nie zdobędą równie silnej pozycji na rynkach lokalnych. Jak to się ma do przypadku Trójki? Pan Smolar i spółka starają się (buhahaha) odebrać słuchalność liderom rynku, proponując słuchaczom program może na razie nie tak miałki intelektualnie jak RMF i Zetka, ale pod wzgl. muzycznym w zasadzie (zwłaszcza w porach 6-19) identyczny. Licząc na to, że zastępy szaraczków, budząc się ze snu będą pędziły do swych radioodbiorników i włączały Trójkę. I jeszcze będą potem opowiadać, że są słuchaczami Trójki. Otóż nie, drodzy "reformatorzy". Szaraczek, nawet jeśli usłyszy swój ulubiony przebój na antenie Trójki, najprawdpodobniej nie będzie miał pojęcia że słucha właśnie Trójki! Bo po pierwsze, jak wspomnieliśmy wcześniej, w ogóle nie interesuje go jaka stacja mu gra, ale najważniejsze, że mu gra. Więc nie trzeba się obawiać, że zapytany przez ankietera nagle odpowie, że słucha Trójki. On tak nie odpowie. Bo Trójka kojarzy mu się zupełnie z czyms innym - a na pewno nie ze złotymi przebojami i muzyką z playlisty, których tak bardzo lubi słuchać o każdej porze dnia (wieczorem i w nocy jest telewizja). Drogi Panie Laskowski - nasz "doświadczony" dyrektorze. Próbując wkraczać na tereny RMF-u i Zetki (umownie rzecz nazywając) porywa się Pan z motyką na słońce. Bredzi cos Pan o "koncepcji brandu", a nie ma Pan o tym NAJMNIEJSZEGO pojęcia. I pańscy wspólnicy również (sądząc po ich pozycji w branży i wynikach w dotychczasowej działalności). Trójka nie będzie radiem "młodzieżowym", takim jak Pan tego chce. Ci którzy chcą od radia tego, by ono im "towarzyszyło" nie będą tego oczekiwać od Trójki. Oni Trójkę skreślili raz na zawsze. Może nawet nie skreślili - ale im radio potrzebne jest do zupełnie czegos innego niż słuchaczom starej Trójki. I żeby zamulic sobie móżdżki - na pewno nie włączą Trójki, choćby nie wiem jak się Pan starał. A jeżeli włączą, to bedzie to sprawa przypadku, a nie świadomego wyboru. Pan po prostu chce uderzyć w niszę rynkową, jaka zajęta jest przez gigantów, dysponujących znacznie większą kasą niż tą która posiada radio publiczne. I chce Pan zachęcić do słuchania Trójki tych, dla których pojęcie "Trójka" nie istnieje. Zarówno Pan, jak i Pana chlebodawca wykazujecie w swych rachubach albo bezgraniczną naiwność, albo totalny brak elementarnej wiedzy marketingowej, a najprawdopodobniej jedno i drugie. Do tego dochodzi tzw. magiczne myślenie (zaczniemy puszczać muzyke z playlisty i złote przeboje i od razu skoczy nam słuchalność. Skoczy, ale w dół...). Czy wyobraża Pan sobie co by się stało gdyby Jaguar (albo chocby Alfa Romeo - hihi) zaczął wprowadzać na rynek autka klasy malucha? Albo drastycznie obniżył cenę swych flagowych aut? Oba przedsięwzięcia zakończyłyby się TOTALNĄ KLAPĄ i dramatycznym zachwianiem wizerunku Jaguara, ponieważ grupa docelowa klientów Jaguara oczekuje zawsze produktu najwyższej klasy i za pieniądze, które w ich mniemaniu ten produkt jest wart. To samo ma miejsce w przypadku Trójki. Jest to tak proste przełożenie, że zrozumie je średnio rozgarnięty licealista. Lansowana przez Smolara i towarzyszy nowa koncepcja Trójki jest skazana na porażkę. To nie ulega wątpliwości. Grupa docelowa Trójki, słuchacze bardziej wyrobieni i wymagający (niech będzie ich 10% - ale wierny i świadomy klient to skarb, panie Smolarze!!!) będą od Trójki odchodzić. Ich domowe zbiory muzyczne są takie, że wystarczą im na wiele, wiele lat. Jesli zechcą posłuchać muzyki klasycznej albo audycji słownych - włączą Dwójkę. A słuchacze spragnieni "nowoczesnego i przyjaznego" radia nie przyjdą do Trójki, bo już od dawna mają rozgłośnie, które dają im to czego potrzebują. Gdzie w takiej sytuacji jest miejsce dla Trójki? Do kogo i w jaki sposób adresowany jest jej program? "Odpowiedzi szukaj - czasu jest niewiele" Tomek Szmajter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Jeszcze raz do Radiowca IP: 62.233.167.* 15.03.02, 09:45 > Pan Smolar i spółka starają się (buhahaha) odebrać słuchalność liderom rynku, > proponując słuchaczom program może na razie nie tak miałki intelektualnie jak R > MF > i Zetka, ale pod wzgl. muzycznym w zasadzie (zwłaszcza w porach 6-19) identyczn > y. Tu bym polemizowal. Moje obserwacje sklaniaja mnie do podania pory 4-19 niestety. Przy czym to co sie dzieje miedzy 19 a 21 jest co najmniej dyskusyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Jeszcze raz do Radiowca IP: 62.233.167.* 15.03.02, 10:00 > A słuchacze > spragnieni "nowoczesnego i przyjaznego" radia nie przyjdą do Trójki, bo już od > dawna mają rozgłośnie, które dają im to czego potrzebują. A nawet jesli przyjda i beda to cale bazarowe tlumy, to bedzie to najzwyklejsze marnowanie publicznych pieniedzy, ktore w normalnym panstwie wydaje sie na rzeczy, ktorych nie ma i ktore trzeba dofinansowac. Wydawanie pieniedzy przez panstwo na to, od czego rynek peka w szwach, na cos, co bez pomocy panstwa samo sie i tak juz utrzymuje, jest chore. I sie nie ma co dziwic, ze w Polsce jest kryzys, dziura budzetowa, bezrobocie i tak dalej. Rzadza Polska niekompetentni politycy - od tych na najwyzszych stopniach, poprzez tych z zarzadow i rad roznych instytucji skarbu panstwa, az do tych na najnizszych szczeblach - w malych miasteczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: Jeszcze raz do Radiowca IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.03.02, 11:13 > I teraz pytanie - kto robi te słupki? No właśnie. Skoro radia słucha się tak > nieświadomie, a 95% rozgłośni gra TO SAMO... I tu dochodzimy do podstawowej > kwestii. Znajomośc marki. Ponieważ nasz szaraczek wie, że najpopularniejsze i > najmodniejsze rozgłośnie to Zetka i RMF, zapytany przez ankietera najpewniej i > dla świętego spokoju rzuci jedną z tych nazw. A czy jej naprawdę słucha, to już > zupełnie inna sprawa, bo on sam tego nie wie. Stąd rozkład słupków przy tych > dwóch rozgłosniach mniej więcej jednakowy (raz jedni raz drudzy). Dlaczego nikt z decydentów nie zauważa, jak płynna jest grupa słuchaczy, do których chcą adresować nową Trójkę. "Szaraczkom" nie zależy na słuchaniu Zetki, RMF czy "nowej" 3-ki - im zależy na słuchaniu ulubionej muzyki - nie ma więc problemu, żeby w ciągu dnia może wielokrotnie skakać między tymi i innymi stacjami. Co innego wyrobiony i wierny słuchacz (niezależnie jakiej stacji słucha). Jeśli taki słuchacz Trójki dostanie papkę muzyczną, a słuchacz przykładowej Zetki dostanie MagazynBardzoKulturalny - bez pudła zmienią stację, albo włączą CD. Dlaczego to tak trudno zrozumieć ludziom prezesa i jak to się ma do zapewnień choćby dyr. Laskowskiego o chęci zatrzymania "starych" słuchaczy? Albo rybki, albo akwarium drodzy państwo rządzący! pozdr, MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Jeszcze raz do Radiowca IP: 62.233.167.* 15.03.02, 12:51 > A słuchacze > spragnieni "nowoczesnego i przyjaznego" radia nie przyjdą do Trójki, bo już od > dawna mają rozgłośnie, które dają im to czego potrzebują. A nawet jesli przyjda i beda to cale bazarowe tlumy, to bedzie to najzwyklejsze marnowanie publicznych pieniedzy, ktore w normalnym panstwie wydaje sie na rzeczy, ktorych nie ma i ktore trzeba dofinansowac. Wydawanie pieniedzy przez panstwo na to, od czego rynek peka w szwach, na cos, co bez pomocy panstwa samo sie i tak juz utrzymuje, jest chore. I sie nie ma co dziwic, ze w Polsce jest kryzys, dziura budzetowa, bezrobocie i tak dalej. Rzadza Polska niekompetentni politycy - od tych na najwyzszych stopniach, poprzez tych z zarzadow i rad roznych instytucji skarbu panstwa, az do tych na najnizszych szczeblach - w malych miasteczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ergil W sprawie Radiowca (czyli "beatak2, "kaczor3" 15.03.02, 13:46 Ludzie - dajcie spokój z pisaniem do Radiowca. Za podszywanie sie pod kogoś innego, donoszenie, kapowanie oraz naganne używanie wielu pseudonimoów ("adamwisniewski", "beatak2", "kaczor3", 3dyrektor") koleżanka "radiowiec" została skazana na banicję. Nie byłabym surowym sędzią, ale nie lubię kapusiów, zwłaszcza, kiedy kapusie zaczynają wykorzystywać moje dane odobowe (choćby to był pseudonm). Koleżanka "radiowiec" (czyli "adamwisniewski", "beatak2", "kaczor3", "3dyrektor" - bo to, misie moje, jedna osoba) dostanie swoje konta z powrotem za... powiedzmy tydzień. I powinna się cieszyć, że nie jestem do niej podobna, bo gdyby tak było - wypisałabym z tych kont soczyste bluzgi pod adresem kierownictwa Trójki, które takie osoby zatrudnia. takie tzn. nie dość, że wredne, że donoszące, to jeszcze bez fantazji. I pomysleć, że w ogólnym rozrachunku, to przecież my, z naszego abonamentu koleżance "radiowiec" płacimy. Żałosne. (dyg) Ergil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: W sprawie Radiowca (czyli IP: 213.76.149.* 15.03.02, 14:05 No wiem - ale wczoraj mnie tak poniosło, że musiałem stworzyć ten mój elaborat. Ale może przeczyta go nie tylko "Radiowiec"... Tak mi sie te wszystkie refleksje kołatały po główce, że przyszedł czas na przelanie ich na monitor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: W sprawie Radiowca (czyli IP: 62.233.167.* 15.03.02, 17:05 Otoz to. My nie do "radiowca" piszemy lecz tak jakos ogolnie. Wice, ani nikt z jego otoczenia, i tak nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaergil RADIOWIEC DO ERGIL 15.03.02, 20:33 ergil napisał(a): > Nie byłabym surowym sędzią, ale nie lubię kapusiów, zwłaszcza, kiedy kapusie > zaczynają wykorzystywać moje dane odobowe (choćby to był pseudonm). Bardzo chciałbym zrozumieć o co chodzi, nie rozumiem. > I powinna > > się cieszyć, że nie jestem do niej podobna, bo gdyby tak było - wypisałabym z > tych kont soczyste bluzgi pod adresem kierownictwa Trójki, które takie osoby > zatrudnia. takie tzn. nie dość, że wredne, że donoszące, to jeszcze bez > fantazji. > > I pomysleć, że w ogólnym rozrachunku, to przecież my, z naszego abonamentu > koleżance "radiowiec" płacimy. Żałosne. Niestety, nie trafiony, nie zatopiony. Nie jestem pracownikiem, ani nawet współpracownikiem radia. Szukaj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek DNO - na dno!!! IP: 213.76.149.* 15.03.02, 13:52 Dowiedziałem się dzisiaj, że zlikwidowano ponoć "Drogę na Ostrołękę", a także "Potrójmy o sporcie" (czy ktoś może potwierdzić?). I teraz pytanie - czy ze względu na zbyt wysoki czy zbyt niski poziom tych audycji? I drugie pytanie - co zamiast? Bo może jeszcze zdarzyć się tak, że będziemy płakali za tymi programami... Odpowiedz Link Zgłoś
octave Re: DNO - na dno!!! 15.03.02, 15:29 Jest sprawiedliwosc na tym swiecie!! Ale nie cieszmy sie, bo DnO nie zostalo zlikwidowane na nasze zyczenie, czy po naszych recenzjach. Sadzac po posunieciach i deklaracjach Dyrekcji (niech mi ktos wytlumaczy, co to jest morlane przygotowanie do przekroczenia 30%) DnO i "potro(u)jmy" zostaly zlikwidowane: a - bo nazwy zle sie kojarzyly (ale czego wymagac od bylego Olszanskiego) b - bo potrzebne jest miejsce na jeszcze wieksze DNO. c - bo Dyrekcja i Wice uznali, iz pomysl do pastwienia sie nad ich wypowiedziami dala forumowiczom wlasnie "potro(u)jmy" Ale plakac za tym nie bede. Dno - bylo dnem absolutnym, a w "Potro(u)jmy" od roku juz nie bylo czego sluchac. No, chyba, ze ktos jest kibolem Legii. A Miskowi sie nalezalo. Choc on i tak sobie poradzi. Nie mial honoru,zeby odejsc z Trojki po tym, jak mu zespol wypowiedzial posluszenstwo, nie bedzie mial i teraz. Nadal bedzie smecil i zachwycal sie wlasnymi dowcipasami Octave Gorzej, ze wylecial Ossowski. Jak to bylo? "Pakujcie sie, kolego folkowy"? Ergil - wykrakalas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Nachodzi nowe!! IP: *.futuro.pl 15.03.02, 17:01 I tak jak pisal AJK - miażdzy wszystko na swej drodze. Wojciech Ossowski - na przemiał. Już nie jest Trójce potrzebny. Hanna Maria Giza - za mądra, proszę państwa. Nazwa programu z 4 wyrazów? Przeciez tego dyrektor nie da rady nawet spamiętać. O treści nie mówię, bo dyrekcja zawartości Klubów nigdy chyba nie słyszała. Ostał się natomiast Piotr Klatt. I mały konkursik: o jakiej godzinie najlepiej słucha się punka, metalu itd? Nie, nie popołudniu, nie wieczorem, nie poźnym wieczorem. Najlepiej słucha się punka i metalu o... usiądźcie wygodnie i zapnijcie pasy... od 2.00 w nocy do 4.00.!!! Wiecie, jak to się zapewne odbyło? Klatt miał wyfrunąć, śladem poprzednich, ale ktoś wśród geniuszy ramówki się tropnął: - "przecież, kurna, mówimy, że robimy progam dla młodych??" Dyrektor X uśmiechnął się drwiąco: - "Stary, mówimy, mówimy... Ty sam w to wierzysz? Taki jesteś naiwny?" - "no dobra" - nie ustępował dyrektor Y - "ale jak to wygląda przed mediami? No i muzycy, koledzy Klatta się obrażą". Dyrektor Z, zastanowił się.... po godzinie stwierdził: - "Słuchajcie, mam swietny pomysł - Klatt będzie o 2.00 w nocy. W ten sposób zamkniemy gęby tym internetowym oszczercom" - "ale przecież o tej porze nikt go nie będzie słuchał?" - zdziwił się dyrektor Y - "I o to chodzi, stary, o to chodzi" - zachichotał Z - "za trzy miesiące mu się powie: Panie Piotrze, słuchalność ma pan żadną. Musimy się rozstać". Dyrektor Y zamyslił się głęboko. Wreszcie stwierdził: - "No ale wtedy powiedzą, że protestanaci mówią prawdę. Bo wyrzucimy Klatta". - "Ale nie dlatego, że chcemy zrobic miejsce dla twojego znajomego" - zirytowali się dyrektorzy X iZ - "Wywalimy go dlatego, że będzie miał niskie wskaźniki!!" - "a jak będzie miał wysokie?" - nie ustępował Y - "Z byka spadłeś? O drugiej w nocy??? Wtedy nikt nie ma wysokich wskaźników." - tłumaczył dyrektor X - "...i dlatego ich na te godzinę dajemy" - zakończył obrady dyrekcji programu III Polskiego Radia Z. PS A Kolega Kierownik Niedzwiecki jak zwykle "nie miał żadnego włpływu na ramówkę" Jarek j.p.zajaczkowski@interia.pl _______________________________ www.tajniak.nsbi.pl/protest/index.htm www.minimax.info/protest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Nachodzi nowe!! IP: 62.233.167.* 15.03.02, 17:13 A co pana Niedzwiedzia moze obchodzic Piotr Klatt, skoro Niedzwiedz woli Edyte Gorniak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergil Re: Nachodzi nowe!! IP: 62.233.151.* 15.03.02, 17:26 Ludzie!!!!!!!!! Lubćie Edytę Górniak!! Bo Was wszystkich powyrzucają!!!! (dyg) Ergil PS Kolego Kierowniku Niedzwiecki uprzejmię zapodaję, że dyrektor Laskowski też nie lubi Edyty Górniak. Tylko udaje. Ze strachu. Nie wiem, czego się boi, bo Kolega Kierownik przecież "nie ma adnego wpływu na ramówkę". Odpowiedz Link Zgłoś
ergil Re: Nachodzi nowe!! 15.03.02, 17:55 żeby nie było wątpliwości - to ja byłam tam wyżej. Nikt się za mnie nie podał. Po prostu, główka zajęta egzaminem, to i się dziewczynce nie zdążyło zalogować. A pozbycie się Ossowskiego i Gizy... Radio dla ludzi inteligenentych? Muzyka, muzyka, muzyka. I jakaś kolejna niedojda, tym razem z Zetki, jakby w TRójce nie było nikogo. Dyrektorze!!! A Igor Błachut gdzie? Braliście z Zetki - trzeba było wziąć Kuźniara. Ale on chyba za madry, żeby wracać. Piotrusiu Klatcie!! Skoro będziesz od drugiej do czwartej w nocy i będziesz się mijał z tym beznadziejnym bełkotkiem - zrób mi przyjemność i powiedz mu ode mnie, że jest... już on wie, co on jest! Piotrusiu - współczuję takiego sąsiedztwa! (dyg) Ergil Odpowiedz Link Zgłoś
ergil Dziękuję kolejnym wyrzucanym!!!! 15.03.02, 18:00 A ponieważ jestem dziewczynką dobrze wychowaną, to chciałam podziękować pani Hannie (parę szóstek w szkole i parę piątek na studiach - to dzięki Pani) i panu Wojtkowi Ossowskiegmu - m.in. za "Waltzing Mathilda" w wykonaniu Aborygenów, Nusrata, muzykę bretońską oraz całe południe Afryki (ta audycja o giatrzystach z okolic Konga, ho ho!) I nie martwcie sie Państwo, jeżeli Was wyrzucą - dołączycie do pieknej listy. Takich nazwisk jak te, które wywalono z Trojki ostatnio, nie spotyka się często. A takie, jak ostatnio do Trójki przyszły - na każdym rogu. O! (dyg dziękujący i wpółczujący) Ergil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Nachodzi nowe!! IP: *.devs.futuro.pl 15.03.02, 18:25 hehe, dobre, dobre! pora taka a nie inna, bo jeszcze potencjalny sluchacz uslyszalby powiedzmy w poludnie przez przypadek jakas glosniejsza gitare, pomyslalby,ze to pewnie jakies satanistyczne melodie (!!) i przelaczyl stacje! A tego przeciez nie chcemy...! przypomne tylko,ze poniewaz Trojka ma byc adresowana do mlodego sluchacza i "... W Trójce będzie dużo dobrej muzyki, włączając w to elementy muzyki alternatywnej..." to w zwiazku z tym zlikwidowano 3maj z nami (co wiemy oczywiscie, to audycja dla mlodziezy) i teraz "elementy muzyki alternatywnej" beda sie pojawialy w soboty w nocy po 2. No i na szczescie jeszcze Klatt jak juz zostalo wspomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
gert Komentarz plus Dziękuję 15.03.02, 19:04 > potencjalny sluchacz uslyszalby powiedzmy w poludnie przez przypadek > jakas glosniejsza gitare, pomyslalby,ze to pewnie jakies satanistyczne > melodie (!!) i przelaczyl stacje! A tego przeciez nie chcemy...! "potencjalny słuchacz" - czyli ten, dla którego nowe kierownictwo tak się (i nas też) męczy - nie odróżniłby gitary od łopaty. Tym się własnie różni od stałych, wiernych słuchaczy, którzy teraz uciekają od Trójki. Bo dotychczasowi słuchacze chcieli czegoś więcej niż UMC-UMC-UMC. No, ale skoro wyrzuca się tych, którzy to "więcej" dawali... Pora olać Trójkę. Czego tam słuchać? Kogo tam słuchać? Tych, którzy nawet teraz siedzą cicho? Mruczą "szkoda", a zaraz potem radośnie puszczają kolejne utworki, bo ich przecież nikt nie ruszył? Tych, którzy bronieni przez słuchaczy, mają ich gdzieś, bo to nie słuchacz daję im zarabiać, tylko właściciel niniejszego forum - poświęcając na to całą stronę "Gazety na Plażę". JUż poprzednio był huk, o to, ze wielu radiowców zachowuje się średnio przyzwoicie. Średnio! Teraz reakcja jest taka sama - żadna. Ot, ktoś bąknie szkoda, ktoś zatrze łapki, bo czasu antenowego do podziału więcej, a inny nawet tego nie zrobi, bo się boi dyrektora i Kolegi, który "nie ma żadnego wpływu na ramówkę". No to, drodzy wyrzucani, jako prosty słuchacz powiem Wam "dziękuje". Dziękuję bardzo i bardzo pozdrawiam. Gdzieś Was znajdę na skali. Bo przecież prezes Smolar obiecywał kilkakrotnie, że pomoże "zagospodarować" tych, którzy do nowej Trójki nie będą pasowali. Więc pewnie spełni swoje obietnice. Bo przecież pan Smolar jeszcze nigdy nie skłamał, prawda? Bo przecież pan Smolar troszczy się o pracowników, prawda? Bo chyba nie zełgał by tak głupio, żebym nawet ja portafił złapać go na tym łgarstwie, prawda? Pozdrawiam Gert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Komentarz plus Dziękuję IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 20:21 Od zawsze niedzielne przedpołudnie to była kawa i trójkowe kabarety. Dzisiaj dostaliśmy "unowocześnienie" - nową audycję muzyczną. Kolejną , qrde, audycję muzyczną... Słowo mówione za trudne, słuchanie ze zrozumieniem- za trudne, posłuchajmy muzyczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzywak Odchodzą ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 09:43 Wściekło mnie ,że odchodzi W.Ossowski,który otworzył mi oczy, a raczej uszy na muzykę, o której praktycznie nie miałam pojęcia. Jego audycje były fascynujące ! Tak samo ciekawe były programy p. H.M. Gizy. Świetni rozmówcy, kapitalne zagadnienia. Cisną mi się na klawiaturę sążniste przekleństwa i z trudem się powstrzymuję. "Co by tu jeszcze spieprzyć ,panowie, co by tu jeszcze?" Chyba już nic nie zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzywak Wyrzuceni ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 09:59 Właśnie zreflektowałam się, że źle zatytułowałam poprzedni post. Zamiast "odchodzą?"powinno być , rzecz jasna," wyrzuceni?" Odpowiedz Link Zgłoś
cogit uwaga! NAGRANIA 16.03.02, 14:38 Czy Ktos z Szanownych Trojkowych forumowiczow dysponuje nagraniami audycji M. Makowskiej? Bardzo prosze o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWY Re: uwaga! NAGRANIA IP: *.interkom.pl 16.03.02, 16:53 czy ktoś zadał sobie trochę trudu i policzył ile osób bierze (brało) udział w tej dyskusji? pozdr gratuluje wytrwałości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Ramówka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 19:56 Kilka uwag o ramówce nowej: Sobota-spier.. 9.00 Grakuchnia-pomysł dobry, ale bez sensu, może się rozkręcą, ale jednak tylu słuchaczy było przyzwyczajonych do Niedzwieckiego Jethon-przywoicie i tylko godzina, ale nagrania z play-listy Jaźwiński-ten to ma jakies układy, bo nadal 3-godziny, lepiej było w niedzielę i już nie tylko muzyka filmowa ale także play-lista. Niedzwiecki-alez to kutas, powiedział tylko, że Piotr będzie w niedzielę ale że będzie miał mniej czasu antenowego nie, wyłaczyłem na piosenkarce z Ukrainy w ramach protestu. Muzyczna poczta UKF- Stelmach O.K., ale Żada zagra wszystko, potem jaka muzyka klubowa, co za czort, może będzie to prowaził Józef, jak się pozbędzie nowomowy z 3maj z nami o.k., ale Odkurzone oprzeboje nie zmiesciły się, a Kosiak od 2.00 w piątki, w ten piątek wyjątkowo o 1.00, bo jeszcze Derekcja nie zaprezentowała nowego osiagniącia o 23.oo w piątki aż się boję (patrz wywiad z Laskowskim) A-ha Laskowski menagerem to swietny kawał Am potem 3-maj z nami nie wiem po co, to juz mogł zostać pastelowy swiat rocka, i w takiej porze Żąda, który zagra wszystko bez procesu mylowego. Niedziela: 9.00 niadanie na siłe wcisnięte do ranówki, niepsujące do trójki. 0 10.00 kabarety nie bo 30-letnia tradycja nie zobowiązuje za to talk-show Barona, Baron rano jest w porządku choć za bardzo układny i przesłodzony, ale w tym tok-szole to może byc równie niestrawne jak pomysły pani Semkowicz (jej akurat na szczęscie nie ma) 13.00 kabaret jakos o tej porze pasuje, a powtorka nie 14.00 Kydryński- on ma zwieksyć słuchalnosc????!!!!!!!, to nieporozuminie, ale ma uklady to jeszcze zwiekszyi go do 7.5 godzi, on jest owszem dobry ale na wieczory 17.00-20.00 aż się boję, to może być najgorsze połączzenie DNO- Potrujmy o sporcie, a samo dno nie byó takie złe bo trochę ozywiło ramówkę, lecz zlikiwidowanu Przegląd tygodnia i czasami radosnych pomysłow prowadzących nie dało się słychać,myzyka znosna Koncert. ok.k, ale ma juz nie byc koncertów polskich Kaczor 21.00-24.00 wreszcie oddech, ale jak zmiesi w 3 godziny to co do tej pory grał w MiniMaxie, Jazdę obowiązkową, i wybór z najlepszych rzeczy z przesłuchanych 50płyt (nowych), czy kto z innych prowadzących tak sie przygotowuje do audycji a 24.00 Dobroń, czyli porady dla kucharek i sprzątaczek- brawo, szczególnie polecam leczenie woda i to że "białe bułki zapychają kanaliki wątroby", wtedy byłby dobry Kydryński a kto w nocy 2.00-4.00, a nowego 0 4.00 nie słuchałem, co to jest, natomiast sam pomysł zakończenia nocy o 5.00 (wczesnie) dobry, ale może nie ten kretyn i audycja mogłaby się nazywać między snem a dniem (tak już było) Aż się bije z ian w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Ramówka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 21:54 > 9.00 Grakuchnia-pomysł dobry, ale bez sensu, może się rozkręcą, ale jednak tylu Bylo nawet ok. > Jaźwiński-ten to ma jakies układy, bo nadal 3-godziny, lepiej było w niedzielę > i już nie tylko muzyka Jaźwinskiego 3 godziny to zdecydowanie za duzo > Niedzwiedzki [..] > antenowego nie, wyłaczyłem na piosenkarce z Ukrainy w ramach protestu. Niedzwiedzkim bylem pozytywnie zaskoczony (spodziewalem sie Popeliny) a tu John & Vangelis i całkiem ciekawe piosenki francuskie). Generalnie odebrałem audycje pozytywnie (oczywiscie Kaczora nic o tej porze nie zastapi i tak jakos dziwnie sie czuje w sobote popołudniem bez niego). Ale mogło być o wiele gorzej ;-)) > nie zmiesciły się, a Kosiak od 2.00 w piątki, w ten piątek wyjątkowo o 1.00, bo > jeszcze Derekcja nie Kosinskiego tez cholernie szkoda... A niedzieli jeszcze nie bylo, wiec sie nie wypowiadam Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
nowaergil Re: Ramówka 17.03.02, 01:11 Heniek, gratulacje. Za to, że sie o niedzieli nie wypowiadasz, bo jej jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Ramówka IP: 192.168.2.* 17.03.02, 20:34 Wypowiadasz sie o sobocie to i ja sie wypowiem. Albo nie, bo nie ma o czym. W niedziele polecam natomiast Radio NRD (w Radiostacji o 13.00-14.00). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yenndza Re: Ramówka IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 17.03.02, 21:12 dajcie spokoj... myslalam , ze bedzie lepiej, ze okrzyzua nam plany, ze protest nam wygasnie..a tu co???? ...szkoda slow markomania o 16 mnie druzgotala. Nie moglam sie skupic na sluchaniu. Za duzo ruchu wokol, za duzo bodzcow.. nie to samo co sobotni , sielski poranek z kawa, na tarasie albo przy kompie...brrrr. Poczta UKF - kolejny szok.. zupelnie akbym Zetki sluchala... Klubowego grania na szczescnie nie suchalam - Poczta mnie wykonczyla - poszlam do kina. niedziela.. nie lepiej, jedyne promyczki to: audycja Balonika..szkoda ze tylko 4 tygodnie ma trwac...i "Sjesta" z Kydrynskim...bardzo mila, miodowa audycja... ale agonia Trojki jest nieunikniona. Pisze te slowa i slucham Minimaxa o nowej porze... zobaczymy.. juz czuje ze to nie to samo, tak jak Popoludniowa w sobote to nie byl to samo co minimax... dzis sw Patryka: "Slante!" Yenndza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puk Ramówka alternatywna IP: *.interklub.pl 16.03.02, 21:52 Proponuję stworzyć „ramówkę alternatywną” – piszcie jakie audycje zasługują na większą uwagę w czasie, gdy Trójka wyraźnie nie stroi (Wrona, Olszański itp.). Odkąd pamiętam, słuchałem tylko Trójki – jeżeli jakaś audycja / prowadzący mnie drażniły - wyłączałem radio. Takich audycji było jednak niewiele i nigdy nie udało mi się przełączyć na inną stację. Sobotnia Zapraszamy do Trójki była audycją, którą słuchałem zawsze gdy tylko mogłem. Już nie mogę. Pomysł z alternatywną ramówką pewnie większości się nie spodoba - skoro jednak sami pracownicy Trójki przyznają, że przestali słuchać swojej radiostacji, to dlaczego nie mielibyśmy zrobić tego samego? Moja propozycja: w sobotnie popołudnie o 16 przełączyć się na Zetkę i zamiast Niedźwieckiego posłuchać Wołoszańskiego. Liczę na propozycje, szczególnie interesuje mnie czego można posłuchać w czasie gdy Baron budzi Michaelem Jacksonem (Wałkuski był niepowtarzalny, ale może jakaś namiastka?). I jeszcze gdzie prezentują jazz, bo jak tak dalej pójdzie, to niedługo Jan Ptaszyn nie będzie już zapowiadał swoich "inflacyjnych trzech kwadransów jazzu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Klubowe granie IP: 192.168.2.* 16.03.02, 23:58 Jest sobotni wieczor. Wlasnie konczy sie audycja Klubowe granie. Wytrzymalem tylko 2 minuty. Jestem w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Klubowe granie-koniec swiata IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 00:59 Gość portalu: szaman napisał(a): > Jest sobotni wieczor. Wlasnie konczy sie audycja Klubowe granie. Wytrzymalem > tylko 2 minuty. Jestem w szoku. Nie kończy się trwa do 2.00, ja wytrzymałem do 0.10, powininem dostać odszkodowanie. Takiej chujozy w radio jescze nie słyszałem były jakies chyba takie wieczory w Zetce w soboty, ale w publicznym radio. No wiec stalo sie muzyka dla dresiarzy na antenie. Od 23.00- 2.00 w soboty chaly i kily dyskotekowe, nieco "stechonozowane". Koniec swiata. Żeby to jescze bylo "muzyka dla tańczacych inaczej" Klatta badz podróże Józwickiego, a to nie chamskie nachalne disco, i nawet nikt się nie przedstawił, nie podał współautorów. Bo wykonawcow nie ma sensu przedstawiać to i tak bez znaczenia. Czy będzie Trójka dodawać jeszcze narkotyki gratis ?. Bo bez extasy i podobnych srodków nie da się tego gówna słuchać. "Znakomita" rola radia publicznego. (można doznać uszczerbu na zdrowiu sluchając tego "klubowego grania"). Gratulacje dla Kierownika Niedzwieckiego- "super muzyka?" z Trójkowym znakiem jakosci. Włączylem więc sobie plytę (dla odtrutki Saturday Night at San Francisco, a potem cos z Black Sabbath, wymyslać wówczas będę trotury dla tych co to wpuscili na antenę), już nie będzie nocy sobotnich z Trójką. A propos dresiarze i dyskotekowcy i tak nie beda sluchać Trójki o tej porze, będą naładowani psychotropami plasąć w klubach, a starzy słuchacze zmienią falę badż wyłączą radio (Polecam nocny Szlak Radia Kraków). Może jeszcze kącik disco-polo dla mniej wyrobionych dresiarzy. Ja też jestem wkurwiony i w szoku. KONIEC SWIATA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puk Re: Klubowe granie IP: *.interklub.pl 17.03.02, 01:04 Tak, słuchając tego trzeba przyznać, że dyrektor mówiąc o 30% dobrze mierzy - powinien tylko rozszerzyć audycję z 3 na 24 godzinną. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaergil Re: Klubowe granie 17.03.02, 01:13 Gość portalu: szaman napisał(a): > Jest sobotni wieczor. Wlasnie konczy sie audycja Klubowe granie. Wytrzymalem > tylko 2 minuty. Jestem w szoku. Szaman, Be Free. Wyluzuj, a może byś tak pokołysał się razem z Ergil w rytm Klubowego Grania. Odpowiedz Link Zgłoś
crims Re: Klubowe granie - ja chyba snie... 17.03.02, 02:47 Ojej, ja chyba snie. Obudzcie mnie, prosze! Myslalem, ze to ma byc audycja w stylu Jozwickiego, cos mniej wiecej znosnego, choc i tak nie dla mnie. Alez nie, to jakas szafa grajaca dyskotekowy mial! I na dodatek jakies cyborgiczne odglosy prowadzacego/ych (?). Prawdziwy szok. Zreszta to najgorsza sobota jaka spedzilem w poblizu Trojki przez ostatnie dziesiec lat. Ale nie ma przeciez w tym niczego zaskakujacego, wszyscy czytelnicy forum byli na to przygotowani. Szczesliwie nie slyszalem Grakuchni, ominalem kompletnego ignoranta Jazwinskiego (pamietam jego bezczelne uwagi a propos obcojezycznych nazwisk skierowane do prowadzacej serwis - i kto to mowi, vide ostatnia noc Oskarow). Pierwszy raz od dawna slyszalem Markomanie - Boze, jak beznadziejnie nudne. I pomyslec, ze taka plaska propozycja ma zastapic Sobotnia ZdT Piotra Kaczkowskiego... To zwykla potwarz dla wiernych sluchaczy starej, dobrej Trojki. Potem Poczta UKF - nie przypomina oczywiscie swojej poprzedniczki sprzed lat - niczym nie rozni sie od oferty Radia Pogoda, bezksztaltna masa. Mam nadzieje, ze Piotrowi Stelmachowi jest glupio, ze jako osoba muzycznie wyrobiona, promuje taka bylejakosc. A na koniec Zada, czlowiek o najgorszym guscie na swiecie, zasypywany mailami w stylu: "umila mi pan czas nauki, matura sie zbliza". Oj cos mi sie wydaje, ze ow sluchacz ma jeszcze z dziesiec lat do matury. Muzyka to wszakze, dla dorastajacych dzieci... Bardzo smutne. W zasadzie moje radio bedzie w soboty kompletnie gluche. A do niedawna byl Kaczkowski, Janusz Kosinski, Piotr Kosinski, koncerty... Odpowiedz Link Zgłoś
ergil Be Free??? 17.03.02, 11:16 I am. I really, really am! Ergil PS Do jakich klubów chodzi redakcja Trojki? W Pcimiu? Przecież to była regularna dyskoteka, a nie żadna "muzyka klubowa". Radio Wiocha, proszę ludzi! Radio Siara! "Trójka - najlepszy jabol w kraju"! A Kolega Kierownik "nie miał żadnego wpływu"?? No to może chociaż oświeci mnie, kto był autorem tego... dresiarstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
nowaergil Re: Be Free??? 17.03.02, 11:25 Ergil. Strasznie Cię przepraszam. Ja naprawdę nie jestem złośliwa, ale to dyrekcja kazała mi neutralizować Wasze działania. Tak, to rzeczywiście ja występowałam jako "beatak2", jako "kaczor3", "adamwisniewski", "akwaiatkowska" itd, itp. Byłam lojalna wobec dyrekcji - w końcu mi płacą za takie rzeczy. Ale kiedy usłyszałam Be Free stwierdziłam, ze nie mogę dłużej ukrywać, iż to, co dyrekcja kazała mi robić - to po prostu zwykłe świństwo. A to, co leci z głośnika to badziewie, chłam dla dresiarzy i w ogóle kaszana Przepraszam Was, drodzy protestanci! Niech żyje stara Trójka! Wice na ulicę!!! nowaergil (oraz "beatak2", "kaczor3", "adamwisniewski", "akwaiatkowska") Przepraszam jeszcze raz. PS Boże, jak nudni i pozbawieni inwencji są nasi przeciwnicy:-)))) Konto zwrócę za tydzień. (dyg) E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Be Free-CO TU JEST GRANE??? IP: 213.76.149.* 18.03.02, 08:48 Co to jest za krętactwo? Czy to nie jest nowa zagrywka Smolara? Czy osoba która podaje się za tą, która wcześniej zasypywała forum różnymi niemiłymi komentarzami teraz już nie musi być lojalna? Czy po prostu dostała przyzwolenie NA BYCIE NIELOJALNĄ by zdobyć zaufanie protestujących? Jeśli tak, to to już jest faryzeuszostwo najczystszej wody. No, chyba że się mylę... Ale wszystko mi tu bbb brzydko pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
ergil wyjasniam 18.03.02, 16:57 Po prostu ktoś przesadził. Koleżanka "radiowiec" wykorzystała mój pseudonim. Wcześniej wykorzystywała inne "adawisniewski", "akwaiatakowska", "beatak2", "kaczor3", "smolar", "smolar2 ". Itd. NO to na tydzień została ukarana przeze mnie banicją (glównie jednak za wykorzystywanie mojego pseudo). Ale koleżanka "radiowiec" nie zrezyzgnowała - załołyła konto "nowaergil" i znowu zaczęła tu smrodzić. To konto też oddam jej za tydzień. Bo na razie kolezanka "radiowiec" na swoje się nie dostanie. A ponieważ zaczęła smrodzić znou - pokazałam jej, że z jej konta mogę coś wysłać. Nie tylko na forum. Ale np. do jej szefów. Mam nadzieję, że zadziała. Bo jeśli nie - zrobię to. A w dodatku podpiszę się jej prawdziwym imieniem. I ktoś może mieć wtedy kłopoty za nadgorliwość. Że to metody nie tego....? A donosy i kapowanie uskuteczbniane przez koleżankę "radiowiec"? A podawanie się za kogoś inego? A wykorzystwanie czyichś danych do brudnych kapusiowatych gierek? Na razie - banicja dla koleżanki "radiowiec" na tydzień. Starczy wyjasnień? (dyg) Ergil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: Be Free??? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.02, 13:53 Don't pull our leg !!! Jak mawiają francuzi. I biegusiem do szafy zaśpiewać prezesowi, pani(e) Jarząbek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Be Free??? IP: 149.156.12.* 17.03.02, 22:42 ergil napisał(a): > I am. I really, really am! > Ergil > PS > Do jakich klubów chodzi redakcja Trojki? W Pcimiu? Przecież to była regularna > dyskoteka, a nie żadna "muzyka klubowa". > Radio Wiocha, proszę ludzi! Radio Siara! > "Trójka - najlepszy jabol w kraju"! > A Kolega Kierownik "nie miał żadnego wpływu"?? > No to może chociaż oświeci mnie, kto był autorem tego... dresiarstwa? Nic dodać nic ująć. Po czymś takim całe Ich Troje: Laskowski, Fijałkowski, Banach oraz Smolar powinni podać się do dymisji. A Niedźwiecki jeśli miałby resztki honoru i jaj powinien podać się do dymisji lub zażądać zdjęcia tego gówna. To disco w najgorszym wydaniu (a ja naiwny myślałem że to Klubowe (chyba gówniane) granie będzie czymś w stylu Radiostacji, Klatta, Czy Jóźwickiego, a tu chamskie DYSCO. Kiedyś nowoczesną elektroniczną muzykę taneczną prezentował Kordowicz, ale to za mądre, musi byc CHAMSTWO I DRESIARSTWO. Apel piszcie i zasypcie tych grabarzy Trójki e-mailami: laskowski@radio.com.pl fijalkowski@radio.com.pl banach@radio.com.pl lp3@radio.com.pl smolar@radio.com.pl muzyczna.trojka@radio.com.pl poczta.trojki@radio.com.pl A tak na marginesie kazałbym im słuchać tego g.. przez 3 godziny na sluchawkach, Kierownik Niedźwiecki by oszalał (bo przy tym Madonna to muzyka ambitna) a Ci pozostali jeśli mają jeszcze mózgi zgłupieliby. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Be Free??? IP: 195.205.139.* 18.03.02, 08:31 Ergil, proszę mi tu Pcimia nie obrażać. To w końcu bardzo ładna i gospodarna miejscowość i na pewno dyskoteki też ma na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipek Wiency LOOZU i WALIĆ TROOYCKEM !!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.03.02, 16:57 ergil napisał(a): > I am. I really, really am! > Ergil > PS > Do jakich klubów chodzi redakcja Trojki? W Pcimiu? Przecież to była regularna > dyskoteka, a nie żadna "muzyka klubowa". > Radio Wiocha, proszę ludzi! Radio Siara! > "Trójka - najlepszy jabol w kraju"! > A Kolega Kierownik "nie miał żadnego wpływu"?? > No to może chociaż oświeci mnie, kto był autorem tego... dresiarstwa? No wlaśnie - wiosna przyszła i pora wylec na trawniki, najlepiej z jakimś tanim winem, może np. bożole - rocznik 2001 (wali zdrowo, a wchodzi jak oranżada - jedyne 24,90), dla koneserów - 18-tka (szczególnie, w obecności kobiet, których wiek nigdy nie wchodzi powyżej tej cyferki) - 3,98. No i wiency loozu, moi państwo - wiency loozu - w takim spięciu jeno mózg się ściska i głowa boli od łez wylanych nad rozlanym mlekiem. Wienc walić 3-kę i tę bandę debili co robią program dla nastolatków, zatrudniając Chojnackiego i Wasowskiego (agdy na spacer się raz wybrałem, piękną dzieweczkę w parku spotkałem - hajra tarira hajra ta rira hajra tarira - raz dwa trzy - w ogóle wstyd słuchać, a co dopiero - nadawać) i tę bandę pedałów - look - artysta tygodnia w sexpresie i te bezmózgi z listy wybojów, z heleną (żenada) na czole. Cza cza cza - z tą dyskusją powyżej, jak bym czytał wyznania masochistów. Mili Państwo - musicie zrozumieć, że stanowicie elitę narodu - myślićie, macie potrzebę kultury, brawo, brawo, brawo. Po co wam jakieś badziewiaste radio ?!!!!!!! Po co bezużytecnie marnować emocje, lepiej spocząć na trawniku, z tanim winem w dłoni. Słońce tak miło przygrzewa ... ach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzywak Re: Wiency LOOZU i WALIĆ TROOYCKEM !!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.02, 18:34 Beznadzieja, kompletna beznadzieja. Ale myslę ,że jak w czasach komuny(swoją drogą, do czego to doszło ?) należy dosłuchać się w pewnych nowych audycjach ( okropnych, trudno to przetrawić)tego co miedzy wierszami , tzn. między dźwiękami. Miało byc odgórnie ,że" łatwo, lekko i przyjemnie " ? To zrealizujemy ten postulat nie w 100, ale nawet w 150%. (no bo Smolar chce te 150%, nie? ).Reszty się trzeba domyślić. Czekamy na bicz ukręcony przez satyryków. Jedyna nadzieja w WAs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzywak Dyrekcja IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.02, 18:39 A swoją droga dyrekcja w nagrode za rozwalenie Trójki powinna zostac przniesiona do radiowęzła w którymś w supermarketów , by informować konsumentów o obniżce cen kalesonów i kaszanki.Do tego się nadaje. Najwyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Wiency LOOZU i WALIĆ TROOYCKEM !!!! IP: 192.168.2.* 18.03.02, 18:58 Troche kultury panie Pipek, bo pomyslimy, ze pan Smolar pana tu przyslal i dostanie pan kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falarek Re: Wiency LOOZU i WALIĆ TROOYCKEM !!!! IP: 192.168.2.* 18.03.02, 19:02 szaman wylyzuj sie. satyry nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Wiency LOOZU i WALIĆ TROOYCKEM !!!! IP: 192.168.2.* 18.03.02, 19:05 hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Wiency LOOZU i WALIĆ TROOYCKEM !!!! 18.03.02, 22:35 Po co zwracać uwagę na zaczepki sług wiceprezesa? Oczywiście próbują nas ośmieszyć. Niech próbują. Swoją drogą - gratulacje dla Ergil, że się rozprawiła z radiowym indywiduum-podszywaczem. Tak trzymać, moja droga :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipek Halo to ja - genek !!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.03.02, 10:33 No już dobrze - to ja Genek, ukryłem się pod owym wyrafinowanym pseudonimem PiPek (no bo to ja taki pipek jestem). Bardzo mi się podoba ta dyskusja - blisko 900 wypowiedzi - ho ho. A ile tu miłych słów pod moim i Kolegów (Towarzyszy) adersem. A ile tu kultury osobistej och ach trele morele fiku miku trala la ble ble ucha. Ale chciałem szanownym Państwu przypomnieć, że oddźwięk społeczny tej dyskusji jest generalnie żaden - zero null absolutely nothing. I bardzo mnie to cieszy, że macie gdzie sobie pokrzyczeć. Krzyk oczyszcza emocje. I jeszcze jeden - niezwykle istotny niooans. Trójeczka, nasza wspólna kochaneczka, jest rozgłośnią radia publicznego. Nie ma takiej siły by zbankrutowała (i tak abonenci swoje dwieście milionów rocznie dopłacą - chcom, czy nie chcą, słuchają czy nie słuchajom - ważne, że odbiornik majom). I właśnie o to chodzi - Trójeczka jest wieczna. Nawet wtedy, gdy jej słuchaczem będę już tylko ja jeden, cudowny, jedyny, choć może już troszkę pomarszczony - ale we formie, zapewniam szczerze - Bronek Geremek potwierdzi. Bo wcale nie o to chodzi jak co komu wychodzi... Bo ważne, że ja tego będę słuchał i może wcale nie chce mieć w tym słuchaniu żadnych kolegów. Po co się ma tam coś jeszcze przy odbiorniku pętać?! A ile eksperimentów w ten sposób można przećwiczyć. Ooo - z takim doświadczeniem, to ja będę potem świetnym nabytkiem dla konkurencyjnych radiostacji. Może jakieś eksperymentalne radio nawet, za pieniążki z jakiejś Unii Europejsiekj założę (np.0% słów, 0% muzyki - tego jeszcze nikt nie próbował - wam ufam, ale nie mówcie nikomu, bo może skopiować). Na razie jednak do lata, do lata, do lata ... piechotą będę szedł (jak w maju z zarządu wywalą, to pewnie służbowy samochód odbiorą - na mojego następcę szykują Albiego Siwaka - zgodnie z obowiązującym tryndem). No to pozdrawiam aktyw, życę miłych wrażeń na wiosnę. A trójeczkę kochani walcie, bo i tak nas, z przeproszeniem, gówno obchodzicie. Im wcześniej to zrozumiecie - tym dla was zdrowiej. A przecież najważniejsze, żebyśmy zdrowi byli. Wasz - prawie na zawsze, Genek Smolar (dla Przyjaciół - $MOLIK). Odpowiedz Link Zgłoś
octave Coś tu capi... snif, snif... O rany!! kapusta!! 19.03.02, 13:29 O mało nie wdepnąłem. Ufff. Ale uciekam, bo jednak zapaszek... taki... pi- arowy, że aż zęby bolą... Fuj! Octave PS I to poczucie humoru... Po prostu powalające. Jak bejsbol! Odpowiedz Link Zgłoś
kingaboz Re: Halo to ja - genek !!!!!! 19.03.02, 22:15 Gość portalu: pipek napisał(a): > No już dobrze - to ja Genek, ukryłem się pod owym wyrafinowanym pseudonimem > PiPek (no bo to ja taki pipek jestem). > > Bardzo mi się podoba ta dyskusja - blisko 900 wypowiedzi - ho ho. A ile tu > miłych słów pod moim i Kolegów (Towarzyszy) adersem. A ile tu kultury osobistej > > och ach trele morele fiku miku trala la ble ble ucha. > > Ale chciałem szanownym Państwu przypomnieć, że oddźwięk społeczny tej dyskusji > jest generalnie żaden - zero null absolutely nothing. I bardzo mnie to cieszy, > że macie gdzie sobie pokrzyczeć. Krzyk oczyszcza emocje. > > I jeszcze jeden - niezwykle istotny niooans. Trójeczka, nasza wspólna > kochaneczka, jest rozgłośnią radia publicznego. Nie ma takiej siły by > zbankrutowała (i tak abonenci swoje dwieście milionów rocznie dopłacą - chcom, > czy nie chcą, słuchają czy nie słuchajom - ważne, że odbiornik majom). > > I właśnie o to chodzi - Trójeczka jest wieczna. Nawet wtedy, gdy jej słuchaczem > > będę już tylko ja jeden, cudowny, jedyny, choć może już troszkę pomarszczony - > ale we formie, zapewniam szczerze - Bronek Geremek potwierdzi. Bo wcale nie o > to chodzi jak co komu wychodzi... Bo ważne, że ja tego będę słuchał i może > wcale nie chce mieć w tym słuchaniu żadnych kolegów. Po co się ma tam coś > jeszcze przy odbiorniku pętać?! A ile eksperimentów w ten sposób można > przećwiczyć. Ooo - z takim doświadczeniem, to ja będę potem świetnym nabytkiem > dla konkurencyjnych radiostacji. Może jakieś eksperymentalne radio nawet, za > pieniążki z jakiejś Unii Europejsiekj założę (np.0% słów, 0% muzyki - tego > jeszcze nikt nie próbował - wam ufam, ale nie mówcie nikomu, bo może skopiować) > . > > Na razie jednak do lata, do lata, do lata ... piechotą będę szedł (jak w maju z > > zarządu wywalą, to pewnie służbowy samochód odbiorą - na mojego następcę > szykują Albiego Siwaka - zgodnie z obowiązującym tryndem). > > No to pozdrawiam aktyw, życę miłych wrażeń na wiosnę. A trójeczkę kochani > walcie, bo i tak nas, z przeproszeniem, gówno obchodzicie. Im wcześniej to > zrozumiecie - tym dla was zdrowiej. > > A przecież najważniejsze, żebyśmy zdrowi byli. > > Wasz - prawie na zawsze, > Genek Smolar (dla Przyjaciół - $MOLIK). Pamiętaj pajacu , że to my płacimy abonament i to my tworzymy owe nieszczęsne słupki na co patrzą reklamodawcy i może się okazać , że trójka wcale nie jest taka wieczna bałwanku! Ale Ty i twoi kolesie jesteście na takim etapie rozwoju , że tego nie zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
octave I gratulacje! 901! 19.03.02, 13:34 Ciekawe, jak się "wybiórcza" poczuje, kiedy Newsweek napisze - "rekordowy wątek to >>Dlaczego z radiowej Trójki....<< z niewiadomych powodów jest ignorowany przez macierzystą gazetę portalu". Po co pytam? Nijak. Wcale się nie poczuje. W herbie ma stos stłucznych termometrów. Octave Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Newsweeeeee... IP: 213.76.149.* 19.03.02, 14:48 > Ciekawe, jak się "wybiórcza" poczuje, kiedy Newsweek napisze - "rekordowy wątek > to >>Dlaczego z radiowej Trójki....<< z niewiadomych powodów jest i > gnorowany przez macierzystą gazetę portalu". Myślę, że nie ma co wpadać w euforię - Newsweek prawdopodobnie umieścił krótką notatkę, ale na tym się pewnie skończy. Zastanawiające tylko, że ten artykulik firmowała M. Jethon i że w ogóle wspomniano w nim o protestujących, którzy nawet mówią o "zbyt miałkej" ofercie nowej Trójki... Sama napisała czy jej pozwolono? Odpowiedz Link Zgłoś
gert Re: Newsweeeeee... 19.03.02, 16:06 Tu nie chodzi o euforię. Było tylko odnotowanie faktu. Chyba nikt z nas ne liczy na zainteresowanie mediów Trójką. "nie ma o czym mówić" - zwłaszcza teraz. Ot, była notka, w której wspomniano o tym, że słuchaczom nie podoba się badziewie. I co to zmienia? Nic. My ze szczęścia nie skaczemy, "reformatorzy" nie drżą ze strachu. Ot, fakcik. A co do pani Jethon, to... nie wierzę, ze zrobi coś, czego wcześniej nie uzgodniła z dyrekcją. Albo, że nie zrobi czegoś, co dyrekcja kazała jej zrobić. Taki charakter. No, ale przy "takich umiejętnościach", to już tylko "taki charakter" zostaje, żeby utrzymać się przy mikrofonie. Gert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychol I gratulacje! 1000 postów - TO BYŁ ATAK PSYCHOPATY IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.03.02, 10:36 No to macie 1000 postów, teraz może napiszą o was w Życiu Na Gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: I gratulacje! 1000 postów - TO BYŁ ATAK PSYCHOPATY IP: 62.233.167.* 20.03.02, 16:51 To fajnie. Niech pisza. Byly juz Przekroj, Rzeczpospolita, Nie, Newsweek... O wprowadzanej nedzy do Trojki pisaly Wprost, Antena... Czemu nie Zycie na goraco? Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: 172.16.1.* 19.03.02, 16:24 Hehe, a mi się wydaje, że nie tylko Trójka schodzi na psy. Chyba jej słuchacze też powoli obniżają loty. Ostatnio włączyłem Trójkę w niedzielę na chwilę i właśnie dzwonił jakiś słuchacz, informował o sytuacji na drodze gdzieś - tam i powiedział coś takiego: "...tylko proszę kierowców żeby nie przełanczali świateł...". Powiedział " PRZEŁANCZALI" ! No zgroza po prostu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotek No właśnie, no właśnie... IP: *.tera.com.pl 19.03.02, 16:47 Takich słuchaczy sobie "dyrekcja" wychowuje. Kiedyś miała porządnych, wykształconych. No ale takim mówi: "nie podoba się? To na drzewo! Możecie się przełaczyć. Nam się musi przekładać na dresy... przepraszam... reklamy". Kiedyś byli w Trójce ludzie z klasą. Dzisiaj jest "dyrekcja" i Wice (na ulicę!!!) Tylko ze słuchalnością kłopoty. Wg najnowszego "Press" - znowu spadło. O 0,1 pkt proc. Jest równe 5%. Ale bo to "dyrekcja" się przejmie? Spadło, to spadło. Grunt, że to oni mają władzę. A słuchacze mogą się wypchać sianem. Lotek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszan ACH JAKIŻ WYKSZTAŁCONY !!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.03.02, 09:52 Gość portalu: Lotek napisał(a): > Takich słuchaczy sobie "dyrekcja" wychowuje. Kiedyś miała porządnych, > wykształconych. No ale takim mówi: "nie podoba się? To na drzewo! Możecie się > przełaczyć. Nam się musi przekładać na dresy... przepraszam... reklamy". > Kiedyś byli w Trójce ludzie z klasą. > Dzisiaj jest "dyrekcja" i Wice (na ulicę!!!) > > Tylko ze słuchalnością kłopoty. > Wg najnowszego "Press" - znowu spadło. O 0,1 pkt proc. Jest równe 5%. > Ale bo to "dyrekcja" się przejmie? Spadło, to spadło. Grunt, że to oni mają > władzę. A słuchacze mogą się wypchać sianem. > Lotek > Ach jakie wykształcone, ach jakie porządne, ach, ach, jak ładnie pachną, ci dawniejsi słuchacze. A ile to bydła teraz słucha, a nawet nie wiedzą, że się nie mówi przełancza lub przełoncza. Ach jaki to skandal, ile kultury tu trzeba... Trochę pokory drodzy sfrustrowani słuchacze..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: ACH JAKIŻ WYKSZTAŁCONY !!!!!! IP: 62.233.167.* 20.03.02, 16:53 Chlopie ty juz tu pokazales kto jest sfrustrowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: 192.168.2.* 19.03.02, 22:25 Nie chodzi o to, ze sluchacze obnizaja loty, a o to, ze przychodza nowi. Co prawda slupki sluchalnosci raczej w miejscu staja, co nalezy tlumaczyc tym, ze starzy chyba odchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman idz przodem IP: 192.168.2.* 20.03.02, 00:56 psy w norze lezac bez sily lizaly swoje rany po walce o przetrwanie oblepialy ropa sciany nie majac juz sil zupelnie, ujrzawszy tedy ludzi nie mialy na walke sil, jakze ona ich trudzi wodz oczy wziosl ku niebu wzywajac je na swiadka pokoju chcac nad zycie - przysiegal na krew matki - posylajac jednoczesnie pancernych dwiescie dywizji ale przodem oficjera bez zadnej amunicji tak w radiu z nazwy nieznanym smolar razem z kolegami - zza rogu sie wychyla sluchaczy grupka z bejsbolami - widzac ze szykuje sie cos bardzo bardzo bardzo niedobrego wypychaja razno do przodu kolege najmniejszego Idz przodem Misiu, niech wiedza, ze mamy pokojowe zamiary (to na podstawie Kazika) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: 62.233.167.* 20.03.02, 13:40 Widac, ze ktos bardzo trzesie portkami ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: 213.76.149.* 20.03.02, 15:25 He he... Ale tak na poważnie, jeśli przyjąć, że to robota Smolara (umownie rzecz określając), to niesamowite wydaje się do jakich absurdów posuwają się ci ludzie... No bo jak to wygląda - woła taki Laskowski albo Smolar swojego podwałdnego (jakiegoś szaraczka a najlepiej jakiegoś nowo przyjętego) i mówi: "Słuchajcie no szaraczek, tu jest takie forum i cholera coś z tym trzeba zrobić bo ciągle nam brużdżą... No zróbcie coś, zasypcie to jakimiś bzdurami to może to zdejmą czy coś... No w każdym razie zróbcie coś a potem zdajcie mi relację". Oczywiście jest to tylko w dużym uproszczeniu przybliżenie takiego toku myślenia - ale pomyślcie - do jak bardzo nieracjonalnych działań posuwają się Smolarowi "ONI" (tak "ONI" - bo oprócz dwóch-trzech nazwisk firmujących ten cyrk nie znamy nikogo. Tak samo było za komuny). I jak wielką trudnością dla nich jest nawiązanie jakiejś normalnej, konstruktywnej rozmowy. Przecież to już przerabialiśmy, przecież Smolar o prawo do swobodnej wymiany myśli walczył ponoć w '68 (inna rzecz, że potem spieprzył jak szczur z tonącego okrętu). I co? I ma teraz wygodny stołek, ale ze swymi przeciwnikami walczy w podobny sposób jak jego dawni wrogowie. Takie spamowanie to przecież współczesny odpowiednik dawnego zagłuszania... A nuż zdejmą topik i mamy ich z głowy... Nie do końca drogi Wice... Nie do końca... Odpowiedz Link Zgłoś
ajk I co z tego? 20.03.02, 15:45 Rozbawiło mnie to wszystko. Raz, ze jak ktos siedzi tyle czasu w sieci i wysyla, wysyla - to go dziecinnie latwo namierzyc. dwa - ze to rzeczywiscie psychol. Rozumiem kwestie polecen sluzbowych, trzesienia tylkiem o prace, ale zeby robic w ramach polecen sluzbowych, to juz trzeba miec nierowno pod sufitem. Trzy - bo jestem zlosliwy. I wlasnie sie zastanawiam, czy nie pociagnac tego watku dalej... :-)) jest juz ponad tysiac postow - sami bysmy tego nie nastukali... Rekord za pasem, postawa radiowego pi-aru widoczna jak na dloni. Czegoz nam wiecej trzeba? Argumenty same wpadly w rece. Na marginesie: Polemika wg PR SA. Fajne. Jak zagluszanie Wolnej Europy, nie? Moze skala nie ta, ale mentalnosc zagluszajacych - identyczna. Ciekawe, kiedy nas zaczna wylapywac po domach? Nie ma sie co smiac: dyrektor Fijalkowski juz sie odgrazal, ze "to jest karalne!! do sadu!!! Z nakazem!!!! ja ich poszukam!! sad kaze ujawnic adresy!!!'. I na odgrazaniu sie skonczylo. A szkoda, bo chetnie bym zobaczyl. I co z takim dyrektorem zrobic? Moze poradzic, zeby zamiast krzyczec zrobil jakis dyplom? Bo to glupio tak na stanowisku dyrektorskim... Pomysle co dalej. Mnie tam sie watek otwiera bez zadnego problemu. A moze nowy? Juz tylko z odcinkami o prezesie i jego "dyplomowanych" dyrektorach? Jest nad czym myslec. AJK Odpowiedz Link Zgłoś
ergil kto i dlaczego? Jasssssne 20.03.02, 17:13 Wiadomo kto. Powiem po obcemu, żeby radiowcy nie zrozumieli: "Is fecit, qui prodest". Zresztą, po co ja się wysilam. Sprawdźmy u źródła. Zapytajmy koleżanki "radiowiec". Przecież mamy kontakt z jej kontem. Koleżanko "radiowiec" (oraz "beatak2", "kaczor3", "akwaiatkowska")!! Powiedzcie no, koleżanko "radiowiec", kto i po cholerę kazał to zrobić??? (dyg) ergil Odpowiedz Link Zgłoś
akwaiatkowska To my, to my! 20.03.02, 17:25 Droga Ergil, drodzy protestanci. To ja, "akwaiatkowska" znana Wam takze jako "smolar2", "kaczor3", "radiowiec", "beatak2". Skruszona i pelna pokory wyjasniam. Ta idiotyczna wyliczanka postow, to nabijanie Wam licznika, to nie byl moj pomysl. To wymyslila dyrekcja. Nie pamietam tylko, ktory z dyrektorów. Chyba wszyscy razem. Bo zaden Was nie lubi. Dyrektor Banach obrazil sie na Was, bo wyliczyliscie, ze jego radyjko reklamuje sie przy pomocy lgarstw i bzdur matematycznych (te 120 milionow ludzi w Kieleckiem...) Dyrektor Laskowski Was nie lubi, bo Wasza dzialanosc moze mu przeszkodzic w objeciu nowego stanowiska. Wszyscy u nas w radio wiedza, ze on tu tylko przeczekuje, a wybiera sie wyzej. Dyr. Banach mowil, ze do Zarzadu PR SA. Ale bo to mozna wierzyc dyrekcji PR III? Dyrektor Fijalowski was nie lubi, ale bardziej boi sie, ze zaczniecie go pytac o temat pracy magisterskiej. A nie pamieta. Pare osob juz go o to pytalo, a on zapomnial. Rzeczywiscie chcial Was podac do sadu, oskarzac o znieslawienie, ale mu wytlumaczono, ze sie osmieszy i tylko narobi Wam reklamy. Dal sie przekonac, ale nie lubi Was jeszcze bardziej No wiec razem uchwalili, ze trzeba mieszac, mieszac i zmeczyc Was. A co my, biedne myszki radiowe, mozemy? Tylko wykonywac polecenia. Wstyd nam bardzo. Nie lubimy tego, co robimy, ale dyrekcji trzeba sluchac, bo moze nas wyrzucic. Przepraszam. Ale nic na to nie moge poradzic. Takie metody - jaka dyrekcja. Taka dyrekcja - jaki Wiceprezes. A jaki jest Wiceprezes - kazdy widzi. Ludzie w radio tez widza, a milcza, bo sie boja. Pozdrawiam akwaiatkowska czyli beatak2 czyli szara pracowniczka Polskiego Radia o bardzo ladnym imieniu na A. Odpowiedz Link Zgłoś
ergil Re: To wy, to wy! 20.03.02, 17:28 No! Korci mnie jeszcze napisać do dyrekcji PR III z tych zasekwestrowanych kont. Przy dwudziestoprocentowym bezrobociu jedna osoba mniej, jedna więcej... A niby czemu wyrzucać mają tylko radiowców-mikrofonowców? A co to, pi(j)ar gorszy? Bezrobocie dla nich zakazane? (dyg) ergil Odpowiedz Link Zgłoś
mzawka1 Re: A co teraz? 20.03.02, 19:13 Sorki za wyslanie pustaka :) My sobie pogadujemy na ty forum, zeby zdenerwowac w koncu szanownych prezesow, a oni nic. Za to obcinaja audycje, powoli po kawalku znikaja - jak tak mozna? Ja wiem, ze Hanna Maria Giza mowi szybko, ale to nie znaczy, ze mozna jej obcinac czas antenowy. Niestety juz przygotowalam sobie stosik kaset, bo gdy Trojki juz nie bedzie czegos trzeba bedzie sluchac... Z powazaniem A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maharaja utrzymac ten watek IP: *.chello.pl 20.03.02, 21:55 Troche przynudze. 1 Jest tu grupa ludzi ktorych laczy podobny poglad na zmiany w Trojce i wzajemnie nie musimy sie do tego pogladu przekonywac. 2 Sluchalem od zawsze Trojki, potem troche Radiostacji, radia Jazz i TOK, czyli w tym gronie forumowiczow standard. W miare uplywu czasu coraz gorzej znosilem - Dobron - damskiego dziennikarstwa (ale nie dlatego ze damskiego tylko ze wzgledu na jego styl pozbawiony blyskotliwosci, poczucia humoru dystansu czy chociazby oglady i profesjonalizmu) w Pulsie Trojki - country popu (nie majacego zreszta wiele wspolnego z country) - muzyki filmowej bez ladu i skladu dobieranej dlatego ze byla na plycie z OST, czy to muzyka ilustracyjna, czy hity znane z dziesiatkow innych wydan, wszystko w tym pasmie, bo "filmowe", choc Pawla uwazam za fachowca, ale tak sobie wymyslil i stal sie niewolnikiem tej czasem niewdziecznej formuly - poczty trojki (p.Michniewicz) - wiekszosci muzyki w popoludniowym pasmie ZD3 - poziomu kabaretu dla "mlodej polskiej inteligencji" pozal sie Boze - poziomu redakcji sportowej - poziomu, i to szczegolnie przykre, newsow. Otoz ja w ciagu dnia sporo ogladam BBC News, World, CNN wiec szlag mnie trafia na niefrasobliwosc w uzywaniu slow i sformulowan uzywanych w trojkowych wiadomosciach do opisania tych samych - a jakby nie tych samych, zdarzen; to za duzy temat ale - wierzcie mi nie jestem goloslowny, moge tu wywalic epistole - bywalo, ze draznil mnie Kaczkowski, przy calym szacunku dla jego zaslug - Strzyczkowski bywa niezastapiony ale czasem denerwujacy w rozmowach ze sluchaczami - Kostrzewa nic nie powinien mowic - Zawsze brakowalo rzetelnego przegladu polskiej muzyki rockowej (w ciagu dnia!) za to nie brakowalo Myslowitz itp Rany Boskie, to czego tam sluchales, baranie i co robisz na tym Forum?! (ze przywolam stylistyke co bardziej krewkich forumowiczow) Otoz bystrych prowadzacych, dobrego rocka (np Wiernik), jazzu, bluesa - w tym niesamowitych wynalazkow (Mann, Chojnacki),starannie zebranej smietanki z klasyki popu (Wasowski, Kosa), bardzo swiezych i dobrze przebranych nowosci (Kaczor), rewelacyjnych audycji folkowych, HMGizy, KLCW, Listy P.Marka., Walka rano, Powtorki z rozrywki , czasem piosenek spoza kregu anglosaskiego. Tyle. Az tyle. I tego chcialbym bronic -ale juz sie rozsypalo i nie ma co zbierac, W sobotniej audycji Chojnacki z Wasowskim na 3 godziny programu maja swoje kaciki w ktorych jest miejsce na po 3 numery, do tego jak nie ma reklam to jeszcze z 5 a reszta z playlisty . Bielszy odcien bluesa - 3 kawalki - jak na 25 lat tradycji tej audycji to smieszne, Slusznie napisal jeden z dyskutantow, ze teraz trzeba sluchac "miedzy wierszami" a glupawa papka zasadnicza musi byc bo inaczej nic nie przejdzie. Jezu. Przeciw tej papce muzycznej, przeciwko beznajdziei bezplciowych glosow przeciwko samowoli nieprofesjonalnych i krotkowzrocznych "menedzerow" kasujacych to co dobre - protestuje. A to kiepskie - niech szlag trafi. I w tym sensie, wedlug mnie, bylo co zmieniac w "starej" Trojce, choc zdan w tej sprawie bedzie tyle ilu "aktywnych" sluchaczy. A watek ten powinien zostac bo 3 Dobrze by bylo, co kilku z was wielokrotnie powtarzalo, zeby swoje racje wykladali tu tez radiowcy, ktorzy moze maja inny poglad. 4 To jest miejsce do ewentualnego upowszechniania faktow z radia i glosow pochodzacych od samych sfrustrowanych radiowcow Maharaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: To my, to my! IP: 172.16.1.* 20.03.02, 21:39 He he, a może Alina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: To my, to my! IP: 192.168.2.* 20.03.02, 23:16 Hehe chcialoby sie. Agnieszka i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koliber KLUBOWE GRANIE IP: 149.156.12.* 21.03.02, 14:35 Zlikwidowanie Klubowego Grania będzie pierwszym sygnałem, że cos sie moze zmienic nie tylko na gorsze i ze Dyrekcja i zarzad licza sie ze sluchaczami. Piszcie i zasypujcie mailami: smolar@radio.com.pl bp3@radio.com.pl laskowski@radio.com.pl banach@radio.com.pl fijalkowski@radio.com.pl muzyczna.trojka@radio.com.pl poczta.trojki@radio.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: KLUBOWE GRANIE - B. FABIANSKI IP: 62.233.167.* 21.03.02, 15:01 I do Bogdana Fabianskiego piszcie, ktory podobno przygotowal te audycje, co trzymane jest w scislej tajemnicy w Trojce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: KLUBOWE GRANIE - B. FABIANSKI IP: 62.233.167.* 21.03.02, 15:32 I do Bogdana Fabianskiego piszcie, ktory podobno przygotowal te audycje, co trzymane jest w scislej tajemnicy w Trojce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: KLUBOWE GRANIE + ukf? IP: *.devs.futuro.pl 21.03.02, 15:53 Wlasnie przeczytałam o tym na stronach Tajniaka. Ale najbardziej zaskoczylo mnie cos innego co tam ujrzalam- a mianowicie, ze podczas Muzycznej Poczty UKF za plecami Piotra Stelmacha stal caly czas jeden z szefow...Paranoja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: 62.233.167.* 21.03.02, 14:39 . Odpowiedz Link Zgłoś
ajk No, i tyle w kwestii dywersji 21.03.02, 15:47 Maas, jestes wielka i strasznie Cie wszyscy lubia. Wielkie lody masz u mnie. Lubimy zaloge portalu. Choc przypuszczamy, ze niektorym nawet takie rozwiazanie sytuacji nie da do myslenia. Im? Do czego? Do myslenia? Ale na razie mamy porzadek - za co zalodze portalu wielkie dzieki I coz... chyba zaczniemy dalej opowiadac, jak to dyrektorzy dyrektoruja, a poziom Trojki, to juz nie poziom, ale ciezka depresja AJK Odpowiedz Link Zgłoś
maas Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 21.03.02, 17:15 Witam, zalozylismy wlasnie nowe forum, poswiecone w calosci sprawom radia. Czy chieliby panstwo, zeby ten watek (i pozostale dotyczace Trojki oraz innych rozglosni) przeniesc na nowe forum czy tez powinny zostac na tym? Pozdrawiam, Maas Odpowiedz Link Zgłoś
ajk zostajemy tu czy przenosimy watek na "Radio"? 21.03.02, 17:25 Ja tam nie wiem - przyzwyczailem sie do "kultury" - zawsze to "powazniej" :-) Ale jesli ludzie beda chcieli... czemu nie? A po cichu powiem, ze najfajniej byloby wrocic do "najciekawszych dyskusji". Najlepiej jako jedyny watek ;-)) AJK PS Ludzie - wypowiadac sie! Zostajemy, czy przechodzimy do "Radia"? (mozna tez na priva) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: zostajemy tu czy przenosimy watek IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 08:45 Moim zdaniem należy kontynuować wątek w dziale KULTURA. Tu powstał, i tu niech zostanie. Podstawowe zapytanie związane było głównie z kulturą w 3-ce. To, że trzeba było zachaczyć też o muzykę, sport, wiadomości, to tylko świadczy, że nie tylko kultura leży. Na tym wątku została zgromadzona historia zawieruchy, akcji i reakcji, zwolenników i przeciwników, starej i nowej, Trójki i Trujki - może ktoś nowy i nieobojętny na słowo TRÓJKA, potrzebuje takiej wiedzy. > Najlepiej jako jedyny watek ;-)) Pewnie będą powstawać nowe wątki - niech powstają. Co prawda trochę utrudni to nadążanie za wszystkimi. Ale ten niech zostanie na miejscu. Co do wolnego wczytywania się wątku. Problem trochę przesadzony. Ja też łączę się często przez modem, ale szczególnie rano nie ma wielkich różnic z łączem stałym. A przez łącze stałe, szczególnie w okolicach południa też są duże problemy. Konkluzja: najwyraźniej problem z szybkością czytania wątku nie jest aż tak bardzo zależny od rodzju łącza, a raczej problemy są gdzieś dalej (może serwer GW). pozdr, MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
octave zostajemy 22.03.02, 14:14 Zostajemy. Moim zdaniem. Pomysł na dział "Radio" jest świetny, ale ludzie się już przywyczaili. Poza tym - tam może się cała rzecz sprowadzić do bitew "Kostrzewa czy Jędrych", "grunge czy techno", czego więcej. A z tego wątku jasno widać, ze w Trójce - chodzi o kulturę. Tu się ludzi upominali i o muzykę poważną, i literaturę, i jazz, i teatr... W dziale "radio" dajmy szansę innym. A my zostańmy tutaj. Takie jest moje zdanie. A "Wice - na ulicę!!!" Co to za ploty o tm, że Wice ma zostać Laskowskim a Laskowski - Wice? Nie róbcie jaj!!! Przecież to jak zamienić "kijek" (bejsbola) na "dwa kijki" (dwa bejsbole). Nie wierzę... Chociaż parę plot już się tu sprawdzało. A o tym, ze Wice chce mieć własne prywatne radyjko (np. Trójkę) też się już tu pisało. Hm... Octave Odpowiedz Link Zgłoś
ergil Re: zostajemy 22.03.02, 14:37 Pewnie! W "radio" niech sie mecza inni. Tu nie chodzi o radio, jako radio, tylko radio, jako instytucje, ktora ma wpisane pewne rzeczy w ustawe, misje i co tam jeszcze jest. No i fajnie sie tu siedzi. Zostajemy! (dyg) E. PS Zalogo portalu - buziaki za przeprowadzona deratyzacje. To bylo cos! Z Waszej, oczywiscie, strony! Zlego slowa na Was nikomu nie dam powiedziec. Oczy wydrapie oszczercom i opony przedziurawie. Dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotek Re: zostajemy IP: *.tera.com.pl 22.03.02, 16:37 No to ja też i tutaj. BYm został. Wyjaśniałem niżej, ale już mi się nie chce powtarzać. Zostałbym tutaj. Lotek A "załodze" krzyczę - "Czołem załoga! świetna robota!!" Tak trzymać!! Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: zostajemy 22.03.02, 17:41 Oczywiście, że zostajemy. W miarę możliwości możemy pojawiać się w dziale "radio", bo warto - ale raczej w celach informacyjnych. Natomiast warto osoby, które odnajdą nas tam, zaprosić tutaj. Dobrze tu jest i jest nas sporo - i tyle postów! Więc proponuję zostać, a tam - jeżeli byłoby to możliwe, Kochana Redakcja Portalu umieścić link do wątku - po kliknięciu nastąpiłoby przekierowanie do działu "kultura". Może się tak uda? Byłoby wspaniale. Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
waszaergil Jestescie super 22.03.02, 20:30 szukaj Ergil, szukaj, na razie nie trafiony, nie zatopiony. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deadbeef Nowe logo? IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 19:40 Czy to prawda ze autorem nowego logo Trojki (gacie od dresu z trzema paskami) jest Bogdan Fabianski? ** Wice na ulice *** Odpowiedz Link Zgłoś
octave Re: Nowe logo? 22.03.02, 14:08 Czy autorem logo - tego nie wiem. Ale, ze robi podobno "Be Free" - to slyszalem. Ale ciiiiiiiicho!!! Dyrektor powiedział, że to ma być tajemnica i żeby nikt się nie ważył o tym mówić. Więc nie mówmy, że to on. Zresztą może to tylko plotki? Może to robi Niedźwiedź? I nie chce się przyznać, że ma jakikolwiek wpływ na ten... ten... A nowe logo? Ja popieram. Ale dres się w logo nie zmieści - nogawki będą wystawały. Co byście powiedzieli na "kaszankę z trzema paskami". Zważywszy na zawartość Trójki AD 2002 - pasowałoby Octave Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puk 40-te urodziny radiowej Trójki - 1 kwiecień IP: *.interklub.pl 21.03.02, 22:55 Ale jaja nie? Ciekaw jestem którzy prowadzący urządzą cyrk jak gdyby nigdy nic. A może lampka szampana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLIBER Re: 40-te urodziny radiowej Trójki - 1 kwiecień IP: 149.156.12.* 22.03.02, 14:10 Piszcie: bogdan.fabianski@rdc.pl I wyzwiska Kulturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Fabiański IP: 213.76.149.* 22.03.02, 14:33 To znaczy - mnie się wydaje, że na tego biednego Bogusia nie ma co tak najeżdżać. On się nigdy do Trójki nie wpychał i pewnie było tak i tym razem. Nasz "Wicek", po długim i zawiłym przewodzie myślowym i rozmowie ze ścisłym kierownictwem ("Taaa - to teraz trzeba by wybrać kogoś, kto by dla młodych, znaczy po klubowemu coś zagrał... A ten, wicie, Fabiański z Radia dla Ciebie... On chyba gra takie rzeczy, co?" "Taaak Panie Prezesie, racja - jak Pan coś powie to już naprawdę... My byśmy na coś takiego nie wpadli..." "No... To dawać mi tu tego Fabiańskiego" "Tak jest Panie Prezesie - przywieziemy go naszą nową Alfą Romeo" "Ale ani pary mi z ust - to TAJEMNICA!!!" "Tak jest Panie Prezesie - nawet Fabiańskiemu nie powiemy po co do niego przyjechaliśmy" "Brawo chłopaki - najlepiej w ogóle nic nie mówić... A już szczególnie na antenie!") przeszedł ze słów do czynów... No i co ten Fabiański miał zrobić? Sprzeciwić się? W końcu Radio Dla Ciebie to też radio publiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotek Re: Fabiański IP: *.tera.com.pl 22.03.02, 16:34 Wygląda na to, że Wiceprezes i Dyrektor stanęli pewnego dnia przed budynkiem RdC i zaczęli czytać: "ra... dio... radio... dy.. ly... a... dla.... cy... i... e... by... i... e... ciebie... Radio dla Ciebie". Zmarszczyły się czółka decyzyjne... dym poszedł... iskry... i zajarzyli!! Każdy z nich pomyślał: "Dla mnie?? Super!! To se wezmę stąd tego... no tego... co tak ładnie gra... tak umc-umc-umc". No i wzięli. A słuchaczy wzięła cholera Lotek PS - a co z wątkiem? Mnie się nie chce stąd ruszać. Poza tym na dział radio, to będą zagladać ludzie WICE. A tutaj może jednak odpuszczą. Bo przecież dla nich długotrwały kontakt z kulturą to wysiłek. Tak przynajniej widać po ramówce Trójki. Zostałbym tu... fajnie... ciepło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman hmmm IP: 62.233.167.* 22.03.02, 16:52 Radio Dla Ciebie jest w budynku Trojki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotek Re: hmmm IP: *.tera.com.pl 22.03.02, 17:01 A to nie jest ten drugi budynek, tuz obok?? A przy okajzi, Szaman, weź mnie oświeć. Ten Srójek, co się produkuje na innym wątku, też tam byłeś, bodajze muzyka (??)... Popatrz na adres, z którego gościu stuka. Nie przypomina Ci tego psychola, który tu bombował tą setką maili? Bo adres richtig ten sam. Lotek PS Aha - co z pikietą jest jutro, czy nie ma?? Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: hmmm 22.03.02, 17:51 Pikieta jest, tylko tym razem W SAMO POŁUDNIE. Nie ma już audycji Kaczkowskiego, to i pora pikiety się zmieniła... Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Fabiański 22.03.02, 17:47 Ano, Tomku, tyle że zwróć uwagę, że żadnej tam Alfy wysyłać nie musieli. Wszak warszawskie Radio dla Ciebie mieści się w tym samym budynku co Trójeczka, ino pięterko wyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Fabiański IP: *.icpnet.pl 23.03.02, 13:08 żadnej tam Alfy wysyłać nie musieli. Wszak > warszawskie Radio dla Ciebie mieści się w tym samym budynku co Trójeczka, ino > pięterko wyżej... A czy ja coś mówię że do Radia - do domu przyjechali, o 3 nad ranem, wywlekli biednego Bogusia i sru - przed srogie oblicze Prezesa ;-)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Muzyczna Poczta UKF IP: *.bci.net.pl 22.03.02, 15:46 Za stroną protestu Tajniaka "jeden z dyrektorów stał za plecami Piotra Stelmacha i pilnował, żeby nie było dobrze". To się człowiek przykłada do pracy.. Tak późno, a on stoi i pilnuje. To się nazywa służba! Istny czekista. Swoją drogą, i tak mu "g" wyszło z pilnowania, bo Zeppelini byli. Może dlatego, że dyrektor nie znał? I który to dyrektor chcialbym wiedzieć. Ten od 120 000 milionów kielecczacków, czy ten "dyplomowany"? Bo w to, że Janusz... przepraszam... Witold - to mi się wierzyć nie chce. Nie chciałoby mu się. A wątek powinien zostać tutaj. Tak sądzę. Piotr Witek Odpowiedz Link Zgłoś
waszaergil Re: Muzyczna Poczta UKF 22.03.02, 20:40 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Za stroną protestu Tajniaka > "jeden z dyrektorów stał za plecami Piotra Stelmacha i pilnował, żeby nie było > dobrze". > To się człowiek przykłada do pracy.. Tak późno, a on stoi i pilnuje. To się > nazywa służba! Istny czekista. Swoją drogą, i tak mu "g" wyszło z pilnowania, > bo Zeppelini byli. Może dlatego, że dyrektor nie znał? W imieniu działu PR odpowiadam dyrektor Zeppelinów zna. A poszli w Poczcie tylko dlatego, że akurat poszedl zrobić siusiu i Stelmach dopuśił się samowoli. Zagadka: który to dyrektor zna Zeppelinów ? Odpowiedz Link Zgłoś
ajk Re: Muzyczna Poczta UKF 23.03.02, 14:11 Który dyrektor zna zeppelinów? Były. Dla obecnych Zeppelin to rodzaj cepa. AJK PS Albo zaczniecie pisać pod własnymi nazwiskami, albo czesc. Trochę odwagi cywilnej, ciapciaki! Konto "waszaergil" zostało skazane na zamrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gepe Uwaga na 21 marca.... - troszku nie w temacie 22.03.02, 19:14 Od wczoraj za rok Piotr Kaczkowski będzie obchodził 40-lecie pracy za sitkiem. Wyregulujmy zegarki i... czuj duch! To będzie piątek. Jeśli utrzyma się ramówka to pierwszą audycją tego dnia będzie audycja Kaczora :) Pozdrawiam - gepe PS. Zostajemy w kulturze. Tuśmy powstali i tu się w proch obrócimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maharaja A teraz cos z zupelnie innej beczki.. IP: *.chello.pl 22.03.02, 19:24 Zwrociliscie uwage na oswiadczenie Agory (czwartkowa Gazeta) protestujace przeciwko projektom aby niedopuscic duzych wydawcow ogolnopolskiej prasy do koncesji na ogolnopolskie RADIO i telewizje? Ja tak tylko.. Odpowiedz Link Zgłoś