Dodaj do ulubionych

nie trawie Radiostacji - na co sie przerzucic?

IP: 62.233.167.* 04.07.03, 21:47
Witam!

Na razie jeszcze wlaczam te stacje sila bezwladnosci, ale powoli zaczynam sie
rozgladac za czym normalniejszym. Powod? Kiedys s.p. Pawel Sito mowil ze
Radiostacja miala byc miejscem w ktorym prezenterzy nie beda sie mizdrzyc do
sluchaczy. Radiostacja a.d. 2003 pod egida Eurobzdetu wlasnie stala sie takim
mejscem. W czym prym prowadza prowadzacy poranne programy i nijaka Gabi,
ktora cokolwiek by nie powiedziala brzmi jak kompletna idiotka. O Monice
Dabrowskiej tez mam coraz gorsze zdanie.

Poza tym - muzyka do kitu. Eminem, Maryja Kerii, durny slodki hip-hop, R&B,
zero rocka. Jeszcze ratuje sie stary polski hip-hop i housowe kawalki.

ech... szkoda, szkoda.

No ale moglibyscie cos polecic w zamian?

z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: kuba rock radio IP: *.acn.waw.pl 05.07.03, 00:05
      bywa meczace ale ujdzie
      mazowsze 95,8
      • Gość: sluchacz Re: rock radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.03, 11:08
        proponuje jazz radio!!!
        106,8 warszawa
        101 krakow

duzo najlepszego jazzu, nu jazzowych brzmien, acid jazzu, funky, jazzujacego
        hiphopu, codziennie godzina rocka w pasmie rockowym. no i prowadzacy nie
        mizdrza sie do sluchaczy. jedyne radio w warszawie, ktorego da sie sluchac. no
        moze jeszcze radio pin, ale w tym radiu muzyka troche taka niekonsekwentna, bo
        z jednej strony jakby jazz radio tylko bez klasycznego jazzu a z drugiej mix
        klasycznych przebojow a la radio pogoda. pozdrawiam.
        • Gość: qwert Re: rock radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.03, 11:16
          jazz radio gra niezla muzyke, ale ma bardzo slabych prowadzacych audycje.
          • Gość: sluchacz Re: rock radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.03, 11:24
            ja tam mam swoich faworytow. oczywiscie nie jestem bezkrytyczny bo jest paru
            takich, ktorych sluchanie irytuje. jednak uwazam, ze w wiekszosci znaja sie na
            muzyce, ktora prezentuja. dlaczego uwazasz ze sa slabi???
            • Gość: mk Re: rock radio IP: *.ltk.com.pl 05.07.03, 20:31
              Ja pewnie mam wyjątkowego pecha. Ilekroć przejeżdżam przez Warszawę
              włączam na Radio Jazz a tam różne dźwięki lecz prawdziwego jazzu
              za cholerę nie słyszę. Najnieprzyjemniej było, gdy w ostatnią
              niedzielę czerwca dostroiłem się na to radio, nastrojony na jazz,
              a tam, kurde, nawet nie wiem, jak to określić. Zapowiadacz
              mówił coś o elektrycznej muzyce. Chryste...
              A GDZIE JAZZ???

mk
              • Gość: jazzfan Re: rock radio IP: *.acn.waw.pl 07.07.03, 10:22
                slucham jazzradia i chcialbym zwrocic uwage na to, ze teza iz muzyka w radiu
                jazz nic wspolnego z jazzem nie ma jest tak sluszna jak to, ze poslugujacy sie
                nia ma jakiekolwiek pojecie o jazzie szersze od tego, ze miles davis gral na
                trabce. za zwyczaj po prostu nie ma. a w jazz radiu jest wszystko czego
                wspolnym mianownikiem jest jazz. szeroko widziany nurt, od klasycznych brzmien
                po tak modny ostatnio nu-jazz. chcialbym, zeby ten kto twierdzi ze w jazzradiu
                nie slychac prawdziwego jazzu odpowiedzial na pytania: co to znaczy "prawdziwy
                jazz" i jakich wykonawcow brakuje na jazzradiowej playliscie? pozdrawiam.
                • Gość: mk Re: rock radio IP: *.pkp.com.pl 07.07.03, 12:31
                  Gość portalu: jazzfan napisał(a):

> slucham jazzradia i chcialbym zwrocic uwage na to, ze teza iz muzyka w radiu
                  > jazz nic wspolnego z jazzem nie ma jest tak sluszna jak to, ze poslugujacy
                  sie
                  > nia ma jakiekolwiek pojecie o jazzie szersze od tego, ze miles davis gral na
                  > trabce. za zwyczaj po prostu nie ma.

Ten przytyk o braku pojęcia o jazzie zapewne jest kierowany do mnie.
                  Zwracam jednak jeszcze raz uwage na mój sporadyczny kontakt z Radiem Jazz.
                  Jeśli to, co słuchałem w niedzielę 22 czerwca przed północą
                  (z zapowiedzi wynikało, że jest to audycja cykliczna więc ta czy inna
                  niedziela nie jest istotna) zatem jeśli to, co wtedy słuchałem
                  ma być jazzem, to ja się poddaję. To ja się nie znam na jazzie.

> a w jazz radiu jest wszystko czego
                  > wspolnym mianownikiem jest jazz. szeroko widziany nurt, od klasycznych
                  brzmien
                  > po tak modny ostatnio nu-jazz. chcialbym, zeby ten kto twierdzi ze w
                  jazzradiu
                  > nie slychac prawdziwego jazzu odpowiedzial na pytania: co to
                  znaczy "prawdziwy
                  > jazz" i jakich wykonawcow brakuje na jazzradiowej playliscie?

Najbardziej bliski jest mi main stream ale nie odrzucam innych kierunków.
                  Na pytanie co to jest "prawdziwy jazz", czy jazz w ogóle nie podejmuję
                  się odpowiedzieć. To się po prostu wie. Czuje. Wystarczy kilka tonów
                  i jazzfan wie, czy to jego muzyka, czy coś innego.

> pozdrawiam.

Pozdrawiam również.

Nieskromnie uważający się za jazzfana

mk
    • Gość: chlorofil Re: nie trawie Radiostacji - na co sie przerzucic IP: *.biezanow.net 05.07.03, 11:51
      miksuj trojke z jazz radiem. jeslis z wawki to jeszcze z rock radiem ale tylko
      po 22. a jesli masz komputer lub z poznania jestes to polecam
      aferzysta.pl:8010
    • Gość: kaska Re: nie trawie Radiostacji - na co sie przerzucic IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 13:15
      Jazz Radio,Rock Radio, w niektórych sytuacjach Radio Klasyka,radio 94 i Jedynka
      czasem..to mój dzienny i nocny repertuar radiowy..
      ciągle bardzo tęsknię za dawną radiostację, a Monika Dąbrowska stala się nie do
      zniesienia..moze za duzo jara i mózg jej zanika..
    • myszka77 Re: nie trawie Radiostacji - na co sie przerzucic 05.07.03, 13:31
      Rock Radio Mazowsze 95,8
      Radio 94
      • tomcio6776 Re: nie trawie Radiostacji - na co sie przerzucic 06.07.03, 00:28
        Polecam,napradę szczerze i z przekonaniem- JAZZ RADIO 106.8 FM
        Najlepsza moim zdaniem z prywatnych rozgłośni.
    • Gość: sito kto tu jest swietej pamieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.03, 23:18
      Gość portalu: jacek01g napisał(a):

> Witam!
      >
      > Na razie jeszcze wlaczam te stacje sila bezwladnosci, ale powoli zaczynam sie
      > rozgladac za czym normalniejszym. Powod? Kiedys s.p. Pawel Sito mowil ze
      > Radiostacja miala byc miejscem w ktorym prezenterzy nie beda sie mizdrzyc do
      > sluchaczy.

jacus, nie przesadzasz z tym s.p. pawlem sito? ja zyje i mam sie dobrze!!!

Radiostacja a.d. 2003 pod egida Eurobzdetu wlasnie stala sie takim
      > mejscem. W czym prym prowadza prowadzacy poranne programy i nijaka Gabi,
      > ktora cokolwiek by nie powiedziala brzmi jak kompletna idiotka. O Monice
      > Dabrowskiej tez mam coraz gorsze zdanie.
      >
      > Poza tym - muzyka do kitu. Eminem, Maryja Kerii, durny slodki hip-hop, R&B,
      > zero rocka. Jeszcze ratuje sie stary polski hip-hop i housowe kawalki.
      >
      > ech... szkoda, szkoda.
      >
      > No ale moglibyscie cos polecic w zamian?
      >
      > z gory dzieki
      • Gość: jacek01g Re: kto tu jest swietej pamieci? IP: 62.233.167.* 07.07.03, 11:13
        > jacus, nie przesadzasz z tym s.p. pawlem sito? ja zyje i mam sie dobrze!!!

Nie o to chodzi, tylko ze RDST taka jaka pamietam z wieloma prezenterami w tym
        z Ojcem Redaktorem Pawlem S. jest juz przeszloscia i stad s.p.

Nie watpie ze masz sie dobrze, ale czy mozna Cie gdzies uslyszec?

• poziomk Re: nie trawie Radiostacji - na co sie przerzucic 07.07.03, 14:07
      proponuje Radio Bis - naprawde
    • Gość: wredniak Re: nie trawie Radiostacji - na co sie przerzucic IP: *.chello.pl 08.07.03, 11:41
      na Radio Maryja
    • Gość: Baisha Re: nie trawie Radiostacji - na co sie przerzucic IP: *.pruszkow.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 21:25
      Radiostacji przestałam już słuchać ponad rok temu, bo nie wyrobiłam!
      Teraz: 94; 95,8.
      Na 95,8 jest powrót do przeszłosci, czyli Makak od pon. do pt. od 7 do 11!
      Boże, jak ja uwielbiałam tego człowieka! Całe liceum mi na tym zleciało! Te
      nerwowe czekanie na Makakofonię...! Teraz już chyba wyrosłam z tego
      uwielbienia, ale Makak wciąż niesamowity!
      Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka