Gość: gloyv Terry Pratchett chory na Alzheimera IP: 82.139.30.* 13.12.07, 16:34 to oswiadczene bylo wczoraj, GW ciut sie spoźnia z wiadomosciami pod linkiem list Teryego do fanów img217.imageshack.us/my.php?image=terrypratchettzi2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloyv Terry Pratchett chory na Alzheimera IP: 82.139.30.* 13.12.07, 16:35 GW o dzień sie spóźnia z wiadomościami pod linkiem list Pratchetta do fanów img217.imageshack.us/my.php?image=terrypratchettzi2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
godric Terry Pratchett chory na Alzheimera 13.12.07, 16:47 Konwenty (ang. convention), czyli zjazdy fanów fantastyki, a nie konwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzywacz Terry Pratchett chory na Alzheimera IP: 151.193.120.* 13.12.07, 16:49 Bez sensu... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: softeam Terry Pratchett chory na Alzheimera IP: *.chello.pl 13.12.07, 16:56 "59 letni pisarz ... zaczął pisać w 1960 roku jako dziennikarz prowincjonalnej gazety." Palców zabrakło, aby policzyć ile miał lat, gdy zaczął pisać jako dziennikarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brown Terry Pratchett chory na Alzheimera IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.07, 16:58 Ludzie!!! 6 postów - a w 4 z nich wytykanie błędów w artykule. Nad losem człowieka się pochylić, a nie szukać błędów w artykułach, literówek, drobnych przekłamań. Proponuje, niech każdy poszukiwacz błędów codziennie pisze po kilka artykułów - a każdy jego najmniejszy błąd zostanie natychmiast napiętnowany. W końcu - pisząc artykuł musimy znać się idealnie na wszystkim, jak i posiadać wiedzę ze wszystkich dziedzin i być nieomylni. Mniej MAŁOSTKOWOŚCI - więcej WYROZUMIAŁOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek laden [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 17:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozzy Terry Pratchett chory na Alzheimera IP: *.chello.pl 13.12.07, 17:10 Ludzie, jesteście żałośni... gloyv, thx za linka, widać że Terry nie traci ducha... I to jest właściwe podejście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dinah Terry Pratchett chory na Alzheimera IP: *.who.vectranet.pl 13.12.07, 17:19 Pratchett należy do moich ulubionych pisarzy, strasznie smutno mi sie zrobiło... eh :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutor Terry Pratchett chory na Alzheimera IP: 195.187.143.* 13.12.07, 17:21 Cały Pratchett, nawet ze swojej choroby robi sobie jaja. Za to go uwielbiam. Big Up Terry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notdead hmmm IP: 198.28.92.* 13.12.07, 17:24 Czy to znaczy ze po 'Narodzie' bedzie ...'The Colour of Magic'? Odpowiedz Link Zgłoś
de_ville Terry Pratchett chory na Alzheimera 13.12.07, 17:48 Trzymaj się, Terry - i dzięki za Świat Dysku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk nie pryk doradźcie mu ten lek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 18:21 Niechże ktoś doradzi mu pyłek pszczeli albo nalewkę z propolisu... No chyba że gościu chce się pobudzać blaszkami wbijanymi w głowę na 8 cm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucastes Terry Pratchett chory na Alzheimera IP: *.prokom.pl 14.12.07, 10:43 A Wielkobrytyjczykom dziękujemy za Pratchetta - człowiek ma niesamowite poczucie humoru i nie gorszą fantazję. Życie bez jego książek straciłoby sens :) Babcia Weatherwax na pewno coś mu znajdzie na te chorobę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czepiacz Terry Pratchett chory na Alzheimera IP: *.gprs.plus.pl 02.01.08, 02:03 Chyba "konwenty" a nie "konwencje"!!!!!!!!!! Ej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginn Terry Pratchett chory na Alzheimera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 16:41 Pratchett jest wspaniały! Super, że kpi sobie ze swojej choroby i mam nadzieję, że to nie jest tylko taka poza. Ale strasznie smutno mi się zrobiło, gdy dowiedziałam się o jego chorobie. Trzymaj się Terry! Wszyscy Cię kochają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrozpaczona Terry Pratchett chory na Alzheimera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:59 Prawie się rozpłakałam. Zaczęłam go czytać, gdy miałam jedenaście lat i wpadłam nieodwracalnie. To on pozwolił mi przetrwać podstawówkę, w której nie miałam z kim siedzieć i nikt się do mnie nie odzywał. To on dał mi radość i przyjaciół, których poznałam na Pratchettowskich forach. Mam wszystkie części ŚD, niektóre podwójnie- w oryginale i w tłumaczeniu. I nie wyobrażam sobie świata bez kolejnych części, świata bez humoru Terry'ego. A w dodatku jest cholernie biedny, bo w tak krótkim czasie tyle się nań wali - śmierć ojca, Alzheimer... MUSZĄ znaleźć lek! Odpowiedz Link Zgłoś