Gość: cedro Re: Awantura o IP: *.erri.psu.edu 18.09.03, 14:43 Jak by na to nie spojrzec, walizka spadla po raz pierwszy w kilka lat temu opublikowanym opowiadaniu Glowackiego "Przed burza". U Saramanowicza spada po raz drugi, znaczy sie sciagal, i musi isc do kata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiu Re: Awantura o IP: *.oceanic.domain / 192.168.2.* 18.09.03, 16:20 Przeczytałem 1/3 wersji Głowackiego więcej nie mogłem. Ciało mi się bardzo podobało i dajmy mu trochę czasu aby "okrzepło". Plagiatu nie dostrzegam. Jedno mnie wszak szokuje, film został nakręcony za prywatne pieniądze w związku z tym ,żaden z nas nie dołożył zeta, miał najbardziej profersjonalną kampanię reklamową ze wszystkich polskich filmów ,które ostatnio oglądałem, a napadywka ze wszystkich stron, krytyków , środowiska filmowego jest wprost niezwykła. Takiego polskiego piekiełka w życiu nie widziałem. No bo jakże to , film bez dotacji i w dodtaku komercyjny, zgroza. Zrobiony przez dwóch amatorów - fizyka i krytyka : skandal! I co najgorsze Goście otwarcie mówli ,że chcieli odnieść sukces komercyjny, że zrobili film ,który im samym się podoba i wierzą ,że jest dobry. No jak tak można ? Mi humor twórców filmu bardzo się podoba, może nie wyłem ze śmiechu ale miło spędziłem w kinie czas. Szczerze powiem ,że kiedy pierwszy raz widziałem Rejs też się nie zarykiwałem. A tak na marginesie czy ktoś z formułowiczów widział "Kłopotliwego Gościa" ( nie wiem czy dokładnie cytuję tytuł) z kapitalną rolą Bronisława Pawlika i Barbary Kraftówny. Znam go na pamięć ,chyba najgenialniejsza Polska komedia, nie wiedzeć czemu tak żadko puszczana.Jest tam nawet fragment , w którym Piwowski opowiada Irenie Dziedzic problemy jakie spotkały jego ekipę przy realizacji Rejsu. Gorąco polecam i pozdrawiam. P.S. Ciało jest o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Re: Awantura o IP: *.oceanic.domain / 192.168.2.* 18.09.03, 16:24 Gość portalu: rysiu napisał(a): > Przeczytałem 1/3 wersji Głowackiego więcej nie mogłem. Ciało mi > się bardzo podobało i dajmy mu trochę czasu aby "okrzepło". > Plagiatu nie dostrzegam. Jedno mnie wszak szokuje, film został > nakręcony za prywatne pieniądze w związku z tym ,żaden z > nas nie dołożył zeta, miał najbardziej profersjonalną kampanię > reklamową ze wszystkich polskich filmów ,które ostatnio > oglądałem, a napadywka ze wszystkich stron, krytyków , > środowiska filmowego jest wprost niezwykła. Takiego polskiego > piekiełka w życiu nie widziałem. No bo jakże to , film bez > dotacji i w dodtaku komercyjny, zgroza. Zrobiony przez > dwóch amatorów - fizyka i krytyka : skandal! I co najgorsze > Goście otwarcie mówli ,że chcieli odnieść sukces komercyjny, > że zrobili film ,który im samym się podoba i wierzą ,że jest > dobry. No jak tak można ? Mi humor twórców filmu bardzo się > podoba, może nie wyłem ze śmiechu ale miło spędziłem w kinie > czas. Szczerze powiem ,że kiedy pierwszy raz widziałem Rejs > też się nie zarykiwałem. > A tak na marginesie czy ktoś z formułowiczów > widział "Kłopotliwego Gościa" ( nie wiem czy dokładnie cytuję > tytuł) z kapitalną rolą Bronisława Pawlika i Barbary Kraftówny. > Znam go na pamięć ,chyba najgenialniejsza Polska komedia, nie > wiedzeć czemu tak żadko puszczana.Jest tam nawet fragment , w > którym Piwowski opowiada Irenie Dziedzic problemy jakie > spotkały jego ekipę przy realizacji Rejsu. Gorąco polecam i > pozdrawiam. > P.S. > Ciało jest o.k. Pozwolę sobie sam się poprawić, interpunkcję darujcie ale za "żadko" możecie mnie powiesić. Jeszcze raz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ac Re: Awantura o - a to taki przecietny filmik IP: *.oen.agh.edu.pl 19.09.03, 09:18 o rety, bylam, widzialam, i jak zwykle w polskim kinie ostatnich lat - nic rewelacyjnego. niby fajna i smieszna historia ale filmowi brak "czadu", tempa, odrobiny emocji. Najlepsze sa krotkie animacje i muzyka. Za to reklama z plagiatem trafiona w dziesiatke! Odpowiedz Link Zgłoś