Dodaj do ulubionych

ESKA KR. - PIRACKIEGO RADIO ZAGLUSZANE?

IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 09:27
Dzisiaj az z ciekawosci wlaczylem co tam sie dzieje na 97,7 FM i ... jak
dotej pory mialem czysty sygnal ESKI Krakow tak dzisiaj ... SZUM! Slysze 2
piosenki na raz ... eski i jakas inna! Czyzby zaczal sie juz proces
zagluszania PIERWSZEGO POLSKIEGO OFICJALNEGO PIRACKIEGO RADIA?!

Obserwuj wątek
    • Gość: Pele Re: ESKA KR. - PIRACKIEGO RADIO ZAGLUSZANE? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 09:36
      Tak. Stało sie...
      Chlopcy z Kopca na poddaszu zainstalowali juz w sobote stosowne urzadzenia...
      Niezly syf.
      Jesli w taki sposob Tyczynski wyobraza sobie wolny rynek, to niezle.
      Gratuluje Blue FM i Regionowi, ktorzy bardzo rzadko mowia w swoich wywiadach o
      swojej stacji a znacznie wiecej o zaklocaniu i zrobieniu ziazi Esce.
      • Gość: Pele Re: ESKA KR. - PIRACKIEGO RADIO ZAGLUSZANE? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 09:40
        I jeszcze jedno.
        Ciekawe ktory pirat jest teraz wiekszym skurw...em?
        Prosze podawac swoje glosy:
        Bebenek i Eska vs Tyczynski(RMF FM) i Blue FM?
        Pozdrawiam
        Pele
        • Gość: biku Re: ESKA KR. - PIRACKIEGO RADIO ZAGLUSZANE? IP: 62.233.163.* 08.12.03, 10:51
          ...a to ciekawe bratku...bo jakoś w Regionie nie słyszałem dziś o poranku żeby
          ktoś wbijał szpilki w eske.Wręcz przeciwnie można było wyczuć "jadzik"ze strony
          prowadzących na 97,7.Pozdrawiam
          • Gość: yoguś Re: ESKA KR. - PIRACKIEGO RADIO ZAGLUSZANE? IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 13:41
            Pele chlopcze smieszny jestes ...

Kto ci powiedzial , ze RMF zaglusza? Za nim cos powiesz najpierw to sprawdz, bo
            takie rzucanie slow na wiatr bez potwierdzenia faktow bylo by smieszne. Jak by
            RMF mial zagluszac to sadze ze trwalo by to caly dzien a nie tylko poranek a
            tylko poranek byl zagluszony. Do tego sadze, ze RMF nie bawil by sie w
            zagluszanie tylko by staral sie ich wylaczyc.

Co do skr... jak ty mozesz stary mowic, ze REGION czy BLUE sa... ehhh...
            przeczytaj sobie sobotni wywiad z Andrzejem Lenartem bylym dr. Programowym bLue
            FM. Pisze tam bodajze tak: "Niechcialem wylanczac nadajnikow Blue fm. Jednak
            mnie o to poproszono i wowczas zachowalem sie jako dzentelmen. Oczekuje tego
            samego od dzialaczy Eski."

TO JEST PIRACKIE RADIO OD 4 GRUDNIA od 14 GODZINY!? KTO TUTAJ JEST WIEKSZYM
            SK... NADAJ NIE LEGALNIE! A GOWNO MNIE TO OBCHODZI ze nie sa winni ... BLUE FM
            BYLO WINNE?! To ze KRRiTV dala dup... to nikogo wiina ale ktos za to ma
            placic ... dlaczego ma za to placic firma ktora najwiecej na tym stracila ... a
            nie firma ktorej szef ma bliskie kontakty towarzyszkie z dzialaczymy SLD .

Zaraz pewnie bedzie, ze sie czepam SLD bo oni przeciez "swieci" sa...
            • mike_ Re: ESKA KR. - PIRACKIEGO RADIO ZAGLUSZANE? 08.12.03, 14:02
              Gość portalu: yoguś napisał(a):

> Pele chlopcze smieszny jestes ...
              >
              > Kto ci powiedzial , ze RMF zaglusza? Za nim cos powiesz najpierw to sprawdz,
              bo
              >
              > takie rzucanie slow na wiatr bez potwierdzenia faktow bylo by smieszne. Jak
              by
              > RMF mial zagluszac to sadze ze trwalo by to caly dzien a nie tylko poranek a
              > tylko poranek byl zagluszony. Do tego sadze, ze RMF nie bawil by sie w
              > zagluszanie tylko by staral sie ich wylaczyc.
              >
              > Co do skr... jak ty mozesz stary mowic, ze REGION czy BLUE sa... ehhh...
              > przeczytaj sobie sobotni wywiad z Andrzejem Lenartem bylym dr. Programowym
              bLue
              >
              > FM. Pisze tam bodajze tak: "Niechcialem wylanczac nadajnikow Blue fm. Jednak
              > mnie o to poproszono i wowczas zachowalem sie jako dzentelmen. Oczekuje tego
              > samego od dzialaczy Eski."
              >
              > TO JEST PIRACKIE RADIO OD 4 GRUDNIA od 14 GODZINY!? KTO TUTAJ JEST WIEKSZYM
              > SK... NADAJ NIE LEGALNIE! A GOWNO MNIE TO OBCHODZI ze nie sa winni ... BLUE
              FM
              > BYLO WINNE?! To ze KRRiTV dala dup... to nikogo wiina ale ktos za to ma
              > placic ... dlaczego ma za to placic firma ktora najwiecej na tym stracila ...
              a
              >
              > nie firma ktorej szef ma bliskie kontakty towarzyszkie z dzialaczymy SLD .
              >
              > Zaraz pewnie bedzie, ze sie czepam SLD bo oni przeciez "swieci" sa...

uhhh, nio tak. a kto wam powiedział że Eska jest piratem?? NSA nic takiego nie
              orzekło. A prawda jest taka, że stacje mogą nadawać aż do ukończenia nowego
              procesu koncesyjnego? zapomnieliscie już, że np Blue nadawało jeszcze przez 2
              miesiące od czasy wygaśnięcia koncesji??
              I o ile mi wiadomo to RMF zagłuszało eskę, więc chyba pele miał racje pisząc o
              nich. A moim zdaniem tylko RMF jest zdolne do takiego niskiego poziomu. Zetce
              czy publicznym nigdy do głowy by nic takiego nei przyszło.
    • kicior99 slicznie... 08.12.03, 13:46
      czarzasty dawno uwiezion winien byc
      • mike_ Re: slicznie... 08.12.03, 14:04
        kicior99 napisał:

> czarzasty dawno uwiezion winien byc

ano ano. i jeszcze paru także. Ciekawe kiedy zrobią porządek z krrit??
        • Gość: yoguś Re: slicznie... IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 18:29
          Decyzja NSA byla taka, ze UNIEWAZNIL, nie uchylil tylko UNIEWAZNIL wszystkie
          decyzje tyczace sie wydania koncesji Blue FM. Co za tym idzie ma to zwiazek z
          czestotliwoscia 97,7 FM, czyli radio ESKA rowniej zostala uchylona
          czestotliwosc ... bo zostaly cofniete wszystkie decyzje przez NSA w tej sprawie.

Blue nadajac przez pozostale 2 miesiace chyba nadawalo samo muzyke powazna, a
          nie prowadzili audycji juz ... ale nie jestem pewien.

Co do RMF i ich zagluszanie. Czemu sie uwzieliscie na RMF? Ze niby Tyczynski
          jest gorszy od Kozyry? No hoollla hollla ... ja nie mowie ze Tyczynski jest
          idealem i nikt nie jest ... Co do zagluszania jeszcze raz pytam SKAD WIECIE ZE
          RMF ZAKLUCA? Podajcie mi miejsce gdzie pisze albo kto wam to powiedzial. ESKA
          dzisiaj byla zaklucana rano a teraz np. juz gra normalnie. Sadzicie, ze gdyby
          RMF zaklucal radio to nie robili by tego cale dnia?

Po za tym sprawa WOKUL BLUE FM jest tak zagmatfana, ze az trudno o tym
          rozmawiac. Osoby ktore bronia blue fm zostaja spychane na margines za to tylko,
          ze bronia prawy.
          Niby odebranie BLUE FM czestotliwosci bylo legalne i fair?!

Trzeba walczyc o wolne media! A to ze ktos zaglusza eske nie znaczy ze ani to
          robi region ani rmf bo sadze, ze by o tym juz trabili w TV i Radiu ze to
          robia ...

pozdrawiam,
          • viking73 Porady inwestycyjne dla Yogusia 08.12.03, 19:27
            Musisz zainwestować w "Słownik ortograficzny" :-))
            • Gość: yoguś Re: Porady inwestycyjne dla Yogusia IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 21:19
              Ty nie badz taki hop do przodu :)

Kazdy moze sie mylic ja moze robie to czesto, ale gdy pisze cos pod wplywem
              emocji w tej chwili wieksza role odgrywa dla mnie meritum sprawy nizeli
              stylistyka, bo jezeli ktos sie czepia stylistyki ozbnacza to nagla zmiane
              tematu ... zagrozenie?

Sprawiedliwosc - zwyciestwo!
              • traszor Re: Porady inwestycyjne dla Yogusia 08.12.03, 21:24
                Przypomne moze jeszcze raz- tu nie ma mowy o zadnej sprawiedliwosci. NSA nie
                oceniał treści decyzji KRRiTV a sposób ich podejmowania. Krótko mówiac nie
                badał ich zasadnosci a formalna strone ich podjęcia. Jak wiadomo, powodem
                takiej decyzji NSA były głosy wstrzymujące podczas głosowania- a ze
                prawoczegos takiegio nie przewiduje, to jednoczesnie głosowanie to odbyło sie
                z prawa naruszeniem. ot wszystko
                • Gość: Lesiek Re: Porady inwestycyjne dla Yogusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 21:33
                  Skądinąd nigdy przedtem NSA nie zwracał uwagi na ten błąd (?) proceduralny,
                  mimo że KRRiT wiele decyzji podejmował z głosami wstrzymującymi. Wiem, że KRRiT
                  jest teraz bardzo popularnym chłopcem do bicia, ale jak dla mnie sprawa jest
                  daleka od jednoznaczności.
                  • traszor Re: Porady inwestycyjne dla Yogusia 08.12.03, 21:36
                    Ale nigdy dotad decyzja rady nie była zskarżona do nas. A NSA to nie
                    prokuratura, wiec sam z siebie nie moze sie sprawą zjąc.. A cała sprawa
                    cuchnie jak targ rybny to inna sprawa...
                  • viking73 Re: Porady inwestycyjne dla Yogusia 08.12.03, 21:36
                    Może BLUE miało po prostu lepszych adwokatów...
                    Jak w sporze RMFu z J. Machulskim o wykorzystanie hasła «Ciemność widzę,
                    ciemność».
              • viking73 Re: Porady inwestycyjne dla Yogusia 08.12.03, 21:31
                No proszę. Od razu widać poprawę. Jakieś drobne literówki, ale już nie ma
                poważnych błedów ortograficznych. Jednak się trochę przejąłeś :-)
                Pzdr.
                • Gość: joniu Re: Porady inwestycyjne dla Yogusia IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 09.12.03, 06:42
                  skad wiadomo ze to RFN ? bo Tyczynski przyznal sie w jednym z wywiadow, tuz po
                  ogloszeniu NSA. Powiedzial:
                  "Obiecuje pomoc pawną i techniczną dla radia BLUE FM, by radio jak najszybciej
                  moglo nadawać na bezprawnie utraconej czestotliwosci - nawet ZAGŁUSZAJĄC radio
                  ESKA, jesli to bedzie konieczne" - mowil Tyczynski po ogloszeniu wyroku (mozna
                  to przeczytac w dzisiejszej GOSPODARCE w Wyborczej. Ja nie chce dociekac czy
                  powinno byc BLUE, czy ESKA, bo ani ja z Krakowa, ani..., ale takie wypowiedzi
                  BARONA RFNu sa strasznie smieszne i sprowadzajace go do zerowego poziomu, a
                  mialem o nim tak dobre zdanie:(((
                  Pozdrawiam JONIU
          • mike_ Re: slicznie... 09.12.03, 09:06
            Nie uwziąłem się na Tyczyńskiego. Miałem okazję go poznać i uważam (i nie tylko
            ja), że jest on chory psychicznie i należałoby takich odizolować.
            A skąd wiadomo że RMF? Po pierwsze sygnał szedł z kopca a z tego co mi wiadomo
            to jest właśnie siedziba RMF'u a po drugie wszyscy w innych stacjach to
            wiedzieli (przecież sporo osób się ze sobą zna) a również wiadomo, co
            powiedział T. po wyroku:)
            • Gość: yhm Re: slicznie... IP: 62.233.163.* 09.12.03, 14:21
              ale na kopcu RMF nie ma nadajnikow bo przy takiej mocy nawet stojac na
              dziedzincu mozna by bylo sie ugotowac : )
              • Gość: yoguś Re: slicznie... IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 19:54
                Dzieki viking7... no prosze :) presja robi swoje ...

Co do tego , ze Blue FM mialo lepszych adwokatow. A czyzby ZPR nie bylo stac
                na dobrych adwokatów? W to nie chce mi się wieżyć ...

Co do zagłuszania, dzisiaj większość portali poświęconych medią opublikowało
                list, iż to działacze Radia BLUE FM zagłuszają ESKE KRAKÓW.

Na medialink.pl pojawił się również wywiad z P. Metzem. Jedne co mogę
                stwierdzić po jego przeczytaniu, to że działacze w ESKE jakos na wszystko
                patrza nie tyle z dystantem ale z niepokojem.

Co do decyzji NSA: podejali taką, bo jeden członków KRRiTV przyznał się
                otwarcie, że konspekt ESKI czytał a "BLUE FM nawet nie przejżał". No to tutaj
                coś nie gra ... Po za tym, zażuty wobec BLUE FM zostały unieważnione również.
                Chociażby "zanik słowa mówionego" okazał się złym argumentem ...

pozdrawiam,
                • Gość: Lesiek Re: slicznie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 20:09
                  > Dzieki viking7... no prosze :) presja robi swoje ...

Szkoda, że tylko na chwilę. Tylu byków to nawet Atomowy nie robił.

> Co do decyzji NSA: podejali taką, bo jeden członków KRRiTV przyznał się
                  > otwarcie, że konspekt ESKI czytał a "BLUE FM nawet nie przejżał". No to tutaj
                  > coś nie gra ... Po za tym, zażuty wobec BLUE FM zostały unieważnione również.
                  > Chociażby "zanik słowa mówionego" okazał się złym argumentem ...

Bzdura. NSA podjął decyzję _wyłącznie_ na podstawie przesłanek _formalnych_, a
                  nie merytorycznych.
                  • Gość: yoguś Re: slicznie... IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 21:33
                    Ale widze, że ty nie lepszy jestes. Przecinki sie glubi. Jak mamy walczyc to
                    nie ma problemu. Ty bedziesz mi wychwytywał błędy ja tobie. Ale to jest przejaw
                    IDIOTYZMU z twojej strony, bo zamiast zajac sie dyskusja ty bedziesz ODWRACAL
                    UWAGE OD MERITUM SPRAWY. Gratulacje.

Nie pisze się "_wyłącznie_" tylko " "wyłącznie" ". Pewnie zwalisz na to, ze
                    system tak zrobil. Dobra dobra - widze , ze idziesz w dobrym kierunku.

Robimy byczki ortagraficzne, dalej ...

• Gość: yoguś Re: slicznie... IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 21:58
                      Poza tym koniec tematu. Jeden z filozofów powiedział, że „miarą wielkich ludzi,
                      jest ich skromność”. Ja nie przeczę, że robię byki ortograficzne, czy też
                      literówki, ale nie robię z tego wielkie halo, jeżeli ktoś robi ich dużo ...
                      jeżeli chcesz się popisać ortografią, czy też czym innym proszę bardzo –
                      Dyktando Polskie czeka – ale tutaj nie wszczynaj kłótni bo szkoda miejsca na
                      tematu typu „kłóćmy się, będzie wesoło”...

Pozdrawiam,
                    • Gość: Lesiek Re: slicznie... IP: 195.205.139.* 10.12.03, 08:32
                      > Nie pisze się "_wyłącznie_" tylko " "wyłącznie" ". Pewnie zwalisz na to, ze
                      > system tak zrobil. Dobra dobra - widze , ze idziesz w dobrym kierunku.

W Internecie używa się znaczków '_' dla podkreślenia danego słowa z wypowiedzi.
                      Poczytaj sobie jakąkolwiek stronę poświęconą dyskusjom w Sieci.
                      Co to jest "glubienie" przecinków?

A co do meritum, to się przecież wypowiedziałem, tylko trzeba czytać uważnie,
                      zamiast szukać nie istniejących zresztą błędów interpunkcyjnych.

(Swoją drogą, narzekaliśmy tu na poziom niektórych uczestników forum, ale jak
                      się do niego dorwali Miłośnicy Niektórych Przodujących Stacji Radiowych, to
                      chyba rzeczywiście pora uciekać stąd. Inna sprawa, że szefowie tych stacji
                      działają w podobnym stylu).
                      • Gość: yoguś Re: slicznie... IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 08:58
                        To zamiast słownika Sieciowego, przeczytaj sobie słownik
                        ortograficzny. Nie będę się doszukiwać żadnych błędów, bo nie o to tutaj
                        chodzi. Chociażby w tym momencie zrobiłeś jeden podstawowy, że w Polskim języku
                        nowe zdanie zaczyna się od wcięcia. Tekst zjustowany do lewej strony bez wcięć
                        nawiązuje do stylu Amerykańskiego.

Co do merytorycznych umiejętności przeciwników „tych stacji” – są oni
                        dalej w tyle, niż ich słuchacze. Zapewne jesteś Wiernym słuchaczem ESKI, bo
                        inaczej byś jej chyba tak zajadle nie bronił. Oto jeden z wypowiedzi słuchacza
                        Eski: „Wezcie dajcie sobie spokuj! Eska super jest i c*w*d*p*! J*b*a*c! Hh
                        rzadzi!” To muszę ci kolego powiedzieć, że fani ESKI to faktycznie
                        reprezentują większy poziom Merytoryczni, niżeli fani Blue FM czy RMF FM.

Pozdrawiam,
                        • Gość: Lesiek Re: slicznie... IP: 195.205.139.* 10.12.03, 10:09
                          > To zamiast słownika Sieciowego, przeczytaj sobie słownik
                          > ortograficzny. Nie będę się doszukiwać żadnych błędów, bo nie o to tutaj
                          > chodzi. Chociażby w tym momencie zrobiłeś jeden podstawowy, że w Polskim język
                          > nowe zdanie zaczyna się od wcięcia.

Ciekawe.

> Zapewne jesteś Wiernym słuchaczem ESKI, bo
                          > inaczej byś jej chyba tak zajadle nie bronił.

Turlam się po podłodze ze śmiechu.

• mike_ Re: slicznie... 10.12.03, 09:15
                  Gość portalu: yoguś napisał(a):

> Dzieki viking7... no prosze :) presja robi swoje ...
                  >
                  > Co do tego , ze Blue FM mialo lepszych adwokatow. A czyzby ZPR nie bylo stac
                  > na dobrych adwokatów? W to nie chce mi się wieżyć ...
                  >
                  > Co do zagłuszania, dzisiaj większość portali poświęconych medią opublikowało
                  > list, iż to działacze Radia BLUE FM zagłuszają ESKE KRAKÓW....

Blue jak Blue, a tajemnicą poliszynela jest to, że uczestniczy w tym RMF:)
    • Gość: yoguś WYROK NSA ! IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 09:02
      www.bungy.pl/blue/wyrok.mp3
      Tutaj jest caly wyrok od A do Z. Jak słychać "O SZCZEGÓŁ" to napewno nie
      poszło.

pozdro,
      • Gość: Lesiek Re: WYROK NSA ! IP: 195.205.139.* 10.12.03, 10:00
        No i co z tego niby wynika?
        • mike_ Re: WYROK NSA ! 10.12.03, 10:15
          Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> No i co z tego niby wynika?

jak to co?? niewazność decyzji KRRIT z dniaXXXXXXX nr XXXXX oraz niewazność
          uchwały KRRIT z dnia XXXXXX nr XXXXXXX. No chyba teraz wszystko jasne nie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka