ciupazka Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 11:40 Nie droźnij nos! Wypocywoj dobrze, pogoda jest, piyknie, choć casami i postrasy! Fto tu bee pisoł? Jo tyz zrobie ślus! Odpowiedz Link Zgłoś
qwint Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 12:54 ale dopiero 15 wrzesnia :> wiec pogoda moze sie zupsuc :( Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 19:28 ja bym pojechała i w zepsutą pogodę...Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 20:18 Poszorowac bruk na Krupowkach czy odkrywac uroki gor? Ja juz tam bylem, winko (w Gazdowej Kuzni) pilem, po Taterkach polatalem, to i owo widzialem a teraz doopa - trzeba wracac na stare smieci, zlobcoki sie rozeschly i mus pozgrzipiec na nik, dziewuchy jojcom za mnom... Juz powracac przyszlo z Tatr, bede gnal jak halny wiatr, jak obloki chmur po niebie zeby znow zobaczyc... kiedys, moze juz niedlugo... Taterki! ZNUFFF!!! R. ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 20:26 Taterki Taterki zdecydowanie....Krupówki dla koloni letnich i turystek w szpilkach. Zauroczyły mnie Tatry nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 21:10 gwinciku jadę 16 .gdzieś tam się miniemy może daj boze na zamarłej turni-a może w izbie wytrzezwień.bo jakoś tam sympatycznie wodeczka mo wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: jade do zakopanego !! 31.08.05, 09:11 . czyżunia napisała: . "..a może w izbie wytrzezwień bo jakoś tam sympatycznie wodeczka mo wchodzi" Zakopane ni mo izby wutrzyźwiyń i dlo takik jako Ty czyżuniu nie bedzie jyj budować. Turyści nie pijom ni majom prawa pijani chodzić po górak! Jesce by tego brakowało, coby w kozdyj dolinie tatrzańskiyj TOPR musioł pijoków zbiyrać, bajako. Ani mi sie woz pijany w góry iść. Cosik mi sie zdaje , ze pojade za Tobom i bede Cie śledzić, hehe. A kie Ci fto przyciupazy z niedobocka, to wiedz se, ze to jo! Hehe... Jesce mi napis ka to bees. To jo Cie ta nońde! Odpowiedz Link Zgłoś
qwint Re: jade do zakopanego !! 31.08.05, 09:37 a ja znow wracam do temu o Słowacji :> Droga Ciupazko tam w schroniskach mozna kupic nietylko piwko ale i wodke i inne tego trunki ;) co prawde mowiac nie pododa mi sie jak pewnie wiekszosc turystow, ze wzgledu na to ze nie ktorzy niemaja umiaru w piciu i wyjdzie sobie taki do chaty pod rysami popije a potem idzie dalej na rysy :( PARANOJA. krupowki bede zaliczal tylko wieczorami na romantycznych spacerach i tyle. reszte czasu mam zamiar poswiecic na chodzenie po naszych pieknych taterkach. tylko jest jeden minus (zjednej strony a z drugiej plus => romantyczne spacery ;) ). moja dziewczyna nie jest wprawna piechurka wiec bede mosial powstrzymac swoje zapedy zdobywania szczytow :> jesli sie gdzies miniemy to moze przy ktoryms schronisku ale wybacz nie powiem dzien dobry tak jak zwyklem to robic na szlakach bo jak bym tam chcial to robic to nic innego bym nie robil tylko mowil "Dzein Dobry" :> wiec jak bede wyjezdzal to owiem wszystkim forumowicza ktorzy jada do Zakopanego Dzien Dobry i powinno wystarczyc :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: jade do Zakopanego !! 31.08.05, 09:54 Kiedy wspomnę swoje lata Twoje, hehe, to wyobraź sobie, że w Murowańcu w latach 60-70 były wselenijakie trunki w bufecie, piwko, ale i byli i inksi turyści . ftorzy wiedzieli kie i kielo mozno se pozwolić. Casami był jedyn ze skutycnyk lykow na podoredziu, kie dochtory byly dalyko, a trza było kogo ratować. A tak se myśle, zeście sie powinni zatrzymać włośnie w schroniskach tak po 3-4 dni zacynajęcy od Tatr Zachodnich( Chochołowska), pote Hala Gąsienicowa, Roztoka abo 5 Stawów Polskich i na końcu M.Oko. Więksego cuda i romantyzmu nie nońdziecie nika. Tak jo se urzędowała w górak, prawie kozde wakacje, kozdy urlop z nojmilyjsym (studia) a pote z dzieciskami i od rania do wiecora tam. Ale ja byłak inksom dziewcynom , sportowy duch , ftory do dzisiok mom. Nie na Krupówkach. Skoda mi było casu na nie. A Krupówki? Ino przy wyjeździe, w drodze na pociąg. Polecam ! Teraz i schroniska będa dostępne i w świątyni Tatr bedziecie prawie sami i dopiyro tam bedziecie widziec i cuć je z bliska. Oby na pogodę trafić. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
qwint Re: jade do Zakopanego !! 31.08.05, 10:06 narazie, w tym roku, trzeba sprawdzic jak bedzie radzila sobie dziewczyna w gorach, a za rok calkiem mozliwe ze wlasnie od schroniska do schroniska. raz tylko tak narazie bylem i sa to wakacje nie do opisania!! wieczory przed schroniskiem nad glowami miliardy gwiazd a ja (wtedy z grupa znajomych) siedzimy opatuleni w kurtki w rece goraca herbata ... oj rozmazylem sie ale sa too najpiekniejsze chwile jakie tam przezylem pomimo ze nie mialem u boku wtedy nikogo "bliskiego" tak jak bedzie teraz :D a mam pytanko co polecacie jak bedzie padac ?? bo w gory napewno ją nie wezme!! balbym sie to zrobic!! wiec jakie propozycje na deszczowe dni ?? => MAM NADZIJE ZE BEDZIE NAJWYZEJ 1 TAKI DZIEN W CIAGU MOICH 5 DNI POBYTU TAM!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: jade do Zakopanego !! 31.08.05, 10:25 Harendę, Teatr Witkacego, Muzeum Tatrzańskie z filiami( na Kozińcu, w Chochołowie(, Aqua Park na Słowacji, Bielańskie Jaskinie w Jaworzynie (Słowacja) blisko Łysej Polany. Jakieś posiady góralskie zaliczyć np.u Sabały z muzyką góralską, wybrać imprezkę - cos tam zawsze w Zakopie jest. A poza tym , nawet w niepogode wyruszać w góry(peleryny!) , ona w górach zmienia sie jak kameleon i czasami robi nam miłą niespodziankę. Ech, tak se myślę, kiedy ja tam bedę... , syćko mi nie tak tego lata. A takie piykne było... Odpowiedz Link Zgłoś
maxi18 Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 21:15 A co kto ma do szlifowania Krupówek?Trza je zaliczyć i koniec,bo inaczej pobyt się nie liczy!Z przyjemnością przechadzałyśmy się z siostrą iJej córcią po zakopiańskim "Monciaku",jak nam czas pozwolił i pogoda.Słonecznie-w góry,siąpienie-niższe partie.Tak trzymaj!Powodzenia!Coś czuję,że kontuzja kręgosłupa/mało szkodliwa/mi przechodzi i sypnę się jednak jeszcze w Beskidy!!!!!Coś mi za mało tych gór.....Muszę nabrać energii na cały rok,tyle,żebym nie marudziła....Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
qwint Re: jade do zakopanego !! 31.08.05, 21:18 hehehe dzis zaplacilem rezerwacje ;) wiec juz napewno jade !! jeszce az 2 tygodnie czekania :> Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 01:13 Poczytalam, rozmarzylam sie nad miare i tyle. W narzeczenskich czasach z Najmilszym bylam w Zakopanem (nie pierwszy raz, bom na saddeczczyznie wychowana), razem zdeptalismy niemalo, ajak moj na narty w gore pojechal to ja piechty i cale dnie w gorach sie bylo, ogladalo widoki, spacerowalo, kibicowalo narciarzom. Potem nasze malzenskie wyprawy do Zakopca, nocowanie w schroniskach, nastepnie juz we trojke z corka. A teraz wspomnienia. Dziecko dorosle na swoim, ale do Europy jezdzi i w gorach bywa. Maz w biurze, a ja ogladam Gory Blekitne przez okno. Odpowiedz Link Zgłoś
maxi18 Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 07:49 annah11 napisała: > Poczytalam, rozmarzylam sie nad miare i tyle. W narzeczenskich czasach z > Najmilszym bylam w Zakopanem (nie pierwszy raz, bom na saddeczczyznie > wychowana), razem zdeptalismy niemalo, ajak moj na narty w gore pojechal to ja > piechty i cale dnie w gorach sie bylo, ogladalo widoki, spacerowalo, kibicowalo > narciarzom. Potem nasze malzenskie wyprawy do Zakopca, nocowanie w schroniskach > , > nastepnie juz we trojke z corka. A teraz wspomnienia. Dziecko dorosle na swoim, > ale do Europy jezdzi i w gorach bywa. Maz w biurze, a ja ogladam Gory Blekitne > przez okno. '''''''' A nie masz ochoty przypadkiem wybrać się do Polski,połazić trochę po dawnych ścieżkach?Wyobrażam sobie,że musisz tęsknić za swoimi stronami? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 08:45 ciupazka wokół mnie narobiła smrodu jakobym był głównym rozpijaczem niewinnych turystów. i przepbiegam szczyty będąc pod przmożnym wpływem johna barleycorna. to nie tak,jadę ,mam chęć napić się wódeczki-dropgą kupna nabywam flaszeczkę lub dwie i z apetytem spożywam.na drobnym kociokwiku ię do dolinki w któerej kulturowy itd i tam przyjmuję do organizmu 2 literki żętycy/żentycy i miło. jak będę miałochotę się zabić-to znam przyjemniejsze sposoby niż spadać z jakiej krzesanicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 09:19 Krucafiks, ni ma wątku na ftorym byś nie piył tyj wódecki. Ka wlweziys tam pijys, o cym to świadcy? O alkoholiźmie! Momy taki wątek :"Pijaństwo" to tam se idź i wypij! Nie wiym , cy w tym samym casie bez pore dni nie bede i jo w Zokopie. Jest tam tako Konferencja , zaprosynie mom i jadem! To jo Cie od tyj wodecki odciągne, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 09:26 to nie ja w każdym sklepiku na krupówkach i okolicznych prowadze handel lkoholem. ty ciupazkojak to bbaba jesteś wrogiem-ja jako chłop jestem zwolennikiem. a tam piszesz o pijaństwie. gdybyś nie straszyłą mnie prześladowaniem po górach,po dolinach nie wpominałbym o tym ale to ty prowokujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 09:42 Cosik mi siw widzi, abo mi sie ino zdajem, ze Tobie jesce za mało tyk sklepów. Nie wiada, cy nastarcom takim, jakoś Ty, hehe...Bier ze sobom z Warsiawki gorzołe, dej zarobić swoim, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 09:45 jak bede potrzebował to wcale mi sklepy nie potrzebne.jest wspaniała metoda produkcji zwana bitwa pod grunwaldem.wiesz o co chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: jade do zakopanego !! 02.09.05, 10:00 dokładne proporcje- 1 kg cukru 4 l wody 10 dag drożdży. równe 1410. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: jade do zakopanego !! 02.09.05, 10:08 Hale to już było na watku u Hanysa! Spam! Odpowiedz Link Zgłoś
qwint Re: jade do zakopanego !! 05.09.05, 08:50 cos mi sie widzi ze teraz jest fantastyczna pogoda na podhalu a jak ja pojade (czyli 15) to sie pogorszy i caly moj wyjazd bedzie lalo :'( Ja chce piekna pogode !!!! => skladam wlasnie u was zamowienie ;) jak bedzie brzydka to zloze zazalenie :> Nie zartuje !! :D Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: jade do zakopanego !! 05.09.05, 08:55 ciupazko. to nie spam,napisałas ze nie wiesz to ci odpowiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
qwint Re: jeszcze 2 dni ;) 07.09.05, 12:18 no to bedziesz miec jeszcze fajowa ladna pogode !! tobie to dobrze !! a mi sie zmieni i bedzie lalo :'( milego wyjazdu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zarika Re: jeszcze 2 dni ;) IP: *.pai.net.pl 07.09.05, 19:18 Ciupazka,a na jaką konferencje jedziesz,powiedz.Ja też jadę w góry,ale do Białego Dunajca.Dopiero 23września,ale za to na wesele góralskie!Swoja drogą,nie wiecie,co mogę kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: rada 07.09.05, 19:26 Nic nie kupuj, naryktuj se dudki w kopercie i kie bedzie cepiec (oczepiny), to honorowo, jak wielgo Pani se dos! Ino wycekuj na odpowiedni momynt, piyrso sie nie pchoj, hehe... A to góralskie wesele, cy ceperskie? Hale tak cy siak, to młodzi wolom, kie im dajom dudki. A mozno wiedzieć u kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zarika Re: rada IP: *.pai.net.pl 07.09.05, 20:14 Dudki powiadasz...hm,no tak,ale ile?Jestem studentka,wiec głupio mi tak dać marne300zł np.sama nie wiem....A to wesele góralskie,pierwszy raz na takim bedę,mam nadzieję,ze się rozeznam co,gdzi i kiedy:-)U kogo,pewnie,ze można wiedzieć,ale moze w jakimś bardziej kameralnym miejscu powiem,bo jednek nie wiem czy na forum mogę tak o ludziach mówic,moze oni tego nie chcą.Ale strasznie sie cieszę,bo to jest moje Eldorado,że tak powiem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: rada 07.09.05, 20:22 No, przecież tylko e-maila, wiadomo...Starczy, aż nad to! No i udanej zabawy! O, jak ja dawno na weselu góralskim nie byłam... wszyscy sie pożenili, powydawali beze mnie. Nic to, moze sie jesce co trefi...Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zarika Re: rada IP: *.pai.net.pl 07.09.05, 22:10 Ciupazka,to może jakos maila do Ciebie uda sie mi dostac/bo chciałam o kilka rzeczy jeszcze popytać. Odpowiedz Link Zgłoś