Dodaj do ulubionych

jade do zakopanego !!

30.08.05, 11:29

Obserwuj wątek
    • ciupazka Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 11:40
      Nie droźnij nos! Wypocywoj dobrze, pogoda jest, piyknie, choć casami i
      postrasy! Fto tu bee pisoł? Jo tyz zrobie ślus!
      • qwint Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 12:54
        ale dopiero 15 wrzesnia :> wiec pogoda moze sie zupsuc :(
        • vitalia Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 19:28
          ja bym pojechała i w zepsutą pogodę...Ech.
          • roomtsays Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 20:18
            Poszorowac bruk na Krupowkach czy odkrywac uroki gor? Ja juz tam bylem, winko
            (w Gazdowej Kuzni) pilem, po Taterkach polatalem, to i owo widzialem a teraz
            doopa - trzeba wracac na stare smieci, zlobcoki sie rozeschly i mus pozgrzipiec
            na nik, dziewuchy jojcom za mnom... Juz powracac przyszlo z Tatr, bede gnal jak
            halny wiatr, jak obloki chmur po niebie zeby znow zobaczyc... kiedys, moze juz
            niedlugo... Taterki! ZNUFFF!!!
            R.
            ;o)))
            • vitalia Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 20:26
              Taterki Taterki zdecydowanie....Krupówki dla koloni letnich i turystek w
              szpilkach.
              Zauroczyły mnie Tatry nasze.
              • dupekzoledny Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 21:10
                gwinciku jadę 16 .gdzieś tam się miniemy może daj boze na zamarłej turni-a
                może w izbie wytrzezwień.bo jakoś tam sympatycznie wodeczka mo wchodzi.
                • ciupazka Re: jade do zakopanego !! 31.08.05, 09:11
                  . czyżunia napisała: .

"..a może w izbie wytrzezwień bo jakoś tam sympatycznie wodeczka mo wchodzi"

Zakopane ni mo izby wutrzyźwiyń i dlo takik jako Ty czyżuniu nie bedzie
                  jyj budować. Turyści nie pijom ni majom prawa pijani chodzić po górak!
                  Jesce by tego brakowało, coby w kozdyj dolinie tatrzańskiyj TOPR musioł
                  pijoków zbiyrać, bajako. Ani mi sie woz pijany w góry iść. Cosik mi sie
                  zdaje , ze pojade za Tobom i bede Cie śledzić, hehe. A kie Ci fto
                  przyciupazy z niedobocka, to wiedz se, ze to jo! Hehe... Jesce mi napis
                  ka to bees. To jo Cie ta nońde!
                  • qwint Re: jade do zakopanego !! 31.08.05, 09:37
                    a ja znow wracam do temu o Słowacji :> Droga Ciupazko tam w schroniskach mozna
                    kupic nietylko piwko ale i wodke i inne tego trunki ;) co prawde mowiac nie
                    pododa mi sie jak pewnie wiekszosc turystow, ze wzgledu na to ze nie ktorzy
                    niemaja umiaru w piciu i wyjdzie sobie taki do chaty pod rysami popije a potem
                    idzie dalej na rysy :( PARANOJA.
                    krupowki bede zaliczal tylko wieczorami na romantycznych spacerach i tyle.
                    reszte czasu mam zamiar poswiecic na chodzenie po naszych pieknych taterkach.
                    tylko jest jeden minus (zjednej strony a z drugiej plus => romantyczne
                    spacery ;) ). moja dziewczyna nie jest wprawna piechurka wiec bede mosial
                    powstrzymac swoje zapedy zdobywania szczytow :> jesli sie gdzies miniemy to
                    moze przy ktoryms schronisku ale wybacz nie powiem dzien dobry tak jak zwyklem
                    to robic na szlakach bo jak bym tam chcial to robic to nic innego bym nie robil
                    tylko mowil "Dzein Dobry" :>
                    wiec jak bede wyjezdzal to owiem wszystkim forumowicza ktorzy jada do
                    Zakopanego Dzien Dobry i powinno wystarczyc :)))
                    • ciupazka Re: jade do Zakopanego !! 31.08.05, 09:54
                      Kiedy wspomnę swoje lata Twoje, hehe, to wyobraź sobie, że w Murowańcu w
                      latach 60-70 były wselenijakie trunki w bufecie, piwko, ale i byli i inksi
                      turyści . ftorzy wiedzieli kie i kielo mozno se pozwolić. Casami był
                      jedyn ze skutycnyk lykow na podoredziu, kie dochtory byly dalyko, a
                      trza było kogo ratować. A tak se myśle, zeście sie powinni zatrzymać
                      włośnie w schroniskach tak po 3-4 dni zacynajęcy od Tatr Zachodnich(
                      Chochołowska), pote Hala Gąsienicowa, Roztoka abo 5 Stawów Polskich i na
                      końcu M.Oko. Więksego cuda i romantyzmu nie nońdziecie nika. Tak jo se
                      urzędowała w górak, prawie kozde wakacje, kozdy urlop z nojmilyjsym
                      (studia) a pote z dzieciskami i od rania do wiecora tam. Ale ja byłak inksom
                      dziewcynom , sportowy duch , ftory do dzisiok mom. Nie na Krupówkach. Skoda
                      mi było casu na nie. A Krupówki? Ino przy wyjeździe, w drodze na pociąg.
                      Polecam ! Teraz i schroniska będa dostępne i w świątyni Tatr bedziecie
                      prawie sami i dopiyro tam bedziecie widziec i cuć je z bliska. Oby na pogodę
                      trafić. Hej!
                      • qwint Re: jade do Zakopanego !! 31.08.05, 10:06
                        narazie, w tym roku, trzeba sprawdzic jak bedzie radzila sobie dziewczyna w
                        gorach, a za rok calkiem mozliwe ze wlasnie od schroniska do schroniska. raz
                        tylko tak narazie bylem i sa to wakacje nie do opisania!! wieczory przed
                        schroniskiem nad glowami miliardy gwiazd a ja (wtedy z grupa znajomych)
                        siedzimy opatuleni w kurtki w rece goraca herbata ... oj rozmazylem sie ale sa
                        too najpiekniejsze chwile jakie tam przezylem pomimo ze nie mialem u boku wtedy
                        nikogo "bliskiego" tak jak bedzie teraz :D
                        a mam pytanko co polecacie jak bedzie padac ?? bo w gory napewno ją nie wezme!!
                        balbym sie to zrobic!! wiec jakie propozycje na deszczowe dni ?? => MAM NADZIJE
                        ZE BEDZIE NAJWYZEJ 1 TAKI DZIEN W CIAGU MOICH 5 DNI POBYTU TAM!!
                        • ciupazka Re: jade do Zakopanego !! 31.08.05, 10:25
                          Harendę, Teatr Witkacego, Muzeum Tatrzańskie z filiami( na Kozińcu, w
                          Chochołowie(, Aqua Park na Słowacji, Bielańskie Jaskinie w Jaworzynie
                          (Słowacja) blisko Łysej Polany. Jakieś posiady góralskie zaliczyć np.u Sabały
                          z muzyką góralską, wybrać imprezkę - cos tam zawsze w Zakopie jest. A poza
                          tym , nawet w niepogode wyruszać w góry(peleryny!) , ona w górach zmienia
                          sie jak kameleon i czasami robi nam miłą niespodziankę. Ech, tak se myślę,
                          kiedy ja tam bedę... , syćko mi nie tak tego lata. A takie piykne było...
    • maxi18 Re: jade do zakopanego !! 30.08.05, 21:15
      A co kto ma do szlifowania Krupówek?Trza je zaliczyć i koniec,bo inaczej pobyt
      się nie liczy!Z przyjemnością przechadzałyśmy się z siostrą iJej córcią po
      zakopiańskim "Monciaku",jak nam czas pozwolił i pogoda.Słonecznie-w
      góry,siąpienie-niższe partie.Tak trzymaj!Powodzenia!Coś czuję,że kontuzja
      kręgosłupa/mało szkodliwa/mi przechodzi i sypnę się jednak jeszcze w
      Beskidy!!!!!Coś mi za mało tych gór.....Muszę nabrać energii na cały
      rok,tyle,żebym nie marudziła....Pozdrawiam!
    • qwint Re: jade do zakopanego !! 31.08.05, 21:18
      hehehe dzis zaplacilem rezerwacje ;) wiec juz napewno jade !! jeszce az 2
      tygodnie czekania :>
      • annah11 Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 01:13
        Poczytalam, rozmarzylam sie nad miare i tyle. W narzeczenskich czasach z
        Najmilszym bylam w Zakopanem (nie pierwszy raz, bom na saddeczczyznie
        wychowana), razem zdeptalismy niemalo, ajak moj na narty w gore pojechal to ja
        piechty i cale dnie w gorach sie bylo, ogladalo widoki, spacerowalo, kibicowalo
        narciarzom. Potem nasze malzenskie wyprawy do Zakopca, nocowanie w schroniskach,
        nastepnie juz we trojke z corka. A teraz wspomnienia. Dziecko dorosle na swoim,
        ale do Europy jezdzi i w gorach bywa. Maz w biurze, a ja ogladam Gory Blekitne
        przez okno.
        • maxi18 Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 07:49
          annah11 napisała:

> Poczytalam, rozmarzylam sie nad miare i tyle. W narzeczenskich czasach z
          > Najmilszym bylam w Zakopanem (nie pierwszy raz, bom na saddeczczyznie
          > wychowana), razem zdeptalismy niemalo, ajak moj na narty w gore pojechal to ja
          > piechty i cale dnie w gorach sie bylo, ogladalo widoki, spacerowalo,
          kibicowalo
          > narciarzom. Potem nasze malzenskie wyprawy do Zakopca, nocowanie w
          schroniskach
          > ,
          > nastepnie juz we trojke z corka. A teraz wspomnienia. Dziecko dorosle na
          swoim,
          > ale do Europy jezdzi i w gorach bywa. Maz w biurze, a ja ogladam Gory Blekitne
          > przez okno.
          '''''''' A nie masz ochoty przypadkiem wybrać się do Polski,połazić trochę po
          dawnych ścieżkach?Wyobrażam sobie,że musisz tęsknić za swoimi stronami?
          Pozdrawiam !
          • dupekzoledny Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 08:45
            ciupazka wokół mnie narobiła smrodu jakobym był głównym rozpijaczem niewinnych
            turystów. i przepbiegam szczyty będąc pod przmożnym wpływem johna barleycorna.
            to nie tak,jadę ,mam chęć napić się wódeczki-dropgą kupna nabywam flaszeczkę
            lub dwie i z apetytem spożywam.na drobnym kociokwiku ię do dolinki w któerej
            kulturowy itd i tam przyjmuję do organizmu 2 literki żętycy/żentycy i miło.
            jak będę miałochotę się zabić-to znam przyjemniejsze sposoby niż spadać z
            jakiej krzesanicy.
            • ciupazka Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 09:19
              Krucafiks, ni ma wątku na ftorym byś nie piył tyj wódecki. Ka wlweziys
              tam pijys, o cym to świadcy? O alkoholiźmie! Momy taki wątek :"Pijaństwo"
              to tam se idź i wypij! Nie wiym , cy w tym samym casie bez pore dni
              nie bede i jo w Zokopie. Jest tam tako Konferencja , zaprosynie mom i jadem!
              To jo Cie od tyj wodecki odciągne, hehe...
              • dupekzoledny Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 09:26
                to nie ja w każdym sklepiku na krupówkach i okolicznych prowadze handel
                lkoholem.
                ty ciupazkojak to bbaba jesteś wrogiem-ja jako chłop jestem zwolennikiem.
                a tam piszesz o pijaństwie. gdybyś nie straszyłą mnie prześladowaniem po
                górach,po dolinach nie wpominałbym o tym ale to ty prowokujesz.
                • ciupazka Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 09:42
                  Cosik mi siw widzi, abo mi sie ino zdajem, ze Tobie jesce za mało tyk
                  sklepów. Nie wiada, cy nastarcom takim, jakoś Ty, hehe...Bier ze sobom z
                  Warsiawki gorzołe, dej zarobić swoim, hehe...
                  • dupekzoledny Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 09:45
                    jak bede potrzebował to wcale mi sklepy nie potrzebne.jest wspaniała metoda
                    produkcji zwana bitwa pod grunwaldem.wiesz o co chodzi??
                    • ciupazka Re: jade do zakopanego !! 01.09.05, 10:01
                      Nie...
                      • dupekzoledny Re: jade do zakopanego !! 02.09.05, 10:00
                        dokładne proporcje-
                        1 kg cukru
                        4 l wody
                        10 dag drożdży.
                        równe 1410.
                        • ciupazka Re: jade do zakopanego !! 02.09.05, 10:08
                          Hale to już było na watku u Hanysa! Spam!
    • qwint Re: jade do zakopanego !! 05.09.05, 08:50
      cos mi sie widzi ze teraz jest fantastyczna pogoda na podhalu a jak ja pojade
      (czyli 15) to sie pogorszy i caly moj wyjazd bedzie lalo :'(
      Ja chce piekna pogode !!!! => skladam wlasnie u was zamowienie ;) jak bedzie
      brzydka to zloze zazalenie :>
      Nie zartuje !! :D
      • dupekzoledny Re: jade do zakopanego !! 05.09.05, 08:55
        ciupazko. to nie spam,napisałas ze nie wiesz to ci odpowiedziałem.
        • ciupazka Re: jade do zakopanego !! 05.09.05, 11:03
          Dobrze, dobrze juz! Hehe...
    • qwint jeszce 8 dni ;) 07.09.05, 11:09

• Gość: Ciupazka Re: jeszce 2 dni ;) IP: *.it-net.pl 07.09.05, 11:33
      • Gość: Ciupazka Re: jeszcze 2 dni ;) IP: *.it-net.pl 07.09.05, 11:34
        • qwint Re: jeszcze 2 dni ;) 07.09.05, 12:18
          no to bedziesz miec jeszcze fajowa ladna pogode !! tobie to dobrze !! a mi sie
          zmieni i bedzie lalo :'( milego wyjazdu ;)
        • Gość: Zarika Re: jeszcze 2 dni ;) IP: *.pai.net.pl 07.09.05, 19:18
          Ciupazka,a na jaką konferencje jedziesz,powiedz.Ja też jadę w góry,ale do
          Białego Dunajca.Dopiero 23września,ale za to na wesele góralskie!Swoja
          drogą,nie wiecie,co mogę kupić?
          • ciupazka Re: rada 07.09.05, 19:26
            Nic nie kupuj, naryktuj se dudki w kopercie i kie bedzie cepiec (oczepiny),
            to honorowo, jak wielgo Pani se dos! Ino wycekuj na odpowiedni momynt,
            piyrso sie nie pchoj, hehe... A to góralskie wesele, cy ceperskie? Hale tak
            cy siak, to młodzi wolom, kie im dajom dudki. A mozno wiedzieć u kogo?
            • Gość: Zarika Re: rada IP: *.pai.net.pl 07.09.05, 20:14
              Dudki powiadasz...hm,no tak,ale ile?Jestem studentka,wiec głupio mi tak dać
              marne300zł np.sama nie wiem....A to wesele góralskie,pierwszy raz na takim
              bedę,mam nadzieję,ze się rozeznam co,gdzi i kiedy:-)U kogo,pewnie,ze można
              wiedzieć,ale moze w jakimś bardziej kameralnym miejscu powiem,bo jednek nie
              wiem czy na forum mogę tak o ludziach mówic,moze oni tego nie chcą.Ale
              strasznie sie cieszę,bo to jest moje Eldorado,że tak powiem...:)
              • ciupazka Re: rada 07.09.05, 20:22
                No, przecież tylko e-maila, wiadomo...Starczy, aż nad to! No i udanej
                zabawy! O, jak ja dawno na weselu góralskim nie byłam... wszyscy sie
                pożenili, powydawali beze mnie. Nic to, moze sie jesce co trefi...Hej!
                • Gość: Zarika Re: rada IP: *.pai.net.pl 07.09.05, 22:10
                  Ciupazka,to może jakos maila do Ciebie uda sie mi dostac/bo chciałam o kilka
                  rzeczy jeszcze popytać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka