brookstar 27.06.06, 13:54 Tylko tak zwyczajowo nie ma na co ... chyba, że na pijackie pienia, to akurat im nieźle idzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: Nowy Targ może by zaprosił 27.06.06, 18:09 Co Ty pleciesz? Tak blisko macie cudne Pieniny, Gorce, Spisz Orawę i skansen Ziemi Orawskiej, nie mówiąc o Słowacji. No i Tatry z Zakopanem . A jarmarki? A na rybki? Dobra baza wypadowa i przesadzaszz tym, że nie ma gdzie sie ruszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 28.06.06, 08:29 Ciupazko ...to o czym mówisz to nie Nowy Targ ....a i tu nie będę powielać nazw miejcowości, które wymieniasz ...wypad na jarmark - dobre sobie .... rwnie dobrze można wpaść do hipermarketu .... a na ryby ? - to tylko moja organizacja czasu .... Pytanie brookstar , może troche przewrotne rozumiem tak : tu nie ma atrakcji, dla których warto zajerzeć do tego miasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
turbacz68 Re: Nowy Targ może by zaprosił 28.06.06, 17:30 Zgadzam się z Tobą w 120%.Miasto i okolice są martwe, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Nowy Targ może by zaprosił 29.06.06, 17:22 Tak se dumom, cy Wy tyn Nowy Torg naprowde znocie? Stronke mo fajnom, a ludzie niefajni ? Hehe... pl.wikipedia.org/wiki/Nowy_Targ Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Nowy Targ może by zaprosił 29.06.06, 17:24 Zaprasza serdecznie: www.mok.nowytarg.pl/index-aktualnosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Nowy Targ może by zaprosił 29.06.06, 17:41 Szlakiem architektury drewnianej śliście? Polecam... To naso wizytowka tyz! szlak.wrotamalopolski.pl/PL/Obiekty.aspx?id=116 Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 30.06.06, 07:38 te numerki to my znamy ...jak każdy kąśt w tym mieście i regionie ... no i mamy wadę , nie jesteśmy zabytkowi , to się niekwalifikujemy i nie szukamu kwalifikacji dla siebie ... my współcześni ciupazka napisała: > Szlakiem architektury drewnianej śliście? Polecam... To naso wizytowka tyz! > > szlak.wrotamalopolski.pl/PL/Obiekty.aspx?id=116 Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 30.06.06, 07:36 o wyoprzedaż znowu jakąś organizują ? Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 30.06.06, 07:36 plakaty czasem są atrakcyjniejsze od kina ciupazka napisała: > Tak se dumom, cy Wy tyn Nowy Torg naprowde znocie? Stronke mo fajnom, a > ludzie niefajni ? Hehe... > > pl.wikipedia.org/wiki/Nowy_Targ Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Nowy Targ może by zaprosił 16.07.06, 12:46 www.allposters.com/-sp/Speedbound-Posters_i387272_.htm Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 16.07.06, 18:10 ciupazko na miły Bóg to ty??? ciupazka napisała: > www.allposters.com/-sp/Speedbound-Posters_i387272_.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Nowy Targ może by zaprosił 27.07.06, 12:28 Fcielibyście, jesce cego. hehe...Nawet gwiozdy przeceniajom...po casie: www.allposters.com/-st/Marilyn-Monroe-Posters_c66695_.htm Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 27.07.06, 13:11 a cożby nie! ciupazka napisała: > Fcielibyście, jesce cego. hehe...Nawet gwiozdy przeceniajom...po casie: > > www.allposters.com/-st/Marilyn-Monroe-Posters_c66695_.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Nowy Targ może by zaprosił 16.08.06, 13:20 Zaprosił do Ludźmierza 15 - go sierpnia kardynała St. Dziwisza i setki wiernych. Pielgrzymki do Ludźmierza, Jarmark Podhalański, Wystawa Psów to niektóre z możliwośi wykorzystania Nowego Targu jako źródła dochodu. www.foto.podhale.pl/news/0511/index.php Tylko trzeba umieć zapraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
remka1 Re: Nowy Targ może by zaprosił 28.08.06, 18:24 A może by tak ci wszyscy narzekający na to, jak to się w naszym mieście nic nie dzieje, wzięli sprawy w swoje ręce?! Wtedy może zrobiło by się ciekawiej?! Pojawiło by się więcej atrakcji dla mieszkańców.Dlaczego tu wszyscy tak strasznie narzekają? (a nadal tu mieszkają) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Nowy Targ może by zaprosił 29.08.06, 12:12 A Ty sama dos rade, hehe, pukne ze śmiychu. Uwidzimy. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
remka1 Re: Nowy Targ może by zaprosił 30.08.06, 21:41 Ja tu nie mówiłam, że sama dam radę uświetnić to miasto. Zaproponowałam niezadowolonym,żeby wzięli sprawy we własne ręce. Wtedy się właśnie przekonają jak to jest super robić coś dla innych, którym wciąż się nic nie podoba. Jeśli chodzi o inne atrakcje (dla mniejszego grona),hmm...ciągle dbam o to, żeby ich nie brakowało w naszym mieszczańskim życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 02.09.06, 09:16 widać robisz dla tych co to nie mają dobrego gustu , skoro przeciętny obywatel taki jak my nie zauważa w tym nic interesującego :)) remka1 napisała: > Ja tu nie mówiłam, że sama dam radę uświetnić to miasto. Zaproponowałam > niezadowolonym,żeby wzięli sprawy we własne ręce. Wtedy się właśnie przekonają > jak to jest super robić coś dla innych, którym wciąż się nic nie podoba. > Jeśli chodzi o inne atrakcje (dla mniejszego grona),hmm...ciągle dbam o to, > żeby ich nie brakowało w naszym mieszczańskim życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
remka1 Re: Nowy Targ może by zaprosił 03.09.06, 17:43 Co jest interesującego dla przeciętnego obywatela za jakiego się uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 02.09.06, 09:14 o widzisz ciupazko i to świetne spostrzeżenie ciupazka napisała: > A Ty sama dos rade, hehe, pukne ze śmiychu. Uwidzimy. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
remka1 Re: Nowy Targ może by zaprosił 03.09.06, 17:45 Ale jesteście złośliwe razem z tą ciupazką!!! Ciekawa jestem czym się na codzień zajmujecie, że tak strasznie wybrzydzacie?! Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 02.09.06, 09:14 o mamy ochotnika czy ochotniczkę ... sztandar w rączki i do przodu please ! remka1 napisała: > A może by tak ci wszyscy narzekający na to, jak to się w naszym mieście nic nie > > dzieje, wzięli sprawy w swoje ręce?! Wtedy może zrobiło by się ciekawiej?! > Pojawiło by się więcej atrakcji dla mieszkańców.Dlaczego tu wszyscy tak > strasznie narzekają? (a nadal tu mieszkają) Odpowiedz Link Zgłoś
remka1 Re: Nowy Targ może by zaprosił 03.09.06, 17:46 Nie ma sprawy mogę ponieść ten sztandar. Czy to będzie już atrakcyjne dla ciebie "przeciętny obywatelu/ obywatelko"? Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 02.09.06, 09:13 IIIII tam takie możliwości ,,,, to już są tu chodzi o hit ! ciupazka napisała: > Zaprosił do Ludźmierza 15 - go sierpnia kardynała St. Dziwisza i setki > wiernych. Pielgrzymki do Ludźmierza, Jarmark Podhalański, Wystawa Psów to > niektóre z możliwośi wykorzystania Nowego Targu jako źródła dochodu. > > www.foto.podhale.pl/news/0511/index.php > Tylko trzeba umieć zapraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
remka1 Re: Nowy Targ może by zaprosił 03.09.06, 17:49 Poszukuj, poszukuj może wreszcie coś odkryjesz i oczarujesz wszystkich. Widzę,że tylko krytykowanie łatwo ci przychodzi. Chciałabym zobaczyć jak działasz. Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 04.09.06, 07:09 To akurat da się załatwić :)) remka1 napisała: > Poszukuj, poszukuj może wreszcie coś odkryjesz i oczarujesz wszystkich. > Widzę,że tylko krytykowanie łatwo ci przychodzi. Chciałabym zobaczyć jak > działasz. Odpowiedz Link Zgłoś
turbacz68 Re: Nowy Targ może by zaprosił 29.08.06, 12:59 To jest niestety zamknięte koło. Zeby tu się coś działo muszą być turyści, a żeby byli turyści musi się coś dziać.Zadzna władza nie przerwała tego impasu - po co mają sobie przysparzać roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
remka1 Re: Nowy Targ może by zaprosił 01.09.06, 20:36 Czy rzeczywiście tak bardzo potrzebni są nam turyści do szczęścia? Czy w naszym mieście nie może się nic dziać tak po prostu tylko dla nas - nowotarżan? Myślę,że i tak coś drgnęło. Zaprasza się różnych ciekawych ludzi, urządza wystawy, festyny, koncerty, pikniki, nawet wystawy psów rasowych.Czasami jednak okazuje się, że kasy brak na te rzeczy. Szkoda tylko tego basenu... Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 04.09.06, 07:17 człowieku o czym Ty mówisz : o tych metodach rozpijania na nowotarskim rynku dzieci i młodzieży , o miernotach robionych dla ranych przez ich pracowników ...Powiem tylko tyle, to skandal , kiedy głowną atrakcją wieczoru jest to, że za póldarmo leją piwo ! Weź też pod uwagę, że imprezy w tym mieście nie są adresowane do nowotarżan , a do wąskiej grupy urzędasow, bo plebsem pogardza się w tym mieście uważając , że najwyższy poziom intelektualny prezentują tutejsi plastusie : pseudoznawcy sztuki, szczególnie tej przysylanej w orydnarnych kopiach i prezentowanych za ciężkie miliardy oszołomstwu : patrz wystawa szagala , patrz kupiony spektakl teatrów ulicznych , patrz zamkniete imprezy dla sprzedawców - plakatowane, ale sprzedane zanim plakat pojawił sie na mieście ... tylko do cyrku iść możesz normalnie...ale cyrk to my mamy na codzień i chyba już nie bawią nas clowni ! remka1 napisała: > Czy rzeczywiście tak bardzo potrzebni są nam turyści do szczęścia? Czy w naszym > > mieście nie może się nic dziać tak po prostu tylko dla nas - nowotarżan? > Myślę,że i tak coś drgnęło. Zaprasza się różnych ciekawych ludzi, urządza > wystawy, festyny, koncerty, pikniki, nawet wystawy psów rasowych.Czasami jednak > > okazuje się, że kasy brak na te rzeczy. Szkoda tylko tego basenu... Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 04.09.06, 07:11 Roboty , to oni mogliby przysporzyć tylko ewentualnym właścicielom pensjonatów i hoteli ...ale, żeby było sobie czym głowę zawracać to przede wszystkim trzeba mieć pomysł ..a tego niestety nie mieli nie mają i mieć nie będą w tej materii :)) turbacz68 napisała: > To jest niestety zamknięte koło. Zeby tu się coś działo muszą być turyści, a > żeby byli turyści musi się coś dziać.Zadzna władza nie przerwała tego impasu - > po co mają sobie przysparzać roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
turbacz68 Re: Nowy Targ może by zaprosił 03.09.06, 19:14 Basen to podstawowa rzecz w naszym mieście, a nikt nie chce sie tym zając. Turyści są potrzebni, by napędzać koniunkturę [ ale nie w takiej ilości jak w Zakopanem}. Ale mozna preferować inny niz krupówkowy rodzaj turystyki i na to nacisk położyć. Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 04.09.06, 07:22 czego wy chcecie od basenu ...jako obiekt prywatny jest uż oza waszym zasięgiem, a ambicje jego zniszczenia ma lobby zakopiańskie i żywy w tym interes ...wszak to tam powstaje aqua park , otwierane są wciąż nowe baseny - nawet geotermalne , chociaż źródeł tam nie ma .... ktoś musi je przecież utrzymać . Zakopiańczycy zainteresowani są tylko wyciaganiem dudków z turystyki, a głupich nowotrżan mają do tego, żeby w ramach rekreacji przyjeżdzali i utrzymywali gotowe obiekty ... w końcu kto odróżni gorala z Zakopanego od głuptoka góraklskiego z prowincji ... to takie oczywiste ! turbacz68 napisała: > Basen to podstawowa rzecz w naszym mieście, a nikt nie chce sie tym zając. > Turyści są potrzebni, by napędzać koniunkturę [ ale nie w takiej ilości jak w > Zakopanem}. Ale mozna preferować inny niz krupówkowy rodzaj turystyki i na to > nacisk położyć. Odpowiedz Link Zgłoś
remka1 Re: Nowy Targ może by zaprosił 08.09.06, 20:06 Dlaczego jesteś tak "anty" nastawona/-ny do wszystkiego? Tyle goryczy i złości w twoich wypowiedziach. Tak ci ciężko w życiu, że nie możesz się niczym cieszyć? Współczuje. Może czasem warto powiedzieć coś miłego?! Odrazu zrobi się przyjemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Nowy Targ może by zaprosił 03.10.06, 23:38 A ma na co zapraszać: www.mok.nowytarg.pl - Miejski Ośrodek Kultury w Nowym Targu Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 04.10.06, 10:16 O ciupazko ... jakoś nikt na dobra impreze tutja trafić nie może, a do MOK nie chodzimy odkąd głównym jego zadaniem stało sie organizowanie wyprzeday starych ciuchów ,... wybacz , wszytko ma swoje granice ... przyzwoitość także! ciupazka napisała: > A ma na co zapraszać: > > www.mok.nowytarg.pl - Miejski Ośrodek Kultury w Nowym Targu Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Nowy Targ może by zaprosił 04.10.06, 10:14 Od razu widać, że jesteś tu z polecenia urzędników ...wybory się zbliżają i wizerunek trzeba poprawić ... a poza tym wybacz nie mam zamiaru szukać cudu tam gdzie go nie ma! prawda tak wyglada słonko i tutaj na nic się nie zdadzą twoje dyrdymały pseudopsycholoiczne! remka1 napisała: > Dlaczego jesteś tak "anty" nastawona/-ny do wszystkiego? Tyle goryczy i złości > w twoich wypowiedziach. Tak ci ciężko w życiu, że nie możesz się niczym > cieszyć? Współczuje. Może czasem warto powiedzieć coś miłego?! Odrazu zrobi się > > przyjemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
remka1 Re: Nowy Targ może by zaprosił 06.10.06, 20:54 No wielkie dzięki za to, że stawiasz mnie wśród urzędników!!! I to jeszcze że niby z polecenia służbowego. Hahahahahaha Super!!! Zapewniam Cię,że nie mam z nimi nic wspólnego. Choć może właściwie mogłabym mieć. Wszystko co piszę i sosób w jaki się wypowiadam pochodzi tylko ode mnie. To moje własne przekonania, moja prywatna filozofia życiowa razem z tymi (jak to nazwałaś) "dyrdymałami pseudopsychologicznymi". Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Nowy Targ może by zaprosił 10.10.06, 14:08 jee odeśliscie od tematu...Zapraszajom Wos tu: www.nowytarg.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś