Dodaj do ulubionych

jaka pogoda?

07.12.06, 16:16
mam pytanie jaka jest pogoda w zakopanem?czy lezy snieg?
Obserwuj wątek
    • Gość: prognozapogody Re: jaka pogoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:36
      3 metry w mieście, 23 na Kasprowym. Zakopianka przejazdna tylko z łańcuchami na
      kołach i pługiem na przednim zderzaku.
      • billy.the.kid Re: jaka pogoda? 07.12.06, 21:29
        koło pcimia nawet z łańcuchami nie przejedzie.
        • Gość: poraj Re: jaka pogoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:59
          No i trzeba w Pcimiu w "Czarnym Lwie " nocować;))
          • ciupazka Re: jaka pogoda? 07.12.06, 23:50
            Cyk telo opito, cy mom mom juz zwidy, ze naloz sie billy? Jee, kaześ był kie
            Cie nie było, chetki ocyska wypłakałak za Tobom, chorość mnie wziena z tyj
            załości. I nifto mi nie spółcuje, ba jesce kopiom... Hale becie mieć syćka
            radość, kie pomre, hehe... A jo wos bede strasyć, ni ma tak dobrze, za syćko!
            nie wozne, cy bee pogoda, cy jyj nie bedzie, dlo mnie barz dobro, kie trza
            mnie bee w ziemecce grzebać, to bedzie miękko i ciepło. Na dzisiok moze dość.
            Cy te france nie skońcom dziawkać w tvn o tyk dupnyk aferak? Zabocyłak , ze to
            następny sukces PO i jako o tym majom milceć?!
            • Gość: zawszedziewczynka Re: jaka pogoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 11:04
              To świetnie! Śmigam na nartki do Zakopca! A w telewizji cały czas mówią, że u
              Was ciepło po kilkanaście stopni i nie ma sniegu. A okazuje się, że śniegu jest
              bardzo dużo. Fajnie, jadę do Was. A ten Czarny Lew w Pcimiu, to jakiś przyzwoity
              hotel? Bo ja nocować na bank tam będę, bo jestem młodym kierowcą i w takich
              trudnych warunkach pogodowych, na łańcuchach nie dam rady jednego dnia dojechać
              do celu. Pozdrawiam i dziękuję Wam za pomoc!
              • billy.the.kid Re: jaka pogoda? 08.12.06, 11:22
                tak jakoś byłem znudzony. to i przeczytałem se pare książek.po paru latach
                wróciłem do "zły"tyrmanda. i kompjutra nie dotykałem.,
                • Gość: Ciupazka Re: jaka pogoda? IP: *.it-net.pl 08.12.06, 11:28
                  Z tom pogodom , to nie tak...,dobrze, ze przestało duć, ciepło jest, nart
                  nie brać! Zima bedzie dopiyro w styczniu!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=53583963&a=53585600
                  • Gość: Ciupazka Re: jaka pogoda? Duje! IP: *.it-net.pl 09.12.06, 13:05
                    Duje snowa! Niepeć, lepiej siedzieć w chałupie... Nojlepiyj to oddaje
                    komunikat:

"Halny uderzył w "Halny"

Silne podmuchy halnego dały się wczoraj mocno we znaki mieszkańcom Zakopanego:
                    półtorametrowej wysokości ściana przygniotła robotnika na budowie, a strażacy
                    usuwali drzewo powalone na wjeździe do... "Halnego".

Obserwatorium Meteorologiczne na Kasprowym Wierchu odnotowało wczoraj podmuchy
                    osiągające 35 m/s, czyli 125 kilometrów na godzinę. - To bardzo mocny wiatr.
                    Średnio wieje około 22-23 metry na sekundę - poinformowała nas dyżurna
                    Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej Zakładu Hydrologii Tatr Wysokich.
                    Pod wieczór prędkość wiatru wzrosła w porywach do 144 km/h.

(...)Halny dał się też we znaki pracującym na budowie przy ul. Brzozowej. -
                    Cały budynek się trząsł, myśleliśmy, że blachy z ogrodzenia odfruną -
                    relacjonują robotnicy. W pewnym momencie na jednego z nich zaczęła się
                    przewracać półtorametrowej wysokości ściana. Mężczyzna w ostatniej chwili
                    zauważył zagrożenie i zaczął uciekać. Niestety, uderzyły go odłamki ściany.
                    Poszkodowany 40-latek z urazami kręgosłupa trafił do Szpitala Powiatowego im.
                    dr. Tytusa Chałubińskiego w Zakopanem.

Świadkowie zdarzenia podkreślają, że wezwane do wypadku pogotowie nie
                    przyjeżdżało przez 40 minut. Dopiero zaalarmowani ratownicy TOPR
                    przetransportowali ofiarę wypadku do szpitala na Kamieńcu. (RAV)
                    • Gość: Ciupazka Re: Jaka pogoda? Duje! IP: *.it-net.pl 11.12.06, 11:11
                      Wystarczy poczytać, turyści spacerować mozecie ino dolinami!

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3666
                      Moze po tym holnym przydzie wreście zima?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka