forevergirl 07.12.06, 16:16 mam pytanie jaka jest pogoda w zakopanem?czy lezy snieg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prognozapogody Re: jaka pogoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:36 3 metry w mieście, 23 na Kasprowym. Zakopianka przejazdna tylko z łańcuchami na kołach i pługiem na przednim zderzaku. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: jaka pogoda? 07.12.06, 21:29 koło pcimia nawet z łańcuchami nie przejedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: jaka pogoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:59 No i trzeba w Pcimiu w "Czarnym Lwie " nocować;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: jaka pogoda? 07.12.06, 23:50 Cyk telo opito, cy mom mom juz zwidy, ze naloz sie billy? Jee, kaześ był kie Cie nie było, chetki ocyska wypłakałak za Tobom, chorość mnie wziena z tyj załości. I nifto mi nie spółcuje, ba jesce kopiom... Hale becie mieć syćka radość, kie pomre, hehe... A jo wos bede strasyć, ni ma tak dobrze, za syćko! nie wozne, cy bee pogoda, cy jyj nie bedzie, dlo mnie barz dobro, kie trza mnie bee w ziemecce grzebać, to bedzie miękko i ciepło. Na dzisiok moze dość. Cy te france nie skońcom dziawkać w tvn o tyk dupnyk aferak? Zabocyłak , ze to następny sukces PO i jako o tym majom milceć?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszedziewczynka Re: jaka pogoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 11:04 To świetnie! Śmigam na nartki do Zakopca! A w telewizji cały czas mówią, że u Was ciepło po kilkanaście stopni i nie ma sniegu. A okazuje się, że śniegu jest bardzo dużo. Fajnie, jadę do Was. A ten Czarny Lew w Pcimiu, to jakiś przyzwoity hotel? Bo ja nocować na bank tam będę, bo jestem młodym kierowcą i w takich trudnych warunkach pogodowych, na łańcuchach nie dam rady jednego dnia dojechać do celu. Pozdrawiam i dziękuję Wam za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: jaka pogoda? 08.12.06, 11:22 tak jakoś byłem znudzony. to i przeczytałem se pare książek.po paru latach wróciłem do "zły"tyrmanda. i kompjutra nie dotykałem., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: jaka pogoda? IP: *.it-net.pl 08.12.06, 11:28 Z tom pogodom , to nie tak...,dobrze, ze przestało duć, ciepło jest, nart nie brać! Zima bedzie dopiyro w styczniu! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=53583963&a=53585600 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: jaka pogoda? Duje! IP: *.it-net.pl 09.12.06, 13:05 Duje snowa! Niepeć, lepiej siedzieć w chałupie... Nojlepiyj to oddaje komunikat: "Halny uderzył w "Halny" Silne podmuchy halnego dały się wczoraj mocno we znaki mieszkańcom Zakopanego: półtorametrowej wysokości ściana przygniotła robotnika na budowie, a strażacy usuwali drzewo powalone na wjeździe do... "Halnego". Obserwatorium Meteorologiczne na Kasprowym Wierchu odnotowało wczoraj podmuchy osiągające 35 m/s, czyli 125 kilometrów na godzinę. - To bardzo mocny wiatr. Średnio wieje około 22-23 metry na sekundę - poinformowała nas dyżurna Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej Zakładu Hydrologii Tatr Wysokich. Pod wieczór prędkość wiatru wzrosła w porywach do 144 km/h. (...)Halny dał się też we znaki pracującym na budowie przy ul. Brzozowej. - Cały budynek się trząsł, myśleliśmy, że blachy z ogrodzenia odfruną - relacjonują robotnicy. W pewnym momencie na jednego z nich zaczęła się przewracać półtorametrowej wysokości ściana. Mężczyzna w ostatniej chwili zauważył zagrożenie i zaczął uciekać. Niestety, uderzyły go odłamki ściany. Poszkodowany 40-latek z urazami kręgosłupa trafił do Szpitala Powiatowego im. dr. Tytusa Chałubińskiego w Zakopanem. Świadkowie zdarzenia podkreślają, że wezwane do wypadku pogotowie nie przyjeżdżało przez 40 minut. Dopiero zaalarmowani ratownicy TOPR przetransportowali ofiarę wypadku do szpitala na Kamieńcu. (RAV) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Jaka pogoda? Duje! IP: *.it-net.pl 11.12.06, 11:11 Wystarczy poczytać, turyści spacerować mozecie ino dolinami! www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3666 Moze po tym holnym przydzie wreście zima? Odpowiedz Link Zgłoś