Dodaj do ulubionych

Stasikówka - jak dojechać?

IP: *.tkk.pl / 192.168.1.* 25.07.03, 18:53
Witajcie!

Wybieram się za czas jakiś z rodziną do Poronina (Stasikówka), ale nie bardzo
wiem jak dojechać z Krakowa... Mogę co prawda wysiąść na "zakopiance", ale i
tak zostanie mi kilka kilometrów. A z tobołkami nie bardzo wygodnie
maszerować... Mam więc pytania:
1. Czy jakiś autobus/bus z Krakowa jedzie "wzdłóż" Poronina? Sprawdzałem na
rozkładzie na stronach krakowskiego PKS. W interesujących mnie godzinach są
tylko pospieszne. A nie wiem gdzie stają one w Poroninie...
2. Czy w Poroninie w okolicach "zakopianki" można złapać jakąś taksówkę?

Pozdrowienia znad lekko ciepłego morza!
Coolberg
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciupazka Re: Stasikówka - jak dojechać? IP: *.it-net.pl 25.07.03, 19:30
      Wysiadać Zakopane i przesiąść się na PKS lub BUS w kierunku na Murzasichle
      przez Poronin, Stasikówkę. Tak będzie najwygodniej, a kierowca doradzi
      gdzie wysiąść na Stasikówce.Pozdr.
      • Gość: Coolberg Re: Stasikówka - jak dojechać? IP: *.tkk.pl / 192.168.1.* 25.07.03, 20:57
        Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> Wysiadać Zakopane i przesiąść się na PKS lub BUS w kierunku na Murzasichle
        > przez Poronin, Stasikówkę. Tak będzie najwygodniej, a kierowca doradzi
        > gdzie wysiąść na Stasikówce.Pozdr.

Dziękuję za poradę. Ale o ile wiem - to droga do wsi Murzasichle skręca PRZED
        Stasikówką. A nawet przed sołectwem Mur, jeśli się nie mylę... Jak dla mnie
        cofać się z Zakopanego aby później i tak "wydeptać" swoje - to nie jest zbyt
        pociągający pomysł... :-) Czy aby na pewno nie było innej możliwości???

Coolberg
        • Gość: Rumcajs Re: Stasikówka - jak dojechać? IP: 80.72.65.* 25.07.03, 21:05
          Sprawdzisz na miejscu - sa linie, ktore "kreca" miedzy osiedlami (bylem w
          zeszlym roku i przejezdzalem przez Stasikowke). Przyjemnego pobytu i dobra rada-
          na taxi nie licz! Mam na mysli ROZNE wzgledy. Pozdr.
          • Gość: Ciupazka Re: Stasikówka - jak dojechać? IP: *.it-net.pl 25.07.03, 21:36
            Ekspresy PKP w Poroninie nie stają, więc trzeba na Stasikówkę jechać z
            Zakopanego. Jadąc PKS z Krakowa trzeba wysiąść na przystanku Poronin - stacja
            kolejowa, a stamtą pozostaje - jeżeli jest - dorożka albo własne nogi.
            Taksówek nie ma. Z Zakopanego do Poronina taksówkarze życzą sobie 50 zł,
            pozostaje BUS lub PKS. A dalej plecak na plecy i licz na siebie. Jak masz
            kas, bierz taksi. Telo.Pozdr.
            • Gość: Coolberg Re: Stasikówka - jak dojechać? IP: *.tkk.pl / 192.168.1.* 25.07.03, 21:43
              Teraz wszystko jasne. :-)
              Wielkie dzięki!

Coolberg
              • Gość: Rumcajs Re: Stasikówka - jak dojechać? IP: 80.72.65.* 25.07.03, 22:14
                Jednak mimo wszystko - przyjemnych wakacji i dobrej pogody na gorskie
                wycieczki! ;o)))
                • sledzik4 Re: Stasikówka - jak dojechać? 25.07.03, 22:29
                  Szwagropol w Krakowie (przy lub na - jak kto woli - dworcu) do Zakopanego
                  (10,-) - prosisz kierowcę to wysadzi Cię w Poroninie na wysokości mostu -
                  wchodzisz na drogę w kierunku Stasikówki i dalej Bukowiny Tatrzańskiej - jakieś
                  300-400 metrów jest przystanek PKS - zatrzymują się też BUS-y no, i już jesteś
                  w Stasikówce. pzdr sledzik4
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka