Dodaj do ulubionych

je to nasz Kazik?

IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.03, 21:01
www.kazikq.alleluja.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ciupazka Re: je to nasz Kazik? IP: *.it 10.11.03, 23:41
      May be?!Hale tyn z duzyj litery, to ni moze być on ( z malej literki)!To dwie
      rózne osobowości.
      • Gość: ola-f Re: je to nasz Kazik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 12:34
        Ale kazania kropka w kropkę...

Albo się - zapatrzył...
        • Gość: Ciupazka Re: je to nasz Kazik? IP: *.it / 62.233.189.* 11.11.03, 13:01
          A cóż to za niedomówienisa? Śmiało pisz! Odnoszę wrażenie, że nie czytałaś
          nic ze strony x.Kazimierza Kabata. A wiele interesujących artykułów tam
          znalazłam i przemyśleń na różne tematy, np. zainteresowały mnie:

www.bacaq.republika.pl/gdzie.htm

Od przybytku głowa nie boli, jest co czytać ba, nad niektórymi sprawami warto
          zastanowić się, przemyśleć, co nie oznacza, że nie mam własnego zdania na
          ten, czy inny temat.
          Telo.Pozdr.
          • Gość: ola-f Re: je to nasz Kazik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 13:15
            No właśnie czytałam, czytałam...
            Dobrze pisze.
            Każdemu wolno pisać, czytać także.
            Niech ludziska czytają, może trochę pomyślą przy tym owczym pędzie do Europy.

X Kazimierz K. powinien głównie pisać, ale do księży, bo jeżeli większość z
            nich daje lichy przykład swoim parafianom, to gdzie oni ( wierzący ) mają
            czerpać wiedzę o innym " lepszym " życiu.
            Ten kto chce słuchać kazań- idzie do Kościoła.

XKK. to filozof, i takich nam potrzeba.Zzmuszają do myślenia.

Pozdrowienia
            • ciupazka Re: je to nasz Kazik? 11.11.03, 18:45
              A cemuz to net ni moze być formą przekazu tego, co jo fcem przekozać inksym
              dlo syćkik, nie wozne, cy som takiego , cy inksego wyznanio, cy som ateistami.
              Praca misjonarzy, jest w wielu przypadkach ciekawso, jako nasa, i duzo mozno
              zyskać, cytajęcy te sprawozdania, nie wozne kim sie jest. A jak sie jest
              nikim , to tym bardziyj! Wiem, ze nic nie wiem, do końca zycio. I przestoń
              Olu f syćkim przypinac łatki. W kozdyj grupie momy kanalie, co nie znacy, ze
              momy robić ś nik bohaterów i o nik godać bez opamiętanio. Ni ma sie cym kwolić.
              Trza racyj pokazywać pozytywne jednostki, jako wzorce i na nich budować ład
              społecny.
              Telo. Pozdr. Radze wcytoj sie w tyn stronke dobrze, cobyś wiedziała o cym godos.
              • Gość: ola-f Prawda ciupazki i prawda innych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 08:13
                Ciupazko!
                A może nie napisałam prawdy?
                Oczywiście swojej, bo każdy ma inną.
                I takie jego prawo.
                Jeżeli zachęcasz do dyskusji, to proszę, licz się z tym, że będzie można
                wypowiedzieć się szczerze na jakiś temat.

Ja myślę, że trzeba pokazywać kanalie i pozytywne jednostki.
                Bez pokazywania kanalii świat nie będzie lepszy, tylko zakłamany.

A cemuz to net ni moze być formą przekazu tego, co jo fcem przekozać inksym
                > dlo syćkik, nie wozne, cy som takiego , cy inksego wyznanio, cy som ateistami

No właśnie.

Pozdrowienia

• Gość: Szwager Re: je to nasz Kazik? IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.03, 20:05
      jak narazie kazik nic niy godo, i o eutanazji tysz niy....
      • Gość: Kazik Zde sem ja! IP: *.benet.uu3.net 11.11.03, 20:16
        Czyście zdurniały tępe chachary? Tu jest wasz Kazik - kanalie parchate! hehe!
        Ja wam dam takie bezeceństwa, to człeka nie ma pare dni i juz awantura! Byłem
        se dziś z browarkiem na Ślęży-magiczna góra - do czorta - ciut ponad pięćset
        metrów względnej wyskości a na górze zima - szadź spasiona i grubaśna jak zady
        góralskich dziewek! Haj pozdrowiom was capy głeuooralskieeuue!
        • ciupazka Re: Zde sem ja! 11.11.03, 21:25
          Godałak, ze momy dwók Kazików. Tyn przez duze K - Kazik to nas huncwot,
          ftory nos okropecnie rod widzi, nei dobrze, ześ sie chłopie nie straciył i
          błyscys swojom jenteligencjom, jak nifto, ba jako!

Hale momy tyz drugiygo Kazika przez małe "k" - gościa X Kazimierza Kabata i
          on mo ksywe : kazik. Pytom piyknie - NIE MYLIĆ!

Witoj Kaziku, huncwocie tym razym!
          Telo.Pozdr.
        • roomtsays Re: Zde sem ja! 12.11.03, 13:28
          Gość portalu: Kazik napisał(a): ...głeuooralskieeuue!

Kazik nie pij tyle! Nie widzisz, że browar Ci nie sluży? I paluszki nie te...
          Lepiej se poczytaj x.kazika, choć taka rada - w twoim przypadku - to jak groch
          o ściane. A może jednak?... Kto wie?

• Gość: kazik Re: Zde sem ja! IP: *.proxy.aol.com 13.11.03, 05:56
            kazda rada jest dobra,jezeli jest budujaca i w konsekwencji prowadzi do
            Krolestwa Bozego.dlatego mamy badac duchy,czy informacja jest od dobra,czy od
            zla.dany nam zostal rozum i nie przymuszona wola.jak z tego korzystamy,to juz
            nasza,osobista sprawa [Jozuego 1:8].moja rada jest jednak zapoznanie sie z wola
            boza i to w taki sposob,by czytajac i rozmyslajac Slowo Boze,zwrocic uwage na to
            jak osobiscie sie wyglada w swietle tego co jest napisane,jak wyglada to w
            rodzinie,w miescie,kraju i na calym swiecie.dojdzie sie do bardzo ciekawych
            spostrzezen [Jozue 24:15].i do tego wszystkiego nie trzeba wcale byc ksiedzem
            czy tez zakonnica.
            pozdrawiam serdecznie was wszystkich.
            • cepex Jozue zgromadził w Sychem wszystkie pokolenia 13.11.03, 08:30
              (1) Jozue zgromadził w Sychem wszystkie pokolenia Izraela. Wezwał też
              starszych Izraela, jego książąt, sędziów i zwierzchników, którzy się stawili
              przed Bogiem. (2) Jozue przemówił wtedy do całego narodu: Tak mówi Pan, Bóg
              Izraela: Po drugiej stronie Rzeki mieszkali wasi przodkowie od starodawnych
              czasów: Terach, ojciec Abrahama i Nachora, którzy służyli bogom cudzym, (3)
              lecz Ja wziąłem ojca waszego Abrahama z kraju po drugiej stronie Rzeki i
              przeprowadziłem go przez całą ziemię Kanaan i rozmnożyłem róg jego, dając mu
              Izaaka. (4) Izaakowi dałem Jakuba i Ezawa, Ezawowi dałem w posiadanie górę
              Seir, Jakub i jego synowie wyruszyli do Egiptu. (5) Następnie powołałem
              Mojżesza i Aarona i ukarałem Egipt tym wszystkim, co sprawiłem pośrodku niego,
              a wtedy was wywiodłem. (6) Ja wyprowadziłem przodków waszych z Egiptu; i
              przybyliście nad morze; Egipcjanie ścigali przodków waszych na rydwanach i
              konno aż do Morza Czerwonego. (7) Wołali wtedy do Pana, i rozciągnął gęstą
              mgłę między wami i Egipcjanami, po czym sprowadził na nich morze - i okryło
              ich. Widzieliście własnymi oczami, co uczyniłem w Egipcie. Potem
              przebywaliście długi czas na pustyni. (8) Zaprowadziłem was później do kraju
              Amorytów, mieszkających za Jordanem; walczyli z wami, lecz Ja dałem ich w
              wasze ręce. Zajęliście wtedy ich kraj, a Ja wyniszczyłem ich przed wami. (9)
              Również powstał Balak, syn Sippora, król Moabu, i walczył z Izraelem. Posłał
              też i wezwał Balaama, syna Beora, by wam złorzeczył. (10) Lecz Ja nie chciałem
              słuchać Balaama: musiał on was błogosławić, a Ja wybawiłem was z jego ręki.
              (11) Przeprawiliście się następnie przez Jordan i przyszliście do Jerycha.
              Mieszkańcy Jerycha walczyli z wami, a również Amoryci, Peryzzyci,
              Kananejczycy, Chetyci, Girgaszyci, Chiwwici i Jebusyci, lecz wydałem ich w
              wasze ręce. (12) Wysłałem przed wami szerszenie, które wypędziły przed
              obliczem waszym dwu królów amoryckich. Nie dokonało się to ani waszym mieczem,
              ani łukiem. (13) Dałem wam ziemię, około której nie trudziliście się, i
              miasta, których wyście nie budowali, a w nich zamieszkaliście. Winnice i
              drzewa oliwne, których nie sadziliście, dają wam dziś pożywienie. (14) Bójcie
              się więc Pana i służcie Mu w szczerości i prawdzie! Usuńcie bóstwa, którym
              służyli wasi przodkowie po drugiej stronie Rzeki i w Egipcie, a służcie Panu!
              (15) Gdyby jednak wam się nie podobało służyć Panu, rozstrzygnijcie dziś, komu
              służyć chcecie, czy bóstwom, którym służyli wasi przodkowie po drugiej stronie
              Rzeki, czy też bóstwom Amorytów, w których kraju zamieszkaliście. Ja sam i mój
              dom służyć chcemy Panu. (16) Naród wówczas odrzekł tymi słowami: Dalekie jest
              to od nas, abyśmy mieli opuścić Pana, a służyć bóstwom obcym! (17) Czyż to nie
              Pan, Bóg nasz, wyprowadził nas i przodków naszych z ziemi egipskiej, z domu
              niewoli? Czyż nie On przed oczyma naszymi uczynił wielkie znaki i ochraniał
              nas przez całą drogę, którą szliśmy, i wśród wszystkich ludów, pomiędzy
              którymi przechodziliśmy? (18) Pan ponadto wypędził przed nami wszystkie te
              ludy wraz z Amorytami, którzy mieszkali w tym kraju. My również chcemy służyć
              Panu, bo On jest naszym Bogiem. (19) I rzekł Jozue do ludu: Wy nie możecie
              służyć Panu, bo jest On Bogiem świętym i jest Bogiem zazdrosnym i nie
              przebaczy wam występków i grzechów. (20) Jeśli opuścicie Pana, aby służyć
              bogom obcym, ześle na was znów nieszczęścia, a choć przedtem dobrze wam
              czynił, wtedy sprowadzi zagładę. (21) Lecz lud odrzekł Jozuemu: Nie! My chcemy
              służyć Panu! (22) Jozue odpowiedział ludowi: Wy jesteście świadkami przeciw
              samym sobie, że wybraliście Pana, aby Mu służyć. I odpowiedzieli: Jesteśmy
              świadkami. (23) Usuńcie więc bogów obcych spośród was i zwróćcie serca wasze
              ku Panu, Bogu Izraela. (24) I odrzekł lud Jozuemu: Panu, Bogu naszemu, chcemy
              służyć i głosu Jego chcemy słuchać. (25) Zawarł więc Jozue w tym dniu
              przymierze z ludem i nadał mu ustawę i nakaz w Sychem. (26) Jozue zapisał te
              słowa w księdze Prawa Bożego. Wziął następnie wielki kamień i wzniósł go tam
              pod terebintem, który jest w miejscu poświęconym Panu. (27) Następnie Jozue
              rzekł do zgromadzonego ludu: Patrzcie, oto ten kamień będzie dla was
              świadkiem, ponieważ on słyszał wszystkie słowa, które Pan mówił do nas. Będzie
              on świadkiem przeciw wam, abyście się nie wyparli waszego Boga. (28) Wtedy
              Jozue odprawił lud i każdy pospieszył do swojej posiadłości. (29) Potem umarł
              Jozue, syn Nuna, sługa Pana, mając sto dziesięć lat. (30) Pochowano go w
              posiadłości jego dziedzictwa w Timnat-Serach, w górach Efraima, na północ od
              góry Gaasz. (31) Izrael służył Panu przez cały czas życia Jozuego i przez cały
              czas życia starszych, którzy przeżyli Jozuego, a dobrze znali wszystko, co Pan
              uczynił dla Izraela. (32) A kości Józefa, które synowie Izraela zabrali ze
              sobą z Egiptu, pochowano w Sychem, na części pola, kupionego przez Jakuba od
              synów Chamora, ojca Sychema, za sumę stu kesitów. I stało się ono własnością
              synów Józefa. (33) Również umarł Eleazar, syn Aarona, pochowano go w Gibea,
              mieście jego syna Pinchasa, które było mu dane w górach Efraima.
              (Ks.Jozuego 24:1-33)
              • roomtsays FZ ma swego kapelana! 13.11.03, 16:17
                Witajcie x.kaziku pod wirtualnym Giewontem ;o))) Sami widzicie - mamy tu i
                owieczki, a gdzie są owieczki - tam i baranów nie brakuje. Samo życie!
                Pozdrawiam. R.
                • Gość: Ciupazka Re: FZ ma swego kapelana, mo karcme...hehe IP: *.it / 62.233.189.* 13.11.03, 21:02
                  Momy tyz wirtualnom karcme "Pod Capiorkiym" ...
                  Jako to godajom? Dobrego karcma nie zepsuje, złego i kościół nie naprawi.
                  Pytomy pieknie do karcmy zakiela adwentu ni ma!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=7237586
                  Huncwoty pierońskie z wos syćkik !!! Kie byś sukoł w korcu maku, to byś nie
                  naloz ik telo , co tutok, na Forum Zokopane, hehe...

Hej! WITOJCIE SYĆKA !!!

• roomtsays Re: FZ ma swego kapelana, mo karcme...hehe 14.11.03, 15:01
                    Do nas! Do nas prosimy! Szykują sie pewne urodziny ;oP, Andrzejki na
                    horyzoncie... Pytomy pieknie! Hej! ;o)))
                    • Gość: ola-f Re: FZ ma swego kapelana, a może fotografika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 08:10
                      Mówi o sobie - amator.
                      Zdjęcia robi b. dobre...
                      Może to ten?
                      www.kazik.com.pl/
                      Chyba się nie obrazi?
                      Może poczucie humoru też ma?
                      Pozdrawiam.
                      • ciupazka Re: FZ ma swego kapelana, a może fotografika 03.12.03, 10:16
                        Jak moze być ten? Autorem tych zdjęć jest Kazik M. Janeczko, a ten drugi
                        kazik bohater tego wątku to duchowny. Fotografik nas to Hanys, Adam Brzoza
                        ze Skibówek, i inksi ftorzy dbajom o naskie images. Nie mylić Kazików, momy
                        juz ik trzók na Forum! Trza go było dać do innego wątku! Miysomy okropecnie
                        w tematak. A Kazik M. Janeczko galerie mo tyz fajne!
                        • ciupazka Re: 21 września - św. Mateusza... 20.09.04, 10:30
                          ....Apostoła i Ewangelisty. A co o nim wiemy?

www.kazikq.alleluja.pl/tekst.php?numer=6002
                          • ciupazka Re: 21 września - św. Mateusza... 20.09.04, 12:14
                            Ano poczytajmy o św. Mateuszu iinnych świętych , a włączmy sobie głośniki,
                            fajnie sie czyta przy tej muzyce:

www.biblia.linia.pl/

No i jak Wam sie to podoba?

Hej!
                            • ciupazka Re: 21 września - św. Mateusza... 21.09.04, 20:43
                              Ciekawe cy nasi bankowcy, księgowi wiedzom, ze Święty Mateusz jest patronem
                              miasta i diecezji Salerno, a także celników i poborców podatkowych, księgowych,
                              urzędników finansowych, bankowców; wzywany jest tyz w przypodku alkoholizmu.
                              Jakosi cicho , nifto se nie kojarzy??? Oni ino kojarzom dudki i mos? To
                              dej!

• ciupazka Re:O religiach wschodu...... 26.10.04, 14:45
                                ... moze tyz trza se pocytać, kie juz my przy świętyk, haj!

www.racjonalista.pl/kk.php/s,2049

• ciupazka Re: Forum Zokopane mo kapelana... 06.12.04, 09:30
                  ....Ojca Kazimierza Kubata, Salwatoriana (urodzonego w Nowym Targu),
                  misjonarza w Afryce, a od 2003 r. pracuje w misji na wyspie Ngazidja, w
                  archipelagu Komorów na Oceanie Indyjskim. A co o nim wiycie?

Ojciec Kazimierz Kubat przyjechał na urlop do Polski ponad cztery miesiące
                  temu. Znalazł też czas na wizyty w kilku podhalańskich szkołach, od których
                  otrzymał zaproszenie. Za kilka dni wylatuje na Komory - zawiezie małym
                  Afrykańczykom dar pieniężny od ich rówieśników z Podhala.

Podczas spotkań pokazywałem przede wszystkim ogromną biedę, w jakiej żyją mali
                  mieszkańcy kontynentu afrykańskiego. Często nie mają równowartości 2 zł na
                  zakup np. lekarstwa, które niejednokrotnie ratuje życie - wyjaśnia o. Kubat.

W rodzinach wielodzietnych w Afryce dzieci często czekają na swoją kolejkę na
                  jedzenie po 2-3 dni - dodaje. W Szkole Podstawowej nr 1 w Cichem o. Kazimierz
                  Kubat gościł aż dwukrotnie, bo podczas pierwszego spotkania misjonarskie
                  opowieści o kontynencie afrykańskim nie miały końca. Stąd dyrektor szkoły
                  Zbigniew Ramski poprosił misjonarza o jeszcze jedno spotkanie.

Przez ten czas nasi uczniowie zbierali fundusze na pomoc dla afrykańskich
                  dzieci, aby choć w ten sposób przyczynić się do poprawy ich życia - mówi
                  dyrektor. W podziękowaniu za odwiedziny i ciekawe opowieści uczniowie
                  cichowiańskiej podstawówki w strojach góralskich wręczyli misjonarzowi oscypki
                  oraz blisko tysiąc złotych na potrzeby misyjne.

Przez to, zeście nom opedzieli, jak wyglondo zycie w Afryce i jako tam biyda,
                  to my zrozumieli, ze nas niedostatek jest nicym - mówili przedstawiciele
                  uczniów. Przypomnieli również historię o brodzie, którą misjonarz opowiadał
                  podczas pierwszego spotkania.
                  Kiedyś dwóch mężczyzn dotknęło mojej brody, kilka dni później zmarli. Wśród
                  ludzi zapanowała opinia, że moja broda jest zaczarowana, a jej dotknięcie
                  powoduje śmierć. Długo musiałem walczyć z tym przesądem. Innym razem posądzono
                  mnie o zmowę z piorunami, gdyż Afrykańczycy widzieli mnie, jak bez strachu
                  obserwuję błyskawice i wysnuli wniosek, że mam jakieś konszachty z tym - dla
                  nas naturalnym, a dla nich groźnym i tajemniczym - zjawiskiem, jakim jest
                  piorun - opowiadał misjonarz.

A na koniec to Wom tak powiymy, ze nom siy straśnie ta wasa broda widzi.
                  Pilnujcie se jyj, coby Wom jom jakie Murzynki nie oskubały - mówili uczniowie.
                  Spotkaniu towarzyszyła muzyka góralska w wykonaniu zespołu Mali Miętusianie, do
                  którego należą niektórzy uczniowie ze szkoły.

Na pewno wasze dobre serce uratuje niejedno małe dziecko i pozwoli mu na choć
                  odrobinę lepsze życie - powiedział dziękując za dar dla Afrykańczyków o. Kubat.

* O. Kazimierz Kubat pochodzi z Podhala. Urodził się w 1956 r. w Nowym Targu.
                  W 1975 r. wstąpił do Zgromadzenia Salwatorianów, a 8 maja 1982 r. otrzymał
                  święcenia kapłańskie. Pracował w Polsce jako wikariusz w Bielsku-Białej,
                  następnie studiował na KUL filozofię przyrody i filozofię nauk. W 1990 r.
                  wyjechał do Belgii, gdzie studiował na uniwersytecie katolickim w Louvain-la-
                  Neuve. Od 1992 r. pracował w Zairze (dzisiaj Republika Demokratyczna Kongo) w
                  regionie Shaby (Katangi) jako wykładowca filozofii w Wyższym Seminarium
                  Duchownym Jana XXIII, prowadzonym przez ojców franciszkanów w Kolwezi. W
                  styczniu 1996 r. został wykładowcą filozofii w Instytucie Filozoficzno-
                  Teologicznym, prowadzonym przez salwatorianów w Morogoro, w środkowej Tanzanii.
                  Od 2003 r. pracuje w misji na wyspie Ngazidja, w archipelagu Komorów na Oceanie
                  Indyjskim. O. Kazimierz Kubat w wolnym czasie zajmuje się m.in. prowadzeniem
                  stron internetowych.

Pod adresem:

www.kazania.tk

www.kazikq.alleluja.pl

można znaleźć wiele artykułów i informacji na temat specyfiki pracy misyjnej i
                  duszpasterskiej na kontynencie afrykańskim.

Bóg zapłoć O. Kazimierzowi Kubatowi za syćko !!!

• ciupazka Re:Forum Zokopane mo kapelana..kazika!. 17.12.04, 08:51
                    Witoj kazik! Dzięki za wizyte na Forum! Nie napisoleś, ka tyn Twojom
                    biblie mozno dostać. Byłeś na urlopie w Polsce i nic nie dołeś znać na
                    Forumie? Jesce jedyn stracony górol we świecie...do tego misjonorz. Tyz
                    piyknie! Pozdrowiomy i zycymy piyknyk Godnik Świąt i syćkiego co dobre w
                    Nowym Roku 2005. Z Bogiym!
                    • ciupazka Re:Forum Zokopane mo kapelana..kazika!. 19.02.05, 20:20
                      kazik kapelan, tyz cosi sie nie obzywo...Trza go sukać!

www.kazikq.alleluja.pl/
                      • Gość: syr Re:Forum Zokopane mo kapelana..kazika!. IP: *.it-net.pl 26.03.05, 13:29
                        wielka sobota
                        • Gość: Ciupazka Re:Witoj na Forumie kaziku IP: *.it-net.pl 19.04.05, 08:45
                          Dzięki za wspacie! Godos , ze jo nietolerancyjno???
                          Telo.Pozdr.
                          • ciupazka Re:Witoj na Forumie kaziku 22.04.05, 20:18
                            Powiydz mi co to jest i fto zaś za tym stoi i fce nos zbawić???:

www.main.home.pl/zbawienie/
                            • Gość: Ciupazka Re: 3 maja Królowej Polski IP: *.it-net.pl 03.05.05, 11:29
                              Królowo Polski módl się za nami

www.barnaba.alleluja.pl/
                              • ciupazka Re: Duch święty 12.05.05, 09:02
                                Przyjdź! Przyjdź! O przyjdź Duchu Święty!
                                Oschłym wlej zachętę.
                                Ulecz serca ranę.
                                Nagnij, co jest harde,
                                Rozgrzej serca twarde,
                                Prowadź zabłąkane.

Daj Twoim wierzącym,
                                W Tobie ufającym,
                                Siedmiorakie dary!
                                Daj zasługę męstwa,
                                Daj wieniec zwycięstwa,
                                Daj szczęście bez miary!
                                Daj nam moc abyśmy do końca naszych dni świadczyli o Jezusie. Abyśmy byli
                                gotowi oddać za Niego życie.
                                Veni Creator Spiritus!

Fajne te stronki kazika, rada tam zaziyrom.

Telo.Pozdr. niek lecom jaze na archipelag spod Taterek!
                                • ciupazka Re: Nasze problemy 13.06.05, 09:43
                                  ...egoizm i brak miłości bliźżniego. Niestety, sydło z worka wyłazi i
                                  dziubie. My tyz z tymi przywarami dziubiymy kogo ino mozemy. Jeee, moze
                                  sie zmiynimy? He?
                                  • Gość: Ciupazka Re: Nasze problemy IP: *.it-net.pl 23.06.05, 10:27
                                    Jessyk tu mos stronke kazika i o nim ,to se pocytoj, On nie z tyk nowo
                                    narodzonyk!

www.kazikq.alleluja.pl/
                                    • Gość: Ciupazka Re: Nasze problemy - egzorcyzmy IP: *.it-net.pl 23.06.05, 10:30
                                      Bajako, tego nom ino brakuje...:

www.egzorcyzmy.katolik.pl/
                                      • Gość: Ciupazka Re: Nasze problemy - egzorcyzmy IP: *.it-net.pl 23.06.05, 13:39

Dalyko nie trza sukać, bo w Rumunii ciymnota i mo to, co mo!

"Prawosławnemu duchownemu i czterem zakonnicom postawiono w Rumunii zarzut
                                        zamordowania młodej siostry zakonnej, na której dokonywali egzorcyzmów, żeby
                                        wypędzić z niej złe duchy - poinformowała w czwartek prokuratura."

sea.search.msn.com/preview.aspx?&q=www.gazeta.pl
                                        • Gość: Ciupazka Re: Nasze problemy - egzorcyzmy IP: *.it-net.pl 23.06.05, 13:42
                                          właściwy link:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2782876.html
                                          • Gość: Ciupazka Re: Nasze problemy - egzorcyzmy IP: *.it-net.pl 12.07.05, 23:02
                                            Międzynarodowy Zjazd Egzorcystów na Jasnej Górze - SONDAŻ
                                            Czy egzorcyści są dziś potrzebni?

Komu??? jaze sie fce pytacke robić, chyba głuptokom... To co tu cytom, to
                                            jaze ocyskami przewracom ze zdziwiynio. Pogłupieli juz syćka do imyntu???

Aneta Nawrot 11-07-2005 , ostatnia aktualizacja 11-07-2005 23:05

Kto 11 lipca chciał zwiedzić jasnogórską salę Jana Pawła II, odchodził z
                                            kwitkiem od drzwi. Za nimi bowiem trwał pierwszy dzień sympozjum egzorcystów, a
                                            wszystko, co wiąże się z egzorcyzmami, jest w Kościele okryte tajemnicą.

Wśród zgromadzonych znajdują się m.in. Polacy, Niemcy i Anglicy. Oprócz
                                            kapłanów widać sporo osób świeckich. Są wśród nich lekarze - psychiatrzy i
                                            psycholodzy, bo często to właśnie do nich trafiają ludzie posądzani o chorobę
                                            umysłową, a później uznani za tzw. opętanych.

Spotkanie ma trwać do 15 lipca. Jest zamknięte dla mediów. - Po jego
                                            zakończeniu ogłoszone zostanie oficjalne stanowisko uczestników - zapowiada
                                            biuro prasowe Jasnej Góry.

Rozmowa z uczestnikiem zjazdu

Aneta Nawrot: Egzorcyści kojarzą się nam na ogół z minionymi wiekami. Czy w
                                            dzisiejszych czasach mają co robić?

Ks. Andrzej Grefkowicz, odpowiedzialny na zjeździe za liturgię: Gdyby nie byli
                                            potrzebni, to by ich tu dzisiaj nie było tak wielu. A przyjechało blisko 400
                                            osób.

Ilu mamy egzorcystów w Polsce?

- Z tego, co wiem, około 60.

Wśród uczestników zjazdu widzę też osoby świeckie, a przecież egzorcystą może
                                            być tylko duchowny...

- To prawda, ale te osoby bardzo pomagają - najczęściej w modlitwie.

Jak można zastać pomocnikiem?

- Jeśli ktoś poczuje taką potrzebę, powinien zgłosić się do księdza. Ten
                                            pokieruje go dalej.

Oglądał ksiądz film "Egzorcysta"? Czy pokazane tam wydarzenia odpowiadają
                                            prawdzie?

- Nie wiem, bo nie oglądałem. Ograniczam się do wiadomości.

Czym będą zajmować się uczestnicy zjazdu?

- Mamy między innymi dyskutować o rzeczach, które mogą doprowadzić człowieka do
                                            zniewolenia. Chodzi m.in. o niekonwencjonalne metody leczenia, spirytyzm,
                                            magię... W tym przecież wielu ludzi upatruje sposobu na życie.

I może to ich doprowadzić do opętania?

- Nie, do zniewolenia. Opętanie jest bardziej niebezpieczne, przyjmuje się
                                            bowiem, że to zawarcie paktu z szatanem.

Egzorcyzm

Słowo pochodzi z języka greckiego i oznacza wydany demonowi rozkaz opuszczenia
                                            miejsca, rzeczy lub osoby. Rytuału dokonuje kapłan działający w imieniu
                                            Kościoła, zwykle za zgodą biskupa diecezji. Jego zadaniem jest rozpoznanie,
                                            jaki w danym przypadku jest zakres działania złego ducha. Wcześniej jednak
                                            badania, np. lekarskie, muszą wykluczyć naturalne pochodzenie objawów branych
                                            za diabelskie wpływy.

Według Kościoła sygnałami, które mogą świadczyć o tychże jest - u człowieka -
                                            wrogość do osób duchownych, wstręt do sakramentów, agresywne zachowania nie
                                            tylko na tle religijnym, niewyjaśnione dolegliwości zdrowotne, mówienie
                                            nieznanymi językami, nadzwyczajna siła fizyczna. W otoczeniu takiej osoby mogą
                                            występować odgłosy pukania, kroków, przemieszczanie się, pojawianie i znikanie
                                            przedmiotów, dziwne zachowanie zwierząt domowych.

Pierduły!

• Gość: Ciupazka Re: Nasze problemy - egzorcyzmy IP: *.it-net.pl 18.07.05, 20:26
                                              kazik, a co Ty o tyk egzorcyzmak i to na Jasnej Górze myślis, he?
                                              Zgłupieli juz syćka do imentu? Cy jako?
                                              • ciupazka Re: Nasze problemy - egzorcyzmy 29.07.05, 22:46
                                                Nic nie godos?
                                                • ciupazka Re: przypowieści 29.07.05, 23:20
                                                  (głośniki)

www.zosia.piasta.pl/coelho/przypowiesci.htm
                                                  • ciupazka Re: Kup ksiązke nasego ks. kazika 30.07.05, 20:03
                                                    Ciekawość, kielo kostuje?

www.bacaq.republika.pl/ZAIR%20I.htm
                                      • ciupazka Re: Nasze problemy - egzorcyzmy 28.02.06, 21:25
                                        Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> Bajako, tego nom ino brakuje...:
                                        >
                                        >
                                        > www.egzorcyzmy.katolik.pl/

Poszłam ci ja KUL na refersat Jezuity Prof.dr hab. Posadzkiego zaproszonego
                                        przez studentów koła naukowego filozoficznego, temat "egzorcyzmy". Około 500
                                        osób przybyło na ten wykład, przede wszystkim młodzież. Odniosłam wrażenie, że
                                        się zawiedli z powodu filozoficznego podejścia profesora do tego problemu. No
                                        coż młodzież, która wali na przystanek Woodstock, czego innego sie
                                        spodziewała na wykladzie, niestety zawiodła się.
                                        • Gość: Ciupazka Re: Nasze problemy - egzorcyzmy IP: *.it-net.pl 28.02.06, 21:41
                                          ( z KUL - wzmianka w prasie)

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3184973.html
                    • Gość: ciupazka Re:Forum Zokopane mo kapelana..kazika!. IP: *.it-net.pl 04.03.08, 01:48
                      No to jeszcze raz wszystko co dobre niech Cię spotyka!
            • Gość: hirro Re: Zde sem ja! IP: *.it-net.pl 16.08.05, 08:09
              Zde sem ja...?
              • ciupazka Re: Zde sem ja! 03.09.05, 15:28
                ....may be???!
                • ciupazka Re: Zde sem ja! 11.09.05, 22:04
                  Kazik! Godali my na konferencji i o Tobie, zatracony we świecie górolu!
                  W Słowniku Biograficznym tyz Cie nasłak! Pozdrówka prosto spod Taterek
                  od Góroli! Twojom ksiązkę "Listy z Afryki" tyz obejrzeli.
                  Hej!
                  • Gość: Ciupazka Re: Zde sem ja! IP: *.it-net.pl 23.09.05, 07:55
                    Nie obzywo sie? Moze chory! Zdrowio zyce!
                    • ciupazka Re: Księga kondolencyjna ... 16.10.05, 00:26
                      .....napisana przez internautow po śmierci Jana Pawła II:

wiadomosci.onet.pl/4,50,13,1535628,0,0,ksiega.html
                      • Gość: Ciupazka. Re: .Pozdrowienia..z kraju.. i prośba IP: *.it-net.pl 10.11.05, 23:46
                        Kazik! 11 listopda, Polska wolna , niepodlegla i demookratyczna. Demokracja
                        zwycięża, poleć Polskę Bogu w modlitwach i Ty, tam daleko, modl sie także
                        za pomyślność Polski , za moralność Polaków i zwyciestwo demokracji
                        w Polsce. Porządkujymy państwo.
                        Telo.Pozdr.
                        • Gość: Ciupazka Re: .Pozdrowienia..z kraju.. IP: *.it-net.pl 04.02.06, 19:05
                          Następne pozdro, 4 luty! Pakt stabilizacyjny podpisany... Polska wolna ,
                          niepodlegla i demookratyczna. Demokracja zwycięża, poleć Polskę Bogu w
                          modlitwach i Ty, tam daleko, modl sie także
                          za pomyślność Polski , za moralność Polaków i zwyciestwo demokracji
                          w Polsce. Porządkujymy państwo. Ech... nerwów kielo nos to kostuje, a tu
                          tele niescęścia w kraju i na świecie. Zdrowio zyce.
                          Telo.Pozdr.
                          • Gość: Ciupazka Re: .Pozdrowienia..z kraju.. IP: *.it-net.pl 18.02.06, 17:44
                            Obezwoł sie i kazik! Zyjes widzem Olimpiadom w Turynie? Co to za
                            zycie... kie telo kiepsko z nastmi. Za małosie za nik modlis, hehe...Poprow
                            sie i Ty.Som widzis, ze u nos sie za takik jak Ty tyz bierom , hehe...Dobrze,
                            ze Cie tu ni ma.
                            Telo.Pozdr..
                            • Gość: Ciupazka Re: .Pozdrowienia..z kraju.. IP: *.it-net.pl 07.04.06, 16:13
                              Kaześ?! Pozdro i Wesołyk Świąt! A pomodlyj sie ta za jawnogrzyśników, bo
                              ik co roz to więcej. Nasyk pociórzy nifto nie słucho
                              Telo.Pozdr,
                              • Gość: Ciupazka Re: .Pozdrowienia..z kraju.. IP: *.it-net.pl 28.07.06, 20:26
                                Nadal pozdro dlo kazika, moze ka przecyto!
                                • ciupazka Re: .Podzioł sie i juz...Ni ma....a moze jest...? 21.09.06, 14:12
                                  Ani słychu o kaziku, ani widu, zyjes ta ka? Ze przecie obezwij ze sie...
                                  Pewnie łący ni mo.
                                  Telo.Pozdr.
                                  • Gość: Ciupazka Re: .Podzioł sie i juz...Ni ma....a moze jest... IP: *.it-net.pl 08.12.06, 18:31
                                    Naloz sie i kazik! Witoj na F. Zakopane. Kaś Ty sie stracił? Święta Cię
                                    przygnały? Tęsknica za krajem? Cały rok Cie tu nie było...
                                    Telo.Pozdr.
                                    • Gość: Ciupazka Re: .Podzioł sie i juz.... w Afryce? IP: *.it-net.pl 08.12.06, 21:26
                                      Ty dalej w Afryce? Tak mi stąd wyziyro...Scęść Ci Boze! Serdecznie pozdrowiom.

www.afryka.tk/
                                      • Gość: Ciupazka Re: .Podzioł sie i juz.... w Afryce? IP: *.it-net.pl 19.12.06, 10:51
                                        Wesołych Świąt!
                                        Scęścio krapecke, wesołości becke! W kozdynm katku po dziesiątku, a na stole
                                        milion, hehe...

www.watra.pl/rozne/raba/foto5/IMG_9903_resize.JPG
                                        Hej, kolędo, kolędo, leć ku potraconym we świecie misjonarzom!
                                        • Gość: Ciupazka Re: .Do przemyślenia prz świętach IP: *.it-net.pl 23.12.06, 21:40
                                          Komu, komu potrzeba, niech czyta:

users.nethit.pl/forum/forum/kazikq/

www.kazikq.alleluja.pl/
                                          A Tobie kazik wszelkiej pomyślności w pracy misyjnej, opłatek kruse i dzielę
                                          sie z Tobom tak po nasemu z wnuka i dusy. Wesołych Świąt !
                                          Telo.Pozdr.
                                          • ciupazka Re: .Do przemyślenia prz świętach 30.01.07, 21:13
                                            Do wierchu i modlić sie o Dobrom Nowine i o zbawienie!
                                            • Gość: ciupazka Re: .Do przemyślenia przy niedzieli IP: *.it-net.pl 10.02.07, 07:54
                                              Up, kazika przemyślenia na jego stronce ku pokrzepie dusy.
                                              • Gość: Ciupazka Re: .Do przemyślenia przy niedzieli...Afryka! IP: *.it-net.pl 19.02.07, 10:43
                                                A kazikowi misjonarzowi tyz...Moze sie i podziel Ty!!!

Afrykańskie słońce, kolory, dźwięki i kształty zagościły w dwóch salach
                                                wystawowych Zakopanego. Misjonarze i misjonarki z Afryki przygotowali wystawę,
                                                przybliżającą niektóre kraje tego kontynentu, ludzi, ich kulturę i sztukę. W
                                                piątek otwarto dwuczęściową ekspozycję "Sztuka ludów Afryki".

Autorami wystaw są misjonarze ze Zgromadzenia Misjonarzy Afryki. Prezentowane
                                                eksponaty pochodzą z ich zbiorów. Zgromadzenie powstało w 1868 r. w Algierze,
                                                założył je kardynał Karol Lavigerie. Misjonarze nazywani są ojcami białymi, tak
                                                bowiem określiła ich miejscowa ludność ze względu na białe stroje. Po roku od
                                                powstania męskiego zgromadzenia dołączyły siostry białe. Powołanie ich okazało
                                                się konieczne, aby dotrzeć także do kobiet, z którymi w krajach muzułmańskich
                                                mężczyzna nie może nawiązać bliskiego kontaktu. Praca misyjna ojców i sióstr
                                                białych to nie tylko głoszenie Ewangelii, to także praca w dziedzinie edukacji
                                                czy medycyny.

- Zakładamy szkoły podstawowe i średnie, przychodnie, internaty. Misjonarze
                                                budują struktury społeczne w plemionach afrykańskich. Pełnimy służebne role dla
                                                tych narodów - informuje o. Bogusław Żero. - Chcemy też Afrykę promować,
                                                zmienić negatywne postrzeganie jej. Ojcowie poznają więc także kulturę ludów
                                                Afryki, zakładają muzea, spisują tradycję, języki.

Misje w obiektywie

Pierwsza część wystawy zorganizowana została w salce wystawowej parafii pw.
                                                Świętej Rodziny w Zakopanem. Zobaczyć tam można kilkadziesiąt zdjęć pod
                                                wspólnym tytułem "Misje". Uwieczniono na nich życie codzienne ludności
                                                Tanzanii, Kenii i Ghany oraz pracę misyjną członków zgromadzenia.

Duża część zdjęć poświęcona jest mieszkańcom Afryki. Wśród nich widać wiele
                                                sfotografowanych afrykańskich kobiet.

- Kobieta afrykańska ma bardzo niską pozycję i ciężki los - opowiada o. Adam
                                                Cytrynowski. - Na jej barkach spoczywa utrzymanie rodziny, a jest spychana na
                                                margines życia społecznego. Pracują z nimi siostry białe, które chcą przywrócić
                                                ich godność.

Wystawę w kościelnej sali uzupełniają przykłady wykonanych z afrykańskich
                                                tkanin i w tamtejszej kolorystyce ornatów.

Sztuka Afryki

W Galerii "Strug" Zespołu Szkół Plastycznych im. Antoniego Kenara przygotowano
                                                natomiast ekspozycję składającą się z wytworów afrykańskich twórców. Są tam
                                                codzienne i odświętne ubrania, ozdobna biżuteria, instrumenty muzyczne,
                                                rytualne przedmioty, wyroby plecione z trawy, ręcznie malowane tkaniny
                                                (batiki), malarstwo i rzeźba.

- Afrykańska sztuka to odpowiedź na egzystencję tych ludzi - wyjaśniał podczas
                                                wernisażu o. Żero. - Ma zastosowanie praktyczne, jest związana z codziennym
                                                życiem. Trzeba zwrócić uwagę na pragmatyczną stronę tamtejszej sztuki, która
                                                nie istnieje w naszym pojęciu "sztuki dla sztuki". Afryka jest bogata duchem.
                                                Mimo niewolnictwa, kolonializmu, klęsk żywiołowych i uzależnień ekonomicznych
                                                wytworzyła swoją kulturę, sztukę, która jest wytworem ich filozofii życia i
                                                przetrwała do dnia dzisiejszego.

Część wystawy to również produkty tzw. sztuki komercyjnej.

- Afrykańczycy odkryli, że wielu Europejczyków jest zainspirowanych ich sztuką.
                                                Zaczęli więc tworzyć pod widza o białym kolorze skóry. Po to, by to kupił -
                                                wyjaśnia o. Żero.

Wystawy zorganizowali ojcowie i siostry białe, ZSP im. A. Kenara i parafia pw.
                                                Świętej Rodziny. Wszyscy składali po-dziękowania inicjatorom pomysłu: Janinie
                                                Jarosz-Walczak i o. Adamowi Cytrynowskiemu. (ECZ)
                                                • Gość: Ciupazka Re: nA Kaźmierza !!! IP: *.it-net.pl 02.03.07, 22:05
                                                  Coz ci kazik zycyć, napis som! Takim, jakoś Ty strak składac zycynio, bo
                                                  mozes i Ty i jo podpaść w dzisiejsyk casak. Choćjakie pismaki uogólniajom
                                                  błędy jednostek, plujom na KK, plujom na misjonarzy, zakonników, a jo sie
                                                  pytom sie, za co? Za ik tak cięzkom robote? Pokoju ducha, efektów w pracy
                                                  nad ewangelizacji pogan i spełnienia syćkik marzeń o ile je jesce mos!
                                                  pomyślności tam daleko i cęstyk wizyt w kraju.Powodzenie i pozdrowienia
                                                  z Polski. Kie sie zbyrko, zbyrko, to sie i wyzbyrko.Dej Ci Boze dobrego i
                                                  owocnego zbyrkanio.Hej!
                                                  Telo.Pozdr.
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Na Wielkanoc !!! IP: *.it-net.pl 31.03.07, 17:46
                                                    A z Niedzielą Palmową życzenia na najbliższe święta. Hej!!! Posyłom!!!
                                                  • ciupazka Re: nachodzą mnie... 22.06.07, 17:18
                                                    ...świadkowie Jahwy, dejcie se pokój.Telo ino powiem.
                                                  • Gość: cas Re: nachodzą mnie... IP: *.it-net.pl 02.01.08, 10:05
                                                    Do wierchu, cas na kolędowanie inksyk tyz...

Za kolynde dziękujymy, zdrowio, scęńścio Wom zycymy na tyn Nowy
                                                    2008 Rok!
                                                  • ciupazka Re: nachodzą mnie...Swiadowie Jehowy 31.01.08, 14:10
                                                    ... nie wpuscom i juz. Ki pieron, kozdy fce mnie przekabacić, tutok na PO, tam
                                                    zaś na Świadków Jehowy, dejcie pokoj, przecie w tym wieku, co jo, to cłek
                                                    downo dokonoł wyboru. Przecie biblia mo być jedno. A nie jest...kazik do
                                                    raportu, tłumoc Ty mi, cemu tak jest...
                                                  • Gość: kazik Re: nachodzą mnie...Swiadowie Jehowy IP: *.mammothnetworks.com 31.01.08, 18:40
                                                    chyntnie stane do tego raportu i bede tlumocyl cemu ta Biblia ma i
                                                    jest jedno.
                                                    tylko najpierw daj mi przyklady w czym nie jest jedno,bo nic o
                                                    zadnej roznicy nie piszesz,oprucz tego,ze sie ze mna zgadzasz,ze
                                                    Biblia ma byc jedno.
                                                  • Gość: ciupazka Re: nachodzą mnie...Świadkowie Jehowy IP: *.it-net.pl 23.02.08, 13:25
                                                    Kie mo być jedno, to cemu telo odłamów jyj i wyznawców we świecie?
                                                    I cemu do chałupy nie wpusco sie Kociorzy? Przynojmniyj u nos?
                                                  • Gość: kazik Re: nachodzą mnie...Świadkowie Jehowy IP: *.mammothnetworks.com 23.02.08, 21:31
                                                    macie pytania,a nie ma odpowiedzi.to dziwne,a przeciez koscioly wam
                                                    na nie powinny odpowiedziec i to na podstawie Biblii.i co? myslicie,
                                                    ze Bog o tym nie wie? wie,wie i dlatego wybiera ludzi po calym
                                                    swiecie,by Jego oredzie ludziom na swiecie zanosili.i zanosza.tylko
                                                    nie wszyscy temu posluch dawac chca[ale zgodnie z Biblia,kazdy ma do
                                                    tego prawo].jest to jednak ubolewania godne,ze jeszcze niektorzy sa z
                                                    tego dumni,ze odmawiaja rozmowy i dyskusji na podstawie Biblii z SJ.
                                                    Bog w Swym Slowie daje jasno do zrozumienia o tym ktora religia
                                                    cieszy sie Jego uznaniem.juz chociaz te kilka wersetow biblijnych
                                                    mowia same za siebie;ew.Mateusza 7:13,14[czy wszystkie religie
                                                    podobaja sie Bogu?],ew.Mateusza 7:16,17[jak rozpoznac religie
                                                    prawdziwa?],Izajasza 43:10[kto dzis czci Boga we wlasciwy sposob?].
                                                    jezeli wiec ktos ma naprawde szczere serce wobec Boga i chce Go
                                                    poznac,jak rowniez Jego Syna[ew.Jana 17:3],to nie bedzie sie
                                                    zamykal na prawde biblijna,ale otworzy swe serce wobec Stworcy.i tak
                                                    tak,jak to ks.kard.S.Wyszynski napisal w przedmowie swej, do
                                                    Biblii Tysiaclecia,"zje te Ksiege[Biblie] i pojdzie i bedzie mowil
                                                    [ludziom o Jej tresci na swiadectwo].kazdy taki bedzie oswiecony i
                                                    nie bedzie dla niego niezrozumialych spraw.z radoscia bedzie innym
                                                    mogl dac odpowiedz na podstawie "listu od Boga",Biblii.
                                                  • przeszlakowska1 Re: nachodzą mnie...Świadkowie Jehowy 02.03.08, 22:34
                                                    Kazik! Przyjmij nojlepse zycynio z okazji Twoich imienin, cobyś mioł lepse
                                                    duse do nawracanio jako jo! Z takiej jako jo nie bee hasyntu, haj. Kie nic
                                                    nie wies, to źle, ale kie u kóńca zywobycio stwierdzos, ześ głupi jako tyn but,
                                                    to juz zodnyj nadziyji ni ma dlo takiego, haj. Skoda mnie nawracać i telo.
                                                    Dzisiok obejrzałak reportaż o. Jacka Wroblewskiego ze Zgromadzenia Ojców
                                                    Białych i i jego misji w Afryce, jego sukces to przez 8 roków w Nigrze mioł
                                                    6 katehumenów, tam Muzułmanie (islam), poru misjonarzy przypłaciło misję
                                                    swoim życiem. Bardzo ciekawy reportaż, mozno powiedzieć przygoda życiowa, ale
                                                    strachu sie tyz najedli jako misjonarze chrześcijaństwa w kraju Islamu.Mozno
                                                    Wos podziwiać z jednej strony, a z drugiej, to wojownicze nastawienie
                                                    jednego wyznania do innego i to nawracanie na siłę,nie widzi mi sie i telo.
                                                    Gotowa wojna.Kozdy z Wos głosi: nie bedzies mioł cudzyk Bogów przed
                                                    moim...A przecie tyn Bóg to wsędy tyn som. Pokój s Tobom, zyce zdrowio i
                                                    zadowolenia z pracy misyjnej. A muse Ci pedzieć, ze Twojom ksiązke "Listy z
                                                    Afryki" wręczyłam nowemu wyświęconemu kapłanowi KK na Ukrainie.A i Twojom
                                                    stronke tyz Mu pokozałak. Syćkiego dobrego.
                                                    Telo.Pozdr.
                                                  • Gość: kazik Re: nachodzą mnie...Świadkowie Jehowy IP: *.mammothnetworks.com 03.03.08, 00:37
                                                    dziekuje ci za zyczenia.ja ich nie obchodze[nigdzie tez w Biblii
                                                    ludzie nalezacy do Boga,tak za czasow starotestamentowych,jak i nowo,
                                                    ani imienin ani urodzin nie obchodzili],ale jeszcze raz dziekuje.
                                                    Jezus tez nie obchodzil ani imienin ani urodzin i co ciekawe nie
                                                    zalecil.Jego apostolowie sie tego trzymali i tez nikomu nie
                                                    polecali.natomiast Jezus polecil swym nasladowcom obchodzic tylko
                                                    na pamiatke dzien Jego smierci[zob.Biblia].i do tego od samego
                                                    poczatku nasladowcy Jezusa sie stosuja.w tym roku np.ten dzien
                                                    przypada na 22 marca i po calym swiecie bedzie obchodzony zgodnie z
                                                    Biblia,jak nakazal Jezus.wspominasz o jakims wojowniczym nastawieniu
                                                    jednego wyznania do drugiego.nie wiem o co chodzi.wiem tylko jak
                                                    wyglada przyklad Jezusa,ktory rowniez na podstawie Biblii
                                                    wskazywal ludziom prawde biblijna,pomimo,ze nalezeli do roznych
                                                    odlamow poslugujacych sie Biblia.tak jak za Jego dni,kazdy mial
                                                    wolna wole sie z Nim zgodzic i przyjac to co mowil,albo nie,tak i
                                                    teraz jest identycznie.SJ glosza kazdemu Dobra Nowine o Krolestwie
                                                    Bozym.a to czy ktos te oredzie akceptuje albo nie,to juz osobista
                                                    kazdego sprawa.nic na sile,a jednoczesnie oparte na Slowie Bozym.
                                                    a Biblia wszem dostepna,prawie kazdy w domu Ja ma,mozna sobie samemu
                                                    posprawdzac.polecam Jej czytanie,zawsze wolna chwila sie znajdzie.
                                                    a wartosc na Nia poswieconego czasu,nie ma porownania[ 2 Tym.3:16,17.
                                                    ew.Jana 17:3.Obja.Jana 21:4.ze tylko wskaze tych kilka].zycze duzo
                                                    radosci z wchlaniania Jej zawartosci[tak jak zalecil ks.kard.
                                                    S.Wyszynski w swej przedmowie do wydania Biblii Tysiaclecia].
                                                  • przeszlakowska1 Re: Na Wielkanoc !!! 18.03.08, 19:59

A na Wielkanoc życzenia . Hej!!! Posyłom i śle pozdrowienia!!!
                                                  • Gość: kazik Re: Na Wielkanoc !!! IP: 209.193.110.* 20.03.08, 04:38
                                                    przeszlakowska1,a moze by tak zacytowac Jezusa z Biblii na temat
                                                    tego co ON powiedzial na temat pamiatki swej smierci.chyba to by
                                                    bylo najwlasciwsze w obecnym okresie i na miejscu.ludzie przeciez
                                                    ciekawi na pewno,co Jezus ma tu do powiedzenia.tym bardziej,ze jak
                                                    mowi,chce by tak ten okres obchodzono.
                                                  • Gość: ciupazka Re: Na Wielkanoc !!! IP: *.it-net.pl 20.03.08, 18:06
                                                    To do Tobie co zostanie, kie jo Cie bede wyręcać, he? Dzisiok Święto Księży, we
                                                    WIELKI CWORTEK! Wies kielo Ik momy w Polsce? 23 tysiące, najwięcejmomy księży
                                                    w południowych diecezjach kraju. Statystyczny polski kapłan ma ponad 40 lat i
                                                    pochodzi ze wsi lub małego miasteczka. Tylko co dziewiąty wychował się w dużym
                                                    mieście.Liczba powołań w naszym kraju spada, Polska w porównaniu do innych
                                                    krajów wciąż jest prawdziwym "zagłębiem" księży. Dlatego episkopaty takich
                                                    państw, jak Wielka Brytania, Irlandia, a także Niemcy i Hiszpania coraz częściej
                                                    wysyłają do Polski emisariuszy, którzy mają za zadanie znaleźć chętnych do
                                                    pełnienia posługi za granicą.

A jakie cechy powinien mieć dobry kapłan"

. Co trzeci badany wskazywał na komunikatywność, otwartość, umiejętność
                                                    słuchania, służenie dobrą radą, zrozumienie.

Co Polaków najbardziej drażni u księży?

Najczęściej wymieniano przywiązanie do spraw materialnych i rozrzutność (prawie
                                                    17 proc. wskazań). Nie lubimy, kiedy kapłani obnoszą się ze swym bogactwem,
                                                    jeżdżą drogimi samochodami i prowadzą wystawny tryb życia. Polaków denerwuje
                                                    też, że księża są zarozumiali.

Sami kapłani pytani o to, co jest ich największym problemem w pracy
                                                    duszpasterskiej, odpowiadali, że niska frekwencja na niedzielnych mszach świętych.
                                                    I co Ty na to kazik??? I temu jo mom głosić słowo Boze? Nie za duzo tyj
                                                    roboty dlo takiyj, jako jo? Syćkik mom jo wyręcać?! Ni ma tak dobrze.
                                                    Telo.Pozdr.
                                                  • Gość: kazik Re: Na Wielkanoc !!! IP: 209.193.110.* 22.03.08, 01:55
                                                    ciupazka przyznac musisz,ze to wielka pustka.spojrz na to wszystko
                                                    z punktu widzenia Biblii[Slowo samego Boga].przyklad Jezusa i Jego
                                                    polecenia,wlacznie nie tylko z gloszeniem Dobrej Nowiny,ale chocby
                                                    z obecnym okresem obchodzenia dnia Jego smierci na pamiatke.
                                                  • ciupazka Re: Na Wielkanoc !!! 09.05.08, 14:48
                                                    Momy Zesłanie Ducha świętego, moze ftoryk oświeci, jako myślis? Nuieftorym
                                                    to juz nic nie pomoze, chetki sie zatraciyli w mamonie.
                                                  • Gość: ciupazka Re: Po Bozemu!!! IP: *.it-net.pl 29.06.08, 17:21
                                                    I z pozdrowieniami do wiyrchu słowo Boze!
                                                  • Gość: ciupazka Re: Po Bozemu!!! IP: *.it-net.pl 01.10.08, 16:44
                                                    Zyjes, cosik cicho siedzis?! Do wierchu!Pzdr.
                                                  • ciupazka2 Re: Na Wielkanoc i po Wielkanocy ... Po Bozemu!!! 15.04.09, 23:35
                                                    Głosąc w Świata syćkie strony
                                                    Ze z mortwyk wstoł Pan!!!
                                                    Alleluja, Alleluja, Alleluja!!!

*******************************
                                                    Kozda dusa ozśpiywano
                                                    Wielbi głośno swego Pana
                                                    A wtóruje dzwon.
                                                    Alleluja, Alleluja, Alleluja!!!
                                                  • Gość: kazik Re: Na Wielkanoc i po Wielkanocy ... Po Bozemu!! IP: 96.18.162.* 16.04.09, 00:02
                                                    sama potwierdzasz i nakazujesz.jak to ladnie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka