meritumek
13.08.15, 01:06
Jak długo jeszcze będziemy to tolerować. Ja kolejny miesiąc wykupiłem losy na loterię i znów nie wygrałem. Myślę, że jest nas więcej. Czy nie pora zażądać, żeby rząd dopłacił za straty, które co tydzień ponosimy? Przecież na to idą ciężko zarobione pieniądze moje, wasze, społeczeństwa. Rząd chyba wie, ze teraz moje losy sa nawet mniej warte, niż za nie zapłaciłem!
Idźmy w ślady frankowiczów. Domagajmy się wyrównania strat. Niech nawet nie będzie 100%. Niech przynajmniej zwrócą 90, to i tak będzie lepiej, niż teraz. Przecież, jeśli odzyskamy nasze stracone pieniądze, to za nie możemy kupić więcej losów. I w końcu możemy coś wygrać i nie być biedniejsi niż Niemcy i Angole. Jak długo Kopacz będzie nas trzymała w takim upodleniu!
Przecież państwo jest bogate kiedy obywatele są bogaci.
Słuchajcie, trzeba się zebrać pod Sejmem przy najbliższej sesji. I to przed wyborami, bo potem o nas zapomną. Niech sie zgłaszają organizatorzy, którzy przygotują transparenty. A może związkowcy podrzucą jakieś opony. Sam nie mam dużego doświadczenia. Proszę o pomoc.