Dodaj do ulubionych

co Kopacz i posłowie wyprawiają ?!!!

13.08.15, 01:06
Jak długo jeszcze będziemy to tolerować. Ja kolejny miesiąc wykupiłem losy na loterię i znów nie wygrałem. Myślę, że jest nas więcej. Czy nie pora zażądać, żeby rząd dopłacił za straty, które co tydzień ponosimy? Przecież na to idą ciężko zarobione pieniądze moje, wasze, społeczeństwa. Rząd chyba wie, ze teraz moje losy sa nawet mniej warte, niż za nie zapłaciłem!

Idźmy w ślady frankowiczów. Domagajmy się wyrównania strat. Niech nawet nie będzie 100%. Niech przynajmniej zwrócą 90, to i tak będzie lepiej, niż teraz. Przecież, jeśli odzyskamy nasze stracone pieniądze, to za nie możemy kupić więcej losów. I w końcu możemy coś wygrać i nie być biedniejsi niż Niemcy i Angole. Jak długo Kopacz będzie nas trzymała w takim upodleniu!
Przecież państwo jest bogate kiedy obywatele są bogaci.

Słuchajcie, trzeba się zebrać pod Sejmem przy najbliższej sesji. I to przed wyborami, bo potem o nas zapomną. Niech sie zgłaszają organizatorzy, którzy przygotują transparenty. A może związkowcy podrzucą jakieś opony. Sam nie mam dużego doświadczenia. Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • przycinek.usa Re: co Kopacz i posłowie wyprawiają ?!!! 15.08.15, 09:45
      Taka demonstracja powinna miec przynajmiej 100 osob i porzadne media, aby wygladalo na tysiace. I koniecznie transparenty. "LOTTO dla mas". He he he. Albo "Darmowe losy". Albo moze nowe przymusowe lotto dla wszystkich obywateli pod haslem - "zyjesz = placisz".

Zatrudnijcie Korwina jako komika, to bedzie szansa, ze sie uda.
      I niech koniecznie niesie transparent. Np. "idzie szansa". smile

• meritumek co Kopacz i posłowie wyprawiają ?!!! 15.08.15, 10:20
        przycinek.usa napisał:

> Taka demonstracja powinna miec przynajmiej 100 osob i porzadne media, aby wygla
        > dalo na tysiace.

Hasła sa OK. Wykorzystamy je, jeśli nie zastrzegasz praw autorskich.
        Twoja kreatywność byłaby cenna dla ruchu. Przyłączasz się?

Doradźcie, który dzień września wybrać na demonstrację, tak żeby jak największa liczba pokrzywdzonych mogła uczestniczyć?

I dlaczego ma nas być tylko setka? Przecież sa nas miliony. Głównie młodzież powinna się oburzać , bo przecież oni, początkujący gracze i studenci sa najbardziej pokrzywdzeni.
        Także emeryci, którzy ostatni grosz z renty lub emerytury inwestują z zaufaniem do instytucji zaufania publicznego, a tu rząd pokazuje im figę!
        • teneska uspokój się 16.08.15, 11:16
          meritumek napisał:

> przycinek.usa napisał:
          >
          > > Taka demonstracja powinna miec przynajmiej 100 osob i porzadne media,
          > > aby wyglądało na tysiące.
          >
          > ..... Przecież sa nas miliony. Głównie młodzież powinna
          > się oburzać ,....
          > Także emeryci, którzy ostatni grosz z renty lub emerytury inwestują.....

Uspokój się, Przecież grają głównie najbiedniejsi, a tych wszyscy maja w głębokim poważaniu. Co innego "frankowicze". To dopiero jest cenny wyborczy target. Bo opiniotwórczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka