Dodaj do ulubionych

Ile jeszcze bedzie marszow pedalow w tym roku?

28.11.05, 07:54
Dawniej nie bylo tyle tego. Owszem, zdarzal sie jakis marsz pedalow raz na dwa
lata ale nie bylo takiego szumu w gazetach! Ale maja gazety temat!
Calkowita PiS-owa ksenofobia i bigoteria. Nie?

Od czasu jak PiS rzadzi, to parady pedalow sa co dwa dni, wahadlowo, raz w
Poznaniu albo w Warszawie. Zupelnie jak marsze wolnosci w Londynie czy
protesty ekologow w Waszyngtonie. Albo demonstracje antywojenne.

Taki zorganizowany zbiorowy nacisk. Zupelnie jakby cos od tego PiSu chcieli.
Czy to jakis nowy trend? Kto to organizuje? Kiedy bedzie nastepny atak?
Chetnie wypytalbym sie jakiegos pedala, ale jak na zlosc nikogo nie znam.

Na marginesie powiem, ze mam takiego sasiada, co ma dwa duze psy zamkniete za
plotem. Te psy ewidentnie nudza sie calymi dniami i lubia nagle wyskakiwac z
krzakow z glosnym warkotem i szczekaniem jak widza jakas laske albo dzieci.
Dzieci piszcza, a laski podskakuja w powietrze, czasem torebka spadnie co
powoduje ewidentny wyraz satysfakcji na obliczach tych dwoch psow chuliganow.
Sa najwyrazniej zadowolone z siebie. Taka z nich rozrywkowa para.
Na mnie nie szczekaja. Denerwuje je jak je ignoruje. Obrazone klada sie na
trawie i patrza z wyrzutem, bo nie chce podskakiwac ze strachu na ich widok.

I tak teraz mysle, czy chlopaki z Mlodziezy Wszechstronnej nie sa dla tych
Pedalow taka laska, albo dzieckiem, co podskakuje na samo haslo o kolejnej
paradzie rowno... tfu, pedalskiej.

Im bardziej dziewice z PiS piszcza albo im bardziej Mlodziez Wszechstronna
podskakuje, tym wieksza satysfakcja u pedalow, ktorych przybywa z kazdym
tygodniem. Za kilka miesiecy okaze sie, ze w Polsce jest milion pedalow i
wszyscy wyjda na ulice rownoczesnie i zabraknie Mlodziezy Wszechstronnej do
plucia i podskakiwania.

Ile trzeba wyciac lasow na Gazete Wyborcza, zeby w PiS-ie zrozumieli, ze
pedalstwo masowo prowokuje PiS?

A kto masowo prowokuje pedalstwo? Lepper! He he he!
No, nikt inny! Przeciez nie oswiecone europejskie PO, nie?
Obserwuj wątek
    • szczurek.polny Re: Ile jeszcze bedzie marszow pedalow w tym roku 28.11.05, 10:02
      Nie znam tych co organizują, ale wiem kto zakazuje!
      Otóż zakazuje marszy Platforma Obywatelska, która
      rządzi w Poznaniu i Gdańsku (tam marsze były przez
      władze lokalne zakazane), a nie zakazuje marszy
      Prawo i Sprawiedliwość (które rządzi na przykład
      w Warszawie, gdzie wczorajszy marsz odbył się za
      zgodą władz).
      Dzielnie w zakazywaniu pomaga Platformie jej polityczny
      partner, czyli pozostający razem z Platformą w opozycji
      do rządu Marcinkiewicza Sojusz Lewicy Demokratyczej.
      O ile się orientuję, to nowi wojewodowie nie zostali
      jeszcze mianowani i obowiązku sprawują dotychczasowi,
      członkowie SLD. Mogą oni decyzję władz miejskich o zakazie
      demonstracji uchylić, ale tego nie czynią - tak jakby
      nie chcieli urazić działaczy zaprzyjaźnionego
      ugrupowania.
      Dlaczego to robią? Nie wiem. Jednak w mojej chorej
      wyobraźni rodzą się różne niepoparte dowodoami
      przypuszczenia. Na przykład nie mogę się pozbyć
      (paranoicznego) wrażenia, że cała ta heca jest
      organizowana przede wszystkim po to, aby w niemieckiej
      telewizji pokazać, jak to w rządzonej przez Prawo
      i Sprawiedliwość Polsce dyskryminuje się pewne
      mniejszości, które gdzie indziej się wspiera.
      No ale to tylko moje urojenia i jak znajdę trochę
      czasu, to pójdę z tym do lekarza.
      • wislok1 Re: Ile jeszcze bedzie marszow pedalow w tym roku 28.11.05, 11:13
        No, myślisz dobrze, to nie urojenia
      • utopia7 Re: Ile jeszcze bedzie marszow pedalow w tym roku 30.11.05, 03:25
        Bedzie ich coraz mniej.Teraz na wiec wybieraja sie
        nekrofile.Ponoc maja przyjsc razem z parnerkami
        W kolejce ustawiaja sie zoofile ktorzy maja dobre uklady w zoo.
        Ma byc natomiast zabronione chodzenie po ulicy ciezarnych,zeby nie
        dyskryminowaly tych ktore lubia inaczej.
        Ostatecznie maja zwolnic wszystkich normalnych-inaczej i zarabiajacych
        inaczej.
    • bush_w_wodzie bo widzisz to jest tak 28.11.05, 10:36
      ze za utrzymaniem czystosci seksualnej najbardziej gardluje kler i starsze
      panie. zazdrosc to paskudne uczucie nie?

troche analogicznie moze byc ze stosunkiem zwolennikow pis do kwestii otwartego
      i niestlumionego homoseksualizmu. na basic instinct nie ma mocnych he he he
    • abram777 Re: Ile jeszcze bedzie marszow pedalow w tym roku 28.11.05, 17:02
      Sądząc po nasileniu protestów społecznych, marszów, itp., to można by zaryzykować twierdzenie, że rządzy komunistów i pseudoliberałów zdecydowanie bardziej odpowiadały homoseksualistom (pedałom) niż rządy Kaczyńskich i PiS-u. Tak sobie myślę: w czym poprzednie rządy zapewniały lepsze warunki do realizacji zasad równości, zwłaszcza w odniesieniu do zasad odmienności preferencji seksualnych?

Statystyki różnie mówią o ilości osób mających odmienne skłonności seksualne. Niektóre mówią o 5% populacji, inne nawet 10%. A więc, jakby tu nie patrzeć, jest to olbrzymia część naszego społeczeństwa. Nie można więc mówić, że zjawiska homoseksualizmu nie ma i można ten problem pomijać.

Oczywiście patrząc z punktu zasad funkcjonowania współczesnego świata każdemu należą się takie same prawa, każdemu przysługuje wolność przekonań, wyznania itd. Zwłaszcza mówią o tym zasady liberalizmu (takiego prawdziwego), gdzie wolność i podmiotowość jednostki jest rzeczą najważniejszą. Czy w Polsce obserwuje się zjawiska brutalnego łamania jakichś praw człowieka, a w tym przypadu, praw ludzi posiadających odmienne skłonności seksualne? Oczywiście nie, ale homoseksualistom nie podoba się, np., że mówi się o ich preferencjach, że są "odmienne". Chcieliby oni, aby bez narażania się na jakieś uwagi, chodzić "za rączkę" na ulicy, całować się publicznie, zawierać związki małżeńskie, wychowywać (adoptowane)dzieci. No tak, a pozostałym, jeśli im się to nie podoba, to są nienowocześni, zacofani, to stare, niemogące już babcie oraz zazdroszczący, bo żyjący w celibacie kler, który, według nich, jest źródłem wszelkiej nietolerancji.

Dla odwrócenia uwagi publicznej, od czasu do czasu rzucane są przez media tematy trudne, natury etycznej, nad którymi społeczeństwo zażarcie dyskutuje. Podobnym takim tematem jest temat aborcji.

Przycinek trafnie zauważył, że do tej pory demonstracje równości odbywały się bardzo rzadko, a po przejęciu władzy przez PiS, takie parady odbywają się co kilka dni. Kto więc organizuje takie mitingi? Bo nie uwierzę, ze względu na ich skalę, że nie jest to zorganizowana akcja i ktoś za wszelką cenę chce utrudnić pierwsze kroki nowemu rządowi odciągając go od spraw naprawdę ważnych, poprzez zajmowanie go rozwiązywaniem problemów natury etycznej? Protesty i demonstracje odbijają się echem w Europie i świecie, i tam nowy rząd polski staje się, poprzez takie relacje, uosobieniem nietolerancji. Czyżby ktoś chciał stworzyć międzynarodową koalicję do walki z rządami PiS?

• szutnik Durnie walczą z durniami. Kretyni vs. kretyni. 28.11.05, 18:16
        > Sądząc po nasileniu protestów społecznych, marszów, itp., to można by
        zaryzykow
        > ać twierdzenie, że rządzy komunistów i pseudoliberałów zdecydowanie bardziej
        od
        > powiadały homoseksualistom (pedałom) niż rządy Kaczyńskich i PiS-u.

Tamte rządy nie wypowiadały się jednoznacznie przeciw homoseksualistom.Ludzie z
        PiS tak. Dlatego nawet jesli zakazuje PO czy SLD, i tak spada na konto PiS, co
        tamci (PO i SLD) bez skrupułów wykorzystują.Sami sobie nawarzyli piwa. W
        kampanii wyborczej szermowali antyhomosiowymi hasłami, licząc na przyciągnięcie
        publiki, no to teraz to piwo trzeba wypić...przyczyna i skutek.

> Przycinek trafnie zauważył, że do tej pory demonstracje równości odbywały się
        > bardzo rzadko, a po przejęciu władzy przez PiS, takie parady odbywają się co
        kil
        > ka dni. Kto więc organizuje takie mitingi? Bo nie uwierzę, ze względu na ich
        >skalę, że nie jest to zorganizowana akcja i ktoś za wszelką cenę chce utrudnić
        >pierwsze kroki nowemu rządowi odciągając go od spraw naprawdę ważnych, poprzez
        >zajmowanie go rozwiązywaniem problemów natury etycznej? Protesty i
        >demonstracje odbijają się echem w Europie i świecie, i tam nowy rząd polski
        >staje się, poprzez takie relacje, uosobieniem nietolerancji.

Kto organizuje? ZACIETRZEWIENIE obu stron. "My Im pokażemy, czyje na wierzchu"
        Tu nie trzeba wywiadów, WSI i tym podobnych. Głupota zakazujących jest równie
        wielka, jak organizatorów "parad równości". A niech sobie idą. Mało tego,
        ochronić ich policyjnie przed skinami. Ale nie wydać zgody na przemarsz
        głównymi ulicami miasta. I wszelkie ekscesy (np. publiczne obnażanie)
        momentalnie karać mandatem za obrażenie moralności.
        Inaczej w świecie dorobią Polsce gębę "niedemokratycznej" - na co właśnie liczą
        Ci, którzy to organizują.
        I dlatego tych parad będzie coraz więcej. To po prostu forma nacisku, a że
        kretyńska? To już inna sprawa. Niestety, wiele władz odmawia pod tak
        idiotycznymi pretekstami, ze jest to po prostu lekceważenie przeciwnika i
        napraszanie się o problemy.
        Władze lokalne wiedzą, że wybory samorządowe w 2006, PiS spróbuje je
        przyspieszyć nawet na wiosnę (póki ma duże poparcie), nastroje społeczne
        skręciły w prawo, więc cynicznie próbują to rozegrać a konto przyszłych
        Wyborów, pokazać jacy to "obrońcy rodziny" ogólnie (bo do tej pory większość
        bronila przede wszystkim WŁASNEJ rodziny, głownie pod kątem dochodowym).
        A homosie też to wiedzą, i prowokują. Wart Pac pałaca - nie żal mi ani jednych,
        ani drugich.
        A skoro ktoś próbuje coś rozgrywać, niech się nie dziwi. Akcja powoduje reakcję.
        To można by spokojnie załatwić, zaprosić na rozmowy tych z Lambdy i innych
        stowarzyszeń homo do URMu, potraktować poważnie, pokazując, że są to obywatele
        jak i inni i z obu stron uszloby powietrze. Najwyraźniej jednak obu stronom
        zależy na zaognieniu sytuacji.
        Więc marszy będzie coraz więcej.
        • szutnik Re: Durnie walczą z durniami. Kretyni vs. kretyni 28.11.05, 18:42
          Jak się ma takich sojuszników:
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3034791.html
          i tylko na ich antenie mówi się otwarcie, to nie ma co liczyć na odpuszczenie
          ze strony homosiów...
      • przycinek.usa Mam lepszy pomysl! 28.11.05, 18:47
        Niedlugo "porozumienie ponad podzialami" podpisze zwiazek zorganizowanego
        pedalstwa z Liga Pomorska, Kongresem Kaszubstwa i RAS.

Dzieki temu beda mogli wystapic o dotacje z Fundacji Batorego, Szumana,
        Kwasniewskiej i gdzie tam jeszcze sa jakies pieniadze "Unijne" do rozdania.

I wtedy beda parady pedalow nago i z rozdawaniem piwa na kazdym rogu.
        Moze beda nawet promocje sprzetu RTV?

Acha, tu jest ladny komentarz Ziemkiewicza i najbardziej spodobalo mi sie w nim
        takie proste podejscie do tematu, zdecydowana kawa na lawe + nazwanie Prof.
        Roberta J. Nowaka "wicerydzykiem".

www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=576

A ja mam calkowita satysfakcje z tego rzadu!
        • abram777 Re: Mam lepszy pomysl! 28.11.05, 20:34
          przycinek.usa napisał:

> Niedlugo "porozumienie ponad podzialami" podpisze zwiazek zorganizowanego
          > pedalstwa z Liga Pomorska, Kongresem Kaszubstwa i RAS.
          >
          > Dzieki temu beda mogli wystapic o dotacje z Fundacji Batorego, Szumana,
          > Kwasniewskiej i gdzie tam jeszcze sa jakies pieniadze "Unijne" do rozdania.
          >
          >
          > I wtedy beda parady pedalow nago i z rozdawaniem piwa na kazdym rogu.
          > Moze beda nawet promocje sprzetu RTV?

Taki piknik w związku z "porozumieniem ponad podziałami" musiałby świetnie wyglądać z lotu ptaka. W środku, za ogrodzeniem działacze targujący się i wydzierający sobie z rąk pieniądze z fundacji, o których wspomniałeś, ubrani jedynie w aksamitne kapelusze i nic poza tym, a na zewnątrz ogrodzenia, szeroki otaczający je, niezwykle ruchliwy kordon, niczym moherowy różnokolorowy dywan, który szczelnie przylgnąwszy do ogrodzenia, jakby chciał jak najwięcej uszczknąć z widoku szpar pomiedzy oczkami gęstej siatki ogrodzenia i rosnącego żywopłotu. Gdzieniegdzie ów okrągły moherowy kobierzec utkany byłby białymy plamkami transparentów i czarnymi punktami kapłanów niosących sprzęt nagłaśniający.
    • damkon Re: Ile jeszcze bedzie marszow pedalow w tym roku 28.11.05, 19:14
      Pan to ma melodie do pisania! Te przyklady z psami, laskami, dziecmi to bardzo
      dobry material na jakas ksiazke.
    • klip-klap gdzie dzialacze sa potrzebni 28.11.05, 21:22
      > Ile trzeba wyciac lasow na Gazete Wyborcza, zeby w PiS-ie zrozumieli, ze
      > pedalstwo masowo prowokuje PiS?

Ci z MW sa jak tresowani, reaguja jak byk na plachte, hehe.

Tak sobie pomyslalem, ze nie bede sie wtracal do dyskusji o homosiach, ale
      znalazlem miejsce, gdzie ich dzialacze by sie przydali, bo to co robia w Polsce
      to tylko szopka i walka o kase.

"26 homoseksualistów aresztowano podczas "zbiorowej ceremonii ślubnej", jaką
      urządzili sobie w hotelu w Zjednoczonych Emiratach Arabskich.

Ze względu na potrzeby śledztwa wobec homoseksualistów zastosowano areszt
      prewencyjny i są oni przesłuchiwani przez władze - dowiedziała się AFP.
      Homoseksualizm w ZEA jest karany zgodnie z prawem szariatu. Homoseksualistom
      grozi pięć lat więzienia i kara batów."
      fakty.interia.pl/news?inf=690376
    • vice_versa SPRZECIW, VOTUM NAUSEUM, TAK NIE WOLNO !!! 29.11.05, 01:49
      Twoje wypowiedzi przycinku przeczytane przez jakiegokolwiek geja byłyby
      odebrane jako przejaw dyskryminacji i pogardy dla homoseksualizmu.

JA mogę być gejem.

I co wynika z tego, że Ty to nazwiesz pedalstwem? Oprócz tego że dajesz mi do
      zrozumienia, że mam odrażające nawyki, że żywisz pogardę dla takich jak ja?
      Myślisz, że mnie zmienisz? Gówno za przeproszeniem wiesz co to jest pedalstwo.
      O czułości, bliskości i wrażliwości nie wspominając. Wykazujesz się tylko
      wrażliwością na poziomie behawioralno-zoologicznym, fobią analną,
      syndromem "dziury" etc.

Więc tak dla porządku:
      1. trochę elementarnego okrzesania
      2. szczypta życzliwości, pedalstwo nie jest zbrodnią przeciw gatunkowi
      ludzkiemu, nie wiem czemu dawać homosiom asumpt do myślenia męczennictwem.
      Homosie myślą o sobie jak o WYKLUCZONYCH a samych siebie traktują jako
      uciemiężonych i upokarzanych, a swoje preferencje i wybór traktują jako
      o "brzemię" które ich skazuje na wykluczenie i naraża na szykany. Twój sposób
      wypowiedzi tylko potwierdza ich sposób postrzegania siebie i wrogiego im
      świata.
      3. odrobina rozwagi i tolerancji (również słownej) dla tych którzy mają pomysł,
      że wszyscy jesteśmy ludźmi i w seksie okazujemy sobie bliskość, bo nie o
      rodzaj "dziury" mówiąc wulgarnie chodzi ani nie o prokreację li tylko.
      4. zgadzam się z tezą, że manify i zakazy mają podtekst polityczny i
      konfrontacyjny. Podobnie uważam, że odpowiedzialność za stan ideologicznej
      wrogości, zogniskowanie sporu i natężenie problemu odpowiedzialne są środowiska
      lewicowe przy czynnym zaangażowaniu PO i mediów.
      Mimo to interwencja Policji w Poznaniu jest skandalem. Po drugiej stronie stały
      osoby publicznie nawołujące do ludobójstwa i zagazowania. "Zrobimy z wami, co
      Hitler zrobił z Żydami" jest zachowaniem zasługujęcym na natychmiastowe
      kolegium i co najmniej 24h na komisariacie. Tymczasem do suk wciągano drugą
      stronę, "homosiowo-równościową". Jeśli uznać że Policja działała w stanie
      szczególnym i nie było czasu na zmianę rozkazów i frontu reagowania to
      późniejsze pójście PiS w zaparte, mówienie o tym że Policja zachowywała się
      wzorcowo, brak deklaracji "PRZYKRO NAM z powodu tego co się stało", jest
      skrajnym brakiem odpowiedzialności ze strony PiS i tylko zaogniło
      spór.Wydawanie zakazów sprzecznych z Konstytucją i których wyegzekwowanie
      możliwe jest jedynie w wyniku wciągania do suk studentów, wolnościowców i
      freeków stoi w rażącej sprzeczności z kompletnym brakiem działań np. w
      przypadku band podpitych szalikowców rozjeżdzających się po meczach środkami
      komunikacji miejskiej.
      Jeśli władza uznaje za większe zagrożenie dla społeczeństwa homosiów i freeków
      to ja mam taką władzę w dużym poważaniu czyli w dupie mówiąc wprost. Bo taka
      władza sama naraża się na śmieszność.
      5. Nie jestem homosiem i być nie zamierzam, ale nie toleruję okazywania pogardy
      innym ludziom ze względu na ich preferencje okazywania bliskości innym ludziom.
      I fobie analne niektórych heteroseksualistów tego nie zmienią. To troglodytyzm.
      • vice_versa SPRZECIW, VOTUM NAUSEUM, TAK NIE WOLNO !!! 29.11.05, 01:59
        Errata: rąbnąłem się jak cholera: kolegia nie istnieją. Wykroczenie z KW czyli
        sąd grodzki z wyrokiem skazującym.
        (Chyba tak. Nie chce mi się sprawdzać usp, bo mi to nie potrzebne do niczego z
        wyjątkiem tego zdania.)
        • przycinek.usa te biedne owieczki ... 29.11.05, 03:00
          Mysmy sie tutaj troche zle zrozumieli.
          Dobra, to potraktujmy przedmiot naszych rozwazan ulgowo i nazwijmy ich
          tymczasowo dla dobra naszego przykladu "owieczkami".

Wiec to jest tak jak z naturalnym prawem do posiadania broni:
          Bron sama w sobie nie jest zla (No chyba, ze jest zle wykonana) -
          Zli sa ci, co jej zle uzywaja.

To samo owieczki. Owieczki nie sa zle same z siebie!
          Sa tylko czasem zle uzywane.

Tutaj mamy jakies zakulisowe machinacje aby jak najwiecej owieczek rzucic
          jednorazowo na rynek ku uciesze zagranicznych srodkow informacyjnych.
          I o to chodzi.

Bo zadna ze stron nie mysli - ani te owieczki, co sa szczerze zbulwersowane
          krytyka swoich malych preferencji seksualnych ani PiS i Giertych, ktorzy sa
          swiecie zbulwersowani cudzymi preferencjami seksualnymi.

No wiec ja jedynie mysle, ze jakos dziwnie te owieczki czesto sie zbiegaja w
          protestujace stada. To tajemnicze zachowanie musi miec jakis zwiazek z pogoda!

Nie znam innego wytlumaczenia tego zjawiska. Po prostu nie wypada myslec, ze
          jakas krzywda im sie straszna dzieje, bo jezeli sie dzieje TERAZ, to dlaczego
          sie nie dzialo rok temu? Albo odwrotnie:
          Skoro dzialo sie rok temu - to dlaczego owieczki ruszyly stadem teraz?
          Moze to jest tak, ze czesc dzialaczy PO zorganizowala pikiety a druga czesc
          dzialaczy PO zadbala aby w Polsce nie dochodzilo do "rownosci"?
          Wiadomo - odpowiedzialnosc spadnie na wladze ogolem, wystarczy spalowac paru
          kibicow i zaraz przypomna sie ludziom czasy WRON. Polityka to gra skojarzen:
          Sto tysiecy obywateli zorientuje sie ze to PO zakazalo parad. Ale milion
          obywateli dojdzie do wniosku, ze PiS to ultrakatolicka anty-owieczkowa rydzykowa
          konserwa, ktora paluje niewinnych kibicow.

W naszym przykladzie owieczki nie sa jakos specjalnie spersonalizowane.
          Przeciez to jest niewazne, czy podetkniemy Mlodziezy Wszechstronnej owieczke,
          czy np. araba. Efekt jest ten sam. Tresowana Mlodziez Wszechstronna podskakuje
          ochoczo w rytm tamtamow Giertychowych. Zieg Heil Herr Roman, idziemy gonic owce.

We Francji i tzw. prawomyslnej czesci Europy role owieczek przejmowali
          efektywnie obywatele mniejszosci religijnych.

Jak to dobrze, ze wymieniamy te tanie mysli w internecie, bo przynajmiej nie ma
          strat w drzewostanie. Kazda strona papierowej prasy zadrukowana dyskusjami n/t
          becikowego, pedalow i parad owieczek to sa stracone bezpowrotnie lasy.

Precz z zakulisowymi organizatorami parad propagowania cudzych preferencji
          seksualnych!

• vice_versa Po pierwsze szacunek, po drugie hierarchia 29.11.05, 11:56
            Cieszę się, że zmieniłeś ton.
            Następnym razem pisz, że chodzi Ci o robienie kwestii politycznej z kochających
            inaczej, a nie pisz o pedałach, bo ich preferencje nie mają tu nic do rzeczy,
            nie wiesz kto Cię czyta.
            Przestajesz być czytelny czy chodzi o fobię analną, czy chodzi o politykę czy o
            gospodarkę. Podobnie w wątku o Piłsudskim, chodzi o historię, ropę, czy
            panagencizm. Jak piszesz, że wszystko się ze sobą wiąże to turlam się ze
            śmiechu, jasne, że się wiąże, ale ranga spraw nie jest taka sama.

Z tego wątku i wątku o Piłsudskim hierarchia wygląda tak: naczelnym wrogiem
            pedalstwo i agenci, bo mają wpływ na politykę, potem polityka bo ma wpływ na
            gospodarkę, potem gospodarka.

Ad meritum:

> No wiec ja jedynie mysle, ze jakos dziwnie te owieczki czesto sie zbiegaja w
            > protestujace stada. To tajemnicze zachowanie musi miec jakis zwiazek z pogoda!
            >
            > Nie znam innego wytlumaczenia tego zjawiska. Po prostu nie wypada myslec, ze
            > jakas krzywda im sie straszna dzieje, bo jezeli sie dzieje TERAZ, to dlaczego
            > sie nie dzialo rok temu?

Bezsporne jest to, że te demonstracje niezadowolenia mają charakter polityczny.
            I są na fali politycznego uniesienia i wpisują się w scenariusz utrzymywania
            gotowości rewolucyjnej. I że za tym stoją środowiska lewackie, media i PO.

Gwoli ścisłości: dwa lata temu kiedy Kaczyński zakazał parady, był silny
            sprzeciw i były protesty. One nie zaczęły się dzisiaj i mają swoją przyczynę w
            publicznym wizerunku jaki zbudował Kaczyński. Budowanie związku przyczynowo-
            skutkowego z anomaliami meteorologicznymi jest dowcipnym chwytem erystycznym,
            ale nie dowodzi szczególnej wnikliwości w kwestiach społecznych. Nie trzeba być
            społecznym guru by rozumieć czemu dzieje się tak jak dziś i kto budował swój
            wizerunek na konfliktowaniu "normalnych" z kochającymi inaczej. Tak na
            marginesie, jeśli popatrzeć na zawartość portali erotycznych to ja nie wiem co
            jest normalniejsze.

Demonstracje homosiowej i feministycznej "równości" były i wcześniej.
            To Kaczyński zrobił z tej krucjaty antyhomosiowej swój publiczny "image".
            To formacja Kaczyńskich swoją nadgorliwością prowadzi do niepotrzebnego
            zaognienia sporu i kształtowania postawy "bitych i uciemiężonych". Gadanie o
            Love Parade w Warszawie jest jak gaworzenie o przeniesieniu karnawału z Rio.

Pomarańczowa alternatywa a po niej różowa istniała zawsze i będzie istnieć, nie
            zauważasz przycinku, robienie z niej głównego przeciwnika ideologicznego jest
            szaleństwem rządzących. Bo rządzący chcą mieć spokój a oni zadzierają z
            najbardziej rzutkimi środowiskami licząc na głosy moherowych beretów. Ty
            mówisz, że to PO. Ja powiem, że PO wypuszcza PiS a PiS w tę ideologiczną
            pułapkę którą sam zastawił wpada. A to którą grupę demonstrantów uważa za
            zagrażających "porządkowi publicznemu" dowodzi wyjątkowej głupoty politycznej
            PiSu, nie PO. PO gra ostro, timing mają do dupy. Stawiali na ogładę gdy w
            społeczeństwie panował nastrój bojowy, teraz prowadzą bój, gdy społeczeństwo
            powiedziało: dajmy szansę Kaczorom.

Dorn nawet werbalnie nie odciął się od działań Policji, widać czuje się bardzo
            niepewnie i zabiega o przychylne przyjęcie wśród policyjnej kadry.

Podobnie to, że myślisz w kategoriach "pedalstwa" samo mówi za siebie. Ja wiem
            że tu nie o homosi chodzi tylko tym bardziej nie rozumiem po co sprowadzać
            kwestię do pedałów.
      • szczurek.polny Re: SPRZECIW, VOTUM NAUSEUM, TAK NIE WOLNO !!! 29.11.05, 10:07
        > I co wynika z tego, że Ty to nazwiesz pedalstwem?
        Ja to odbieram jako wyraz szacunku przycinka dla starych, tradycyjnych form
        pięknego języka polskiego.

Zgadzam się natomiast z twoją, vice_versa, bardzo celną uwagą, że jest wiele
        innych grup, którym członkom bardziej się należy spotkanie z policyjną pałką
        niż nawiedzonym studencikom. Ze swej strony wymienię tylko pijanych kibiców,
        krzyczących 'sieg heil' czy też chodzących w koszulkach z Che Guevarą.
    • robisc Michalkiewicz 30.11.05, 22:35
      Mojżesz ojcem "faszyzmu"?

Przez kraj przetoczyła się fala demonstracji w ramach "reanimacji demokracji"
      porażonej przez nowy rząd. Akurat zbiegły się one w czasie ze zmianami
      personalnymi w tajnych służbach i "rozpoczęciem procedury" odwoływania gen.
      Dukaczewskiego ze stanowiska szefa Wojskowych Służb Informacyjnych, co ma być
      wstępem do likwidacji tej formacji.

Ponieważ tajne służby, a zwłaszcza WSI stanowią najtwardsze jądro naszej młodej
      demokracji, hasło "reanimowania" jej za pomocą marszów równości potwierdza
      powszechne podejrzenia, iż środowiska homoseksualne są zagenturyzowane bardziej
      niż jakiekolwiek inne.

Przy okazji wobec wszystkich, którzy nie uznają potrzeby publicznego
      propagowania homoseksualizmu (co może być wstępem do narzucenia dzieciom
      perwersyjnego instruktażu w publicznych szkołach w ramach tzw. edukacji
      seksualnej), wysunięto zarzut "faszyzmu". Warto w związku z tym przypomnieć, że
      źródłem tych "faszystowskich" przekonań jest Księga Kapłańska Starego
      Testamentu, w której homoseksualizm został przez samego Pana Boga Wszechmogącego
      uznany za "obrzydliwość". Ten "faszystowski" pogląd rozpowszechnił następnie
      Mojżesz, ogłaszając go jako prawo boskie. Czy miotając oskarżenia o "faszyzm",
      homoseksualiści przypadkiem nie za bardzo się rozdokazywali?

STANISŁAW MICHALKIEWICZ

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17007&w=32811705

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka