Dodaj do ulubionych

Pytanie do adminow tego forum

24.04.06, 20:54
Co sie stalo z tym forum, ze juz prawie nikt tutaj nie pisze? To bylo
najciekawsze forum polityczno ekonomiczne, ale niestety mozna juz tak
powiedziec tylko w czasie przeszlym. Moze sam nie zawsze mialem czas
cokolwiek napisac, ale prawie zawsze wieczorem po pracy chetnie czytalem co
ciekawsze watki czy dyskusje. Od pewnego jednak czasu tu nie ma zupelnie
zadnych ciekawych komentarzy. Gdzie podziali sie tacy uczestnicy tego forum
jak Przycinek, Bush_w_wodzie, Vice_versa, Viper, Szutnik i kilku innych
ktorych, komentarze z przyjemnoscia mozna bylo poczytac?
Czy to oznacza juz koniec tego forum? A moze jeszcze cos da sie zrobic?
Obserwuj wątek
    • szutnik Re: Pytanie do adminow tego forum 24.04.06, 21:06
      Ja piszę, gdy mogę. Ostatnio niestey mam niewiele czasu sad
    • robisc Re: Pytanie do adminow tego forum 24.04.06, 23:33
      zwykle po wakacjach forum odzywa;

co do mnie, to napisalem na tym i na innych forach pare ladnych tysiecy postow w
      ciagu 4 obecnosci i w koncu przyszedl przesyt; doszlo do dego coraz
      intensywniejsze zycie zawodowe i mamy efekty;
      ale nie martwcie sie: za pare misiecy moze wroci klip, wiec jest szansa, ze
      stara paczka znowu zbierze sie razem

pzodrawiam,
      robi
    • krzysztofsf Re: Pytanie do adminow tego forum 25.04.06, 08:19
      Sadze, ze wazna jest jakosc a nie ilosc.
      A mniej dyskusji wynika z tego (wg mnie), ze pojawia sie mniej tematow kontrowersyjnych w ktorych jest wyraznie spolaryzowane nastawienie dyskutantow.
      Jest troche tak, jak w tym zarcie o komiwojazerach, gdy siedza w przedziale i zamiast opowiadac pelne dowcipu, wymieniaja tylko ich numery i smieja sie , razem przypomniawszy sobie tresc zwiazana z numerem.
      Pojawi sie cos nowego (dzis w radiu slyszalem ciekawa wypowiedz jednej z szych ZUS pracujacej jednoczsnie w centrum adama Smitha...cssss...nie zapeszajmy) to napewno dyskusje powroca.
      Z tym, ze trzeba pamietac, ze tutaj siedza glownie wolnorynkowcy i eurosceptycy a ich polemisci wola dyskutowac na forach na ktorych czytaja ich rowniez ludzie o niesprecyzowanych pogladach - stad letniosc dyskusji.
    • vice_versa Re: Pytanie do adminow tego forum 26.04.06, 20:40
      Podzielam Twoje zdanie damkon. Uważam ten stan rzeczy za zupełnie naturalny,
      formuły mają to do siebie że się wyczerpują. Szukam też innych źródeł
      inspiracji ekonomicznej, bo obniżył mi się poziom argumentacji.

Ostatni tydzień latałem na paralotni. Chwilowo interesują mnie przeloty powyżej
      100km i noszenia powyżej 3000mnpm. Nie sądzę żeby było o czym pisać. Podobnie
      jednak jak argentynki do pisania o których namawiał mnie bush jest to temat z
      natury rzeczy intymny, euforyczno-ekstatyczny i nieopisywalny na forum.

Pozdrawiam.
    • viper39 Re: Pytanie do adminow tego forum 29.04.06, 01:05
      damkon napisał:

> Co sie stalo z tym forum, ze juz prawie nikt tutaj nie pisze?

powialo nuda i idiotyzmem, rozmowy o niczym, przyjmowanie idiotow do grona,
      itd... to byl powod dla ktorego ja odszedlem, ostatnio LBS mi mowil ze zaczal
      tutaj pisac wiec zagladam tutaj raz na tydzien poczytac LBSa
      masz racje kiedys mozna bylo tutaj poczytac ciekawe rzeczy pisane przez
      ciekawych ludzi, np Ciebie

> To bylo
      > najciekawsze forum polityczno ekonomiczne, ale niestety mozna juz tak
      > powiedziec tylko w czasie przeszlym.

albo cos jest elitarne albo wpuszcza sie roznych oszolomow i ma sie kaszanke,
      sam wiesz jak to jest

zreszta jak czasami czytam cos na forach to mi rece opadaja z paru powodow:
      iwedzy piszacego, antyamerykanizmu, wielbienia socjalizmu...itd

> Moze sam nie zawsze mialem czas
      > cokolwiek napisac, ale prawie zawsze wieczorem po pracy chetnie czytalem co
      > ciekawsze watki czy dyskusje.

widzisz czas to taka rzecz ze dzis moze go nie byc jutro sie znajdzie, ale jak
      juz cos zacznie nieciekawie pachniec... reszte sobie dopowiedz

> Od pewnego jednak czasu tu nie ma zupelnie
      > zadnych ciekawych komentarzy.

bo admini zdecydowali aby byla tutaj chala, wiec ludzie odeszli

> Gdzie podziali sie tacy uczestnicy tego forum
      > jak Przycinek, Bush_w_wodzie, Vice_versa, Viper, Szutnik i kilku innych
      > ktorych, komentarze z przyjemnoscia mozna bylo poczytac?

przycinek sie pare razy skompromitowal sie musi w ciszy przelknac zabe
      busza gdzies widzialem chyba na GOSPODARKA
      ja czasami pisuje na SWIAT
      LBS wiem ze nie ma czasu
      Reszty nie wiem...

> Czy to oznacza juz koniec tego forum? A moze jeszcze cos da sie zrobic?

jesli cenzura gazety zrezygnuje z wtykania nosa w fora prywatne oraz zrobi sie
      z tego forum cos bardzo excluzywnego klubu, to moze cos z tego wyjdzie

ja nie pisze bo postawilem kiedys warunek, ktorego nie spelniono
      (dzis odpowiadam Tobie bo ciekawie pisales)
      zycze powodzenia damkon
      • mala20033 Re: Pytanie do adminow tego forum 30.04.06, 03:10
        Wpadlam przez przypadek..zdiecie jest bomba.
        Jak nagranie po angielsku pewnego "polytykaaa" z Samoobrony...w Brukseli.
      • vice_versa Re: Pytanie do adminow tego forum 30.04.06, 12:14
        Viper, miło Cię widzieć.
        Nie wiem czemu uważasz, że kiedy pojawiają się na forum osoby o krańcowo
        różnych poglądach od Twoich to to dowodzi zmiany profilu forum.
        Nie rozumiem tego, że uważasz że oni w większym stopniu kształtują to forum
        błazenadą niż Ty rozsądkiem.

Nie można też od żaby oczekiwać żeby szczekała. Podobnie od adminów nie można
        oczekiwać by banowali każdego spammera który Tobie czy mnie się nie spodoba.
        Po prostu nasze odczucia mogą się różnić. To jest dokładnie ta sama kwestia
        która była przy wyborze motto forum: forum i władza NIE SĄ demokratyczne.

Powiem więcej, ja też miewam taki problem, vide sprawa kotki behemotki. Nie mam
        po tej rozmowie niesmaku, ja po prostu intencjonalnie chciałem, żeby panna
        uznała że forum nie jest dla niej bo jej poglądy nie spotykają się ze
        zrozumieniem. Mam alergię na pewien poziom dyskusji i mam do tego powody.
        Reszta jest strategią, środkiem osiągnięcia celu.

Mam wrażenie, że o ile z cel pt "usunięcie kogoś z forum" może być racjonalny i
        usprawiedliwiony, o tyle strategia pt "proszenie kogoś o interwencję" przy
        braku środków oddziaływania na tego kogoś jest mocno wątpliwa... Sankcja
        ostateczna "odchodzę bo mnie nie chcą" jest oddaniem pola barbarzyńcom.

Wild uważał że kiedy ludzie zaczynają się z nim zgadzać to to jest powód do
        największego niepokoju. Myślisz inaczej?

Pozdrawiam
        • viper39 Re: Pytanie do adminow tego forum 30.04.06, 13:15
          vice_versa napisał:

> Viper, miło Cię widzieć.

czesc

> Nie wiem czemu uważasz, że kiedy pojawiają się na forum osoby o krańcowo
          > różnych poglądach od Twoich to to dowodzi zmiany profilu forum.

mylisz sie, busz-wodny ma inne poglady i z nim moge spierac sie do rana, ale
          gosc ma wiedze i odpowiada argumentami na argumenty
          nie znosze idiotycznego antyamerykanizmu i KLAMSTW, moze Tobie to jest obojetne
          ale mnie nie, poza tym obniza poziom dyskusji
          wpuszczanie idiotow typu johnxxv=feluisak (nie felusiak bo to inna osoba), i
          innych podrobek spycha rozmowy na poziom goovna

> Nie rozumiem tego, że uważasz że oni w większym stopniu kształtują to forum
          > błazenadą niż Ty rozsądkiem.

VV oni juz to forum "WYKSZTALTOWALI", dlatego damkon zadal pytanie

>
          > Nie można też od żaby oczekiwać żeby szczekała.

ale mozna ja odeslac do sadzawki

> Podobnie od adminów nie można
          > oczekiwać by banowali każdego spammera który Tobie czy mnie się nie spodoba.

mozna, od tego sa, mozna forum zamknac tez, i nie wpuszczac holoty, bo inaczej
          powstanie koalicja pis-samoobrona (hihihi), a ja nie lubie obnizac standardow

> Po prostu nasze odczucia mogą się różnić. To jest dokładnie ta sama kwestia
          > która była przy wyborze motto forum: forum i władza NIE SĄ demokratyczne.

alez motto forum pokazalo ze demokracja istnieje wiekszosc wybrala i juz, poza
          tym motto to jest malo wazny epizod, w polityce nazywa sie to kompromis.

> Powiem więcej, ja też miewam taki problem, vide sprawa kotki behemotki. Nie
          mam
          > po tej rozmowie niesmaku, ja po prostu intencjonalnie chciałem, żeby panna
          > uznała że forum nie jest dla niej bo jej poglądy nie spotykają się ze
          > zrozumieniem.

czy ty wierzysz w garbate aniolki? widzisz musisz zrozumiec ze jest wiele osob
          ktore przychodzi zrobic zadyme a inne maja placone aby robic zadyme,

Mam alergię na pewien poziom dyskusji i mam do tego powody.
          > Reszta jest strategią, środkiem osiągnięcia celu.
          >
          > Mam wrażenie, że o ile z cel pt "usunięcie kogoś z forum" może być racjonalny
          i
          >
          > usprawiedliwiony, o tyle strategia pt "proszenie kogoś o interwencję" przy
          > braku środków oddziaływania na tego kogoś jest mocno wątpliwa... Sankcja
          > ostateczna "odchodzę bo mnie nie chcą" jest oddaniem pola barbarzyńcom.
          >
          > Wild uważał że kiedy ludzie zaczynają się z nim zgadzać to to jest powód do
          > największego niepokoju. Myślisz inaczej?
          >
          > Pozdrawiam
          • viper39 cholera polecialo za szybko - dokonczenie 30.04.06, 13:27
            viper39 napisał:

> vice_versa napisał:
            >

> > Powiem więcej, ja też miewam taki problem, vide sprawa kotki behemotki. N
            > ie
            > mam
            > > po tej rozmowie niesmaku, ja po prostu intencjonalnie chciałem, żeby pann
            > a
            > > uznała że forum nie jest dla niej bo jej poglądy nie spotykają się ze
            > > zrozumieniem.
            >
            czy ty wierzysz w garbate aniolki? widzisz musisz zrozumiec ze jest wiele osob
            ktore przychodzi zrobic zadyme a inne maja placone aby robic zadyme,
            kazde z tych forow to dla niektorych ksztaltowanie swiatopogladu, sa ludzie
            ktorzy czytajac wyrabiaja sobie opinie o czyms, my wyrazajacy opinie czasami
            pomagamy komus podjac decyzje w jakim kierunki dana osoba skieruje swoje
            poglady, TO WLASNIE O TO CHODZI aby opinia BYLA SLUSZNA DLA TYCH KTORYM PLACA
            ABY PREZENTOWAC SLUSZNE OPINIE NAWET NA FORACH!!!
            a nie posluszne fora rozbijac

> Mam alergię na pewien poziom dyskusji i mam do tego powody.
            > > Reszta jest strategią, środkiem osiągnięcia celu.

nie masz racje, wiesz dlaczego? bo tu nie mozna wykorzystac wszystkich
            atrybutow, slowo pisane niestety nie zawsze dochodzi do osob z zakutymi lbami,
            lub inna agenda, np zadyma, lub ludzi ktorzy maja placone aby opnie byly sluszne

> >
            > > Mam wrażenie, że o ile z cel pt "usunięcie kogoś z forum" może być racjon
            > alny i
            > > usprawiedliwiony, o tyle strategia pt "proszenie kogoś o interwencję" prz
            > y
            > > braku środków oddziaływania na tego kogoś jest mocno wątpliwa... Sankcja
            > > ostateczna "odchodzę bo mnie nie chcą" jest oddaniem pola barbarzyńcom.

widzisz tu sie mylisz, ja jesli uwazam ze nie ma miejsca na dyskusje wychodze,
            i albo gdzies indziej dyskutuje albo olewam, to ktos nie skorzysta z mojej
            wiedzy, to ktos straci, bo ja skorzystam z wiedzy ludzi napewno, no moze nie
            tutaj ale gdzies indziej, taki juz jestem
            a wiec kto traci?

> > Wild uważał że kiedy ludzie zaczynają się z nim zgadzać to to jest powód
            > do
            > > największego niepokoju. Myślisz inaczej?

wiesz mialem na studiach dziewczyne bardzo oczytana, ktora walila opiniami
            roznych slawnych ludzi, bardzo madry profesor powiedzial jej jedno " czy ty
            dziecko potrafisz miec swoja opinie, bez podpierania sie czyims nazwiskiem?"
            ja buduje swoj swiat na swoich opiniach czasami zgadzajac sie z "madrymi" tego
            swiata a czasami zgadzajac sie z kolega z podworka bo on tez moze cos madrego
            powiedziec
            nazwisko ma mniejsze dla mnie znaczenie bo ja potrafie sam myslec i sam budowac
            swoje opinie (sorry Wild)

> > Pozdrawiam

tez pozdrawiam
          • feluisak Moja riposta do niejakiego Vipera39 06.05.06, 03:02
            > mozna, od tego sa, mozna forum zamknac tez, i nie wpuszczac holoty, bo
            inaczej
            > powstanie koalicja pis-samoobrona (hihihi), a ja nie lubie obnizac standardow

Mnie zawsze u ciebie zadziwialo najbardziej to absolutnie doskonaly brak
            jakiegokolwiek samokrytycyzmu. Podejrzewam, ze skrzetnie pousuawales ze swego
            domu (?) wszelkie lustra....
            Dokladnie wszystko negatywne, co zarzucasz interlokutorom nie tylko na tym
            forum sam posiadasz w przytlaczajacym nadmiarze, ot chciazby przyklad
            ze ""studentka"" nie potrafiaca myslec samodzielnie....ty gdy napiszesz juz
            cos ""samodzielnego"" to jest to nie tylko beznadziejnie idiotyczne, ale
            rowniez pozbawione jakichkowlwiek standardow przyzwoitosci- wymyslalels juz
            chyba na forach Swiat, Polonia, Gospodarka, PiG (czy ktores pominalem?)
            wszystkim po kolei wszelkimi najgorszymi inwektywami. Co komiczne, jestes przy
            tym niezachwainie przkonany o swej wszechuniwersalnej wiedzy, madrosci i
            zyciowym sprycie.
            A gdy siegasz (surprise, surprise) do "zrodel" to sa to dokladnie zrodla
            przystajace do twego dennego poziomu intelektu jak i kultury.
            Nie bez kozery sam sie tu kiedys stwerdziles, ze jestes uwazany za niewygodnego
            na tym forum, podobno ze wzgledy na twe poglady. jak zwykle zinterpretowales
            oczywiste fakty na swoja tradycyjna manke- ty nie jestes niewygodny ze wzgledu
            na swe poglady, tylko po prostu niewielu ludzi lubi sie ponizac do dyskusji ze
            schamialym i przemadrzalym glupkiem.
            Mimo ze ty wielokrotnie bez powodu ublizales a ja nie zaczynalem z wlasnej
            inicjatywy kretynskiej wymiany ciosow, to dzis musze odejsc od reguly. To
            znaczy biorac rzecz dokladnie, nie bede tobie ublizal, tylko wystawie ci
            bezplatna diagnoze.....schamialy, zgorzknialy chlopek-roztropek z
            malomiasteczkowa mentalnoscia i sposobem wyslawiania sie , rzucony jakim
            pokracznym zrzadzeniam losu dokraju ktorego nigdy nie rozumial, nie rozumie i
            nigdy do konca nie zrozumie, rozkraczony miedzy Polska (ktora dawno rozumiec
            juz przestal) i Ameryka w pokracznym szpagacie i czujacy jak mu sie i tu i tam
            usuwaja spod piet resztki gruntu....az wreszczie ten bolesny akt dobiegnie do
            smutnego konca, a symbolicznie urwane jajca wyladuja w bezkresnych glebiach
            oceanu......
            Milego nieuchronnego przebudzenia.
            • viper39 Re: Moja riposta do niejakiego Vipera39 07.05.06, 01:24
              feluisak napisał:

pomijajac te wypociny (nigdy nic madrego nie napisales)twoje
              farmazon=feluisak=johnxxv i jeszcze pare innych nickow (nie myla sie tobie te
              wszystkie nicki ktore tworzysz? eee nie odpowiadaj mnie to zwisa) widzisz boli
              cie jedno operatorze koparki recznej, ze nie wspomniano nic o tobie a ktos
              zapytal o mnie miedzy innymi
              wiesz dlaczego tak sie stalo? jak kiedys zrozumiesz (w co watpie) to bedzie to
              duuuuzy postep w twoje edukacji
              • feluisak Re: Moja riposta do niejakiego Vipera39 07.05.06, 03:50
                viper39 napisał:

ze nie wspomniano nic o tobie a ktos
                > zapytal o mnie miedzy innymi
                > wiesz dlaczego tak sie stalo?

Jak zwykle w bufonskim samozadowoleniu nie przyszlo ci nawet do glowiny, ze
                moze to dlatego ze ty tylko pod tym jednym nickiem napisales kilkaset razy
                wiecej postow niz ja pod tymi przez ciebie wyimaginowanymi?
                A nie dlatego ze napisales chocby jedna madra rzecz,no bo przeciez nie
                napisales ?
                I kolejny paradoks- balwochwalczo zabujany w "kapitalizmie" stworzyles wokol
                siebie (ani chybi korzystajac z rzadowych subsydiow) socjalistyczny bubble,
                ktory pozwala ci spedzac dziesiatki godzina na polskich forach .....
              • feluisak O tej perle zapomnialem 11.05.06, 14:51
                viper39 napisał:

> ben-oni napisał:
                >
                > > Amerykanie nie oszukują ale w USA bezrobotny, który jest bez pracy dłużej
                > niż
                > > 12 miesiecy jest wykreślany z ewidencji.
                > gluptas jestes koles, nie moga wykreslac po 12 miesiacach nikogo bo
                bezrobocie
                > jest wyplacane przez 24 miesiace
                >
                > oszolomow nie brakuje nigdzie.

Sam zarzucasz innym niekompetencje, niewiedze, glupote i wszystko co ci slina
                na jezyk przyniesie a jednoczesnie sam popisujesz sie brakiem podstawowych
                informacji w temacie. Mniej niz zero. Szkoda slow.
          • damkon Re: Pytanie do adminow tego forum 31.05.06, 01:28
            Nie sadze, ze wykluczanie kogokolwiek z forum jest dobrym pomyslem, nawet
            jezeli ten ktos pisze calkowicie bez sensu. Wazne jest tylko, zeby zachowana
            byla odpowiednia forma prowadzonych rozmow, tzn. zeby byly przestrzegane pewne
            zasady, ktore mozna znalezc np. w ogolniedostepnej netykiecie forum GW.
            Najlepszym sposobem reagowania na watki obrazliwe, prowokujace, nieciekawe itp.
            jest ich ignorowanie.
        • lastboyscout Re: Pytanie do adminow tego forum 01.05.06, 23:34
          >>Podobnie od adminów nie można oczekiwać by banowali każdego spammera który
          Tobie czy mnie się nie spodoba. <<<

Pozwole sobie podsunac ci cos do przemyslenia, chocby z tej racji, ze
          zaprosilem tu kiedys ciebie i kilku innych nieglupich ludzi.
          Ja sobie mysle tak: admini to WLADZA. I wladza jest wtedy dobra kiedy realizuje
          potrzeby WSZYSTKICH swoich obywateli/uczestnikow forum. Jezeli wladza zezwala
          na personalny atak na OSOBISTE poglady lub styl pisania to znaczy, ze wladza ma
          w tym SWOJ interes. Wtedy to NIE JEST wladza tylko komuna a jej uczestnicy to
          aparatczycy lub w najlepszym razie uzyteczni idioci. I mysle tez sobie, ze
          nieprzypadkowo to forum jest tak bardzo antyamerykanskie. I nie dziwie sie temu
          bo to jest GAZETA WYBORCZA. I uwazam, ze mozna tu pisac jak dlugo admini i
          aparatyczycy pozwalaja pisac a jak nie pozwalaja to trzeba im samemu pozwolic
          pisac cos madrego ... cos MADREGO, he, he smile smile smile
        • feluisak Odpowiedz do Adminow tego Forum 06.05.06, 03:07
          vice_versa napisał:

i
          >
          > usprawiedliwiony, o tyle strategia pt "proszenie kogoś o interwencję" przy
          > braku środków oddziaływania na tego kogoś jest mocno wątpliwa... Sankcja
          > ostateczna "odchodzę bo mnie nie chcą" jest oddaniem pola barbarzyńcom.
          >
          A czy Ty moglbys mi zrobic mala grzecznosc i przeczytac (dla siebie) kilka
          postow Jacka (Vipera39) i tak obiektywnie zastanowic sie nad tym co i w jaki
          sposob ten facet pisze? Bo ja mam wrazenie ze Ty nigdy sie nie wglebiles w
          posty tego dyskutanta, ktory z taka luboscia lata po forach wszelakich i
          wypisuje do adminow by natychmiast usuwali posty tego czy tmtego tylko dlatego,
          ze maja poglad odmienny niz wspommniany Jacek ( co w rzeczywistosci sprowadza
          sie zawsze do tego, ze osmielili sie wypowiedzic krytycznie o USA).
          Dzikuje i pozdrawiam.
    • bush_w_wodzie Re: Pytanie do adminow tego forum 06.05.06, 01:11
      witaj damkon. dziekuje za zyczliwe wzmiankowanie.

moja opini jest taka ze jestesmy teraz w takiej fazie cyklu socjo-ekonomicznego
      ze nastroje sie uspokajaja. a pisanie na forach na ogol wyplywa ze zlego
      nastroju wlasnie... w pewnym rozumieniu tych slow

moim zdaniem warto wziac troche czasu wolnego od pisania. odswiezyc
      spojrzenie... mam wrazenie ze ta stabilizacja i wzglednie dobra ogolna
      koniunktura ktora teraz mamy nie potrwa zbyt dlugo. sadze ze to forum ozyje
      zanim ta koniunktura sie skonczy

lacze pozdrowienia
      • viper39 damkon, nie ma pytan, wszystko jest jasne 20.05.06, 13:49
        bush_w_wodzie napisał:

> witaj damkon. dziekuje za zyczliwe wzmiankowanie.
        >
        > moja opini jest taka ze jestesmy teraz w takiej fazie cyklu socjo-
        ekonomicznego
        > ze nastroje sie uspokajaja. a pisanie na forach na ogol wyplywa ze zlego
        > nastroju wlasnie... w pewnym rozumieniu tych slow
        >
        > moim zdaniem warto wziac troche czasu wolnego od pisania. odswiezyc
        > spojrzenie... mam wrazenie ze ta stabilizacja i wzglednie dobra ogolna
        > koniunktura ktora teraz mamy nie potrwa zbyt dlugo. sadze ze to forum ozyje
        > zanim ta koniunktura sie skonczy
        >
        > lacze pozdrowienia
        >

mam ubaw...
        czasami 1 czasami 2 posty dziennie, wyrazny spadek ze 100-200 dziennie, a niby
        forum ma wiecej ludzi (wystarczy jedno zepsute jablko aby zaczelo gnic wszystko)

damkon to jest probka tego jak mozna rozwalic calkiem niezle forum, wpuszcza
        sie smieci ze sloma w butach sila od pluga oderwane a reszta to jak w rzadzie
        Polskim (patrz pis i lepper/gietrych), a bylo to forum gdzie ludzie
        przychodzili po porady

nasuwa sie pytanie,
        -komu zalezy aby tak bylo?
        odpowiedz raczej wszyscy znaja

zycie jest piekne i bezlitosne nie miesza sie perfum z gownem bo gowno i tak
        bedzie smierdziec jak gowno ale za to perfumy zmienia zapach na gowniany

moze kiedys ktos zrozumie ze elity sa po to aby nie mieszaly sie z ludem bo
        wychodzi socjalizm, elita jak sama nazwa wskazuje to nie wszyscy ale garstka
        ludzi i o tym trzeba pamietac
        to jest obrazek i tego forum i calej Polski, czyli elity Polskie musza sie
        jeszcze duuuuuuuuuuuuuuuuuuzo uczyc, aby wogole do tego pretendowac

PS. busz pisze sie nie dlatego ze jest zle ale dlatego ze ma sie cos do
        napisania

tez lacze pozdrowienia
        • abram777 Viper, piszesz o gównie... 22.05.06, 14:28
          viper39 napisał:

> damkon to jest probka tego jak mozna rozwalic calkiem niezle forum, wpuszcza
          > sie smieci ze sloma w butach sila od pluga oderwane

Witam. Sam kilka razy wypowiadałem się na tym forum i teraz zastanawiam się czy pisząc, i czasem nie zgadzając się z "jedynie słusznym" kierunkiem, reprezentowanym przez moich adwersarzy, nie zasłużyłem na Twoje miano. A Ty się dziwisz, że ludzie mniej piszą... Czy Twoim zdaniem, to forum, powinno zamknąć się w kręgu "towarzystwa wzajemnej adoracji"?

> zycie jest piekne i bezlitosne nie miesza sie perfum z gownem bo gowno i tak
          > bedzie smierdziec jak gowno ale za to perfumy zmienia zapach na gowniany

Zgadzam się, że życie jest piękne. Zgadzam się również, że bezlitosne, bowiem zapach gówna, którym tak się brzydzisz, jako jeden z zapachów podstawowych, wykorzystywany jest do produkcji najwspanialszych perfum, a Ty wdychasz go i pieścisz swoje zmysły, nieświadomy, że wdychasz także gówno.

Nie rozumiem Twojego wstrętu do gówna. Gówno jest nieodłączną częścią życia. Najpiękniejsi ludzie, najmądrzejsi z mędrców, uwielbiani artyści, wszyscy oni, oprócz dzieł prezentowanych w świetle jupiterów, na łamach gazet, tworzą również zwykłe, najzwyklejsze gówno. Dosłownie i w przenośni. Gówno jest wspaniałym orężem "intelygentów" i "elyt", którym można obrzucić i zniszczyć przeciwnika. To broń, dzięki ktorej wygrano już niejedną batalię.

Gówno to życie. Śmierdzące, niechciane i nielubiane gówno tkwi w naszej naturze. W mojej i Twojej i nie pozbędziesz się go, choćbyś nie wiem jak chciał. Nie wierzysz? Wystrugaj więc kołek i zatkaj mocno sobie tyłek. Po kilku dniach gówno rozerwie Twój nadęty brzuch, tak jak w przeszłości niejednokrotnie gówno rozrywało okowy uciskających go rządów czyniąc rewolucje.

Nie można odcinać się od gówna. Gówno trzeba zaakceptować. Zrozumiano to już dawno i wymyślono demokrację. A wszystko po to, aby gówno miało ujście i nie tworzyło ciśnień, które mogłbyby zagrozić elitom. Niestety część naszych elit nie może zrozumieć "fizjologii" władzy. A może część naszych elit świadomie dąży do obstrukcji, aby gówno znowu zrobiło za nich robotę...?
          • lastboyscout Re: Viper, piszesz o gównie... 22.05.06, 16:19
            Uffffff !
            Chyba nikt jeszcze tak dosadnie nie nazwal tego co tu zrobili John Pachnacy i
            Koteczek z gorliwym wsparciem Klipa! smile smile smile

Rozumiem twoja mysl i zgadzam sie z twoja bardzo obrazowo ilustrowana
            opinia(he he!), ze gowno JEST i ze NIE MOZNA tego zakorkowac .

Mysle jednak, ze ta emocjonalna ale potrzebna dyskusja wchodzi w bledny zaulek.

Warto ostatecznie rozstrzygnac czy to Viper (przy moim pelnym poparciu)
            chce tworzyc towarzystwo wzajemnej adoracji czy sie mu wlasnie przeciwstawia?

Olbrzmia wiekszosc wypowiedzi na tym forum jest skrajnie antyamerykanska,
            faktycznie sprowadza do wyszukiwania niewybrednych, fanatycznych argumentow
            przepowiadajacych rychly upadek USA i praktycznie sprowadza sie jedynie do
            przepowiedni jak szybko ma to nastapic.
            Nudne to ale chwytliwe i latwe do tworzenia.
            Jednak Viper sie temu nie przeciwstawial ograniczajac sie jedynie do
            przedstawiania swoich ODMIENNYCH pogladow.
            Przyszli jednak John Pachnacy (vel itd.itp.) i Koteczek i stwierdzili, ze u
            Vipera i jemu podobnych (dzien dobry smile) smierdzi w domu, nie wolno pisac tutaj
            dobrze o Ameryce (niedobrze wolno), czlowiek wyksztalcony=madry, he he smile ,
            nie wolno uzywac innego stylu pisania niz intelygentni a w ogole to ja i mi
            podobni mamy spadac z tego forum.
            KLIP gorliwie poparl taki personalny atak wiec zostali tu sami fanatycy upadku
            USA i komunisci i dlatego forum zrobilo KLAPE bo rozmowa w towarzystwie
            wzajemnej adoracji musi tak samo nudna jak bolszewickie plenum.

Trzeba teraz zapytac: DLACZEGO tak sie stalo?
            W mojej opinii w tej sprawie ZA DUZO bylo WLADZY, ktorej jak to zwykle bywa z
            wladza, popierdolilo sie administrowanie forum z administrowaniem NAMI
            (calkowicie wylaczam tu Robiego, ktory fantastycznie wypelnia swoja role).

Niestety nie widze rozwiazania tego problemu skoro jestesmy skazani na dyktat
            wladzy, ktorej nie mozmy ani wybrac ani skrytykowac a juz na pewno wplynac na
            jej swiadomosc.
            Pisac wiec tutaj do jakby podpisywac sie pod tym czego chce wladza.
            Ja odpadam. Nie znam sie na tym...

• bush_w_wodzie z calym szacunkiem 22.05.06, 17:40
              bzdury panowie piszecie. trudno mi mowic za innych ale - z tego co wiemy - klip
              jest zajety i robi jest zajety. przycinek nie moze nadazyc z montowaniem
              komputerow. w moim przypadku inne zainteresowania wygraly chwilowo z pisaniem -
              nie tylko an tym forum ale i na innych. dorabianie teorii do zmeczenia materialu
              jest dla mnie smieszne.
              • lastboyscout Re: z calym szacunkiem 22.05.06, 17:52
                >>jest dla mnie smieszne

Jest ekstra, jest EKSTRA (tak jak ma tutaj byc)... wiec o co mi chodzi? wink
                • szutnik Re: z calym szacunkiem 22.05.06, 17:59
                  Ja ograniczyłem pisanie, bo w tej chwili myślę raczej o czekającej mnie
                  operacji. Wpadam w wolnych chwilach i coś krótkiego wpisuję. Jak już będę
                  rekonwalescentem w domu, pewnie znajdę więcej czasu, na razie mam co innego na
                  glowie.
                  PZDR
                  • abram777 Życzę zdrowia i trzymam kciuki 22.05.06, 18:33
                  • lastboyscout Re: z calym szacunkiem 22.05.06, 18:52
                    Mimo, ze ma w czesci tematow odmienne zdanie od ciebie z cala pasja czytam twoje
                    wywazone i interesujace wypowiedzi.
                    Wroc jak najszybciej na forum w calej pelni zdrowia, czego ci serdecznie zycze
                    (jezeli mjoglym byc w czymkolwiek pomocny, daj znac).
                • bush_w_wodzie Re: z calym szacunkiem 22.05.06, 17:59
                  lastboyscout napisał(a):

> >>jest dla mnie smieszne
                  >
                  > Jest ekstra, jest EKSTRA (tak jak ma tutaj byc)... wiec o co mi chodzi? wink

sam sie zastanwiam o co ci chodzi. wg moich obserwacji motorem tego forum byl
                  gleboki krytycyzm uczestnikow w stosunku do rzadow sld eurosceptycyzm i niechec
                  do dzialan nbp oraz do tzw elit. a teraz kaczynscy lepper i giertych ukradli
                  show. mozemy teraz ogladac wdrazanie naszej forumowej mysli w zycie. nic
                  dziwnego ze zrobilo sie lyso he he.

`antyamerykanizm' stracil takze racje bytu odkad sie okazalo ze `new world
                  order' zakopal sie w irackich ruchomych piaskach az po sama szyje

pytanie co zrobi dolar jest nadal interesujace
                  • lastboyscout Re: z calym szacunkiem 22.05.06, 18:32
                    >>wg moich obserwacji motorem tego forum byl gleboki krytycyzm uczestnikow w
                    stosunku do rzadow sld eurosceptycyzm i niechec do dzialan nbp oraz do tzw elit.<<

Tez tego oczekiwalem ale to tematy uboczne, wrecz sladowe.

> `antyamerykanizm' stracil takze racje bytu odkad sie okazalo ze `new world
                    > order' zakopal sie w irackich ruchomych piaskach az po sama szyje

Jakie to ma znaczenie czy bedzie sie grzebac Busha w piasku czy topic w wodzie?
                    Wazne aby bylo na temat...
                    Prawda, Bush_? wink

> pytanie co zrobi dolar jest nadal interesujace<

Tak, TEZ interesujace.

P.S. Zawsze zastanawialem sie dlaczego Amerykanie pojmuja liberala jako niemal
                    komuniste ... teraz juz wiem.

• bush_w_wodzie Re: z calym szacunkiem 22.05.06, 18:56
                      lastboyscout napisał(a):

> >>wg moich obserwacji motorem tego forum byl gleboki krytycyzm uczestni
                      > kow w
                      > stosunku do rzadow sld eurosceptycyzm i niechec do dzialan nbp oraz do tzw elit
                      > .<<
                      >
                      > Tez tego oczekiwalem ale to tematy uboczne, wrecz sladowe.
                      >

teraz juz tak

>
                      > > `antyamerykanizm' stracil takze racje bytu odkad sie okazalo ze `new worl
                      > d
                      > > order' zakopal sie w irackich ruchomych piaskach az po sama szyje
                      >
                      > Jakie to ma znaczenie czy bedzie sie grzebac Busha w piasku czy topic w wodzie?
                      > Wazne aby bylo na temat...
                      > Prawda, Bush_? wink
                      >

dokladnie. nie znosze neo-cons i tego nie ukrywam. z antyamerykanizmem ma to
                      tyle wspolnego co niechec do pis z antypolskoscia

>
                      > > pytanie co zrobi dolar jest nadal interesujace<
                      >
                      > Tak, TEZ interesujace.
                      >

dla mnie w tej chcwili najbardziej interesujace

>
                      >
                      > P.S. Zawsze zastanawialem sie dlaczego Amerykanie pojmuja liberala jako niemal
                      > komuniste ... teraz juz wiem.
                      >

nie moze byc. wyglada na to ze amerykanie powierzaja rzady `niemal komunistom'
                      calkiem czesto. mowiac szczerze tematyka rzekomego antyamerykanizmu stracila dla
                      mnie aktualnosc i atrakcyjnosc. po prostu ze spraw amerykanskich interesuje mnie
                      obecnie tylko rozwoj sytuacji na rynku pieniadza.
                      • lastboyscout Re: z calym szacunkiem 22.05.06, 19:16
                        > >>wg moich obserwacji motorem tego forum byl gleboki krytycyzm
                        >uczestnikow w stosunku do rzadow sld eurosceptycyzm i niechec do dzialan nbp
                        >oraz do tzw elit
                        > > Tez tego oczekiwalem ale to tematy uboczne, wrecz sladowe.
                        > teraz juz tak

Zdecyduj sie Bush_ czy jest TUTAJ w koncu ekstra czy nie jest ?

>z antyamerykanizmem ma to
                        > tyle wspolnego co niechec do pis z antypolskoscia

..stwierdzil: BUSH_W_WODZIE wink

> > > pytanie co zrobi dolar jest nadal interesujace<
                        > > Tak, TEZ interesujace.
                        > > DLA MNIE w tej chwili najbardziej interesujace

No wiem, ze NAJBARDZIEJ.

>>wyglada na to ze amerykanie powierzaja rzady `niemal komunistom'
                        > calkiem czesto.

To mna rzadza liberalowie? smile Ci od Balcerowicza?!!!!!!!
                        Jeeeezuuuu, wyjezdzam ale gdzie ja sie teraz podzieje?! wink

• bush_w_wodzie Re: z calym szacunkiem 22.05.06, 19:22
                          lastboyscout napisał(a):

> > >>wg moich obserwacji motorem tego forum byl gleboki krytycyzm
                          > >uczestnikow w stosunku do rzadow sld eurosceptycyzm i niechec do dzialan n
                          > bp
                          > >oraz do tzw elit
                          > > > Tez tego oczekiwalem ale to tematy uboczne, wrecz sladowe.
                          >
                          >
                          > > teraz juz tak
                          >
                          > Zdecyduj sie Bush_ czy jest TUTAJ w koncu ekstra czy nie jest ?
                          >

jest na tyle ekstra ze czasem tu pisuje ale nie na tyle bym pisal czesto

>
                          > >z antyamerykanizmem ma to
                          > > tyle wspolnego co niechec do pis z antypolskoscia
                          >
                          > ..stwierdzil: BUSH_W_WODZIE wink
                          >

lenin = partia ale bush nie rowna sie usa

>
                          > >>wyglada na to ze amerykanie powierzaja rzady `niemal komunistom'
                          > > calkiem czesto.
                          >
                          > To mna rzadza liberalowie? smile Ci od Balcerowicza?!!!!!!!
                          > Jeeeezuuuu, wyjezdzam ale gdzie ja sie teraz podzieje?! wink
                          >

sadzilem ze amerykanie mowiac `liberals' maja na mysli swoich liberals.
                          takich jak clinton. malo tego. wydawalo mi sie takze ze wiekszosc amerykanow
                          wcale o balcerowiczu nie slyszala.
                          • lastboyscout Re: z calym szacunkiem 22.05.06, 19:43
                            No wiec tak:

TO JEST forum LIBERALOW.

Liberal Bush_w_wodzie uwaza, ze w Polsce rzadza tacy sami liberalowie jak rzadza
                            w USA.

Wedlug Busha_w_Wodzie Ameryka sie zawali z powodu rzadow tych liberalow wiec
                            logicznym jest, ze dokladnie to samo wydarzy sie z Polska.

Pytaniem JEST: DLACZEGO Bush_w_Wodzie JEST wiec liberalem i chce doprowadzic
                            zniszczenia kraju?

P.S.
                            Czemu Clinton byl/jest liberalem?
                            • bush_w_wodzie Re: z calym szacunkiem 22.05.06, 19:54
                              sorry. nie rozumiem nic z tego co napisales. do zobaczenia.
                              • lastboyscout Re: z calym szacunkiem 22.05.06, 20:05
                                Do zobaczenia.
            • abram777 Re: Viper, piszesz o gównie... 22.05.06, 18:29
              Witaj LBS. Cieszę się, że odpowiadasz.

Moja "rozprawa o gównie", choć złożona na ręce Vipera, bo to on ryszył tą "kupę", tyczy się oczywiście szerszego zjawiska, jakie obserwuje się w naszym kraju, a nie tylko arogancji jednego z uczestników forum. Otóż, od pewnego czasu, niezwykle modnym wśród wielu osób, zapewne na gruncie niedowartościowania i potęgi zakompleksień, stała się samozwańcza przynależność do elit. Niestety, elitarności owej nie można zaobserwować ani po sposobie wypowiedzi takich ludzi, ani rodzaju użytych argumentów, ani oczywistej kulturze osobistej, jaką powinny cechować się elity. Natomiast najczęstszą cechą nowoelitarnych dyskutantów jest agresja, choćby wobec biednych i mniej wykształconych, którzy jako mniej wartościowi, ośmielają się np. inaczej głosować niż chcieli samozwańcy. Do codziennej mowy przedostały takie określenia jak: "moherowe berety", ciemnogrod itp. Także i tu, na tym forum, pojawiały się głosy typu: dlaczego głoś wyborczy moherowej babci ma taką samą wagę jak głos profesora. Głosy takie, to nic innego jak struganie sobie wcześniej wspomnianego kołka, dla zatkania pewnego ujścia. Nie można dzielić narodu. Nie można ufać polityków nawołujących do podziałów. A zwłaszcza nie można ufać tym politykom, którzy nawołują do podziałów i mają zarazem wpływ na media, bo oni mogą uczynić największą krzywdę Polsce.
              • lastboyscout Re: Viper, piszesz o gównie... 22.05.06, 18:49
                Tak to bardzo aktualny i wazny temat, zwlaszcza dotyczacy nas Polakow, zawsze
                nietolerancyjnych i ekspresowo dzisiaj zmieniajacych starych Bogow na nowych.
                Przyznam, ze sam jestem tym przesiakniety ale (na szczescie!) rowniez bardzo na
                to uczulony. Chociaz mam pelne przekonanie, ze kierunki rozwoju moze nadac tylko
                elita to NIKT tej elity nie moze wykreowac ani powolac. Elitarnosc wynika z
                EFEKTOW dzialania a nie deklaracji. Elita to naturalnie i nieustannie
                zmieniajaca sie grupa ludzi, na ktorej proces tworzenia NIKT nie moze miec
                jakiegokolwiek wplywu.
                Stad wlasnie nie wolno nikomu samozwanczo sie powolywac na piedestal, nikogo
                personalnie negowac za innosc a wrecz nawolywac do usuniecia poza margines.
                Jakiekolwiek zdepolaryzowanie srodowiska odbija sie bardzo niekorzystnie na nim
                samym co wlasnie Z ZALEM zauwazam na tym forum.
                Pozdrawiam.
                • viper39 Re: Viper, piszesz o gównie... 23.05.06, 01:40
                  sie masz LBS
                  fajnie Cie poczytac...

ale do rzeczy,
                  Abram chyba uwaznie mnie nie przeczytales, a wiec raz jeszcze, ja nie mam nic
                  przeciwko polemice, z buszem do gardla sobie skakalismy, bylo fajnie ostro ale
                  na temat, wielu ludzi ma inne zdanie niz ja, ja wyrobilem sobie swoje z mojej
                  pozycji, raz jeszcze nie mam problemu z odmiennymi zdaniami, mam problem z
                  antyamerykanizmem

poza tym abram, swietna rozprawka o gownie, nie bylo moim celem "slizgac" sie
                  na tym temacie, no ale podobalo mi sie

busz fajne wymowki, kazdy z ludzi ktorzy sie odezwali ma jakas wymowke aby nie
                  pisac

jak powiedzialem wczesniej nie pisze sie bo sie musi, ale dlatego ze ma sie cos
                  do napisania i najwazniejsze KTOS MOZE TO PRZECZYTAC DOCENIC OCENIC
                  WYPOWIEDZIEC SIE NA TEN TEMAT, NO I JESLI TO NIE JEST OBOJETNE!!!!! NIKOMU
                  to wlasnie osiagnieto cel
                  tu pojawila sie obojetnosc na pisanie na tym forum, bo utowrzylo sie towarzycho
                  ktore mialo to samo zdanie!!! (lub bardzo podobne, do chorku wstapili idioci
                  typu johnxxv czy feluisak <nie mylic z felusiakiem> i inne jego nicki)

no moze przesadzilem, bo przycinek sam sie zaplatal w swoje przepowiednie i juz
                  nie wie sam jak sie z tego wygrzebac, a jego przepowiednie o dramatycznym
                  spadku wartosci $$ sa juz conajmniej smieszne, zaczynam podejrzewac ze gosc nie
                  ma pojecia wogole co pisze, nie umie polaczyc ekonomii z polityka, zdarza sie

nic koncze, hmmmm jaka tu wymowke strzelic?...heheh.. ja nie pisze bo nie mam
                  nic do powiedzenia...heheh

aaa poptrzcie, gdyby nie ja ile mniej postow by tutaj bylo?

pozdrowienia
                  szutnik wracaj szybko do zdrowia
                  • przycinek.usa kilka slow wyjasnienia. 23.05.06, 06:37
                    "no moze przesadzilem, bo przycinek sam sie zaplatal w swoje przepowiednie i
                    juz nie wie sam jak sie z tego wygrzebac, a jego przepowiednie o dramatycznym
                    spadku wartosci $$ sa juz conajmniej smieszne, zaczynam podejrzewac ze gosc nie
                    ma pojecia wogole co pisze, nie umie polaczyc ekonomii z polityka, zdarza sie"

Slimaku, wez sobie zobacz na wykres i porownaj z datami wypowiedzi.
                    Kompletna strata czasu do Ciebie pisac.

Spotykam sie tutaj z pewnym brakiem zrozumienia - przyklejacie mi
                    latke "antyamerykanizmu" i wlasnie dlatego postanowilem dac sobie spokoj z
                    forum. Po co mi to?

Jako admin osobiscie was wszystkich zapewniam, ze nie ma tutaj z zadnej cenzury
                    i jak sobie chcecie piepszyc trzy po trzy - to zapraszam serdecznie. Kazdy
                    wstydzi sie za siebie.

A Ty Viper wez sie czlowieku uczciwie za jakis biznes albo sprzatanie, bo od
                    nadmiaru wolnego czasu woda sodowa bije ci do glowki.

• heimer Re: kilka slow wyjasnienia. 23.05.06, 10:18
                      przycinek.usa napisał:

> Spotykam sie tutaj z pewnym brakiem zrozumienia - przyklejacie mi
                      > latke "antyamerykanizmu" ....

WHAT?!?!?!?!
                      Ty masz latke antyamerykanizmu ?!?!?!?
                      To jaka mam ja smile (latka wiadomego producenta of course)
                    • viper39 Re: kilka slow wyjasnienia. 25.05.06, 03:08
                      przycinek.usa napisał:

> "no moze przesadzilem, bo przycinek sam sie zaplatal w swoje przepowiednie i
                      > juz nie wie sam jak sie z tego wygrzebac, a jego przepowiednie o dramatycznym
                      > spadku wartosci $$ sa juz conajmniej smieszne, zaczynam podejrzewac ze gosc
                      nie
                      > ma pojecia wogole co pisze, nie umie polaczyc ekonomii z polityka, zdarza sie"
                      >
                      >
                      >
                      > Slimaku, wez sobie zobacz na wykres i porownaj z datami wypowiedzi.
                      > Kompletna strata czasu do Ciebie pisac.

widze zwierzyniec sie zrobil, no to odpowiem tak na slimaka
                      przycinek dzieciole jeden jakbys umial wykresy czytac, to bys nie osmieszal sie
                      tak czesto
                      poczytaj sobie przycinek swoje wypowiedzi ktore miales 2 lata temu 1.5 roku
                      temu itd... takie przepowiednie to i gorale moga walnac nie znajacy sie wogole
                      na "wykresach", "panie bydzie padac" (kiedy? kiedys)
                      jak powiedzialem nie masz pojecia dlaczego U$D stoi tam gdzie stoi

> Spotykam sie tutaj z pewnym brakiem zrozumienia - przyklejacie mi
                      > latke "antyamerykanizmu" i wlasnie dlatego postanowilem dac sobie spokoj z
                      > forum. Po co mi to?
                      >
                      >
                      > Jako admin osobiscie was wszystkich zapewniam, ze nie ma tutaj z zadnej
                      cenzury
                      > i jak sobie chcecie piepszyc trzy po trzy - to zapraszam serdecznie. Kazdy
                      > wstydzi sie za siebie.

wink))) widac po tobie nikt przeciez ciebie nie wycina
                      ale my nie mowimy o takiej cenzurze
                      poza tym poczytaj sobie pytanie pare razy abys zrozumial o czym tak dokladnie
                      mowi damkon i o co pyta

> A Ty Viper wez sie czlowieku uczciwie za jakis biznes albo sprzatanie, bo od
                      > nadmiaru wolnego czasu woda sodowa bije ci do glowki.

biznes i praca mi idzie niezle wcale nie narzekam, od sprzatania mam takich jak
                      ty przycinek, popatrz na ilosc moich postow a na ilosc tego co ty tutaj
                      naprodukowales (pamietaj liczy sie jakos a nie ilosc napisanych slow)
                      za to w twoich postach widac duzo bardzo duzo niemocy i zlosci na to ze nie
                      umiesz sobie dac rady z tematem, i to pewnie przenosi sie na twoje "real" zycie

a teraz dla abrama
                      co by nie powiedziec, ludzie przestali pisac, powody sa podobne, choc nie
                      wszyscy sie do nich przyznac chca (wymowki busza mi sie podobaja najbardziej,
                      choc nie wierze w zadna)
                      forum zrobilo sie miejsce wzajemnej adoracji paru gosci i juz... ile mozna
                      slodzic jeden drugiemu?

tematy
                      - upada dolar
                      - duze zadluzenie USA
                      - jeszcze wiecej upadl dolar
                      - zadluzenie zwiekszylo sie o ________ (tu mozna walnac sobie liczby)
                      - w USA bija murzynow
                      - itd
                      jakie to ma znaczenie? dla przecientego amerykanina niski dolar to np teraz
                      przedklada sie na niskie bezrobocie, na wiekszy export itd..
                      USA krytyki sie nie boi, ja sie krytyki nie boje, nie znosze krytykanctwa i
                      idiotycznego udowadniania ze mieszkam w szambie (USA) bo jesli USA to szambo to
                      co jest poza granicami USA?
                      jesli tutaj jest tak zle to dlaczego np przycinek nie wyjedzie? albo nie
                      ucieknie z USA cale 10 mil Polakow? a za nimi 280 mil Amerykanow?
                      odpowiedz w sumie kazdy zna
                      tak samo jak kazdy zna odpowiedz na pytanie dlaczego co miesiac z Polski
                      wyjezdza 25 tys mlodych wyedukowanych Polakow

ta.... mozna popatrzec na ferrari i powiedziec phiiii... ten samochod jest do
                      niczego bo ma taki brzydki zolty kolor wole swoja fioletowa syrenke...
                      gratuluje hipokryzji coniektorym

wine za upadek na pysk tego forum ponosa: robisc, klip i przycinek, nikt inny,
                      bo to oni sa adminami tego forum, czyli to oni dopusicli do obnizenia lotow
                      tego forum, nie forumowicze, jesli tego nie rozumie ktos tzn ze nie ma pojecia
                      o byciu managerem, za kleske zawsze odpowiadaja wodzowie a nie wojownicy,
                      wojownikow mozna zmienic, dyktatorow zmienic jak widac nie mozna (np forum GW)

zycze dobrej nocy
                      • przycinek.usa pokaz klase Viperku 29.05.06, 09:29
                        "wine za upadek na pysk tego forum ponosa: robisc, klip i przycinek, nikt inny,
                        bo to oni sa adminami tego forum, czyli to oni dopusicli do obnizenia lotow
                        tego forum, nie forumowicze,"

Dziekuje Viper za te wspaniale wywody. Podnosisz poziom forum.
                        Ja natomiast nie podnosze poziomu tego forum, poniewaz nie tne Twoich
                        wypowiedzi. A moze powinienem? Co?

Odpowiedz mi Viperku na to pytanie:
                        Czy zasluzyles sobie Viperku na cenzure?
                        Zwlaszcza tymi wypowiedziami o gownie?

No popisz sie jeszcze czyms rownie interesujacym.
                        Podnies poziom forum.
                        • feluisak Re: pokaz klase Viperku 30.05.06, 17:56
                          > Dziekuje Viper za te wspaniale wywody. Podnosisz poziom forum.

Hehe smile))

Autor: viper39
                          Data: 22.05.06, 02:29 + dodaj do ulubionych wątków

wiem reniferka ze nie zrozumiesz, w USA za przestepstwa sie karze ludzi, jak
                          trzeba to ida do wiezienia, czy miesci sie tobie to w tej pustej lepetynie?
                          pewnie nie, dlatego widzisz w USA przestepczosc spada od lat i od jakichs
                          pieciu lat jest mniejsza niz w europie
                          wiem to akurat zmiescic sie w twojej glowce nie moze

twoja reniferka glupota nie zna granic, ale czy musisz udowadniac to kazdym
                          swoim wpisem?

Lub tak:

Pilne ...kagan do budy!!!
                          Data: 21.05.06, 13:04 + dodaj do ulubionych wątków

--------------------------------------------------------------------------------
                          zorbathegreek napisał:

> Drogi i czesto go nie ma...

kagan debilu nikt ciebie nie pytal a zdanie, idz wez tabletki bo widze znow
                          idiotyzmy wygadujesz
                          kagan do budy!!!
                          • lastboyscout Re: pokaz klase Viperku 30.05.06, 19:32
                            Prosilem Cie kiedys abys usunal swoje motto jako fatalna na tym forum parafraze
                            naszego motta i zgodziles sie na to.
                            Chcialbym cie poprosic o cos jeszcze.
                            Czy nie moglbys pojsc przykladem przede wszystkim Abrama777, Przycinka a nawet
                            Busha_w_wodzie, ktorzy z szacunku do swojej i innych pracy wyciszaja
                            niepotrzebnie wprowadzone tu personalne wojny, szowinizm i inwektywy?
                            Warto.
                            Dziekuje.
                          • damkon Re: pokaz klase Viperku 31.05.06, 01:22
                            Nie znalem do tej pory tych wypowiedzi Vipera i sadze, ze na pewno nie naleza
                            one do najbardziej udanych jego komentarzy. Pamietam jednak z drugiej strony
                            caly szereg ciekawych jego opinii, ktore pozwolily mi wyrobic sobie o nim dobre
                            zdanie.
                            • feluisak Re: pokaz klase Viperku 31.05.06, 20:57
                              damkon napisał:

Pamietam jednak z drugiej strony
                              > caly szereg ciekawych jego opinii, ktore pozwolily mi wyrobic sobie o nim
                              dobre
                              >
                              > zdanie.

Bardzo dobrze.
                              Jak bedziesz kiedys mial chwilke czasu i dobre checi, to prosze odszukaj mi ze
                              3-4 takie ciekawe opinie i zacytuj lub podaj linkk. Chetnie poczytam, bo z
                              kolei ja takich po prostu nie pamietam. Dziekuje z gory.
                              Pozdro.

>
      • damkon Re: Pytanie do adminow tego forum 31.05.06, 01:18
        Nie wydaje mi sie, ze "uspienie" tego forum zalezy w duzym stopniu od dobrej
        koniunktury i pewnego uspokojenia emocji forumowiczow w zwiazku z wejsciem w
        pewna faze cyklu socjoekonomicznego tak jak Pan to napisal. Trudno mi dokladnie
        okreslic tego przyczyne, ale wedlug mnie ma ono zwiazek ze znacznym spadkiem
        aktywnosci administratorow tego forum. Do "podgrzania" rozmowy wystarczy moim
        zdaniem juz tylko odpowiednie jej moderowanie.
    • abram777 Krótka analiza... 24.05.06, 12:15
      Rzeczywiście to forum dostało zadyszki. A szkoda, bo admini, dzięki swej olbrzymiej pracy, stworzyli na łamach, nikt chyba nie zaprzeczy, tendencyjnej Gazety Wyborczej, forum, do którego, ze względu na jego wysoki poziom, zaglądali i nadal zaglądają (bo to chyba choroba, ale jedna z tych dobrych) dyskutancji o najróżniejszych przekonaniach politycznych z całego świata. Mimo zdarzających się oczywistych wypowiedzi tzw. "sponsorowanych", można było tu spotkać także "perełki", które czytało się z zapartym tchem. Jakie mogą być przyczyny tego zastoju?

Czy może to być reakcja na aresję niektórych forumowiczów? Czytając niektóre wypowiedzi, nawet w tym wątku, spotyka się się niejednokrotne wzajemne ataki, pretensje, krytykowanie odmienności orientacji geopolitycznej itp. Czy taka agresja i wzajemne uprzedzenia mogą rozbić to forum? Myślę, że nie. Jest raczej mało prawdopodobne, aby wszyscy obrazili się naraz.

Bush ma swoją teorię:

> trudno mi mowic za innych ale - z tego co wiemy - klip
      > jest zajety i robi jest zajety. przycinek nie moze nadazyc z montowaniem
      > komputerow. w moim przypadku inne zainteresowania wygraly chwilowo z pisaniem -
      > nie tylko an tym forum ale i na innych.

No tak, a pozostali? Wszyscy tak nagle postanowili wziąć się do pracy? Trudno w to uwierzyć, ale może tak jest. A może jest inna przyczyna. W innym poście Bush mówi także:

> moja opini jest taka ze jestesmy teraz w takiej fazie cyklu socjo-ekonomicznego
      > ze nastroje sie uspokajaja. a pisanie na forach na ogol wyplywa ze zlego
      > nastroju wlasnie... w pewnym rozumieniu tych slow
      >
      > moim zdaniem warto wziac troche czasu wolnego od pisania. odswiezyc
      > spojrzenie... mam wrazenie ze ta stabilizacja i wzglednie dobra ogolna
      > koniunktura ktora teraz mamy nie potrwa zbyt dlugo. sadze ze to forum ozyje
      > zanim ta koniunktura sie skonczy

A więc nie sprawdziły się apokaliptyczne wizje katastrofy gospodarczej i politycznej, całkowitej ruiny państwa, przepowiadane przez wielu tu piszących, od chwili perturbacji związanych z tworzeniem się nowego rządu. Stabilizacja i względnie dobra koniunktura, o której mówi Bush, raczej nie zachęcają do wypowiedzi tych, którzy wcześniej tak zajadle udzielali się w krytyce. Myślę, że poczucie błędu, a kto wie czy nawet wstydu za swą postawę, jest najważniejszym powodem nieuczestniczenia w życiu forum niektórych. Ale koniunktura ma naturę cykliczną i zapewne kiedyś się odmieni. Krytykujący zawsze będą więc mieli powody do wyrażania swoich negatywnych opinii. Mam nadzieję jednak, że będzie to tylko i wyłącznie krytyka rzeczowa i konstruktywna.

Pojawiły się tutaj zarzuty o cenzurę. Ja, choć napisałem kilka kontrowersyjnych słów, nie spotkałem się nigdy z żadną cenzurą. Z atakiem tak, ale nie z cenzurą. Wszystkie moje posty w całości trafiały na forum.

Być może jest jeszcze jedna przyczyna. Być może nowe idzie, lecz ja sam w to nie wierzę...

Wspomniałem wcześniej o wysokim poziomie dyskusji wśród piszących tu osób. Nie przeszkadza to jednak, aby ciągle dążyć, aby poziom ten był jeszcze wyższy. Chciałbym w tym celu zaproponować adminom, aby symbolicznie nagradzać naprawdę wartościowe wypowiedzi umieszczając je np. w wątku pt. "Wypowiedź tygodnia" lub też "Wypowiedź miesiąca" tuż pod wątkiem "Kto jest kim na tym forum". Może wyróżnienie takie zachęciłoby do wypowiedzi pełnych i dobrze skonstruowanych. Pewnie najwięcej takich wyróżnień zdobyłby Przycinek (przynajmniej ja podziwiam go za jego talent i olbrzymią energię), to jednak wielu, wielu innych, wcale mu nie ustępuje.

Pozdrawiam wszystkich
      • feluisak Re: Krótka analiza... 24.05.06, 17:29
        -A moze forum wygaslo bo dwa przeciwstawne obozy okopaly sie w rowach i nie ma
        juz jak dobrac sie przeciwnikowi do skory? Zadna ze stron nie ustapi, w
        zaslepieniu nie dostrzegajac nawet faktow oczywistych?

-A moze forum upadlo, wypowiedzi fachowcow na niezlym poziomie wzbogacane byly
        okazjonalnie prysznicem z rzadkiego gowna, takiego jak to umieeszczone pod
        spodem? ( A wlasnie, ktos tu mia wczesniej l wywiad o gownie, kto to ?)

Data: 22.05.06, 02:29 + dodaj do ulubionych wątków

wiem reniferka ze nie zrozumiesz, w USA za przestepstwa sie karze ludzi, jak
        trzeba to ida do wiezienia, czy miesci sie tobie to w tej pustej lepetynie?
        pewnie nie, dlatego widzisz w USA przestepczosc spada od lat i od jakichs
        pieciu lat jest mniejsza niz w europie
        wiem to akurat zmiescic sie w twojej glowce nie moze

twoja reniferka glupota nie zna granic, ale czy musisz udowadniac to kazdym
        swoim wpisem?

Lub tak:

Pilne ...kagan do budy!!!
        Data: 21.05.06, 13:04 + dodaj do ulubionych wątków

--------------------------------------------------------------------------------
        zorbathegreek napisał:

> Drogi i czesto go nie ma...

kagan debilu nikt ciebie nie pytal a zdanie, idz wez tabletki bo widze znow
        idiotyzmy wygadujesz
        kagan do budy!!!
      • bush_w_wodzie uscislenia 24.05.06, 18:59
        abram777 napisał:

>
        > A więc nie sprawdziły się apokaliptyczne wizje katastrofy gospodarczej i
        > politycznej, całkowitej ruiny państwa, przepowiadane przez wielu tu
        > piszących, od chwili perturbacji związanych z tworzeniem się nowego rządu.

scisle rzecz biorac wiecej katastrofizmu na tym forum wiazalo sie z:

-akcesja polski do ue
        -polityka nbp
        -upadkiem dolara i skurczem monetarnym

co do mozliwej degrengolady panstwa wskutek zlych rzadow to takie rzeczy sa
        rozciagniete w czasie. na razie mamy etap zawlaszczania panstwa przez
        `politykow' ligi samopis. nastepny bedzie etap `reform' a cykl polityczny
        zakonczy dlugi okres zaprzeczania faktom rozpaczliwych prob utrzymania sie przy
        wladzy i wreszcie prob wyszarpania ile sie da zanim nastepcy wyrzuca.

> Stabilizacja i względ nie dobra koniunktura, o której mówi Bush,
        > raczej nie zachęcają do wypowiedzi tych, którzy wcześniej tak
        > zajadle udzielali się w krytyce.

dobra koniunktura o ktorej mowie jest zjawskiem globalnym i gospodarczym a nie
        lokalnym i politycznym. dobry czas polska zawdziecza dodatkowo temu co ludzie i
        firmy wypracowali wczesniej i otwarciu rynkow europejskich (w tym niektorych
        rynkow pracy). dobra koniunkture mozna wykorzystac dobrze reformujac panstwo i
        wspierajac przedsiebiorczosc lub zle dreptajac w miejscu i rozdmuchujac
        administracje i instytucje kontrolno-represyjne. tyle o apektach gospodarczych.

ale sa tez aspekty natury estetyczno-swiatopogladowej. z pozoru wyglada to
        niewinnie ze rzadzaca partia i urzedm prezydenta zawladnely bliznieta
        jedojajowe. z pozoru nie ma znaczenia ze obietnice wyborcze zwu=cyieskich partii
        okazaly sie klamstwem. z pozoru nie ma zanczenia ze pis laczy sie w trudzie
        rzadzenia z `partia o sb-ckich korzeniach (wch slow kaczynskiego) i doprowadza
        do powierzenia funkcji premiera czlowiekowi karanemu m.in. za udzial w linczu na
        urzedniku panstwowym. z pozoru nie ma znaczenia pogarda niedokonczonego prawnika
        ziobry dla fachowych prawnikow czy to ze maly jarek wyciera sobie buzie sedziami
        trybunalu konstytucyjnego ktorym do piet nie dorasta. z pozoru to wszystko nie
        ma wielkiego znaczenia. z pozoru

> Myślę, że poczucie błędu, a kto wie czy nawet wstydu za swą postawę,
        > jest najważniejszym powodem ni
        > euczestniczenia w życiu forum niektórych.

takze wyrazilem taki poglad choc go rozumiem dokladnie przeciwnie. na tym forum
        dominowaly poglady zbiezne z pogladami ligi samopis i trudno sie dziwic ze ich
        wdrozenie wielu zawstydza
      • damkon Re: Krótka analiza... 31.05.06, 01:20
        Ciekawy to pomysl, jednak moim zdaniem ukryty jest w nim takze mechanizm
        samodestrukcji, poniewaz trudno jest wyznaczyc kogos obiektywnego do oceny
        poszczegolnych watkow, zas jezeli mialaby taka ocena forme plebiscytu to bylaby
        jedynie przejawem osobistych sympatii czy uprzedzen. Moze jednak warto
        sprobowac? W takim razie niech Pan jako pomyslodawca poprowadzi osobny watek
        najciekawszych forumowych wypowiedzi.
        • abram777 Re: Krótka analiza... 31.05.06, 17:59
          damkon napisał:

> Ciekawy to pomysl, jednak moim zdaniem ukryty jest w nim takze mechanizm
          > samodestrukcji, poniewaz trudno jest wyznaczyc kogos obiektywnego do oceny
          > poszczegolnych watkow, zas jezeli mialaby taka ocena forme plebiscytu to bylaby
          >
          > jedynie przejawem osobistych sympatii czy uprzedzen. Moze jednak warto
          > sprobowac? W takim razie niech Pan jako pomyslodawca poprowadzi osobny watek
          > najciekawszych forumowych wypowiedzi.

Nie, nie powinno być żadnego mechanizmu samodestrukcji. Taką przynajmniej mam nadzieję. Zwycięzcą będzie ten autor, pod którego tekstem podpisze się najwięcej czytających. I to wszystko. Czysta demokracja. Może się uda... Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
    • kot_behemot8 do vice versy i lastboyscatua (czy jak mu tam jest 26.05.06, 15:59
      Moje gratulacje, chłopaki. Czytając wasze posty w tym wątku mało nie wpadłam
      pod kompa ze śmiechusmile Dżizas, takiego popisu megalomanii i autokreacji dawno
      już nie czytałam. Pewno już nie pamiętacie, ale cała afera mojego
      rzekomego "antyamerykanizmu" (hi hi hi) zaczeła się od popisów koszarowego
      humoru w wykonaniu dwóch małych obszczymurków (to o was, dodam dla jasności) a
      następnie ordynarnego kłamstwa jednego z nich - za które to buractwo
      zostali jakże słusznie wyśmiani. Prostaki z was chłopcy i tyle, ten temat
      zamknięty (chyba że w końcu zdedcydujecie się przeprosić.. ..
      spoko, żartowałam tylko).
      Niemniej uważajcie z ostrymi narzędziami - takie nadęte postacie jak wy po
      przekłuciu mogą peknąć i hałas będzie straszny, o smrodzie nie wspominając smile))
      Natomiast mój "antyamerykanizm" to zupełnie inna sprawa.
      Najwyraźniej waszym zdaniem o Hameryce wolno mówić tylko na klęczkach zaś każdy
      głos krytyczny to "antyamerykanizm" zasługujący na przegonienie z forum za
      pomocą wszelkich dostępnych sił i środków. Pewno i tak tego nie zrozumiecie,
      ale wyobraźcie sobie że "antyamerykanizm" to pogląd dokładnie tak samo
      uprawniony jak proamerykanizm, co gorsza - socjalistyczne poglądy na gospodarkę
      są tak samo uprawnione jak liberalne. Tak wiem, taki pogląd to dla was szok
      światopoglądowy, bo wy zatrzymaliście się w rozwoju na poziomie wczesnego
      bolszewizmu. Nie wiecie, że liczy się tylko klasa dyskutanta i umiejętność
      bronienia swoich racji, czasy "jedynej słusznej prawdy", liberalnej czy
      socjalistycznej już dawno mineły. Wy dwaj w waszymi kłamstwami i dowcipami o
      orgazmach daleko w dyskusji nie zajedziecie i nawet budowane na siłę kółko
      wzajemnej adoracji wam nie pomoże.
      A co do mnie...
      Z największą przyjemnością napiszę kiedyś coś "antyamerykańskiego". Choćby
      tylko po to, by pośmiać się z waszych odpowiedzi.
      Nie zaszkodzi też od czasu do czasu przekłuć ten megalomański balonik który
      sobie wzajemnie pompujecie.
      Zarzut antyamerykanizmu w tak prymitywnym rozumieniu jak w waszym przyjmuję z
      dumą, bo choć Amerykę lubię i cenię, to widzę w niej mnóstwo rzeczy wartych
      krytyki.
      W tej chwili nie piszę, bo nie mam czasu. Ale nic nie trwa wiecznie... wasze
      samozadowolenie także. Kiedyś coś znowu napiszę.
      Dziękuję za oklaskiwink (uwaga: to była ironia, nie nadymać się!)
      Acha, jeszcze jedno na koniec: czytuję to forum gdy mam czas, bo oprócz kilku
      buraków jest tu wielu inteligentnych ludzi. Niestety ostatnio buraki pisują
      częściej od innych. Przykre.
      • lastboyscout Re: do vice versy i lastboyscatua (czy jak mu tam 26.05.06, 16:27
        To JUZ WIECIE Panowie KTO, CO i DLACZEGO zrobil z tym forum?

Wazny dla mnie cytat:
        ..."i jestem szczesliwy, ze chcecie tu jeszcze pisac"... Robi

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17007&w=19866279&a=19909019
        • forall4a Re: do vice versy i lastboyscatua (czy jak mu tam 29.05.06, 11:33
          Potwierdzacie, ze na medycynie znacie.
        • jagoo Re: do vice versy i lastboyscatua (czy jak mu tam 01.06.06, 12:55
          lastboyscout napisał(a):

> To JUZ WIECIE Panowie KTO, CO i DLACZEGO zrobil z tym forum?
          >
          >
          > Wazny dla mnie cytat:
          > ..."i jestem szczesliwy, ze chcecie tu jeszcze pisac"... Robi
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17007&w=19866279&a=19909019

Chłopie, połóż uszy po sobie i nie ośmieszaj się dłużej. Dość bzdur juz
          nawypisywałeś, zbastuj wreszcie bo to forum naprawdę stanie się zupełnie
          niestrawne.
          • lastboyscout Re: do vice versy i lastboyscatua (czy jak mu tam 01.06.06, 16:21
            > Chłopie, połóż uszy po sobie i nie ośmieszaj się dłużej. Dość bzdur juz
            > nawypisywałeś, zbastuj wreszcie bo to forum naprawdę stanie się zupełnie
            > niestrawne.

(warto abys dostrzegl, ze OD DAWNA nie uczestnicze w innych dyskusjach na tym
            forum a wiec trudno utozsamiac mnie z jego obecna niestrawnoscia...)

Przyjmuje twoja niezwykle interesujaco zargumentowana wypowiedz jako poparcie
            tezy, ze w panstwie JEST DOBRZE, kierownictwo MA ZAWSZE racje, bo jego idee SA
            WIECZNIE zywe a zle jest TYLKO stad, ze glos zabieraja OCZYWISCIE piszacy bzdury
            OBCY obszczymurkowie i dlatego forum stanie SIE lepszym gdy bedzie sie ich
            obrazalo, przesladowalo a najlepiej WYRZUCI

Pozwole sobie jednak pozostac przy mojej przywatnej definicji liberalizmu, ktora
            wlasnie bezkonkurencyjnie WYGRALA smile smile smile w plebiscycie miesiaca maja na tym forum:

LastBoyScout:
            "Tak to bardzo aktualny i wazny temat, zwlaszcza dotyczacy nas Polakow, zawsze
            nietolerancyjnych i ekspresowo dzisiaj zmieniajacych starych Bogow na nowych.
            Przyznam, ze sam jestem tym przesiakniety ale (na szczescie!) rowniez bardzo na
            to uczulony. Chociaz mam pelne przekonanie, ze kierunki rozwoju moze nadac tylko
            elita to NIKT tej elity nie moze wykreowac ani powolac. Elitarnosc wynika z
            EFEKTOW dzialania a nie deklaracji. Elita to naturalnie i nieustannie
            zmieniajaca sie grupa ludzi, na ktorej proces tworzenia NIKT nie moze miec
            jakiegokolwiek wplywu.
            Stad wlasnie nie wolno nikomu samozwanczo sie powolywac na piedestal, nikogo
            personalnie negowac za innosc a wrecz nawolywac do usuniecia poza margines.
            Jakiekolwiek zdepolaryzowanie srodowiska odbija sie bardzo niekorzystnie na nim
            samym co wlasnie Z ZALEM zauwazam na tym forum."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17007&w=42688909&a=42728958

• lastboyscout ;) 26.05.06, 16:31
        Przemo ty .."maly obszczymurku, prostaku, zatrzymany w rozwoju buraku"... smile smile
        smile, skoncz choc na chwile z ta lotnia i chociaz posluchaj co tu inteligentni
        ludzie o nas mowia ! smile smile smile
        • vice_versa Thank U Behemot's Pussy 05.06.06, 02:08
          Kotkom serdecznie dziękujemy (Thank You Behemot's Pussy!)
          Teraz o foczce i killerach:
          www.youtube.com/watch?v=LKZoWSnMfoc&search=Antarctic
          Serdecznie pozdrawiam kotkę bęhęmątkę. Cieszę się, że ją śmieszę, dalej mi się
          nie chciało czytać i postanowiłem czytać LBS. Może doczytam później,chociaż na
          pierwszy rzut oka ma ciężką klawiaturę. W zimie to jeszcze rozumiem, ale żeby
          na wiosnę? Yntelygenci, jak mawia franz, mają przechlapane.

Obszczymurek? Obsikanym być, to jedno, a przez kotkę to tylko splendoru
          przysparza. Słowa obszczymurek użyłem tylko raz jak mi sympatyczny skądinąd
          bosman na Grenlandii po 24h bez snu zrobił sobie z beczek paliwowych werble...
          Uff, yntelygencję mam niewielką i starannie musiałem dobierać słowa.

Krzychu, mówiąc po polisz latam na paraglide a nie na delta whicz ys glide in
          inglisz (właśnie odbywają się Mistrzostwa Polski w Belluno {Italy}... i co ja
          robię tu Wawa {Poland}, uuuu, co ja tutaj robię...)

By the way Krzysztof... mam romans transatlantycki. Skrobnę coś.

Ostatnie pytanko do Behemot's Pussy: czy masz więcej (niepotrzebne skreślić):
          a) pieniędzy b) przygód c) miłości d) uznania e) do tego o czym wszyscy faceci
          myślą a kobiety boją się posunąć f) dzieci g) odkrycia trzeciego wymiaru h)
          wszystkich powyższych
          To pytanie jest dowodem inteligencji tych którzy nie do końca wiedzą która z
          odpowiedzi jest właściwa.
          • viper39 Re: Thank U Behemot's Pussy 05.06.06, 03:37
            vice_versa napisał:

> Kotkom serdecznie dziękujemy (Thank You Behemot's Pussy!)
            > Teraz o foczce i killerach:
            > www.youtube.com/watch?v=LKZoWSnMfoc&search=Antarctic
            > Serdecznie pozdrawiam kotkę bęhęmątkę. Cieszę się, że ją śmieszę, dalej mi
            się
            > nie chciało czytać i postanowiłem czytać LBS. Może doczytam później,chociaż
            na
            > pierwszy rzut oka ma ciężką klawiaturę. W zimie to jeszcze rozumiem, ale żeby
            > na wiosnę? Yntelygenci, jak mawia franz, mają przechlapane.
            >
            > Obszczymurek? Obsikanym być, to jedno, a przez kotkę to tylko splendoru
            > przysparza. Słowa obszczymurek użyłem tylko raz jak mi sympatyczny skądinąd
            > bosman na Grenlandii po 24h bez snu zrobił sobie z beczek paliwowych
            werble...
            > Uff, yntelygencję mam niewielką i starannie musiałem dobierać słowa.
            >
            > Krzychu, mówiąc po polisz latam na paraglide a nie na delta whicz ys glide in
            > inglisz (właśnie odbywają się Mistrzostwa Polski w Belluno {Italy}... i co ja
            > robię tu Wawa {Poland}, uuuu, co ja tutaj robię...)
            >
            > By the way Krzysztof... mam romans transatlantycki. Skrobnę coś.
            >
            > Ostatnie pytanko do Behemot's Pussy: czy masz więcej (niepotrzebne skreślić):
            > a) pieniędzy b) przygód c) miłości d) uznania e) do tego o czym wszyscy
            faceci
            >
            > myślą a kobiety boją się posunąć f) dzieci g) odkrycia trzeciego wymiaru h)
            > wszystkich powyższych
            > To pytanie jest dowodem inteligencji tych którzy nie do końca wiedzą która z
            > odpowiedzi jest właściwa.
            >

dobre, usmialem sie,
            V-V cos ty pisal to "pod wplywem"? ide sie napic piwa...heheh

damkon zobacz twoj temat jest jednym z najpopularniejszych tutaj, gdyby nie ty,
            i pare moich odpowiedzi (bede nieskromny) ktore spowodowaly inne wypowiedzi
            (nawet wywod o gownie), to forum byloby uspione i zupelnie nie aktywne

abram, gratuluje cierpliwosci w obronie Polski, ja jestem ciekaw konca tego
            roku oraz konca kadencji tego rzadu (i kiedy on nastapi),
            i czy nadal beda mlodzi zdolni uciekac, za co nie mozesz do nich niestety miec
            pretensji bo kazdy chce zyc lepiej a jesli nie moze tam gdzie zyl wiec mlodzi z
            koniecznosci stali sie mobilni

chinczycy mowili
            "obysmy zyli w ciekawych czasach"
            napewno te czasy sa interesujace

przycinek wiem ze zolc cie zalewa ale to nie moja wina ze sam wpedzasz sie w
            jakies dziwne miejsca
            przeciez ty zawsze masz racje!!! (hue hue hue)
            podpowiem ci cos, pomsyl o kilku rzeczach, dlaczego Amerykanom zalezy aby dolar
            stal nisko? Kto na tym najwiecej zarabia? (oprocz rosjan) i dlaczego euro
            dostaje strasznie w tylek przy niskim dolarze? czy niski dolar nie przedklada
            sie tez posrednio na niskie bezrobocie w USA? dlaczego kraje ktore przeszly na
            euro stracily dosc duzo i niektore z nich mysla o powrocie ich wlasnej waluty?
            (wlochy, niemcy, nawet grecja) dlaczego nadal jest stosowany przelicznik na
            niemiecka marke? itd...
            oo i nie musisz mi odpowiadac ja wiem, sam sobie poszukaj te odpowiedzi abys
            sie uswiadomil bo przyda sie to tobie
            • cymbergaj Re: Thank U Behemot's Pussy 05.06.06, 14:54
              viper39 napisał:
              czy niski dolar nie przedklada
              > sie tez posrednio na niskie bezrobocie w USA?

Smiale stwierdzenie.
              W przeszlosci zdaje sie holdowano teroii, ze istnie zaleznosc miedzy stopa
              bezrobicia a inflacja,zaleznymi od siebie w takt krzywej Phillipasa ale ta
              teoria zdaje sie padla w miare uplywu czasu i dzis uwazana jest za
              przestarzala? Moze eksperci sie wypowiedza.
              Jesli natomiast chodzi o zaleznosc miedzy slabym dolarem a bezrobociem to nie
              bylbym tak zamaszysty, aby wysnuwac takie teorie...w koncu dolar korygowal sie
              w dol kilka razy na przestrzeni paru lat natomiast bezrobocie oscyluje ciagle
              ok. 5%?
              W ostani czwartek Bernake zarzucil haslo, ze

the drop in the dollar's value on foreign exchange markets <would help cut the
              U.S. trade deficit, and > was not sparking higher prices.

i ja bym tu mu bardzo chcial wierzyc po tym jak w zeszlym tygodniu za wymiane
              kompletu klockow hamulowych do mojego auta wypodukowanego poza strefa $
              zaplacilem ponad 700 dolarow. Czy nastapnym razem z jakichs mistycznych powodow
              zaplace mniej, nawet jak dolar bedzie dalej spadal?
            • abram777 Re: Thank U Behemot's Pussy 06.06.06, 08:07
              viper39 napisał:

> abram, gratuluje cierpliwosci w obronie Polski, ja jestem ciekaw konca tego
              > roku oraz konca kadencji tego rzadu (i kiedy on nastapi),
              > i czy nadal beda mlodzi zdolni uciekac, za co nie mozesz do nich niestety miec
              > pretensji bo kazdy chce zyc lepiej a jesli nie moze tam gdzie zyl wiec mlodzi
              > z koniecznosci stali sie mobilni

Dzięki za słowa otuchy, ale tej cierpliwości mam coraz mniej. To co wydaje się oczywiste dla mnie, a więc ucieczka młodych, którzy powinni pracować u siebie, we własnym kraju, jest klęską naszego narodu, która w krótkim czasie odbije się na wszystkich Polakach. Bo co innego emigracja w poszukiwaniu kariery, a co innego żeby przeżyć. Okazuje się w tym wszystkim, że prawda, nawet ta mówiąca o interesie Polski, dzieli się na tyle prawd ile par oczu ten interes obserwuje i ocenia. Ważne przy tym, aby w porę dostrzec prawdę przemycaną do obiegu, a która może stać się zagrożeniem dla żywotności narodu i państwa, bo w skrajnych przypadkach może to być prawda naszego wroga.

Wiesz Viper, podoba mi się Twój sposób pisania (ten ostatnio, rzecz jasna) polegający jakby na hurtowym myciu głowy wielu osób naraz, poprzez wylewanie wody z przepełniającej się miednicy Twoich odczuć. Masz swój styl.
              • viper39 Re: Thank U Behemot's Pussy 06.06.06, 13:55
                abram777 napisał:

> viper39 napisał:
                >
                > > abram, gratuluje cierpliwosci w obronie Polski, ja jestem ciekaw konca te
                > go
                > > roku oraz konca kadencji tego rzadu (i kiedy on nastapi),
                > > i czy nadal beda mlodzi zdolni uciekac, za co nie mozesz do nich niestety
                > miec
                > > pretensji bo kazdy chce zyc lepiej a jesli nie moze tam gdzie zyl wiec ml
                > odzi
                > > z koniecznosci stali sie mobilni
                >
                > Dzięki za słowa otuchy, ale tej cierpliwości mam coraz mniej. To co wydaje
                się
                > oczywiste dla mnie, a więc ucieczka młodych, którzy powinni pracować u
                siebie,
                > we własnym kraju, jest klęską naszego narodu, która w krótkim czasie odbije
                się
                > na wszystkich Polakach. Bo co innego emigracja w poszukiwaniu kariery, a co
                in
                > nego żeby przeżyć. Okazuje się w tym wszystkim, że prawda, nawet ta mówiąca o
                i
                > nteresie Polski, dzieli się na tyle prawd ile par oczu ten interes obserwuje
                i
                > ocenia. Ważne przy tym, aby w porę dostrzec prawdę przemycaną do obiegu, a
                któr
                > a może stać się zagrożeniem dla żywotności narodu i państwa, bo w skrajnych
                prz
                > ypadkach może to być prawda naszego wroga.

widzisz Abram, tu nie chodzi o wrogow ale o jakosc zycia, nie ma i nie bylo
                wrogow byli tylko zli/kiepscy politycy i media ktore bardziej lub mniej
                pracowaly dla polityki

dzis mlodzi ludzi nie sa ograniczeni mediami zaleznymi od politykow maja dobre
                wyksztalcenie i sami moga decydowac o tym co dla nich dobre, ja kiedys bylem
                tez tym mlodym czlowiekim i zdecydowalem o swoim losie w taki (wyjezdzajac do
                USA) a nie inny sposob, tutaj znacze tyle ile sam wypracuje, nic wiecej nic
                mniej, sam toruje sobie droge. i tak walsnie mlodzi ludzie mysla oni chca tez
                sami i chca wiecej, poniewaz to "wiecej" i "sami" jest blokowane przez rozne
                glupy wplywow, wiec wyjezdzaja

tak idealnie byloby gdyby mlodzi mieli dobre warunki w Polsce, ale jesli ich
                rodzice i dziadkowie glosuja na politycznych idiotow typu leper (np) to jaki
                maja oni wybor?

rosjanie mowili dajce Polakom wolna reke a sami sie beda wykanczac, co widac na
                zalaczonym obrazku
                choc tak do konca nie jest w Polsce tak bardzo zle, jezdzac tam widze nowe
                biznesy, i rozwijajacy sie kraj, powoli sie to rozwija, jak mowie powoli
                niestety, ale idzie do przodu, szkoda ze to do przodu blokowane jest tak bardzo
                ale wiesz wedle maxymy im biednej i niebezpieczniej ma masa ludzka tym lepiej
                sie rzadzi politykom

>
                > Wiesz Viper, podoba mi się Twój sposób pisania (ten ostatnio, rzecz jasna)
                pole
                > gający jakby na hurtowym myciu głowy wielu osób naraz, poprzez wylewanie wody
                z
                > przepełniającej się miednicy Twoich odczuć. Masz swój styl.

eeee przesadzasz, moj styl nigdy sie nie zmienil, on poprostu jest "gietki" jak
                jezyk ktory powie wszystko to co pomysli glowa...heheheh
                a tak naprawde jesli nie ma atakow na mnie i glupich atakow na miejsce w ktorym
                zyje, jestem zupelnie spokojny czlowiek
                a ze nie pisuje na tym forum, ja wogole pisze mniej, jakis wysyp oszolomow jest
                na forach, wiec czytam, z forum pig jest latwo bo tutaj przewaznie sa jeden lub
                dwa wpisy dziennie

do cymbergaja
                zle mnie odczytales, ja podalem pare powodow niskiego bezrobocia w USA, kazdy z
                tym powodow ma jakis tam udzial w tym

V_V oba texty sa fajne....

damkon, a nie mowilem jest to najpopularniejszy temat na tym forum, gdyby nie
                ty forum by konalo.....

w sumie polecam text LBSa o elitach, swietnie napisany i duzo w nim racji,
                brawo LBS
                • lastboyscout Re: Thank U Behemot's Pussy 06.06.06, 14:42
                  >>>w sumie polecam text LBSa o elitach, swietnie napisany i duzo w nim racji,
                  brawo LBS<<<

smile smile smile
                  Dziekuje.

Mnie ostatnio kreci (znakomite!):
                  ..."Jestem przekonany, że AntyCokolwiek zawsze bierze się z bezsilności i braku
                  chęci zrozumienia drugiej strony"... Vice_Versa
                  ale ciagle nie jestem pewny czy w tym zdaniu nie powinno sie zamienic zwrotu
                  "braku" checi" na "braku mozliwosci" wink

Pewnie sie dolacze do SWIETNEGO tematu Abrama o Polsce ale musze sobie jeszcze
                  tam poczytac ludzi bo to niezly tygiel pogladow.
      • vice_versa Proszę Pani, porszę trollować do woli... 05.06.06, 04:05
        Kiedyś Pani chciała by zwracać się tu do Pani z wielkich liter. Proszę trzymać
        poziom. Po drugie proszę trzymać wyobraźnię na wodzy i nie pisać o tym co Pani
        sądzi o moich poglądach na Amerykę.

Jedynym powodem dla którego rozmowa z Panią jest bezprzedmiotowa jest to że
        dopuszcza się Pani bezpośrednich ataków personalnych. Zapewniam Panią, że moja
        krytyka nie dotyczyła ani Ameryki ani Pani poglądów na Amerykę. Pani poglądy
        zasługują na uznanie jak każde inne.

Pani pisze bardzo ciekawe rzeczy:
        > Nie wiecie, że liczy się tylko klasa dyskutanta i umiejętność
        > bronienia swoich racji, czasy "jedynej słusznej prawdy", liberalnej czy
        > socjalistycznej już dawno mineły.

Jak bardzo wierzy Pani w to co Pani napisała ???

Widzi Pani, gdybym w to uwierzył będąc na środku Atlantyku mając tylko busolę
        musiałbym uznać, że Słońce równie dobrze może zajść na E jak i na W...
        Bo przecież: tocząc dyskusję czy Ziemia kręci się w prawo czy w lewo nalezy
        pamiętać, że Ziemia MOŻE się kręcić w obie strony równocześnie i obie strony
        dyskusji mają rację.
        Dosyć niepraktyczne założenie.
        I pomyśleć tylko, że gdyby tak określano pozycję to tej paskudnej Hameryki (w
        której byle GPS jest o 60% tańszy niż w PL) pewnie by nie odkryto...

Tak po prostu NIE jest, że racje są równorzędne i równie prawdziwe. Pani w
        powołanym wyżej cytacie stara się nas przekonać że PRAWDY NIE MA, bo każdy ma
        własną prawdę.

Większość ludzi rozsądnych wierzy, że istnieje coś takiego jak PRAWDA i że ona
        jest weryfikowalna. Więc zapewniam Panią, że kiedy usłyszy Pani w TV że w
        Chinach mamy krach finansowy a KPCh traci władzę, to był sobie taki LBS i taki
        vice_versa którzy wiedzieli kilka lat wcześniej że coś takiego się stanie... I
        może napisałaby Pani o rentowności centralnego planowania w Chinach nad
        świętami Bożego Narodzenia w konsumpcyjnych USA.

Jestem przekonany, że AntyCokolwiek zawsze bierze się z bezsilności i braku
        chęci zrozumienia drugiej strony. Antyamerykanizm również. Mnie takie poglądy
        nie dziwią, 90% świata tak myśli!!! Większość ludzi na świecie jest przekonana,
        że Ameryka jest winna ich ubóstwa! Więc jest to najzupełniej obojętne w co Pani
        sobie wierzy. Pani tylko daje dowód, że nigdzie poza Europą Pani nie była,
        skoro Pani wierzy, że takie poglądy są nietypowe i kontrowersyjne.

Francuscy filozofowie też popierali marksizm w latach 50,60 i 70tych XXw. co
        nie zmienia ani faktu, że dalej siedzieli we Francji ani faktu, że to komunizm
        zbankrutował. To paradoks, że można równocześnie korzystać i wybrzydzać na
        system którego się jest beneficjentem. Wcale nie jest to ani orginalne ani
        pomysłowe.
        • viper39 Re: Proszę Pani, porszę trollować do woli... 14.06.06, 18:57
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17007&w=42927351&a=43617997
          takie wpisy potwierdzaja moja teze,
          forum ktore kiedys bylo, bylo excluzywnym klubem, dzis kazdy moze walnac sobie
          nicka i walnac sobie wpis
          • damkon Re: Proszę Pani, porszę trollować do woli... 14.06.06, 19:26
            Masz racje, ale takie wpisy mozna po prostu ignorowac.
            • viper39 Re: Proszę Pani, porszę trollować do woli... 14.06.06, 20:44
              damkon napisał:

> Masz racje, ale takie wpisy mozna po prostu ignorowac.

damkon, czy normalnie pozowolibys na udzial w dyskusjach takim ludziom, mowie o
              realu?
              ja nie wiec nie dyskutuje, wole poczytac i sie posmiac
              • szczurwa Re: Proszę Pani, porszę trollować do woli... 14.06.06, 23:21
                Widzę sporą dozę paternalizmu w twej wypowiedzi. Za kogo ty się uważasz, żeby
                pozwalać komuś na udział, bądź nie, w dyskusji ? Zaczyna śmierdzieć Salonem,
                tym gazetowym.
                • feluisak Re: Proszę Pani, porszę trollować do woli... 15.06.06, 00:41
                  szczurwa napisała:

> Widzę sporą dozę paternalizmu w twej wypowiedzi. Za kogo ty się uważasz, żeby
                  > pozwalać komuś na udział, bądź nie, w dyskusji ? Zaczyna śmierdzieć Salonem,
                  > tym gazetowym.

Jak to za kogo? Za wielkiego madrale a "e realu" jest chamem i przyglupem ktory
                  w tysiacu wypowiedzi powiedzial moze jedna na pol madra rzecz, na zasadzie malp
                  posadzonych przy maszynie do pisania ....
                  Najsmieszniejsze zas w tym wszystkim jest to, ze on nie imie do dzis, po tylu
                  latach wyrwac swych piet z okowow KOMUNIZMU - i nawet na takim forum probuje
                  innym serowac nakazy, zakazy i cenzure....tak naprawde to krajem do ktorego on
                  pasuje jest KUBA, dokladnie tak, KUBA a nie USA smile
                • lastboyscout Welcome to the Club ! :) 15.06.06, 00:54
                  To jestes juz TRZECIM wyrzucanym z Salonu przez te TROLLKE smile

Tutejszej wladzy wydawalo sie, swoim poparciem dla tych trolli wyeliminuje stad
                  politycznie niepoprawnych i w ten sprytny sposob naprowadzi forum na WLASCIWY
                  kierunek ideowy (przy mniej lub bardziej milczacej zgodzie swojego aparatu).

Politycznie niepoprawni faktycznie wyemigrowali wewnetrznie lub na zewnatrz.
                  Ktos wciaz probuje wciaz udawac, ze nie ma problemu (?!).
                  Ktos probuje to naprawiac (podziekowania dla Abrama i Damkona ale ignorowanie
                  trolla to ZA MALO).

Komus sie jeszcze wydaje, ze ona (oni) skonczy tylko na nas?
                  Skonczylaby gdyby byla zdolna myslec.
                  Nie skonczy.
                  Szkoda sad

..."Jestem przekonany, że AntyCokolwiek zawsze bierze się z bezsilności i braku
                  chęci zrozumienia drugiej strony. Antyamerykanizm również"... Vice_Versa

• lastboyscout Korekcja: to bylo do watku o Polsce i qvintes. N/T 15.06.06, 01:03
                • lastboyscout Re: Proszę Pani, porszę trollować do woli... 15.06.06, 01:09
                  Masz racje, nie wolno nikogo usuwac z dyskusji ... wyjatkiem jest sytuacja kiedy
                  celem dyskusji nie jest jej temat a personalny atak na jej uczestnikow.

P.S. Moglbys mi wyjasnic dlaczego tak samo zareagowales kiedy to mnie usuwano
                  nie tylko z dyskusji ale i z forum?
                  • viper39 trollować do woli... wskazane na tym forum???? 15.06.06, 12:41
                    "Re: Proszę Pani, porszę trollować do woli...
                    Autor: szczurwa
                    Data: 14.06.06, 23:21 + dodaj do ulubionych wątków
                    Widzę sporą dozę paternalizmu w twej wypowiedzi. Za kogo ty się uważasz, żeby
                    pozwalać komuś na udział, bądź nie, w dyskusji ? Zaczyna śmierdzieć Salonem,
                    tym gazetowym.
                    • feluisak Re: trollować do woli... wskazane na tym forum??? 15.06.06, 14:57
                      >szczurwa poczytaj odpowiedz na twoj post niejakiego FELUISAKA

Ja zaraz z checia wkleje tu z powrotem posty w ktorych ty kobietom wymyslasz od
                      najgorszych, ty chamski prostaku. Chcesz ?

Pokaz mi Viper39 jeden , JUZ TYLKO JEDEN swoj merytoryczny post, zawierajacy
                      cos wiecej niz balwochwalcze uwielbienie do USA, wyzwyska pod adresem innych
                      lub pusta bezsensowna demagogie.Post zawierajacy analize, rzeczowa opinie,
                      rozsadne wnioski. Gdzie z jednej rzeczy wynika druga a na koncu jest konkluzja.
                      No prosze, jeden link , kiedys prosilem o kilka, zignorowales, pokaz JEDEN
                      madry swoj wpis, bez cytowania madrosci z WPROST.

Kiedy LBS cie bronil poprosilem jego by podal linki do kilku twych rozsadnych
                      postow. Nie podal, bo z proznego i Salomon nie naleje.
                      Jesli zas chodzi o "salony", to jedynym do ktorego mentalnie przynalezysz jest
                      ten, w ktorym graja w salonowca.
                      Aha, jesli chodzi o rozne nicki, to nie swituj mi tu zes takie niewiniatko, bo
                      sam cie zlapalem jak wypisywales po innym nickiem przez nieuwage. Umoralnial
                      mnie tu bedzie, no popatrz pan...

PS
                      Pomalu dojrzewam, zeby sie z toba spotkac w tym Bryant Park i strzelic cie w
                      ten glupi ryj, wiec miej sie na bacznosci lepiej, bydlaku.
                      • lastboyscout :( 15.06.06, 15:40
                        "Wprzody słońce w miejscu stanie! Prędzej w morzu wyschnie woda, niż tu u nas
                        będzie zgoda!"
                        • viper39 ciekawe.... 18.06.06, 00:55
                          lastboyscout napisał(a):

> "Wprzody słońce w miejscu stanie! Prędzej w morzu wyschnie woda, niż tu u nas
                          > będzie zgoda!"

o jakiej zgodzie mowisz LBS?
                          mnie sie wydaje ze na tym forum sytuacja podobna jest do tej w Polsce, wladza
                          nie udziela sie albo olewa wszystkich, a tutaj dzieja sie rzeczy rozne.
                          minal dzien bez postu, gdybym nie napisal dzis, pewnie i dzis nikt by nie
                          napisal, tak to forum dosiega dna, jeszcze raz gratuluje tym ktorzy to forum do
                          tego dna doprowadzili
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka