Dodaj do ulubionych

Nocna pomoc lekarska

28.06.11, 09:49
Gdzie jest dla naszego miasta??

Wszędzie na informacjach jest napisane że w Wołominie na Gdyńskiej.
Ostatnio znajoma była i powiedziała że na Gdyńskiej powiedzieli jej że dla Kobyłki nocna pomoc jest w Zielonce na ul. Wojska Polskiego. I że zmiana jest od roku.

Ciekawe bo w listopadzie byłam na Gdyńskiej i nie było informacji.
Obserwuj wątek
    • naturella Re: Nocna pomoc lekarska 28.06.11, 10:57
      To nieprawda, jeździmy z dziećmi do Wołomina.
      • naturella Re: Nocna pomoc lekarska 28.06.11, 11:02
        Ze strony szpitala w Wołominie:

PODSTAWOWA OPIEKA ZDROWOTNA ,
        NOCNA POMOC LEKARSKA NPL
        Szpital Powiatowy w Wołominie - Samodzielny Zespół Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej obok Poradni Specjalistycznej prowadzi także świadczenia zdrowotne w zakresie:

PODSTAWOWA OPIEKA ZDROWOTNA, NOCNA POMOC LEKARSKA

Nocna Pomoc Lekarska udziela świadczeń medycznych polegających na opiece zdrowotnej dla zgłaszających się pacjentów bez skierowania w oparciu o podpisane umowy w tym zakresie
        z poszczególnymi zakładami opieki zdrowotnej prowadzącymi działalność w rodzaju Podstawowa Opieka Zdrowotna. Obejmuje opieką osoby dorosłe i dzieci jako wyodrębniona komórka organizacyjna.

W skład wchodzą:

Ambulatorium Ogólne
        (Nocna Pomoc Lekarska dla Dorosłych);
        Ambulatorium Pediatryczne
        (Nocna Pomoc Lekarska dla Dzieci)

Godziny funkcjonowania zgodne z umową z Narodowym Funduszem Zdrowia:
        Poniedziałek - piątek 1800 - 800
        Sobota, niedziela i święta 800 - 800.

Poradnia (gabinet) lekarza podstawowej
        opieki zdrowotnej
        Poradnia (gabinet) lekarza rodzinnego
        Poradnia (gabinet) pielęgniarki środowiskowo-rodzinnej

Wymienione poradnie i gabinety świadczą usługi medyczne w godzinach:
        Poniedziałek - piątek 800 - 1800.

Adres: ul. Sasina 15 (wejście od ulicy Gdyńskiej), 05-200 Wołomin.
    • edix_111 Re: Nocna pomoc lekarska 28.06.11, 11:37
      Tak, to prawda. Kobyłka, Zielonka i Ząbki korzystają z nocnej pomocy lekarskiej w Zielonce przy ul.WP, natomiast Wołomin i okolice Wołomina (z wylaczeniem w/w miejscowosci) przynleza do nocnej pomocy lekarskiej przy ul.Gdynskiej. Wiem, bo 2mies.temu korzystalam z uslug na Gdynskiej i widziałm wywieszona kartke z informacja.
      • babel_30 Re: Nocna pomoc lekarska 04.07.11, 12:36
        Nieprawda że kobyłka korzysta tylko z NPL w Zielonce.
        Według Pani Minister Zdrowia nie rejonalizacji można jechać do zielonki jak i wołomina a nawet do warszawy i nie mogą odmówić przyjęcia.
        A co do tego że sa kartki iz kobyłka jest do NPL w Zielonce to jest tylko wewnętrzny podział.

Raz jeszcze napisze lekazrz i pielęgniarka nie moga odmówić przyjęcia do NPL pacjęta z innego rejonu.
        Miałem parę razy przyjemność jechać do wołomina zamiast do zielonki i lekarz i pielęgniarka zadawali mi pytanie dlaczego tu a nie do zielonki to odpowiadałem że nie ma rejonalizacji i lekarz i pielęgniarka mi potwierdzali że mam rację.
        Tak więc jedziesz do NPL gdzie chcesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka