Dodaj do ulubionych

Jednak TESKO w KOBYŁCE

31.01.12, 19:16
Przy naszej bazylice powstanie nowy supermarket. Wjazd od Załuskiego wyjazd w ul Konowrockiego.Tylko 35 miejsc parkingowych,800metrów powierzchni handlowej,200zaplecza. Blaszany potworek o płaskim dachu.(możliwy dach dwuspadowy ,jak w Józefowie,ale to dużo droższa wersja).Czas budowy 3miesiące.Jak wam się podoba takie sąsiedztwo dla naszej PERŁY BAROKU?
Obserwuj wątek
    • 11111 Re: Jednak TESKO w KOBYŁCE 01.02.12, 07:13
      Jestem jak najbardziej ZA marketem. A jak się nie podoba sąsiedztwo to przenieście sobie bazylikę na Maciołki.
      • 11111 Acha, jeszcze jedno... 01.02.12, 07:22
        Nie żaden "blaszany potworek" to to obraża moje uczucia religijne, tylko PERŁA MODERNIZMU.
    • 100-lat Re: Jednak TESKO w KOBYŁCE 01.02.12, 10:16
      Wjazd będzie od Załuskiego, koło Cafe Rondo? Czy może od Żymirskiego? Kiedy możemy się spodziewać sklepu?
    • netkobylak Re: Jednak TESKO w KOBYŁCE 01.02.12, 12:29
      W sumie to wyglądem mogłoby się jakoś wkomponować w otoczenie, blaszak będzie raczej nieciekawy. Z 2 strony ktoś to pozwolenie jednak wydał. Już widzę niedzielne procesje wszystkich przeciwników z perły Baroku do perły współczesności... Niestety biorąc pod uwagę niedzielny standard parkowania w okolicy + dodatkowy ruch samochodów może nie być ciekawie.
    • 100-lat Re: Jednak TESKO w KOBYŁCE 03.02.12, 20:17
      Pozwolenie jest już wydane? Kiedy można się spodziewać sklepu?
    • marek.k72 cieszył bym się gdyby to był zakład produkcyjny 05.02.12, 10:07
      wytwarzający produkt high - tech i sprzedający go np. do Francji. A tu kolejny hipermarket...
      Znak czasów. UE wzięła Polskę jako kolonię, krainę hipermarketów, hurtowni i wyludnionych wsi. PRL jaki był taki był ale Polska nigdy nie była tak upokorzona i na kolanach jak teraz.

Za pieniądze zarobione na szparagach u bauera będzie można w tym Tesco kupić piwo.
      Ja(vohl).
      • gg16026379 Re: cieszył bym się gdyby to był zakład produkcyj 05.02.12, 17:42
        co chcecie moze bedzie utrzymany w stylu BArokowym jak niepodal Bazylika...... Juz widze te tlumy po niedzielnej Mszy wychodzace z wielllkimi ZAKUPAMI
      • damyk1 Re: cieszył bym się gdyby to był zakład produkcyj 14.02.12, 17:54
        marek.k72 Weź Ty przywal dwa razy głowa w stół i raz w ścianę...
        Wszystkie zakłady High - tech - produkcyjne są teraz w Chinach ze względu na niskie koszty robocizny, znacznie minimalniejsze niż w PL, Czechach, na Ukrainie, czy Białorusi. Traci na tym nie tylko gospodarka europejska, ale i w znacznej mierze tez amerykańska. Twój komp jest wyprodukowany w Chinach, niedługo Indie też zaczną być graczem - już zaczynają.
        Jedyne co to szkoda mi okolicznych sklepów które pewnie będa miały mniejsze obroty...
        A za PRL-u to marzyleś oglądając amerykańskie filmy o tym co było w zasięgu amerykanów a Ciebie nie było stać na własne auto, albo nie było możliwości podłączenia telefonu prywatnego. Chyba że ktoś z bliskiej rodziny był jakimś działaczem partyjnym. Jak tęsknisz za PRL-em, zapraszam na Białoruś albo Kubę... A dzięki temu PRL-owi są w polsce carrefoury, tesca, biedronki i inne auchany oraz inne firmy które w kapitaliźmie miały szanse rozwoju a u nas było społem...
        • marek.k72 człowieku, po prostu brak ci kultury osobistej 17.02.12, 19:45
          jak nie potrafisz napisać czegoś, bez agresji, to odpuść sobie, no chyba że daje ci to jakąś ulgę, że kogoś obrażasz anonimowo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka