Dodaj do ulubionych

Pólko - rowy

06.06.13, 07:51
Witam,
Zasłyszałem, że część mieszkańców ul. Pólko jest przeciwna wykopaniu rowu wzdłuż tej drogi.
Czy faktycznie tak jest i dlaczego ? Chodzi o część skupioną w pobliżu Sołtysa. Czy Sołtys też jest przeciwny ?? Tego nie rozumiem. Tam jest największa kałuża.
Nie dalej niż wczoraj widziałem dwóch młodych chłopców z plecakami, którzy zastanawiali się jak dotrzeć do szkoły suchą nogą .........
Jeśli ktoś coś wie na ten temat - myślę że warto ten wątek rozwinąć i wyjaśnić wszystkie kwestie.
Albo robimy coś razem, albo nie róbmy nic!
Obserwuj wątek
    • kokon1313 Re: Pólko - rowy 06.06.13, 21:50
      witam,
      Również zasłyszałem takie ciekawostki że nie wszystkim przeszkadzają wieczne kałuże i ogromne wyrwy w asfalcie na naszej pięknej ulicy, zwłaszcza tym mieszkającym przy największym "basenie" na ul. Pólko!!!! Jeżeli ktoś jest przeciwny akcji "rowy" niech się stuknie w głowę i zastanowi co robi i gada! przez dewastację tej drogi zaczeliśmy mieszkać w dziurze, nie każy ma samochód (który też swoje dostaje na tych dołach) jak pieszo pokonać tą drogę do pracy, szkoły itp,!!! Zanim się pięknie zasypało, posiało piękną trawkę/ ułożyło kostkę, trzeba było założyć przepusty!!! inni jakoś mogą zerwać kostkę i nie protestują, przy krzyżówkach dziś nagle kałuża znikneła (mam nadzieję że właśnie dzięki tym "niechcianym i niepotrzebnym rowom)!!! pozdrawiam tylko tych co są za, pozostałym mam w... nosie :)
      • rock.efeller Re: Pólko - rowy 29.07.14, 14:45
        Witam,

czy ktoś z Państwa orientuje się kiedy i czy w ogóle ktoś ma zamiar ułożyć płyty ażurowe rozmieszczone przy ul. Pólko na terenie okolicznych działek? inwestycja wydaje się bardzo dobra, przy wyremontowanej nawierzchni wręcz idealna, ale jeśli w porę ktoś się tym nie zajmie, to pogłębione w zeszłym roku rowy melioracyjne znów zarosną i się osuną a płyt nie będzie gdzie umieścić. Jadąc wzdłuż ulicy widać, że niektórzy mieszkańcy samodzielnie je ułożyli jednak chyba nie taki był zamysł wójta czy starostwa aby zakupić płyty i samodzielnie je układać?

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka