Dodaj do ulubionych

Ta przeklęta wspólnota

30.06.14, 19:09
Wszyscy wiemy, że wspólnota samorządowa jest zła. Dlatego pomyślałem, że dobrze będzie stworzyć jeden wątek, w którym znajdą się merytoryczne i sensowne przykłady destrukcyjnej działalności tej organizacji, żeby to wszystko było w jednym miejscu czarno na białym.
Obserwuj wątek
    • mate604 Re: Ta przeklęta wspólnota 30.06.14, 19:10
      W sensie wpisujemy te działania tutaj.
      • rokerperejro88 Re: Ta przeklęta wspólnota 30.06.14, 20:17
        To ja może zacznę od najważniejszego.

Zgodnie z jedynym, właściwym i słusznym poglądem, lansowanym tutaj głównym założeniem wspólnoty jest pislamizacja Kobyłki.
        Ich destruktywna aktywność skupia się na dążeniu do zabudowania całego miasta pomnikami (niestety jeszcze nie znamy tematyki tych monumentów, ale pewnie wkrótce się dowiemy).
        Mało tego. To będą ich jedyne inwestycje w mieście, bo żadnych innych nie popierają.

• damyk1 Ta przeklęta - A chłopaki i dziewczyny z Kobyłki 30.06.14, 21:17
        Bulwersujący pomnik Św. JPII to inicjatywa Wspólnoty która sobie robiła fotki a wina została zrzucona na Burmistrza.
        Wspólnota pamiętamy w Warszawie Guziała który z Kaczorem przeciw Hance się skumali i samoloty chcieli przekierować z Ursynowa... gdzie? Nie wiemy.
        Wspólnota rządzi z PIS-em w Wołominie i co?
        Ossów, pola walki zamienione na mękkę Katyńską z 2010r. Pomniki ludzi którzy za życia w Ossowie nie byli.
        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A teraz co do Kobyłkowskiej Wspólnoty. Część tych osób znam osobiście, bardziej więcej lub mniej. P. Gniadowicz jest Kolegą mojego brata ciotecznego z podst. Innych także znam i kojarzę.
        Ludzie mają vervę i ich lubię i cenię że dążą do czegoś. Może jakby występowali pod innym szyldem popierałbym ich, ale niestety przeglądając wpisy na FB, słuchająć p. Gniadowicza widzę że kierują się tą samą drogą co pozostali... Wszystko co ktoś nie zrobi jest fe. Dlatego tak jakoś jednak popieram bardziej Jeden Powiat.
        Aczkolwiek mam do tych ludzi bardzo duży Szacunek.
        Dlatego ich jeszcze nie przekreśliłem :)
    • tomaszko74 Re: Ta przeklęta wspólnota 30.06.14, 20:36
      Można jeszcze dodać, że Wspólnota Samorządowa wystawiła kandydata do UE z ramienia Janusza Korwin Mikkiego. Znaczy to, że poglądy polityczne mają zbieżne. A jeśli tak, to ja nie zgadzam się na odbieranie mi prawa do głosu tylko dlatego, że jestem kobietą. Mam nadzieję, że wszystkie zdrowo myślące kobietki z Kobyłki powiedzą NIE dla Korwina Mikkego i NIE - dla Wspólnoty !
      • rokerperejro88 Re: Ta przeklęta wspólnota 30.06.14, 21:14
        Dodajmy jeszcze, że na piknik rycerski zaprosili Krzysztofa Daukszewicza, który występuję w szkle kontaktowym na tvn.
        Skubańce popierają PiS, KNP i PO za jednym zamachem! Zdecydowanie planują armagedon.
        • damyk1 Re: Ta przeklęta wspólnota 30.06.14, 21:21
          > Dodajmy jeszcze, że na piknik rycerski zaprosili Krzysztofa Daukszewicza, który
          > występuję w szkle kontaktowym na tvn.

To znaczy że nie są Talibami a ludźmi. I nie kierują się kto gdzie wystepuję a kim jest.
          Dobra przestańcie bo zaraz ja ich będę bronił :)
          Napisałem powyżej co myślę :)
    • damyk1 Wątek głupi i bezsensowny. Opamiętaj się!!! 01.07.14, 01:01
      ... po co to ten wątek? Aby podgrzać atmosferę? Taka nuda Was dospiera?
      Czy ma powstać cenzura I-szy raz na tym forum Kobyłki?
      Jutro sam pomimo że nie popieram tego stowarzyszenia ale też nie neguję to stanę w jego obronie i napiszę do administratora o usunięcie tego wpisu.
      Zachowujecie się jak dzieci!!!!
      Dyskusje dyskusjami ale to już przekracza granice moralności!!!
      Prponuję spotkanie tych nas kilku przy luźnej atmosferze i przekonywania się nawzajem czy to przy kawie czy też piwie lub kebabie [ nie lubie kebaba ale go przełknę].
      Panowie dajcie upust emocjom, wyjdźcie z pomieszczenia, puście bąka, potem beknijcie bo ten wątek niepotrzebnie podjudza.
      Opanujcie się!!! Proszę!!!!
      Ja mam już bliżej 40 tki Czy mam do czynienia z ludźmi po życiu czy z narwanymi małolatami?
      Trochę pokory!!!
      • tomaszko74 Re: Wątek głupi i bezsensowny. Opamiętaj się!!! 01.07.14, 20:09
        Do: Damyk1, czy Ty masz rozdwojenie jaźni? Dwa posty wyżej piszesz na Wspólnotę a potem pytasz się po co ten wątek.
        • damyk1 Re: Wątek głupi i bezsensowny. Opamiętaj się!!! 02.07.14, 11:05
          To jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział o co chodzi.
          Napisałem na temat wspólnoty ogólnie jako wspólnoty mazowieckiej, jak też ludzi tworzących Kobyłkowską Wspólnotę. A to jest różnica.
          A pytam się po co ten wątek? Tak jak napisałem, jest głupi i bezsensowny ale wypowiedziałem się we wskazanym przez Ciebie wątku a następnie w nowym wątku o zmienionym temacie zapytałem się po co to?
          2 razy przemyśl zanim coś palniesz...
    • mate604 Re: Ta przeklęta wspólnota 02.07.14, 09:00
      Kolejny przykład destrukcyjnej działalności wspólnoty z ich facebooka. Jak oni tak mogą ?!:

Czy mieszkaniec Kobyłki ma realny wpływ na rozwój miasta?
      Prawdopodobnie każdy z nas, gdy wybiera kandydatów, których chce poprzeć ma nadzieję, że:
      - pieniądze z budżetu nie zostaną roztrwonione i będą wydatkowane racjonalnie na to, co mieszkańcom jest najbardziej potrzebne,
      - nasze zdanie i potrzeby zostaną uwzględnione,
      - zostaniemy dopuszczeni do głosu, w sprawach, które nas bezpośrednio dotyczą,
      - nasze inicjatywy społeczne zostaną docenione i obdarzone odpowiednim wsparciem,
      - składane nam obietnice zostaną zrealizowane,
      - podejmowane działania będą jawne i jasne dla wszystkich.
      Postawmy w tym miejscu 4 proste pytania, na które niech odpowie każdy mieszkaniec Kobyłki:
      Czy nasze pieniądze z budżetu są wydawane gospodarnie i racjonalnie?
      Czy stwarzane są odpowiednie warunki do dialogu pomiędzy władzami miasta, a mieszkańcami i organizacjami społecznymi?
      Czy dotychczasowe obietnice, złożone mieszkańcom zostały zrealizowane?
      Czy jesteśmy wystarczająco informowani o szczegółach działań, podjętych w Kobyłce?

Zapraszamy do dyskusji.
      • rokerperejro88 Re: Ta przeklęta wspólnota 09.07.14, 08:56
        Mnie ostatnio oburzyło, że zobaczyłem ich wielki baner w okolicach Perły Baroku.

Nie współgra z otoczeniem. Powinni więc zaprzestać takich działań, bo jak wszyscy przecież wiemy to tylko szkodzi naszemu miastu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka