kotwbutach2014
14.11.14, 11:35
W artykule "Młodzi chcą emigrować za pracą" taki komentarz przeczytałem.
"Ja nie chcę emigrować za pracą - akurat pracę bez problemu mogę znaleźć i to taką, która pozwoli "godnie żyć". Ja emigruję za normalnością.
Dosyć mam kraju w którym rządzi oszustwo.
Dosyć mam kraju, który represjonuje obywatela na każdym kroku.
Dosyć mam kraju w którym szary obywatel ma same obowiązki i w którym prawo nie obowiązuje wybranych.
Dosyć mam kraju w którym ludzie są półgłówkami - tak tak, w tym kraju większość do ludzie nie rozumiejący podstawowych pojęć jak "ekonomia", "wolność osobista", "prawo", "wybory", "poszanowanie zasad", "kultura" itp.
Dosyć mam kraju, który co raz to wymyśla nowe podatki i regulacje skutecznie obniżając poziom życia przeciętnego człowieka.
Ale przede wszystkim mam DOSYĆ KRAJU w którym, mimo tego że rząd okrada nas i niszczy na każdym kroku, IDIOCI DALEJ GŁOSUJĄ NA TYCH SAMYCH ZŁODZIEI I BANDYTÓW! Dlatego w tym kraju nie da się normalnie żyć - bo jesteście bandą idiotów, która tylko potrafi narzekać, ale NIC Z TYM NIE ROBI! I dlatego stąd wyjadę, zabiorę swoje wykształcenie, swój "dorobek", swoją przyszłą rodzinę. I takich jak ja jest wielu. A zostaniecie tylko wy - bezmyślna hołota, która patrzy tylko jak oszukać, jak okraść o intelekcie szympansa, który pójdzie tam gdzie mu dadzą banana. A rząd tylko zaciera ręce - łatwo wami sterować, skoro przez te kilkanaście lat non-stop was okradają a wy dalej im przyklaskujecie"