Dodaj do ulubionych

Dlaczeg Polacy emigrują.

14.11.14, 11:35
W artykule "Młodzi chcą emigrować za pracą" taki komentarz przeczytałem.

"Ja nie chcę emigrować za pracą - akurat pracę bez problemu mogę znaleźć i to taką, która pozwoli "godnie żyć". Ja emigruję za normalnością.
Dosyć mam kraju w którym rządzi oszustwo.
Dosyć mam kraju, który represjonuje obywatela na każdym kroku.
Dosyć mam kraju w którym szary obywatel ma same obowiązki i w którym prawo nie obowiązuje wybranych.
Dosyć mam kraju w którym ludzie są półgłówkami - tak tak, w tym kraju większość do ludzie nie rozumiejący podstawowych pojęć jak "ekonomia", "wolność osobista", "prawo", "wybory", "poszanowanie zasad", "kultura" itp.
Dosyć mam kraju, który co raz to wymyśla nowe podatki i regulacje skutecznie obniżając poziom życia przeciętnego człowieka.
Ale przede wszystkim mam DOSYĆ KRAJU w którym, mimo tego że rząd okrada nas i niszczy na każdym kroku, IDIOCI DALEJ GŁOSUJĄ NA TYCH SAMYCH ZŁODZIEI I BANDYTÓW! Dlatego w tym kraju nie da się normalnie żyć - bo jesteście bandą idiotów, która tylko potrafi narzekać, ale NIC Z TYM NIE ROBI! I dlatego stąd wyjadę, zabiorę swoje wykształcenie, swój "dorobek", swoją przyszłą rodzinę. I takich jak ja jest wielu. A zostaniecie tylko wy - bezmyślna hołota, która patrzy tylko jak oszukać, jak okraść o intelekcie szympansa, który pójdzie tam gdzie mu dadzą banana. A rząd tylko zaciera ręce - łatwo wami sterować, skoro przez te kilkanaście lat non-stop was okradają a wy dalej im przyklaskujecie"
Obserwuj wątek
    • siskom Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 14.11.14, 12:32
      No widzisz a u nas pewne ugrupowanie tez każe się wyprowadzać tym co zaczynają zadawać pytania...
    • 3xm Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 15.11.14, 08:44
      Ciekawe dokąd emigruje. Życzę powodzenia w szukaniu kraju, gdzie te wszystkie powody, o których pisze nie istnieją.
      • kotwbutach2014 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 15.11.14, 09:38
        np. Anglia
        Okazuje się ,ze w tym kraju jest największy przyrost naturalny dzieci polskich rodzin. A dlaczego? W tam kraju jest socjał na wysokim poziomie , nie płacą holendrach składek ZUS , podatku dochodowego, VAT, osiągasz wiek emerytalny otrzymujesz emeryturę choćbyś nie przepracował ani jednego dnia, w tym kraju obywatela nie traktują jak potencjalnego złodzieja. Dużo by wyliczać...
        • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 15.11.14, 11:23
          moze to kogos zaskoczy a moze nawet obrazi ,polski juz nie ma zostala tylko oficjalna nazwa a naprawde to jest judeland ,wladze tego kraju maja na celu rdzenna ludnosc zmusic do opuszczenia ojczyzny tym samym robiac miejsce dla ludnosci zydowskiej ,wyjezdzajac oddajecie kraj bez walki to zwykla ucieczka,to tchorzostwo .polacy zawsze slyneli z walecznosci a wiec za kosy i na zdrajcow niech spadna te sprzedajne lby ,czas przyozdobic drzewa i latarnie w kraju nalezacym tylko dla POLAKOW
          • kotwbutach2014 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 15.11.14, 18:13
            To prawda, oficjalnie się mówi że utraciliśmy swoją tożsamość narodową . Tusk, zdrajca sprzedał nas jak świnie do punktu skupu.UE jako naród daliśmy tak wiele za tak niewiele.
          • 3xm Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 16.11.14, 08:35
            Powiem ci więcej, Polski nigdy nie było.
          • valdi000 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 09.12.14, 20:49
            nie ma kraju tylko dla Polaków jesteśmy w unii i żyjemy w 21 wieku a z kosy zupy nie ugotujesz
        • mango_tree Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 20.11.14, 11:50
          Hehehe kraj mlekiem i miodem płynący ;-) Uwierz mi ze trawa jest zawsze bardziej zielona u sąsiada ;-) Socjal na wysokim poziomie tak ,tak wspierający nierobów, podatek dochodowy ma progi wyższe niż w Pl, polityka pro rodzinna świetna, koszt przedszkola dla jednego dziecka to równowartość wcale nie najniższej pensji. Emerytura bez przepracowania jednego dnia hmmmm nic mi o tym nie wiadomo;-) Nie gloryfikuje Polski bo wiem ze wiele rzeczy stoI na głowie ale uwierzcie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :-)
        • napo.le.on Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 20.11.14, 13:06
          Oj czy z ta emerytura to na pewno jest tak jak piszesz? Jakiś czas temu tez była zmiana systemu emerytalnego i obecnie maja emerytów z 2 systemów starego i nowego. Jeśli chodzi o socjal to fakt, że wygląda inaczej niż u nas choć jak się okazuje ich rozwiązanie ma tez swoje minusy.
          Inna sprawa jest taka, że nie każdy jest w stanie mieszkać w społeczeństwie tak wielokulturowym (my Polacy mamy z tym dość spory problem). Mówi się że emigrują fachowcy - w jakimś stopniu na pewno ale tak naprawdę emigrują ludzie nie mający perspektyw tu na miejscu, nie zawsze fachowcy, cześć osób liczących na socjal, część mających tu słabo płatna pracę itp.
          Ze swojego podwórka znam dziewczynę która w PL pracowała w jakimś biurze rachunkowym czy innej księgowości i narzekała, że mało zarabia. W PL tips, obcas itp. pojechała do Anglii i pracuje w fabryce gdzie składa wiązki kabli do instalacji samochodowych (zmiany, nadgodziny) ogólnie lepsza pensja ale nie ta podstawowa. Teraz pytanie czy ta sama osoba poszła by u nas do pracy w fabryce na zmiany?
          Dlaczego trzeba wyjechać aby godzić się na inna pracę? Dlaczego nie wyjedziemy np w okolice Wrocławia aby szukać pracy a do Anglii/Niemiec już tak.
          • mango_tree Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 20.11.14, 14:52
            Żeby dostać podstawową emeryture państwową trzeba wykazać się 30 letnim okresem składkowym nie ma innej opcji do tego jest ona głodowa więc jak ktoś nie opłacał prywatnej emerytury to napewno po świecie nie jeżdżi na emeryturze tylko ledwo wiąże koniec z końcem ;-) Co do prac wykonywanych w Uk to faktycznie często ludzie tutaj pracują poniżej swoich kwalifikacji i jeszcze są z tego bardzo zadowoleni hmmm zawsze mnie to dziwiło ;-) Jedno co uważam że faktycznie w Anglii jest na plus to ze zarobki są bardziej adekwatne do kosztów życia i myśle że to jest główny powód ze ten milion naszych rodaków sie tutaj osiedliło:-) Mieszkam z mężem w Uk i planujemy powrót do tej naszej strasznej Pl z tej krainy mlekiem i miodem płynącej ;-)
            • kotwbutach2014 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 21.11.14, 20:19
              Nie wracaj . Nie to źle życzę ale w tym kraju nic dobrego Was nie czeka . Masz trzy cuda i nie zabieraj im szansy normalnego życia. Polski nie ma . W tym kraju nie ma przyszłości a jedynie stracisz ciężko zarobione pieniądze.
    • kotwbutach2014 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 15.11.14, 18:50
      Cała prawda o Polakach
      www.youtube.com/watch?v=Sqv9bT5Tu-0&feature=youtu.be
      • neolito Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 17.11.14, 09:10
        jak chcesz emigrowac to zrob to i daj normalnym ludziom zyc w tym kraju,ja mysle ze nigdzie nie bedzie lepiej jak w polsce,sam pracuje w zagranicy od kilku lat i wszedzie kazdy ma obowiazki podatki ,i nie ma lekko ,kazdy kto jest tam jest traktowany troche gorzej ,ale moze tak musi byc ,to nie jest winna Polska temu ,bo ze jest troche zle to wplywa wiele czynnikow z zewnatrz.wielu Polakow ktorzy wyjechali chca wrocic kiedys i nim jestem ,jak chcesz to wyjezdzaj ,emigruj ,ja chetnie wroce na twoje miejsce he he
        • kotwbutach2014 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 17.11.14, 09:20
          neolito
          Załóż działalność w Polsce To dopiero poczujesz dobrobyt i siłę podatków, ZUS. Nawet tym co wiedzie się źle za granicą nie chcą wracać. Znam takich co zarobili kasę,wracają do Polski i otwierają działalność. W krótkim czasie tracą oszczędności swojego życia.
          • 3xm Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 17.11.14, 09:31
            I wszyscy przez podatki i zus, a nie dlatego, ze do dupy z nich biznesmeni. Poki pracowali na zmywaku i nie musieli wiele myslec to zarabiali.
            • neolito Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 18.11.14, 09:28
              a ten znowu obwinia Polske ze komus biznes nie wychodzi ,a moze przyczyna tkwi gdzies indziej ,a moze tak musi byc ,kazdy ma swoje 5 min ,jak to sie mowi latwo przyszlo ,latwo poszło
              • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 18.11.14, 12:25
                problem w trym ze jak latwo przyszlo to kradzione ,zdobyte nieuczciwie a tego w zadnym kraju i w zadnym ustroju nikt nigdy nie powinien tolerowac tak rodzi sie patologia ,pozniej rozrasta sie nabiera sil i rozpedu a na CHRZCIE dali jej na imie PiS i PO
                • kotwbutach2014 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 18.11.14, 12:51
                  Aleś ty k..wa jesteś głupi,litosci
                  • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 19.11.14, 12:27
                    jesli dasz dowody na to ze PiS i PO to nie patologia ze to dzielni ludzie walczacy do krwi ostatniej dla naszego a nie swojego dobra to zlotymi literami na tym forum przyznam ci racje i oglosze ze jestem k......a glupi
                    • e-moll Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 20.11.14, 14:44
                      Ej no kolego, zgodnie z zasadami wnioskowań logicznych. To Ty powinieneś dowodzić swojej tezy, a nie żądać, aby ktoś inny udowadniał, że jest inaczej. Casus: "Udowodnij mi, że nie jesteś wielbłądem".
      • valdi000 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 09.12.14, 20:43
        Witam czy naprawdę nikt nie chce uświadomić sobie że emigrujemy starając się godne życie mam na myśli tu nasze władze. Osobiście w naszym cudownym kraju pracowałem ponad 10 lat sześć dni w tygodniu dwanaście albo i więcej godzin dziennie pracy miałem dużo bezrobocie nie groziło niestety choć starałem się jak mogłem nie dorobiłem się nic, więc wyemigrowałem do niemieć gdzie pracuję kilka lat w tej samej branży budowniczej ,żałuję tylko że nie opuściłem kraju dziesięć lat temu bo w tej chwili za pracę otrzymuję godną zapłatę mogę utrzymać rodzinę ,jeździć dobrym autem .pojechać raz w roku na wczasy choć zarabiam przeciętnie.Więc ja pytam dla czego po tak przyziemny dobrostan musiałem opuścić kraj i rodzinę bo żona i dwójka dzieci są na razie w Polsce, Moim zdaniem państwo nie dba o swoich obywateli a to kiedyś poskutkuje tym że w Polsce zostaną emeryci, renciści,i studenci na których utrzymanie potrzebne są podatki a miliony ludzi chcących godnie pracować będą płacić podatki tylko nie do polskiego budżetu i będzie jeszcze gorzej. Spytany kiedyś czy jestem patriotą odpowiedziałem jeżeli mając zdrowie i chęć do pracy mam być głodnym patriotą to wolę być emigrantem choć wybór ten narzucony jest z góry.Dzięki i pozdrawiam wszystkich na emigracji/
        • mskobylka Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 09.12.14, 20:57
          Życzę szczęścia i pomyślności. Słuszny wybór . Marzeniem każdego Polaka jest godna praca za godne pieniądze aby nasze rodziny godnie żyły tylko dlaczego na obczyźnie?
          • closh Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 09.12.14, 21:14
            Może 45 PRL pod opieką naszych wspaniałomyślnych wschodnich sąsiadów ma coś wspólnego z faktem, że jeszcze daleko nam do zachodu?
            Punk startowy mieliśmy kiepski i borykamy się z tymi samymi problemami co cała Europa środkowa i wschodnia.
            Powoli się cywilizujemy, jak to się mówi, nie od razu Rzym zbudowano. Nie jesteśmy krajem geniuszy żeby odrobić wszystko nawet trzy dekady więc jest jak jest.
            • e-moll Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 09.12.14, 23:22
              PRL to jedno, a druga sprawa to zdewastowanie kraju przez Niemców w czasie II ws i wytrzebienie naszej elity. Chcemy porównywać sie z Zachodem, ale pamietajmy z jakiego pulapu my startowaliśmy. Ostatnie 25 lat to proby dogonienia Zachodu. Jesteśmy przedsiębiorczy,pracowici, odważni i pomyslowi jako narod - damy rade, za nast. 20 lat doscigniemy. Dajcie nam drodzy sąsiedzi tylko kilkadziesiat lat pokoju. Emigrować będą do nas😉
              • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 10.12.14, 10:53
                Sz Panie na Pana nalezy zwrocic szczegolna uwage ,Pan jest zagrozeniem dla kraju ,gloszac takie brednie liczy Pan na naiwnosc ?
                • anna-tur Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 10.12.14, 11:28
                  Jeszcze nie dawno mielismy jaki kolwiek przemysł w tej Polsce . Weszliśmy do UE i nie mamy juz nic. Nic nie produkujemy a ludzie pracują w handlu i usługach a kto madrzejszy emigruje. Nie wzięli nasz siłą wzięli nas ekonomicznie.
                  • slawek.wygon Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 26.01.15, 20:06
                    Nic nie produkujemy?
                    Fiaty w Tychach, Ople w Gliwicach, Stal na Śląsku, Whirpool we Wrocławiu, Marsy, Twixy w Sochaczewie, Autobusy Solarisy, Pesa, tramwaje, Atlas w Zgierzu, czyli chemia budowlana, Pafawag w Poznaniu czyli lokomotywy i wagony, Chemia Gospodarcza, Azoty, Rafinerie, produkty spożywczei setki tysięcy mniejszych firm produkcyjnych, które exportują swoje wyroby.

biznes.newsweek.pl/zobacz-co-i-komu-sprzedaje-polska--infografika-,107651,1,1.html
                    Powyżej link, ile Polska wyeksportowała a ile zaimportowała, co ciekawe więcej eksportowaliśmy w 2013r. wg. GUS niż importowaliśmy. Więc sama Pani nie wie o czym pisze.
                    • slawek.wygon Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 26.01.15, 20:19
                      Wg. Danych Światowej Organizacji Handlu z 2011r. Ta biedna Polska która nie ma zakładów produkcyjnych zajmuje 27 miejsce na Świecie w kwalifikacji ponad 200 Państw zrzeszonych w World Trade Organization jeśli chodzi o eksport. I jesteśmy przed Norwegią, Szwecją, Węgrami, Czechami, Turcją, Irlandią, Norwegią...
                      • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 20:44
                        a i jeszcze jedno do pejsow z po te wasze statystyki sa wyjete z dupy ,papier wszystko przyjmie wy zaklamane cudaki z napletkami w butonierce
                • e-moll Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 10.12.14, 13:52
                  @en-no szybko mnie rozszyfrowaleś. Mam nadzieję, że dalej będziesz zwracał na mnie uwagę i wytropisz moje zakusy na Twoją naiwność. I pamiętaj brednie, to tylko środek do celu, a cele mam dalekosiężne. Czuj duch!
                  • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 10.12.14, 16:05
                    Brawo Jasiu
    • kotwbutach2014 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 12.12.14, 10:31
      Tu nie ma co narzekać, trzeba się nauczyć tak samo kraść jak i oni albo spiepszać. Wydaje na samolot 800 zł pobiera 3200 zł, czym to jest jak nie wykorzystywaniem luk w przepisach? Pamiętajcie, utrzymanie samochodu uwalili , mam trzy "doki" w 100% ciężarowe, niestety podwójny rząd siedzeń eliminuje auta jako ciężarowe bo do kościoła zapewne jeżdżę Najpierw ograniczono możliwość odliczania VAT od zakupów związanych z utrzymaniem samochodu. Teraz to samo ograniczenie ma zostać rozszerzone na wszystkie pozostałe zakupy w firmie. Przedsiębiorca odliczy VAT tylko częściowo.Nowzacja ustawy o VAT zakłada rozszerzenie art. 86 o nowe ustępy. Wprowadzają one rewolucyjne zmiany w sposobie odliczania podatku VAT od zakupów dokonanych na firmę. Znowelizowane przepisy zakładają, iż podatek VAT od danego zakupu będzie mógł zostać odliczony jedynie częściowo. Częściowe odliczenie VAT będzie miało miejsce zawsze wtedy, gdy dany towar lub usługa są wykorzystywane zarówno dla celów działalności gospodarczej, jak i w innych celach. Odliczenie VAT będzie zatem możliwe jedynie w takiej części, w jakiej dany zakup służy celom związanym z działalnością gospodarczą.
      Zgodnie z nowymi przepisami, przedsiębiorca nie odliczy zatem całej kwoty VAT od zakupu laptopa, telefonu czy nawet biurka, w sytuacji gdy, chociaż w małej części, wykorzystuje te składniki majątku do celów prywatnych.

• kotwbutach2014 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 21.12.14, 09:48
      Dlaczego Polacy emigrują? ZUS i skarbówka razem. Koszmar przedsiębiorców stanie się faktem?
      www.biztok.pl/biznes/zus-i-skarbowka-razem-koszmar-przedsiebiorcow-staje-sie-faktem_a19319
    • kotwbutach2014 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 16.01.15, 19:43
      Nigel Farage masakruje Tuska NAPISY PL - 13.01.2015
      www.youtube.com/watch?v=UYdQO58FXvE&feature=player_detailpage
      • damyk1 Też mi wstyd!!! 19.01.15, 15:55
        że taka patologia wystawia nam świadectwo.
        www.cda.pl/video/10256354/Pijani-Polacy-w-Holandii-demoluja-pokoj-hotelowy
        Do czego nawiązuje?
        na spokojnie twierdzę że 80% emigrantów jest takiego właśnie pokroju jak na filmie. Nawet w PL jakby Pan jednego z drugim zatrudnił, max. po 2 tyg. by Pan ich wywalił!!!
        W tych 80% są też tacy co się nasłuchali że tam system opieki jest wzorcowy i można nic nie robić a pieniądze same przyjdą.
        Pozostałe 20% to są ludzie na poziomie, którzy wyjechali może aby lepiej żyć. Nie boją się pracy, mają swoją godność i przeważnie mieli pracę w PL i to nie byle jakie.

Wracając do patologii, to im się najczęściej nie poszczęściło na emigracji i wracają z podkurczonym ogonem i domagają się że "oni wrócili z emigracji a rząd nic nie robi dla nich"

Skoro tu było źle, to czemu jednak tu wracają i płaczą?

A co do p. Nigel Farage - jest on przewodniczącym Partii Niepodległości Zjednoczonego Królestwa (UKIP).
        Zjednoczone Królestwo to także Szkocja i Irlandia. Szkoda że Farage zapomniał ilu Szkotów i Irlandczyków było na emigracji w latach 70-80-tych.
        Szkoda że zapomniał o fakcie że w latach 80tych jak był kryzys i cięcia w gospodarce Anglii ilu jego rodaków wyemigrowało.
        Szkoda że nikt nie przypomni ilu Hiszpanów, Portugalczyków i Włochów żyje do dzisiaj na emigracji....

Farage posunął się do populizmu aby zaistnieć, lub zazdrość w nim przemawia. Taki polski Korwin Mikke, lub Kaczyński. Byle co powiedzieć, oby zaistnieć :P
        • en-no Re: Też mi wstyd!!! 19.01.15, 16:50
          poprostu ,tak zwyczajnie nazwal bucow jak na to zasluguja ,to kazdy wiedziec powinien ze panstwa .i matki nie wolna sprzedac a oni to robia z sukcezem ,dla nich oczywiscie i ze szkoda dla polski polakow i dla swiata ,dla takich tylko wieloletni wyerok jesli nie dozywocie ,mina tuska bezcenna puste oczy osla i glupkowaty wyraz twarzy ?
          • damyk1 Re: Też mi wstyd!!! 19.01.15, 20:35
            To przygadał kocioł garnkowi i tyle...

Przemysł Brytyjski także jest w rękach zagranicznych.
            Motoryzacja - wszystkie angielskie marki albo są w rękach niemców, albo już nie istnieją.
            Mają co prawda swoje Tesco i drugie co do popularności Asda. Asda została przejęta przez amerykanów konkretnie Wall - Mart. Pomimo tego są także Lidle i Aldi - niemieckie notabene.
            British Airways połączyło się z Hiszpańskimi liniami Iberia.
            W połowie XXw. było 1 tys. kopalni. do końca 2015r. zostanie jedna.
            gornictwo.wnp.pl/uk-coal-zamyka-dwie-kopalnie-wegla-bo-sa-nierentowne,222541_1_0_0.html
            Co ciekawe eksportują wegiel z ameryki :O
            Huty stali, znalazłem jedną w Sheffield - należy do grupy ArcelorMittal - czołowego producenta stali mającego 60 hut na świecie m.in. w Polsce. I nie są to Anglicy

To jest tzw. Globalizacja, notabene Niemcy i USA wszystko trzymają w garści - całą Europę.
            Przykład Szwecji - Nokia - Microsoft. Saab zaprzestał produkcji samochodów osobowych, Scania została wykupiona przez Volkswagena.

A teraz trochę historii
            Huty, Stocznie - 90% produkcji odbierała w czasach komuny Rosja. Jak sie wyzwoliliśmy i pogniewaliśmy na Rosję, ta się wypieła z odbiorem towarów. Gdzie to eksportować? Zachód miał swoje stocznie i huty...
            Motoryzacja - wszyscy się rzucili na używane zachodnie auta.
            FSO a Skoda i Dacia.
            Tak Skoda i Dacia przetrwały. Skoda w rękach Volkswagena, Dacia w rękach Renault ale istnieją w przeciwieństwie do FSO
            Dlaczego?
            Na początku lat 90-tych GM interesował się FSO, chciał ją wykupić tak jak VW i Renault.
            Nawet Astry I generacji były przez krótki czas montowane na Żeraniu
            Ale nasze waleczne związki zawodowe nie godziły się na redukcję zatrudnienia i zmiany których chciał GM, dlatego ten wybudował sobie fabrykę w Gliwicach.
            moto.wp.pl/kat,23681,title,General-Motors-nie-ma-tego-zlego,wid,13377528,wiadomosc.html
            Czesi i Rumuni przyjęli z opuszczoną głową że aby było lepiej, musi być gorzej przez chwilę. I teraz mają głowy w górze a my....

I dzisiaj taki Duda lata, krzyczy broniąc górników i to samo robi co jego poprzednicy z FSO i innymi firmami.
            A przy czyim ramieniu działa? Przy PIS. A czy PIS nie wyprzedawał polskiego majątku?
            Także panie en-no krzyczy Pan podobnie jak inny nowy polski emigrant Korwin - Mikke :P
            • en-no Re: Też mi wstyd!!! 19.01.15, 21:04
              szP damyk pan nie jest w zadnym stopniu zabawny pan jest zalosny , porownujac wyspy do polski popelnil pan samoboja towarzyskie harakiry , daruje pan ale nie bede tego komntowac pozostawie to dla innych
              • damyk1 Re: Też mi wstyd!!! 20.01.15, 08:37
                p. en-no ja nie porownałem, ale napisałem prawdę jaka jest na Pańskie hasło [ojczyzny się nie wyprzedaje]
                Oczywiście że nie ma co porównać Anglii do PL, choćby dlatego żo Oni jak Niemcy, Francja skorzystali z Planu Marshalla. My byliśmy do 89r. pod Rosją. przez 45 lat oni się rozwijali, my raczkowaliśmy. A teraz Pan czy inni porównują PL do Anglii, Niemiec. Po 25 latach wyzwolenia to Wy popelniacie samobójstwo bo porównujecie jak tam jest. A udajecie że wszystko to wina Tuska :P Piałem już wcześniej, dlaczego nie piszecie jak jest w Czechach, Słowacji, Węgrzech, Litwie, Łotwie, Estoni, czy nawet Austrii która początkowo załapała się pod Rosję ale uciekła? A czy zdaje Pan sobie sprawę jak jest z pracą, opieką We Włoszech, Hiszpani, Portugalii? Nie. Bo to nie wygodne, lepiej ględzieć populistyczne hasła...
                • damyk1 Re: Też mi wstyd!!! 23.01.15, 15:39
                  tak widzę Panie en-no że jednak zabrakło Panu argumentów. Zachowuje się Pan jak królik z klapkami na oczach, co ktoś krzyknie jakieś populistyczne hasło, Pan je podłapuje. A naprawdę jest Pan także zniewolony przez własny umysł. Gdyby Pan trochę poczytał konkretnych rzeczy, gdyby Pan zadał sobie trud zrozumienia czegoś od podszewki to moglibyśmy porozmawiać. A sam Pan został sługą bez swojego zdania swoich wyznawców :P
                  I co mieliśmy się bronić przed Globalizacją? Co byśmy osiągnęli? Bylibyśmy drugą Białorusią, Koreą PŁN?
                  A może Węgrami, co tak "przezes" chwalił swojego czasu i chciał z nas zrobić drugi Budapeszt?
                  A dlaczego już PIS nic nie mówi o Węgrzech? Orban współpracuje z Putinem, Rosja ma budować im elektrownie, To Orban po ataku na Ukrainę i pomyśle Żyrinowskiego o podziale Ukrainy, dodał że Węgrom się należy jakaś część Ukrainy. Forint traci w stosunku do Euro, zamykanie ust dziennikarzom - praktyki na Węgrzech.

Może niech Pan się odniesie w jakimś stopniu jak ma Pan swoje zdanie.
                  Ale wydaje mi się że jest Pan dzieckiem internetu, nie zdającym sobie spraw z wielu kwestii a wierzącym w populistyczne hasła pseudo polityków.
    • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 24.01.15, 13:39
      facet nie pograzaj sie dalej
      • slawek.wygon Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 26.01.15, 16:20
        Ciekawy jestem skąd autor tego tekstu wziął te słowa emigrantów.
        Ciekawe czy ci co to mówili to naprawdę wyemigrowali.
        Ciekawe czy jak mają dosyś tego Kraju, czy jednak wyjechali na stałe, czy jednak powrócą.
        Ciekawe jest to że najbardziej narzekają Ci co świata nie widzieli ale wiedzą lepiej, że gdzie indziej jest lepiej. Ale jednak siedzą na dupach, nic nie robią ale narzekaja.
        Ciekawe ilu z tych narzekających powróciło już do Kraju.
        Ciekawe jest to że wszędzie jest lepiej niż w Kraju. Od Portugalii, po Rosję. Od Ameryki po Chiny i Koreę Północną. Tylko tutaj w środku Europy jest najgorzej.
        Ciekawe jest także to, że jak ktoś konkretne argumenty przedstawił, to oponent w niczym się nie odniósł, tylko stwierdził że ktoś sam się pogrążył.
        Ciekawe jest to, że oskarżający sam nie widzi jak on sam sie pogrążył a raczej został pogrążony.
        Milczenie i jednozdaniowe wpisy są dowodem że ktoś nie ma własnego zdania a kieruje się za innymi, tylko tutaj zabrakło aby ktoś coś podpowiedział i efekt jest.
        Ciekawi mnie dlaczego tak prawda zabolała?
        • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 26.01.15, 17:18
          madralo daruj ale z glupolami nie dyskutuje porownywanie usa do polski to porazka intelektualna autora tekstu
          • slawek.wygon Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 26.01.15, 19:33
            Kultura obycia Twoja jest zerowa.
            "mądralo" Widze że każdy kto ma odmienne zdanie od twojego jest mądralą lub nikim. A kim ty jesteś?
            I nadal nie widze w tekscie porównywania, tylko odpowiedzi, zresztą sam już nie wiesz o czym piszesz, bo raz zarzucasz autorowi porównanie do GB, teraz do USA.
            Ja tam nie widze porównań, tylko odpowiedź na Twój post o wyprzedawaniu Ojczyzny.
            Jak forumowicz odpisał Tobie że wszędzie na świecie są wyprzedawane Państwowe firmy, to nagle mu zarzuciłeś bezcelowo że się pogrązył i zarzucasz że coś zrobił czego ewidentnie nie zrobił. Czyli nie porównał Polski do GB, tylko dał Tobie przykład że w GB Państwowych firm także już nie ma.
            Poza tym dyskusja dotyczyła kogoś kto zarzucił byłemu premierowi coś z czym sam nie jest w porządku.
            Ale Ty co potrafisz? wyzwać od mądral, głupoli bo w rzeczywistości chyba tylko to umiesz zrobić i na tyle Ciebie stać. Intelektualizm Twój jest na bardzo niskim poziomie, bo nawet nie umesz się ustosunkować i podyskutować tylko obrazić.
            Oczywiście nie napiszesz jakie Ty widzisz rozwiązania, bo jest to dla Ciebie za cieżki temat i w zasadzie sam nie wiesz co napisać, bo nauczyłeś się tylko krytykować i wyśmiewać bo nic innego nie umiesz.
            • damyk1 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 26.01.15, 23:24
              Ja już na tym forum się przyzwyczaiłem do obrażania i braku dyskusji. Na jakiś argument, nie ma odpowiedzi z argumentem [czyt. dyskusji] , tylko albo obrażanie, albo milczenie. Jak baba w mocherowym berecie. Ona wie lepiej i tyle.
              • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 20:49
                OPanie Damyk Pan nie ma zielonego pojecia co to jest kultura ,kazdy wasz wpis to policzek dla polaka
            • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 20:48
              kazdy kto czyta wasze wpisy musi zauwazyc ze manipulujecie faktami w polsce owszem sa fabryki ale zadna nie jest polska i cos wam napisze ,w slowniku polskim nie ma zadnego slowa ktorym mozna was opisac nawet polska ulica nie ma dla was wlasciwego okreslenia
          • k.dworak12 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 08:32
            Tylko niedorozwinięty emocjonalnie człowiek może nawoływać do nienawiści wśród swoich.
            Nacjonalizm już był kilkukrotnie przerabiany. Naksłynniejzy był Adolf Hitler.
            Teraz to samo jest przerabiane na Ukrainie. Tzw. Separatyści, Nacjonaliści pro Rosyjscy co robią?
            Walczą o Rossiję z Putinem na czele.
            I to samo robisz Ty, nawołując w swoich postach do nienawiści, pisząc o uciekających polakach i zasiedlaących polskę Żydach.
            Zarzucasz komuś że porównuje PL do USA? Nie wiem skąd to wziąłeś ale czyżbyś miał na myśli, że jednak USA nie są takie złe? Murzyni, Meksykanie, Żydzi. Tylko tam wszyscy żyją razem. Zdarzają się jeszcze jakieś garstki kuklux klanów zle to margines. I Ci ludzie żyją na marginesie.
            Anglia, drugi Kraj ze zróżnicowaną ludnościa etniczną ale nikt nie nawołuje tak jak Ty do walk z własnymi rodakami.
            Sam swoimi wpisami siejesz nienawiść.
            Czego Ty oczekujesz od swoich guru? Tacy ludzie nawet jakby zrobili porządek z żydami, zdrajcami, szukaliby później wśród swoich zdrajców itp...
            Bardzo mi to podchodzi pod ekstremizm Islamu, gdzie Koran jest religią pokojową a znajdują się ekstrmisci siejący zamęt. Bardzo podobnie Ty i Tobie podobni piszecie, krzyczycie swoje hasła budując nienawiść.
            • kotwbutach2014 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 11:19
              Jak dialog idzie w tą stronę to popatrzcie .ARTYKUŁ PRZEZNACZONY TYLKO DLA LUDZI DOROSŁYCH (+18 LAT) I O MOCNYCH NERWACH. PROSIMY O PRZEMYŚLENIE CZY CHCĄ PAŃSTWO OGLĄDAĆ TAK DRASTYCZNE SCENY!!!
              www.mpolska24.pl/post/6737/holokaust-chrzescijan
              • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 11:45
                a zaczynalem miec wyrzuty sumienia ,teraz z cala odpowiedzialnoscia stwierdzam ze mam do czynienia z idiotami ktorzy zwyczajnie nie rozumieja niczego z tego co napisli nie wspominajac o moich ripostach ,mylicie wszystko wypisujac brednie ,ostatni raz napisze ,polska zostala zniszczona ,pozbawiona przemysly a kazdy grosz zarobiony na polakach jest wyprowadzany za grani8ce ,zniszczono wszystko nie dajac niczego wzamian ,zniszczono dorobek kilku pokolen polakow dokonali tego co nie udalo sie faszystom i sowietom i to bez jednego strzalu a co do usa to tam maja wszystko a to nie ma niczego ,durnie z wiejskiej prowokuja rosjan a co jesli dojdzie do otwartego konfliktu ?" czy wy zlapiecie za bron czy za bilety lotnicze ? ijeszcze jedno co rzad da obywatlom do obrony bo bambusowe kije od kilkuset lat nie sprawdzaja sie
                • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 11:47
                  i prosze nie pisac w moim kierunku olewam was ,jestescie realnym zagrozeniem dla polski i polakow
              • damyk1 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 15:19
                Kocie, cóż moge Tobie powiedzieć...
                Artykuł jak i zdjęcia robią wrażenie, ale ukazując coś, nie zapominajmy o tym co było.
                Nie chcę się mieszać w sprawy Iraku bo było jak było, lepiej nie jest... To fakt.
                Przemoc była i wcześniej na tle religijnym, tylko za sprawą aparatu bezpieczeństwa, jak i technologii nie wypływała tak jak wypływa teraz.
                Teraz są smartfony, dostęp do sieci i wszędzie dziennikarze. Dlatego teraz łatwiej nam dostrzec co się dzieje w regionie. Iran, Korea płn to są Państwa hermetyczne a też się dzieje wiele złego.

Odnosząc się do ogólnej dyskusji jak i tego linka. W Kraju jest spokój, zdarzają się morderstwa z różnych powodów ale sporadycznie.
                Pisze powyżej en-no o waleczności, łapaniu za kosy itp...

forum.gazeta.pl/forum/w,17460,155507295,155520792,Re_Dlaczeg_Polacy_emigruja_.html
                Ma to pełne ukierunkowanie do zdjeć które Ty zapodałeś. Mamy walczyć Polacy z Polakami? - do tego jeszcze wrócę...

Poniżej pisze o drażnieniu Rosjan i możliwym konflikcie.
                forum.gazeta.pl/forum/w,17460,155507295,156397236,Re_Dlaczeg_Polacy_emigruja_.html
                A kto ich najbardziej drażni? Właśnie Ci rzucający takie hasła jak en-no. Samozwańczy patrioci, polacy nie tolerujący innych, Ci co krzyczą że Polska jest ich matką i nazywający innych zdrajcami.
                Pisałem już o tym że w Anglii także duże fabryki nie są w rękach Brytyjczyków, zarzucono mi że porównuję.
                Nie porównałem, tylko napisałem jak jest. A to już jest różnica, ale jak ktoś ma zlasowany mózg, to żaden argument nie będzie do dyskusji, ale obrażania innych.
                Gość pisze że zniszczono wszystko, nic tutaj nie ma.
                Sorry gość a jakie masz DVD? Polską Mantę, czy coś Japońskiego, lub Niemieckiego?
                TV masz Mante czy nie? Czy Twoi rodzice, lub Ty na początku i końcu lat 90-tych jeździliście nowymi Polonezami, czy używanymi samochodami z zachodu?
                Pewnie nie odpiszesz, ale jestem przekonany że odpisałbyś nie, nie. Czyli RTV i auto masz zachodnie. Dlatego fabryki padały, te które jeszcze były coś warte zostały sprzedane jak Polar Whirpoolowi zamiast popaść w ruinę jak FSO :P Lepiej było doprowadzić do ruiny niż sprzedać Oplowi jak ten był chętny. Ale możemy być dumni, naszego FSO nie oddaliśmy Niemcom i nie mają z tego profitów :) P.S Opel należy do GM a ten jest Amerykański.

Co chcesz udowodnić en-no że te stare, zacofane fabryki miały szanse przetrwać?
                Że sklepy Społem, gdzie do dzisiaj się zdarza że musisz liczyć na dobry chumor Pani aby szybko podeszła do kasy miały istnieć?

Piszesz o dorobku pokoleń, a te huty, stocznie, fabryki - cały przemysł za co powstawały po wojnie? Za Rosyjskie ruble gdzie duża część towarów szła do Rosji i Rosja miała z tego profity...
                Dlaczego nie rozwinięto Syreny jak model 110 lub Sport? Bo Rosja nie pozwoliła!

W II WŚ zostaliśmy zrównani z ziemią, wymordowano inteligencję. Nas po wojnie jako Polski fizycznie nie było, nie istniała.
                Istniała w duchu i byliśmy na łasce Rosji.
                Dano nam tylko w Jałcie rodowód, sprzedano Sowietom jak bekarta.
                I od tego zacznij głosić swoje słowo, bo byliśmy od początku zależni od Matki Rossiji mać jego...
                I nadal jesteśmy zależni jak nie od Rosji, to od UE.
                Jak podskoczysz to Rosja Embargo zastosuje, jak podskoczysz UE to te fabryki przeniosą gdzie? Jak nie do Rosji i Czech, to do Chin.
                I zgnijemy jak FSO i Korea Płn.

• en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 20:41
                  dlatego pgonalismy rosjan ,a teraz dobrowolnie wpasdliasmu pod rynne ,lewactwo i ich multikulti oraz lizanie ze strachu przed posadzeniem o brak tolerancji muslimom dupy zaowocuje ze wasze matki ,zony i corki beda zwierzyna hodowlana wykorzystywana do ciezkiej pracy i rodzenia kolejnych pokolen dzikusow a wasze glowy beda zdobic przydomowe ogrodzenia m zal czytac te wasze wypociny wy zalosni panowie ? bez jaj tfuu!!!!!!!!!!!!!!
              • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 17:18
                czas sie wypisac z tego forum ,zbiera mi sie na mdlosci ze dziele je z zydokomuna,grabia ,oszukuja morduja ,te beszcvzelne zachlanne mordy wmawiaja polakom ze jest ok a kazdy kto mysli inaczej to wrog tu na forum jest to wrecz ksiazkowe zachowanie zydowskiej patologii , wiem ze wsadzilem kij w mrowisko i zacze byc wyzywany albo osmieszana a moze nawet jakis pejs podejmie probe zaciagniecia mnie przed sad ale ja wam powiadam wasza wladza zbliza sie do konca polacy powoli zaczynaja sie budzic
                • thekrolik Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 20:09
                  en-no napisał(a):
                  > czas sie wypisac z tego forum ,zbiera mi sie na mdlosci (...)
                  z Bogiem :-)
                  • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 20:33
                    szczesliwie twoj bog to nie moj
              • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 20:54
                co za buce kraj umiera ,bandyci okradaja spoleczenstwo ,zmuszaja do poszukiwania szczescia u obcych a te gnidy twierdza ze tu jest eldorado ,do tego czegos nie trafaja zadne argumenty bo to trzoda i tylko o korycie mysla
            • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 20:52
              i tu trafiles w 10 nie powinienes nawolywac do wojny ,nie powinienes nastawiac brata przeciw bratu ale masz jeszcze cos do zrobienia mwroc do szkoly i tym razem przloz sie do nauki bo czytasz ale niczego nie rozumiesz i w glowie powstaja falszywe obrazy
    • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 27.01.15, 21:09
      z pejsami skonczylem a teraz cos dla polakow pobierac i wysylac kazdemu znajomemu -www.youtube.com/watch?v=XsvPXWUqAHg
      • damyk1 Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 28.01.15, 08:27
        Nienawidzimy Żydów bo im zazdrościmy faktu że są społeczeństwem zorganizowanym. Są taką kliką która sobie pomaga i dlatego mają kasę.
        Co do przemysłu, proponuję Tobie obejrzeć ten film, ciekawy o kapitaliźmie.

www.youtube.com/watch?v=y9QGadHfE-8
        • en-no Re: Dlaczeg Polacy emigrują. 28.01.15, 09:20
          ten film to taka sama prawda jak sukces gospodarczy polski na szczescie powstala organizacja skupiajaca w swoich szeregach mlodziez dla ktorych polska to matka ,to najwieksza wartos a nie koryto ,nadejdzie czas ze swinie trafia do rzezni ,A JA Z OGROMNA OCHOTA BEDE DORZYNAC TO BYDLO zapewniam was ze razem z zagrabionym majatkiem narodowym oddaza to nikczemne zycie w rece sprawiedliwosci . dla zdrajcow tylko SMIERC ZADEN NIE UNIKNIE SPRAWIEDLIWOSCI ,KAZDY ZOSTANIE ROZLICZONY ,KAZDY STANIE PRZED SADEM DZIEN W KTORYM TO SIE STANIE BEDZIE SWIETEM NA CALYM SWIECIE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka