Dodaj do ulubionych

Internet Światłowodowy w Kobyłce

15.04.16, 09:03
Witajcie,
Chciałem się was zapytać czy wiecie może coś o pracach tej firmy?
ftth.netservis.com.pl/
Ma to być w końcu jakiś internet normalny w Kobyłce a nie namiastki tego co jest obecnie.
Ale czy oni już coś zrobili? Infrastruktura jakaś jest połozona? Czy teraz jedynie "zbierają" chętnych po czym podłączą jakiś blok bo powiedzą, że do domów jednorodzinnych się nie opłaca?
Piszcie jeśli coś wiecie, a może i odpowie jakiś przedstawiciel firmy.
Obserwuj wątek
    • lastlogin Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 15.04.16, 17:15
      A czemu uważasz, że Neostrada albo internet od Netii nie jest normalny albo że jest namiastką?
      • rajqu Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 17.04.16, 17:59
        U mniejst to namiastka - stabilnosci, predkosci i ceny. Stabilnosci bo srednio kilka razy dziennie zrywa polaczenie, predkosci bo mimo umowy "do" 20 megabitow router ledwo co moze zlapac synchro na 4 megabity, i do tego dochodzi cena prawie 80 zl.
        Obecnie jest to syf nie internet. Jesli masz szczescie i mieszkasz blisko centrali moze masz troche lepiej. I mnie to szambo. I wlasnie mi sie konczy druga dwuletnia umowa na naestrade. Gdy zaczynalem mailem 8 megabitow teraz jest 4. Zadnej inwestycji, tylko telefony od konsultatnow - wez pan umowe do iles tam mega.
        • lastlogin Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 17.04.16, 19:35
          Mieszkam kilometr od poczty w Kobyłce (to chyba tam jest centrala?) i mam internet w Netii. Wg testu na stronie www.speedtest.pl moje łącze ma następujące parametry:
          Ping: 8 ms | Download: 9,48 Mb/s | Upload: 1,08 Mb/p
          Nie są to może wyśrubowane parametry, ale mi w 100% wystarczają. Streaming filmów HD działa bez zacięć, komunikatory działają bez lagów - czegóż więc więcej potrzeba? A rzeczywista prędkość pobierania najczęściej i tak jest niższa od przepustowości łącza, gdyż to serwery z plikami są zazwyczaj tym wąskim gardłem.
          • rajqu Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 17.04.16, 19:42
            czyli mieszkasz blisko centrali wiec jestes szczesciarzem internetowym w Kobyłce.
            Natomiast nie zgadzam sie z tym ze ze twoje 10 megabitow jest limitowane ze strony serwera. Pobierasz z jakis slabych zrodel. Ja spokojnie wysyce i 100 megabitow.
            Przez to czekam na swiatlowod jak na powietrze...
    • netservis Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 21.04.16, 07:06
      Dzień dobry,

Pisząc jako przedstawiciel firmy informuję, że na terenie miasta Kobyła realizowana będzie inwestycja związana a budową sieci światłowodowej FTTH. To już się dzieje. Jesteśmy na etapie uzgodnień z zarządcami drug oraz właścicielami posesji i stojącymi na nich słupach. Do końca miesiąca kwietnia 2016r powinien zostać opublikowany cennik usługi Internet oraz Telewizja w technologii FTTH.
      Głównym zamierzeniem projektu jest dotrzeć do posesji jednorodzinnych - gdyż w Kobyłce jest to znacząca większość.
      Przewidywany termin rozpoczęcia prac to czerwiec 2016r.
      • rajqu Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 02.06.16, 10:13
        Witam serdecznie,

Coś się dzieje w tej sprawie? Strona www milczy, cennika jak nie było tak nie ma, prac na ulicach kobyłkowskich tez nie zauważyłem.
      • en-no Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 23.06.16, 11:34
        i gdzie te informacje juc koniec czerwca i cisza
    • cris.n Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 08.06.16, 14:30
      Jaka jest szansa na internet w Kobyłce, zapisałem się i cisza. Ulica Leśmiana w Kobyłce - jest szansa?
      • rajqu Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 27.07.16, 10:22
        Dobra cennik jest.
        www.netservis.com.pl/images/netservis_ftth_v1.pdf
        Co prawda napisany w taki sposob ze wlasciwie to nie wiadomo kiedy tak naprawde ruszy... ale to i tak postep.
        Moze przedstawiciel firmy napisze cos wiecej?
        • lastlogin Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 27.07.16, 16:13
          65.00 zł za miesiąc przy umowie na 24 miesiące to wcale nie jest tak źle - taniej niż u operatorów telekomunikacyjnych jeśli doliczyć opłatę za utrzymanie łącza. No i parametry (50/15 Mb/sek) też niezłe.
          • rajqu Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 18.09.16, 18:44
            Mam pytanie czy ktos z was złozyl zamowienie i zostalo ono zrealizowane?
            Dostałem maila ze po moim zgloszeniu w ciagu max 90 dni mam miec internet.
            Zobaczymy :)
            • shinek69 Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 02.11.16, 18:53
              Ja po złożeniu zamówienia nie dostałem żadnej odpowiedzi.
              • piotr_kobylka Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 13.06.17, 17:37
                Witam Wszystkich zainteresowanych... w dniu wczorajszym zostałem podłączony do internetu światłowodowego z firmy Netservis. Mieszkam w okolicy ul. Szerokiej w Kobyłce. Popyla, że szok. Po przesiadce z wolnostrady jest mega szok...
      • hektor126 Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 26.07.17, 23:54
        www.123i.pl/internet/ to jest konkretna firma !!
        • rajqu Re: Internet Światłowodowy w Kobyłce 14.09.17, 19:17
          Mam od wczoraj internet swiatlowodowy od netserwis.
          Polecam cierpliwym. Przeskok z kulawej neostrady jest olbrzymi. To zupelnie inny wymiar i jakos lacza.
          200 Mbps 25 mega realnie leci download o ile serwer pozowli.
          Panowie bardzo szybko uwineli sie i w 2 h byla cala instalacja lacznie z pociagnieciem przez 4 slupy.
          Tu macie przyklad jak dziala
          beta.speedtest.net/result/6624251195.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka