Dodaj do ulubionych

Wieczna prostytucja

19.07.11, 15:02
Znowu slajdy. Olałem jak zwykle i nie przeczytałem.
Obserwuj wątek
    • kalbi Wieczna prostytucja 19.07.11, 15:19
      W tym artykule akurat slajdy mi nie przeszkadzają, bo opisy są obszerne.
      Czytając artykuł po raz kolejny wychodzi, że kiedyś nie bawiono się w bzdurne zakazy - ma ktoś ochotę się sprzedawać? jego sprawa. Niech płaci podatki od dochodu i gra i buczy.
    • judo Wieczna prostytucja 19.07.11, 15:47
      Oswajanie z:
      prostytucją,
      gejostwem,
      donosicielstwem,
      relatywizmem

to program GW

Niedługo zaczną wychwalać każdego kto się zeszmaci;)
      • czarny_kwadrat Re: Wieczna prostytucja 19.07.11, 15:54
        Ty jesteś taki głupi z urodzenia, czy brałeś korepetycje?
      • virtuoz83 Jakie oswajanie???? 19.07.11, 18:36
        Po prostu rys historyczny. Nie pasuje ci/gorszy cię to - nie czytaj!
    • czarny_kwadrat Wieczna prostytucja 19.07.11, 15:59
      Durny autor nie zauważył, że tekst, który przepisał nie jest oryginalny i pochodzi z książki: Najstarszy zawód świata - Historia prostytucji, autora nie pamiętam, ale chyba Marek Karpiński.
      Rzeczywiście GW coraz bardziej się stacza i zatrudnia, chyba za darmo, gimnazjalistów, bo autorzy naprawdę nie maja pojęcia o dziennikarstwie.
    • mdzj 22 lipca 19.07.11, 17:46
      > Obchodzono nawet święto pań lekkich obyczajów - 22 lipca.

Dobrze, że włodarze PRLu tym nie wiedzieli.
      ;-)
    • men_53 Wieczna prostytucja 21.07.11, 09:55
      "Arabeski" brały 10 dolarów za "chwilę zapomnienia", co stanowiło równowartość średniej miesięcznej płacy w tzw. gospodarce uspołecznionej. Czterech klientów w miesiącu obsłużonych przez "arabeskę" oznaczało, że zarabiała ona tyle, ile dyrektor zakładu pracy.

Ciekawe spostrzeżenie. W latach 70 dolar kosztował ok. 2,5 zł, no może pod koniec ok. 4 zł. Skoro tak, to średnia płaca w gospodarce wynosiła 25-40 zł a płaca dyrektora 100-160 zł miesięcznie. Ciekawe, w jakim kraju? Bo przecież nie w Polsce. W roku 1974, w mojej pierwszej pracy na start dostałem 2900 zł na rękę + premia. Mało to było, ale jednak nie 100 zł.
      • aso62 Re: Wieczna prostytucja 21.07.11, 10:57
        men_53 napisał:

> Ciekawe spostrzeżenie. W latach 70 dolar kosztował ok. 2,5 zł, no może pod koni
        > ec ok. 4 zł.

Coś ci się pomieszało, czarnorynowy kurs dolara był 90-100 zł na początku lat 70-ych i 120-140 pod koniec.
      • 231955ali Re: Wieczna prostytucja 21.07.11, 11:01
        men_53 napisał:

> "Arabeski" brały 10 dolarów za "chwilę zapomnienia", co stanowiło równowartość
        > średniej miesięcznej płacy w tzw. gospodarce uspołecznionej. Czterech klientów
        > w miesiącu obsłużonych przez "arabeskę" oznaczało, że zarabiała ona tyle, ile d
        > yrektor zakładu pracy.
        >
        > Ciekawe spostrzeżenie. W latach 70 dolar kosztował ok. 2,5 zł, no może pod koni
        > ec ok. 4 zł. Skoro tak, to średnia płaca w gospodarce wynosiła 25-40 zł a płaca
        > dyrektora 100-160 zł miesięcznie. Ciekawe, w jakim kraju? Bo przecież nie w Po
        > lsce. W roku 1974, w mojej pierwszej pracy na start dostałem 2900 zł na rękę +
        > premia. Mało to było, ale jednak nie 100 zł.
        dolar w banku ale go nie kupiles, u konika 1dolar cena 0,5 litra zytniej za pirwsza pnsje 29 dolarow.
    • romikus Nawrócie się na ISLAM. 21.07.11, 11:13
      Nawrócenie się Polaków na jedyną i prawdziwą wiarę jaką jest Islam i wprowadzenie prawa boskiego jakim jest szariat uchroni Polskę od nierządu i wszelkiego zła.
      • artjomka Re: Nawrócie się na ISLAM. 02.08.11, 05:11
        Jak najbardziej nalezy popierac jedynie sluszna i wlasciwa droge wytyczona przez mafie w czarnych mundurkach (z koloratkami). Wyplenic prostytucje!.
        W koncu czarni maja w swych parafiach wystarczajaca ilosc owieczek, u ktorych moga wyrownywac poziom hormonow. A i powolania ministranckie tez wymagaja opieki.
        Pazdrawljaju!
    • sonix24 Re: Wieczna prostytucja 21.07.11, 12:07
      Istniał jeszcze jeden rodzaj prostytutek - mewki. Były to przeważnie gó...ary ciągające się ze starszymi, nadzianymi facetami żeby za ich pieniądze posmakować trochę lepszego życia; uczennice szkół średnich i studentki najczęściej. Jednak nie były to prostytutki w dosłownym znaczeniu- one miały "przyjaciół-klientów" i robiły to raczej dla zabawy niż tylko kasy.
      • billy.the.kid Re: Wieczna prostytucja 21.07.11, 14:06
        mewki-to raczej były dziewczyny portowe.
        śmieszne - w latach 70 putany prowadzające się z arabami-arabeski-same o sobioe mówiły- DZIEWCZYNY BIZNESU.
    • coelka Re: Wieczna prostytucja 22.07.11, 00:29
      Każdy to wie co zna chociaz troche historię, tak samo jak aborcje były zawsze i zzabijanie na wieksza skalę dzieci juz narodzonych , ale niepotrzebnych lub pozstawianie ich gdzie bądź na pastwe losu, to byo masowe. dopiero dzisiaj wszyscy sie jacys nagle poorbili moralni za bardzo a KK polski to chce po ppprostu władzy i ciemnote wciska ludziom a wiekszosc w to wierzy .
      • woynowski1 Re: Wieczna prostytucja 29.07.11, 14:49
        Zbiór socjalistycznych ladacznic jest znacznie dłuższy. A dziś sytuacja się nie zmieniła. A przyczyn zapewne jest wiele. Odsłanianie tej prawdy nie jest niczym nagannym, no chyba że komuś przeszkadza teletubiś z torebka damską, bo żyje w zamkniętym i wyimaginowanym świecie!.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka