Dodaj do ulubionych

zawisc spoleczna

IP: *.acn.waw.pl 15.05.01, 13:06
w Posce kroluja niestety zasady zawisci spolecznej gloszone przez partie
lewicowe ktore reprezetuja ten zalosny motloch ktory jedyne co potrafi tozywic
zawisc(jak w tym kawale ze zlota rybka).najbardziej ciesza mnie organizacje
polityczne otwarcie popierajace kradzieze(np. PPS,UP czy SLD)czyli bedace
przeciwko zwtotowi mienia zrabowanego wlascicielom.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pitur Re: zawisc spoleczna IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 15.05.01, 13:19
      Zgodze sie co do "zawisci spolecznej". Ale, czy polityka bezrozumnego
      rozdawnictwa, prowadzona przez (sic!) Prawice jest normalna? Zwlaszcza ze
      rozdaje - nie swoje. Panstwowe paserstwo, tak w skrocie mozna okreslic
      dzialania Rzadu. Ostatnie Uchwaly Sejmu sa niekorzystne dla wszystkich, i dla
      najemcow i dla wlascicieli. Sankcjonuja kradziez. A przeciez nie oddano jeszcze
      nawet malenkiej czesci mienia, zagrabionego przez stalinowskie bezprawie. Czyz
      nie od tego - nalezalo zaczac?
      Ani slowem nie wspomnina powyszy artykul o przestepczych organach
      zwanych "Spoldzielniami Mieszkaniowymi", dzialajacych pod wodza swych
      prezesikow na zagrabionych gruntach, w bundynkach (tzw. blokach, jak
      Oswiecim..) za pieniadze ukradzione milionom ciulaczy przez komune. Czy to
      takze mozna nazwac "spoleczna zawiscia"? Ja pozwole sobie to nazwac po imieniu:
      kradzieza cudzej wlasnosci, i ponad 50-letnia paserka efektem tej kradziezy.
      Moja "aspoleczna zawisc" mowi mi: - zwroccie wlascicielom ich mienie, oddajcie
      im ich prawo do jego zarzadzaniem, powywalajcie postkomubnistycznych prezesikow
      ze stolkow. Zobaczymy, czy wlasciciel to "krwiopijca i dran". Jesli sie tak
      okaze, ograniczajcie go prawnie. Ale, nie wczesniej!
      --
      Ten, ktoremu NIC nie podarowano
      Pitur
      • Gość: mimi Re: zawisc spoleczna IP: *.inet.fi 15.05.01, 14:02
        Uwazam ze wszyscy powinni wywiazywac z oplat czynszu obojetnie jakiego statusu
        jest lokal.Co do kamienic ktore posiadaja wlasciciela i lokale sa wynajmowane
        powinni oni decydowac jaki czyn ma placic lokator aby mozna utrzymac pewien
        standart i regularnie przeprowadzac remonty,bo wiadeomo jaki jest i bedzie stan
        kamienic gdy sie tego zaniecha.Jezeli prawo obecne nie spelni tych wymogow
        powinny byc dotacje panstwa lub innych instytucjii ktore pomogom wlascicielom w
        ich wydadkach,co na dzien dzisiejszy nie napawa optymizmem.
    • Gość: człowiek Re: zawisc spoleczna IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 01:10
      Gość portalu: mm napisał(a):

> w Posce kroluja niestety zasady zawisci spolecznej gloszone przez partie
      > lewicowe ktore reprezetuja ten zalosny motloch ktory jedyne co potrafi tozywic
      > zawisc(jak w tym kawale ze zlota rybka).najbardziej ciesza mnie organizacje
      > polityczne otwarcie popierajace kradzieze(np. PPS,UP czy SLD)czyli bedace
      > przeciwko zwtotowi mienia zrabowanego wlascicielom.
      człowieku!
      rzygać się chce, a wiesz czemu?
      jestem bez roboty, szukam prawie rok i typowa sytuacja to
      70 do 80 chętnych na jedno miejsce,
      płacę czynsz tylko dlatego,że utrzymuje mnie rodina i wobec moich
      nędznych dochodów mam tzw. dopłatę czynszową ... itd,itd;
      czy możesz sobie choćby wyobrazić siebie w sytuacji jaką
      opisała Gazeta w numerze z 15 maja ?
      eksmisja z mieszkania - zawał serca ...
      człowieku ! jesteś w ogóle człowiekiem ?
      wybacz mocne słowa ale rzygać się chce to chyba mało nie ?
      vega52@yahoo.com

• pitur Re: zawisc spoleczna 16.05.01, 10:18
        Gość portalu: człowiek napisał(a):

> rzygać się chce, a wiesz czemu?
        > jestem bez roboty, szukam prawie rok i typowa sytuacja to
        > 70 do 80 chętnych na jedno miejsce,

Witaj

Kolega napisal przeciez tylko o faktach. Niechcacy sam je potwierdzasz, ale o tym
        za chwile. Nt. pracy: czy probowales juz wszystkiego? Np. widze, ze masz PC, moze
        praca dla ktoregos z portali (wiele szuka ludzi) bylaby dla Ciebie
        satysfakcjonujaca?

> płacę czynsz tylko dlatego,że utrzymuje mnie rodina i wobec moich
        > nędznych dochodów mam tzw. dopłatę czynszową ...

A czy pomyslales choc raz, skad sie owa "doplata czynszowa" bierze? Z budzetu,
        czyli m.in. z podatkow od pracodawcow i pracownikow. Sa ote juz tak ogromne, ze
        niewielu pracodawcow stac na tworzenie miejsc pracy, pomimo ze kazda firma chce
        sie rozwijac. Rosnace bezrobocie, oraz "fundowanie" przez Panstwo kolejnych
        socjali, np. tatusiom z dziecmi, powoduje wzrost podatkow (kosztu pracy), i w
        efekcie - dalszy wzrost bezrobocia. Czy myslisz, ze latwo ten zamkniety mechanizm
        gospodarczej lawiny przerwac? Jesli juz, to na pewno nie kolejnymi udogodnieniami
        dla "slabych"..

> człowieku ! jesteś w ogóle człowiekiem ?

Sadze, ze Kolega piszacy jest czlowiekiem. Uwierz mi, ja tez zrobilbym wszystko,
        abys Ty, i inni, prace mieli. Ale sa pewne bariery indywidualne (wiek, choroba,
        oraz owe tragicznie wysokie koszty pracy), ktore na to nie pozwalaja. Jednak
        wspolczuje Ci, choc jestes mlody i zdrowy - niedoli. Na poczatku podrzucilem Ci
        pomysl z Internetem. Moze sie przyda?
        • Gość: AdamS Re: zawisc spoleczna IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 22:15
          W pelni sie z Toba zgadzam, Pitur!
          Ja sam szukam osob chetnych do pracy w mojej firmie. Praca nie wymaga zadnych
          kwalifikacji, jest lekka, pracuje sie 8 godz. dziennie (w tym dwie przerwy po
          15 min.), wolne soboty, oferuje 600 zl na reke na poczatek, potem pensja moze
          dojsc do 800 zl. Wydawaloby sie ze w dotknietej bezrobociem Lodzi to gratka.
          Akurat! Ludzie przychodza i wybrzydzaja: 600? Z tego nie da sie zyc, wole isc
          na zasilek. Nie rozumieja ze ja nie moge dac im wiecej, bo de facto kosztuja
          mnie oni nie 650 tylko lekko liczac (Zus'y,fundusze pracownicze itd) 1500 zl!!!
          A wiecej za taka prace sie po prostu nie nalezy. I ci ludzie dalej beda
          glosowac na AWS czy SLD i dalej bedzie pelno pracowniczych przywileii. Tylko
          pracy nie bedzie...
          Spojrzmy na USA: nie ma kodeksu pracy, zasilek przysluguje przez miesiac,
          bezrobocie 2-3%. Kazdego kto ma prace stac na samochody, podroze, mieszkanie...
          Jakies pytania, koledzy socjalisci?
      • Gość: Marcin Re: zawisc spoleczna IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 16.05.01, 11:37
        Witam

Gość portalu: człowiek napisał(a):

> eksmisja z mieszkania - zawał serca ...
        > człowieku ! jesteś w ogóle człowiekiem ?
        > wybacz mocne słowa ale rzygać się chce to chyba mało nie ?
        > vega52@yahoo.com
        >

No to Cie pociesze. Nastapilo cudowne ozdrowienie i opisywana Pani z zawalem serca zaraz po
        odwiedzinach dziennikarzy wstala z lozka i bardzo dziarsko maszerowala po schodach. Chyba wiec zawal
        sie cofnal. A moze w ogole go nie bylo...

No comments

Pozdrawiam, Marcin Kaniewski
    • Gość: marek56 Re: zawisc spoleczna IP: *.ltk.com.pl 16.05.01, 14:21
      A co z tymi którzy zrobili przekręty na miliony i prawo ich nie ściga.
      Czy jesteś pewien jak obecni właściciele kamienic weszli w ich posiadanie?
      Co z roztronieniem i kradzieżą wspólnego dorobku jakim był majątek państwowy?
      W imię jakiej sprawiedliwości koszty reform ponoszą najbiedniejsi ,a elity
      bogacą się ich kosztem? Elity najgłośniej krzyczą, więc dlaczego są coraz
      zamożniejsze ?
      Marek 56 (socjalista niezależny) Zapraszam www.czerwonysalon.republika.pl

• Gość: Marcin Re: zawisc spoleczna IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 16.05.01, 16:31
        Witaj

Gość portalu: marek56 napisał(a):

> A co z tymi którzy zrobili przekręty na miliony i prawo ich nie ściga.

Prawo musi scigac wszystkich! Ale jesli dziala zle to nie powod aby obciazac
        skutkami tego cala grupe spoleczna. Jesli przyjac twoj punkt widzenia to nalezy
        wsadzic za kratki wszystkich kierowcow, bo niektzorzy jezdza po pijanemu.

> Czy jesteś pewien jak obecni właściciele kamienic weszli w ich posiadanie?

Wiem jak weszla moja rodzina: w 1935 roku zbudowali z wlasnej pracy i
        oszczednosci nieduza kamienice. A teraz panstwo na nasz koszt chce byc
        dobre dla kogos innego. To jest niewolnictwo wobec lokatorow. Moi pradziadkowie,
        ktorzy budowali kamienice nie byli zadnymi krezusami, to byli prosci chlopi (pradziadek
        nawet do konca zycia nie nauczyl sie czytac) i do spolki z zieciem, ktory niezle zarabial
        zbudowali kamienice ze sklepem na parterze. Postapili jak bandyci i teraz nalezy
        karac ich spadkobiercow, nieprawdaz?

> Marek 56 (socjalista niezależny) Zapraszam www.czerwonysalon.republika.pl
        >
        >

Marcin Kaniewski , w wolnych chwilach krwiozerczy kamienicznik
      • Gość: AdamS Re: zawisc spoleczna IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 22:25
        Typowy slowotok komucha ktory nie ma nic do powiedzenia. Wszyscy co cos maja to
        zlodzieje, a ci co nic nie maja to gnebiene sieroty. Ale o tym, ze wiekszosc z
        tych ktorzy czegos sie dorobili, przez ostatnie dziesiec lat harowala po
        kilkanascie godzin, a wiekszosc biedakow w tym czasie chlala tanie winko za
        panstwowa kase, to juz nie wspomniales? Wiem ze uogolniam i nie wszyscy bieni
        to zule, ale tez nie wszyscy bogaci to zlodzieje drogi "socjalisto". Robisz z
        biedy cnote, a to powazny blad. Bieda nie jest moze powodem do wstydu, ale na
        pewno nie jest powodem do dumy. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka