margott70
01.05.12, 10:59
Co robić z alkoholikiem, który nagle przestał pić. Co mówić albo czego nie mówić aby ten cudowny stan przemiany trwał. Kartotekę ma ładną : zabrane prawo jazdy za jazdę po pijanemu ( dużo promili, wyrok w zawieszeniu), picie codzienne ale takie eleganckie. Nigdy nie zdarzyło się żeby nie wstał do pracy ( 30 lat pracy), on nawet nie ma kaca, teraz przestał i nie ma żadnych objawów. Niedawno był kurator ( nawet nie wiedziałam,że go wyznaczyli) i robił wywiad jak przebiega okres próby. Wiedząc jak działa mechanizm alkoholizmu, nie bronię alkoholika to na pytanie czy mąż ma problemy z alkoholem odpowiedziałam, ze tak. To miało oczywiście ciąg dalszy, będzie posiedzenie sądu o wydanie zakazu nadużywania alkoholu. No i jak na współuzależnioną przystało mam wyrzuty sumienia. MO KIEDY. Bo następnego dnia po wizycie kuratora przestał pić. I teraz poradźcie, trzymać twardo że nie bronię picia, czy zmięknąć ( przecież tak się stara, sama nie wiem czy to ironia czy nie). Był na jednym mitingu, wybiera się na drugi, ale dokładnie nie wiadomo kiedy.