Dodaj do ulubionych

Wo ist ein guter Diener August ?

24.01.14, 15:35
A gdzie jest wielki Służebnik Augustów ... Chyba nie na Majdanie ?? A może zanęcony ? Wątki biegną choć dość leniwie a Gucia nie ma .. co się słało ?
Alkodarek nawet zdążył wyleczyc sie z alkoholizmu nie mówiąc o esce i bece a Gucia nie ma ???
Jak tak dalej pójdzie to wszyscy się wyleczą i kto wtedy pójdzie do AA ?

Panie Gustawie larum grają !!
Obserwuj wątek
    • boja55 Re: Wo ist ein guter Diener August ? 24.01.14, 17:22

August na Kanarach . Emeryt , ma czas i pieniądze , więc wygrzewa się . Pewnie o jakiś miting AA zawadzi i myślę , że o tym napisze .
      Ci , co "wyleczyli" się z alkoholizmu pewnie są szczęśliwi i dumni . Nie mam takiej wiedzy , ale skoro WHO uznaje alkoholizm za chorobę to z tym nie polemizuję . Już trochę tych lat jestem alkoholikiem i dopiero tu na FU dowiedziałem się , że z alkoholizmu można się wyleczyć .
      • deoand Re: Wo ist ein guter Diener August ? 24.01.14, 17:45
        No tak emeryt niemiecki to teraz moze pojeździć po swiecie - gorzej bedzie z polskim emerytem .Ano niech odpoczywa Gucio w spokoju na Kanarach i wraca cały i zdrowy na ciele i umyśle . Co do wyleczenia czy nie wyleczenia to rózne cuda sie zdarzaja i wyleczyc sie mozna z kazdej choroby a najlepiej z tej , której sie nie ma a wredni terapeuci wmówia ci żeś chory . Wtedy baclofen albo torf Tołpy czy rower eski i juz jest sie zdrowym czego życze wszystkim i Guciowi oczywiście też .
        • wolfbreslau Re: Wo ist ein guter Diener August ? 29.01.14, 13:57
          deoand napisał:

> No tak emeryt niemiecki to teraz moze pojeździć po swiecie

trzeba było wojne przegrać :-)
          a nie demolowac Berlin Rudym 102 :-)
          • wolfbreslau Re: Wo ist ein guter Diener August ? 29.01.14, 15:46
            ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=wolfbreslau&photoId=1112489
            kilka dni temu w NY aparatem telefonicznym robione z empire state building :-)
            • marakuya Re: Wo ist ein guter Diener August ? 29.01.14, 18:04
              Samochwała w kącie stała...
              Fajnie, że pijaki jeżdżą do NY:-)
          • deoand Re: No przecież przegraliśmy 29.01.14, 16:51

No przecie przegraliśmy w dwa tygodnie tylko potem Ruskie nie dali przegrać do końca . O wredne gady . I takie skutki zwycięstwa .
            I emeryt zamiast wzorem Gucia na Kanary to w te pędy do Skrzydlewskiej .
            • wolfbreslau Re: No przecież przegraliśmy 29.01.14, 20:08
              deoand napisał:

> to w te pędy do Skrzydlewskiej .
              a kto to jest ?
              pytam bez jaj , bo nie kojarze kompletnie
          • aaugustw Re: Wo ist ein guter Diener August ? 29.01.14, 20:36
            wolfbreslau napisał:
            > trzeba było wojne przegrać :-)
            > a nie demolowac Berlin Rudym 102 :-)
            ______________________________.
            Podobnie ma sie rzecz z alkoholizmem...!
            Trzeba sie poddac, aby wygrac...! ;-)
            (w przeciwnym wypadku trzeba jeszcze
            potem robic na innych...!) ;-)
            A...
        • aaugustw Re: Wo ist ein guter Diener August ? 29.01.14, 20:33
          deoand napisał:
          > No tak emeryt niemiecki to teraz moze pojeździć po swiecie - gorzej bedzie z po
          > lskim emerytem ...
          > Ano niech odpoczywa Gucio w spokoju na Kanarach i wraca cały i
          > zdrowy na ciele i umyśle .
          _______________________________________________________.
          Bez dodatkowej (od czasu, do czasu) tyrki takze bym nie podskoczyl
          za wysoko...!
          Ale trzezwosc (Bogu dzieki) przyniosla mi dar wykorzystania (doslownie
          i w przenosni) mojego zdrowia cielesnego i umyslowego...!
          A...
          Ps. Opalilem sie jak pol murzyna...! ;-)
          A dzieki codziennemu plywaniu i chodzeniu pare km (pod i z gorki)
          schudlem w ciagu 3 tygodni rowne 3 kg, ale szybko wracam do starych obyczai...! :-(
      • aaugustw Re: Wo ist ein guter Diener August ? 29.01.14, 20:26
        boja55 napisał:
        > August na Kanarach . Emeryt , ma czas i pieniądze , więc wygrzewa się . Pewnie
        > o jakiś miting AA zawadzi i myślę , że o tym napisze .
        > Ci , co "wyleczyli" się z alkoholizmu pewnie są szczęśliwi i dumni . Nie mam ta
        > kiej wiedzy , ale skoro WHO uznaje alkoholizm za chorobę to z tym nie polemizuj
        > ę . Już trochę tych lat jestem alkoholikiem i dopiero tu na FU dowiedziałem się
        > , że z alkoholizmu można się wyleczyć .
        _____________________________________________.
        No niestety Boja55, moj gotowy scenariusz prowadzenia
        polskojez. Mityngu AA na Teneryfie gdzies wedruje, ale
        nie wiem gdzie...(!?), bo ksiedza, ktoremu go dalem nie
        spotkalem i nie wiem co dzieje sie z nim... - Przed rokiem
        powiedzial mi tylko tyle, ze bylo u niego dwoch cierpiacych,
        ktorym zalatwil lokum i tyle ich widzial... - Slyszal tylko o nich,
        ze spia na plazy...(!?).
        Moze i oni w miedzyczasie uznali, ze wyleczyli sie z alkoholizmu,
        jak nasz pijacy tu kontrolowanie "baclofenowiec"...(!?).
        A... ;-)
    • pierzchnia Re: Wo ist ein guter Diener August ? 24.01.14, 18:23
      Sami widzicie, że bez Augusta ani rusz - nawet mnie baclofeniarze przekabacili na swoją stronę.Jednak podświadomie wciąż jestem z Guciem - można to uwierzytelnić rezonansem magnetycznym.
      Podobno amazońscy szamani wpierniczają baclofen od wieków - po zażyciu mają wizję - ukazuje im się inny szaman z gotową recepturą.
      www.youtube.com/watch?v=AQqx5BcrTXo
      • deoand Re: Wo ist ein guter Diener August ? 28.01.14, 21:59
        Wunderbar gelegen und nüchtern August . Bravo !
    • aaugustw Rufst Du mich Deo, also bin ich (wolasz, wiec jest 29.01.14, 20:20
      deoand napisał:
      > A gdzie jest wielki Służebnik Augustów ... Chyba nie na Majdanie ?? A może zanę
      > cony ? Wątki biegną choć dość leniwie a Gucia nie ma .. co się słało ?
      > Alkodarek nawet zdążył wyleczyc sie z alkoholizmu nie mówiąc o esce i bece a Gu
      > cia nie ma ???
      > Jak tak dalej pójdzie to wszyscy się wyleczą i kto wtedy pójdzie do AA ?
      >
      > Panie Gustawie larum grają !!
      _______________________________________________________.
      Wolasz mnie o wielki Deo, a wysylajac mnie na wczasy zapomniales
      nie obciazac mnie w tym czasie zadnymi obowiazkami, ktorym ledwo
      moglem podolac... - (najpierw obowiazek, potem przyjemnosc...!) ;-)
      A...
      • wolfbreslau Re: Rufst Du mich Deo, also bin ich (wolasz, wiec 29.01.14, 20:28
        aaugustw napisał:
        - (najpierw obowiazek, potem przyjemnosc...!) ;-)
        > A...
        mam nadzieje ,ze wypocząłes. :-)
        u nas w lechistanie, paskudnie, zimno i brudno....brrr
        milej aury Guciu i powodzenia
        • aaugustw Re: Rufst Du mich Deo, also bin ich (wolasz, wiec 29.01.14, 20:48
          wolfbreslau napisał (do A...):
          > mam nadzieje ,ze wypocząłes. :-)
          > u nas w lechistanie, paskudnie, zimno i brudno....brrr
          > milej aury Guciu i powodzenia
          _____________________________________________.
          Tak, wypoczalem bardzo, ale moj (niby) szef polecial do
          USA na 1,5 mieca i zostawil mi sprawy do zalatwienia, do
          ktorych zabralem sie jak przystalo na alkoholika, czyli bez
          wytchnienia i bez przerwy tak ze te po tych trzech minionych
          dniach mysle, ze dobrze zrobilby mi teraz urlop...! ;-)
          A...
          Ps. Pogoda byla dobra. Temperatury stale miedzy 18-21°C
          Slonce prawie zawsze. Opalanie prawie caly dzien miedzy 10 a 17.
          Po zachodzie slonca chlodno i trzeby bylo zawsze ubierac cieple sweterki,
          ale w sandalach na bosaka i w krotkich spodenkach, (nagrzane drogi i sciany)...
          W kazdej knajpce telewizory i pilka noza. Co pare metrow nachalni nawolywacze
          aby wejsc do ich knajpy. Duzo kombinatorow "okazyjnej" sprzedazy i ponoc duzo
          zlodziejaszkow...(!?).
          • wolfbreslau Re: Rufst Du mich Deo, also bin ich (wolasz, wiec 29.01.14, 20:59
            aaugustw napisał:

> W kazdej knajpce telewizory i pilka noza.

koszmar. ...:-)
            to juz wole bawarskie klimaty i knajpy w okolicy neushwanstein
            • aaugustw Re: Rufst Du mich Deo, also bin ich (wolasz, wiec 29.01.14, 21:02
              wolfbreslau napisał:
              > koszmar. ...:-)
              > to juz wole bawarskie klimaty i knajpy w okolicy neushwanstein
              _____________________________________________________.
              ;-) Bylem tam dwa razy z moimi goscmi... - Piekna spokojna okolica Ludwika...! ;-)
              (szedlem ta drozka lesna i bylem nad tym jeziorkiem gdzie zginal w tajemniczy soposob)
              A...
              • wolfbreslau Re: Rufst Du mich Deo, also bin ich (wolasz, wiec 29.01.14, 21:10
                aaugustw napisał:

>
                > (szedlem ta drozka lesna i bylem nad tym jeziorkiem gdzie zginal w tajemniczy s
                > oposob)
                > A...
                zginał razem ze swoim osobistym lekarzem...przy okazji psychiatra.
                ot tajemnica szwabskiej polityki bismarka.
                ale faktycznie okolica przepiekna...a zamek przy calym swoi9m kiczu, ma sznyt i styl
                cud
                • deoand Re: Rufst Du mich Deo, also bin ich (wolasz, wiec 29.01.14, 22:19
                  Dobrze Guciu , że tłumaczysz bo ja co prawda znam niemiecki z 1000% lepiej niż chiński ale zakładając że po chińsku znam tylko słowo Benjin czyli Pekin to 10 słow po niemiecku ,których bym sie może jakoś doszukał w stylu Raus bitte Frau/ no nie tak żle /to jakoś znajomości niemieckiego nie czyni . Dobrze , że teraz w necie sa kominikatory - wpisałem po polsku - wyskoczyło po niemiecku
                  Ale w końcu gdzieś ty był drogi Auguście ?

Wolf - Skrzydlewska największa firma ostatniej drogi emeryta w Łodzi co to jeśli pamiętasz wykończyła konkurencję w aferze tzw. łowców skór - Teraz rządzi w Łodzi i województwie niepodzielnie i większość wybiera się w ostatnią podróz ze Skrzydlewską .Dla nowocześniejszych maja również to co zapoczątkował nieodżałowany Austriak Adolfik . To cały przemysł . Ponadto maja sieć kwiaciarni .

Pozdrawiam szanownych panów i życzę dobrej nocy
                  • aaugustw Ucieklo mi jakos to twoje pytanie...! :-( 30.01.14, 20:51
                    deoand napisał (do A...):
                    > ... Ale w końcu gdzieś ty był drogi Auguście ?
                    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                    Bylem 3 tygodnie na Teneryfie i mam w planach jezdzic tam co roku, w styczniu,
                    w srodku zimy aby napompowac troche slonca i nawdychac sie jodu oceanu Atl....
                    Dla mnie pogoda tamta jest bardzo zdrowa... - Czuje sie tam o wiele lepiej, ale
                    na stale nie chcialbym sie tam przeprowadzic ze wzgledu na dzieci i uklady finansowe...!
                    Na wyspach Kanaryjskich bylem juz czwarty raz... - Wolalbym Thailand, ale z braku laku...!
                    ___________________________.
                    deoand napisał (do Wolfa):
                    > ... Dla nowocześniejszych maja również to co zapoczątkował nieodżałow
                    > any Austriak Adolfik . To cały przemysł . Ponadto maja sieć kwiaciarni .
                    > Pozdrawiam szanownych panów i życzę dobrej nocy
                    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                    Tej pani nie znam, ale znam tego "wujka"...! ;-)
                    Przypomnialo mi sie cos o czym pisaliscie wczesniej,
                    tzn. o tej przegranej wojnie... - Ostatnio otrzymalem
                    mailem obrazek dwoch stoi na churce przed sw. Piotrem,
                    ktory mowi: "Witajcie w raju gdzie nie ma pracy, nie ma
                    szkol, nie ma szpitali, nie ma pieniedzy."
                    Wtedy jeden z tych dwoch szepcze na ucho drugiemu:
                    "O ku*rwa to Polska"...!
                    A... ;-)
                    Przypominam; to tylko kawal...
                    • deoand Re: Ucieklo mi jakos to twoje pytanie...! :-( 30.01.14, 22:08
                      A zimno nie było ? A na tym wulkanie byłes ? Ja byłem tylko na Lanzie i Fuercie objazdem - czas wybrac sie na Teneryfę - kto wie . Ano kawał nie kawał ale coraz bliższy prawdy dla coraz wiekszej liczby ludzi .

I jak tu mają chłopy nie pić -kasy nie ma , z przodu gender z tyłu homo i tylko pić aby nie zwariować !
                      • aaugustw Re: Ucieklo mi jakos to twoje pytanie...! :-( 31.01.14, 13:03
                        deoand zapytał (A...):
                        > A zimno nie było ? A na tym wulkanie byłes ? Ja byłem tylko na Lanzie i Fuercie
                        > objazdem - czas wybrac sie na Teneryfę - kto wie .
                        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                        Moze i dziwak ze mnie, ale na tym wulkanie (Teide, H=>3.500m) nie bylem.
                        Wogole nie bylem na polnocy tej wyspy. Slyszalem tylko ze jest zielona, ale
                        ciagle w deszczu gdyz ta gora zatrzymuje chmury z pln.
                        Moj dzien wygladal tak: spanie do 8:00, potem sniadanie, od 10 opalanie i
                        plywanie do 16. Potem kawa w pokoiku hotelowym. Od 18 ciepla kolacja,
                        a potem slonce juz pieknie zachodzilo i po takim "calodniowym" opalaniu
                        stawalo sie chlodno. Trzeba bylo ubrac sweterki i spacerek po wyspie (pare
                        km dziennie) wsrod knajpek i sklepikow i zakupy. O 22 spanie, ktore tam
                        mam wyjatkowo b. dobre...
                        _____________________________.
                        deoand napisał (do A...) dalej:
                        > ... Ano kawał nie kawał ale coraz bliższy prawdy dla coraz wiekszej liczby ludzi .
                        > I jak tu mają chłopy nie pić -kasy nie ma , z przodu gender z tyłu homo i tylk
                        > o pić aby nie zwariować !
                        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                        No tak, gdyby to picie alkoholu mialo w czyms pomoc to wtedy potrafilbym to
                        jeszcze zrozumiec...!
                        A...
                        • wolfbreslau Re: Ucieklo mi jakos to twoje pytanie...! :-( 01.02.14, 14:31
                          aaugustw napisał:

>
                          ja bym na wulkan pojechal, tak , czy siak. wynajecie jeepa wranglera kosztuje niewiele euro. a widok abstrakcyjnie piekny..i te czarne plaze...hey
                          poza tym niezla fuerta jest do latania na glajcie...moje dzieci to praktykowaly. ja tylko lazilem za nimi jako bagazowy i co irusz rozgladalem sie za turystkami powyzej 35-tki z europy ;-)
                          no i plywalem ile wlezie..az mnie raz wynioslo nieco za zatoke w czesie odplywu...strachu sie najadlem ciu ciut, ale skonczylo sie git
                          i do was pisze dzieki temu :-)
                          • deoand Re: Ucieklo mi jakos to twoje pytanie...! :-( 01.02.14, 16:12
                            No nałogowcy - gdzie was niesie w to morze i pływac i pływac - jak himalaiści - leza w te góry aby spaśc w koncu . Ja tam pływak gruntowy - musze miec grunt pod nogami . I starczy . Wiatry na Fuercie bywaja niezle - co te ludzie teraz nie wymyśla - lataja na jakiś uprzężach , spadochronach deskach i Bóg jeden wie na czym jeszcze .Za moich młodych lat to człowiek ochlapał sie w falach Bałtyku , popatrzył na roje dziewczynek , które zawsze rozkładały sie przy wieżyczce ratowników , oczywiście pozazdroscił tym ratownikom co to pręzyli swoje opalone na brąz cialo . Zadnych tam desek itp , później chyba wszedł banan i jazda na bananie i do wody .

Cieszę się , że nic was tam nie zanęciło jak pisał alkodarek bo w każdej knajpce na Kanarach wino obowiazkowo niemal - wódki nie widziałem -to chyba tylko w Polsce pije sie wódke ale wino tak .

No Gucio nastepnym razem jak pojedziesz na Teneryfe to koniecznie na ten wulkan a jak akurat wylądujesz na Lanzie to koniecznie musisz zwiedzić Park wulkaniczny Timafaya . Jak nie zwiedzisz to ci za kare do twojej Coli doleje spirytu i wtedy .. Wars wita itd
                            Tak apropos Wars w dawnej Polsce a moze i obecnej to były wagony restauracyjne -taka firma żywieniowa . Teraz to nie wiem czy jeszcze jest bo nie jeżdżę pociagami .
                            • aaugustw Re: Ucieklo mi jakos to twoje pytanie...! :-( 01.02.14, 18:20
                              deoand napisał:
                              > ... No Gucio nastepnym razem jak pojedziesz na Teneryfe to koniecznie na ten wulkan
                              > a jak akurat wylądujesz na Lanzie to koniecznie musisz zwiedzić Park wulkanicz
                              > ny Timafaya . Jak nie zwiedzisz to ci za kare do twojej Coli doleje spirytu i w
                              > tedy .. Wars wita itd
                              > Tak apropos Wars w dawnej Polsce a moze i obecnej to były wagony restauracyjne
                              > -taka firma żywieniowa . Teraz to nie wiem czy jeszcze jest bo nie jeżdżę pocia
                              > gami .
                              ______________________________________________________________________.
                              Moi znajomi proponowali mi jazde na ten wulkan, ale mi sie nie chcialo z nimi jechac...
                              Loro Park ponoc jest przepiekny, ale na polnocy i takze nie chce mi sie tam jechac...!
                              Moze kiedsy jak trafie na zla pogode, wypozycze auto i se pojezdze po tej wyspie ...(!?)
                              Patrzylem na moja nawigacje (GPS) i wiem, ze Teneryfe takze mam w niej...
                              Wars znam z dawnych czasow, ale on juz dla mnie odjechal...! ;-)
                              Spirytu takze mi nie dolejesz do mojej Coli, bo ja pije kontrolowanie,
                              zawsze przed napiciem sie kontroluje co mam w szklance...! ;-)
                              A...
                            • wolfbreslau Re: Ucieklo mi jakos to twoje pytanie...! :-( 01.02.14, 19:07
                              deoand napisał:

> No nałogowcy - gdzie was niesie w to morze i pływac i pływac - jak himalaiści -
                              > leza w te góry aby spaśc w koncu .

to po co nie pić ?
                              • aaugustw To pytanie mi nie ucieklo...! ;-) 01.02.14, 19:20
                                deoand napisał:
                                No nałogowcy - gdzie was niesie w to morze i pływac i pływac - jak himalaiści -
                                leza w te góry aby spaśc w koncu .
                                - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                                wolfbreslau napisał:
                                > to po co nie pić ?
                                ___________________.
                                Odp:
                                Aby sie wzbic do gory...!
                                A...
                            • aaugustw Re: Ucieklo mi jakos to twoje pytanie...! :-( 04.02.14, 12:33
                              deoand napisał (do A...):
                              > ... musisz zwiedzić Park wulkaniczny Timafaya . Jak nie zwiedzisz
                              to ci za kare do twojej Coli doleje spirytu i wtedy .. Wars wita itd ...
                              ______________________________________________________.
                              Barman opieprza kelnera: Kiedy wreszcie przestaniesz wyrzucac
                              pijanych klientów na zewnatrz?? - Przeciez nawalonych sie wyrzuca
                              z lokalu... - Ale k..... nie w "WARSIE"!!!
                              A...
                      • aaugustw Poza tematem uzaleznien, (a moze i nie...!?) :-o 01.02.14, 19:40
                        deoand napisał:
                        :::::::::::::::::::
                        _______________________.
                        Dzisiaj (a raczej to juz jutro),
                        o godz. 00:32 na SAT 1 boks
                        A...
                        • deoand Re: Poza tematem uzaleznien, (a moze i nie...!?) 01.02.14, 19:58
                          Kliczko zrobił sobie krótka przerwę w Majdanie ??
                          Niestety zabrali mi i RTL i Sat ale co to za walka ?
                          • wolfbreslau Re: Poza tematem uzaleznien, (a moze i nie...!?) 01.02.14, 20:12
                            deoand napisał:

> Kliczko zrobił sobie krótka przerwę w Majdanie ??
                            > Niestety zabrali mi i RTL i Sat ale co to za walka ?
                            kliczkow jest 2..ostatnio ogladalem jego walke z primakowem w moskwie...
                            • wolfbreslau Re: Poza tematem uzaleznien, (a moze i nie...!?) 01.02.14, 20:20
                              dla panów Deo i August, od Wolfa
                              na weekend
                              www.youtube.com/watch?v=o3mP3mJDL2k
                              :-)
                              • aaugustw Re: Poza tematem uzaleznien, (a moze i nie...!?) 01.02.14, 21:01
                                wolfbreslau napisał:
                                > dla panów Deo i August, od Wolfa
                                > na weekend
                                > www.youtube.com/watch?v=o3mP3mJDL2k
                                > :-)
                                __________________________.
                                Dzieki, ale nie moge otworzyc...! :-(
                                A...
                          • aaugustw Re: Poza tematem uzaleznien, (a moze i nie...!?) 01.02.14, 21:00
                            deoand napisał:
                            > Kliczko zrobił sobie krótka przerwę w Majdanie ??
                            > Niestety zabrali mi i RTL i Sat ale co to za walka ?
                            ____________________________________________________________________.
                            - Kliczko jest u nas i ma pelne poparcie. Nawoluje do walki bez ktorej nie ma zwyciestwa...!
                            - Golowkin (z Kazachstanu, ale walczy w USA) nalezy do najlepszych obecnie
                            piesciarzy wagi sredniej. Jest nie pokonany. W 28 walkach - 25 KO.
                            Przeciwnikiem jego bedzie z Ghany Osumanu Adama (22-3-0, 16 Ko’s)
                            Walka odbedzie sie w Monaco...
                            A...
                            • deoand Re: Poza tematem uzaleznien, (a moze i nie...!?) 01.02.14, 21:29
                              U mnie sie otwiera - palce lizać .

Kliczko jak wyczytałem jest w Monachium i stamtąd peroruje . Oj beda mieli ci Ukraincy albo My , którzy tak ich popieramy za swoje bo Monachium to niczego dobrego nie wrózy - przynajmniej dla Polaków
                              • aaugustw Re: Poza tematem uzaleznien, (a moze i nie...!?) 01.02.14, 21:40
                                deoand napisał:
                                > U mnie sie otwiera - palce lizać .
                                - - - - -
                                ;-)
                                ____________________.
                                deoand napisał dalej:
                                > Kliczko jak wyczytałem jest w Monachium i stamtąd peroruje . Oj beda mieli ci U
                                > kraincy albo My , którzy tak ich popieramy za swoje bo Monachium to niczego dob
                                > rego nie wrózy - przynajmniej dla Polaków
                                - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                                To przyklad, jak wyglada wdziecznosc za to wszystko co do tej pory zrobil Zachod
                                w przeciagu tylko parenastu lat... (co konsekwentnie niszczone bylo przez komune
                                przez kilkadziesiat lat...!
                                Ale, stara madrosc (i to polska) mowi: "Wdziecznosc wstapila po drabinie do nieba
                                i zabrala ja ze soba"...!
                                A...
                                • aaugustw Re: Poza tematem uzaleznien, (a moze i nie...!?) 02.02.14, 11:47
                                  > deoand napisał:
                                  > > U mnie sie otwiera - palce lizać .
                                  _______________________________________________.
                                  No i co powiesz...!? - Warto bylo popatrzec Deo, co...!? ;-)
                                  Nie jest to sportowiec z innej planety...? - Wszechstronny
                                  technicznie...! - Nie daje zadnych szans swoim przeciwnikom...!
                                  A...
                                • wolfbreslau Re: Poza tematem uzaleznien, (a moze i nie...!?) 02.02.14, 19:31
                                  aaugustw napisał:

> To przyklad, jak wyglada wdziecznosc za to wszystko co do tej pory zrobil Zacho
                                  > d
                                  > w przeciagu tylko parenastu lat..

faktycznie ....mam za co im dziekowac ;-)
                                  w 39 udali ze niemcy z ruskimi przyszli nam z pomoca. w teheranie, jalcie, itp-podzieli cudze kraje i narody jak im sie podobalo, byle ruskim dogodzic, a potem jeszcze wysłali nam stonke ziemniaczana i Kuklińskiego :-).. kupili i zamkneli caly przemysl, kupili rolnictwo, wydrenowali intelektualnie sprawnych za euro, i maja u nas wspanialy raj usługowy....jak w burdelu :-)
                                  • aaugustw Re: Poza tematem uzaleznien, (a moze i nie...!?) 02.02.14, 20:30
                                    wolfbreslau napisał:
                                    > faktycznie ....mam za co im dziekowac ;-)
                                    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
                                    _________________________________.
                                    Zmien fronty, jak ci tak zle...! ;-)
                                    Wszedzie dobrze, ale w domu najgorzej.. ;-)
                                    A...
                                    • wolfbreslau Re: Poza tematem uzaleznien, (a moze i nie...!?) 03.02.14, 20:32
                                      aaugustw napisał:

> Zmien fronty, jak ci tak zle...! ;-)
                                      > Wszedzie dobrze, ale w domu najgorzej.. ;-)
                                      > A...

jest mi wlasnie dobrze, i dlatego nikomu nie mam za co dziekowac. bo zawdzieczam to sobie i rodzienie ;-)
                                      • aaugustw Trzezwosc...! 03.02.14, 21:20
                                        wolfbreslau napisał (do A...):
                                        > jest mi wlasnie dobrze, i dlatego nikomu nie mam za co dziekowac. bo zawdziecza
                                        > m to sobie i rodzienie ;-)
                                        _________________________________________________________.
                                        Widzisz Wolfie ja doprowadzilem sie juz do tego "stanu", ze ja dziekuje
                                        juz wszystkim... - Takze komunistom i tym ktorzy mnie okradli, ktorzy
                                        wyrzadzili mi krzywde i poniewierali kiedy pilem i... wogole wszystkim
                                        tym "dobrym i zlym", ktorych napotkalem w zyciu na mej drodze, bo bez
                                        nich wszystkich nie bylbym dzisiaj tym kim jestem... - Wolnym i szczesliwym...!
                                        A...
                                        • aaugustw Re: Trzezwosc...! 03.02.14, 21:25
                                          aaugustw napisał:
                                          ::::::::::::::::::::::
                                          ______________.
                                          Dobranoc...! ;-)
                                          A...
                                        • iskram Re: Trzezwosc...! 03.02.14, 22:54

aaugustw napisał:
                                          Takze komunistom i tym ktorzy mnie okradli, ktorzy
                                          > wyrzadzili mi krzywde i poniewierali kiedy pilem i... wogole wszystkim
                                          > tym "dobrym i zlym", ktorych napotkalem w zyciu na mej drodze, bo bez
                                          > nich wszystkich nie bylbym dzisiaj tym kim jestem... - Wolnym i szczesliwym...!
                                          > A
                                          >> iskram napisała ;
                                          > Wolnym ,szcześliwym i z wiedzą o sobie ,a co najważniejsze o zyciu na planecie ziemia. pozdrawiam. :-))

• aaugustw Re: Trzezwosc...! 04.02.14, 11:35
                                            iskram napisała:
                                            > > Wolnym ,szcześliwym i z wiedzą o sobie ,a co
                                            najważniejsze o zyciu na planecie ziemia. pozdrawiam. :-))
                                            _______________________________________.
                                            Dokladnie Iskram; Czuc tetno tego swiata...! ;-)
                                            Pozdrawiam:
                                            A...
                                        • wolfbreslau Re: Trzezwosc...! 07.02.14, 15:23
                                          aaugustw napisał:

> Widzisz Wolfie ja doprowadzilem sie juz do tego "stanu", ze ja dziekuje
                                          > juz wszystkim... - Takze komunistom i tym ktorzy mnie okradli, ktorzy
                                          > wyrzadzili mi krzywde i poniewierali kiedy pilem i... wogole wszystkim
                                          > tym "dobrym i zlym", ktorych napotkalem w zyciu na mej drodze, bo bez
                                          > nich wszystkich nie bylbym dzisiaj tym kim jestem... - Wolnym i szczesliwym...!
                                          > A...
                                          no, bez przesady, znana jest mi zasada "kamienia na drodze", ale zebym mial kazdemu gównu w jakie wdepnalem dziekowac, ze leżalo tam gdzie lezało ?
                                          a fuj ;-)))
                                          to jasne jak slonce, ze gdybym kiedys nie wypil pierwszego sztakana, nie zapalil pierwszej fajki, nie zlamal nogi, itd etc.....kazda kolejna chwila mojego zycia potoczylaby sie inaczej , a tym samym pozostale chwile i caly ich prospekt bylby odmienny, od tego jaki znam dzis :-)
                                          a , że zyje mimo to ?....no , cóż? taki juz jestem, zawdzieczam to sobie, szczesciu, moze jakiemus Bogu, pare osób tez w tym paluchy maczalo....ogolnie jest git Guciek.
                                          a reszte mam gdzieś :-)
                                          • aaugustw Re: Trzezwosc...! 07.02.14, 16:40
                                            wolfbreslau napisał (do A
                                            > ....ogolnie jest git Guciek.
                                            > a reszte mam gdzieś :-)
                                            _____________________________.
                                            I tak trzymaj obydwoma rekami...! ;-)
                                            (nie bedziesz mial wtedy wolnej reki,
                                            aby sie napic alkoholu...!) .
                                            A ja jade dzisiaj znowu na Mityng AA.
                                            Dzisiaj otwarty - z alkomatkami, czy
                                            piraniami, jak kto woli...! ;-)
                                            A...
                              • aaugustw My ich tylko popieramy i to wszystko...! 02.02.14, 11:53
                                deoand napisał:
                                > Kliczko jak wyczytałem jest w Monachium i stamtąd peroruje . Oj beda mieli ci U
                                > kraincy albo My , którzy tak ich popieramy za swoje bo Monachium to niczego dob
                                > rego nie wrózy - przynajmniej dla Polaków
                                _____________________________________________________.
                                Musze cie uspokoic Deo... - Nic ci nie grozi...! ;-)
                                Zadnego poparcia realnego (procz sympatii) ze strony niemieckiej
                                nie bedzie dla Ukrainy, zbyt mocna wiez gospodarczo z ruskimi...!
                                A...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka