Dodaj do ulubionych

Król jest nagi,Val.!

IP: *.oc.oc.cox.net 07.10.04, 22:19
Napisałem się trochę ostatnimi czasy.Nic dodać się juz więcej nie da.Co
zrobisz teraz to zależy od Ciebie.Wiesz co i jak,byłaś,rozmawiałaś,dotknęłaś
,sprawdziłaś.
Doszłaś właśnie do pewnego momentu.Podejmij decyzję-pijesz dalej czy
przestajesz pić.Niepodjęcie decyzji,odsuwanie jej w czasie jest tożsame z
dalszym piciem.
Jednakże w przypadku dalszego picia nie możesz sobie robić z forum o
uzależnieniach bezpiecznej przystani,gdzie ja i inni będą cię głaskać po
głowie,żałować i po raz kolejny rozdzielać włos na czworo.Liczyć ilość lampek
wina,analizować istnienie czy nieistnienie butelek po żołądkowej gorzkiej,itd.
W takiej sytuacji-I rest my case,val.,wszystkiego dobrego!
Pijący tworzą sobie iluzje.Często też tworzą sobie legendy.Ale świat ma
głęboko gdzieś iluzje i legendy alkoholików.I wali ich równo w łeb,pluje w
twarz -a oni twierdzą,że to tylko desz pada!Pieczołowitość,z jaką chronią te
iluzje,przywodzi na myśl szaleńców podczas pożaru.

Obserwuj wątek
    • valpoliczella Re: Król jest nagi,Val.! 08.10.04, 09:44
      Patryk, wiem wiem wiem... sama czuje ,ze doszlam do pewnego etapu i teraz musze
      sie naprawde zastanowic, co dalej. Nie rozumiem tylko, tej nagonki odnosnie
      forum, to gdzie mozna pogadac, jak n ie tutaj? Ja potrzebuje takiego wentyla
      bezpieczenstwa, musze sie gdzies wygadac. A moze sie myle, moze tak wcale nie
      trzeba.. no nic, bardzo dziękuje Ci za przyblizenie problemu, za poswiecony
      czas i za sposob, w jaki to zrobiles. Bardzo sobie cenie to, ze nigdy nie
      zanizyles poziomu, ze nigdy mnie nie obrazales i nei wysmiewales, co niestety
      robi sie tutaj nagminne. Dzis jeszcze nie widac efektow pisania, choc pierwszym
      jest moze moja wczorajsza wizyta, a kropla drąży skałę .......... pozdrawiam i
      dziękuje raz jeszcze życząc wszystkiego dobrego - v.
      • Gość: stachu34 Re: Król jest nagi,Val.! IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:11
        Posłuchaj Val...
        Ja nigdy nie neguję potrzeby rozmowy na temat alc...i cały ten szum nie ma
        godzić w Ciebie,ani w Patryka.
        Jednak nie jest to miejsce,aby prowadzić terapię.Jeszcze... moim zdaniem, w
        każdej materii przesada prowadzi do wypaczeń.Cała ta historia może prowadzić do
        tworzenia sie innych mechanizmów ( ty nawet nie będziesz świadoma)szkodzących
        Ci. Mogą one przeszkadzać w przyszłości w podjęciu jakiegokolwiek leczenia.
        Patryk doskonale wprowadził,wyjaśnił czy wskazał drogę i koniec.
        Decyzja należy do ciebie,chociaż być może jeszcze nie jesteś gotowa na taki
        krok.Jednak przekonać do zrobienia jego jest nie sposób.Musi to uczynić sam
        alkohol.My możemy własnymi przykładami podnieśc Twoje dno o kilka szczebli
        wyżej.To wszystko...Pozdrawiam Cię serdecznie...
      • Gość: stachu34 Re: Król jest nagi,Val.! IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:18
        Nie czytałem wpisu pt "szok" zanim to napisałem... nadal twierdzę,że nie
        czytałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka