Dodaj do ulubionych

Życzenia Świąteczne

23.12.17, 20:00
życzę Wam , aby w te Święta przyszła do Was radość. Są dfwa pozytywne uczucia : - radość , która wynika z naszej duchowości i przyjemność , która jest domeną naszego ciała. O przyjemności palenia papierosów , picia wódki czy uprawiania seksu wiemy bardzo dużo...Jest to uczucie przemijające , a nasz ciało ciągle jest nienasycone... Radość natomiast jest bardziej trwała i możemy ją czuć nawet wtedy gdy coś nas boli! Możemy czuć radość z tego , że zwyciężyliśmy z wódką i nie wypiliśmy nic we wigilie , mimo , że nasz organizm się tego domaga... Nie jest łatwo odróżnić radość od przyjemności , ale ten kto nauczy się radować zawsze wybierze radość i zapanuje nad przyjemnością! A więc Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!
Obserwuj wątek
    • aaugustw Re: Życzenia Świąteczne 26.12.17, 11:35
      Grazkavita napisala zyczenia: "życzę Wam , aby w te Święta przyszła do Was radość.
      Są dwa pozytywne uczucia : - radość , która wynika z naszej duchowości i..."
      ______________________________________________________________________.
      Grazka, trafilas tymi zyczeniami w sedno sprawy. Zachwycam sie wlasnie tym uczuciem
      radosci, ktore dzieki AA i temu duchowemu Programowi AA udalo mi sie juz osiagnac...
      W tym zachodzacym we mnie procesie odnowy moralnej, w tym moim rozwoju duchowym,
      dzisiaj potrafie juz godzic sie z tym, czego nie potrafie zmienic a nawiedzajace mnie
      przeznaczenia i ciosy potrafie dzisiaj juz przyjmowac z szacunkiem i pokora, jako kolejna
      nauke i zadanie domowe do odrobienia.
      Ten wlasnie sposob, ten etap rozwoju duchowego, ktory osiagnalem dzieki AA powoduje to,
      ze jestem nawet z - w moim pojeciu - negatywnymi wydarzeniami, po krotkim czasie "zaloby"
      z kazda sytuacja zyciowa pozytywnie pogodzony a czasami nawet zadowolony z takiego obrotu
      sprawy, ktora zostalem obdarzony.
      Dzieki tej przemianie duchowej, nawet przy takim Swiecie daleki dzis jestem takze od mysli
      siegniecia po butelke... - I to jest ta moja radosc, z ktora chcialem sie z Toba i Wami podzielic... ;-)
      Pozdrawiam swiatecznie.
      A...
      Ps. Slyszeliscie w noc wigilijna gadajacego wolfa - znawce polityki miedzynarodowej...!? ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka