myszabrum 25.09.06, 19:39 Wiem, że Eska nie wierzy w diabła... A Wy wierzycie? W jakąś ciemną stronę osobowości, która pcha Was w otchłań? I odzywa się nagle, w połowie obiadu? Bardzo się tego boję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
addicted1 Re: Diabeł 25.09.06, 21:51 To wrecz moja obsesja, ale napisze o tym jutro, bo teraz tylko chwile mam. Odpowiedz Link Zgłoś
luna_76 Re: Diabeł 25.09.06, 21:55 To takie zło ukryte nie dąjace się chwycić za gardło :) znam ja diabelskie nasienie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolejanek Re: Diabeł 25.09.06, 22:00 Krąży obiegowa opinia,że"kobieta zmienną jest",więc w takich chwilach postaraj sie jej nie podważać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
addicted1 Re: Diabeł 26.09.06, 12:10 myszabrum napisała: > Wiem, że Eska nie wierzy w diabła... A Wy wierzycie? W jakąś ciemną stronę > osobowości, która pcha Was w otchłań? I odzywa się nagle, w połowie obiadu? > Bardzo się tego boję. Czy to diabel, czy ciemna strona mocy- dwie rozne sprawy. Ja diabla nie nazwalbym ciemna strona mocy, bo Diabelm to wbrew pozorom nie ktos, kto namawia do zla, tylko ktos kto namawia do wolnosci- nieposluszenstwa Bogu. Dzieciaki- satanisci i idioci zrobili ideologie szatana jako lustrzane odwrocenie ideologii Boga- "zabijaj", "kradnij", "cudzo". itp. to bzdura. AKurat ja uwazam, ze calkowity edonizm, pelna swawola to slepa uiczka, ale to nie jest zlo, raczej glupota. A ciemna strona mocy? Po 2 wojnie i obozowych sadystach przepoczwarzonych z chlopow bawarskich pol szparagow- niezwykle mnie to frapuje. Autodestrukcja, chec sprawzenie "jak tam jest " to kolejna sila ciemna. Zagadka p.s. postanowilem, ze koncze z wywnetrzaniem sie na forum i robieniem widowiska ze swoich osobistych problemow, bo to slepa uliczka. . bede pisal tylko na tego typu neutralne tematy. w razie, gdybym zapomnial o swoim zobowiazaniu- pozwalam sie za to opieprzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
letica Re: Diabeł 29.09.06, 23:36 oj wierzę w tego diabła,wierzę... kiedy kiszkowata pogoda,a moje dziecko za cholerę nie chce iśc spać kiedy na uczelni sajgon straszny,a ja mam tyły,bo na nic nie mam czasu kiedy matka po raz enty ma jakies ale , a ja marzę o chwili ciszy kiedy mi smutno,że brak faceta i ogólnie kiedy moja samotność mnie przygnębia itd... ale się qrwa nie daje...mam dla kogo żyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynaa Re: Diabeł 29.09.06, 23:46 Kiedy odkrylam potworne swinstwa ktore uczynil w ciagu ostatniego roku moj maz, mialam uczucie ze spogladam w twarz diabla... Mysle ze uzaleznieni maja dwoista nature, z tego ta gorsze - ujawnia sie najczesciej w towarzystwie domownikow, ludzi ktorzy ich kochaja. Dla obcych potrafia byc nadal przemili. Odpowiedz Link Zgłoś