misiawroc1 05.05.07, 16:38 Czy sa w internecie jakies testy mogace sprawdzic czy jestem uzalezniona od alkoholu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yuraathor Re: TEST 05.05.07, 16:55 Jak tu jesteś to pewnie jesteś. jak kogoś głowaq nie boli to na forum "migrena" nie zagląda. a poważnie: www.psychologia.edu.pl kliknij po lewej na autodiagnoza, a potem zaglądaj tu częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: TEST 24.05.07, 12:30 ja uważam wszelkie testy zawierające słowo "kiedykolwiek" za bezużyteczne. Dlaczego: -po pierwsze trudno jest sensownie twierdzić, że pojedynczy incydent alkoholowy sprzed dwudziestu lat pozwala uznac osobe za uzależnioną -o uzależnieniu nie świadczą wydarzenia incydentalne, lecz powtarzalne Wiekszość tych testów pozwala uznać za alkoholika osobę, która piła alkohol tylko raz w zyciu, ale porządnie Odpowiedz Link Zgłoś
baasil Re: TEST 24.05.07, 13:45 jak piłem,też uważałem testy za idiotyzm.tylko to nie wynik testu jest wyznacznikiem alkoholizmu.każdy jest innym człowiekiem.i to co u jednych może świadczyć o uzależnieniu,u innych jest tylko błachostką.ale jeśli już sama zaczynasz coś dostrzegać,to może świadczyć,ze warto się nad sobą zastanowić.tylko ty możesz sobie sobie odpowiedzeć na niektóre pytania-szczerze albo się sama oszukiwać.A że alkoholizm jest chorobą iluzji i zaprzeczeń,więc... Odpowiedz Link Zgłoś