10.12.10, 13:40
cześć wszystkim.
od 3 tyg podaję synkowi ( prawie 3 latka) nootropil 2 x 2ml. Oczywiście też nie mówi, logopeda podejrzewa u niego afazję, choć wszystkie wyniki, tj. rezonans, krew, słuch, tarczyca ok. W eeg wyszły liczne wyładowania po prawej stronie.
Po nootropilu stał się jeszcze bardzie nadpobudliwy i czasem nawet ma takie dziwne zachowania, jak np uderzanie głową w ścianę, czy dywan (oczywiście zaraz przybiega że go tu boli), ale jak tylko czegoś nie może, zn ja mu nie pozwolę to tak się zachowuje. Teraz zaczęłam go przytulać w takich sytuacjach i zaczęło to skutkować.
Chciałam Was zapytać jako początkująca co zamiast nootropilu podawać i w jakich ilościach.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, bo jestem bardzo szczęśliwa, że jest takie forum i można się wymieniać doświadczeniami.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gra2010 Re: nootropil 10.12.10, 18:36
      Kochana
      o notropilu to tu było juz kilka wątków i najpierw obczytaj się a potem pytaj.

O takich zachowaniach twojego dziecka po tym leku tez juz było.

Najpierw czytaj potem pisz!
    • mamka22 Re: nootropil 10.12.10, 19:04
      Fakt było juz sporo o nootropilu.
      Ale przede wszytskim zadzwon do lekarza i zgłoś problem. W przepadku nadpobudliwości nootropil jest do odstawienia. A poza tym od razu dawka 2 x 2 ml dla niespełna 3 latka? To trochę dużo jak na początek. Moja córka miała 3,5 roku i zaczynaliśmy od 2 x 1,5 ml.
    • marian770 LOG IQ 11.12.10, 20:34
      już pisałem że możan to z powodzeniem zastapić LOG IQ ( ma w swym składzie Brahmi + Gotu kola ). ma działanie pobudzające funkcje mentalne a także wyciszające.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka