fabianekk
09.07.11, 22:35
Mój synek od 2 lat z małymi krótkimi przerwami, głośno przełyka ślinę podczas snu jakby miał jej za dużo, czasem mlaska. Może krótko opowiem, urodził się nie wiadomo czemu z wada oka bielmo rogówki i z wadą CUN brakiem przegrody przeźroczystej, jest rehabilitowany od urodzenia, udało mi się, chodzi już idealnie( ma 6 lat) nawet jeździ slicznie na hulajnodze i od 2 mies podskakuje, skacze, ( zaśługa integracji sensorycznej) Niestety mowę ma opoźnioną, mówi nie wyraźnie i nie chętnie przy osobach trzecich, chodzimy po logopedach ale nie trafilismy jak dotąd na idealnego który zajął by sie porzadni i polecił cokolwiek ciekawego,dodatkow mały czasem jest nadpobudliwy, wlaściwie coraz bardziej robi się, nawet agresywny,jest leczony często pulmicortem , atrowentem, długo już bierze zyrtec, dicoflor, 2 lata temu wyszły mu drożdże piekarnicze obfite, powtórzyłam badanie po poł roku i już ich nie było, hm,od 3 tyg ma wysypkę na plecach diagnozowaną jako łupież różowy giberta( nie wiadomo skąd to się wzięło) nie wiem jak myslicie czy to wszytsko moze być spowodowane grzybami, pasożytami? jakie badania warto zrobić, iść do parazytologa a może macie inne pomysły, mozńa już zwariować, czytałam o róznych suplementacjach o iQ o methyl B12 itd, o nystatynie, od czego zacząć , pomóżcie-
Marlena