Dodaj do ulubionych

Czy stosował ktoś Kortexin??

24.10.12, 22:22
Doktor Cubała mojemu synkowi przepisała Kortexin. I oto jest pytanie podać czy nie?? Czy ktoś z Państwa ma juz zdanie wyrobione na ten temat tego leku z własnego doświadczenia ??? Czy ktoś widział efekty po zazywaniu tego leku??? Osoby które miały z tym lekiem do czynienia proszę o opinie bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marian770 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 01.11.12, 10:39
      ja zakupiłem niedawno, bede dawal za miesiąc, dam znać na forum wtedy.
      • marlena11111 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 01.11.12, 21:19
        Ja również zakupiłam zdecydowałam się jego podawać dziecku. Mam znajomych w Rosji i u nich to lekarz przepisuje często dzieciom i znajoma dawała dziecku i podobno była zadowolona
        • marian770 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 03.11.12, 11:35
          kupiłas w Rosji na polską receptę ? bo tam przeciez pisze się cyrylicą, stąd moze być nieuznana.
          • marlena11111 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 04.11.12, 19:26
            Bez recepty mam mozliwosc załatwienia poprostu mam tam rodzine
            • marlena11111 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 05.11.12, 10:48
              W sprawie załatwienia Kortexinu służe pomoca
              • marian770 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 05.11.12, 20:11
                chętnie bym kupił nastepną partię cortexinu

daj znac na e-mail

leopard7@poczta.onet.pl

to dogadamy się i przy okazji podzielimy się doświadczeniami na swoich dzieciach

• m.war Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 07.11.12, 12:53
                  marian w jakiej formie masz ten cortexin? czy tylko zastrzyki są dostępne?
                  • marian770 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 10.11.12, 14:25
                    tylko zastrzyki, jesli dziecko
                    waży wiecej niż 20 kg to ampułki o pojemności 10 mg, jesli mniej niż 20 kg , to ampułki o pojemosci 5 mg

wydaje mi się ze w przypadku cortexinu warto przełknąć tą niedogodność z zastrzykami ( 10 dni pod rząd )
              • gochach10 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 23.02.14, 10:59
                Witaj, Czy mogłabyś napisać jak idzie leczenie Kortexinem? Zastanawiam się nad wprowadziem u syna.
      • marlena11111 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 05.11.12, 22:28
        wysłałam emaila.
        • gra2010 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 07.11.12, 13:43
          Kochani, jak będziecie mieli dośwadczenia z kortexinem po podzielcie się.
          Też myślałam o tym u straszego syna, bo u niego to prawie z niczym mni nie wychodzi.
          • marlena11111 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 19.11.12, 22:29

Zaczęliśmy podawać Kortexin dzień 1-szy będziemy jesli bedą efekty pisać :)
            • m.war Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 20.11.12, 13:39
              czekamy na informacje :)
            • m.war Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 03.12.12, 13:50
              Marleno jak stosowanie Kortexinu idzie?
    • marlena11111 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 12.12.12, 23:09
      Witam:) juz zdaje Wam relacje :) tzn jesteśmy przy końcówce 1 serii. Dajemy co 3 dzień. Zapewne jest to środek który powoduje ze dziecko jest nadpobudliwe stad ta dawka co 3 dzień. Na początku miałam wrazeńie iż dziecko mi sie obudzilo. Mówiłam podmienili mi dziecko :) . Chęć uczenia sie i zainteresowanie sie innymi rzeczami niż były do tej pory ( inne formy zabawy nawet) były zauważalne. Mowa: była duża ochota mówienia ale z mowa nie posunelismy sie do przodu. Ale każde dzieckonjest inne i po pierwsżej serii podobno efektów nie ma. Napisze jak skończyły 3cia serie może wówczas będę miała lepsze wiadomości :) oby tak było. Zapewne warto spróbować tak bym stwierdziła. Pozdrawiam
      • m.war Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 13.12.12, 09:00
        dzięki za informacje :)
        • dorianka1 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 17.01.13, 20:26
          Witam,
          proszę o informację czy zastrzyk z Cortexinu podawaliście dziecku w pośladek domięśniowo? jak reakcja dziecka na zastrzyk? czy bolesny, czy moze robiliście na śpiąco? mam lek od wczoraj i sie boje podać tzn. wstrzyknąc
          • marian770 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 17.01.13, 23:55
            ja robie strzykawką insulinową ( mozna dostać w aptece ) - pionowo wbijam w pośladek ( igła ma 8 mm długości, aczkolwiek 12 mm tez jest ok ). robie to jak juz mocno spi. pomimo że sie budzi to jednak oszczedzam mu traumy prze to bo rano nie pamięta że mial robiony jakikolwiek zastrzyk.

przez to ze robie strzykawką insulinową to płytko wchodzi , poza tym rozpuszczam proszek cortexinu w soli fizjologicznej ( podobno namniejszy ból ), wstrzykuje do ampułki 1 ml soli fizjologicznej tak aby jak najmniej wstrzyknąc, a przez to zrobic zastrzyk w jak najkrótrzym czasie.

lek jest bezpieczny. nie zauwazyłem po nim żadnych negatywów.
            aczkolwiek beczpiecznie jet podawac co 3 dni a nie codziennie jak jest napisane na ulotce.
            u mojego syna na początku codziennie zastrzyki wywołały bóle głowy i rozdrażnienie, ale jak przeszedłem na zastrzyki co 3 dni te objawy minęły.

zauważyłem tez że po 5 zastrzykach warto zrobić tydzien przerwy i dopiero po tym znów zacząć podawać następne 5 zastrzyków.
            • dorianka1 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 18.01.13, 09:13
              Dziekuję za odpowiedź. Dziś podejmę próbę.
            • m.war Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 19.01.13, 19:43
              marian, jak oceniasz efekty stosowania kortexinu?
              • marian770 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 20.01.13, 17:42
                napewno nie jest to "cud" lek
                wg mnie ma jednak spośród wszystkich leków największą wartośc
                zresztą to już jest LEK a nie suplement!

efekty bym porównał do 3 miesiecznej kuracji po LOGIQ
                a więc warto.

u nas strzałem w 10 było też zaczęcie leczenia utajonej boreliozy.
                rok temu wyszło nam to z quanteca.
                dopiero teraz podjąłem ten krok
                i udało mi se opracować protokół leczenia boreliozy ( mix Buchnera i Różańskiego plus enzymy na biofilmy i cysty ). jesli ktoś jest zainteresowany skutecaznym leczeniem tego to moge napisać wątek o tym.
                • m.war Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 20.01.13, 18:53
                  napisz marian. każdy trop jest cenny.
                  • marian770 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 21.01.13, 21:58
                    jak sie zbiore w sobie to napisze wątek.
                    dodam jedynie że obecnie 90 % kleszczy jest nosicielami bakterii Borrelia, ale także 15 % komarów!, takze pająki, roztocza, pchły

co ciekawe mozna być ugryzionym przez kleszcza i o tym nie wiedzieć bowiem w większości nie pozostawiaja śladu ( a więc kleszcz nie zostaje w skórze, a nawet nie zostawia rumienia )
                    tak naprawde, aby obecnie uniknąć zarażenia trzeba by wogóle zrezygnować z wizyt w lasach i polanach z wysokimi trawami.

inna ciekawostka- przestudiowałem przypadki osób z boreliozą z forum na gazeta.pl
                    borelioza i tam połowie osób nie wychodziła Borelioza w żadnych testach!
                    przy podjęciu leczenia natomiast mieli klasyczne herxy ( objawy uboczne wybijania krętek )

forum.gazeta.pl/forum/f,26140,Borelioza.html
                    Inna też sprawa że borelioza przenika przez łożysko płodu i łatwo moze przenieść się na dziecko jeśli matka ma chocby tylko utajoną borelioze.

jesli komuś zalezy aby siebie sprawdzić lub dziecko- można to zrobić w podobny sposób jak sie sprawdze na zatrucie metalami ciężkimi. poprostu robi się próbne leczenie.

w przypadku boreliozy mozna się o tym łatwo dowiedziec stosując jeden z mocniejszych leków ziołowych na borelkę czyli Andrographis

On w sposób skuteczny zwalcza bakterie borelli, stąd jeśli są to powinny być herxy ( bóle mięśni, stawów, kości, bóle głowy, ogólne rozbicie )

mozna kupić na allegro:

allegro.pl/listing.php/search?change_view=1&order=p&string=Andrographis
                    w przypadku Andrographis Extract dla dorosłych- 1 kapsułka 2-3 razy dziennie przez 3-5 dni ( w zaleznosci czy pojawiające się skutki uboczne są dotkliwe czy nie )

dla dzieci powyżej 5 lat - pół kapsułki 2-3 razy dziennie przez 3 dni.

Jesli w ciągu tego próbnego okresu pojawią sie herxy to mamy prawdopodobieństwo że moga to być krętki Borelli.

Drugim klasykiem do sprawdzania i leczenia borelki jest szczeć. można kupić szczeć i podawac w odwarach ( dla dzieci ) lub nalewce alkoholowej na szczeci ( dla dorosłych )
                    mozna powiedzieć ze herxy przy szczeci są nawet pewniejsze i wyraźniejsze niż przy Andrographis

• gra2010 Re: utajona bolerioza 22.01.13, 08:00
                      marian, a próbowałeś krętki Borelli potraktować zapgenem ?
                      • marian770 Re: utajona bolerioza 23.01.13, 21:28
                        zapgen to jakas forma zappera ?

mam obecnie 2. Zapper Becka ( tzw. czysciciel krwi, obezwładnia wirusy, bakterie, grzyby, ale tylko we krwi ) oraz Zapper Don Crofta ( tzw. Terminator wersje podstawową ).

z tego co wyczytalem na zagranicznych forach, to w wielu przypadkach pomógł tylko Terminator zapper, z tego względu że zapper ten mozna nosic przy sobie non stop, cały czas. ja synoei zakładam na noc. on ma słabszą siłe niż klasyczny, ale za to komfort jest duzo wyższy

odnośnie walki z borelką. z tego co wyczytałem, to bez rozbicia form przetrwalnikowych nie ma mowy o pełnym wyleczeniu. ta choroba tak naprawde robi sie przewlekła, z która można sie borykać nawet całe życie. formy przetwalnikowe posiadają biofilmy, które chronią ją przed antybiotykami, nawet tymi które mają na początku je rozbijać ( Metronidazol ). Biofilmy mozna rozbić tylko za pomocą enzymów ( wartość w rozbijaniu biofilmów Borelli mają tylko 2 enzymy: Serrapeptase oraz Nattokinase , reszta ma słabą skuteczność ) i kuracja antybiotykowa bez enzymów jest nieskuteczna lub powierzchowna ( pomoze na jakiś czas, a później przy sprzyjającej okoliczności znów zaatakują )
                        • marian770 jak rozbijać cysty 07.02.13, 20:56
                          jesli ktoś walczy z boreliozą to takie ciekawe info.
                          do rozbijania cyst bakterii Boreli mowi się powszechnie że stosuje się Citrosept.

podczas gdy Citrosept to WYCIĄG Z MIĄŻSZU GREJFRUTA. (Grapefruit Extract )

Natomiast cysty rozbija wyciąg ( ekstrakt ) z NASION GREJFRUTA ( Grapefruit Seed Extract )

To bardzo istotna różnica. w tym pierwszym przypadku siła w rozbijaniu cyst jest bowiem niewielka, a sam citrosept działa poprostu bardziej antybakteryjnie niż rozbija osłonki cyst ( forma przetrwalnikowa krętek Boreli)

Wyciąg z PESTEK z grejfruta posiada w pewnej częsci ( w 30 % ) Citrogrept, a czysty wyciąg z pestek grejfruta posiada tyko Greposept

do nabycia np. tutaj:

old.expleo.pl/shop,show,23
                          • jagodaky Re: jak rozbijać cysty 28.02.13, 09:56
                            ja własnie mam citrogrept na grzybka, przy okazji sprawdzam co z borelką 12letnią nieaktywną,nieleczoną.o której nie wiedziałam =] citroseptu nie kupie bo mam wrażenie ze cos kombinuja z preparatem ,natomiast citrogrept mial byc wyciągiem tylko z pestek a dzisiaj czytam ze jednak z miąższu też,jednak jest to po prostu wyciąg z resztek tego co zostało po wyciśnięciu soku czyli ten miaższ to tak naprawdę pozostałe błonki a one też zawierają substancje ktore obecne są w pestkach.... jak to w końcu jest możemy się domyślać. na grzybka działa, co z borelką nie wiem...
                            ciekawy wątek.wreszcie wartosciowe info.
                            ah,no tak bo to inny dział forum:)
                            rumienie miałam jakieś 2lata przed zajsciem w ciążę,psychiczny wrak,fizycznie ..częściowo.tak nijak. widzę że są powody żeby się cieszyć że młody ma "tylko"dysleksję......
                            teraz walczymy z jakimś robakiem...eh/....
                          • 43niunia Re: jak rozbijać cysty 02.05.13, 17:13
                            a potem co ?? trzeba brac jakis antybiotyk ?
                            mi sie wydaje , ze nie ma zadnych szans ,, na to by calkowicie sie z tego syfu wyleczyc .. :(
                            • 43niunia Re: jak rozbijać cysty 02.05.13, 17:21
                              43niunia napisał(a):

> a potem co ?? trzeba brac jakis antybiotyk ?
                              > mi sie wydaje , ze nie ma zadnych szans ,, na to by calkowicie sie z tego syfu
                              > wyleczyc .. :(
      • paulam86 Re: Czy stosował ktoś Kortexin?? 18.01.20, 23:07
        Witam. Czy ktoś może wie jak sprowadzić cortexin?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka