kaa.lka 15.11.06, 03:38 ..."A gdyby tak nie umierac! Gdyby tak przywrocic zycie- coz za nieskonczonosc!..." F.Dostojewski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el_morfeusz Re: Skorpion 15.11.06, 09:53 Jest taka wirtualna możliwość ... Gdyby ktoś zechciał mnie "zarąbać" jak w "Zbrodni i karze" mógłbym wrócić pod innym nickiem i sprawdzić smak e_nieskończoności. Bardzo proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
kaa.lka Re: Skorpion 15.11.06, 14:01 cytata z "Idioty"... zapomnialam dodac O.kaa Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz "Zbrodnia i kara" 15.11.06, 14:36 uhhhhh.... "Krew buchnęła jak z wywróconej szklanki." "Nie wiedział, jak to się stało, lecz nagle coś jakby go poderwało i rzuciło." ... Odpowiedz Link Zgłoś
zosl Re: "Zbrodnia i kara" 15.11.06, 15:48 .. Morfologicznie ,to... brr... erudyto..;)) Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Skorpion 15.11.06, 21:40 ...kaaaa.lka... kaa.lkaaaaaa... Jeestem duuuchem księcia Myszkina... uuuuuu... Wzywałaś mnie? Maaasz coś doooo mnie?! Odpowiedz Link Zgłoś
lee Re: Skorpion 15.11.06, 21:22 "... był prostym i skromnym człowiekiem. Chciał tylko jednego: żyć wiecznie." /Saul Bellow/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaa.lka Re: Skorpion 16.11.06, 00:39 a myszkin pomylil mnie z powloka elektryczna najlepsze mojama kaa Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Skorpion 16.11.06, 07:50 ...kaaaa.lka... kaa.lkaaaaaa... Uuuuuu..... Nie rób ze mnie idioty. Ja, książe Myszkin umiem czytać. Chcesz być nieśmiertelna? Drwisz z nieśmiertelności, ze mnie, ludzi? Uuuuu... Dlaczego to zrobiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kastor_xyz Re: Skorpion 17.11.06, 00:44 Swietnie Ka wszystko pamiętasz:)) jak wiesz ja z pod tego znaku.. dziś szczególnie:)) Ka too Ka Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Skorpion 18.11.06, 14:17 Ja... Kaa.lkulacja ... nieśmiertelna ... życzeniowa? „Obawiałem się tego, ale nie myślałem o Tym.” /”Idiota” F. Dostojewski/ Prosit ka...! Odpowiedz Link Zgłoś
kaa.lka Re: Skorpion 18.11.06, 21:07 pijesz do mnie myszkin zupelnie niepotrzebnie choc...hmm; jesli domagasz sie w ten sposob tylko zyczen to prosze bardzo.. cos specjalnie dla ciebie: "-Juz nie czuje sie ani czlowiekiem, ani Innym, ani nawet kobieta.Sowa zreszta takze nie...Tak.. zla,stara, bezplciowa idiotka, ktora od czasu do czasu potrafi mowic." cytat...skad-wiadomo Kaa.tatonia Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Skorpion 19.11.06, 10:55 Ja, książe Myszkin wpisuję się immanentnie w idiotyczne sytuacje. Sama Pani rozumie;) Domagam się pokojowych koncepcji lub szermierki słownej według zasad postępowania honorowego. Wznoszę toast na Pani cześć:) Prosit! ----- „Tu otwierał się inny, odrębny świat, do niczego niepodobny; tu panowały inne, odrębne prawa, inne obyczaje, inne nawyki i odruchy; tu trwał martwy za życia dom, a w nim życie jak nigdzie i ludzie niezwykli. „ /”Zapiski z martwego domu” F. Dostojewski/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaa.lka Re: Skorpion-duel 19.11.06, 21:42 faustowskie marznia o wiecznej mlodosci myszkin.... chcesz "szermowac" slowami..z kalka?ze stereotypem? schematem? niczego nowego nie powiem czego nie uslyszalbys od siebie. kaa.ndyda(tkaa) Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz Re: Skorpion-duel 20.11.06, 08:08 Tak..., kalkulacja faustowska w moim „tańcu istnienia” jest wyeksponowana do granic absurdu;) Wiem, ten schemat zakłada poszukiwania i dochodzenie nieuchronnie do rozpaczy. Mam zamiar jednak iść krok dalej, jako heglowski duch subiektywny... heh... poznać siebie jako podmiot i jego substancję – przygotować napój z tezy i antytezy i przyjąć jako syntezę. Pewnie zginę jeszcze wiele razy ale e_możliwości są takie kuszące:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaa.lka Re: Skorpion-duel 22.11.06, 00:13 hmmm do dobrze..wiec zacznij ...." Co maja byt podwojny jak bliznieca owa Moc, co razem z materii i ze swiata tryska I razem tworzy bryle, i cien w sobie chowa. ..Tak dwulice Milczenie:razem brzeg i morze Cialo i duch.Pustynne kocha rumowiska, Swieza porosle trawa.Sa w nim jakies zorze, Jakies ludzkie pamiatki, wiec sie go nie trwoze, Choc lzy mi plyna.Nigdy- dzwiek jego..." dokoncz kaa.mien Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz Re: Skorpion-duel 22.11.06, 07:15 ... N i g d y - dźwięk jego nazwiska. To Milczenie cielesne: żadna zła potęga Nie tkwi w nim, więc spokojny bądź u jego progu, Lecz jeśli kiedy z losów woli nieodmiennej Stanie przed tobą jego cień - elf bezimienny, Co nawiedza samotne miejsca, gdzie nie sięga Ludzka stopa - natenczas duszę poleć Bogu! /Edgar Allan Poe „Milczenie” przeł. Antoni Lange/ ---- uuu;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaa.lka Re: Skorpion-duel 23.11.06, 00:20 w dopelnieniu milczenie dzieki:) kaa.prys Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma dla Skorpionicy:) 20.11.06, 23:11 Reny_gd.. wszystkiego najlepszego, urodzinowego!:) Odpowiedz Link Zgłoś